Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

R33 03.01.2015 15:30

Przecież to właśnie Valckx zaczął tworzyć w Wiśle profesjonalną siatkę skautów (którą zredukował Bednarz):
http://www.forum wisla.pl/news/chcial-lepszej-wisly-%27mr-notes%27-odchodzi/
(3 akapit od dołu, bez spacji oczywiście)

Ze szkoleniem młodzieży też coś ruszyło wtedy:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...imi_nowinkami/

Ogryzek 03.01.2015 15:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1386361)
Przecież to właśnie Valckx zaczął tworzyć w Wiśle profesjonalną siatkę skautów (którą zredukował Bednarz):
http://www.forum wisla.pl/news/chcial-lepszej-wisly-%27mr-notes%27-odchodzi/
(3 akapit od dołu, bez spacji oczywiście)

Ze szkoleniem młodzieży też coś ruszyło, pamiętam, że sprowadzili jakiegoś młodego trenera (chyba Polaka który szkolił się w Holandii) tylko niestety nie mogę sobie przypomnieć nazwiska to też nie mam żadnego linku.

I tak trzeba było robić! A nie równocześnie bawić się w hazard LM! O tym piszę. Gdyby właśnie wykorzystać Valcxsa do budowy fundamentów i tylko do tego, to teraz bylibyśmy w innym miejscu. A tak - gdzie jesteśmy? Był krótki "odjazd narkomana" za ostatnia kasę i omal nie obudziliśmy się w III lidze.

Trzeba było tylko budować fundamenty i klub od podstaw, a nie ściągać drogich najemników i liczyć na cud czy traf w LM. Porządny biznes plan i praca od podstaw, to nam było potrzebne a nie sen o LM. I za kilka lat z innej pozycji moglibyśmy się włączyć o walkę o MP i LM.

AS82 03.01.2015 15:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1386362)
I tak trzeba było robić! A nie równocześnie bawić się w hazard LM! O tym piszę. Gdyby właśnie wykorzystać Valcxsa do budowy fundamentów i tylko do tego, to teraz bylibyśmy w innym miejscu. A tak - gdzie jesteśmy? Był krótki "odjazd narkomana" za ostatnia kasę i omal nie obudziliśmy się w III lidze.

Trzeba było tylko budować fundamenty i klub od podstaw, a nie ściągać drogich najemników i liczyć na cud czy traf w LM. Porządny biznes plan i praca od podstaw, to nam było potrzebne a nie sen o LM. I za kilka lat z innej pozycji moglibyśmy się włączyć o walkę o MP i LM.

Teraz możesz lamentować ,ale do wymarzonej LM zabrakło nam 3 minuty..

jason wiślak 03.01.2015 15:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1386360)

PS. Poszlo info ze Stilic od poniedziałku w Lechu...
Za ta informacja poszlo dementi z klubu ze nic o tym nie wiedza...

Dziwna sprawa. Gość, który pisze o Stiliciu w Lechu, nie robi tego anonimowo, wręcz jest przekonany ze ten transfer nastąpi. Oby ktoś go wprowadził w błąd, bo oddawanie najlepszego pilkarza do rywala w walce o puchary to strzał w stopę.

Nie rozpaczałbym gdyby poszedł zagranicę - byle nie do Legii czy Lecha.

EDIT: Może Zbymak lub WISLAZWE cos wiedzą w tej sprawie?

Patryk_185 03.01.2015 15:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jason wiślak (Post 1386364)
Dziwna sprawa. Gość, który pisze o Stiliciu w Lechu, nie robi tego anonimowo, wręcz jest przekonany ze ten transfer nastąpi. Oby ktoś go wprowadził w błąd, bo oddawanie najlepszego pilkarza do rywala w walce o puchary to strzał w stopę.

Ten gość zdążył już wypisać 7 nazwisk które mają pojawić w Lechu m.in. Stilić, Dudka, Drygas, Gergel, Wojtkowiak i ktos tam jeszcze. To jest wróżenie z fusów tak samo jak u nas odnośnie nowego sponsora

Zresztą Michalczak zdążył to już zdementować że klub i zawodnik nic o tym nie wiedzą.

Elefant 03.01.2015 15:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1386359)

Przed przyjściem Basałaja Wisła już nie była w dobrej sytuacji finansowej ale jeszcze nie było dramatu. Wisła mogła zawsze kogoś sprzedać i w ten sposób być na powierzchni. Po przyjściu "magika" Basałaja sprzedaliśmy "wszystko co się rusza" i wzięliśmy na drogie kontrakty drogich najemników licząc jak hazardzista na LM.

Byliśmy w tragicznej sytuacji finansowej. Poprzedni rok dzięki "cudom" Bednarza (tak, tak tego Bednarza,którego wszyscy kiedyś prawie wychwalali jako "sprzątającego po holendrach") a przede wszystkim drimtimu Skorży zamknęliśmy olbrzymią dziurą finansową.
To nie Basałaj sprzedawał, tylko był zmuszony do sprzedania ostatnich sreber rodowych by tę dziurę załatać.
Głowacki odszedł przed jego przyjściem, na swoją bardzo usilna prośbę.
Marcelo był nie do zatrzymania, zresztą potrzebowaliśmy pieniędzy.
Diaz tak samo.
Drużyna była montowana na kolanie w sytuacji podbramkowej.
Dopiero w zimie były bardziej przemyślane transfery.
Mistrzostwo i LE to było to co osiągnęliśmy.
Bednarz i Smuda obiecywali,że będzie to za pół ceny dla przypomnienia.

Z perspektywy czasu wydaje się, że Cupiał podjął jedyny możliwy manewr ocalenia "mocarstwowej" pozycji. Ucieczkę do przodu. Sukces sportowy na już i budowa podstaw na jutro.
Nie udało się, ale alternatywą była wieloletnia szarzyzna "od zaraz", pewnie do dzisiaj.
Szarzyzna jest teraz, ale bez tego manewru nie byłoby mistrzostwa i LE.
Dla mnie OK.

63.5 Kg 03.01.2015 15:56

Cytat:

Dementi z klubu jest oficjalne...
A i .......... dorzucila zdanie ze Stilic jest daleki od odejścia z klubu...

FraMat 03.01.2015 16:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1386362)

A do kogo te pretensje?
To boss po zdobyciu przez Wisłę mistrzostwa nagle zażyczył sobie natychmiastowego awansu do LM. To nie był pomysł ani Vaalckxa ani Maaskanta ani Basałaja.
Ktoś doszedł do tej mistrzowskiej druzyny oprócz wypożyczonego Bitona, wypożyczonego Nuneza i pozyskanych Lameya i Jovanowicia?

Boss chciał zjeść ciastko i mieć ciastko, kazać wejść do LM, ale tego nie umożliwić. Wydać więcej niż było rozsądne na długofalowe budowanie drużyny, ale za mało na natychmiastowe wejście do LM.

Tym bardziej, że w ostatniej fazie trafiliśmy na najgorszy dla nas możliwy zespół. Ten, który był potem rewelacją fazy grupowej.

Greeg 03.01.2015 16:57

Te pastuchy awansowały wtedy do ćwierćfinału Ligi Mistrzów pokonując między innymi Lyon a tam odpadli po dwumeczu z Realem Madryt. Tak więc niestety tradycyjnie biednemu wiatr w oczy.

wolfu 03.01.2015 16:59

Cytat:

Dziwna sprawa. Gość, który pisze o Stiliciu w Lechu, nie robi tego anonimowo, wręcz jest przekonany ze ten transfer nastąpi.

Cytat:

Skontaktowaliśmy się więc z rzecznikiem prasowym Wisły Kraków SA, Maksem Michalczakiem, który zdementował tę informację.

"Zaprzeczamy, Klub oraz zawodnik nic na ten temat nie wiedzą" - usłyszeliśmy od Michalczaka. I mamy traktować to, jako oficjalne stanowisko Wisły. Dodatkowo, tak aby sobota była spokojniejsza, możemy zapewnić, że Stilić daleki jest od odejścia z Wisły Kraków.
~..............

63.5 Kg 03.01.2015 17:55

Stilic przedluzyl ??

https://www.facebook.com/TylkoEkstraklasa?fref=nf

EDIT.

Lech prawdopodobnie na wypożyczenie...

Karherop 03.01.2015 18:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rozarian (Post 1386345)
To też wina Valckxa? Do dzisiaj na stolcu siedzi w Wiśle typ, który popierał wypłatę kasy dla Mandziary i jakoś Cie to nie rusza, prawda?

ja nie piszę czyja to wina, tylko pewien użytkownik powiedział wprost że kąpiemy się w kasie od 4 lat, dzięki wielkiej kasie z pucharów

Viper 03.01.2015 18:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1386377)

Jeśli to prawda to najlepszym komentarzem będzie ten obrazek.

http://sickhorses.com/wp-content/upl...py-dance-o.gif

silver03 03.01.2015 19:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1386377)
EDIT.

Lech prawdopodobnie na wypożyczenie...

To chyba dobrze :)

EDIT: Czerwiński w Pogoni.

Smuga 03.01.2015 19:21

Jeżeli negocjacje ze Stiliciem faktycznie zakończyły się powodzeniem, to mamy powody do radości. Oby tylko Semir jako tako ustabilizował formę, bo wielkie mecze przeplata z bardzo słabymi. Co zaś tyczy się Lecha, to decyzja z wypożyczeniem go jak najbardziej słuszna. Dla niego regularna gra powinna być priorytetem aniżeli kiszenie się na ławce Wisły.

panowie 03.01.2015 19:29

Skaut Arsenalu o Joviciu.

Tomasz Pasieczny ‏@tomekpasieczny
Cytat:

Boban Jovic do Wisły to super ruch, bardzo fajny piłkarz
Cytat:

spokojnie, bo to bardzo ofensywnie grający obrońca, super wrzutka, dobra technika, myślę że spokojnie pogra w pomocy

PiVoSH92 03.01.2015 19:37

Podobno agentem tego Jovicia jest jego znajomy, a sam Pasieczny był scoutem w żydowni - w moich oczach mało wiarygodne źródło.

WISŁAZWE 03.01.2015 19:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiVoSH92 (Post 1386386)
Podobno agentem tego Jovicia jest jego znajomy, a sam Pasieczny był scoutem w żydowni - w moich oczach mało wiarygodne źródło.

Znajomy kogo? Jovicia czy Pasiecznego? Jakieś dane? :)

PiVoSH92 03.01.2015 20:04

Wróć, źle pamiętam - filmik reklamujący Jovicia na YT wrzucał znajomy agent Pasiecznego. Trzeba znaleźć sam filmik (jest gdzieś na forum), ale to na pewno Polak.

mitmichael 03.01.2015 20:11

Super jezeli potwierdzi sie informacja ze Stiliciem. Głownego zawodnika zatrzymamy, potem bedzie mozna myslec nad kolejnymi.

Błaszczu_WIŚLAK 03.01.2015 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1386387)
Znajomy kogo? Jovicia czy Pasiecznego? Jakieś dane? :)

Agentem Jovica jest niejaki Rafał Żurowski.
A co do Pasiecznego, to czytając jego konto tt sprawia pozytywne wrażenie, ale faktem jest, że miał jakiś epizod w żydowni (ledwie 6 miesieczny) jako dyrektor sportowy, chociaż nie wiem w jaki sposób miałoby to wpływać na jego ocenę Jovica.

WISŁAZWE 03.01.2015 20:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Błaszczu_WIŚLAK (Post 1386391)
Agentem Jovica jest niejaki Rafał Żurowski.
A co do Pasiecznego, to czytając jego konto tt sprawia pozytywne wrażenie, ale faktem jest, że miał jakiś epizod w żydowni (ledwie 6 miesieczny) jako dyrektor sportowy, chociaż nie wiem w jaki sposób miałoby to wpływać na jego ocenę Jovica.

Ja słyszałem, że agentem zawodnika jest Zoran Josić, więc dlatego jestem zdziwiony, ale sprawdzę :)
Być może jestem w błędzie.

krasny 03.01.2015 21:13

Byłem na szkoleniu scautingowym u Tomka Pasiecznego. Obecnie jest scautem West Bromwich Albion, ale współpracuje też w polskimi klubami.
Generalnie trudno gościa określić, wydaje się w porządku ale przecież nie ma to żadnego znaczenia w ocenie Jovicia.

Błaszczu_WIŚLAK 03.01.2015 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1386392)
Ja słyszałem, że agentem zawodnika jest Zoran Josić, więc dlatego jestem zdziwiony, ale sprawdzę :)
Być może jestem w błędzie.

Jest jeszcze opcja, że ten Żurowski reprezentuje jego interesy w Polsce.

grzesiek632 03.01.2015 21:50

Ja proponuje delikatnie ochłodzić głowy, bo jak na razie to ani nie podpisaliśmy kontraktu z tym Joviciem, ani nie ma żadnego sponsora.
Zycie nauczyło, że nie ma co się podniecać pół faktami.

A jeszcze odnośnie podpisania kontraktu przez Stilicia, to wydaję mi się że informacje podane w tym linku powyżej są mało wiarygodne i opierają się jedynie na oficjalnym dementi że strony klubu odnośnie transferu piłkarza do Amiki. Zwykłe wróżenie.

Jednakże te wszystkie spekulacje na temat naszego klubu są jak najbardziej pozytywne, zawsze to lepiej czytać, że ktoś ma przyjść do Wisły aniżeli odejść :)

picasso 03.01.2015 21:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzesiek632 (Post 1386396)
Jednakże te wszystkie spekulacje na temat naszego klubu są jak najbardziej pozytywne, zawsze to lepiej czytać, że ktoś ma przyjść do Wisły aniżeli odejść :)

tym bardziej,że te o przyjściu nie zawsze się sprawdzają za to te o odejściach na ogół jak najbardziej

gypsy 04.01.2015 14:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiVoSH92 (Post 1386386)

No i co, żę był tam scoutem? Teraz pracuje w Arsenalu. Co to ma do jego wiarygodności? Filipiak zapłacił mu, żeby pochwalił Jovicia?

PiVoSH92 04.01.2015 15:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gypsy (Post 1386423)
No i co, żę był tam scoutem? Teraz pracuje w Arsenalu. Co to ma do jego wiarygodności? Filipiak zapłacił mu, żeby pochwalił Jovicia?

To miał być dodatek do tego, że jego znajomy jest agentem. A jakiekolwiek związki z sąsiadką raczej nie pomagają, nie sądzisz?

szprotson 04.01.2015 15:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiVoSH92 (Post 1386424)
To miał być dodatek do tego, że jego znajomy jest agentem. A jakiekolwiek związki z sąsiadką raczej nie pomagają, nie sądzisz?

nie sadze.
chłop jest profesjonalista, dostał okazje za młodu pracy w zydowni to pracował ale żydem nie był.
Najlepiej jest oceniac chłopa nie znając go w ogóle...

gigant 04.01.2015 15:32

Pasieczny? Koleś z nazwiskiem które skrypt na forum powinien kropkować i do tego ze zbrukanym życiorysem. Ktoś mający w CV ku.rwiszcze nie może być poważny.Niewiarygodny.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl