Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

ultr4 05.03.2009 10:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bobic (Post 687242)
Według Ciebie Paweł jest wart 2 mln euro?? haha:lol:

Jak utrzyma "forme" to i 2 baniek za niego nikt nie wylozy.

vote-for-mikey 05.03.2009 15:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 687202)
Ogladałes mecz? jak tak,to powiedz mi z czego wynika ta ocena?
Inna sprawa ,ze para Beto,Cwielong stworzyła wieksze zagrozenie niz Boguski,Brozek.Najwiekszym walczakiem,któremu cały czas sie chciało był Sobol.

silny, z dobrą techniką, potrafił przyjąć piłkę, zastawić się, minąć obrońcę.
a że nie strzelił bramki... z tego co pamiętam to żaden Wiślak w meczu bramki nie strzelił.

a Brożek wart jest tyle, ile za niego dają.
1,5 - 2 mln euro od Nancy.

tormenthor 05.03.2009 16:31

Tyle się mówi o wypaleniu naszych piłkarzy, ale przecież w pierwszej 11 tylko 3 piłkarzy zbliża się do piłkarskiej emerytury: Baszczu, Głowacki i Zieńczuk (do tego dochodzi Cantoro, ale widać że go Skorża odsunął). Powiew świeżości tej drużynie powinni dać Diaz, Jirsak, Łobodziński, Ćwielong, Beto, Marcelo, Małecki. A przecież nie wspominam jeszcze o Brożkach czy Boguskim, ktorzy są na dorobku. Na transfery wydaliśmy w ostatnim czasie nie mniej niż Lech czy Legia. Fakt, że Kolejorz miał farta i prawie każdy ich zakup się udał, ale trzeba jedno podkreślić - że jest tam Smuda czyli koleś, który na takatyce się nie zna ale est najlepszym ,,budowniczym" w Polsce i potrafi tak pracowac z piłkarzami, że robią postęp zarówno pod względem technicznym, jak i motorycznym czy mentalnym. U nas przy Skorży oprócz poprawy skuteczności Brożka i progresji u Boguskiego czy Małeckiego, to nie zobaczylem jakiegos wielkego postępu.
Ps. Nie wierzę w skauting Lecha, bo o nim się tak mówi, żeby wszystko wyglądalo super profesjonalnie, a przecież obecne okienko im się zupelnie nie udalo. Wisła ma po prostu pecha, bo nikt nie przewidział, że reprezentant Łobodzinski będzie w takiej formie, Jirsak że się nie rozwinie a Garguła, że złapie najgorszą z możliwych kontuzję.
Ps.2. Co do Beto, to z Lechem rozegrał bardzo dobre zawody - w polskiej lidze nie ma napastnika, który tak dobrze by się zastawiał i grał tyłem do bramki. Z szybkością też nie jest najgorzej, tyle że na razie nie wiemy jak gra głową i czy jest skuteczny. No ale na razie wydaje się, że będziemy mieli z niego pociechę.

kubanczyk 05.03.2009 17:13

pilkarz wypalony to nie jest ten ktory ma 35 lat, tylko taki ktory za dlugo juz siedzi w jednym klubie i nie ma mabicji walczyc do upadlego. Baszczynski, Glowacki, Cantoro, Zienczuk, do tego Sobol ktory zdecydowanie juz za dlugo tu gra, choc jemu ambicji nie brakuje. Brozki tez nie zapieprzaja juz jak dawniej, ale im to sie nie dziwie bo nie maja z kim grac, zwlaszcza Pawel.

co do Clebera, wg mnie wWisle wyjdzie na dobre, brazaylijczyk nie umie wprowadzic pilki do przodu, non stop pila wprzod. a akcje trzeba budowac juz od obrony, od tego nie sa tylko pomocnicy, rozgrywa sie od obrony a broni od napastnika.

wolfy 05.03.2009 18:14

Proponuję zakończyć gdybanie o Żurawskim, przynajmniej w tym temacie.

JohnnyH 05.03.2009 18:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kubanczyk (Post 687489)
pilkarz wypalony to nie jest ten ktory ma 35 lat, tylko taki ktory za dlugo juz siedzi w jednym klubie i nie ma mabicji walczyc do upadlego. Baszczynski, Glowacki, Cantoro, Zienczuk, do tego Sobol ktory zdecydowanie juz za dlugo tu gra, choc jemu ambicji nie brakuje. Brozki tez nie zapieprzaja juz jak dawniej, ale im to sie nie dziwie bo nie maja z kim grac, zwlaszcza Pawel.

co do Clebera, wg mnie wWisle wyjdzie na dobre, brazaylijczyk nie umie wprowadzic pilki do przodu, non stop pila wprzod. a akcje trzeba budowac juz od obrony, od tego nie sa tylko pomocnicy, rozgrywa sie od obrony a broni od napastnika.

Widzę że pojawił się nam kolejny specjalista ds. wypalenia.

Baszczu - chłop już nie jest tak szybki jak kiedyś ale zawsze (również wczoraj) zostawia na boisku serce i ora za dwóch

Głowa - nie zauważyłem żeby nagle przestał grać twardo jak to zawsze miał w zwyczaju, czasem gdy jest po kontuzji nie jest w formie ale nie ma to żadnego związku z zaangażowaniem

Sobol - co to ****a za z dupy argument że za długo tu gra?? Najwięcej tyrający w drużynie zawodnik, o znaczeniu wręcz kluczowym dla drużyny a Ty piszesz o tym że za długo gra i niby coś ma z tego wynikać??

Tak zwłaszcza Piotrek as dryblingu i demon szybkości nie gra tak jak by mógł bo wokół niego same miernoty....

Polecam szklankę wody.

Koniec OT

Wesoły Roger 05.03.2009 18:18

Pewnie, że wróci. Pod warunkiem, że nie otrzyma jakiejś ciekawej oferty od innego klubu. Innymi słowy: Nie będzie miał gdzie iść, przyjdzie do nas.

<Crasch> 05.03.2009 19:07

Ja bym tutaj sugerował brak porządnej konkurencji, a nie wypalenie (przypomne odkrycie w Bytomiu, Marek Zieńczuk który wszedł w II połowie z ławy...jaka odmiana..)
Co do wypalenia, Jakoś Giggs w ManU, Raul z Kasiiasem w Realu i Gerrard w Liverpoolu grają od conajmniej 10 lat i jakoś sie nie wypalili, bo mają konkurencje.

JohnnyH 05.03.2009 19:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez <Crasch> (Post 687572)
Ja bym tutaj sugerował brak porządnej konkurencji, a nie wypalenie (przypomne odkrycie w Bytomiu, Marek Zieńczuk który wszedł w II połowie z ławy...jaka odmiana..)
Co do wypalenia, Jakoś Giggs w ManU, Raul z Kasiiasem w Realu i Gerrard w Liverpoolu grają od conajmniej 10 lat i jakoś sie nie wypalili, bo mają konkurencje.

Dokładnie tak!! Mam wrażenie że niektórzy jak nie mają o czym pisać to piszą wypaleniu i jeszcze innych głupotach w tym stylu. Po sezonie gdy zajęliśmy 8 miejsce też były gadki o wypalonych zawodnikach. Wystarczyło pograć pół sezonu z Kosowskim (notabene zużytym zawodnikiem który niewiadomo po co wracał do nas z zachodu) i MP w kieszeni.

Pozdrawiam

tormenthor 05.03.2009 19:53

Mnie tylko zastanawia stagnacja w rozwoju poszczególnych piłkarzy. Osobiście uważam , że nawet w wieku 30 lat można nadal ulepszać technikę, siłę fizyczną i wytrzymałość. Jedyne co z upływem czasu się obniża, to szybkość i start do piłki ale to też nie zawsze. Zastanawia mnie dlaczego np. Sobolewski, który jak na nasza ligę jest świetnym zawodnikiem nie poprawił celności podań, dlaczego Baszczyński nie prezentuje kąśliwych, ostrych wrzutek w pole karne z bocznego sektora boiska, dlaczego Paweł Brożek lewą nogą nie potrafi kopnąć piłki, dlaczego Boguski czy Łobodziński nie mają silnego i precyzyjnego strzału, dlaczego Zieńczuk nie potrafi minąć zwodem nawet najbardziej drewnianego obrońcy w lidze. Poza tym pojawia się pytanie dlaczego słabi pod względem atletycznym Jirsak, Boguski, Małecki nie mają zintensyfikowanych ćwiczeń poprawiających muskulaturę i siłę. Przeciez Tevez w Anglii odbijał się od obrońców jak od ściany do momenty, gdy nie zbudował większej masy mięsniowej i obecnie jest jednym z najtwardziej grających pilkarzy MU, pomimo słabych warunków fizycznych. Do każdego zawodnika powinno się podejść indywidualnie i aplikować takie ćwiczenia, które pozwoliłby na wypracowanie konkretnego efektu. Dla przykładu takiemu Zieńczukowi kazałbym przez 1 h po każdym treningu wykonywać ćwiczenia, które ulepszałyby grę jeden na jeden.

RAFi89 05.03.2009 22:27

http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=20414

Bardzo ciekawy artykuł, niestety tylko artykuł.

matti123 06.03.2009 02:50

Kiedyś interesowaliśmy się Kazimierczakiem, ale klub chciał za dużo kasy, teraz myślę że nie powinno być problemów z wyciągnięciem z IV ligi angielskiej.

Crusi 06.03.2009 07:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JohnnyH (Post 687592)
Dokładnie tak!! Mam wrażenie że niektórzy jak nie mają o czym pisać to piszą wypaleniu i jeszcze innych głupotach w tym stylu. Po sezonie gdy zajęliśmy 8 miejsce też były gadki o wypalonych zawodnikach. Wystarczyło pograć pół sezonu z Kosowskim (notabene zużytym zawodnikiem który niewiadomo po co wracał do nas z zachodu) i MP w kieszeni.

Pozdrawiam

Tu nie chodzi do konca o wypalenie, poprostu pilkarze ktorymi aktualnie dysponujemy sa juz calkowicie inni glownie pod wzgledem mentalnym. Tacy pilkarze jak chocby Kosa, ktory co prawda jest pazerny na kase i potrafil sie o nia wyklucac, ale co by sie nie dzialo, jak przychodzil mecz i wyszedl na murawe to dawal z siebie wszystko i wogole gral z przekonaniem do swoich umiejetnosci i do tego ze Wisla jest poprostu lepsza i wygra ten mecz chocby nie wiem co. Dawalo to taki efekt ze potrafil pociagnac reszte pilkarzy. Takimi zawodnikami byli tez Zuraw, Franek, czy kilku innych z Wisly Kasperczakowej. Teraz niestety juz nie posiadamy takich zawodnikow, nasi pilkarze nie sa pewni swoich umiejetnosci i czy moga wygrac mecz, nie daza do tego za wszelka cene, jak cos nie idzie to zaraz sie poddaja i konczy sie jak dwa ostatnie mecze. Ale do czego daze? Otoz mysle ze nic tu nie da zmiana renera czy inne czary mnary, wydaje mi sie ze ta druzyna potrzebuje jednego naprawde dobrego zawodnika ofensywnego, wazne zeby byl polakiem, o charakterze podobnym do tego jaki maja ci w/w pilkarze. Mysle ze taki jeden zawodnik moglby odmienic po raz kolejny oblicze druzyny, tak jak to zrobil Kosa przez te pol roku.

bonawentura 06.03.2009 12:39

A ja proponuję dyskutować o Żurawskim właśnie w tym temacie. Gdzie niby dyskutować na ten temat, jak nie tu? Niby w "Gdybym był Bednarzem"? Ale przecież o Żurawskim mówił nawet sam Bednarz, więc gdybać o Żurawskim nie myślę. Ponadto - te słowa skieruję bezpośrednio do wolfy'ego. Radziłbym Ci nie usuwać postów, które napisałem, bo staram się ważyć słowa i nie spamuję. Uważam, że nie wolno tak preponderować własnej osoby i być alfą i omegą tego forum. Dlatego odważę się napisać o Żurawskim jeszcze raz. Ponawiam pytanie. Czyżbym czegoś nie przeoczył - czyżby Żurawski podpisał kontrakt z Anathorsisem lub innym cypryjskim klubem? Jeśli nie podpisał, to dla mnie bardzo realna jest sytuacja, że zamiast Brożka w Wiśle pojawi się Żurawski, któremu kończy się w czerwcu kontrakt. Pozdrawiam i liczę na odpowiedź na moje pytanie.

pietruch 06.03.2009 12:55

Larisa ma w kontrakcie Maćka zapisane prawo do automatycznego prolongowania kontraktu o następny sezon.
Co przy obecnej formie i skuteczności Żurawia jest wielce możliwe.
Spekulacje na temat Żurawia w Wiśle można spokojnie przesunąć o rok.

7 kotów 06.03.2009 13:13

Musza sie obie strony zgodzic.

Czesław 06.03.2009 13:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pietruch (Post 687929)
Larisa ma w kontrakcie Maćka zapisane prawo do automatycznego prolongowania kontraktu o następny sezon.
Co przy obecnej formie i skuteczności Żurawia jest wielce możliwe.
Spekulacje na temat Żurawia w Wiśle można spokojnie przesunąć o rok.

Nie ma czegoś takiego jak jednostronne automatyczne przedłużenie kontraktu. Na takim zrozumieniu przejechaliśmy się na Dolsze (jak się to odmienia? :D) i pytanie jest czy potrafimy zrobić Larissie to co Lech nam ;-)

jerry.lii.lewis 06.03.2009 13:34

I drugie pytanie: czy Żurawia chcemy
I trzecie: czy Żuraw chce nas :)

maRgrabkarz 06.03.2009 13:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Czesław (Post 687945)
Nie ma czegoś takiego jak jednostronne automatyczne przedłużenie kontraktu. Na takim zrozumieniu przejechaliśmy się na Dolsze (jak się to odmienia? :D) i pytanie jest czy potrafimy zrobić Larissie to co Lech nam ;-)

a jeden klub brazylijski przejechal sie na Marcelo :)

szczebrzeszcz 06.03.2009 13:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jerry.lii.lewis (Post 687955)
I drugie pytanie: czy Żurawia chcemy
I trzecie: czy Żuraw chce nas :)

i czwarte: za ile on nas chce?

nie uwierze w ten transfer póki nie "zobaczę" podpisu pod kontraktem :)

eye63 06.03.2009 14:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matthewG (Post 687918)
A ja proponuję dyskutować o Żurawskim właśnie w tym temacie. Gdzie niby dyskutować na ten temat, jak nie tu? Niby w "Gdybym był Bednarzem"? Ale przecież o Żurawskim mówił nawet sam Bednarz, więc gdybać o Żurawskim nie myślę. Ponadto - te słowa skieruję bezpośrednio do wolfy'ego. Radziłbym Ci nie usuwać postów, które napisałem, bo staram się ważyć słowa i nie spamuję. Uważam, że nie wolno tak preponderować własnej osoby i być alfą i omegą tego forum. Dlatego odważę się napisać o Żurawskim jeszcze raz. Ponawiam pytanie. Czyżbym czegoś nie przeoczył - czyżby Żurawski podpisał kontrakt z Anathorsisem lub innym cypryjskim klubem? Jeśli nie podpisał, to dla mnie bardzo realna jest sytuacja, że zamiast Brożka w Wiśle pojawi się Żurawski, któremu kończy się w czerwcu kontrakt. Pozdrawiam i liczę na odpowiedź na moje pytanie.

To i ja Ci odpowiem jeszcze raz, niedawno przez "bulwarówki" przewinął się artykuł (tylko za cholerę nie mogę go teraz odnaleźć niestety :/), że Żurawskiemu wcale nie tak prędko z powrotem do Polski, bo w ciepłych krajach całkiem przyjemnie (nie wiem czy zmyślony, czy nie, ale gdyby okazał się prawdziwy) - to trudno, obserwując to co dzieje się z Wisłą, jest mu się dziwić. Cypryjskie kluby to chyba wymysły właśnie po tym artykule. Po drugie, w większości artykułów nt. powrotu Żurawia do Wisły, jasno stało, że konsultował się on ze Skorżą, a w tym momencie Skorża niestety niekoniecznie musi doczekać przyszłej rundy.
Poza tym Żuraw to taki typ piłkarza, który coś tam w tej swojej karierze ugrał, więc pytanie - czy na tyle kocha Wisłę, żeby grać u nas za 300 tys. euro motywacyjnego, tułać się rok poza stadionem, a wreszcie, w obliczu braku transferów i sprzedaży Pawła Brożka, kopać z zawodnikami, z kilkoma wyjątkami, o klasę gorszymi.

bonawentura 06.03.2009 15:13

Co do Skorży - to raczej pewne - nie doczeka następnej rundy, podobnie zrobią z Bednarzem i z Wilczkiem. Po prostu - ktoś za brak sukcesów będzie musiał odejść. Eh... szkoda, że Cupiał nie uderzy się w pierś i nie sypnie pieniędzy na dwóch dobrych piłkarzy, albo nawet perspektywicznych, z dużym potencjałem. Co do Żurawia - eye63, pewnie masz rację. Jaki Kosowski, taki i Żurawski. Przecież to koledzy od lat, więc zapewne oni miłością do klubów nie pałają. Ja jednak po cichu liczę, że nowemu dyrektorowi sportowemu, bo wydaje mi się niemal pewne, że Cupiał zrobi rewolucję, uda się sprowadzić Żurawskiego do Wisły. No chyba, że będzie miał inną wizję. Pozdrawiam.

JrQ- 06.03.2009 17:32

Cytat:

No chyba, że będzie miał inną wizję
Wizje naszych dyrektowrow sportowuych maja sie nijak do naszych dzialan

Fernando Redondo 06.03.2009 19:07

A ja powiem wam że Bednarz im ma mniej kasy tym lepiej bo zobaczcie kogo za kasę ściągnął:
Łobodziński
Jirsak

Za darmo(lub prawie za darmo):
Diaz
Marcelo
Beto

fanfan 06.03.2009 19:42

Ostatnio narobiło się wiele szumu wokół Wisły, szczerze mówiąc wcale się nie dziwię ale wierzę jednak że za pół roku zrobimy dobre transfery, zresztą nie mamy wyjścia jeśli chcemy wciąż by jednym z najlepszych klubów w Polsce i nadal walczy w europejskich pucharach. Po pierwsze wydaje mi się że nie ma żadnego konfliktu między Skorżą a Bednarzem, ponieważ czemu niby Bednarz miałby nie chcieć Kangura i Ettiena jak chciał ich trener? Jeśli od Bednarza zależałoby to czy Ci piłkarze przyszli by do Wisły to pewnie już prezentowali by koszulkę z bet-at-home na klatce . Moim zdaniem to nie przez Bednarza nie mamy transferów ale jeśli np. mogliśmy mieć Kagura, Ettiena i innych których chciał Skorża a nie mamy ich przez Bednarza to należy podziękować jak najszybciej łysemu!!! Po drugie Baszczu z Lechem zagrał naprawdę dobrze i wszyscy wiemy że jest lepszy od SInglara więc dlaczego nie przedłużyć kontraktu z Baszczem i nie podziękować SInglarowi ( przecież z nim podpisaliśmy kontrakt na rok z opcją przedłużenia o dwa lata! ) , a na miejsce Singlara ściągnąć jakiegoś młodego prawego obrońce. Po trzecie "najważniejsze" w lecie musimy zainwestować spore pieniądze w transfery, min 3 mln euro i myślę że tyle jesteśmy w stanie zainwestować ( oczywiście z kasy za Brożka) a jak dostaniemy za Brozia 5 baniek to też tą całą kasę musimy zainwestować. Potrzebujemy na każdej pozycji nowego piłkarza który mógłby powalczyć o pierwszą 11. Bramkarz, Środkowy obrońca,prawy obrońca, środkowy pomocnik-defensywny który umiałby również rozegrać, lewy skrzydłowy, prawy skrzydłowy dwóch napastników. Uzbierało się troszkę tego ale to jest konieczne, rok temu z tą samą kadrę kończyliśmy ligę z ogromną przewagą, teraz dziemy łeb w łeb z innymi drużynami a za rok wszyscy wiemy co będzie jeśli zostaniemy z tym samym składem. Niektórym piłkarzom kończą się kontrakty, niektórzy( PA. Brożek i oby tylko on) zostaną sprzedani do mocniejszych klubów,a niektórzy kompletnie nic nie wnoszą do drużyny ( Łobo, Wtorek, Cantoro, Varga, Gołoś) i im też jak najszybciej trzeba podziękować a na miejsca tych piłkarzy musimy ściągnąć młodych żadnych sukcesów piłkarzy. Po czwarte nie jestem zwolennikiem transferu Żurawia- po co na 34 letni napastnik skoro chcemy odmłodzić kadrę? Zdecydujmy się albo stawiamy na piłkarzy typu Stilić albo stawiamy na piłkarzy typu Żurawski, Baszczyński, Cleber, no bo skoro sprzedaliśmy Clebera i nie chcemy przedłużyć kontraktu z Baszczem to chyba nie idziemy tym drugim planem. A skoro mamy stawiać na młodszych to po co Żuraw? Nie rozumiem tej polityki.

HEDu 06.03.2009 19:55

po to abysmy byli bardziej medialni niz jestesmy, zeby zamknac jape kibicom ze sa 'wielkie' transfery, po to Zuraw, a tak to do niczego

przypominam Paulista, ofensywny pomocnik, materiał na rozgrywajacego. Przypomnijcie sobie ile miał asyst i goli. Dynamika, prostopadłe podania i wrzutki, a z drugiej strony słabe zastawianie się i skuteczność, chaotyczność. Ja żałuje bo takiego typu graczy nam trzeba, a nie chimerycznych i flegmatycznych Łobo, Zienczuka, Jirsaka itd itd, większość kadry Wisły teraz taka jest.

koker 06.03.2009 20:31

Ja mam takie pytanko. Ilie napisal na swoim blogu: "Ciekawa grupa piłkarzy schodziła z boiska ostatnia: Czech i Słowak, Rumun i Mołdawianin, dwa bratanki :)" Ten Rumun to Varga? To on juz trenuje z druzyna??

KOMINEK 06.03.2009 20:56

Jakby Żuraw miał do nas latem przyjść to byśmy podpisali już z nim kontrakt tak jak z Gargułą i myślę że to wyczerpuje wszelkie spekulacje

eye63 06.03.2009 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 688235)
Jakby Żuraw miał do nas latem przyjść to byśmy podpisali już z nim kontrakt tak jak z Gargułą i myślę że to wyczerpuje wszelkie spekulacje

No właśnie nie wiem czy możemy, bo z Bosmana można chyba skorzystać jak jest pół roku do końca kontraktu (według tego co piszą, Żuraw ma jeszcze tę opcję przedłużenia o rok, a cholera wie jak to rozstrzygną, więc może dlatego nie da się podpisać?). Z drugiej strony, jak już wspominałem, pewnie sam Żurawski jest tak zdecydowany na grę w Krakowie, że jak a nuż dadzą solidną podwyżkę w Grecji, to zostanie sobie tam jeszcze na ten rok.

hoho 06.03.2009 22:04

Zurawski strzela gola co mecz ,wiec chyba dobrze sie u tam gra , i latwo sie go nie pozbeda. Ja sobie zadaje inne pytanie czemu od czasow Szymkowiaka czyli chyba gdzies od 2006 roku nie mamy ani jednego ofensywnego pomocnika ? :lol: To jest kpina naprawde .Z solidnym pomocnikiem to sadze ze bramki by mogli strzelac inni tacy jak Cwielong czy nawet Niedzielan ,bo by mieli podania a takto 40 metrowe podania na Brozka lub centry Zienczuka ,tak wyglada ansza ofensywa.

Janusz13 07.03.2009 09:09

Cytat:

Myślę ze nasz klub ma chyba więcej oleju w głowie od Ciebie i nawet jeśli można podpisać ten kontrakt już teraz to woli zaczekać aby nie doszło do sytuacji w której ściągamy zawodnika z kontuzją. Z Gargułą nie można było tak postąpić bo to rozchwytywany piłkarz z Żurawskim to inna historia.

edit: Bardzo podobały mi się słowa Zbigniewa Bońka odnośnie Brożka szkoda że nikt tego nie opublikował na TWSD.

"Pawła miejsce jest w Wiśle. Jestem zdania że lepiej być kapitanem na małym statku niż marynarzem na wielkim okręcie"
jakoś mniej więcej tak to brzmiało. Tylko kwestia jest jeszcze taka że aby zatrzymać Brożka co według mnie jest możliwe, trzeba mieć ambicje tworzenia klubu dobijającego się do europy.

Czesław 07.03.2009 09:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Janusz13 (Post 688380)
Myślę ze nasz klub ma chyba więcej oleju w głowie [..]

Ryzykowna teza i już kilka osób połamało sobie na niej zęby :D

ultr4 07.03.2009 09:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Janusz13 (Post 688380)

"Pawła miejsce jest w Wiśle. Jestem zdania że lepiej być kapitanem na małym statku niż marynarzem na wielkim okręcie"
jakoś mniej więcej tak to brzmiało. Tylko kwestia jest jeszcze taka że aby zatrzymać Brożka co według mnie jest możliwe, trzeba mieć ambicje tworzenia klubu dobijającego się do europy.

Zapomniales tylko, ze marynarzowi na duzym okrecie zaplaca minimum 5 razy tyle co kapitanowi na malym stateczku.

Fernando Redondo 07.03.2009 09:47

W sytuacji kiedy czeka nas rok poza R22 to jednak wydaje mi się że powinna zostać przyjęta taktyka sprowadzania tylko młodych piłkarzy.
Wydaje mi się że ten rok właśnie powinien na przebudowę iść. 1 krok został uczyniony czyli sprzedaż Clebcia a latem trzeba sprowadzić kogoś do pary z Mat. Kowalskim.
Prawa obrona tu mam wątpliwości, ale wydaje mi się że z Baszczynskim trzeba się jednak rozstać a to dlatego ze Singlar dużo słabszy ale jednak jest duże ryzyko że Baszczu będzie grał słabo w przyszłym sezonie bo jednak wiek może swoje zrobić. Tutaj trzeba koniecznie sprowadzić jakiegoś prawego utalentowanego obrońcę w wieku 20 lat. Tak czy inaczej jeżeli zdecydujemy się na kontrakt dla Baszcza to odejść powinien Singlar bo pozostawienie obu to jak dla mnie krok w tył(brak postępu).
Lewa pomoc uważam że tutaj optimum byłoby chyba jednak przedłużenie kontraktu z Zieniem ale tylko o rok. Jeżeli się na to nie godzi trzeba szukać.
Def. pomoc- zrozumiałe jest dla mnie że pozbędziemy się latem Cantoro(tzn. mam nadzieję że Maciej go wogóle nie będzie wystawiał w tej rundzie nawet na minutę co da mu dużo do myślenia) i oczywiście w to miejsce sprowadzimy młodego def. pomocnika. Może Gol bo jest za darmo? A może ktoś z Bałkanów- Brezoviec na razie furory chyba nie robi więc może będzie jednak do wyciągnięcia za jakieś małe pieniądze?
Prawa pomoc- sprzedać Łobodzińskiego jak ktoś da jakąś kasę. Dopóki się to nie uda tutaj oczywiście wzmocnien nie mamy co szukać.
Atak- jeżeli Beto się dobrze będzie spisywał to sądzę że atak Beto Boguski może być wystarczający na ten 1 sezon. Do tego w miejsce Niedzielana Żurawski i szukać młodego piłkarza a nie łatać na skróty bo to nie opłacalne.

No i jak dawno tak teraz wiąże bardzo duże nadzieje z 2 naszych młodziutkich piłkarzy z ME.

Arked 07.03.2009 12:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 688235)

Tak jak zostało napisane z Żurawiem sytuacja wygląda nieco inaczej. Z tego co pisano prawdopodobnie Żurawski ma klauzulę odejścia za darmo po tym sezonie ale nie oznacza to, że jego kontrakt wygasa w czerwcu 2009 (wydaje mi się że ma kontrakt do czercwa 2010). Dlatego nie możemy z nim teraz negocjować bez zgody klubu ani podpisać już kontraktu.

szprotson 07.03.2009 12:26

ma klauzulę odejścia za darmo?

Dziwny zapis w kontrakcie

MCX 07.03.2009 12:31

Klauzula odejścia za darmo? Bzdury :D
Po prostu z końcem sezonu kończy mu się kontrakt i jest w nim klauzula o przedłużeniu na kolejny rok jeżeli obie strony będą tym zainteresowane.
Tak wynika z oficjalnych doniesień prasowych.

Griszka30KR 08.03.2009 12:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 687394)
silny, z dobrą techniką, potrafił przyjąć piłkę, zastawić się, minąć obrońcę.
.

po tym meczu sie zgodze,bo to rzeczywiscie pokazał

s2pac 08.03.2009 20:32

.. uważam, że Beto przez te kilka minut co był na boisku w spotkaniu z P.Warszawa dobrze się zaprezentował, omijał piłkarzy tak jak nie potrafi Łobodziński:)

grzesiek632 08.03.2009 22:05

noo i okazuje sie nagle ze przeprowadzilismy jedno z najlepszych okienek transferowych;)
po pierwsze: wydaje sie ( patrzac na sparingi i te mecze z PoloniaMI) ze Piotrek Ćwielong moze pelnic role takiego ala Boguskiego ktory zaczynał od wchodzenia z ławki.. i podrywał zespoł do walki.. jak narazie bardzo dobry zmiennik i mysle ze w niedlugim czasie to On moze zajac miejsce na skrzydle..tym samym Łobodzinskiego raczej juz za czesto nie bedziemy ogladac... bo w tej chwili bedziemy mieli MAłeckiego i Ćwielonga.. a zdaje sie ze Piotrek moze tez grac na lewym skrzydle..
po drugie: podpisanie Beto moze sie okazac strzalem z 10.. o ile wysokiego, dobrze zastawiajacego i odgrywajacego gracza nie mielismy od dawna.. moze byc On bardzo dobrym partnerem dla Brożka..
po trzecie: sprzedanie Juszczyka moze wyjsc tylko na dobrze dla Ilie Cebanu...
po czwarte: sprzedalismy 35 letniego Clebera ktory co prawda był wazny w druzynie ale blokował miejsce mlodemu Marcelo... ktory chce cos osiagnac i bedzie walczyl na kazdym meczu... chłopak ( Marcelo) poczuje pewnosc i moze zostac godnym nastepca dla Clebera ( albo juz nim jest).

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ojj trzeba szukac pozytywow.. tak dla odmiany w tym temacie

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:51.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl