Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

sambo 14.07.2008 00:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 566978)
W meczennictwo Blidy mnie nie mieszaj.Czy byla winna czy nie to glupia baba i tyle -tu moze byc tez zarzut ze zle gadam o zmarlej ale nikt jej nie kazal ze soba konczyc

no to nie wiem po co był Twoj głupi komentarz zpełnie. ]

Jakby nie było - sam fakt śmierci i konsekwencje z tym idące są zawsze dla każdego człowieka takie same.

To jest właśnie tajemnica śmierci, która każe zwyczajnie odrzucić przy jej "czasie" wszelkie ludzkie przywary.

Z tego też względu pomimo "paru" uwag co do Geremka pozwole sobie zamilknąć natenczas - bo jeśli jego działalnosć ostatnimi czasy nie była zbytnio eksponowana, to nie widzę powodów, żeby robic to dokładnie wtedy, kiedy jest czas dla tajemnicy śmierci. Czasu aby oceniać tę postać i wszelkich okolicznosci jeszcze będzie wiele.

Niestety Blidę odarto z szacunku do tajemnicy śmierci - sponiewierano jej trupa- jak jakis przedmiot.

Jesli wiec zrobiono to z nia w imie politycznych gier - to nie widzę przeszkód w casusie Geremka, zwyczajnie i tego sie obawiam.

Wilku 14.07.2008 00:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 566981)
Wilku , tylko w tym sek ze gdyby Geremek dzis nie zginal to post Ogryzka by byl taki jak jest a ty bys go(Geremka) po prostu nie uzyl.
To bylo juz na prawde niepotrzebne, szczegolnie po wczesniejszych deklaracjach.
Przyjmuje ze nikt nie jest doskonaly;)

1q2 a tu Ci przyznam racje - całkiem możliwe, choć bardziej to miało związek z peanami na jego cześć.
Zapewne pozostałbym przy wypominaniu JarKaczowi dlaczego tak ucichł z tym pomysłem referendum.
Z drugiej stony doceń to że nie umniejszam jego roli, bo mówiąc o polityce zagranicznej IIIRP nie da się w żaden sposób pominąć jego osoby i niebagatelnej roli jaką w niej odegrał (tylko od razu wyjasnie - pisząc o niebagatelnej bynajmniej nie oznacza to nic poztywnego w kontekscie jego działań).

1q2 14.07.2008 00:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sambo (Post 566983)
e będzie wiele.

Niestety Blidę odarto z szacunku do tajemnicy śmierci - sponiewierano jej trupa- jak jakis przedmiot.

I kto to zrobil? Jej ponoc przyjaciele.
Na szczescie sa i mam nadzieje ze nadal beda tylko marginesem.Tego trupa juz nikt nie ozywi.
Gdzie uwazam ze lewica jest potrzebna i bylbym sklonny poprzec dobry projekt ale na taki w dajacej sie przewidziec przyszlosci, sie nie zanosi.

Wilku 14.07.2008 00:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sambo (Post 566975)
To, czego się obawiam - to, że z tej śmierci zrobią szoł i wykorzystają go do wiadmego celu - będą podłe insynuacje, że on nie nie musiał zginąć, że w tym maczali palce.....

Hmmm..

To nie prędkość była przyczyną wypadku Geremka (ani zasłabnięcie)

1q2 14.07.2008 00:47

Gdzie Ty widzisz insynuacje ze w tym maczali palce....:>?

Wilku 14.07.2008 01:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 566993)
Gdzie Ty widzisz insynuacje ze w tym maczali palce....:>?

Myślisz o Kaczorach? - no nie, tego nie da się kupić, ani sprzedać.

Ja jeszcze nic nie widzę. Ale teoria o tym iż miał pomoc w zejściu staje się nie taka bezsensowna. Mało to było wypadków że jedzie sobie ktoś sprawnym samochodem, i nagle koło mu się urywa? Chyba jeden taki specjalista czy robiący za takiego, od tych sprawa w swoim czasie do Kaczmarka dzwonił.
Zna się ktoś na samochodach i wie jakie koła/opony ten samochód posiada?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mareq (Post 566876)
Niesiołowski , Wałęsa , Geremek . Kolejne w d byłeś g widziałeś . Ale walczył z nimi będziesz na wszelkie możliwe sposoby . To są autorytety i ludzie do których się podchodzi z szacunkiem i będzie podchodziło po ich śmierci . Czy Ci się to podoba czy nie , czy malutcy napiszą milion książek historycznych czy nie , czy będą obszczekiwani przez politycznych kundli czy nie .

Cytat:

"w TVN24 poseł Niesiołowski tych, którzy Geremka krytykowali, a teraz "taktycznie milczą" nazwał kundlami politycznym"

Ufff... na szczęście taktycznie nie zmilczałem.. i mam nadzieje że potraktujesz z odpowiednim szacunkiem słowa swojego autorytetu.

1q2 14.07.2008 03:33

ech , to Ty myslisz a nie ja.
Sambo polecial a gdy tylko okazalo sie ze jedna z przyczyn wypadku, mogla byc 'guma' ,poleciales od razu w strone jakiejs zalosnej teorii spiskowej...(byle tylko gdzies jebnac , zdyskredytowac, wrzucic troche jadu do trumny).
Na prawde nie wiem skad to cisnienie...

Sędzia 14.07.2008 06:19

Geremek miał się zaangażować w nową centro-lewicową formację polityczną (inna sprawa, czy miała ona jakieś szanse na powodzenie).

ps. Niesiołowski to zabawny człowiek. Jak jego przeciwnicy polityczni milczą taktownie na temat Geremka w dniu jego śmierci, to nazywa ich "kundlami politycznymi".

A jakby nie milczeli, to pewnie Stefan też by znalazł odpowiednie określenie. :D

ps.

http://grudqowy.salon24.pl/83854,index.html

„Poseł Taraszkiewicz to ideowy, czysty człowiek. Wychowany wśród kultury Polskiej i Polak z obyczajów. Szanuję go i uważam, że jako zbrodniarz przeciwko ludzkości, jako bolszewik i szpieg wart jest szubienicy”
Stanisław Cat Mackiewicz

Wilku 14.07.2008 07:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 567002)
ech , to Ty myslisz a nie ja.
Sambo polecial a gdy tylko okazalo sie ze jedna z przyczyn wypadku, mogla byc 'guma' ,poleciales od razu w strone jakiejs zalosnej teorii spiskowej...

W nic nie poleciałem - jak masz problem z odczytaniem tego co napisałem to już nie moja wina. A co do teoryjek spiskowych - zobaczymy. Gaz był wrogiem lustrowania, grzebania w życiorysach, wypomina błedów z przeszłości ale przy Giertychu oporów nie mieli.
Cytat:

(byle tylko gdzies jebnac , zdyskredytowac, wrzucic troche jadu do trumny).
Ho ho - poki co tylko piszesz o jadzie i dyskredytacji, tylko wykazać gdzie to Ci się nie chce.

Cytat:

Na prawde nie wiem skad to cisnienie...
No ja też nie wiem, skąd te hasła o patriotyzmie itp.

Interesujące - tak płaczesz że o nim coś się pojawia z mojej strony, ale notorycznie zmuszasz mnie do riposty - więc się może zdecyduj? Bo ja kagańca sobie nie założe.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sędzia (Post 567007)
Geremek miał się zaangażować w nową centro-lewicową formację polityczną (inna sprawa, czy miała ona jakieś szanse na powodzenie).

No tak, obiło mi się o uszy - w końcu nie ma nic ważniejszego jak ratować lewice.

Cytat:

ps.

http://grudqowy.salon24.pl/83854,index.html

„Poseł Taraszkiewicz to ideowy, czysty człowiek. Wychowany wśród kultury Polskiej i Polak z obyczajów. Szanuję go i uważam, że jako zbrodniarz przeciwko ludzkości, jako bolszewik i szpieg wart jest szubienicy”
Stanisław Cat Mackiewicz
Świetne, tylko należy wykreślić jedno określenie.

ps.
http://zniebytu.salon24.pl/index.html

Mareq 14.07.2008 07:58

Cytat:

Republikański senator John McCain wywołał wielkie oburzenie w Teheranie, po tym jak zażartował, że rosnący eksport amerykańskich papierosów do Iranu to dobry sposób na "pozabijanie" Irańczyków.
http://wiadomosci.onet.pl/1788160,11,item.html

ciężki dowcip w stylu Pawła Janasa .

kalashnikov2 14.07.2008 08:50

Z szacunku dla śmierci człowieka miałem się wogóle nie wpisywać. Jednak zrobie inaczej, ale nie o samym Bronisławie Geremku, ale o dwóch wypowiedziach ludzi "z jego obozu".

Wczoraj Kozłowski ogłosił, że Geremek był znienawidzony za to że był Żydem. Ale przecież taki Wildstein też jest Żydem i go prawie wszyscy prawicowcy lubią. A więc tu chodzi o coś innego, niż żydowskie pochodzenie. Gdy się poszpera po forach to zamiast antysemickich - widać te które krytykuja jego działalność. A to chyba nie to samo co antysemityzm. Dziś do pieca dołożył Niesiołowski.

Czyli jak ktoś krytykuje Bronisława to jest antysemitą.

A jak ktoś milczy to jest kundlem politycznym.

A więc apel do wszystkch - do dnia pogrzebu stańmy się kundlami politycznymi i taktycznie zamilczmy.

cpc 14.07.2008 09:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 566955)

Jude gang poskarzyl sie u Dabelju Busza, oczywiscie wyplacic musimy, bo jak nie to etykieta najwiekszych antysemitow w historii ludzkosci przylgnie do Nas forever. W tej sytuacji mozna liczyc na haryzme naszego Donaldu, co to nie uchodzi za najwieksza lajze wsrod politykow zagranicznych.

Wilku 14.07.2008 10:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kalashnikov2 (Post 567025)
Wczoraj Kozłowski ogłosił, że Geremek był znienawidzony za to że był Żydem. Ale przecież taki Wildstein też jest Żydem i go prawie wszyscy prawicowcy lubią. A więc tu chodzi o coś innego, niż żydowskie pochodzenie. Gdy się poszpera po forach to zamiast antysemickich - widać te które krytykuja jego działalność. A to chyba nie to samo co antysemityzm. Dziś do pieca dołożył Niesiołowski.

Krzysio Kozłowski? - ten za którego fajczono teczki az "miło"? Ten miłujący wszystkich czerwonych sukinsynów?

Co do Wildsteina z nim jest taki sam problem jak np. z Kwasniewskim - ojciec Żyd, matka Polka co z naszego punktu widzenia (po ojcowstwie) zalicza ich do tego narodu, natomiast z żydowskiego już nie bo tam liczy się matka (choć na angielskiej Wikipededii gdzie jest lista znaczaczych osób o takim pochodzeniu Wildstein akurat widniał) . Ot taki paradoks. Z Geremkiem takich dylematów nie ma.

I oczywiście że chodzi o cos innego - ale najłatwiej przywalic pałą antysemityzmu, swoją drogą 1q2 także użył tego "argumentu" (i innych ze stajni Michnika). Z drugiej strony użycie akurat tego, pokazuje że Krzysio wiele na obronę nie ma.

Cytat:

A więc apel do wszystkch - do dnia pogrzebu stańmy się kundlami politycznymi i taktycznie zamilknijmy.
W końcu należy dac czas na hagiografie i ustalenie obowiązującego wyznania wiary co do życiorysu, który w mainstreamie będzie trwał aż do momentu gdy np. jakiś "bydlak", "pseudo-historyk" z IPNu cos opublikuje i odezwie się sfora (tym razem ta właściwa), jak przy Kuroniu.

Po raz kolejny brawa dla Ziemkiewicza, ten sie prawdy nie boi:

Cytat:

Zmowa milczenia o rzezi wołyńskiej

Samą nieobecność prezydenta na obchodach 65. rocznicy rzezi wołyńskiej można by jakoś usprawiedliwić. Listu, który wystosował do ich uczestników, już nie.

List ten jest powtórzeniem politycznie poprawnych fałszów, jakimi od kilkunastu lat władze wolnej Polski zbywają pamięć zbrodni, a język, jakim został napisany, przypomina eufemizmy peerelowskiej nowomowy – owe “wypadki poznańskie” czy “tragiczne wydarzenia na Wybrzeżu”.

Ktokolwiek chciałby się dowiedzieć z oficjalnych polskich dokumentów, takich jak wspomniany list czy też rocznicowa uchwała Sejmu sprzed pięciu lat, co właściwie stało się na Wołyniu, nie umiałby tego odgadnąć. Nastąpiła tam jakaś “tragedia”, w której zginęli jacyś Polacy, ale czy było to trzęsienie ziemi, czy powódź? Raczej nie zbrodnia, bo tego słowa nikt nie użył, zresztą wtedy trzeba by wskazać zbrodniarzy.

Gotowość do tuszowania pamięci o ludobójstwie dokonanym przez ukraińskich nacjonalistów i milcząca aprobata dla kłamliwych frazesów o “wzajemnych” winach łączą wszystkie rządzące dotąd III RP opcje polityczne. Ale uczestnictwo w tej zmowie prezydenta Lecha Kaczyńskiego oburza podwójnie.

Po pierwsze dlatego, że jest postrzegany jako reprezentant tradycji niepodległościowej i patriotycznej. Po drugie i ważniejsze, dlatego, że unieważnia ono i pozbawia sensu dotychczasowe starania prezydenta oraz PiS o poszanowanie dla prawdy historycznej.

Nie sposób nie zapytać: jeśli w imię pojednania z Ukrainą Polska gotowa jest zapomnieć o okrutnie pomordowanych na Wołyniu, to dlaczego nie chce, jak sugeruje Moskwa, w imię pojednania z Rosją przyjąć jej wersji dotyczącej Katynia? I jak w takim razie możemy oburzać się na żądania szefowej niemieckiego Związku Wypędzonych Eriki Steinbach, jeśli ulegamy oczekiwaniom ukraińskich apologetów UPA?
http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2008/0...zi-wolynskiej/

No nie.. i jak tu sie w jakikolwiek sposób łudzić co do Bercika..

Cytat:

...
Rzecz w tym, że wiele wskazuje na to, iż grozi nam kolejna zmiana frontu przez prezydenta. Skoro już raz Lech Kaczyński powiedział jasno, że ratyfikacja traktatu nie ma sensu, skoro odrzuciła go Irlandia, powinien się tego trzymać z żelazną konsekwencją. Tymczasem ze strony rządu zaczynają płynąć sygnały o powiązaniu kwestii decyzji w sprawie pomocy dla polskich stoczni ze sprawą ratyfikacji traktatu i aluzje, że to powiązanie rozumie prezydent. Pałac w tej kwestii znacząco milczy, prezydent pojechał z wizytą do Francji, a jego kolejne wypowiedzi wskazują na zmiękczanie stanowiska. Co więcej, wedle mojej wiedzy, istnieje plan, aby Lech Kaczyński wspólnie z Valdasem Adamkusem wybrał się do Irlandii z misją przekonywania Dublina do przyjęcia traktatu w jakiś sposób. :shock: :rotfl: Czyli zapewne przez kolejne referendum. Czyli do zastosowania metody wmuszania obywatelom na siłę tego, na przyjęcie czego nie mają ochoty i co już raz wyraźnie powiedzieli.

Jeśli istnieje dil Pałacu Prezydenckiego i Kancelarii Premiera w sprawie stoczni, to jest to dil fatalny. Te dwie sprawy należą bowiem do całkiem innych porządków. Na jednej szali mamy krótkoterminowy problem taktyczny, pozwalający ugrać na szybko parę punktów, czyli los trzech zakładów pracy i paru tysięcy robotników. Sprawa ważna, ale w lokalnej skali. Na drugiej szali leży strategia całej Unii w podejściu do jej własnych obywateli, sprawa wywierania nacisku przez wielkich na małych, sprawa europejskiej solidarności w sensie równego traktowania każdego państwa. To są rzeczy absolutnie niewspółmierne. Druga szala ogromnie przeważa. Mam wątpliwości, czy prezydent to rozumie i w którą stronę steruje jego, dość chaotyczne, otoczenie.

Jeżeli Lech Kaczyński zacznie naciskać na Irlandię po to, żeby wykaraskać się z nagle niekomfortowej sytuacji, w jaką sam się wpakował, wydawałoby się, że świadomie i powziąwszy poważny, strategiczny zamiar - będzie to porażająca i dyskwalifikująca niekonsekwencja. Jeśli odda ratyfikację za stocznie (co jest tym prawdopodobniejsze, że sprawa trafi do Rady Unii Europejskiej, a więc na szczebel międzyrządowy; Komisja kierowałaby się w mniejszym stopniu względami czysto politycznymi, a więc dil byłby trudniejszy) lub nawet za ustawę kompetencyjną - z poziomu uzasadnień strategicznych zejdzie na poziom lokalnych politycznych gierek.

Chciałbym się mylić. Chciałbym, żeby Lechowi Kaczyńskiemu starczyło konsekwencji. Ale coraz trudniej mi wierzyć, że z tej mąki będzie jakiś chleb, choćby z zakalcem.
Dochodzi do tego że już nawet zwolennicy Jewropy sensownie krytykują Bercika, i uważają że nie powinien podpisać...

http://lukaszwarzecha.salon24.pl/83849,index.html

Mareq 14.07.2008 12:20

Cytat:

Prezydent Lech Kaczyński zapewnił po rozmowie z prezydentem Francji Nicolasem Sarkozym, że Polska nie będzie przeszkodą w procesie ratyfikacji unijnego Traktatu Lizbońskiego.
- Ustaliliśmy z prezydentem Sarkozym "pewien wspólny plan", który zostanie w swoim czasie ujawniony - zapowiedział Lech Kaczyński podczas krótkiego spotkania z dziennikarzami.
http://wiadomosci.onet.pl/1788321,12,item.html

podziękował :)

Wilku wyjaśnij mi znaczenie słowa ,,jewropejczyk" :)

Wilku 14.07.2008 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mareq (Post 567115)

Jeśli zamierza pomóc przepchnąć to gówno, albo pomóc postawić dzielnych Celtów pod ścianą, to zwykła menda z Bercika.

Cytat:

Wilku wyjaśnij mi znaczenie słowa ,,jewropejczyk" :)
A co w tym skomplikowanego?

To określenie z języka ojczyzny światowego proletariatu (gdzie już, już za chwilę bedzie raj, itd.), rodzice budowali komunizm, dzieci postanowiły uraczyć i uszczęśliwić nas UE - nie sadze aby to słowo było niezrozumiałe przez dzieci, skoro pochodzi z języka rodziców.

Mareq 14.07.2008 13:16

Cytat:

To określenie z języka ojczyzny światowego proletariatu (gdzie już, już za chwilę bedzie raj, itd.), rodzice budowali komunizm, dzieci postanowiły uraczyć i uszczęśliwić nas UE - nie sadze aby to słowo było niezrozumiałe przez dzieci, skoro pochodzi z języka rodziców.
Oskarżasz europejskich chadeków o komunizm ?
Oskarżasz Schumana o komunizm ?
Jak to się ma do tego , że partie komunistyczne są przeciwne ,,zgniłej kapitalistycznej wykorzystującej robotników Unii" ?
Oj mało wiesz , mało wiesz , ale epitetami się posługujesz .

Ale dalej nie rozumiem , dlaczego słowo Europa zostało pozbawione pierwszych dwóch liter EU , które zostały zastąpione literami JEW . Wyjaśnisz tą zagadkę :>?

sambo 14.07.2008 13:26

Mareq - jesteś niesamowity.

W kwestii słowa -Europa - to najbardziej mi się podoba to szafowanie tym słowem również przez Ciebie.

Np. Europa czeka., cała Europa patrzy, Europa zadecydowała,

Nie wiadomo na dobrą sprawę czym jest ta Europa - ale gdy się zestwi wszystkie Twoje teksty - to wychodzi, że jest to jakis twór - mający władcze atrybuty personalne. Taki bóg . Decyduje żywi i wychowuje.

Dlatego pozwolę sobie odpowiedzieć na pytanie o jewropę - bo to sie z tym integralnie łączy - nazwa pochodzi od rosyjskiego Европа - jak wskazł Wilku.

Ma to swoja symbolikę - bowiem ZSSR to taki bóg właśnie - pierwsza próba wcielenia socjalistyczno-komunistycznych idei - nieudana. EU można powiedzieć reinkarnacja ZSSR - to kolejna - przy czym posiada lub dąży do posiadania wszelkich atrybutów jak jej poprzedniczka.

Zadowolony?

Wilku 14.07.2008 13:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mareq (Post 567132)
Oskarżasz europejskich chadeków o komunizm ?

A czym sie taki jewropejski chadek różni od Olejniczaka?

A już wiem... Olejniczak przyznaje sie że jest wierzacy i chodzi do kościoła.

Dla nich w wielu wypadkach PeO to skrajna prawica..

Cytat:

Oskarżasz Schumana o komunizm ?
Jak to się ma do tego , że partie komunistyczne są przeciwne ,,zgniłej kapitalistycznej wykorzystującej robotników Unii" ?
Oj mało wiesz , mało wiesz , ale epitetami się posługujesz .
Pytałes się co znaczy to słowo którego uzywam - mnie nie interesują idee (do tych Twoich intencji odniose się później na razie jestem po sporym knockdown'ie bo jakoś za naiwniaka i pieknoducha Ciebie nie uważam) itp. dyrdymały jakimi raczą się na zachodzie - co i jak dlaczego, bo już niestety EWG nie istnieje. Mnie interesuje świat realny, a w tym świecie realnym np. znowu chcą nam dokopać exemplum handel CO2.

Mnie interesuje polski punkt widzenia, i posługuje się językiem zrozumiałym dla "polskiej" elitki która chce nam zafudnować powszechną szczęśliwość.

Cytat:

Ale dalej nie rozumiem , dlaczego słowo Europa zostało pozbawione pierwszych dwóch liter EU , które zostały zastąpione literami JEW . Wyjaśnisz tą zagadkę :>?
Sambo Ci wyjaśnił.

I z premedytacją uzywam tutaj narzecza najeźdźców - napisałem również wyraźnie rodzice budowali komunizm, dzieci chcą UE (nowej socjalistycznej ojczyzny) - muszę coś jeszcze dodawać?

cuul 14.07.2008 14:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sambo (Post 567135)
Ma to swoja symbolikę - bowiem ZSSR to taki bóg właśnie - pierwsza próba wcielenia socjalistyczno-komunistycznych idei - nieudana. EU można powiedzieć reinkarnacja ZSSR - to kolejna - przy czym posiada lub dąży do posiadania wszelkich atrybutów jak jej poprzedniczka.
Zadowolony?

Ciekawy tok rozumowania. Wychodzi na to że USA chcą z siebie zrobić drugi ZSRR bo są w NAFT`a, czyli strefie wolnego handlu - twór coś jak UE. A tyle z tymi komuchami walczyli i jednak nie mieli racji... Lenin znów triumfuje.

Wilku 14.07.2008 14:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cuul (Post 567144)
Ciekawy tok rozumowania. Wychodzi na to że USA chcą z siebie zrobić drugi ZSRR bo są w NAFT`a, czyli strefie wolnego handlu - twór coś jak UE. A tyle z tymi komuchami walczyli i jednak nie mieli racji... Lenin znów triumfuje.

:shock:

Nie.. bosheee.. to po prostu niemożliwe..

Widzisz różnice pomiedzy Nafta a UE?

Nie? - to mam kilka pytań.

Ilu komisarzy ma NAFTA?
Ilu parlamentarzystów ma NAFTA?
Ile ton papierzysk i praw "NAFTY"wyprodukowała NAFTA?
itd..

I na koniec - widzisz różnice pomiedzy czymś co za chwile stanie się państwem, a stefą wolnego handlu?

cuul 14.07.2008 14:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wilku (Post 567149)
:shock:
Nie.. bosheee.. to po prostu niemożliwe..
Widzisz różnice pomiedzy Nafta a UE?
Nie? - to mam kilka pytań.
Ilu komisarzy ma NAFTA?
Ilu parlamentarzystów ma NAFTA?
Ile ton papierzysk i praw "NAFTY"wyprodukowała NAFTA?
itd..
I na koniec - widzisz różnice pomiedzy czymś co za chwile stanie się państwem, a stefą wolnego handlu?

Rozumiem że głównym problemem wg. Ciebie jest biurokracja? Jestem jak najbardziej za, aby ograniczyć ją do minimum. O UE mówicie w czasie teraźniejszym nie przyszłym, a jak ostatnio sprawdzałem na dzień dzisiejszy nie jest państwem. Ostatnio jak Polacy grali mecz na Euro grali Mazurka Dąbrowskiego a nie ode do radości....

Wilku 14.07.2008 14:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cuul (Post 567156)
Rozumiem że głównym problemem wg. Ciebie jest biurokracja? Jestem jak najbardziej za, aby ograniczyć ją do minimum. O UE mówicie w czasie teraźniejszym nie przyszłym, a jak ostatnio sprawdzałem na dzień dzisiejszy nie jest państwem. Ostatnio jak Polacy grali mecz na Euro grali Mazurka Dąbrowskiego a nie ode do radości....

Póki co - to jeszcze nie ma UE, a są Wspólnoty Europejskie jak Ci tak chodzi o teraźniejszość.
Po drugie nie odpowiedziałeś na pytanie czy dostrzegasz różnice po zadanych pytaniach pomiędzy UE a NAFTĄ?
A jesli tak to czy już wiesz że to co napisałeś to bzdura? ->
"Ciekawy tok rozumowania. Wychodzi na to że USA chcą z siebie zrobić drugi ZSRR bo są w NAFT`a, czyli strefie wolnego handlu - twór coś jak UE. "

cuul 14.07.2008 14:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wilku (Post 567161)
Póki co - to jeszcze nie ma UE, a są Wspólnoty Europejskie jak Ci tak chodzi o teraźniejszość.
Po drugie nie odpowiedziałeś na pytanie czy dostrzegasz różnice po zadanych pytaniach pomiędzy UE a NAFTĄ?
A jesli tak to czy już wiesz że to co napisałeś to bzdura? ->
"Ciekawy tok rozumowania. Wychodzi na to że USA chcą z siebie zrobić drugi ZSRR bo są w NAFT`a, czyli strefie wolnego handlu - twór coś jak UE. "

Różnice dostrzegam, ale nie nadinterpretowuje stanu jaki mamy na dzień dzisiejszy. Ale jak widzisz znak równości między UE a ZSRR no tym razem ja nie mam pytań... I żeby nie było, mam wiele zastrzeżeń do prawa unijnego w wielu dziedzinach, ale uważać że wszystko jest złe, to chyba lekkie nadużycie.

Mareq 14.07.2008 15:02

Cytat:

Np. Europa czeka., cała Europa patrzy, Europa zadecydowała,
Co w tym złego ?
To taki skrót myślowy .
Przynajmniej starannie używam słów a nie stosuje jakiejś prowokacyjnej nowomowy.

Cytat:

Unia wciela w życie komunistyczne idee , to jest bardzo ciekawa teoria .
Jakie były unikatowe na skalę światową atrybuty które posiadało ZSRR , które posiada Unia i do których posiadania dąży ?

Cytat:

A czym sie taki jewropejski chadek różni od Olejniczaka?
Skoro jest on chadekiem a Olejniczak socjalistą , to wieloma sprawami . Czym się różni Gowin od Gadzinowskiego ?

Cytat:

Dla nich w wielu wypadkach PeO to skrajna prawica..
Pójdę Ci na rękę . Podaj mi dwa z tych wielu wypadków . Rozumiem , że posłowie wchodzący w skład EPP-ED wywodzący się z CSU ze względu na swoje podejście chociażby do kwestii religijnych oraz polityki zagranicznej są skrajnie skrajną prawicą :) ?
Piszesz dyrdymały nie wiem skąd wyssane bo z w palcu taka liczba bzdur się nie mieści :)

Cytat:

Pytałes się co znaczy to słowo którego uzywam - mnie nie interesują idee (do tych Twoich intencji odniose się później na razie jestem po sporym knockdown'ie bo jakoś za naiwniaka i pieknoducha Ciebie nie uważam) itp. dyrdymały jakimi raczą się na zachodzie - co i jak dlaczego, bo już niestety EWG nie istnieje. Mnie interesuje świat realny, a w tym świecie realnym np. znowu chcą nam dokopać exemplum handel CO2.
Pytałem ponieważ użwając tego słowa obrażasz mnie i wielu innych ludzi którzy absoutnie nie widzą żadnych związków między integracją europejską a komunizmem .

Cytat:

napisałem również wyraźnie rodzice budowali komunizm, dzieci chcą UE (nowej socjalistycznej ojczyzny) - muszę coś jeszcze dodawać?
No własnie . Czyli rodzice tych którzy są obecnie zwolennikami UE budowali komunizm :) ?
To jest oczywiste nadużycie .
Ja też się pobawię w coś takiego . Pradziadkowie byli szpiclami i prawnuki też dzielnie służą carowi .

Wilku 14.07.2008 15:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cuul (Post 567166)
Różnice dostrzegam, ale nie nadinterpretowuje stanu jaki mamy na dzień dzisiejszy.

A co zrobiłes porównując UE do NAFTY?

Cytat:

Ale jak widzisz znak równości między UE a ZSRR no tym razem ja nie mam pytań... I żeby nie było, mam wiele zastrzeżeń do prawa unijnego w wielu dziedzinach, ale uważać że wszystko jest złe, to chyba lekkie nadużycie.
Znaku równości póki co nie ma, ale z każda toną śmiecia jakie produkują eurokraci ten twór do tego się zbliża. Patrz - nawet komisarzy jeden i drugi miał. Ideologią oczywiscie nie może być komunizm tu róznica zawsze będzie, za to socjalizm (a może nawet gospodarka nakazowo-rozdzielcza) plus kulturowy marksizm tak.
Szukasz tworu do które UE najbliżej? - Nafta to pudło, CCCP coraz bardziej nie.

My już samodzielnie drogi wybudować nie możemy jesli to się komuś nie podoba (Raspuda) czy płacimy odszkodowania za stosowanie polskiego prawa -> Alicja Tysiąc.
A teraz bedzie czekać nas kolejne bulenie i ograniczenie możliwości rozwoju (nie mam watpliwości że celowe) dzięki ekoligicznym bzdurom w postaci "handlu" CO2?

To jest ten raj? - to jest ten rozwój?

Tak - jestem za strefą wolnego handlu, jestem za wolnością podrózownia i pracy itd.. ale do tego twór w postaci "Zjednoczonej" Jewropy nie jest potrzebny, i cały socjalizm z niej wypływający, ni emówiąc o państwie czy o "silnej Europie".

Mareq 14.07.2008 15:14

Cytat:

My już samodzielnie drogi wybudować nie możemy jesli to się komuś nie podoba (Raspuda) czy płacimy odszkodowania za stosowanie polskiego prawa -> Alicja Tysiąc.
Bardzo ciekawe , że sprawa Alicji Tysiąc ma cokolwiek wspólnego z Unią Europejską .
Twoja obłudna propaganda jest już nudna .

Gwiaździsty 14.07.2008 15:20

Wilku napisał :
Cytat:

A teraz bedzie czekać nas kolejne bulenie i ograniczenie możliwości rozwoju (nie mam watpliwości że celowe) dzięki ekoligicznym bzdurom w postaci "handlu" CO2?
Dokładnie tak ! Takie Chiny gdyby były w UE to ich rozwój gospodarczy oczywiście przy zachowaniu odpowiednich proporcji zostałby zredukowany do poziomu jaki wyznaczyliby mu komisarze "ludowi" UE.

Wilku 14.07.2008 15:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mareq (Post 567174)
Unia wciela w życie komunistyczne idee , to jest bardzo ciekawa teoria .
Jakie były unikatowe na skalę światową atrybuty które posiadało ZSRR , które posiada Unia i do których posiadania dąży ?

Urawniłówka jakiej nawet nie fundują USA swoim stanom.

Komisarze.

Cytat:

Skoro jest on chadekiem a Olejniczak socjalistą , to wieloma sprawami . Czym się różni Gowin od Gadzinowskiego ?
Nie rozśmieszaj mnie.
Pisałem o jewropejskich chadekach, bo chyba o nich wspominałes?

Cytat:

Pójdę Ci na rękę . Podaj mi dwa z tych wielu wypadków . Rozumiem , że posłowie wchodzący w skład EPP-ED wywodzący się z CSU ze względu na swoje podejście chociażby do kwestii religijnych oraz polityki zagranicznej są skrajnie skrajną prawicą :) ?
Piszesz dyrdymały nie wiem skąd wyssane bo z w palcu taka liczba bzdur się nie mieści :)
Tiiaaa - to weźmijny takich belgijskich czy holenderskich chadeków - czasem rzadzą tak?
Zdelegalizowali "związki homoseksualne", "aborcje"? - po powrocie do władzy? - a może w niektórych krajach byli ich promotorami?

Póki co to PeO dla nich, w tych sprawach to "faszysci" .

Jewropejski chadek to taki stwór obecnie, który mieści się w naszych warunkach pomiędzy demokratami.pl a SLD.

Przypominam chadek = Chrześcijański Demokrata, przedstawiciel tzw. "centroprawicy".

Cytat:

Pytałem ponieważ użwając tego słowa obrażasz mnie i wielu innych ludzi którzy absoutnie nie widzą żadnych związków między integracją europejską a komunizmem .

A jesli według Ciebie UE nie ogranicza wolności, także gospodarczej, to już nie moja wina jesli masz problemy z percepcją rzeczywistości.
I już za poglądy powoli wsadzają - pastor w Szwecji, Irving w Austrii..

Cytat:

No własnie . Czyli rodzice tych którzy są obecnie zwolennikami UE budowali komunizm :) ?
To jest oczywiste nadużycie .
Ja też się pobawię w coś takiego . Pradziadkowie byli szpiclami i dzieci też dzielnie służą carowi .
He he - a jakiemu carowi - znasz takiego?

A jak pijesz do mnie, to masz problem - moja rodzina od powstania styczniowego to poddani nie carów, a cesarzów mających siedzibe w Wiedniu.

No to przykład pierwszy z brzegu, żeby nie iśc na łatwizne pominę Michnika - Kwaśniewski to niby nie jest pełną gębą Jewropejczyk? - no chyba jest.

Spójrzmy w takim razie w zyciorys tatusia, co my tam mamy: oficer NKWD urodzony jako Stolzman, osiedlony na Pomorzu, przybyły z Sowietami, pochowany jako Kwaśniewski.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mareq (Post 567180)
Bardzo ciekawe , że sprawa Alicji Tysiąc ma cokolwiek wspólnego z Unią Europejską .
Twoja obłudna propaganda jest już nudna .

A z czym jak nie jakimś trybunałem który stanie się częścią sądownictwa UE?

Co z Rospudą?

jachting 14.07.2008 15:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 567184)
Wilku napisał :

Dokładnie tak ! Takie Chiny gdyby były w UE to ich rozwój gospodarczy oczywiście przy zachowaniu odpowiednich proporcji zostałby zredukowany do poziomu jaki wyznaczyliby mu komisarze "ludowi" UE.

I byś zapierdzielał "24" godziny na dobę .
Jeszcze w wielu przypadkach ta biurokracja może ułatwić Polakom życie .
A tak poza tym to czy nam się nie opłaca obecnie siedzieć w Unii ?

Wilku 14.07.2008 15:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jachting (Post 567193)
A tak poza tym to czy nam się nie opłaca obecnie siedzieć w Unii ?

Biurokracja? - a to ciekawe.. a w czym to niby ułatwia?

Jeśli będziemy tak wykorzystywac środki jak rząd Donia - to wątpliwości nikt miec nie może - NIE.
Bo płacić to musimy i nie ma zmiłuj.

jachting 14.07.2008 15:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wilku (Post 567196)
Biurokracja? - a to ciekawe.. a w czym to niby ułatwia?

Chodzi mi o to że w wielu dziedzinach tam mają lepsze prawo i lepsze rozwiązania .

Gwiaździsty 14.07.2008 16:11

Cytat:

Chodzi mi o to że w wielu dziedzinach tam mają lepsze prawo i lepsze rozwiązania .
Jedno prawo mają dla swoich (wg. nich lepszych) inne dla maluczkich w ramach tej samej UE. Wiemy jak działa to prawo przy Rospudzie, a wnet zobaczymy jak działa to samo prawo przy Gazrurze na dnie Bałtyku.

cuul 14.07.2008 16:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 567218)

Jasne, wszystko narzucają z góry wszystko, łącznie z wzrostem gospodarczym.... Lepiej tego nie komentować... Może by wypadało coś z mikro i makro ekonomi poczytać.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 567218)
Jedno prawo mają dla swoich (wg. nich lepszych) inne dla maluczkich w ramach tej samej UE. Wiemy jak działa to prawo przy Rospudzie, a wnet zobaczymy jak działa to samo prawo przy Gazrurze na dnie Bałtyku.

Ktoś te warunki negocjował z UE i je zatwierdził. Ich się czepiajcie a nie prawa Unijnego. Jak prawo jest złe to trzeba je zmienić. Proste, nie? Ale jeszcze chyba się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził. Masz szanse się wykazać na tym polu.

cpc 14.07.2008 16:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cuul (Post 567166)
Różnice dostrzegam, ale nie nadinterpretowuje stanu jaki mamy na dzień dzisiejszy. Ale jak widzisz znak równości między UE a ZSRR no tym razem ja nie mam pytań...

http://www.kapitalizm.republika.pl/ue/bukowski.html

w miare mozliwosci odnies sie prosze, pzdr

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jachting (Post 567193)

28 godzin na dobe:lol:, w czym niby ma nam ulatwic ?? Ludzie zastanowcie sie nad kariera w jakims zwiazku zawodowym skoro macie takie "pojecie" o kapitalizmie, bez urazy

Wilku 14.07.2008 16:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cuul (Post 567234)
Jasne, wszystko narzucają z góry wszystko, łącznie z wzrostem gospodarczym.... Lepiej tego nie komentować... Może by wypadało coś z mikro i makro ekonomi poczytać.

No to zacznijmy od moich dwóch ulubionych rzeczy: Vat i ojro.

Co się stanie jesli Polska da sobie siana z Vatem, i dlaczego tak molestowana jest w sprawie ojro?

Cytat:

Ktoś te warunki negocjował z UE i je zatwierdził.
O! - własnie to, to..!

Cytat:

Ich się czepiajcie a nie prawa Unijnego. Jak prawo jest złe to trzeba je zmienić. Proste, nie? Ale jeszcze chyba się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził. Masz szanse się wykazać na tym polu.
Hmmm... JarKacz w Brukseli rzucił kiedyś, aby zlikwidować dopłaty do rolnictwa - jak sadzisz jest to realne i czy Żaby na to pójdą?

JEDREK76 14.07.2008 16:55

http://fakty.interia.pl/swiat/news/p...y-bieg,1145967

"...Według źródeł, Kaczyński ma m. in. próbować wpłynąć na Czechy i przekonać prezydenta Vaclava Klausa do ratyfikacji Traktatu. Bliscy współpracownicy Sarkozy'ego nie kryją, że bardzo na to liczą, bo jak mówią prezydentów Polski i Czech łączy głęboka przyjaźń.
Najciekawsze jest to, że Kaczyński nie chciał ujawnić tej obietnicy po spotkaniu z Sarkozym. Pałac Elizejski uznał natomiast, że odpowiedni czas na ujawnienie tego planu to moment, kiedy Kaczyński wsiadł do samolotu, by wrócić do Polski."

Cóż ze smutkiem muszę przyznać, że polski Prezydent niczym bezkręgowiec nie ma kręgosłupa, a dodając brutalniej jaj też nie ma:/

Nie wiem czy ktoś już wrzucał poniższy artykuł, jeżeli nie to naprawdę polecam, godne przeczytania myśli n/t innego Lecha (a może raczej"Bolka"), autorstwa Kornela Morawieckiego - Człowieka bezkompromisowego, prawego i odważnego a zarazem najwidoczniej nie nadającego się na polityka, bowiem miłującego Prawdę niezależnie od tego jaka by ona nie była.
http://www.rp.pl/artykul/161026.html

Gwiaździsty 14.07.2008 16:55

Cytat:

Wystarczy podać wielkość emisji CO2 dla danego kraju aby ograniczyć mu rozwój. Nie powiedzeli Ci tego w szkole ? Pewnie nauczyciele z ZNP lub inne odpady z Unii Wolności. Oni będą Ci UE lukrować. Ale trzeba samemu czytać i analizować.

Cytat:

Ktoś te warunki negocjował z UE i je zatwierdził. Ich się czepiajcie a nie prawa Unijnego.
Jakie warunki ? :)

Cytat:

Jak prawo jest złe to trzeba je zmienić. Proste, nie?
Pewnie, że proste :)

Cytat:

Ale jeszcze chyba się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził. Masz szanse się wykazać na tym polu.
Lepiej Ty się wykaż. Weź udział w Europaradzie z Różą Thun. :)

Wilku 14.07.2008 17:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JEDREK76 (Post 567244)
http://fakty.interia.pl/swiat/news/p...y-bieg,1145967

"...Według źródeł, Kaczyński ma m. in. próbować wpłynąć na Czechy i przekonać prezydenta Vaclava Klausa do ratyfikacji Traktatu. Bliscy współpracownicy Sarkozy'ego nie kryją, że bardzo na to liczą, bo jak mówią prezydentów Polski i Czech łączy głęboka przyjaźń.
Najciekawsze jest to, że Kaczyński nie chciał ujawnić tej obietnicy po spotkaniu z Sarkozym. Pałac Elizejski uznał natomiast, że odpowiedni czas na ujawnienie tego planu to moment, kiedy Kaczyński wsiadł do samolotu, by wrócić do Polski."

Jednego chociaz mozna byc pewnym - że Czesi mają Prezydenta, a nie prezia i pokaże mu w kulturalny sposób gest Kozakiewicza.

Cos bercikowi szkodzą te podróze na zachód..

Cytat:

Cóż ze smutkiem muszę przyznać, że polski Prezydent niczym bezkręgowiec nie ma kręgosłupa, a dodając brutalniej jaj też nie ma:/
No cóż nawet mnie zaskoczył szybkością tej wolty... miał Ziemkiewicz racje że ich największym nieszczęściem jest to że nie załapali sie do salononu z powodów "prywatnych".

Cytat:

Nie wiem czy ktoś już wrzucał poniższy artykuł, jeżeli nie to naprawdę polecam, godne przeczytania myśli n/t innego Lecha (a może raczej"Bolka"), autorstwa Kornela Morawieckiego - Człowieka bezkompromisowego, prawego i odważnego a zarazem najwidoczniej nie nadającego się na polityka, bowiem miłującego Prawdę niezależnie od tego jaka by ona nie była.
http://www.rp.pl/artykul/161026.html
Nadającego się, rzecz w tym że nie po to była Magdalenka aby tacy mogli i mieli szanse coś zrobic dla kraju.

Gwiaździsty 14.07.2008 17:16

Cytat:

Pytanie czy to prawda, czy bujda na resorach ? W polityce jeszcze wiecej dziennikarskich harcowników niż w sporcie odnośnie transferów. Może to być wypucha francuskich mediów na wewnętrzny rynek.
Funkcjonariusze polskojęzycznych mediów napewno spytają sie o to po jego przylocie do kraju.

Mareq 14.07.2008 17:17

Cytat:

Komisarze.
Jeszcze mi powiesz , że słowo pochodzi od matuszki rrasji . Głodnemu chleb na myśli .

Cytat:

Urawniłówka jakiej nawet nie fundują USA swoim stanom
Wiesz ja jestem Polakiem i proszę pisz do mnie po Polsku .
Zauważyłem już , że lubisz rosyjską mowę , ciekawe , ciekawe .

Cytat:

Nie rozśmieszaj mnie.
Pisałem o jewropejskich chadekach, bo chyba o nich wspominałes?
Gowin nie może być europejskim chadekiem ? Ja nie widzę różnicy między Gowinem a typowym przedstawicielem CSU w PE . Chociaż Ci drudzy są bardziej ostrzejszy w swoich przekonaniach . Więc niech będzie . Nie widzę różnicy między Gowinem a przedstawicielem CDU w PE .

Cytat:

Tiiaaa - to weźmijny takich belgijskich czy holenderskich chadeków - czasem rzadzą tak?
Zdelegalizowali "związki homoseksualne", "aborcje"? - po powrocie do władzy? - a może w niektórych krajach byli ich promotorami?
Nie jestem jakimś wybitnym specjalistą w dziedzinie partii politycznych Belgii i Holandii , ale z tego co mogę wyczytać np o holenderskich chadekach

,,Zmienia się też liberalna polityka wobec miękkich narkotyków. Za rządów chadeckiego premiera Balkenendego zmniejszyła się liczba coffee shopów - lokali, w których zgodnie z prawem można kupić na własny użytek i zażyć miękkie narkotyki, np. marihuanę. Te, które zostały, muszą się liczyć z różnego rodzaju ograniczeniami. Burmistrz Rotterdamu Ivo Opstelten zdecydował np., że coffee shopy nie mogą działać w promieniu 200 m od szkoły. Do 2009 r. zniknie 27, czyli połowa tutejszych lokali. W ślady Rotterdamu idą inne gminy.

Rząd najwyraźniej rozpoczął kampanię na rzecz ograniczenia tradycyjnej holenderskiej polityki tolerancji - mówi James Kennedy, badacz dziejów Niderlandów z Uniwersytetu w Amsterdamie. - Moralna postawa premiera i ministrów odzwierciedla to, co czuje spora część społeczeństwa.

Nie bez znaczenia jest też to, że od ponad czterech lat rządzi Jan Peter Balkenende, ortodoksyjny wyznawca kalwinizmu i wychowanek surowej protestanckiej szkoły. Dziś nie tylko koalicyjna ultraprotestancka ChristenUnie, lecz także chadecka partia Balkenendego jest za twardą polityką wobec prostytucji i miękkich narkotyków.

Oczywiście, jeśli ten antyliberalny trend się nie odwróci, zmiany zabiorą lata. Kraju, w którym od lat 70. praktykowano eutanazję, a małżeństwa homoseksualne nikogo nie dziwią, nie można zmienić jednym posunięciem pióra."

Ale Ty Wilku wiesz lepiej , że chadecy z Belgii i Holandii , nawet może wspierali legalizacje aborcji , małżeństw homoseksualnych itp . A co do tego jak łatwo zmienia się takie rzeczy , mogłeś się przekonać rok temu gdy LPR + Marek Jurek starali się coś zrobić w kwestii aborcji . Do tego starali się coś zrobić w tej kwestii w kraju którego społeczeństwo jest zdecydowanie mniej skłonne do ustępstw w tych kwestiach niż społeczeństwo holenderskie . Ale dla Ciebie nie ma różnicy między Zapatero , Olejniczakiem , Merkel , Tuskiem czy Balkenende . Tylko , że dla Ciebie nie ma też różnicy jak podejrzewam między ETCP a ETS , więc jakiegoś specjalnego mniemania na temat twojej wiedzy wykraczającej poza granice Polski nie mam .

Cytat:

Jewropejski chadek to taki stwór obecnie, który mieści się w naszych warunkach pomiędzy demokratami.pl a SLD.
Bo ty tak piszesz .
Jak jesteś w stanie umieścić posła CSU między demokratami.pl a SLD , to ja Ci gratuluje :)

Cytat:

Póki co to PeO dla nich, w tych sprawach to "faszysci" .
Bo Ty tak piszsez .
Dowody , jakieś dowody .

Cytat:

A jesli według Ciebie UE nie ogranicza wolności, także gospodarczej, to już nie moja wina jesli masz problemy z percepcją rzeczywistości.
I już za poglądy powoli wsadzają - pastor w Szwecji, Irving w Austrii..
Na podstawie któreog rozporządzenia unijnego został wsadzony pastron w Szwecji i Irving :>?
Opisz cała sprawę za co zostali oskarżeni , za co skazani i jaka kara ich spotkała .

Cytat:

He he - a jakiemu carowi - znasz takiego?
Wladimir Wladimirowicz Putin

Cytat:

No to przykład pierwszy z brzegu, żeby nie iśc na łatwizne pominę Michnika - Kwaśniewski to niby nie jest pełną gębą Jewropejczyk? - no chyba jest.

Spójrzmy w takim razie w zyciorys tatusia, co my tam mamy: oficer NKWD urodzony jako Stolzman, osiedlony na Pomorzu, przybyły z Sowietami, pochowany jako Kwaśniewski.
No to jak już takich pełnym gębą euroentzujastów przywołujemy , tych z górnej półki , to opisz mi jak to rodzice Donalda Tusk komune nam tu w Polsce dzielnie budowali .

Cytat:

A z czym jak nie jakimś trybunałem który stanie się częścią sądownictwa UE?
Znasz jakieś tajne plany przejęcia ETPC , przes Unię Europejską ? :shock:
Podziel się nimi :rotfl:
ETPC jest organem stworzonym do ochrony EKPC a , że masz jakieś wyimaginowane wizje jakoby to był organ wspólnotowy , to już nie moja wina .
POmyliło Ci się z ETSem

Cytat:

Co z Raspudą? Dzisiaj 16:20
Dziedzictwo przyrodnicze jest równie cenne jak dziedzictwo kulturalne . Z tego co mi wiadomo , to nie Unia była inicjatorem protestów ekologów w dolinie , tylko ekolodzy polscy zwrócili się bazując na podstawie prawa wspólnotowego do instytucji unijnych o pomoc . Jeżeli im się skutecznie udało tę pomoc uzyskać , to brawo i 100 batów dla tych którzy nie potrafili przewidzieć , że trasa wyznaczona własnie w tym terenie wywoła protesty . Ja za nieudolność polskich urzędników Unii obarczać nie zamierzam . Austriacy i Niemcy gdzie prawdziwy(u nas to są ledwo namiastki , pseudo) ruch zielonych istnieje od dawna świetnie sobie radzą z budowaniem infrastrutury drogowej. Nie można ani niszczyć unikatów przyrody żeby zaoszczędzić chociaż złotówkę ani za wszelką cenę blokować jakikolwiek postęp .

Cytat:

Hmmm... JarKacz w Brukseli rzucił kiedyś, aby zlikwidować dopłaty do rolnictwa - jak sadzisz jest to realne i czy Żaby na to pójdą?
Z tego co pamiętam , to był LechKacz i nie w Brukseli , tylko w wywiadzie . Ty tu o żabach piszesz a ja już widzę jakby któryś z polskich przywódców zgodził się na coś takiego :D

Cytat:

Wystarczy podać wielkość emisji CO2 dla danego kraju aby ograniczyć mu rozwój. Nie powiedzeli Ci tego w szkole ? Pewnie nauczyciele z ZNP lub inne odpady z Unii Wolności. Oni będą Ci UE lukrować. Ale trzeba samemu czytać i analizować.
To jest jeden ze wstępnych etapów tego planu , żeby cała Polskę zalesić :mrgreen: ?
Jakby chcieli nam rozwój ograniczyć , to prościej by im było nas do Unii nie brać . Ale skoro wybrali drogę w którym trzeba odświeżyć jakieś szalone pomysły naukowców z lat 70 tych o globalnym ociepleniu i wprowadzić ograniczenia , które dotkną też kraje ,,starej unii" , to to jakieś gupki , pospolite gupki siedzą w tej Brukseli :) .

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:49.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl