![]() |
W chuja lecą z tym varem, jednym dają innym nie
|
A można było varu w ogóle w tej sytuacji użyć?
|
Cytat:
|
Bo do VAR-u trzeba miec jeszcze dobrych sedziow ale z tego co kojarze to kazda taka sytuacje sprawdzaja i glowny sedzia nie musi do nich podlatywac. Widocznie ten co siedzial przy komputerze tez stwierdzil, ze wolny i czerwona, nawet gdy nie bylo faulu
|
Wydaje mi się, że poszło info z wozu, bo sporo czasu minęło od faulu do pokazania kartki.
|
Sędzie też powinien sam ocenić sytuację i jak nie jest pewny to korzysta z VAR
|
|
... czyli lepiej było puścić dudodupolosa i żeby Buchalik uciekł z bramki... Po golu byłby var i odgwizdany spalony...
Do czego ten var doprowadza... |
Najśmieszniejsze jest to, że porównując faul Kucharczyka na Boguskim w polu karnym w meczu z Legią - anulowany po VAR, to dzisiejsza decyzja odnośnie"faulu" Arsenicia jest żałosna.....
Tam tłumaczyli się tym, żeBoguś owszem faulowany był, ale nie mógł dojść do piłki, tutaj ten popapranice czeka na jakikolwiek kontakt z Arseniciem i przewraca sie jakby go ktoś jebnął z całej pary w nogi. Za to padolino gnój powinien dostać 5 meczów kary .... sorry to nie Premiership gdzie cudaków i kombinatorów napiętnują..... |
Pełna zgoda z tym padolino. Wejście Arsenicia poprawne i skuteczne. Ten gnój upadł jeszcze szukając karnego, a nasze sędziowskie odpady na to: nie widziałem, nie słyszałem
|
Cały mecz z Piastem był skandalicznie sędziowany i słuszna/niesłuszna czerwona kartka dla Arsenica nic tu nie zmieni. Przy czym sędziowie mylili się w obie strony.
|
^^^ Czerwona kartka zmienia mecz z koroną.
|
Może by się spróbować odwołać ?
|
I z odwołaniem będzie tak jak z żółtą kartką dla ,,Głowy" rok temu w wyjazdowym meczu z Łęczną. :D
|
Odwołanie zakończy się stwierdzeniem, że nie było rażącego błędu sędziego. Jak zwykle.
|
Nie ma sensu się odwoływać, bo Arsenić położył na ułamek sekundy ręce na Padolinopoulusie. Ten to wykorzystał i żenująco upadł, ale kontakt był i to niedozwolony. Mimo, że bardzo delikatny, to sędzia wybroni się z takiej decyzji. Jeden by gwizdnął, drugi nie - ale nie był to jakiś rażący błąd. Wszystko zależy od interpretującego przepisy w tym wypadku i kolegium sędziów na pewno poprze decyzję kolegi po fachu.
|
znając jakość naszych sędzioów należy się cieszyć że nie podykotwali jedenstaki...
|
Położenie ręki to kontakt nie dozwolony? Takich położeń ręki jak Zorana w meczu jest podejrzewam kilka set... Dali dupy i tyle. Najgorsze jest to że to nic nie zmieni....
|
Cytat:
Jednak Padolinopulos tak przyaktorzyl, że najgorszy aktor tego spotkania dał się nabrać. |
Wisła odwoła się od kartki i racja
Cytat:
|
o ręce Czerwińskiego cisza?
|
Nie wygłupiajcie się z ręka czerwinskiego.
Nic nie było. Buchalik nam już zorganizował 4punkty na wiosnę. Pan Buchalik. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Można psioczyć i słusznie, ale odwoływanie się nic nie przyniesie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Powiedzial pan Slawek w studiu, ze faul byl wiec odwolanie nic nie da bo to cale kolesiostwo trzyma sie razem i skoro jeden powiedzial, ze byl faul to inni sie do tego dostosowuja a nie wiem czy jeden za drugim nie wskoczylby w ogien zeby tylko miec to samo zdanie
|
Dlatego właśnie pisałem, że odwoływanie się nie ma najmniejszego sensu. To strata czasu. Trzeba zagryźć zęby i z Koroną inaczej zestawić obronę.
|
Cytat:
* zaznaczam że obłożyłem to zastrzeżeniem "o ile pamiętam" , nie mam czasu tego sprawdzać , jesli sie myle to bardoz Cie przepraszam |
Cytat:
Czerwiński stal, w momencie uderzenia, bokiem do piłki, więc żeby nie powiększać obszaru ciała, powinien trzymać recenzja wzdłuż ciała. |
Pytanie kiedy jest komisja i czy do środy jest szansa na cofnięcie
|
Nie wiem czy dzisiaj,ale jutro na 100% muszą się zebrać
|
Nie ma co liczyć na odwołanie. Byłoby to podważenie decyzji sędziego, ale co bardziej istotne - samego VARu. A przecież VAR podobno się nie myli ;) Nie będzie strzału w stopę, skoro VAR ma na celu zbawienie polskiej piłki :)
|
Zapomniałeś jak Ivan dostał żółtko w meczu z Legią ? a za chwilę komisja kartkę anulowała ?
|
Ale w przypadku żółtej VAR nie ma nic do gadania, więc anulowanie żółtej kartki nie podważa VARU. A w przypadku czerwonej już tak.
|
Wniosek Wisły oddalony.....
|
Tak jak już. Pisalem... Kur.wa kur.wie łba nie urwie...
|
Pozostaje tylko ciężko przyj..ać Papadolinusowi przy najbliższej okazji.
|
Padlinopoulosowi, tak się teraz nazywa
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:48. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl