![]() |
Tylko ALBIN MIKULSKI.
Czas organizować komitet poparcia. Kur**, nie byłem wielkim zwolennikiem Jurcica, ale bez jaj... Wygladał naprawdę przyzwoicie. |
Ale z tym sztabem to też przesadzacie. Klub ma mieć ciągłość i przewracanie wszystkiego do góry nogami bo przychodzi nowy trener nie zawsze jest najlepszym pomysłem. Przykład: Amica. Jakoś Maaskant miał Moskala za asystenta i nie przeszkadzało mu to zdobyć MP. Ja wiem że decydentom należą się najgorsze słowa za całokształt ich działań, ale nie negujcie bezmyślnie wszystkiego. Dopiero co przyszedł przykładowo Sage, chwalony zresztą tutaj i po dwóch miechach wylot?
Nawet najlepsi trenerzy świata idąc do najbogatszych klubów muszą pogodzić się z faktem współpracy ze sztabem który tam był, jest i będzie długo po nim. Ale u nas jojcenie, zamiast 1 kontraktu od razu 5 i przy okazji 5 odszkodowań za zerwanie... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ciągłość? Jaka ciągłość? Myśli szkoleniowej na poziomie zawodów gimnazjalnych? Schematów taktycznych, których ta drużyna nie stosuje od długich miesięcy? A może warto utrzymać tę zajebistą formę mentalną drużyny, która każe jej obesrać się ze strachu w meczach z takimi tuzami jak Łęczna czy Podbeskidzie? No chyba, że masz na myśli przygotowanie fizyczne piłkarzy, którzy w okolicach 60 minuty patrzą bezradnie jak mijają ich piłkarzopodobne twory z Kielc? Ciągłość zapewni Ci wycieczki do miast powiatowych w przyszłym sezonie. |
Jedyne logiczne wytłumaczenie tej całej sytuacji to kwestia finansowa. Klubu po prostu może nie stać, aby rozwiązywać kontrakty z całym obecnym sztabem i zatrudnianie nowych pracowników, którzy pewnie mają większe wymagania finansowe.
|
Pierdo.olny cyrk
|
Cytat:
Zmiana wszystkich pracowników na chorwackich magików nie daje żadnej gwarancji czegokolwiek, poza dużymi kosztami. -- ode mnie na dzisiaj EOT |
Trzeba sobie powoli wbijać do głowy, że folklor też jest fajny...
|
Ja uważam że Sage to akurat najmniejszy problem, cenię go bo wiem i słyszałem od kilku osób, że w AP Wisły Kraków bardzo go chwalili, młodzi jakoś grali i nie narzekali. To jest typowe dla nas, piłkarze grają słabo, to wyjebać trenera od przygotowania fizycznego, ale jeśli prawdą jest fakt, że zespół był od roku niedotrenowany to nie da się tego naprawić w 2 miesiące. Wychodzą zaniechania.
Broniszewskiemu akurat chyba za 3 miechy kończy się kontrakt, więc ..... Powiem tak, zgodziłbym się na asystenta dla chorwata, nawet trenera bramkarzy, ale przyp......lanie się do Sage jest wg mnie zwyczajnie nie w porządku. Gość trenuje zgodnie z tym co głosi niemiecka myśl szkoleniowa ale u nas to oczywiście za dużo, bo piłkarze to wkłady a nie zawodnicy. (nie mówię o wszystkich, patrz Głowa) Jakoś wszędzie można ciężko zapier..lać, w Czechach, na Słowacji, w Grecji i Chorwacji, w Niemczech i we Francji tylko nie u Nas. Nie chciałbym żebyśmy spadli, marzą mi się ponownie lata dominacji, lata w których przychodząc na stadion można było być pewnym wyniku, albo przynajmniej dobrej gry, ale boję się że konieczne będzie zrobienie kroku wstecz by wykonać dwa do przodu. I jeszcze jedno, jeśli mamy zatrudniać Kociana, to naprawdę oszczędźmy trochę grosza i niech Broniszewski zostanie. Dla mnie Kocian to słaby trener, którego zatrudnienie niewiele zmieni. Dla tych, którzy wierzą jeszcze, że wszystko może się udać http://www.przegladsportowy.pl/pilka...221,1,727.html Cały czas jakaś tam furtka jest.... |
Cytat:
Poza tym chyba przed przyjazdem do Krakowa było wiadomo, że Juric chce mieć swój sztab ? To jest przeciez chyba dość istotny warunek pracy w Wisle. No chyba, opcję ze swoim sztabem to w samolocie wymyślił. |
@krzaq12
Można się tylko domyślać, że Chorwat obejrzał kilka naszych ostatnich spotkań i doszedł do wniosku, że nikt z obecnego sztabu szkoleniowego nie daje pewności efektu. A przecież facet odpowiada za wyniki, więc oczywistym jest, że chce się otoczyć ludźmi za których może ręczyć. Nic w tym dziwnego. Gołym okiem widać problem z przygotowaniem fizycznym więc nie oczekujmy, że Jurcic poświęci teraz kilka miesięcy na ocenę warsztatu Sagego.Nie ma czasu na eksperymenty i żaden ambitny trener nie będzie ryzykował wpisania sobie w CV spuszczenia wielokrotnego MP do I ligii. |
Wiem o tym doskonale, boli mnie jedynie to, że wiele osób wiesza psy na tym gościu.
Natomiast jeśli w klubie jest pensja żeby co kilka tygodni latać do Portugalii na największe hity, skoro jest kasa na transfery (Ondrasek, Brlek, Wolski), skoro jest pensja dla Kapki, który regularnie się kompromituje, a przy okazji klub, skoro sytuacja finansowa Wisły jest nieporównywalnie lepsza, niż w ubiegłym roku to dlaczego nie chcemy tej kasy przeznaczyć na profesjonalny sztab i trenera który do tej pory wszędzie odnosił sukcesu, w każdym klubie miał dodatni bilans, wszędzie robił wynik. Obawiam się i to bardzo poważnie, że Kocian zgodzi się na postawione przez Wisłę warunki, my go zatrudnimy a efektów jak nie było tak nie będzie. Jeśli nie Jurcić, to ktoś sensowny a nie pierwszy lepszy z łapanki. |
Problem w Wiśle pojawił się wtedy jak Jurcić chciał mieć CAŁY swój sztab, decyzję przy ewentualnych transferach..
Nie mówię, że to koniec.. No ale sami widzicie. |
Cytat:
|
Kiedyś były jaja z poszukiwaniem bramkarzy. Teraz są jaja z poszukiwaniem trenera. Dziwne, że trener chce swój sztab, na prawdę dziwne.
|
i tak ten klamliwy , chytry i sparcialy stary dziad zostanie trenerem ...to pewne ....poczekal jeszcze ze 2 mecze na strate punktow - i po nieuniknionym spadku spadku w tym wyczysci sie strata punktow przed jego powrotem , a wina obarcza Pawlowskiego i Broniszewskiego
|
Cytat:
|
Cytat:
Jak rozumiem caly znaczy on, asystent,trener bramkarzy i przygotowanie fizyczne? No i decyzja przy transferach to norma. Trener ma decydujacy glos |
Skandal, chciał mieć wpływ na to kogo mu kupią do drużyny, niewyobrażalne
|
Kur... jakby Jurcic miał wpływ na ewentualne transfery to takie tuzy jak Cywka, Crivellaro nawet by nie powąchały murawy podczas testów. No, ale hajs i dobre wczasy Panu Kapce muszą się zgadzać.
|
Jak nie ma miedzy to się w domu siedzi. Bronek podrze jape i może cudem unikniemy spadku.
|
O ile nie dziwię się temu co się dzieje, bo mając takich ludzi jak Kapka nic nie może dziwić, o tyle pokładałem duże nadizeje i dalej pokładam w nowym prezesie, który dobrze zarządzał i nadal zarządza koszykarską Wisłą, wiem że to pewnie nie jego wina i może nie powinienem oceniać, ale....
na jego miejscu skusiłbym się na wizytę u bosa, powiedział jak jest. Wiele lat temu zwolniliśmy Petrescu, ludzie którzy tego dokonali pozostali w tym samym miejscu, Dan dziś jest jakieś kilka lat dalej, coś osiągnął, jego zwolnienie to był błąd, nawet nie tyle Cupiała tylko ludzi takich jak K. którzy stale mu doradzają, a raczej nim manipulują. Kolejna sprawa to zatrudnienie Belga, z Brossem też się nie udało, bo ponoć chciał swój sztab-zatrudniliśmy więc TP, to kolejny błąd z naszej strony. Teraz stajemy przed podobną decyzją, wybrać gościa który ewidentnie sprawdza się jako trener i zaufać mu, albo podążyć drogą, którą podążaliśmy do tej pory, drogą która nie daje zamierzonych efektów. Tylko kolejny błąd może być już ostatnim. W tym klubie ludzie nie chcą się uczyć na błędach i to jest najgorsze. |
Hahaha gość chciał mieć to co na zachodzie jest norma to go wypoerdolili... Amatorka nie zdziwię sie jak polecimy z hukiem
|
Panowie pisząc ze obecny właściciel inwestuje w klub kłamiecie ,owszem zostały ostatnio przelane pieniądze za reklamę TF z ostatnich kilku lat i to jest fakt . Jeśli uważacie to za inwestycje................ INNA sprawa to są pieniądze trafiające do klubu na zasadzie pożyczek .WYBACZCIE ALE POMIJAJĄC FAKT ze to było na 30 procent , to kupując samochód na raty bądź mieszkanie sprzedawca w was INWESTUJE______.
|
wy naprawde wierzyliscie ze w tym cyrku nastapi jakis profesjonalizm ??? jesli nie spadniemy z ligi w tym roku to spadniemy po kolejnym sezonie ....czy Wy tego nie widzicie ??? jeszcze jakies 1906 % poparcia dla komornika proponuje
|
Skończy się na tym, że trenerem zostanie jakiś bliższy lub dalszy znajomy niezatapialnego. Innej opcji nie widzę. Obecny sztab też trzyma się dość długo, nie wiem, może się razem dobrze bawią, bo postępów to ja nie widzę żadnych.
|
Cytat:
|
Ja jebie ja nie wierzę w to co tutaj czytam.
Naprawdę uważacie, że to jest teraz dobry czas na robienie rewolucji i wywracanie wszystkiego do góry nogami? Przypomnę niektórym, że jesteśmy obecnie na miejscu spadkowym, a szanse że spadniemy są bardzo wysokie. To nie jest czas na poznawanie się i Jurcic powninen to zrozumieć, że zostawienie chociaż Broniszewskiego zadziała tu korzystnie, bo zanim się gość ogarnie kto coś potrafi, a kto nie to my s.......imy się z ligii. Ja rozumiem, że to pewnie też chodzi o personalne umowy jakie on ma ze swoimi współpracownikami, ale w mojej opinii - bardzo dobrze się stało, bo wrzucenie 5 kompletnie nowych ludzi do sztabu (+nie mam pojęcia jak oni stoją z językami, co jeżeli Jurcić umie tylko po chorwacku?) to zbyt duże ryzyko. Poza tym potraktowalibyśmy wtedy Broniszewskiego bardzo nieładnie, a to gość który zostawił w tym klubie mnóstwo serca (jak mi ktoś nie wierzy - zapraszam na trening, facet prowadzi je naprawdę z pasją i zaangażowaniem), był na każde wezwanie, choć nie musiał tego robić, a na koniec potraktowalibyśmy go jak szmatę. W mojej opinii większe szanse na utrzymanie daje Broniszewski niż Jurcić i jeżeli ten chciał się wbić ze swoimi ludźmi teraz, to wg mnie została podjęta dobra decyzja. Tu nie czas na rewolucję teraz, każdy nieprzemyślany krok może mieć kolosalne następstwa. Co innego po sezonie, jeżeli jakimś cudem się w tej lide utrzymamy. Nie płaczcie jak baby za Jurciciem, tylko kupcie bilet na Jagiellonię to znacznie bardziej pomoże niż krokodyle łzy. |
może już pora zacząć myśleć o tym co zostanie po Cupiale bo widać, że obecny właściciel hołduje w dalszym ciągu wielkopańskim podejściem do klubu. W tym klubie nikt nie myśli o Wiśle, niestety.
|
Cytat:
|
sklad ktory mamy jest idaelny na Skorze
|
Jest jeszcze jedno wytłumaczenie. Gość przyjechał, rozejrzał się i o ile baza treningowa nie budziła zastrzeżeń to już rozmowa z częścią działaczy i właścicielem musiała Chorwatowi dać do myślenia. A że pewnie wcześniej zrobił też stosowny research, to dodał 2 do 2 i wyszło mu, że trzeba pierwszym samolotem spier...ć na Bałkany, bo tam jednak normalniej.
|
Cytat:
Jurcić ze swoim całym sztabem od nowego sezonu, stary sztab niech zostanie i współpracuje z Chorwatami, proste jak je...nie ;) No chyba że 10tysi/miesiąc zabraknie na wypłaty dla starego sztabu chcąc mieć konkretne treningi etc.. |
Cytat:
|
Cytat:
Oczywiście nie zmienia to faktu, że towarszysza Kapkę należy wy.......ić przy pierwszej lepszej okazji. |
ale on nie mogl zrobic rewolucji bo okienko jest zamkniete
|
Wyjebanie całego sztabu i zastąpienie go pięcioma ludźmi, którzy pewnie pierwszy raz w życiu byliby w Polsce traktuje jako rewolucję i zagranie va banque, które może się udać oczywiście, ale równie dobrze (albo nawet bardziej) może się skończyć spektakularną klęską.
|
Wisła od dawna rozpaczliwie potrzebuje rewolucji w sztabie trenerskim. To jej brak także pogrąża ten klub, a nie może prowadzić do jego uratowania. Dlatego trzymanie tych ludzi, jakby w czymkolwiek realnie mogli pomóc nowemu trenerowi, jest jakimś kuriozum.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:16. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl