![]() |
a w ramach ciekawostki..
za rządów PiS'u całkowicie zaniedbana została sprawa "Natury 2000", Kaczor chciał budować obwodnice na terenach "Natura 2000" (za co groziły nam straszne kary z UE).. ostatecznie, już za rządów PO została wyznaczona nowa trasa, tańsza!! która nie koliduje z terenami "Natura 2000" i będzie git! A sprawa ucichła całkowicie bo jest to największa porażka rządu PiS'u i Kaczorowskiego... :P |
Cytat:
:lol: |
Cytat:
http://wybory.gazeta.pl/wybory/1,106..._pracowac.html |
Cytat:
|
No ale właśnie tutaj nikomu nie dogodzisz. Ja też uważam, że to głupi pomysł- po to jest ten Pałac Prezydencki, żeby tam Prezydent urzędował. Ale wtedy nie uniknie posądzeń, że Bizancjum robi.
Ja jestem największym przeciwnikiem tego żeby Komor rezydował w Belwederze- budynku bodaj mniejszym, niż mieszcząca się nieopodal ambasada Rosji... |
Belweder nie jest zły, ale od razu odezwą się tacy co powiedzą, że Jaruzel i Bierut też tam rezydowali. To już jednak nie mój problem.
|
Cytat:
Koszty zabiegów lekarst i dodatkowe koszty takie jak wizyty kontrolne w sumie oscylują w granicach kilkunastu tysięcy złotych a ilość zabiegów wynosi rocznie 6 tys. oficjalnie Od poczatku wierzylem ze sprawa refundowania in vitro zostala zmyslona jako zabieg PRwski, ktory mial spelnic 2 cele: - odwrocic uwage spoleczna od rzeczywistych problemow sluzby zdrowia - spolaryzowac spoleczenstwo w ramach znanej zasady PO "zgoda buduje". |
Musi koniecznie mieszkać na Powiślu , robić raz w tygodniu zakupy w biedronce i jeździć do pracy komunikacją miejską.
|
Pewnie Marta K. przykuła się kajdankami do kaloryferu i nie chce oddać kluczy do Pałacu :lol:
|
Kaczyński też kręcił nosem na przeprowadzkę do Pałacu Prezydenckiego, ale w końcu to zrobił. Nie widzę powodu, by Komorowski miał zostać w swoim mieszkaniu. Nie wiem czy chce specjalnie pokazać, że prezydent nic nie może, czy co innego, ale wydaje mi się to trochę dziwne. Ciekawe, czy zrezygnuje też z Juraty ;)
|
Cytat:
Osobiście nie popieram za bardzo in vitro, nie ze względów etycznych, ani religijnych, a bardziej ze względu na to że w domach dziecka jest tyle dzieciaków, które czekają na nową rodzinę. A co do bizancjum to ważne są dwie kwestie, które często poruszane są u mnie przy rodzinnych imprezach. Rozdęta do granic możliwości "służba" prezydenta i fakt, że rezydencje prezydenckie nie zostały sprzedane jak pierwotnie planowano. Niech zostanie Jurata i Wisła, a resztę sprzedać. |
Cytat:
Jeśli to prawda co piszą to ani Kwach ani Kaczor nie chcieli w pałacu mieszkać - jeden zmiękł bo sąsiedzi mieli przerąbane, drugi jak ktoś koktajlem w Borowca rzucił. Bronek pewnie zastosuje podobny myk - pomarudzi aż w końcu się przeniesie A co do In vitro to ja mam mieszane uczucia co do finansowania tego przez państwo.Sama koncepcja ok pewnie i słuszna ale to nie jest takie proste. Jeśli już to muszą to być stosunkowo nieduże pieniądze - po prostu na dziś nie stać nas na szaleństwa.Jeden taki zabieg+ cała otoczka to ponoć minimum 10 tyś. Nie mam pojęcia jak by to miało być rozdysponowane, komu -kto pierwszy ten lepszy?losowanie? Już bardziej bym był za dofinansowaniem ,powiedzmy pół na pół ale to też skomplikowana procedura. |
Cytat:
Ale mi chodzi o to że sprawa in vitro w kampanii prezydenckiej to tylko chwyt wyborczy Gdzieś przeczytałem że rocznie na raka umiera około 100tys. osób! Tu nie chodzi o kwestie moralne ale efektywne wykorzystanie srodkow publicznych oraz zainteresowanie sie rzeczywistymi problemami chorych. |
in vitro to jest gruby wałek.
co chwile słychać w Polsce, że jakieś leki wypadają z listy dofinansowanych, a tu nagle zabieg który nie ratuje życia (przypominam) ma być dofinansowany? wiadomo o co chodzi: problemy z dziećmi mają często młodzi wykształceni z dużych miast :D tak btw znam kilka par które nie mogą mieć dzieci: jakoś ci którzy decydują się na in vitro nie narzekają na koszty. Nie mówię, że są małe, ale to kwestia dobrego samochodu. NIe rozpatruję w ogóle tu moralnych aspektów, tylko czysto finansowe, wasze obliczenia są niepełne, bo liczba tych którzy obecnie korzystają, a liczba tych którzy by chcieli skorzystać po wielkiej kampanii w mediach to nie jest to samo. |
W Średniowieczu jak jakiś szlachcic nie mógł mieć dzieci to często prosiło się "o pomoc" kogokolwiek żeby zrobił co należy - możemy wrócić do tych praktyk :D
|
Co do in vitro i roznych dobrych rad o przyslaniu pomocy czy mlodych z "duzych miast" to zycze Wam i ogolnie wszystkim, zeby nie mieli nigdy z tym problemow. Nie zdajecie sobie sprawy jak wielki to moze byc problem, szczegolnie dla kobiet. Znam pare w ktorej kobieta (i wcale nie jakas starsza, ponizej 30) miala powazne problemy, poronienia za soba, dzieki in vitro zaszla w ciaze, w ktorej przelezala w szpitalu wiekszosc czasu bo ciaza byla zagrozona ale gdy dziecko przyszlo na swiat NIGDY W ZYCIU nie widzialem szczesliwszych ludzi.
Nie twierdze ze in vitro powinno byc w pelni refundowane, ale przynajmniej nie nasmiewajcie sie z par ktore maja takie problemy... Niedawno czytalem ze okolo 20% par w Polsce ma jakis problem z plodnoscia. |
Cytat:
|
Wywiady z politykami z Małopolski o krakowskich wyborach prezydenckich"
PiS: http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...iepolomic.html PO: http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...rowskiego.html SLD: http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...jchrowski.html Czyli można powiedzieć, że będzie Kracik, Duda, Majchrowski/Senyszyn(sic!)/Podgórski. Lewica oczywiście do skreślenia, więc zostaje Kracik kontra Duda. Jak się na to zapatrujecie? *********************** Co do in vitro, to mam dziwne wrażenie, że pęd ku refundacji wynika z coraz większej liczby emerytów i coraz mniejszej ilości ludzi pracujących. |
Cytat:
A jak chcesz poszukac walkow przy autostradach to masz pod nosem A4 i waly, po kolei, z przetargiem, uzytkowaniem, oplatami, jakoscia drogi ktora trzeba remontowac az po skandal dekady z zakazem budowy drogi czteropasmowej w promieniu 30km. Za dziury i korki podziekuj panom z sld. Cytat:
Radio studenckie dzis rano w duzym polskim miescie, relacja z ok. 30 minut sluchania. Konkurs: "wymien flagi 5 krajow obarwach takich jak Holandia" -zero, to podchwytliwe pytanie -jeden, Irlandia -??? -bo ma pomaranczowy po rozstrzygnieciu konkursu rozmowy prowadzacych. -Widziales jak wczoraj Robben dostal w glowe? -To byl Snajder -No moze, ale dostal od Forlana ok, nie kazdy musi znac nazwiska pilkarzy innych niz najbardziej znani ale jak nie wiem to nie zgaduje przynajmniej. W kazdym razie dalsze rozmowy mniej wiecej: -kopne cie w okreznice -a co to? -nie wiesz? To tam gdzie wychodzi kupa -hahaha -wiesz w weekend popilem i rzygalem w parku. Wyrzygalem cos ci ksztaltem przypominalo mojego profesora od socjologii -haha no nie mow, tego garbatego? -no jego wlasnie, byl podobny ale garba mu dorobilem ze sliny -hahaha -w Polsce maja Chinczycy produkowac auta o nazwie QQ -hehehe zeby zamiast QQ nie wyszla kupa i tak dalej. To nie sa rozmowy dwoch imbecyli na lawce tylko dialogi w radiu STUDENCKIM Chron Boze ten kraj przed mlodymi wyksztalconymi z duzych miast.... |
Dyson ja się nie naśmiewam tym bardziej, że sam jeszcze nie wiem czy mnie ten problem dotyczy czy nie.
Czytałem kiedyś jednak opinie że problemy z dziećmi są większe w grupie którą wymieniłem Grupa ta jak wiemy jest główną siłą PO wiec nie ma się co dziwić, że Bronek się do tego w kampanii odwoływał |
Na poziomie to Wasze radio studenckie :D
Głupich nie sieją, sami się rodzą. |
Bronek się odwoływał, bo chciał się podlizać lewicy. Tak samo było z parytetami.
|
chyba wywala Palikota z PO, troche jednak ostatnio przeholował z wypowiedziami min. pytał czy prezydent był pod wpływem alkoholu podczas katastrofy w Smoleńsku.
|
Cytat:
Gilotyna Donalda Tuska sciela juz wyzej stojacych ludzi z kregow obecnej wladzy i nad Palikotem pewnie sie tez nie bedzie litowac. Albo go wykopia albo odstawia na zupelnie boczny tor, uspia i zobaczy sie czy bedzie potrzebny w przyszlosci. |
Cytat:
W mojej ocenie spora część wyborców na poziomie samorządowym nie kieruje się jednak preferencjami partyjnymi, a stawia na człowieka. Osobiście wiążę duże nadzieje z Kracikiem. Co prawda Kraków to nie Niepołomice, ale uważam, że warto dać mu szansę. Natomiast Duda to osoba dla większości wyborców anonimowa, dlatego już na starcie będzie miał bardzo ciężko o korzystny wynik. Pewną pulę głosów stałych wyborców PiS będzie miał zapewne zapewnioną, ale to bez wątpienia nie wystarczy do wygrania wyborów. Ciężko powiedzieć, czy wystarczy w ogóle, aby wejść do drugiej tury... |
Cytat:
Co do potencjalnych kandydatów SLD, to podziękuję."Filipiakowy braciszek" Majchrowski lub "od dziś Kraków jest miastem wszelakiej równości" Senyszyn. Teraz jednak pojawię się na wyborach. |
Cytat:
Np. na walkę i profilaktykę w leczeniu raka! Każdego roku zachorowuje 130.000 osób z czego prawie 100.000 umiera Wolałbym aby Komorowski zainteresował się rzeczywistywi problemami chorych |
Polscy prokuratorzy proszą Amerykanów o pomoc w sprawie mgły w Smoleńsku
http://www.rmf24.pl/raport-lech-kacz...jne,nId,287324 |
Cytat:
|
Osobiście uważam że PO,PIS ,SLD,PSL priorytetowo powinni się pochylić nad sprawą komercjalizacji służby zdrowia bo to jest jedyna szansa na w miarę porządną opiekę medyczną. To nie jest prawda że jak szpitale będą prywatne to za wszystko trzeba będzie płacić i przykładami tu są NZOZ-y które funkcjonują o wiele lepiej niż ich publiczne odpowiedniki - i tutaj powinny działać media prowadzić jakąś politykę odpowiedzialności społecznej pokazywać zdania fachowców a nie przepychanki na szczycie. Niestety polskie media (wszelkie) są tak żenujące momentami, poziom pospolitych brukowców i to martwi. Inna sprawa to ta cholerna ustawa o CBA media robią z niej wielki szoł że niby będzie gorzej a to nei jest do końca prawda wbrew pozorom ta ustawa wprowadza restrykcję do obecnie działającej ale tego media też nie pokazują nikt nie mówi że ona jest dobra ale w pewnym sensie bardziej demokratyzuje obecne możliwości działania CBA, co innego że obecna ustawa jest tak czy siak paranoiczna. Niestety przy obecnej skali politycznej kraju raczej nie ma szans na żadne zmiany bo w całym parlamencie jest kilka osób którym tak naprawdę zależy na kraju i giną w morzu nienawiści politycznej.
|
Cytat:
|
Cytat:
A co do Palikota, to myślę, że jest nie do ruszenia - pupilek Tuska i Komorowskiego. Jeden Grześ go nie lubi. |
Kto oglądał Nelly w Kropce? To są jaja co ta baba opowiada :) Polska posłanka, uczy się języka sląskiego(szkoda że od polskiego nie zaczeła), chcą usuwać Palikota to może od niej rozpoczną? Palikot czasami coś próbuje przekazać a ona to taki pustak, że hohoho.
|
Cytat:
|
Cytat:
Szczególnie, że nie dostrzegam specjalnej alternatywy wiślackiej w wyborze Kracik vs Majchrowski... A taka wg mnie będzie II tura, o ile do niej dojdzie. |
http://prawo.money.pl/aktualnosci/wi...,0,641044.html
Kaczynski w 4,5 roku zawetowal 18 ustaw. Komorowski w 1,5 roku "zamrozil" 89 ustaw". Kolejny przyklad perfekcyjnej manipulacji i propagandy, czlowiek uniemozliwiajacy prace nad ustawami 15 razy intensywniej (weta Kaczynskiego: 18 w 4,5 roku, zatem 6 na 1,5 roku. 6 vs 89) to czlowiek zgody i wspolpracy, natomiast ten drugi ktory dawal weto raz na 3 miesiace to paralizator. W dodatku pierwszy perfidnie chowa do szuflady projekty i dziala niezgodnie z uprawnieniami przetrzymujac je ponad miare, a drugi dzialal konstytucyjnie w ramach swoich uprawnien. Moze ktorys z antykaczystow od "wetujacego wszystko i przeszkadzajacego kurdupla" postara sie o hakis komentarz? |
Cytat:
|
http://biznes.interia.pl/news/mamy-3...-dlugu,1503614
po wyborach więc dowiemy się trochę więcej o cudach monowładzy. Na krótko - wszak za pasem wybory następne |
emj10 czyli jesli jakas patologia istnieje od dawna to znaczy ze juz wrosla w tradycje i nalezy ja przyjac za normalnosc? Jak chcesz, ja wybieram inna opcje.
|
orzeu
Ja nie napisałem, że popieram tą patologię, ale spójrzmy prawdzie w oczy... przez 20 lat nic się nie zmieniło jeśli chodzi zarówno o skład osobowy jak i sposób działania w Sejmie. Przecież w czasie I kadencji Sejmu głównymi aktorami byli Tusk, Niesiołowski, Komorowski, Pawlak, Zych, Jarosław Kaczyński, Macierewicz, Kwaśniewski, Miller, Cimoszewicz itd. Wciąż ci sami ludzie decydują o kształcie obecnej polityki, więc nie dziwota że te patologia utrwaliła się na stałe. Dlatego mnie śmieszą żale wylewane czy to w internecie czy wśród znajomych, że taki a taki polityk jest lepszy np. Tusk vs J. Kaczyński (wstaw swój wybór). Ludzie zapominają, że to są politycy którzy od przeszło 20 lat zawłaszczają sobie Polskę. Nie pamiętają, że Tusk z Kaczyńskim byli w tej samej koalicji, która pozwoliła powołać rząd Olszewskiego i to nie byli szarymi myszkami, a czołowymi politykami tych partii (KLD vs PC). Więc jak mamy wybrać normalność, jeśli o tej nienormalności decydują ci sami ludzie? Odpowiedz sobie sam. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:45. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl