![]() |
Kontuzje kontuzjami - ci ludzie muszą się między sobą dogadać bo gołym okiem widać od kilkunastu spotkań że nikt na 100% nie podchodzi do meczu. Czuć po prostu że mają wyjebane na drużynę.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
To jest niebywałe że Stolarczyk nie podał się do dymisji. Nóż k.. A za grosz przyzwoitości po takim wyniku i serii porażek.
Bardzo traci w moich oczach jako człowiek. Ale zdaje sobie sprawę że jak go wywala z Wisły jeszcze po takiej serii porażek to raczej w ekstraklasie nie ma czego szukac. Więc trzymanie się rękami i nogami stołka jak politycy. Żal. |
Cytat:
Po drugie, z konieczności obracamy się w pewnych realiach finansowych. Stolar może wybierać, ale raczej z grupy, która niczego nie gwarantuje. Janicki nie jest na 4 ligę. Młody stoper być może został podpisany z myślą o przyszłości. Pewne rzeczy widać bez konieczności dawania szansy. Ogólnie chyba Wojtek Kowalczyk okazał się lepszym specem od Arkeda, bo typował Wisłę jako jednego z głównych kandydatów do spadku :) |
Cytat:
Klub i zarząd w tym całym budowaniu tożsamości, solidarności Wiślackiej chyba się trochę pogubił bo teraz nie wypada im zwolnić Stolarczyka s z drugiej strony nie wypada im nie zwolnić. Z tym, ze tu nie ma miejsca na sentymenty. Spadek oznacza koniec Wisły na wiele lat. |
Cytat:
|
Cytat:
Serio, nie przeginaj w drugą stronę. Przyczyną tak wysokiej przegranej były juniorskie błędy. Bez nich byłoby "zwykłe" 3:0, ale Wasyl, Janicki i Klemens dołożyli "coś ekstra". Na przykład trzeciej bramki by nie było gdyby idioci zaczęli biec w momencie kiedy Kante kopnął karnego i wybili piłkę. A Ci stali i patrzyli się jak sieroty jak Buchalik broni, przy dobitce nie miał szans. Nie ustawienie, nie taktyka, po prostu żenujący piłkarski poziom jaki prezentuje nasz zespół, bo to jest futbolowe abecadło. W ilogóle karny Chuci. Albo bramka numer siedem. Janicki z bliska kopie piłką Klemensa w nery pod naszym polem karnym. Ciężko to nawet skomentować. I można tak długo. Nie zgodzę się że Legia miała farta, Legia po prostu wykorzystała część prezentów które dostała. |
Cytat:
Wiesz co, na tym forum padło już wiele trafnych komentarzy. Myślę, że można nawet odpowiadać sobie cytatami: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z punktem numer 5 trzeba się zgodzić. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zwracam uwagę, że w całym meczu zawodnicy Wisły dostali tylko jedną żółtą kartkę. Niby dobrze, że nie będzie zawieszeń za kartki bo kadra i tak słaba, ale jedno żółtko przy wyniku 0:7 coś chyba mówi o zaangażowaniu, agresywności i walce? Co do reszty: czy naprawdę na stoperze nie mogą zagrać Hoyo i Klemenz (ktokolwiek inny niż para Janicki-Wasyl)? Czy nikt nie wykonuje lepiej SFG od Sadloka? Czy nie ma lepszego DP od Klemenza (pomijając i tak fatalnego bądź ciągle kontuzjowanego ostatnio Bashę)? I ostatnie pytanie: czy młodzi rzeczywiście są gorsi? W swietle poniższego cytatu można by się nad tym zastanowić: Cytat:
|
Młodzi nawet jeśli są gorsi teraz, to przynajmniej rokują, że za pół roku- rok coś z nich będzie. Czego nie można powiedziec o np. Wasylu.
Co do tego: Cytat:
|
Maciek posrednio odpowiada za ten szrot ktory mamy , wiem ze nie ma kasy i niebedzie , ale nasz sklad to kpiba z ekstraklasy , poza tym Maciek wg mnie to trener ednego ustawienia i jednej taktyki , niewazne czy by prowadzil Wisle , czy barcelone czy garbarnie , to wg mnie slabosc Stolara i tyle
|
Stolar proś Korta, żeby szybko się tutaj zjawił z zimie :/
|
Cytat:
|
Cytat:
Obejrzyj sobie fragment skrótu między 12 a 17 minutą. Legia stworzyła 4 sytuacje (3 obronił Buchal) i zobacz jak zespół "broni". Jak "stoją" na boisku. To jest kuriozum. Jak we trzech objeżdżają naszą ósemkę. Rożny na 3:0 - naszych 7, Legionistow 5. Z czego dwóch na obrzeżach pola karnego, właściwie nie biorących udziału w akcji. Przy Kante stoi w teorii 6 ludzi, a on i tak zostaje bez krycia. SZOK. Gol czwarty i karny to indywidualna paranoja Czuki. Do dobitki przy karnym i tak nie było szansy zdążyć, bo Buchal wybił nogami prosto pod nogi Kante. No i potem zaczyna się Klemenz show. Wybita piłka pod nogi Novikovasa, do tego ucieka przed piłką Vukan i "doskok" Burego jest taki, jakby bał się, że mu Litwin nogę urwie. Co robił przy szóstym golu Janicki to ja nie wiem, a siódma to jest ....a kompromitacja całej formacji obronnej. Legia wykorzystała to, co miała i miała jeszcze więcej, ale przed dwucyfrówką ratowała nas bramkarz. Myśmy po raz kolejny sami sobie strzelali gole, co albo jest winą tego, że CHCIELI tak zagrać, albo w ich łbach jest taki roz......., że już sami nie wiedzą, co mają na tym boisku robić. Ludzie, ....a praktycznie wszyscy po trzydziestce, z setkami meczów w tej buraczanej lidze. |
Cytat:
|
ma ktoś link do skrótu jakis, bo nie miałe do konca jeszcze ochoty na analize straconych :)
|
Cytat:
Cytat:
|
Nie chce się wypowiadać szerzej o meczu, bo tu już wszystko opisane.
Dla mnie ten Klemenz na ŚPD to jest jaskrawy przykład błędu trenera i tylko trenera. Ktokolwiek grał kiedyś w piłkę w miarę regularnie i miał określoną pozycję, to doskonale wie, jak wygląda jej zmiana w sytuacji, w której nie jest się zbyt wszechstronnym piłkarzem. Akurat ja grałem na stoperze, jestem wysoki, technicznie surowy na tle innych i raz musiałem z musu wystąpić na ŚPD. Od samego początku meczu miałem pełną świadomość tego, że kompletnie nie ogarniam co się dzieje, poruszam się jak dziecko we mgle i nie wiem co mam ze sobą zrobić. Obraz wczorajszej gry Klemenza idealnie oddaje moje odczucia - i idę o zakład, że Klemenz też to doskonale wiedział od pierwszych chwil na boisku (albo i już od dawna, bo zdaje się grał u nas kiedyś na tej pozycji? i skończyło się to chyba równie katastrofalnie) - i Stolarczyk nie mógł tego nie widzieć - po prostu nie mógł. Dlaczego jednak nadal go tam trzymał? tego nie rozumiem. |
Ludzie, jacy wy ślepi, żeby nie powiedzieć durni jesteście. Co wy chcecie od tego Stolarczyka, którego jeszcze niedawno na rękach nosiliście?
Z jakim materiałem przyszło mu pracować. Co ma zrobić trener, wyjść na boisko i grać? Ludzie, przeczytajcie sobie książkę Jadczaka (tak, zaraz usłyszę tu "wypierdalaj jebany wyznawco Jadczaka") i pomyślcie w jakich realiach funkcjonuje ten klub. Kim on ma grać? Klemenzem? Emerytowanym Wasylem? Nędznym Janickim? Czy mu brakuje warsztatu? Nie, przecież go wszyscy chwalili za taktykę. Słaby motywator? Proszę was. Ludzie, obudźcie się. Wisła to obecnie kiepski piłkarsko klub, który musi się trząść przed spadkiem. Sąsiadka jest 10x długości przed nami. Mimo że kadrowo to klub budowany z sezonu na sezon, bez większej przyszłości. Infraskturalnie, organizacyjnie to jednak obecnie top tej śmiesznej ligi. Wierzę, że zaraz karta się odwróci i w tej ekstraklasie, jak pokazuje seria Wisły Płock, wszystko się (....a) może zdarzyć, jak śpiewała boska Edyta lub inny Varius Manx, nieważne. Sobolewski teraz jest herosem, zaraz wdupi 3 mecze z rzędu, bo to kwestia czasu z taka kadrą i zaraz będzie bee. Wisła to wrak zniszczony przez psychopatów, patologię, drobnych cwaniaczków, którzy od lat żerowali na tym klubie. Tak, jestem zainfekowany Jadczakiem. Jadczakiem, który tak naprawdę zrobił najwięcej dla dobra tego klubu. Nagłośnił tę patologię. Bo Damian D. już miał smaczki na co najmnej radnego tego miasta. Pozdrawiam trzeźwo myślących. Tym emocjonalnym radzę wziąć filiżankę meliski. |
Cytat:
|
Stolarczyk pracuje z takimi materialem jaki wytworzyl. Oduczyl grac np Saveciva.. Wystawiqa Klemenza wszedzie tylko nie tam gdzie powinien grac.
Wyglada to zle. Pewnei cos bedzie na rzeczy w przerwie na kadre ale wtedy bedzie za pozno. teraz 2 mega wazne mecze z druzynami walczacymi jak my o utrzymanie. |
bódyń, suguerujesz, że Stolar wzial Klemenza, a mogl wziac np Ngolo Kante albo Busquetsa?
Ludzie, czy wy slyszyliscie o dlugach i ograniczeniach (znaczacych!) budzetu?!?! |
Myslisz ze pol naszej ligi sra pieniedzmi ? Chodzi obto ze ludxie rzadzacy teraz nadza Wisła blyszcza w mediach , ale o stronie sportowej nie maja zielonego pojecia ......mamy sklad i pilkarzy na miare srodka tabeli 1 ligi
|
Tu nie chodzi o to że przegraliśmy. 90% z nas wiedziało, ze tak będzie tylko chodzi o styl. 15 lat temu taki wynik padł w ekstraklasie. Nie było w....u nie było agresji . Nasi gracze nie grali oni czekali na porażkę.Nie graliśmy juniorami nie graliśmy drugim składem. Tego nie można było w takim rozmiarze przegrać a jednak przegraliśmy.
Pytanie dlaczego ? Dobrze że Stolarczyk od razu nie podał się do dymisji. Dla mnie to plus odchodzi i kto Jop przygotowuje drożynę do następnego bardzo ważnego dla nas meczu. Na chłodno należy przeanalizować i wybrać najbardziej rozsądny wariant |
wczorajsze 90 minut wyglądało jak jedno ze spotkań C/B klasy
w której Legia jako gospodarz wystawia głównie "młodych" a Wisła jako goście przyjeżdzają składem zbieranym po drodze (kto grał w nizszych klasach bedzie wiedział o jakiej łapance mówię) uzupełnionym starymi ktorzy gdzieś kiedyś grali w A-klasie 15 lat temu. I tak to własnie wyglądało. |
Cytat:
Można było wystawić np. Pawłowskiego albo Silve. Klemenz był idiotycznym pomysłem już przed meczem. |
Kluczowe wydają.się odpowiedzi na dwa pytania:
1. Czy Stolarczyk daje choćby szansę wyciągnięcia drużyny ze stanu, w jakim się znalazła? Raczej nie. 2. Czy Wisła ma na oku kogoś sensownego, kto mógłby zastąpić Stolarczyka powiedzmy od jutra (mecz z Rakowem w poniedziałek, więc chwilka czasu jest)? Raczej nie. I to niestety bardzo mocno pokazuje naszą słabość. Nie ma w tej chwili dobrego rozwiązania. Drużyna pod wodzą Stolarczyka przegra z Rakowem - to najbardziej prawdopodobny scenariusz. On nie ma szansy pociągnąć ich w górę, bo przede wszystkim brakuje jakości a po drugie nie ma już relacji pomiędzy nimi. Natomiast nasi zarządzający do tej pory nie nawiązali kontaktu z nikim sensownym a ściągać z łapanki jakiegoś Urbana to słaby pomysł. A Fabryka Futbolu chyba nie ma akurat nikogo do zaoferowania na pozycji trenera. Więc siłą rzeczy zostajemy ze Stolarczykiem, robimy kolejny krok ku przepaści i czekamy na jakiegoś księcia na białym koniu (celowo nie piszę że na białym rumaku, żeby nie wywoływać wilka z lasu). |
|
Cytat:
|
Nie sądziłem, że po odejściu Sobola zaczną dziać się takie jaja. Mam nadzieję, że to tylko niefortunny zbieg okoliczności.
|
Cytat:
Tylko ja pamiętam ich ostatnie mecze? I to jest chyba najlepszy opis naszego problemu - kogokolwiek by ten czy inny trener wystawił jest spora szansa że się zbłaźni. To są naprawdę żenująco słabi piłkarze. |
Pawłowski zagrał aż jeden mecz i nie wyglądał tragicznie. Silva co mecz wygląda i gra tragicznie
|
Jak można było przy stanie 5:0 i 10 minut do szatni dac wbić dwie kolejne?? Przecież mogli zamurować się całkowicie.... Nie wiedzieli, że wbiją rekord?? Tu nie ma co tłumaczyć grajków.... jeszcze chwilę tamu wygraliśmy z solidnym Zagłębiem 4:2.
Widac było gołym okiem jakie mają nastawienie i co odpierniczają na boisku. Nie wyobrażam sobie, aby ten mecz przeszedł bez echa w klubie, ale głowa Stolara nie jest chyba najlepszym pomysłem. Janicki jest słaby, ale nie tak żenujący jak wczoraj - miał przebłyski solidnej gry. To nawet Jacek Matyja nigdy się tak nie skompromitował .... :/ |
Cytat:
Silva miewa takie odpały że kopara opada. Nie szukajmy na siłę bohaterów. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Tak czy siak chyba jednak miałoby to chyba więcej sensu niż ustawienie z wczoraj. Silva jest słabiutki i miewał odpały, ale jego forma mocno siadła po zawaleniu gola z Zagłębiem. Do tamtego momentu jeszcze był jako tako znośny. |
Słaby/silny tu nie o to chodzi żaden z tych piłkarzy nie jest tak żenująco słaby żeby dostać 7:0. Z Barceloną u nich było 4:0 kiedyś na legii graliśmy mocno juniorskim składem i w końcówce bez jednego grajka i się mocno postawiliśmy.
W tych zawodnikach coś pękło. Nie ma drużyny jest strach niechlujność bylejakość. |
Cytat:
|
Dla mnie to jest niepojete taki wynik - nie wierze ze z pelnym zaangazowaniem mozna dostawiac bramke co 15 minut. Jakby przyjechal Real Madryt to bysmy dostali wynik 3 cyfrowy ?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:25. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl