Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Wybory prezydenckie 2015 - na kogo zagłosujesz? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9448)

Jaroo1 06.05.2015 13:01

Jedynymi osobami, które mają jakieś ale w kwestii podniesienia kwoty wolnej od podatku byli posłowie PiSu w 2014 roku. Także znowu manipulujesz cycu. Porównujesz wolnościowy ruch - podniesienie kwoty wolnej od podatku - do socjalistycznego pomysłu - 500 zł na dziecko. I jak z takimi jak ty dyskutować?
I nie podawaj przykładów bogatych Państw bo to nie nasza półka. Tam jest inne życie, inny poziom, tam pieniądze wytworzone z jednej godziny pracy są bodajże 3 razy większe niż u nas. Tamte kraje mają pod sobą takich jak my stawiając u nas markety i inne bajery, czyli nie dość, że oni sami w sobie są bogaci to jeszcze wysysają pieniądze z Polaków i innych słabych Państw. Te kraje są w stanie przyjąć milion Polaków na swój rynek pracy i pewnie kilka razy więcej ciapatych. Wyobrażasz sobie, że Polska przyjmuje chociażby 1 mln ludzi do pracy z zachodu?

Podsumowując, wyjmij głowę z tych twoich socjalistycznych PiSowskich chmur i zacznij trzeźwo myśleć.

Cytat:

Im ulżyłoby wtedy, gdyby te 500zł więcej mieli CO MIESIĄC
Przecież chodzi o to, że co miesiąc mieliby dostawać 5 stówek :D

PS Takie kraje jak Hiszpania czy Grecja myślałby właśnie tak samo jak kerimy i PiS. Tez im się wydawało, że mogą wszystko, że UE cacy, że Euro fajna sprawa, że dogonią czołówkę. Efekt jest taki, że oni dziś toną w długach i borykają się z problemami, że dalej nikt tam nie wyjeżdża pracować, tylko ludzie ciągną do Niemiec, Anglii, Francji, Skandynawii.
Także trochę pomyślunku bo ta UE i branie wzorców z najpotężniejszych Państw może nie wyjść na dobre.
Jak trenujesz boks to zaczynasz od podstaw a nie się rzucasz na głęboką wodę i robisz to co mistrz. Albo jak na siłowni trenujesz i ważysz 70 kg to nie wpierdalasz tyle i nie robisz takiego treningu jak zawodowy kulturysta. Także idź sobie socjal wprowadzać gdzie indziej.

kerim1906 06.05.2015 13:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1399435)
Gdzie Rzym, gdzie ...?

Porównanie sytuacji Polski do krajów skandynawskich, czy Anglii i Niemiec :help:

Dam lepsze.

Masz masakryczny dług (publiczny), 150 zł (mld) zostało utopione w studni (zusie), z emerytury ledwo co przędziesz i ciułasz od emerytury do emerytury.

Pytanie- czy mając długi i ledwo ciągnąc od 1 do 1 zaciskasz pasa, czy kupujesz smartfony, tablety, organizujesz balangi?

Tutaj nie chodzi o walnięcie kwoty wolnej od podatku na jakimś świetnym pułapie i cieszcie się ludzie. TO TRZEBA WYPRACOWAĆ! To samo odnośnie wysokości podatków. I przede wszystkim należy rozwalić biurokrację lub sprytnie ją obejść lukami prawnymi. Tym ludziom nie ulży 500zł jako becikowe vol 2.0 (swoją drogą- naprawdę wszyscy muszą odgrzewać stare kotlety?). Im ulżyłoby wtedy, gdyby te 500zł więcej mieli CO MIESIĄC.

WĘDKA, nie ryba!

czy ja mówię że zrobimy to jutro ? ale może ktoś zacznie coś w tym kierunku robić , jak piszesz biurokracja, opodatkowanie korporacji , banków , sklepów wielkopowierzchniowych , odbudowa przemysłu , 25 lat ludzie są okradani a Ty piszesz że to jest nierealne 100 euro na dziecko żebyś miał kiedyś nawet gów...ą emeryturę,nie przesadzaj z tym help ,wiem że trzeba czasu ale ludzie muszą wiedzieć że ktoś to zrobi i jest to realne

Jaroo1 "manipulujesz cycu"

pokazujesz od pewnego czasu "poziom" , kończę "dyskusje " z Tobą , bez odbioru

Jaroo1 06.05.2015 13:09

Okradają Polskę różnego rodzaju wynalazki i jest źle więc spróbujemy ukrócić kradzież i tę kasę oddamy na co innego. Na pewno będzie lepiej i dług publiczny do tego zmaleje :D

Cytat:

pokazujesz od pewnego czasu "poziom" , kończę "dyskusje " z Tobą , bez odbioru
Ty mi się tu cycu nie obrażaj tylko bądź mężczyzną i się przyznaj do frajerstwa. Wszyscy tu mówili o 500 zł na dziecko a ty wyskoczyłeś z kwotą wolną od podatku. Napisałem więc, że manipulujesz. Pokaż mi choć jeden post tutaj, osoby popierającej antysystemowców a narzekającej na to, że chcą oni podnieść kwotę wolną od podatku.
Najlepsze jest to, że to właśnie PiS, w 2014 roku był przeciwny temu pomysłowi. Rozumiem, że wyciągnąłem niezbyt przyjemne fakty na wierzch więc musiało się skończyć odwracaniem kota ogonem i napisaniem "bez odbioru".
I wy myslicie, że jesteście lepsi, że z wami iw wasza partyjką Polską byłaby lepsza ;/ Lemingi.

ABGwislakABG 06.05.2015 13:17

Inaczej- skoro sam nie masz $ dajesz wnuczkowi 500zł, by rozdysponował Twoje pieniądze wedle uznania, czy pracujesz na własny status materialny i dając mu dobry przykład jak wydawać pieniądze samemu wówczas przekazujesz tę kwotę?

To jest jak z rozpieszczonym dzieckiem. Daj na to, daj na to, daj na to. A potem dziw się, że nie radzi sobie we współczesnym świecie, bo mama/tata/dziadek/babcia/wujek/ciocia/ przyjazne państwo dawało forsę, którą zmarnował jak syn w znanej przypowieści biblijnej.

kerim1906 06.05.2015 13:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1399440)
Inaczej- skoro sam nie masz $ dajesz wnuczkowi 500zł, by rozdysponował Twoje pieniądze wedle uznania, czy pracujesz na własny status materialny i dając mu dobry przykład jak wydawać pieniądze samemu wówczas przekazujesz tę kwotę?

To jest jak z rozpieszczonym dzieckiem. Daj na to, daj na to, daj na to. A potem dziw się, że nie radzi sobie we współczesnym świecie, bo mama/tata/dziadek/babcia/wujek/ciocia/ przyjazne państwo dawało forsę, którą zmarnował jak syn w znanej przypowieści biblijnej.

dobra pochwalcie się antysystemowcy co robicie ? usta pełne frazesów , ciekawy jestem co z tego wynika ? nie chodzi mi o szczegóły , tylko krótkie info ?własna firma ? korporacja ? urząd ? bardzo ciekawe , bardzo .....

Jaroo1 06.05.2015 13:27

Usta pełne frazesów to masz ty. Te twoje 500 zł na dziecko jest tak mądre i realistyczne, że ho ho.
I ciekawe co ma czyjaś praca do jego poglądów. Rozumiem, że wolnorynkowiec musi mieć własną firmę, a socjalista taki jak ty? Pewnie musi brać zasiłek żeby dobrze swoją osobą swe mądrości firmować? Więc pochwal się, bierzesz zasiłek? Bardzo ciekawe, bardzo...

kerim1906 06.05.2015 13:29

he, he pierwszy antysystemowiec wymięka , urzędnik ?

o mnie bez mojej zgody już pisał jeden spod wołomina , jak chcesz to sprawdz co robię od 20 lat

Jaroo1 06.05.2015 13:42

Cytat:

he, he pierwszy antysystemowiec wymięka , urzędnik ?

o mnie bez mojej zgody już pisał jeden spod wołomina , jak chcesz to sprawdz co robię od 20 lat
No proszę, dyskusja kontynuowana. A miało być "bez odbioru". W takim razie z łaski swojej wytłumacz gdzie widziałeś aby ktoś tu się sprzeciwiał podniesieniu kwoty wolnej od podatku.
Widzę, że stosujesz taką taktykę "jak dostaję trudne pytanie/temat to nie odpisuję, albo napiszę nie na temat lub się obrażę, a jak pytanie/temat podpasuje to dalej będę wciskał swoje banialuki"

Jagul 06.05.2015 13:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1399445)
Widzę, że stosujesz taką taktykę "jak dostaję trudne pytanie/temat to nie odpisuję, albo napiszę nie na temat lub się obrażę, a jak pytanie/temat podpasuje to dalej będę wciskał swoje banialuki"

Typowy PiS.

Tak swoją drogą to nie wiedziałem, że możemy się równać z Niemcami i krajami skandynawskimi :D

mtk 06.05.2015 13:49

Jak widać zwolennicy Andzreja Judy nieco przymiękli. Bożyszcze socjalistów narodu chyba nie przekona.

Jaroo1 06.05.2015 13:49

Cytat:

Tak swoją drogą to nie wiedziałem, że możemy się równać z Niemcami i krajami skandynawskimi
Widocznie jeszcze mało wiesz :D Poproś to Cię kerim, drozd i Smuga trochę życia nauczą.

kerim1906 06.05.2015 13:50

Jaroo1 już się określił

kolega Jagul się pochwali ?

łowca żydów mtk ma czym się pochwalić ?

Jaroo1 06.05.2015 13:55

Tak jak pisałem. Temat nie podpasował to się obraził. Minęło kilka minut to zarzucił na tapetę kolejną swoją wizję pt "gdzie pracujesz". Napisałem żeby odpowiedział na wcześniejsze pytanie więc z uśmiechem wywnioskował, że ja już sie określiłem, że jestem urzędnikiem. Oczywiście Jagul i mtk się niepotrzebnie wychylili i też zostali wciągnięci w wir pisowskiego manipulanta.
Podobno PO płaci ludziom, żeby w internecie robili dobry pijar. Pewnie płaci też żeby robili zły pijar PiSowi. Był taki Andrzejek Obrońca Krzyża. Niby z PiSu, robił zły pijar PiSowi. Później się okazało, że był wynajęty. Ciekawe czy na tym forum też są trolle, które się podszywają pod PiS i robią im czarny pijar.
Jak myślicie, kto by mógł teoretycznie być taki powskich, systemowym psem, który ma za zadanie ośmieszać PiS swoimi wypowiedziami na tym forum?

Jagul 06.05.2015 13:55

Jeśli Cię to obchodzi to kończę studia i pracuje w zawodzie z tym związanym. Zastanawiam się jednak nad wyjazdem do jednego z krajów skandynawskich ale skoro jest tak kolorowo jak mówisz, a dodatkowo A. Duda jeszcze wszystko poprawi na lepsze, to chyba nie warto ;)

Jaroo1 06.05.2015 13:59

Jagul, a nie lepiej przeczekać te 3 tygodnie jak Duda zostanie prezydentem, później sobie machnąć ze 2-5 dzieci, dostać od każdego po 500 zł i sobie żyć jak pączek w maśle? Studia kończycie ludzie a zero pomyślunku. Trzeba się w życiu ustawić i robić tak żeby było lżej a nie za granicę uciekać do tych biednych krajów. Bo co? Bo przez pół roku mają dłuższy dzień?! Ale przez drugie pół mają ciemniej!

kerim1906 06.05.2015 14:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1399452)
Jeśli Cię to obchodzi to kończę studia i pracuje w zawodzie z tym związanym. Zastanawiam się jednak nad wyjazdem do jednego z krajów skandynawskich ale skoro jest tak kolorowo jak mówisz, a dodatkowo A. Duda jeszcze wszystko poprawi na lepsze, to chyba nie warto ;)

moje gratulacje , wydaje mi się że na jaki czas musisz wyjechać , przynajmniej do czasu odsunięcia urbanoplatfusiarni , potem się zobaczy ? może Duda , może z kimś ? może ktoś inny coś w tym kraju zmieni

Jaroo1 nikomu nic się nie dostało , po prostu jestem ciekawy ? jak się ma klepanie poglądów w klawiaturę do rzeczywistości

Jagul 06.05.2015 14:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1399453)
Jagul, a nie lepiej przeczekać te 3 tygodnie jak Duda zostanie prezydentem, później sobie machnąć ze 2-5 dzieci, dostać od każdego po 500 zł i sobie żyć jak pączek w maśle? Studia kończycie ludzie a zero pomyślunku. Trzeba się w życiu ustawić i robić tak żeby było lżej a nie za granicę uciekać do tych biednych krajów. Bo co? Bo przez pół roku mają dłuższy dzień?! Ale przez drugie pół mają ciemniej!

5 dzieci = 2500 zł miesięcznie - po prostu życie jak z bajki ;). A po odliczeniu kosztów na ich utrzymanie to może nawet i na wakacje zostanie :D

Jaroo1 06.05.2015 14:19

Cytat:

5 dzieci = 2500 zł miesięcznie - po prostu życie jak z bajki . A po odliczeniu kosztów na ich utrzymanie to może nawet i na wakacje zostanie
Jak 5 dzieciaków będzie oszczędzało na życiu żeby tata miał lepiej to nic się nie stanie. Będa dorośli to sami sobie porobią dzieciaków i wtedy życia użyją ;)

Cytat:

Jaroo1 nikomu nic się nie dostało , po prostu jestem ciekawy ?
I tu cię rozumiem. Też jestem ciekawy gdzie widziałeś te narzekania antysystemowców na podniesienie kwoty wolnej od podatku.

Kukiz na szczęście odsłania karty jeszcze przed wyborami:
http://telewizjarepublika.pl/kukiz-p...ole,19787.html

Dzisiaj jeszcze czytałem, że nie jest przeciwnikiem związków partnerskich, jest tylko przeciwnikiem małżeństw homoseksualnych.
Czyli tym razem taki Palikot w wersji light. Nie ta radykalny, on by Polskę razem z PO i spółką powolutku, po cichutku w pole wyprowadził. Szykują Kukiza na jesień. Wiadomo, że w tych wyborach nie zawalczy ale od początku jest kreowany i sam sie kreuje na przywódcę nowego nurtu. Jest to tym bardziej przykre, że jego główny postulat to JOWy, do tego pięknie sie wypowiada o układach, bagnie w jakim jest Polska (tu zgoda z nim) ale cały czas się przebijają jakies lewe wątki przez niego.

yarow 06.05.2015 14:29

Polityka to twarda gra. "Trza być twardym a nie miętkim" ;)

"Janusz Korwin-Mikke
2 godz. ˇ

Przeczytałem dziś pełen emocji wpis p.Pawła Kukiza. W związku z tym oświadczam:
1) Pawła Kukiza bardzo cenię i szanuję, a w sprawach oceny sytuacji w Polsce i planu naprawy naszego państwa zgadzam się z nim w 90%. Dlatego zawarłem z nim pod koniec marca porozumienie o wzajemnym przekazaniu głosów w wyborach prezydenckich, które powinno było być dotrzymane. kontynuowana podczas
2) Pan Paweł zerwał to porozumienie na początku kwietnia wysyłając wiadomość SMS do mojego syna. Moim zdaniem zrobił to z błahej przyczyny, ale treść tej wiadomości nie pozostawiała pola do interpretacji. Porozumienie o wycofywaniu się zerwane – część o wspólnym starcie na jesieni pozostaje w mocy.
3) Nadzieja na realne zmiany w Polsce po wyborach prezydenckich i wyborach do Sejmu nie pozwala nam na emocjonalne reakcje. Nie obrażałem się na drobne docinki p.Pawła – ani na to, że chcial wciągać w porozumienie siły centrowe i lewicowe. Nadal uważam, że najlepsze dla Polski i Polaków to nasz wspólny start do sejmu. Dla dobra Polski powinniśmy pójść razem.
4) Wielokrotnie mówiłem, że zagłosuję za jednomandatowymi okręgami wyborczymi, bo jest to o wiele lepsze rozwiązanie od obecnej ordynacji wyborczej. JOWy figurują nawet w moim projekcie Konstytucji – tylko tam Sejm pełni inną rolę. Jednak wbrew temu na co ma nadzieję Paweł Kukiz i wielu jego sympatyków, wprowadzenie jednomandatowych okręgów wyborczych może ostatecznie podzielić Polskę między PO i PIS - spoza tych dwóch partii będzie tylko kilku posłów.
5) Uwzględniając powyższe, postanowiłem zrobić panu Pawłowi zrobić niespodziankę - i zaoferowałem (jednostronnie!), że wycofam się z wyborów jeśli JOWy zadziałają w Anglii tak, jak pan Paweł sądzi. Może i powinienem Go o tym uprzedzić przed programem - ale twierdził, że jest u kresu sił i bałem się, że może to spowodować, że źle wypadnie w debacie TVP. Nie musiałem tego uzgadniać – bo to moja jednostronna deklaracja, bardzo korzystna dla Pana Pawła.
6) Jest oczywiste, że powinniśmy razem obalić ten system. Jednak pan Paweł Kukiz jest porządnym, uczciwym, prostodusznym człowiekiem – tyle, że bez żadnego doświadczenia politycznego. Dlatego jego reakcje przyjmuję ze zrozumieniem. To jest bardzo ciężka kampania.
7) Poczekajmy na wyniki wyborów w Anglii. Być może Paweł Kukiz ma rację. Jeśli jednak nie ma, to efekt sukcesu (wynik ponad 10%) p. Pawła mógłby być następujący: Sejm i Senat, gdzie PO i PiS mają większość konstytucyjną, zbiera się i w dwa miesiące uchwalają ordynację większościową - powołując się na wolę narodu (wyborcy panów Dudy, Komorowskiego i Kukiza stanowić mogą i 3/4 elektoratu!!). Po czym PO i PiS rządzą tak, jak w Zjednoczonym Królestwie konserwatyści z labourzystami.
8) Amicus Plato - sed magis amica veritas. Prawda i dobro Polski są dla mnie ważniejsze, niż to, że Pan Paweł się na mnie obrazi. Oczywiście podtrzymuję złożoną w debacie ofertę: jeśli Torysi lub labourzyści dostaną mniej, niż 200 mandatów lub UKIP dostanie więcej niż 20 mandatów (w wyborach proporcjonalnych dostałby ok 90!!) - wycofuję się z wyborów prosząc moich wyborców o poparcie Pawła Kukiza.
9) Jeśli jednak mam rację, jeśli te dwie wielkie partie uzyskają w UK miażdżącą przewagę, proszę Pawła Kukiza jego słowami: „Panie Pawle! ťPolska jedyna na świecie. To zbyt wielki skarbŤ - by ryzykować, że wpadnie nieodwracalnie w ręce PO i PiSu. Elektorat Pana, mój, pp.Brauna, Kowalskiego i Wilka jest już porównywalny z elektoratem PO lub PiSu. Bez wprowadzenia JOWów potrafimy obalić ten system legalnie i konstytucyjnie. Przy ordynacji jednomandatowej może to być niemożliwe.
10) Poczekajmy więc jeszcze niecałe dwa dni - i wszystko się okaże. Rozumiem, że jest Pan skrajnie wyczerpany nerwowo - ale przyszły Prezydent nie powinien tak reagować tylko dlatego, że jest po bezsennej nocy.
Serdecznie pozdrawiam – życzę zdrowia i wspólnego sukcesu w jesiennych wyborach”.

gypsy 06.05.2015 14:35

Kukiz z Korwinem razem się powinni trzymać do końca, bez względu na wszystko. Żaden z nich w pojedynkę nie jest w stanie nic ugrać, za to we dwóch mają siłę. Szkoda.

uposledzony_ale_kumaty 06.05.2015 14:50

https://www.facebook.com/zelaznalogi...66480913399871

Griszka30KR 06.05.2015 15:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gypsy (Post 1399459)
Kukiz z Korwinem razem się powinni trzymać do końca, bez względu na wszystko. Żaden z nich w pojedynkę nie jest w stanie nic ugrać, za to we dwóch mają siłę. Szkoda.

Korwin sie po prostu wczoraj osmieszył i wyszedł na.....
Zresztą widzę ,ze wszyscy siebie warci(no moze poza Kukizem)

IncognitoTSW 06.05.2015 15:17

Kukiz zachowuje się jak rozkapryszone dziecko.
http://zapodaj.net/images/43dc6edfb0590.jpg

El'kabat 06.05.2015 15:24

Wszyscy siebie warci, niech sie Panowie posprzeczają przy kawce a wygra i tak Komorowski.

silver03 06.05.2015 15:36

Można gdzieś na necie oglądnąć wczorajszą debatę?

fialo 06.05.2015 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronowianin (Post 1399431)
Na jakiej podstawie nazywasz tych ludzi patologią? Dlaczego z góry zakładasz, że przeznaczą to 'idealnie na wódę'? Czy zdajesz sobie sprawę z tego że obrażasz miliony ludzi, którzy cierpią nędzę przez bogaczy, którzy żyją ponad stan. W Polsce nie ma problemu braku pieniędzy, lecz owe pieniądze są niesprawiedliwie rozdzielone. Gdyby przywalić podatki bogatym nierobom, księżom itd. to starczyłoby dla każdego. Przy okazji zliwidowane zostałyby nierówności społeczne. Już tutaj powiedziałem kiedyś - niech sobie ktoś zarabia nawet i 50 tys. zł miesięcznie, ale pod warunkiem że odda w podatkach na pomoc socjalną przynajmniej 48 tys. zł z tych swoich rzekomo 'zarobionych' pieniędzy.

Czyli to jednak nie troll, albo jak troll to wyjątkowo wytrwały, więc:

1. Dlaczego administracja forum toleruje osobę propagującą jawnie ustrój komunistyczny? Czy jakbym nagle zaczął głosić tutaj nazistowskie hasła, nie dostałbym bana? Nieśmiało przypominam, że ustrój komunistyczny pochłonął więcej ofiar niż nazizm.

2. Posłuchaj pajacu (zresztą do reszty socjalistów, wielbicieli socjal-Dudy też to sie tyczy). Nie po to zapierdalam jak dziki, łącząc przejebane studia, które zabierają mi najlepsze młodzieńcze lata, z pracą, i mam perspektywy na naprawdę dobre pieniądze już niedługo, by póżniej przyszedł jakiś śmierdzący socjalista i zabierał z MOJEJ pensji, której się dorobiłem SWOJĄ ciężką pracą i nauką, pieniądze bo jakiś leń i degenerat sobie zrobił dziecko, by mieć 500 zł. Podczas gdy TY i reszta nierobów = socjalistów, która tak chętnie wyciąga rękę do państwa po pieniądze, zlekceważyłeś sobie naukę, a pracować ci się nie chce ja ciężko haruję, by dobrze żyć teraz i w przyszłości jeszcze lepiej. Śpię po kilka godzin dziennie, ale nie obijam się tylko zapierdalam. I ostatnią rzeczą której chce jest płacenie jakiś zasiłków robakom, którzy egzystuja cały dzień przed telewizorem popijajac browar.

Skąd wiem, że na takie zasiłki "na dziecko" pójdą "na wódę" - otóż stąd, że większość mieszkaś socjalnych (nowych) jest po kilku latach właściwie niezdatna to użytku, bo robaki robią z nich meliny. I tak samo będzie jak Andrzejek czy Palikot zrealizują te swoje chore pomysły.

Kolejna sprawą jest pompowanie jescze większej ilości pieniędzy w służbę zdrowia jak chce Andrzejek. Czyli co podwyższamy składkę? Czemu ja, osoba niepijąca, niepaląca, dbająca o dietę, 4xtyg siłownia + bieganie, mam płacić na jakiegoś bezrobotnego pijaka, bo jak wiemy ogromna ilość schorzeń bierze się z nadużywania alkoholu. Ja nie potrzebuje w chwili obecnej wlasciwie zadnej opieki zdrowotnej, a on chce tam jeszcze wiekszą kasę ładować? Wolałbym sobie te pieniądze odłożyć i dostać się do lekarza bez kolejki, kiedy będę tego naprawdę potrzebował. Nie mowie tu o kompletnej prywatyzacji służby zdrowia, ale powinna być furtka pozostawiona dla ludzi, którzy płacą składki regularnie a do lekarza chodzą raz na kilka lat. Albo dywersyfikacja wysokości obowiązkowych wpłat, bo równa składka dla wszystkich jest po prostu niesprawiedliwa.

Normalnie nie wchodzę do tych tematów, bo polityka mnie nie interesuje prawie wcale, ale sie straszliwie zgrzałem jak usłyszalem tego socjalistę, który mieni się prawicowcem wczoraj. Zresztą ABGwislakABG tu wszystko wam ładnie wykłada, nic tu po mnie.

picasso 06.05.2015 16:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1399471)

1. Dlaczego administracja forum toleruje osobę propagującą jawnie ustrój komunistyczny? Czy jakbym nagle zaczął głosić tutaj nazistowskie hasła, nie dostałbym bana? Nieśmiało przypominam, że ustrój komunistyczny pochłonął więcej ofiar niż nazizm.

2. Posłuchaj pajacu (zresztą do reszty socjalistów, wielbicieli socjal-Dudy też to sie tyczy). Nie po to zapierdalam jak dziki, łącząc przejebane studia, które zabierają mi najlepsze młodzieńcze lata, z pracą, i mam perspektywy na naprawdę dobre pieniądze już niedługo, by póżniej przyszedł jakiś śmierdzący socjalista i zabierał z MOJEJ pensji, której się dorobiłem SWOJĄ ciężką pracą i nauką, pieniądze bo jakiś leń i degenerat sobie zrobił dziecko, by mieć 500 zł. Podczas gdy TY i reszta nierobów = socjalistów, która tak chętnie wyciąga rękę do państwa po pieniądze, zlekceważyłeś sobie naukę, a pracować ci się nie chce ja ciężko haruję, by dobrze żyć teraz i w przyszłości jeszcze lepiej. Śpię po kilka godzin dziennie, ale nie obijam się tylko zapierdalam. I ostatnią rzeczą której chce jest płacenie jakiś zasiłków robakom, którzy egzystuja cały dzień przed telewizorem popijajac browar.

Skąd wiem, że na takie zasiłki "na dziecko" pójdą "na wódę" - otóż stąd, że większość mieszkaś socjalnych (nowych) jest po kilku latach właściwie niezdatna to użytku, bo robaki robią z nich meliny. I tak samo będzie jak Andrzejek czy Palikot zrealizują te swoje chore pomysły.

Kolejna sprawą jest pompowanie jescze większej ilości pieniędzy w służbę zdrowia jak chce Andrzejek. Czyli co podwyższamy składkę? Czemu ja, osoba niepijąca, niepaląca, dbająca o dietę, 4xtyg siłownia + bieganie, mam płacić na jakiegoś bezrobotnego pijaka, bo jak wiemy ogromna ilość schorzeń bierze się z nadużywania alkoholu. Ja nie potrzebuje w chwili obecnej wlasciwie zadnej opieki zdrowotnej, a on chce tam jeszcze wiekszą kasę ładować? Wolałbym sobie te pieniądze odłożyć i dostać się do lekarza bez kolejki, kiedy będę tego naprawdę potrzebował. Nie mowie tu o kompletnej prywatyzacji służby zdrowia, ale powinna być furtka pozostawiona dla ludzi, którzy płacą składki regularnie a do lekarza chodzą raz na kilka lat. Albo dywersyfikacja wysokości obowiązkowych wpłat, bo równa składka dla wszystkich jest po prostu niesprawiedliwa.

Normalnie nie wchodzę do tych tematów, bo polityka mnie nie interesuje prawie wcale, ale sie straszliwie zgrzałem jak usłyszalem tego socjalistę, który mieni się prawicowcem wczoraj. Zresztą ABGwislakABG tu wszystko wam ładnie wykłada, nic tu po mnie.

też uważam że niejaki bronowianin o ile nie jest prowokatorem to jest co najmniej poyebany ale.... ja mam troje dzieci,nie biore zasiłków pracuję czasem po kilkanaście godzin dziennie wiec prosze nie obrażaj mnie.po drugie.te dzieci kiedyś (mam nadzieję) beda pracować,wytwarzac ten magiczny PKB z którego ty bedąc na wpełni zasluzonej emeryturze będziesz korzystał (np dzięki ich pracy medycyna tak pójdzie do przodu,że w pelnym zdrowiu dozyjesz 120 lat:D .owszem ty sobei może odłozysz na swoja emeryturę ale nie na jakąs zajebista aparature medyczna istnienia której nawet nei podejrzewamy).po trzecie to co piszesz to wszystko jest z perspektywy osoby mlodej i oby ja najdłużej zdrowej.a co z ludźmi od urodzenia chorymi albo np zapadajacymi na nieuleczalne choroby w wieku lat kilkunastu?maja umierać?a co by sie stalo gdybyś ulegl wypadkowi (neikoniecznei komunikacyjnemu) powiedzmy idziesz sobie na wycieczkę w gory potykasz sie i na szczęście przezywasz lecz jestes sparalizowany?masz umrzec z glodu?.niestety świat nei jest zero jedynkowy.

ABGwislakABG 06.05.2015 16:13

Nie "nic tu po mnie". Właśnie takie myślenie powoduje rozkład merytoryki, tylko kopanie się z koniem/końmi.

Cytat:

a co z ludźmi od urodzenia chorymi albo np zapadajacymi na nieuleczalne choroby w wieku lat kilkunastu?maja umierać?a co by sie stalo gdybyś ulegl wypadkowi (neikoniecznei komunikacyjnemu) powiedzmy idziesz sobie na wycieczkę w gory potykasz sie i na szczęście przezywasz lecz jestes sparalizowany?masz umrzec z glodu?.niestety świat nei jest zero jedynkowy.
Ale my tutaj dyskutujemy (?) o postulacie Dudy za samo urodzenie dziecka, nie o ludziach poszkodowanych przez genetykę/los/(każdy wg własnego mniemania może tutaj coś sobie wstawić). Sparafrazować można postać graną przez jedną po-wską mendę- "Spłodzić dziecko to każden jeden potrafi, WYCHOWAĆ to nie ma komu."

picasso 06.05.2015 16:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1399473)
Nie "nic tu po mnie". Właśnie takie myślenie powoduje rozkład merytoryki, tylko kopanie się z koniem/końmi.

Ale my tutaj dyskutujemy (?) o postulacie Dudy za samo urodzenie dziecka, nie o ludziach poszkodowanych przez genetykę/los/(każdy wg własnego mniemania może tutaj coś sobie wstawić). Sparafrazować można postać graną przez jedną po-wską mendę- "Spłodzić dziecko to każden jeden potrafi, WYCHOWAĆ to nie ma komu."

oczywiście.ale kolega fialo wszystko wrzuca do jednego worka.

fialo 06.05.2015 16:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 1399472)
też uważam że niejaki bronowianin o ile nie jest prowokatorem to jest co najmniej poyebany ale.... ja mam troje dzieci,nie biore zasiłków pracuję czasem po kilkanaście godzin dziennie wiec prosze nie obrażaj mnie.po drugie.te dzieci kiedyś (mam nadzieję) beda pracować,wytwarzac ten magiczny PKB z którego ty bedąc na wpełni zasluzonej emeryturze będziesz korzystał (np dzięki ich pracy medycyna tak pójdzie do przodu,że w pelnym zdrowiu dozyjesz 120 lat:D .owszem ty sobei może odłozysz na swoja emeryturę ale nie na jakąs zajebista aparature medyczna istnienia której nawet nei podejrzewamy).po trzecie to co piszesz to wszystko jest z perspektywy osoby mlodej i oby ja najdłużej zdrowej.a co z ludźmi od urodzenia chorymi albo np zapadajacymi na nieuleczalne choroby w wieku lat kilkunastu?maja umierać?a co by sie stalo gdybyś ulegl wypadkowi (neikoniecznei komunikacyjnemu) powiedzmy idziesz sobie na wycieczkę w gory potykasz sie i na szczęście przezywasz lecz jestes sparalizowany?masz umrzec z glodu?.niestety świat nei jest zero jedynkowy.

Ależ źle mnie zrozumiałeś. Przecież ja nie mam nic do osób które mają dzieci nie jestem idiotą :D Bardzo szanuje ludzi, którzy świadomie decydują się na ich posiadanie w tych trudnych czasach i mam nadzieję, że też mnie kiedyś będzie stać, Polaków powinno być jak najwięcej :) Tylko protestuje przeciwko pomyslowi dawania pieniedzy za robienie dzieci, bo dla mnie to zarzewie patologii. Tak jak ABG pisał wczesniej - państwo powinno tworzyć możliwości by rodzina mogla się spokojnie utrzymać bez sztucznych zasiłków. Przede wszystkim nie przeszkadzać!

Co do drugiej części postu - jak mówiłem - nie jestem za kompletną prywatyzacją służby zdrowia, zdaje sobie sprawę, że osoby starsze i chore wymagają opieki, tak samo ja jak mnie jebnie pijany na pasach. Chodzilo mi ze tu nie pakowanie pieniedzy pomoze tylko rozwiazania systemowe, bo jak na razie z tej skladki nic nie wynika, placisz i czekasz, albo idziesz do prywatnego, bo nie oszukujmy sie - tak to sie przewaznie konczy.

ABGwislakABG 06.05.2015 16:30

Gdzie tam widzisz zawarcie tego?

Cytat:

a co z ludźmi od urodzenia chorymi albo np zapadajacymi na nieuleczalne choroby w wieku lat kilkunastu?maja umierać?a co by sie stalo gdybyś ulegl wypadkowi (neikoniecznei komunikacyjnemu) powiedzmy idziesz sobie na wycieczkę w gory potykasz sie i na szczęście przezywasz lecz jestes sparalizowany?masz umrzec z glodu?.niestety świat nei jest zero jedynkowy.
Opisuje nierobów i nałogowców (akurat w tym aspekcie się nie zgadzam. Z akcyz za alko i tytoń jest większy wpływ do budżetu niż wydatków na leczenie uzależnień), nie wymienionych przez Ciebie poszkodowanych ludzi.

We wrzucaniu do worków specjalizują się PiSowcy. Z tego co widzę, fialo ich raczej nie popiera :)

kerim1906 06.05.2015 16:33

dobra , nie chcą się "chwalić " antysystemowcy swoimi "dokonaniami" na polu rynkowym to zapytam nieśmiało , czy w wolnym kraju można dać ludziom zarobić godne pieniądze,problem tego kraju polega na tym że ludzie dali sobie wmówić że będą pracować za tysiaka i będą dostawać emeryturę w takiej wysokości , nikt przeciw temu nie protestował i tak to trwa 25 lat , ten symboliczny tysiak to skrót myślowy żeby nie było , ale wielu ludzi poza taka kasę nie wychodzi , wracając do "antysystemowców" , większość z was ma mizerne czy wręcz zerowe pojęcie o wolnym rynku czy o założeniu i utrzymaniu rodziny , jak będziecie po jednym i drugim to podyskutujecie praktycznie a nie czysto teoretycznie , zapewniam was , robi to różnicę

heoij 06.05.2015 16:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zwitter (Post 1399428)
Gdzieś można obejrzeć tą "debatę" wczorajszą? Jak włączyłem to była sama końcówka.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1399469)
Można gdzieś na necie oglądnąć wczorajszą debatę?

Kto nie oglądał wczorajszej debaty zapraszam do obejrzenia:

http://wyboryprezydenckie.tvp.pl/198...zydenckie-2015

picasso 06.05.2015 16:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kerim1906 (Post 1399477)
dobra , nie chcą się "chwalić " antysystemowcy swoimi "dokonaniami" na polu rynkowym to zapytam nieśmiało , czy w wolnym kraju można dać ludziom zarobić godne pieniądze,problem tego kraju polega na tym że ludzie dali sobie wmówić że będą pracować za tysiaka i będą dostawać emeryturę w takiej wysokości , nikt przeciw temu nie protestował i tak to trwa 25 lat , ten symboliczny tysiak to skrót myślowy żeby nie było , ale wielu ludzi poza taka kasę nie wychodzi , wracając do "antysystemowców" , większość z was ma mizerne czy wręcz zerowe pojęcie o wolnym rynku czy o założeniu i utrzymaniu rodziny , jak będziecie po jednym i drugim to podyskutujecie praktycznie a nie czysto teoretycznie , zapewniam was , robi to różnicę

dzisiaj właśnie (dziękuję za zyczenia :D)kończę 48 lat.mam trojkę dzieci, i jestem antysystemowcem.będę glosował na Korwina choc zdaję sobei sprawę,ze jego poglady są moim zdaniem zbyt skrajne.ale nawet gdyby doszedł do władzy jego program zostanie złagodzony.w skrócie opisalbym to tak.niech sie wszyscy rządzący odwalą ode mnei,od tego ajk wychowuję swoje dzieci,czy toleruję ( a jak widać to nei toleruję) pedałów,czy zapinam te mityczne pasy w samochodzie itd itp.niech mi nie zabieraja mich zarobionych pieniędzy by je przekazywać dalej oczywiście odpowiednio pomniejszone na wynagrodzenie za ich ciężką prace...swego czasu w "trójce" jedna pani z PO na zarzut,że wzrosła w czasie ich rządów liczba urzędników odpowiedziała,że w sumie to dobrze bo dzieki temu wiecej ludzi ma pracę i jest mniejsze bezrobocie.to czemu nie zaproponowała żeby wszystkich zdolnych do pracy zrobic urzędnikami.w końcu problem bezrobocia przestałby istnieć...wlasnei przeciwko takeimu systemowi jestem.znam go trochę na poziomie gminy i powiatu.

kerim1906 06.05.2015 16:46

Najlepsze ŻYCZENIA i gratuluję wytrwałości w popieraniu Korwina , nie wiem co jest antysystemowego w tym co napisałeś ale ja to tez popieram :)

picasso 06.05.2015 16:47

dziękuję bardzo

http://img.joemonster.org/images/vad...c5feb62227.jpg

FraMat 06.05.2015 17:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1399471)

W zasadzie to trudno się z Tobą nie zgodzić. Ale tylko w zasadzie.
- Przede wszystkim, żaden śmierdzący specjalista nie będzie niczego zabierał z TWOJEJ PENSJI, by jakiś leń i degenerat zrobił sobie dziecko. Tego akurat nikt nie zaproponował.
- Po drugie, to nie jest kasa na lenia, ale kasa na jego dziecko. Wystarczy, że będzie wydawana w postaci bonów na dziecięce ubranka, odżywki, leki. Żaden śmierdzący leń nie wyda jej wtedy na swój alkohol.
- Po trzecie kasa przekazywana rodzicom, będzie kasą wydawaną, a więc napędzającą gospodarkę zamiast być marnowaną na inne, urojone państwowe potrzeby
- Po czwarte na pytanie skąd wziąć pieniądze na taki socjal ( przypominam, że socjal w takiej albo i większej wysokości - jest dostępny w wielu rozwiniętych krajach Europy, co sprawia, że rodzi się więcej dzieci, które kiedyś pójdą do pracy i będą napędzały gospodarkę) to odpowiem, że nie z TWOJEJ PENSJI, ale na przykład z ZUS. Wyobrażam sobie to tak, że jeśli rodzice mają pracę, to od chwili urodzenia ich dziecka pracodawca zamiast odprowadzać część składki do ZUS składa deklarację o należnych składkach, ale część tej składki przekazuje rodzicom. ZUS kasy nie dostaje i jej w związku z tym nie marnuje, a do budżetu państwa i tak część z niej trafia w postaci podatków pośrednich od zakupów dokonywanych przez rodziców. Nikt na tym nie ucierpi, rodzice będą mieli dodatkowe pieniądze. Problemem jest wtedy tylko dofinasowywanie dzieci bezrobotnych, ale to już znacznie większy margines, ale może to stać się motywacją do podjęcia legalnej pracy, a tylko faktycznie bezradni życiowo otrzymywaliby pieniądze z Opieki społecznej.
- Po kolejne - zgadzam się, że rozdawnictwo pieniędzy jest takie "socjalistyczne", ale o wiele gorsze jest w aktualnej sytuacji gospodarczej dawanie wędki, czyli nawoływanie: "idź do pracy" skoro tej pracy nie ma nie tylko dla tych, którzy zlekceważyli sobie naukę, ale i dla osób z wysokimi kwalifikacjami.

Jaroo1 06.05.2015 17:27

Cytat:

dobra , nie chcą się "chwalić " antysystemowcy swoimi "dokonaniami" na polu rynkowym
O czym ty mówisz w ogóle? Jakimi dokonaniami? Ty jakie masz dokonania w socjalizmie? Byłeś w PZPRze czy coś?
Skończ w końcu .......ić głupoty i idź rozdawać pieniądze biednym dzieciom w Afryce albo Żydom - tylko nie polskie pieniądze.
Z Szumlewiczem myślę, że byś się dogadał.

uposledzony_ale_kumaty 06.05.2015 17:28

https://pbs.twimg.com/media/CEVZJIeW0AMAxOO.jpg

kerim1906 06.05.2015 17:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1399484)
O czym ty mówisz w ogóle? Jakimi dokonaniami? Ty jakie masz dokonania w socjalizmie? Byłeś w PZPRze czy coś?
Skończ w końcu .......ić głupoty i idź rozdawać pieniądze biednym dzieciom w Afryce albo Żydom - tylko nie polskie pieniądze.
Z Szumlewiczem myślę, że byś się dogadał.

doskonale rozumiesz o co pytam , unikasz odpowiedzi ? pochwal się ? budżetowiec?

FraMat myślę że wyłożyłeś problem w bardzo przystępnej formie , niektóre elementy do dyskusji , jak pisałem wcześniej temat do długiej dyskusji ale bardzo potrzebny aby Polska rodzina mogła godnie żyć i rozwijać się , pytanie czy Twoje "wyłożenie " zrozumieją czy będą pisać o "robalach i leniach" lekceważąc i dezawuując temat

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:22.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl