![]() |
.... wie czy jakakolwiek umowa jest
nie wiemy nic. nie wiem nic. w jedna i w druga strone jesli informacje o zyciu Jakuba M. sa nieprawdziwe to jest nieźle, pozywamy kazdego kto brał udział w sianiu plotek i mamy hajs. gorzej jak okaża sie prawda, która na dobra sprawe nie bedzie rzutowała na klub tylko w przypadku gdy Jakub M. sam bedzie ten klub prowadził, wykładał hajs itd. Jesli bedzie chciał znaleźć kogoś do współpracy, zostaja mu tylko najbliżsi przyjaciele. Żaden powazny człowiek nie wjedzie z nim w układ. Ciekawe jak sie czują Ci co naprawde chcieli kupic klub i mieli przygotowany plan rozwoju... |
Mamy właściciela mendę, warszawskiego złodziejaszka, a tymczasem 7egia wchodzi do LM. Przygotujmy się na:
W NAJLEPSZYM wypadku dominację 7egłej nad E-Klasa na najbliższe 10 lat dzięki kasie z UEFA. W NAJGORSZYM powyższe + rozbiór Wisły, jak to miało miejsce w Widzewie, czy Polonii. |
|
pewnie moglbym Cie sporo sporo nauczyc ale nie o to tu chodzi, wyszlo tak jak sie wszyscy domyslali ze JM to golodupiec ( mam nadzieje to odszczekac ) a jak wiesz cokolwiek to przekretach to nigdy calej kasy nie przytulasz nawet nie polowe. Byloby super ale Twoja teoria ze koles bez kasy bedzie pompowal kase w klub jest kompletnie z bez sensu. ON NIE MA ZADNYCH WIELIKICH PIENIEDZY
|
Poczytajcie sobie @JackKmiecik na TT.. Idzie w zaparte, pisze, ze dzisiejsze rewelacje dokładnie łączą się z Evansem z którym JM jest bardzo mocno (biznesowo) związany :D
|
jeszcze ....a Legia dostala takich ogrkow swiat stoi na glowie
|
Wizerunkowa katastrofa.
Knura widzę mocno pracuje na nową akredytację :D |
Cytat:
|
Cytat:
Za pieniądze z LM? O ile tam wejdą? A nie martwi cię dominacja sąsiadki, no bo sąsiadka też kilka milionów euro przytuli za BK? Co do wiadomości o Meresińskim? Cz to nie dziwne, że wiadomość pojawiła się po nabyciu przez niego Wisły? I czy chodzi o faktyczny wałek, czy może jakąś grę służb? Ale o służbach w kontekście Wisły ... sza..... |
jeśli Meresiński ma jakikolwiek mózg, to na 110% spodziewał się takiej gównoburzy któregoś dnia i mało go to rusza.
Chyba nie jest na tyle debilem, że zapomniał albo nie spodziewał się, że taki nagłówek się totalnie sprzeda. Aż dziw, że jakiś pudelek tego nie znalazł przy okazji Jabłczyńskiej. |
@FraMat a co w tym dziwnego? No-name kupił Wisłę, to go zaczęli sprawdzać, wcześniej nikogo nie interesował.
|
jak dla mnie chłop powiedział w pewnym momencie YOLO i sprawdził nasz system W Kielcach nie poszło jak chciał, za tu Cupiał, z nożem na gardle, musiał zrezygznowac z klubu kosztem firmy. Ciekawią mnie gwarancje bankowe i reszta bajki. Czy to w ogole miało miejsce... |
Jedna rzecz mi się nie zgadza. Przecież Meresiński wiedząc, że ma zarzuty prokuratorskie raczej powinien chcieć siedzieć w ukryciu, a nie pchać się na afisz. Kupując klub było oczywiste, że to kwestia dnia jak sprawa wyjdzie na wierzch.
O co w tym wszystkich chodzi? Dni mijają, a pytań coraz więcej. |
To co napisał gdsmk.
To nie są jakies tajne rzeczy o których napisał Knura (tym bardziej brecht z całego światka dziennikarzy, którzy się spuszczają jakby gośc zrobił jakieś wielkie śledztwo). Ma wypowiedź rzecznika prokuratury, którą zdobyć mógł każdy. Więc jak JM się tego nie spodziewał, że to wreszcie wypłynie, to jest głupi. Albo się spodziewał, ale myślał, ze przejdzie bez echa, ale to też jest głupi. |
Cytat:
Cytat:
|
Ze tez sytuacja z Meresinskim musiała wyjsc na swiatło dzienne akurat w dzien meczu derbowego. Tak jakby to na specjalnie było robione zeby pilkarze zamiast myslec o meczu mysleli o innych sprawach
|
Jak zostanie skazany to bedziemy głowkowac, a dopoki jest wolnym czlowiekiem to nie wolno na nim psy wieszac.
zarzuty mozna postawic kazdemu, to jeszcze o niczym nie swiadczy. |
Cytat:
Już wszystkie portale podchwyciły temat ,w dziale sport jako najważnieszy... |
Cytat:
|
Ato niby czego sie martwic derbami teraz wszyscy zagraja 200 percent na zasadzie ratuj sie kto moze bo wyplaty moze nie byc .
|
Pranie pieniędzy, wyłudzenie VAT, areszt... Komu pan sprzedał Wisłę panie Cupiał!?!? Po przejrzeniu profilu na fejsie wiadomo było, że do debil i gołodupiec, a teraz jeszcze pospolity bandyta. Jezusie.
|
Cytat:
|
Nie wiem czy da sie unieważnić, jak BC otrzymał kase to chyba nie da sie tego tak łatwo odkrecić
|
ktos sprawdzał dziennik polski i inne, czy nie było tam ogłoszenia
"oddam klub piłkarski w zamian za przejęcie wierzytelności" |
A jakie teorie ciekawe sie pojawiaja:
"Słyszałem, że @WislaKrakowSA kupił menago tylko po to by mu ją zlicytowano za niezapłacony VAT." :)))) |
cos w tym jest
ale tego Vatu ma zapłacić wiecej niż zarobi na licytacji :) ale jesli Cupiał to kupi za bańke to bedzie mistrzostwo swiata a w poniedziałek bedzie konferencja na ktorej zamiast prezesa ogłoszony zostanie syndyk :) |
Czyli pomysłem JM na Wisłe było wypranie pieniedzy z vat, a później zarobek na transferach
|
Cytat:
|
W cywilizacji łacińskiej, człowiek jest niewinny, dopóki się mu nie udowodni winy.
Pomiędzy słowem "podejrzany" a "skazany" jest wielka przepaść a duża liczba Polaków tego zwyczajnie nie rozumie. W tym prasa, która przeważnie w swoich materiałach już skazuje ludzi nadal wolnych i niewinnych. I faktycznie, często ich skazuje na śmierć publiczną. Nie jestem adwokatem Jakuba Meresińskiego i nie porównuję go z taką absolutną tuzą biznesu (i zresztą biznesu etycznego) jakim jest Roman Kluska. Jednak ten ostatni siedział konkretnie za niewinność. Formalnie, za wyłudzenie VAT-u. Człowiek został wykończony ekonomicznie i wizerunkowo. Dokonano na nim publicznej egzekucji wizerunkowej. |
Cytat:
Ale w tym jednym, konkretnym wypadku mam to w dupie. Futbol i przekręty to nie jest dobre połączenie. No chyba że lubicie rozgrywki 4. ligi. |
Już się rozeszło po mediach...
http://www.przegladsportowy.pl/m/Rep...8538031857.jpg http://i.iplsc.com/jakubowi-m-grozi-...L9-C122-F4.jpg |
Quo vadis Wisło - słowa Dunina znów powróciły jak bumerang
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Jesteśmy w czarnej dupie i tyle.
Myslalem, że to tylko słupy, goście bez CV, bez kasy, ale ktoś za nimi stoi i ten ktoś to będzie ogarniać. Widać może być jeszcze gorzej. Masakra. Może na spotkaniu z Kapką, Jakub zasugerował, że go zwolni wiec Zdzichu otworzył szafę ? :) |
nie ma znaczenia czy go skaza czy nie !!! po 1 jesli nie jest z bogatej rodzinny a nie jest wszyscy wiedza czy ktos zarobil na czyms ...a JM ...?? wlasnie jedyny interes to walek na vat tyle...
Wisla ktora jak na Polska lige byla krysztalowo czysta sie doczekala. |
A BC przez 19 lat unikał takich dwuznaczności
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
jebie gównem, ale wstrzymajmy się z osądami do wyroku sądu:-) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:32. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl