![]() |
Cytat:
|
A tymczasem "Gra o Tron" z co najmniej sześcioma sezonami :) -> http://showtv.pl/hbo-zamawia-kolejne...ron-quot-.html
Ktoś wcześniej pisał o "True Detective". Poziom aktorstwa w tym serialu to jakiś kosmos. |
Pisałem, pisałem.
Oczywiście, serial wyśmienity. Dobrze, że będzie kolejna seria, choć to będzie raczej taki spin-off z nowymi aktorami. |
A orange is a new black warto? Obejrzalem pierwszy odcinek i w mire poztywnie ale o glebe nie rzucil i nie wiem czy isc w to.
|
True Detective na pewno do polecenia. Warto obejrzec chocby wlasnie dla aktorstwa. U mnie jednak pozostaje maly niesmak. Odnioslem wrazenie, ze z kolejnymi odcinkami tworcy ciagneli na sile. Ogolnie jak dla mnie seriale to typowe zabijacze czasu i nic wiecej ale faktycznie ciezko rozciagnac fabule na iles tam odcinkow tak zeby ciagle trzymaly wysoki poziom. Osobiscie wole filmy:)
Dla mnie zawsze numerem jeden seriali pozostanie niesmiertelne Miasteczko Twin Peaks za niepowtarzalny klimat, muzyke Badalamentiego, w sumie za wszystko:) |
Cytat:
|
Dawid Lynch i Twin Peaks zawsze na propsie!!
|
Cytat:
Nie neguje, ze jakies seriale sa dobre i trzymaja w napieciu. Mi chodzi o to, ze tylko Twin Peaks i moze po czesci Carnivale pozostaja w glowie na dluzej i wciaz moge do nich wracac i wciaz jest ten klimat:) Podobnie lubie tez od czasu do czasu wracac do jakichs filmow np Donnie Darko, choc od stricte filmowej strony nie jest arcydzielem ale przez sam klimat ogladajac go enty raz czuje sie jakbym go ogladal na nowo:) A taki Breaking bad, True detective czy inne jakie dotad widzialem to ok sa dobre/bardzo dobre ale tylko na raz i powracajac do nich bym sie zwyczajnie nudzil. Oczywiscie to tylko i wylacznie moje odczucia ale miloby bylo znalezc "cos nowego" do czego mozna by pozniej powracac ale poki co cisza jak makiem zasial. |
Wydaje mi się, że to bardziej kwestia wspomnień niż realnego porównania starych i nowych seriali. Do dziś żyje się wspomnieniami bajek z Polonia 1, czy kultowych seriali lat 90-tych tj. "Drużyna A", "MacGyver" "Na wariackich papierach", czy Gliniarz i prokurator". Czy to wszystko było takie genialne, czy nam się tylko dobrze kojarzy?
Niestety, ale postawiłbym tezę, że chodzi o to drugie. |
Powiem ktrotko - jakby wszystkie przez Ciebie seriale wywarly na mnie takie wrazenie to tez bym chetnie do nich wracal. Nie wracam. Sentyment jakis na pewno pozostaje ale to chyba nic dziwnego, kazdy go ma do jakichs tam rzeczy, filmow, bajek z dziecinstwa i czasem lubi sobie powspominac ale w tym przypadku nie o to mi chodzi.
Breaking Bad, True Detective, Gra o Tron zostana zapomniane raz, dwa tak samo jak to bylo z Prison Break. To wszystko sa seriale na tu i teraz a takie Twin Peaks po 24 latach wciaz niesmiertelne. aha jeszcze dodam dla jasnosci, ze nie dla kazdego tak musi byc, moze dla Ciebie Druzyna A jest niesmiertelnym arcydzielem. Nie wiem, nie wnikam i nic mi do tego w sumie. To nie tak, ze wszystko co napisze to tak musi byc kazdy ma swoje zdanie, opinie, kazdy swoje wnioski wysuwa i kazdemu moze sie podobac co innego. |
Cytat:
No i odfruneli z tą akcją w ataku na meline murzyńską. W pewnym momencie sam się pogubiłem kto kogo i z kim + wjazd psów a to wszystko na przestrzeni kilku domków. Nie wspomnę że cały czas taszczył za sobą jeńca :) a jednak uciekli. Najlepiej oceniam Prison Break. Wiem że bajeczka ale koniec kazdego odcinka powodował we mnie ciśnienie na następny, a o to chyba w tej zabawie chodzi. I ten niezapomniany T-Bag...charakter miazga, zajebiście zagrany, no miał to coś. Mimo że podle negatywny to jednak wzbudzał pozytywne wibracje . Dobry jest Hanniball. Myslalem ze stracony potencjał po pierwszym sezonie a tu proszę. Nowe odcinki mnie strasznie zaskoczyły, az dziw bierze ze to ten sam serial. Tylko tego łosia czy jelenia by sobie darowali. Teraz to juz nawet ludzie chodzą i straszą porożem :) |
Pytanko.
Jeśłi ktoś czytał "Grę o tron" to mógłby uchylić rąbka i powiedzieć czy karzeł pójdzie do piachu? Polecam Fargo. |
Do 48 godzin bedziesz wiedzial.
|
Dzięki za konkretną odpowiedz.
|
Cytat:
Nie, ale pośle do piachu inną ważną postać. |
Prędzej czy póżniej wszyscy bohaterowie pewnie skończą w pichu.
Autor wykosił północ a trochę czasu upłynie zanim littlefinger wytresuje pasierba na króla północy, więc pomyślałem że teraz kosimy po drugiej stronie. No i własnie obawiałem się że to koniec karła, w którego oku dostrzegam dziwny błysk. Tak po ludzku było by mi szkoda się z nim rozstać. |
Akurat plan Małego Palca przewiduje że pasierb wyciągnie kopyta( co przy jego zdrowiu jest bardzo prawdopodobne) a północ i dolinę Arrynów zamierza zdobyć za pomocą Sansy/Alayne( jednak tak na prawde niewiele wiadomo bo wątek Sansy wlecze sie tak niemiłosiernie że niewiele wyprzedza serial). Co do krasnala to w książce w późniejszych częściach nie był już tak ciekawą postacią( oczywiście w mojej opinii) i czasami nudził/irytował.
Od razu mówię, że ostatniego sezonu jeszcze nie oglądałem, ale z tego co widze na kwejkach i tym podobnych to cały ten sezon skupia sie na sądzie karła i sama akcja niewiele idzie do przodu. Jak tak dalej pójdzie to będą potrzebowali jeszcze 10 sezonów i Arya która w książce ma 9 lat w serialu będzie po trzydziestce. |
Kuźwa, przestańcie spoilerować bo się łatwo można domyśleć kto co i kiedy kopnie w kalendarz ! :)
|
Tu akurat nie ma spoilerów bo tak jak napisałem wątek Sansy skończył się w książce mniej więcej w tym samym momencie w którym jest teraz serial
|
No to oglądamy finał sezonu :D
|
rano był...
:foch: Zaczałem wszystkie sezony razem oglądac dopiero miesiąc temu po raz pierwszy. Jestem pod wrażeniem. |
ten serial ma dziwną przypadłość uśmiercania postaci które w książce żyją... a co do zakończenia to bardzo sie zawiodłem dlatego, że zakończenie książki urywało łeb przy samej dupie i było większym zaskoczeniem niż ścięcie Neda starka w 1 części. Jeżeli twórcy w ogóle zrezygnowali z tego wątku( a na to wygląda) to bardzo dziwne.
|
pytanie do osób, które czytały książkę (ja jestem pod koniec 2 tomu), czy serial jest dużo opóźniony w stosunku do książki? To znaczy czy książka opisuje dużo więcej, dalsze losy niż 4 sezon?
|
Cytat:
No i tak jak napisałem wyżej kilka postaci uśmierconych w serialu w książce ma sie lepiej lub gorzej ale nadal oddycha |
Masakra, ale spoilerujecie. Całe szczęście że serial swoje a książka swoje, właśnie na takich inteligentów jak tutaj.
|
A eunuch wydygał i się zawinoł razem z krasnalem? I skąd się nagle zjawił Stanis za murem i w jakim celu(nie chodzi mi o obronę)
Chyba to wiele nie zdradzi a troszkę wyjaśni. |
wezcie spoilery na priv walcie a nie tutaj...
|
sory za spojlery( choć starałem sie ich unikać) skoro przeszkadzają to proszę jakiegoś moda o wywalenie postów
|
Panowie, co oglądamy teraz? Co możecie polecić?
Ja właśnie skończyłem Orphan Black . I nie powiem, ogląda się go nieźle. A Tatiana Maslany rozjebała system w tymże serialu. |
Ja ostatnio 3 odcinki Peaky Blinders. Fajne z klimatem.
|
Już obczajam. Dzięki!
|
Polecam THE TAKE z genialnym Tom Hardy który gra kawał s....ysyna http://www.filmweb.pl/serial/The+Take-2009-620973
Mini serial jedynie 4 odcinki ale warto |
Wyglada ciekawie. Obadam dzisiaj w nocy w robocie:D
|
Witam Panowie. Wiecie może coś odnośnie 7 serii Synów Anarchii? Czy wogóle będą krecić
|
Premiera we wrzesniu tak jak poprzednich sezonow.
|
A jak tam wrażenia po pierwszym odcinku nowego serialu HBO - "Pozostawieni". Dla mnie wygląda na zakręcony film, ale z potencjałem. Tylko jak sobie pomyślę, że to dopiero pierwszy odcinek pierwszego sezonu a bedzie ich pewnie ze 7 to mi się odechciewa czekać :)
|
Mieszane mam uczucia co do tej produkcji. W fotel nie wgniotła. Ale np taki Flashback czy Jericho w pilocie robiło WOW a później już tak dobrze nie było.
Dużo wątków, więc jest na czym fabułę rozkręcić ale zobaczymy. True detective i The Bridge lepsze wrażenie ostatnio robiły. Ekipa w formie filmu już nakręcona, premiera ustalona na czerwiec 2015 ale Wahlberg po obejrzeniu całości mówi że nie ma na co czekać i po pierwsze trzeba przyśpieszyć premierę a po drugie robić drugą część :D Może chcą wykosić Oscara jeszcze w tym roku :D |
Cytat:
Co do "The Leftovers". Za wcześnie na oceny póki co. Pilot dość interesujący. |
Cytat:
|
Widział ktoś ten serial na AXN - od zmierzchu do świtu ?
Taki głupi że aż fajny :D |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:04. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl