Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kazimierz Moskal byłym trenerem Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9437)

Padre1906 18.08.2015 10:10

Zwalnianie trenera po 5 kolejkach to idiotyzm

martin_6 18.08.2015 10:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaszczur90 (Post 1411324)
To byłby totalny idiotyzm , żeby w tej chwili zwalniać Moskala. I kim by chcieli go zastąpić ?

Cytat:

Jeśli Gaszyński Moskala nie obroni, to na decyzję czeka już wspomniany trener z Bałkanów. Ponoć bardzo doświadczony trener. Taki, który miał okazję poczuć w roli szkoleniowca smak Ligi Mistrzów. Najbliższe godziny pokażą, jaki wariant wybierze Bogusław Cupiał.

Czytaj więcej: http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...ideo,id,t.html
Tak mówią... Do bałkańskich eksperymentów jesteśmy trochę zrażeni, no ale brzmi to trochę lepiej, niż Okuka.
Inna sprawa, że wywalanie Kazka w tym momencie to idiotyzm. I tak za bardzo o nic nie walczymy, a styl, jaki prezentuje drużyna, daje pewne nadzieje. Jak się wyrzuca trenera co kilka miesięcy i nie ma efektów, to może jakaś wskazówka, że taki sposób postępowania jest łagodnie mówiąc średni?

jaszczur90 18.08.2015 10:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1411326)
Tak mówią... Do bałkańskich eksperymentów jesteśmy trochę zrażeni, no ale brzmi to trochę lepiej, niż Okuka.

I oni myślą , że tak zaskoczą piłkarzyny jak w Sracovii za Zielińskiego ? Tu trzeba chyba psychologa piłkarzom, a nie nowego trenera

63.5 Kg 18.08.2015 10:14

....a ja rozumiem pozycje w tabeli no ale...

Remisujemy w derbach na wyjeździe które zawsze będą ciężkie...
Remisujemy na vice mistrzu polski i klepiemy u siebie mistrza polski..
Remisujemy z zespolem który wiem ze gra chuja ale przed sezonem był przymierzany do walki o MP...

I to wszystko czynimy kadrra 14-15 zawodnikow nadających się do gry....a grubasowi już się cos ....a nie podoba....

Jeżeli dojdzie do zwolninia Moskala to będzie swiadczylo o tym ze w tym klubie na przestrzeni już wielu lat nic się nie zmienilo a i Gaszynski gowno będzie mogl zmienić skoro "glos góry" już działa....

Sami 18.08.2015 10:16

http://www.polskatimes.pl/artykul/62...ideo,id,t.html

stalsanok1946 18.08.2015 10:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1411323)
Na TT info ze Moskal dzisiaj ma stracic prace??

Łukasz Pawlik @LukaPawlik1 min1 minutę temu
Wszystko wskazuje na to, że Kazimierz #Moskal straci dzisiaj pracę w @WislaKrakowSA.

A zaczal wszystko DP...

jeśli to prawda to będziemy mieli 3 trenerów do utrzymania do końca sezonu :)
Moskal niech zostanie za styl
Smuda niech drze mordę by grali do końca meczu
a trzeci niepotrzebny :P

wyniki przyjdą same hehe

Sami 18.08.2015 10:19

Bilans Moskala w lidze:
4-11-4, bramki: 28-24.
Dom: 4-4-1 (17-10)
Wyjazd: 0-7-3 (11-14)

jaszczur90 18.08.2015 10:19

No to jeśli Boguś zwolni Moskala, to Gaszyński pewnie odejdzie honorowo z klubu ( no bo przecież to Gaszyński go wymyślił i cały czas broni ). Przyjdzie Zdzichu Kapka i wszystkie będzie znowu po staremu... ehh..

filemon 18.08.2015 10:21

a już myślałem, że dorastamy do normalności.
niestety, jeszcze nie pora, dalej piaskownica.

ciomborek8 18.08.2015 10:22

a moze pojechal obgadywac wzmocnienia ? :D badzmy dobrej mysli bo w tej chwili zwolnienie Moskala to nie jest najlepszy pomysl ...

Karherop 18.08.2015 10:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1411328)
....a ja rozumiem pozycje w tabeli no ale...

Remisujemy w derbach na wyjeździe które zawsze będą ciężkie...
Remisujemy na vice mistrzu polski i klepiemy u siebie mistrza polski..
Remisujemy z zespolem który wiem ze gra chuja ale przed sezonem był przymierzany do walki o MP...

I to wszystko czynimy kadrra 14-15 zawodnikow nadających się do gry....a grubasowi już się cos ....a nie podoba....

Jeżeli dojdzie do zwolninia Moskala to będzie swiadczylo o tym ze w tym klubie na przestrzeni już wielu lat nic się nie zmienilo a i Gaszynski gowno będzie mogl zmienić skoro "glos góry" już działa....

Sam bym Moskala w tym momencie nie zwalniał (dał mu co najmniej pracować do meczu ze Śląskiem), ale wcale poza "stylem" nie ma tylu argumentów w ręku. Ze średnią 1,16 pkt to my nawet się do 8 nie załapiemy.

Poza tym tegorocznego mistrza to nie tylko my klepiemy, ale zarówno Zagłębie jak i Pogoń.
Piast leje zarówno Cracovie jak i Legie. Czy drużyna z Gliwic jest mocniejsza kadrowo niż my? Odpadliśmy w PP z Ruchem który miał w składzie trzech 21-letnich debiutantów. Też jest kadrowo mocniejszy niż my?

btw może jednak nalżzy sią jakiś szacunek człowiekowi dzięki któremu zdobyliśmy 8 mistrzostw Polski??? nazywanie go per grubas jest poniżej jakiegokolwiek poziomu.

silver03 18.08.2015 10:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaszczur90 (Post 1411324)
To byłby totalny idiotyzm , żeby w tej chwili zwalniać Moskala. I kim by chcieli go zastąpić ?

Smudą :D

10 znaków

RLY 18.08.2015 10:29

Bałkański trener z przeszłością w LM , Ivan Jovanovic?

art 18.08.2015 10:31

Może trzeba aż zmiany trenera, żeby w końcu ktoś posadził Urygę na ławce za jego sabotowanie gry w obronie i kompletne zero w ataku.

Fugiel 18.08.2015 10:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RLY (Post 1411338)
Bałkański trener z przeszłością w LM , Ivan Jovanovic?

Nie wiem jak Wy, ale ja mam serdecznie dosc tych frajerskich remisów i straconych bramek. Nie wiem w czym jest problem, ale 20 meczy i 11 remisów ... słabo to wyglada

AntyMod 18.08.2015 10:37

z taka kadra , z takimi parodystami futbolu i beztalenciami jak Boguski, Buchalik, Popovic, Uryga ,Cywka czy tez kopiajacym sie poczle 2 sezon z rzedu Brozkiem to nawet Mourinho nie pomoze ....z pustego to i Salomon nie naleje ...ogolnie to kto by nie zmienil ( niepotrzebnie) Kazka to poza poborami pienieznymi nie zrobi nic a szczytem marzen Cupialowskiej Wisly bedzie juz zawsze awans do gornej osemki , Cupial i jego przydupasy niczego sie nie ucza na wlasnych bledach i wciaz osmieszaja Nasz klub

AntyMod 18.08.2015 10:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fugiel (Post 1411340)
Nie wiem jak Wy, ale ja mam serdecznie dosc tych frajerskich remisów i straconych bramek. Nie wiem w czym jest problem, ale 20 meczy i 11 remisów ... słabo to wyglada

pamietasz tylko remisy ? a pamietasz jakie ligowe hegemony Nas po prostu ogrywaly i osmieszaly ??? ze o lepszych nie wspomne ??? za Smudy lali nas nawet druzyny walczace o utrzymanie

silver03 18.08.2015 10:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1411342)
pamietasz tylko remisy ? a pamietasz jakie ligowe hegemony Nas po prostu ogrywaly i osmieszaly ??? ze o lepszych nie wspomne ??? za Smudy lali nas nawet druzyny walczace o utrzymanie

Póki co to za Smudy wyglądało to lepiej, mówię tu o okresie kiedy jeszcze nie było spiny na linii trener-piłkarze. Prawda jest taka, że wtedy napierdal.aliśmy każdego na początku, a po zagwarantowaniu 8 dostawaliśmy łupnia. Za Moskala nikogo nie napieda.lamy tylko remisujemy, tym do górnej 8 się nie dostaniemy.

bódyń 18.08.2015 10:49

Moskal nie daje tej druzynie wartosci dodanej. Jedyny to odpalil Donald. Ale jakby mu dali lepszy sklad to i tak by remisowal. Mistrz Swiata i okolic w remisach. Pan Remis pewnie tez zgodzi sie rozwiazac kontrakt za porozumieniem stron jak cos. Taki jest juz

wolfy 18.08.2015 10:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1411328)

Po pierwsze, jak już wcześniej wspomniano wyrażanie się per "grubas" o kimś kto zrobił tak wiele dla klubu to skrajne wieśniactwo.

Co do Moskala - za niego remisujemy z każdym. A prawdziwy test przyjdzie podczas gry z drwalami (do których Cracovia już się nie zalicza). Te z Ruchem i Górnikiem już oblaliśmy.
Przy takiej grze z Moskalem realny może być spadek.

Herbi1303 18.08.2015 10:53

jak w tym klubie ma być dobrze i wszystko ma być poukładane skoro znowu popełniamy błędy z przeszłości i zwalaniamy trenera po 5 meczach?

Karherop 18.08.2015 10:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1411341)
z taka kadra , z takimi parodystami futbolu i beztalenciami jak Boguski, Buchalik, Popovic, Uryga ,Cywka czy tez kopiajacym sie poczle 2 sezon z rzedu Brozkiem to nawet Mourinho nie pomoze ....z pustego to i Salomon nie naleje ...o

co jak co, ale jeśli my mamy parodystów to co powiesz o Ruchu, Piaście, cracovii, Koronie, Ruchu czy Łęcznej? grają w nich same tuzy futbolu?? że nie wspomnę o Jagielloni która ma obecnie najmłodszy oraz najtańszy w utrzymaniu skład w ekstraklasie. Wszyscy są wyżej od nas w tabeli.

Na papierze to nasz skład zjada ich na śniadanie. Jednak problem w tym, że piłka nożna to gra zespołowa, a nie indywidualna. I to od trenera zależy jak ta machina będzie pracowała.

Przed Moskalem wcale nie postawiono mission impossible. Bronić go owszem, można, ale na pewno nie wynikami które osiąga co najmniej przeciętne

bonawentura 18.08.2015 10:56

Dokładnie tak samo uważam, że debilizmem do kwadratu będzie zwolnienie Moskala obecnie. Cóż. Oznacza to tylko, że decyzje w sprawie klubu podejmuje jakiś kompletny idiota.

63.5 Kg 18.08.2015 10:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1411346)
Po pierwsze, jak już wcześniej wspomniano wyrażanie się per "grubas" o kimś kto zrobił tak wiele dla klubu to skrajne wieśniactwo.

Co do Moskala - za niego remisujemy z każdym. A prawdziwy test przyjdzie podczas gry z drwalami (do których Cracovia już się nie zalicza). Te z Ruchem i Górnikiem już oblaliśmy.
Przy takiej grze z Moskalem realny może być spadek.

No to trudno ponieważ byłem w tym klubie przed Cupialem i będę zapewne po nim...
Zrobil wielka Wisłe-oczywiscie to szacunek...ale ....a nie robmy od wielu lat z tak ważnego dla ludzi klubu-prywatnej piaskownicy...
Skoro realny jest spadek to spadniemy...To boli kibicow sukcesu?

silver03 18.08.2015 11:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1411353)
Skoro realny jest spadek to spadniemy...To boli kibicow sukcesu?

Dobrze, że w klubie nie maja takiego podejścia, bo witalibyśmy się z IV ligą.

jaszczur90 18.08.2015 11:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1411349)
Dokładnie tak samo uważam, że debilizmem do kwadratu będzie zwolnienie Moskala obecnie. Cóż. Oznacza to tylko, że decyzje w sprawie klubu podejmuje jakiś kompletny idiota.

Żadnej tajemnicy nie ma , że nadal Cupiał decyduje w kwestii zwalniania trenerów. Choćby Platini był prezesem to będzie miał tyle do gadania co sprzątaczka , czyli nic

FraMat 18.08.2015 11:03

Bez sensu...
A nowy trener dostanie nowych wykonawców?
Bramkostrzelnego napastnika i młodych, ale już doświadczonych w LM stoperów i skrzydłowych, oraz zajebistą dziesiątkę?

bonawentura 18.08.2015 11:06

Będziemy mieli 3 trenerów na utrzymaniu? Inaczej niż pajacem nie można nazwać tego, który obecnie decyduje w sprawie głowy trenera.

bódyń 18.08.2015 11:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Herbi1303 (Post 1411347)
jak w tym klubie ma być dobrze i wszystko ma być poukładane skoro znowu popełniamy błędy z przeszłości i zwalaniamy trenera po 5 meczach?

Jak po 5? Po 19. Moskal prowadzil Wisle w 19 meczach i zdobyl z nią 23 punkty(średnia 1.21).I tylko 4 wygrane Mozna dodać mecz PP z Ruchem, wychodzi srednia 1.15.
Przyjmując średnią 1.21 po 30 kolejkach będziemy mieli 36 pkt czyli grupa sladkowa.
A oto tabela od momentu w którym drużyne objąl Moskal/
http://i60.tinypic.com/33beedd.jpg

Fugiel 18.08.2015 11:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1411358)
Będziemy mieli 3 trenerów na utrzymaniu? Inaczej niż pajacem nie można nazwać tego, który obecnie decyduje w sprawie głowy trenera.

Moze zwyczajnie bardziej się opłaca miec 3 trenerów niz spaść ?

Padre1906 18.08.2015 11:10

Po 5 meczach w sezonie do którego przygotowywał drużynę, nowym sezonem powinien się zweryfikwoac jako trener. Ale widać lepiej wypieprzyć bo początek ma średni.

dynek.pl 18.08.2015 11:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaszczur90 (Post 1411332)
No to jeśli Boguś zwolni Moskala, to Gaszyński pewnie odejdzie honorowo z klubu ( no bo przecież to Gaszyński go wymyślił i cały czas broni ). Przyjdzie Zdzichu Kapka i wszystkie będzie znowu po staremu... ehh..

Tez sie tego obawiam. Jak do tego dojdzie to odechce mi sie na Reymonta chodzic chyba w tym sezonie, a po raz pierwszy od ilus tam lat kupilem karnet bo zapowiadalo sie, ze ten sezon bedzie normalny i gra druzyny byla przyjemna dla oka.

Herbi1303 18.08.2015 11:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1411359)
Jak po 5? Po 19. Moskal prowadzil Wisle w 19 meczach i zdobyl z nią 23 punkty(średnia 1.21).I tylko 4 wygrane Mozna dodać mecz PP z Ruchem, wychodzi srednia 1.15.
Przyjmując średnią 1.21 po 30 kolejkach będziemy mieli 36 pkt czyli grupa sladkowa.
http://i60.tinypic.com/33beedd.jpg

tamten sezon niech idzie w zapomnienie, prowadził drużyna po Smudzie było minęło. Teraz mamy nowy sezon i zaczęło się nieźle mimo przepowiedni kataklizmu. Skoro chcą zwalniać mogli to zrobić w przerwie tak aby nowy trener mógł przygotować drużynę do nowego sezonu.

bódyń 18.08.2015 11:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Herbi1303 (Post 1411363)
tamten sezon niech idzie w zapomnienie, prowadził drużyna po Smudzie było minęło. Teraz mamy nowy sezon i zaczęło się nieźle mimo przepowiedni kataklizmu. Skoro chcą zwalniać mogli to zrobić w przerwie tak aby nowy trener mógł przygotować drużynę do nowego sezonu.

Bylo minelo? Nie wcale nie minelo i nie bylo. Jest i trwa. Bramka w koncowce remisy. Gra druzyny asukurancka. Tu sie nic nie zmienia. Widac reke Moskala

0 22 18.08.2015 11:18

Na Legii dawno nie zagrała (w lidze) tak dobrze poukładana drużyna jak Wisła, tak więc jestem za zwolnieniem. ;)

mtk 18.08.2015 11:25

Cytat:

A czy to wina Moskala, że zarząd nie było stać na puchary i rozdawaliśmy punkty na prawo i lewo?
Chyba, że wierzysz w cudownie tracone gole w końcówkach (Jagiellonia, Legia itp)

TS&ZKS 18.08.2015 11:27

Przed sezonem był płacz, że terminarz ciężki i może być tak, że po 4 kolejkach będzie 0(!!!!!!) pkt. Było 5(!!!!!) też źle. Apetyt rośnie w miare jedzenia i nigdy nie będzie 100% zadowolenia. Po takim początku sezonu zmiana trenera to czysty debilizm szczególnie w naszej sytuacji. Rozumiem gdyby było 5 porażek, ale nie ma do CH*JA ANI JEDNEJ!!!!! Graliśmy derby w kauflandzie, graliśmy z MP, graliśmy z FC pzpn, graliśmy z ponoć mocną Lechią. Nie przegraliśmy nic. Źle. Przed meczami każdy remisy brał w ciemno. Po meczu już źle.

dynek.pl 18.08.2015 11:31

No ten Jurcic to normalnie specjalista od LM. Najpierw awansowal eliminujac Malmoe (4:1, 0:2) - w fazie grupowej przejebal wszystko (m.in. 1:7 z Lyonem), a w kolejnym sezonie w kwalifikacjach przegral z Austria Wieden 0:2 u siebie i go zwolnili.

bódyń 18.08.2015 11:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1411367)
Na Legii dawno nie zagrała (w lidze) tak dobrze poukładana drużyna jak Wisła, tak więc jestem za zwolnieniem. ;)

Z jednego meczu nie wyciagaj wnioskow. To tak jakbys chcial wyciagac wnioski ile ludzi chodzi na Wisle na pdostawie meczu z Legia u siebie

Zwitter 18.08.2015 11:31

A już myślałem, że się Cupiał trochę ogarnął ale jak widać się myliłem. Po pięciu meczach w nowym sezonie zwalniać trenera to jakieś nieporozumienie, ale najwyraźniej nas stać na utrzymywanie 3 na raz. Skoro tak...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:24.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl