Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

Karherop 22.01.2019 13:06

Lista kontuzji w zespole jest przerażająca , nie dość że mamy wąską kadrę to urazy aktualnie trapią:
Bashe, Brożka, Boguskiego, Sadloka, Bartosza, Grabowskiego, Słomkę ...
Masakra

Adasss 22.01.2019 13:18

Cytat:

Wisła rozpocznie mecz w składzie: Lis - Burliga, Wasilewski, Klemenz, Palcić - Błaszczykowski, Wojtkowski, Szot, Pietrzak - Kolar, Drzazga

Ławka rezerwowych: Buchalik - Lucas Guedes, Kasia, Morys, Malik, Korczyk, Moskiewicz, Buksa, Hoyo-Kowalski, Laśkoś, Świątko, Śliwa, Plewka
Po pierwszych sparingach, gdzie miało miejsce dość mocne mieszanie składem, najwyraźniej zaczynają się przymiarki do wyłonienia pierwszej jedenastki. Ciekawe, że wychodzi w tej jedenastce Szot, a nie Plewka. Ale jak ktoś oglądał poprzednie sparingi, to pewnie bardzo zaskoczony nie jest. Poza tym ten występ, to w miejsce Bashy.

Pytanie teraz, czy przed początkiem ligi zjawią się jacyś zawodnicy, mogący wskoczyć z miejsca do podstawowego składu. No i pytanie, ile trzeba będzie poczekać na powrót przede wszystkim Bashy, Sadloka, Boguskiego czy Brożka.

BlurgH 22.01.2019 13:22

Gdzie dokładnie wyjeżdżają do tej Turcji ? Siedzę koło Antalyi ( leciałem razem z drużyną Piasta Gliwice jednym samolotem), może bym wpadł jakiś autograf załatwić :-)

luke1906 22.01.2019 13:54

Takie coś znalazłem

„Biała Gwiazda” ma rozegrać dwa kontrolne spotkania. Oba rozegrane zostaną 26 stycznia (sobota), a rywalami będzie niemiecki zespół FSV Optik Rathenow oraz bułgarski FK Etyr Wielkie Tyrnowo. Drugie z tych spotkań rozpocznie się o godzinie 13:30 czasu polskiego, a rozegrane zostanie w Miracle Centre w miejscowości Lara.

Voin 23.01.2019 00:21

Kto jest w końcu tym tajemniczym sponsorem wyjazdu?

grzechu1991 23.01.2019 10:19

Murapol. 10 znaków.

Szneka 23.01.2019 12:18

Chorążka i Plewka nie lecą do Turcji czemu?
Bartosz Boguski Brożek Grabowski kontuzje?

-Szymek79- 23.01.2019 12:45

Chorążkę chcą wypożyczyć, a Plewka ma dolecieć w piątek.

POLDEK 23.01.2019 12:46

Plewka ma dolecieć Knura tak pisał.
Mnie zastanawia inna sprawa. Nikt nie sprawdzał jakie tam są warunki do treningu obecnie? Z tego co sprawdzałem ma lać bez przerwy(nie deszczyk, burze). Szacunek dla sponsora, że w ogóle gdzieś jadą potrenować w normalnych warunkach ale czy takie będą oby prognozy sie nie sprawdziły.

ashkeczup 23.01.2019 17:16

Myślę, że ten wyjazd, poza oczywistym aspektem, jakim są lepsze warunki pogodowe ma też pozytywnie wpłynąć na psychikę chłopaków- takie wakacje od tego całego syfu, który miał miejsce w ostatnich miesiącach.

Wojtas 23.01.2019 17:20

Brawa dla Murapolu :)

A co do wyjazdu.to za cała runde -komu jak komu ale tym chłopakom to sie nalezało.

s1mone 23.01.2019 17:44

Granie w deszczu, nawet ulewnym >>>>>>>>>>>>>>>>> granie na zamrożonej murawie.

Proste jak drut.

JudasPriest 23.01.2019 20:01

Szkoda że Brożek nie pojechał. Grał za darmo, w dodatku nawet nie złożył wezwania. Pewnie jakaś kontuzja, ale w ramach wypoczynku należy mu się jak psu :D buda

wolfy 23.01.2019 21:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1531573)
Granie w deszczu, nawet ulewnym >>>>>>>>>>>>>>>>> granie na zamrożonej murawie.

Proste jak drut.

I tak już mamy sporo kontuzji.

Tonamini 24.01.2019 10:11

Peszko wypożyczony do końca sezonu..

Pozwole sobie zacytować : -

"Wóda zryje banie"

Yggdrasil 24.01.2019 11:06

Ja się cieszę z Peszki. To jest bądź co bądź ciągle na warunki ligii dobry gracz, który umiejętności ma i kiedyś konkretnie wymiatał.
O zachowanie się nie boje..komu on tu podskoczy? Sobolowi, Stolarczykowi, Wasylowi, Kubie, Brożkowi ?
Mamy zgraną, zdeterminowaną ekipę, ukierunkowaną na cel.
Myślę że nikt ze Sławkiem nie będzie przed meczem przysłowiowej flachy robił. Nie po to piłkarze pół roku za darmo grali, żeby teraz spieprzyć sportowo to o co walczyli.
Bedzie dobrze.

Kordel. 24.01.2019 11:22

Tak jak wspomniał @Yggdrasil Peszko wie jakie są priorytety w klubie, nikt nie pozwoli popsuć atmosfery i kapitału jaki zbudowali przez ostatni czas. Kolejna sprawa że to jego ostatni czas żeby odbudować swoja postać w polskiej piłce i udowodnić że jest jeszcze coś wart.

sevenheaven 24.01.2019 11:27

według mnie sytuacja win-win , my zyskujemy wartościowego piłkarza za pół darmo, Sławek wie, że będzie na świeczniku.. jeśli znowu popełni głupi faul w polskiej piłce będzie skończony, a tak to jeszcze 2-3 lata spokojnie sobie pokopie w naszej esie

szprotson 24.01.2019 11:36

Szybka krótka piłka.
Są derby, Peszki robi swojego low-kicka piłkarzowi Makkabi.
Jak to traktujesz
a) głupi faul, idiota, kretyn
b) brawo, żydów trzeba równo z ziemią
c) inna opcja...

wolfy 24.01.2019 11:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1531631)
Szybka krótka piłka.
Są derby, Peszki robi swojego low-kicka piłkarzowi Makkabi.
Jak to traktujesz
a) głupi faul, idiota, kretyn
b) brawo, żydów trzeba równo z ziemią
c) inna opcja...

Zależy czy sędzia zauważy.

Ale o Peszkę bym się nie martwił. Piłkarsko to jest piłkarz na którego nas obecnie nie stać (Lechia dokłada się do kontraktu) na pozycję którą trzeba obstawić po sprzedaży Kostala. Wygra rywalizację sportową ze Słomką czy jakimś juniorem? No raczej wygra. Jak coś odwali to nie będzie grał. Niczym nie ryzykujemy.

Myślę że to dobrze że mamy piłkarzy w składzie którzy chcą coś udowodnić, jak Klemenz, Kolar czy Peszko właśnie. Oni nie są tu żeby zarobić bo my płacimy mało i nie wiadomo czy w terminie.

Poza tym trener Stolarczyk go chce. Jak dotąd miał dobrego nosa, Ondraszka, Kostala czy Korta podniósł sportowo.

dynek.pl 24.01.2019 12:44

Miałem nadzieję, że po odwieszeniu licencji będa pojawiać się już tylko dobre informacje dotyczące Wisły, a tu ... Peszko.

Smuga 24.01.2019 13:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl
Miałem nadzieję, że po odwieszeniu licencji będa pojawiać się już tylko dobre informacje dotyczące Wisły, a tu ... Peszko.

Jak to dobrze, że obecnie problemem dla niektórych jest Peszko, bo jeszcze kilka tygodni temu na forum był lament, że czeka nas IV liga, gra juniorami itp.

Peszko może i nie ma zbyt dobrej prasy, ale w piłkę z pewnością wciąż grać potrafi. O formę sportową jestem spokojny, mniejszy optymizm przejawiam w przypadku życia pozasportowego Peszki. Wydaje mi się jednak, że Peszko będzie miał świadomość tego, że od pierwszej chwili pobytu w Krakowie wszystkie oczy zwrócone będą na niego i przez to nie będzie odwalał kompromitujących klub i jego samego numerów.

Przypominam też, iż walka o utrzymanie wciąż jeszcze się nie zakończyła, więc każdy zawodnik z jako takim doświadczeniem jest na wagę złota. Ze Słomką, który nie przebił do kadry drużyny z zaplecza Ekstraklasy, daleko byśmy nie zajechali.

Kordel. 24.01.2019 13:30

Tym bardziej że Słomka nadal jest wielką niewiadomą... Na zgrupowanie do Turcji nie pojechał przez kontuzję.

M@Terac 24.01.2019 15:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kordel. (Post 1531647)
Tym bardziej że Słomka nadal jest wielką niewiadomą... Na zgrupowanie do Turcji nie pojechał przez kontuzję.

Słomka poleciał na obóz do Turcji z drużyną mimo drobnej kontuzji.

Karherop 24.01.2019 15:35

Przez Turcję przechodzi taki tafjun ze nie ma mowy o wyjściu na zewnątrz a co dopiero o normalnym treningu.

Mam nadzieję że Stolarczyk zdoła przeprowadzić choć 3,4 normalne jednostki treningowe

Arkadiusz.Czerepach 25.01.2019 23:18

https://twitter.com/FotoPyK/status/1088856852333580289

chyba już było pite :)

JarekAVEWISŁA 26.01.2019 13:19

Peszko wszedł dziś macie jakieś info?:)

AS82 26.01.2019 13:27

Ale pech z tą pogodą w Belek:evil:

Ajax 26.01.2019 13:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarekAVEWISŁA (Post 1531894)
Peszko wszedł dziś macie jakieś info?:)

Sparing odwołany

JarekAVEWISŁA 26.01.2019 22:05

Jutrzejszy sparing na Wisła.tv? Będzie można zobaczyć?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:53.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl