Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

sandomingo 28.06.2023 10:39

Potrzeba jeszcze:
1. Trenera
2. Bramkarza
3. Stopera
4. Lewego skrzydłowego
5. Napastnika

Na dziś skład, który powalczy o miejsce w okolicach 9-12

tomasz_19 28.06.2023 10:41

Ten Raton to śmierdzi na jakiś menadżerski układzik, bo recenzje tego gościa są tragiczne. Będzie mega zaskoczenie jak gość wypali :D
Goku=Fernandez
Ogromna dziura w środku pola.
Alfaro jako następca Muli? Jakoś szczerze wątpię.
Środek obrony mamy tragiczny, nie wierzę w Łasickich i Moltenisów, Colley to parodysta.

Reasumując, jeżeli nikt sensowny nie przyjdzie, środek pola będziemy łatać szklanym Bashą i Fajtłapowiciem, środek obrony się nie ogarnie (hehe, w co ja wierzę), w ofensywie będzie osamotniony Goku. To miejsce 9-12 po pierwszej rundzie całkiem realne.

aNouc 28.06.2023 10:41

Według Bartka Kawelca, dziennikarza zajmującego się Podbeskidziem, Jarosław Królewski podpisał klauzulę wykluczającą Goku w meczach przeciwko Podbeskidziu, a gdyby Wisła wystawiła tego piłkarza do gry, to zapłaci dużą karę.

PS.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1605080)
+ Na pewno będzie też Gogół

Amica Poznań nie wypuszcza zdolnej młodzieży, bo akurat w tym temacie znają się najlepiej w Polsce i na młodzieży zarabiają miliony euro, więc mało prawdopodobne, żeby ten Gogół odpalił. Wczoraj Królewski jeszcze zaprzeczał, że coś tam z nim dogadali, więc może się otrząsnął i zrozumiał, że nie ma sensu zbierać odpadków.

Karherop 28.06.2023 10:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1605083)
PS.

Amica Poznań nie wypuszcza zdolnej młodzieży, bo akurat w tym temacie znają się najlepiej w Polsce i na młodzieży zarabiają miliony euro, więc mało prawdopodobne, żeby ten Gogół odpalił. Wczoraj Królewski jeszcze zaprzeczał, że coś tam z nim dogadali, więc może się otrząsnął i zrozumiał, że nie ma sensu zbierać odpadków.

Zapewne tak jest, z tym że poprzeczka w Poznaniu jest podnoszona co raz wyżej i ciężko żeby Lech inwestował w gości na poziom 1 ligowy a nawet o potencjale na średniaka ekstraklasy. Nie opłaca im się trzymać na profesjonalnych kontraktach przecież 100 zawodników.

JK nt podpisu pod kontraktem Gogóła:

"Nie nie złożył. Ja też nie złożyłem. Na jutro umówiliśmy się na złożenie jak obaj dotrzemy w wyznaczone miejsce ��

PS. Super facet"

Przyzwoitych młodzieżowców u nas jak na lekarstwo i zupełnie mnie nie dziwi taki transfer. Oby tylko kontrakt max 2 lata+ przedłużenie .

aNouc 28.06.2023 11:00

Jak super facet, to niech go umówi na randkę z jakąś dziewczyną ze swojej rodziny.

Rodado też jest sympatyczny, tylko co z tego, jak później co mecz ma problem z trafieniem w światło bramki z 2 metrów.

Wisła potrzebuje dobrych piłkarzy, a nie super facetów.

Arked 28.06.2023 11:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1605081)
Potrzeba jeszcze:
1. Trenera
2. Bramkarza
3. Stopera
4. Lewego skrzydłowego
5. Napastnika

Na dziś skład, który powalczy o miejsce w okolicach 9-12

Może gdyby odeszli Junca i Villar. Wg mnie możemy walczyć o bezpośredni awans. Diabeł tkwi w szczegółach i tego jak będą wyglądać rywale. Większość w tym momencie ma większe problemy niż my.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1605086)
Rodado też jest sympatyczny, tylko co z tego, jak później co mecz ma problem z trafieniem w światło bramki z 2 metrów.

Zabawny fakt. Gdyby Rodado był etatowym wykonawcą jedenastek to prawdopodobnie skończyły sezon z ponad 15 bramkami i zupełnie inaczej by postrzegano jego sezon. Wg mnie Rodado i Fernandez nawzajem przeszkadzali sobie na boisku. Odejście tego drugiego, może mieć pozytywny wpływ na pierwszego.

Karherop 28.06.2023 11:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1605086)
Jak super facet, to niech go umówi na randkę z jakąś dziewczyną ze swojej rodziny.

Wisła potrzebuje dobrych piłkarzy, a nie super facetów.

Ja tego nawet nie komentuje, tylko wklejam co napisał.

Choć idąc dalej to za mało zawracamy uwagę na kwestie podejścia do zawodu piłkarza i potem się dziwimy że taki Starzyński, Plewka czy Fazlagic nie dojeżdżają. Patrząc ilu dobrych piłkarzy się u nas paliło mentalnie aż dziwne że jeszcze obsmiewamy ten aspekt.

Zupełnie nie wiem oczywiście co prezentuje ten Gogół, choć z tego co czytałem to taki typ piłkarza ala Jacek Góralski.

krysztal 28.06.2023 11:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1605082)
Ten Raton to śmierdzi na jakiś menadżerski układzik, bo recenzje tego gościa są tragiczne. Będzie mega zaskoczenie jak gość wypali :D
Goku=Fernandez
Ogromna dziura w środku pola.
Alfaro jako następca Muli? Jakoś szczerze wątpię.
Środek obrony mamy tragiczny, nie wierzę w Łasickich i Moltenisów, Colley to parodysta.

Reasumując, jeżeli nikt sensowny nie przyjdzie, środek pola będziemy łatać szklanym Bashą i Fajtłapowiciem, środek obrony się nie ogarnie (hehe, w co ja wierzę), w ofensywie będzie osamotniony Goku. To miejsce 9-12 po pierwszej rundzie całkiem realne.

Było gdzieś pisane,że jak trenerem bramkarzy był Kowal to opiniował bramkarzy którymi interesuje się Wisła.Być może schemat pozostał i teraz opiniuje Łaciak.Więcej chyba dodawać nie muszę

Markus 28.06.2023 16:28

A myślałem, że już nic mnie nie zaskoczy. Głupi byłem. Jak widać mamy nowe kryterium oceniania przydatności zawodników do zespołu i ich weryfikowania:

"Super facet".:shock:

Strach się bać.

Szneka 28.06.2023 19:57

gdzieś na necie mignęło mi, że jutro ma być info o odejściu Colleya

aNouc 28.06.2023 20:05

I nie tylko Colleya, choć niekoniecznie już jutro to nastąpi.

Kiko Ramirez dzisiaj:

Cytat:

Teraz skupiamy się na wytransferowaniu zawodników z wysokimi zarobkami. W niektórych przypadkach jesteśmy bliscy finalizacji tych odejść. A jak zaczną odchodzić ci zawodnicy, inni będą mogli do nas przyjść. Musimy zrównoważyć ten zespół pod względem ekonomicznym. Dotyczy to zawodników, na których już nie liczymy i którzy naszym zdaniem nie są w stanie dać nam tego, czego potrzebujemy. Wówczas bez pośpiechu będzie można wzmacniać ten zespół wartościowymi piłkarzami, którzy będą mogli spełnić nasze oczekiwania. Jako dyrektor sportowy muszę też zadbać o stronę finansową i chcę, aby klub pod tym względem był zdrowy.

bridgeburner 28.06.2023 20:24

Nie jest to oczywiste priorytet ale do rezerw by się przydało 3-4 doświadczonych zawodników ściągnąć, jeżeli to nie ma być sztuka dla sztuki tylkonolatforma do rozwoju młodych zawodników
Rafał B idealnym kandydatem

leszekm 28.06.2023 20:27

W rezerwach może grać Basha,Uryga,Kuba,Hugi,Żyro...

aNouc 28.06.2023 20:51

Hugi, Basha, Uryga i Żyro z TOP pensjami będą w rezerwach grać?

To są za drodzy w utrzymaniu piłkarze, żeby grali w rezerwach. Rezerwy są głównie dla małolatów z Akademii Wisły, żeby mieli się gdzie ogrywać, a nie dla piłkarzy z pensją 50-80 tysięcy zł miesięcznie.
To już lepiej się ich pozbyć, no ale.. Hugiego może uda się pogonić, Uryga jest kontuzjowany, więc Królewski go nie będzie ruszał, Żyro wydaje się być bardzo spokojny o swoją przyszłość, patrząc po jego Instagramie, w takim sensie, że zostanie w Wiśle jako zmiennik, i zostaje Kuba.. ale on gówno zarabia, a to co dostaje przekazuje na jakieś domy dziecka, więc nie jest obciążeniem dla finansów klubu. A jak będzie w miarę zdrowy to powinien być wzmocnieniem.

Jasne, że gdyby wszyscy zostali i ostatecznie nie łapali się do kadry meczowej, to by ich do tych rezerw od czasu do czasu podrzucali, ale z pewnością na dziś nie jest to zamysłem kierownictwa, bo jest to działanie na szkodę finansów klubu. Bo to tak jakby kupić Audi S8, żeby nim jeździć wokół bloku na osiedlu.

wolfy 28.06.2023 22:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1605098)
Nie jest to oczywiste priorytet ale do rezerw by się przydało 3-4 doświadczonych zawodników ściągnąć, jeżeli to nie ma być sztuka dla sztuki tylkonolatforma do rozwoju młodych zawodników
Rafał B idealnym kandydatem

Nie sądzę żeby taka była rola rezerw. Mamy je żeby ogrywać gości z CLJ i utrzymywać rytm meczowy szerokiego składu.
Wynik sportowy nie jest kluczowy.

Za to Boguski jako asystent trenera rezerw...

Z kronikarskiego obowiązku: odszedł Warczak, do Stali Rzeszów.

@aNouc - oby faktycznie było tak jak mówi Kiko. Przydatność do składu takiego Colleya jest ujemna, Hugi nic nie pokazał, do tego masa niezdolnych młodych piłkarzy zapycha kadrę.

@All - Panowie, czepianie się słów Królewskiego? Ile wy lat kibicujecie Wiśle? :lol: Napisał że "super facet" a nie "dobry piłkarz". Szczerość godna pochwaly. Ja wszystkich naszych młodych kopaczy uważam za paralityków dopóki nie udowodnią że są tacy sobie. Sprawdza się w 95% przypadków.

pepe72 28.06.2023 23:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Delgado (Post 1605069)
@pepe72

Czyli wg Ciebie drużyna rezerw ma istnieć po to by grał w niej taki Młyński do 35 roku życia?

I wtedy co, zostanie legendą? :D

Zagrał 23 mecze, z tego w tym roku głównie jako zmiennik. Pytanie czy mamy lepszych.

bridgeburner 29.06.2023 07:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1605104)
Nie sądzę żeby taka była rola rezerw. Mamy je żeby ogrywać gości z CLJ i utrzymywać rytm meczowy szerokiego składu.

.

Tak, tylko żeby to ogrywanie miało większy sens to raz, że trzeba awansować chociaż o ten jeden poziom gdzie już są zawodowe drużyny
A dwa to musi być kilku seniorów żeby nie grali jak drużyna prosto z CLJ
I jako seniorów nie mam na myśli Niewiadomskiego czy Sobola(którzy powinni pomyśleć prędzej nad zmianą zawodu) tylko gości co mogą podzielić się doświadczeniem i coś chłopakom podpowiedzieć
Każdy klub w Polsce , który sensownie szkoli młodzież (czyt Lech, Legia, Pogoń, Zagłębie) ma właśnie takich ludzi w rezerwach

Karherop 29.06.2023 07:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1605104)

Rola rezerw to jedno, ale utrzymanie jakiegokolwiek przyzwoitego poziomu to drugie.

Celem pośrednim powinna być gra w 3 lidze bo ten poziom już coś sobą prezentuje. 4 liga to głównie kopanina i masa rzeźników.

Teraz w momencie gdy mamy odpływ juniorów może być problem z uzupełnianiem kadry na mecze rezerw. A tego nam jeszcze brakuje żeby rozwalić drużynę w CLJ i spaść z poziomu centralnego bo większość juniorów będzie grać w rezerwach.

Przypominam o zawodnicy pow 22 roku życia po rozegraniu 5 spotkań w pierwszej drużynie nie mogą już w danym sezonie grać w rezerwach (z tego co kojarzę nie ważne w jakim wymiarze minutowym, liczy się choćby 1 minuta jako występ).

Także jak dla mnie miejsce dla 2-3 zawodników którzy by trzymali ten zespół nie jest złym pomysłem. Rafał Boguski - jestem za, tym bardziej że sam tego chce.

Jagul 29.06.2023 08:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1605110)
Przypominam o zawodnicy pow 22 roku życia po rozegraniu 5 spotkań w pierwszej drużynie nie mogą już w danym sezonie grać w rezerwach (z tego co kojarzę nie ważne w jakim wymiarze minutowym, liczy się choćby 1 minuta jako występ).

Także jak dla mnie miejsce dla 2-3 zawodników którzy by trzymali ten zespół nie jest złym pomysłem. Rafał Boguski - jestem za, tym bardziej że sam tego chce.

Przepis się nieco zmienił. Teraz nie musi to być 5 meczów tylko 450minut łącznie. Na dodatek po nowym roku się zeruje.

To jednak już przeszłość, bo wiele zmieniło się od 1 lipca 2022 roku, a więc w obecnie trwającym sezonie. Przemodelowane zostały przepisy PZPN dotyczące udziału zawodników pierwszej drużyny w meczach drużyn posiadających choć jedną drużynę w ramach szczebla centralnego.

Pozwalają one nadal zawodnikom, którzy w roku zakończenia danego sezonu kończą 22 lata, grać bez ograniczeń – w obecnym sezonie są to zawodnicy rocznika 2001 oraz młodsi. Zawodnicy kończący 23 lata i starsi mają z kolei pewne ograniczenia, ale jednak dużo mniejsze niż w przeszłości. Utrata prawa do gry w rezerwach staje się faktem, zarówno w rundzie jesiennej jak i rundzie wiosennej, po rozegraniu 450 minut w pierwszej drużynie w każdej z rund. Czyli zawodnik, który we wrześniu rozegra 450 minut w pierwszym zespole, do końca roku nie może już pojawić się na boisku w ramach drużyny rezerw. Stan konta jednak zeruje mu się 1 stycznia danego roku i może wrócić do grania w drugim zespole. Dopiero po rozegraniu kolejnych 450 minut w „jedynce” w rundzie wiosennej przestaje mieć możliwość gry w „dwójce”. Różnica w stosunku do poprzednich regulacji jest spora
.

Karherop 29.06.2023 09:42

Teraz to przepis stał się racjonalny. Ciekawe na ile będzie się jeszcze
grafik rezerw zgywał z terminami meczów jedynki? Pożyjemy zobaczymy

Markus 29.06.2023 09:42

Na razie podejście Kiko i jego działania znów potwierdzają, że wreszcie mamy dyrektora sportowego z prawdziwego zdarzenia, a nie jakąś popierdółkę zarabiającą duże pieniądze za tragiczną pracę i udającą, że ma wizję i wie co robi. Niestety, taką sytuację mamy nadal na stanowisku pierwszego trenera.

Jaroo1 29.06.2023 10:11

Profesjonalizm - ok
Wislackie DNA i profesjonalizm - jeszcze bardziej ok
Samo wislackie DNA i brak profesjonalizmu (kompetencji) - nie ok

U nas się udaje, że profesjonalizm nie jest ważny, ważniejsza jest miłość do klubu i wtedy cudownie jak ktoś ma metr pięćdziesiąt to z miłości może urosnąć do 2 metrów, albo jak się nie zna na fachu to dostanie super mocy i wszystko w klubie zrobi dobrze.

Także jak się Jaro nauczy że lepszy pracownik, który w sumie nie utożsamia się z Wisłą ale utożsamia się z profesjonalnym podejściem do pracy, to wtedy może coś się zmienić. Tak samo zatrudnia się piłkarzy, bo to Wiślacy byli, i nieważne że gościu połamany ciągle i nie gra, ale przecież wislackie DNA ma i on da więcej klubowi

KOALIK 29.06.2023 11:23

Handelek kwitnie.

Kolejny Hiszpan +30 na celowniku.

Najpierw jakiś Alfaro z trzeciej ligi, potem bramkarz, który przez ostatnie sześć lat grał bardzo mało i można nazwać go turystą, teraz kolejny obrońca na celowniku.

Menedżerski cyrk trwa w najlepsze.

Szrotomierz to przydatne urządzenie.

Ciekaw jestem, ile wynosi extra prowizja za jeden transfer.

W ten sposób, można bez problemu zarobić kilkaset tys. zł na kilku transferach w ciągu kilku tygodni.

Ciekawe, podczas ilu minut w rundzie jesiennej będzie jedenastu Hiszpanów na boisku, bo to już praktycznie pewne.

A nie lepiej przenieść Wisłę do trzeciej ligi hiszpańskiej?

Ewentualnie, skorzystać z pomysłu Antoniego Ptaka i wybudować ośrodek dla Hiszpanów.

Skoszarować ich w okolicach Myślenic w jednym miejscu. Jakieś kontenery wybudować.

Na okres miesiąca lub dwóch sprowadzić stu, może dwustu Hiszpanów. Można też poszukać wśród nielegalnych imigrantów. Zrobić obóz z prawdziwego zdarzenia i wybrać dwudziestkę, trzydziestkę.

Jak się bawić, to na całego.

To zadziwiające jaką władzę dostał niejaki Ramirez.

Dla przypomnienia, on dopiero w Wiśle uczył się trenerki. Wcześniej coś tam na pastwiskach potrenował.

Choć szybko się okazało, że trenerem trudno go nazwać.

Jego przeszłość z czasów Marzenki nie przeszkadza, jego układy z Manuelem J. nie przeszkadzają.

To też ciekawe o co tu chodzi, o tzw. drugie dno tej sprawy.

Przypomina to też czasy eksperymentu holenderskiego.

Liczne wałki transferowe, liczny szrot (oczywiście w innych realiach) i szybko okazało się, że to nie mogło się udać.

Maaskant w zasadzie po odejściu z Wisły zakończył pracę w roli trenera.

Ten drugi z Holandii w zasadzie też.

Pamiętam ich sztandarowy transfer - Lamey.

Przed walką w eLM przyszedł gość, który prawie przez rok w piłkę nie grał.

Wysoka skala szrotomierzu, ale z 2-3 razy większymi pensjami niż mieli wcześniej ówcześni wielokrotni MP.

Chociażby Brożek mógł tylko pomarzyć o pensji jaką dostał drewniak z Bułgarii Genkow, a poziom piłkarski był wyraźnie lepszy po stronie Pawła.

Bednarz nie mógł nadziwić się ze skali wielomilionowych zniszczeń finansowych spowodowanych wałkami Holendrów i ich nadzorcy Basałaja.

Holendrzy szybko się zmyli, doprowadzając Wisłę do potężnego kryzysu finansowego, który w zasadzie zakończył okres Wielkiej Wisły i był przyczyną późniejszych wydarzeń związanych z obaleniem Cupiała, zagarnięciem klubu przez bandytów, itp., itd.

Czego apogeum było widać w meczu z Puszczą - klubem bez historii, bez legend, bez sukcesów, bez stadionu, bez Hiszpanów i w zasadzie klubem bez niczego, który ostatecznie pogrążył tych wszystkich fałszywych odnowicieli.

szym_ek 29.06.2023 12:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1605117)
...

Skoro udało się przenieść forum na inne serwery tzn, że jest tu ktoś kto ma uprawnienia admina.

Czy naprawdę tego zjeba nie można zbanować?

Armin 29.06.2023 12:19

A co? Źle napisał? Za rok znów będziesz narzekał ze się nie udało awansować bo Hiszpanie razem ze wspaniałym trenerem nie dali rady. KOALIK może i pisze czasem głupoty ale jak na razie w wielu sprawach ma rację.

Karherop 29.06.2023 12:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1605116)
Profesjonalizm - ok
Wislackie DNA i profesjonalizm - jeszcze bardziej ok
Samo wislackie DNA i brak profesjonalizmu (kompetencji) - nie ok

To takie uproszczenie, coś na kształt słynnego "zapieprzania" które miało warunkować zwycięstwa.

Można być profesjonalnym, a i tak źle wykonywać powierzone zadania, albo osiągać inny efekt od zamierzonego. Szczególnie jak ktoś był dobrym piłkarzem, ale nie jest dość dobrym trenerem. Tutaj zawiodla cała masa innych cech

A co do tego że Kiko nam teraz ściąga samych starych Hiszpanów to może warto przypomnieć ilu obecnie obcokrajowców od nas odeszło:
3 Hiszpanów, 1 Nigeryjczyk, 1 Gwinejczyk, 1 Czech, a zapewne do nich dołączy Serb, Izraelczyk, Macedończyk i Szwed. Bilans obcokrajowcow i tak będzie zmniejszony

stary dziad 29.06.2023 13:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Armin (Post 1605121)
A co? Źle napisał? Za rok znów będziesz narzekał ze się nie udało awansować bo Hiszpanie razem ze wspaniałym trenerem nie dali rady. KOALIK może i pisze czasem głupoty ale jak na razie w wielu sprawach ma rację.

Zastanów się kogo ty bronisz.
Ten rzekomy kibic Wisły ( a realnie fan corupcjovii, robiący tutaj za trolla) NIGDY NIC NIE NAPISAŁ O NASZYM KLUBIE CZEGOKOLWIEK POZYTYWNEGO.
Cały czas napierdalanka z tego czy innego powodu.

Choćby z tego ostatniego wysrywu.

Podważanie Ramireza, osoby odpowiedzialnej za transfery i mającej (jak dotychczas) wyjątkowo wysoki procent skuteczności w doborze zawodników, to paranoja w czystej postaci.
Owszem można ewentualnie dyskutować na temat składu narodowościowego naszej drużyny ale na pewno nie w taki sposób.

Dalej o rzekomych wałkach Holendrów.
Biorąc pod uwagę fakt że brakło nam 6 minut aby w LM się znaleźć to wniosek jest jeden. Kadra wtedy nieźle wyglądała , także Lamey.
A że Cupiał wtedy założył iż wydatki pokryje premia za awans ... . No cóż, postawił wszystko na jedną kartę, nie wyszło, no i można rzec- był to kamień węgielny naszych trwających już ponad 10 lat kłopotów.

Co do Cupiała, którego ten troll rzekomo ceni.
Po raz kolejny powtarza że ten Cupiał został obalony.
Da się z kimś takim dyskutować?
I jeszcze gubi się w logice bo rzekome wałki Holendrów nastąpiły wtedy kiedy ( zapewne jakimś dziwnym sposobem ) właścicielem Wisły był tenże Cupiał.

A co do meczu z Puszczą.
Tak , nawet jeszcze teraz nad tym boleję.
Ale użyję wyświechtanego powiedzenia-taki jest sport...
Na pocieszenie, przeżyłem już dwa spadki i w każdym takim przypadku też nie było natychmiastowego powrotu.
Więc i tym razem będzie dobrze !

nero 29.06.2023 13:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szym_ek (Post 1605119)
Skoro udało się przenieść forum na inne serwery tzn, że jest tu ktoś kto ma uprawnienia admina.

Czy naprawdę tego zjeba nie można zbanować?

Chcesz go banować tylko, dlatego że myśli inaczej niż Ty lub większość?

Jagul 29.06.2023 13:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1605115)
Na razie podejście Kiko i jego działania znów potwierdzają, że wreszcie mamy dyrektora sportowego z prawdziwego zdarzenia, a nie jakąś popierdółkę zarabiającą duże pieniądze za tragiczną pracę i udającą, że ma wizję i wie co robi. Niestety, taką sytuację mamy nadal na stanowisku pierwszego trenera.

Pytanie czego oczekujesz od dyrektora. Jak jedynie transferów to w tym momencie gość daje radę ale w przypadku jego odejścia nic po nim nie zostanie. Dlatego nie wiem czy można tu używać zwrotu: dyrektor z prawdziwego zdarzenia.

FraMat 29.06.2023 14:13

Ciekawe jak się udało pozbyć Balty?

sevenheaven 29.06.2023 14:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1605130)

a co było w tym trudnego? jego klub z wypożyczenia bardzo chciał go zatrzymać, Balta sam powiedział w wywiadzie, że Wisła to za mały klub dla niego, kibice do dupy i nie ma tutaj z kim grać ( był liderem zespołu ), więc jego powrót tutaj nie był możliwy i całe szczęście. Jednego dzbana mniej.

Sebak 29.06.2023 14:41

1 Załącznik(ów)
Rozmawiałem dzisiaj z tym ananasem. Na początku zarzekał się, że nie mówił nic takiego w wywiadach, ale później jak się dał sprowokować to prawda wyszła na jaw :) Miłej gry w europejskich pucharach!

https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/b4c254716cf61430

szym_ek 29.06.2023 15:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1605126)
Chcesz go banować tylko, dlatego że myśli inaczej niż Ty lub większość?

Chciałbym go banować bo o ile zaraz przy spadku, można było się z nim zgadzaj w pewnych kwestiach to od tego czasu co miesiąc ma innego wroga i .......i jak potłuczony.

Krytykować to co się dzieje w klubie można i nawet trzeba (co pokazała historia). Ale to nie jest krytyka. To jest hejt w najczystszej postaci. To jest napierdalanie na ślep na wszystko co się dzieje w klubie - i to w sposób bardzo niski.

Arkadiusz.Czerepach 29.06.2023 15:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sevenheaven (Post 1605131)
a co było w tym trudnego? jego klub z wypożyczenia bardzo chciał go zatrzymać, Balta sam powiedział w wywiadzie, że Wisła to za mały klub dla niego, kibice do dupy i nie ma tutaj z kim grać ( był liderem zespołu ), więc jego powrót tutaj nie był możliwy i całe szczęście. Jednego dzbana mniej.

czyli kolejny gracz u nas uznany za szrot , jak sie okazuje sprawdza sie w innym, lepszym klubie

Arked 29.06.2023 15:27

Na KOALIKa polecam opcję "ignoruj".

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Armin (Post 1605121)

Źle napisał. Trzeba meczów nie oglądać, żeby wypisywać takie brednie. Hiszpanie nie awansowali tylko i wyłącznie dlatego, że musieli wyciągać Wisłę z 10 (słownie: dziesiątego) miejsca. Nie wiem dlaczego trzeba to tłumaczyć co drugi dzień. Tak jakby ludzie pamiętali tylko ostatnie 2 mecze i na podstawie tego całe postrzeganie rzeczywistości budowali. Ta Hiszpańska Wisła jest i będzie o 2 klasy lepsza niż Wisła bez Hiszpanów. Kiko i kierunek hiszpański to najlepsze co teraz mamy i trzeba się tego trzymać. Alternatywy dla nich nie widzę.

wolfy 29.06.2023 17:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1605130)

Miał bardzo dobry sezon na wypożyczeniu a u nas nie zarabia tyle żeby mu się opłacało siedzieć na trybunach (kontrakty po spadku były już mniej ekstrawaganckie niż u Pasiecznego).
Colleya i Hugiego trzymają tutaj tylko absurdalnie wysokie kontrakty jak na ich umiejętności. Hugi brał jakieś 80 K miesięcznie o ile dobrze pamiętam...

Szot zostaje na dwa lata - sensowny ruch, w ostatnich meczach grał lepiej niż Junca po kontuzji. Może grać na obu bokach obrony. Szkoda że nie stawiano na niego zamiast beznadziejnego Wachowiaka.

Podpisał też Gogół. Młodzieżowiec, wiadomo, musi być alternatywa dla Dudy.

LucjuszWielki 29.06.2023 18:32

Kurde nie chce wierzyć, że Balta w minionym składzie z Junca, Mula, Vilalrem i Jamesem wypadłby gorzej od Tachiego....

OUT
Benito
Ondrasek
Mula
Cisse
Starzyński wypożyczenie
Gruszkowski
Plewka
James Igbekeme
Fernandez
Balta

IN:
Jesús Alfaro - 32 lata- skrzydłowy?- do 30 czerwca 2024 roku - umowa zawiera opcję przedłużenia
Fazlagic,Hugi - powrót z wypożyczeń
Dawid Olejarka - 21 lat - pomocnik - do 30 czerwca 2026 roku
Álvaro Ratón - 30 lat - bramkarz - do 30 czerwca 2024 rok
Joan Román "žGoku" - 30 lat - ofensywny pomocnik - do 30 czerwca 2024 roku - umowa zawiera opcję przedłużenia po stronie klubu.
Patryk Gogół - 20 lat - pomocnik - do 30 czerwca 2025 roku - raczej to transfer do drużyny rezerw

Arek95 29.06.2023 18:57

Jesús Alfaro - obawiam się, że będzie to drugi Pereira, tzn. zagra kilka spotkań i out
Fazlagic,Hugi - obaj do odpalenia zapewne z uwagi na wysokie kontrakty
Dawid Olejarka - b.fajny transfer i mam nadzieję, że pokaże się od razu z dobrej strony
Álvaro Ratón - jeśli tylko potrafi grać nogami i wychodzić do wrzutek w pole karne to z miejsca będzie numerem jeden
Joan Román "Goku" - lepsza wersja Luisa i tańsza
Patryk Gogół - zgadzam się - pierwszy zespół ławka + max.10 minut gry, a tak to gra w rezerwach

LucjuszWielki 29.06.2023 20:01

Daniel Hoyo-Kowalski w Hutniku Kraków

https://www.wisla.krakow.pl/aktualno...chodzi-z-wisly

OUT
Benito
Ondrasek
Mula
Cisse
Starzyński wypożyczenie
Gruszkowski
Plewka
James Igbekeme
Fernandez
Balta
Hoyo-Kowalski

IN:
Jesús Alfaro - 32 lata- skrzydłowy?- do 30 czerwca 2024 roku - umowa zawiera opcję przedłużenia
Fazlagic,Hugi - powrót z wypożyczeń
Dawid Olejarka - 21 lat - pomocnik - do 30 czerwca 2026 roku
Álvaro Ratón - 30 lat - bramkarz - do 30 czerwca 2024 rok
Joan Román "žGoku" - 30 lat - ofensywny pomocnik - do 30 czerwca 2024 roku - umowa zawiera opcję przedłużenia po stronie klubu.
Patryk Gogół - 20 lat - pomocnik - do 30 czerwca 2025 roku - raczej to transfer do drużyny rezerw

wolfy 29.06.2023 20:40

Hoyo dobrze że odszedł. Może w Hutniku się ogarnie, a jak nie to też OK, brakuje ludzi do pracy fizycznej.
Mieć trochę talentu, dostać szansę i zacząć imprezować - głowy do piłki to on nie ma...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl