![]() |
Cytat:
Jakby nie było - sam fakt śmierci i konsekwencje z tym idące są zawsze dla każdego człowieka takie same. To jest właśnie tajemnica śmierci, która każe zwyczajnie odrzucić przy jej "czasie" wszelkie ludzkie przywary. Z tego też względu pomimo "paru" uwag co do Geremka pozwole sobie zamilknąć natenczas - bo jeśli jego działalnosć ostatnimi czasy nie była zbytnio eksponowana, to nie widzę powodów, żeby robic to dokładnie wtedy, kiedy jest czas dla tajemnicy śmierci. Czasu aby oceniać tę postać i wszelkich okolicznosci jeszcze będzie wiele. Niestety Blidę odarto z szacunku do tajemnicy śmierci - sponiewierano jej trupa- jak jakis przedmiot. Jesli wiec zrobiono to z nia w imie politycznych gier - to nie widzę przeszkód w casusie Geremka, zwyczajnie i tego sie obawiam. |
Cytat:
Zapewne pozostałbym przy wypominaniu JarKaczowi dlaczego tak ucichł z tym pomysłem referendum. Z drugiej stony doceń to że nie umniejszam jego roli, bo mówiąc o polityce zagranicznej IIIRP nie da się w żaden sposób pominąć jego osoby i niebagatelnej roli jaką w niej odegrał (tylko od razu wyjasnie - pisząc o niebagatelnej bynajmniej nie oznacza to nic poztywnego w kontekscie jego działań). |
Cytat:
Na szczescie sa i mam nadzieje ze nadal beda tylko marginesem.Tego trupa juz nikt nie ozywi. Gdzie uwazam ze lewica jest potrzebna i bylbym sklonny poprzec dobry projekt ale na taki w dajacej sie przewidziec przyszlosci, sie nie zanosi. |
Cytat:
To nie prędkość była przyczyną wypadku Geremka (ani zasłabnięcie) |
Gdzie Ty widzisz insynuacje ze w tym maczali palce....:>?
|
Cytat:
Ja jeszcze nic nie widzę. Ale teoria o tym iż miał pomoc w zejściu staje się nie taka bezsensowna. Mało to było wypadków że jedzie sobie ktoś sprawnym samochodem, i nagle koło mu się urywa? Chyba jeden taki specjalista czy robiący za takiego, od tych sprawa w swoim czasie do Kaczmarka dzwonił. Zna się ktoś na samochodach i wie jakie koła/opony ten samochód posiada? __________________________ Cytat:
Cytat:
|
ech , to Ty myslisz a nie ja.
Sambo polecial a gdy tylko okazalo sie ze jedna z przyczyn wypadku, mogla byc 'guma' ,poleciales od razu w strone jakiejs zalosnej teorii spiskowej...(byle tylko gdzies jebnac , zdyskredytowac, wrzucic troche jadu do trumny). Na prawde nie wiem skad to cisnienie... |
Geremek miał się zaangażować w nową centro-lewicową formację polityczną (inna sprawa, czy miała ona jakieś szanse na powodzenie).
ps. Niesiołowski to zabawny człowiek. Jak jego przeciwnicy polityczni milczą taktownie na temat Geremka w dniu jego śmierci, to nazywa ich "kundlami politycznymi". A jakby nie milczeli, to pewnie Stefan też by znalazł odpowiednie określenie. :D ps. http://grudqowy.salon24.pl/83854,index.html „Poseł Taraszkiewicz to ideowy, czysty człowiek. Wychowany wśród kultury Polskiej i Polak z obyczajów. Szanuję go i uważam, że jako zbrodniarz przeciwko ludzkości, jako bolszewik i szpieg wart jest szubienicy” Stanisław Cat Mackiewicz |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Interesujące - tak płaczesz że o nim coś się pojawia z mojej strony, ale notorycznie zmuszasz mnie do riposty - więc się może zdecyduj? Bo ja kagańca sobie nie założe. __________________________ Cytat:
Cytat:
ps. http://zniebytu.salon24.pl/index.html |
Cytat:
ciężki dowcip w stylu Pawła Janasa . |
Z szacunku dla śmierci człowieka miałem się wogóle nie wpisywać. Jednak zrobie inaczej, ale nie o samym Bronisławie Geremku, ale o dwóch wypowiedziach ludzi "z jego obozu".
Wczoraj Kozłowski ogłosił, że Geremek był znienawidzony za to że był Żydem. Ale przecież taki Wildstein też jest Żydem i go prawie wszyscy prawicowcy lubią. A więc tu chodzi o coś innego, niż żydowskie pochodzenie. Gdy się poszpera po forach to zamiast antysemickich - widać te które krytykuja jego działalność. A to chyba nie to samo co antysemityzm. Dziś do pieca dołożył Niesiołowski. Czyli jak ktoś krytykuje Bronisława to jest antysemitą. A jak ktoś milczy to jest kundlem politycznym. A więc apel do wszystkch - do dnia pogrzebu stańmy się kundlami politycznymi i taktycznie zamilczmy. |
Cytat:
|
Cytat:
Co do Wildsteina z nim jest taki sam problem jak np. z Kwasniewskim - ojciec Żyd, matka Polka co z naszego punktu widzenia (po ojcowstwie) zalicza ich do tego narodu, natomiast z żydowskiego już nie bo tam liczy się matka (choć na angielskiej Wikipededii gdzie jest lista znaczaczych osób o takim pochodzeniu Wildstein akurat widniał) . Ot taki paradoks. Z Geremkiem takich dylematów nie ma. I oczywiście że chodzi o cos innego - ale najłatwiej przywalic pałą antysemityzmu, swoją drogą 1q2 także użył tego "argumentu" (i innych ze stajni Michnika). Z drugiej strony użycie akurat tego, pokazuje że Krzysio wiele na obronę nie ma. Cytat:
___________________________________ Po raz kolejny brawa dla Ziemkiewicza, ten sie prawdy nie boi: Cytat:
_______________________ No nie.. i jak tu sie w jakikolwiek sposób łudzić co do Bercika.. Cytat:
http://lukaszwarzecha.salon24.pl/83849,index.html |
Cytat:
podziękował :) Wilku wyjaśnij mi znaczenie słowa ,,jewropejczyk" :) |
Cytat:
Cytat:
To określenie z języka ojczyzny światowego proletariatu (gdzie już, już za chwilę bedzie raj, itd.), rodzice budowali komunizm, dzieci postanowiły uraczyć i uszczęśliwić nas UE - nie sadze aby to słowo było niezrozumiałe przez dzieci, skoro pochodzi z języka rodziców. |
Cytat:
Oskarżasz Schumana o komunizm ? Jak to się ma do tego , że partie komunistyczne są przeciwne ,,zgniłej kapitalistycznej wykorzystującej robotników Unii" ? Oj mało wiesz , mało wiesz , ale epitetami się posługujesz . Ale dalej nie rozumiem , dlaczego słowo Europa zostało pozbawione pierwszych dwóch liter EU , które zostały zastąpione literami JEW . Wyjaśnisz tą zagadkę :>? |
Mareq - jesteś niesamowity.
W kwestii słowa -Europa - to najbardziej mi się podoba to szafowanie tym słowem również przez Ciebie. Np. Europa czeka., cała Europa patrzy, Europa zadecydowała, Nie wiadomo na dobrą sprawę czym jest ta Europa - ale gdy się zestwi wszystkie Twoje teksty - to wychodzi, że jest to jakis twór - mający władcze atrybuty personalne. Taki bóg . Decyduje żywi i wychowuje. Dlatego pozwolę sobie odpowiedzieć na pytanie o jewropę - bo to sie z tym integralnie łączy - nazwa pochodzi od rosyjskiego Европа - jak wskazł Wilku. Ma to swoja symbolikę - bowiem ZSSR to taki bóg właśnie - pierwsza próba wcielenia socjalistyczno-komunistycznych idei - nieudana. EU można powiedzieć reinkarnacja ZSSR - to kolejna - przy czym posiada lub dąży do posiadania wszelkich atrybutów jak jej poprzedniczka. Zadowolony? |
Cytat:
A już wiem... Olejniczak przyznaje sie że jest wierzacy i chodzi do kościoła. Dla nich w wielu wypadkach PeO to skrajna prawica.. Cytat:
Mnie interesuje polski punkt widzenia, i posługuje się językiem zrozumiałym dla "polskiej" elitki która chce nam zafudnować powszechną szczęśliwość. Cytat:
I z premedytacją uzywam tutaj narzecza najeźdźców - napisałem również wyraźnie rodzice budowali komunizm, dzieci chcą UE (nowej socjalistycznej ojczyzny) - muszę coś jeszcze dodawać? |
Cytat:
|
Cytat:
Nie.. bosheee.. to po prostu niemożliwe.. Widzisz różnice pomiedzy Nafta a UE? Nie? - to mam kilka pytań. Ilu komisarzy ma NAFTA? Ilu parlamentarzystów ma NAFTA? Ile ton papierzysk i praw "NAFTY"wyprodukowała NAFTA? itd.. I na koniec - widzisz różnice pomiedzy czymś co za chwile stanie się państwem, a stefą wolnego handlu? |
Cytat:
|
Cytat:
Po drugie nie odpowiedziałeś na pytanie czy dostrzegasz różnice po zadanych pytaniach pomiędzy UE a NAFTĄ? A jesli tak to czy już wiesz że to co napisałeś to bzdura? -> "Ciekawy tok rozumowania. Wychodzi na to że USA chcą z siebie zrobić drugi ZSRR bo są w NAFT`a, czyli strefie wolnego handlu - twór coś jak UE. " |
Cytat:
|
Cytat:
To taki skrót myślowy . Przynajmniej starannie używam słów a nie stosuje jakiejś prowokacyjnej nowomowy. Cytat:
Jakie były unikatowe na skalę światową atrybuty które posiadało ZSRR , które posiada Unia i do których posiadania dąży ? Cytat:
Cytat:
Piszesz dyrdymały nie wiem skąd wyssane bo z w palcu taka liczba bzdur się nie mieści :) Cytat:
Cytat:
To jest oczywiste nadużycie . Ja też się pobawię w coś takiego . Pradziadkowie byli szpiclami i prawnuki też dzielnie służą carowi . |
Cytat:
Cytat:
Szukasz tworu do które UE najbliżej? - Nafta to pudło, CCCP coraz bardziej nie. My już samodzielnie drogi wybudować nie możemy jesli to się komuś nie podoba (Raspuda) czy płacimy odszkodowania za stosowanie polskiego prawa -> Alicja Tysiąc. A teraz bedzie czekać nas kolejne bulenie i ograniczenie możliwości rozwoju (nie mam watpliwości że celowe) dzięki ekoligicznym bzdurom w postaci "handlu" CO2? To jest ten raj? - to jest ten rozwój? Tak - jestem za strefą wolnego handlu, jestem za wolnością podrózownia i pracy itd.. ale do tego twór w postaci "Zjednoczonej" Jewropy nie jest potrzebny, i cały socjalizm z niej wypływający, ni emówiąc o państwie czy o "silnej Europie". |
Cytat:
Twoja obłudna propaganda jest już nudna . |
Wilku napisał :
Cytat:
|
Cytat:
Komisarze. Cytat:
Pisałem o jewropejskich chadekach, bo chyba o nich wspominałes? Cytat:
Zdelegalizowali "związki homoseksualne", "aborcje"? - po powrocie do władzy? - a może w niektórych krajach byli ich promotorami? Póki co to PeO dla nich, w tych sprawach to "faszysci" . Jewropejski chadek to taki stwór obecnie, który mieści się w naszych warunkach pomiędzy demokratami.pl a SLD. Przypominam chadek = Chrześcijański Demokrata, przedstawiciel tzw. "centroprawicy". Cytat:
A jesli według Ciebie UE nie ogranicza wolności, także gospodarczej, to już nie moja wina jesli masz problemy z percepcją rzeczywistości. I już za poglądy powoli wsadzają - pastor w Szwecji, Irving w Austrii.. Cytat:
A jak pijesz do mnie, to masz problem - moja rodzina od powstania styczniowego to poddani nie carów, a cesarzów mających siedzibe w Wiedniu. No to przykład pierwszy z brzegu, żeby nie iśc na łatwizne pominę Michnika - Kwaśniewski to niby nie jest pełną gębą Jewropejczyk? - no chyba jest. Spójrzmy w takim razie w zyciorys tatusia, co my tam mamy: oficer NKWD urodzony jako Stolzman, osiedlony na Pomorzu, przybyły z Sowietami, pochowany jako Kwaśniewski. Cytat:
Co z Rospudą? |
Cytat:
Jeszcze w wielu przypadkach ta biurokracja może ułatwić Polakom życie . A tak poza tym to czy nam się nie opłaca obecnie siedzieć w Unii ? |
Cytat:
Jeśli będziemy tak wykorzystywac środki jak rząd Donia - to wątpliwości nikt miec nie może - NIE. Bo płacić to musimy i nie ma zmiłuj. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
w miare mozliwosci odnies sie prosze, pzdr Cytat:
|
Cytat:
Co się stanie jesli Polska da sobie siana z Vatem, i dlaczego tak molestowana jest w sprawie ojro? Cytat:
Cytat:
|
http://fakty.interia.pl/swiat/news/p...y-bieg,1145967
"...Według źródeł, Kaczyński ma m. in. próbować wpłynąć na Czechy i przekonać prezydenta Vaclava Klausa do ratyfikacji Traktatu. Bliscy współpracownicy Sarkozy'ego nie kryją, że bardzo na to liczą, bo jak mówią prezydentów Polski i Czech łączy głęboka przyjaźń. Najciekawsze jest to, że Kaczyński nie chciał ujawnić tej obietnicy po spotkaniu z Sarkozym. Pałac Elizejski uznał natomiast, że odpowiedni czas na ujawnienie tego planu to moment, kiedy Kaczyński wsiadł do samolotu, by wrócić do Polski." Cóż ze smutkiem muszę przyznać, że polski Prezydent niczym bezkręgowiec nie ma kręgosłupa, a dodając brutalniej jaj też nie ma:/ Nie wiem czy ktoś już wrzucał poniższy artykuł, jeżeli nie to naprawdę polecam, godne przeczytania myśli n/t innego Lecha (a może raczej"Bolka"), autorstwa Kornela Morawieckiego - Człowieka bezkompromisowego, prawego i odważnego a zarazem najwidoczniej nie nadającego się na polityka, bowiem miłującego Prawdę niezależnie od tego jaka by ona nie była. http://www.rp.pl/artykul/161026.html |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cos bercikowi szkodzą te podróze na zachód.. Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Funkcjonariusze polskojęzycznych mediów napewno spytają sie o to po jego przylocie do kraju. |
Cytat:
Cytat:
Zauważyłem już , że lubisz rosyjską mowę , ciekawe , ciekawe . Cytat:
Cytat:
,,Zmienia się też liberalna polityka wobec miękkich narkotyków. Za rządów chadeckiego premiera Balkenendego zmniejszyła się liczba coffee shopów - lokali, w których zgodnie z prawem można kupić na własny użytek i zażyć miękkie narkotyki, np. marihuanę. Te, które zostały, muszą się liczyć z różnego rodzaju ograniczeniami. Burmistrz Rotterdamu Ivo Opstelten zdecydował np., że coffee shopy nie mogą działać w promieniu 200 m od szkoły. Do 2009 r. zniknie 27, czyli połowa tutejszych lokali. W ślady Rotterdamu idą inne gminy. Rząd najwyraźniej rozpoczął kampanię na rzecz ograniczenia tradycyjnej holenderskiej polityki tolerancji - mówi James Kennedy, badacz dziejów Niderlandów z Uniwersytetu w Amsterdamie. - Moralna postawa premiera i ministrów odzwierciedla to, co czuje spora część społeczeństwa. Nie bez znaczenia jest też to, że od ponad czterech lat rządzi Jan Peter Balkenende, ortodoksyjny wyznawca kalwinizmu i wychowanek surowej protestanckiej szkoły. Dziś nie tylko koalicyjna ultraprotestancka ChristenUnie, lecz także chadecka partia Balkenendego jest za twardą polityką wobec prostytucji i miękkich narkotyków. Oczywiście, jeśli ten antyliberalny trend się nie odwróci, zmiany zabiorą lata. Kraju, w którym od lat 70. praktykowano eutanazję, a małżeństwa homoseksualne nikogo nie dziwią, nie można zmienić jednym posunięciem pióra." Ale Ty Wilku wiesz lepiej , że chadecy z Belgii i Holandii , nawet może wspierali legalizacje aborcji , małżeństw homoseksualnych itp . A co do tego jak łatwo zmienia się takie rzeczy , mogłeś się przekonać rok temu gdy LPR + Marek Jurek starali się coś zrobić w kwestii aborcji . Do tego starali się coś zrobić w tej kwestii w kraju którego społeczeństwo jest zdecydowanie mniej skłonne do ustępstw w tych kwestiach niż społeczeństwo holenderskie . Ale dla Ciebie nie ma różnicy między Zapatero , Olejniczakiem , Merkel , Tuskiem czy Balkenende . Tylko , że dla Ciebie nie ma też różnicy jak podejrzewam między ETCP a ETS , więc jakiegoś specjalnego mniemania na temat twojej wiedzy wykraczającej poza granice Polski nie mam . Cytat:
Jak jesteś w stanie umieścić posła CSU między demokratami.pl a SLD , to ja Ci gratuluje :) Cytat:
Dowody , jakieś dowody . Cytat:
Opisz cała sprawę za co zostali oskarżeni , za co skazani i jaka kara ich spotkała . Cytat:
Cytat:
Cytat:
Podziel się nimi :rotfl: ETPC jest organem stworzonym do ochrony EKPC a , że masz jakieś wyimaginowane wizje jakoby to był organ wspólnotowy , to już nie moja wina . POmyliło Ci się z ETSem Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jakby chcieli nam rozwój ograniczyć , to prościej by im było nas do Unii nie brać . Ale skoro wybrali drogę w którym trzeba odświeżyć jakieś szalone pomysły naukowców z lat 70 tych o globalnym ociepleniu i wprowadzić ograniczenia , które dotkną też kraje ,,starej unii" , to to jakieś gupki , pospolite gupki siedzą w tej Brukseli :) . |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:49. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl