![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
|
Cytat:
|
Rezerwy krakowskiej Wisły zaczną zmagania od III ligi.
Liga ta liczyć będzie 18 zespołów w tym 10 z Małopolski a 8 z województwa Świętokrzyskiego. Skład III ligi: 1. Unia Tarnów (spadek z II ligi z powodu braku licencji) 2. Poprad Muszyna 3. Hutnik Nowa Huta 4. Przebój Wolbrom 5. Beskid Andrychów 6. Bocheński KS 7. Dalin Myślenice 8. Poroniec Poronin (awans) 9. Soła Oświęcim (awans) 10. Wisła II Kraków (Młoda Ekstraklasa) 11. Łysica Bodzentyn 12. Granat Skarżysko-Kamienna 13. Wisła Sandomierz 14. Wierna Małogoszcz 15. Juventa Starachowice 16. KSZO 1929 Ostrowiec Świętokrzyski (awans) 17. Nida Pińczów (awans) 18. Korona II Kielce (Młoda Ekstraklasa) |
przynajmniej zaoszczędzą na benzynie :) nie będę musieli jechać do Gdańska, Poznania, czy Warszawy :D
|
Mecz przyjaźni z Unią, mecz w Myślenicach, ciekawie.
Derby z Hutnikiem Nowa Huta |
Orientuje się ktoś, gdzie mecze będzie rozgrywać drużyna rezerw?
|
Wiadomo gdzie będą grały nasze rezerwy? Myślenice czy może jakiś mały stadion w Krakowie ? Bo nie moge sie doczytać..
Edit: Dopiero teraz zauważyłem że zdublowałem Jacoba |
Przypuszczam ,że będziemy grać w Myślenicach bo tam ma być nasza baza
|
Mam nadzieję że nie w Myślenicach, ale najprawdopodobniej tak będzie:( Niestety, po decyzji że nasz klub będzie wynajmował stadion tylko na mecze pierwszej drużyny, czuję że stadion już nie jest nasz, znika maga R22:/
|
Może na R22.
|
Trzeba poczekać na oficjalne informacje. Mi sie wydaje że mecz z Unią może być rozegrany na R22, natomiast reszta na Dalinie w Myślenicach.
|
Moim zdaniem będzie to stadion Wawelu. W przypadku derbów być może R22.
Ale to czyste spekulacje. Trzeba czekać na informację z klubu. |
czy tu ktoś myśli wogule ?
tu- na forum ....a jakie Myslenice ? a Dalin gdzie wtedy w Pcimiu ? czy może murawe będa wymieniać co chwila ? pewnie Wawel lub Kmita |
Mi właśnie wydaje, się że rozgrywanie meczy poza Krakowem jest idiotycznym pomysłem, tym bardziej, że jest sporo meczy ciekawych pod względem kibicowskim.
|
Stadion Wawelu to idealny pomysł! Oby nie Myślenice. Jak w ogóle wygląda aktualnie sytuacja ze stadionem Wawelu? Jest klatka dla gości ,którą można "używać"?
|
|
Czyli bardzo dobra decyzja. Z chęcią się przejde na jakiś mecz.
|
Beskid Andrychów - Wisła II Kraków 1:0 (0:0)
|
Drużyny rezerw przegrały z Beskidem 0-1. Wiślacy byli lepsi, prowadzili grę, ale byli nieskuteczni. Bramka zawalona przez Bieszczada, niesłuszna czerwona dla Ślęczki i wiele pomyłek sędziowskich.
Na temat meczu wypowiedział się Mateusz Zając, rezerwowy bramkarz: http://ekstraklasa.net/wisla-krakow/...2d5c890ffbe48f |
Warto też dodać, że w normalnej sytuacji na te mecze będą też jeździć rezerwowi z pierwszej drużyny, co nie miało miejsca tym razem z raczej oczywistego powodu - I drużyna zaraz gra sparing ze Stalówką, w środę kolejny mecz rezerw, a w piątek Sosnowiec - będzie okazja się pokazać tym, którzy mniej grali.
A taki Chavez czy Burdenski mógłby wiele zmienić pod względem fizycznym na boisku. |
Stalówką?
Stalą Mielec jeśli już. |
Wisła II Kraków - Korona II Kielce 0:4
11’ Michał Przybyła 25’ Michał Przybyła 40’ Jakub Jaśkiewicz 55’ Mateusz Janiec Wisła II Kraków: Bieszczad Gerard – Szywacz Remigiusz, Burdenski Fabian(46’ Downar-Zapolski), Bierzało Michal, Kolanko Bartłomiej - Lech Przemysław, Kuczak Kamil(76’ Zając Tomasz), Pulka Jakub, Szewczyk Michał(46’ Sleszczak) - Kośćielniak Dominik(61’ Ferens), Kamiński Dawid Korona II Kielce: Shalikotin Oleksii - Piwowar Piotr, Wrześniewski Michał, Bednarski Adrian, Zawłocki Rafal(70’ Zawacki) - Janiec Mateusz, Szmalec Radosław, Marković Vanja(55’ Seweryn), Kotarzewski Jakub(58’ Paprocki) - Jaśkiewicz Jakub, Przybyła Michał(63’ Angielski) Żółte kartki: Bednarski (Korona II Kielce) Po dwóch kolejkach rezerwy Wisły mają 0 punktów na koncie i zajmują przedostatnie miejsce w tabeli. |
Frajerzy!!!
|
Po tym co Burdenski odstawiał na boisku można śmiało napisać że jest to ewenement na skalę rumuńskiego studenta. Przy pierwszej bramce zachował się jak trampkarz. Od razu przypomniała mi się wypowiedź kibica z Niemiec na forum którą ktoś przytoczył - "lepiej żeby go nie było na boisku" Smuda powinien się gęsto tłumaczyć z tego transferu. Na plus Jakub Pułka. Brakuje mu jeszcze warunków fizycznych, ale jego zaangażowanie i gra pozwala optymistycznie patrzeć w przyszłość.
|
Burdenski grał na obronie? Przecież miał to być pomocnik i to ofensywny???
|
Za każdym razem po takim występie Niemca, będę wypominał głośno tych, którzy go bronili, że trzeba dać mu szanse, gdy odchodził Wilk, który w ich mniemaniu był niepotrzebny, bo mamy Niemca, któremu trzeba dać szansę.
Mam nadzieje, że tego frajera już w ziemie nie będzie, bo przy nim Sikorski był fenomenalnym piłkarzem. |
Jak można ofensywnego pomocnika ustawiać na stoperze i później go mieszać z błotem? Ja tam się wstrzymam z tym krytykowaniem i zaczekam aż zagra kilka meczów w pomocy. Łatwo jest skreślać zawodnika kiedy zagrał na najbardziej newralgicznej pozycji na boisku.
|
Ludzie, oni go dali na stopera a on jest OFENSYWNYM POMOCNIKIEM !!
To jakby napastnika dać na bramkę. Na meczu byłem i cała drużyna grała bagno. Jedynie Jakub Pułka mi się podobał i Szewczyk wyglądał na doświadczonego, solidnego zawodnika, choć szkoda karnego. Najlepszy był Rudy :D Rudy z korony, będziesz przez nas du.... :) czy jakoś tak xD |
a co ten Burdeński takiego odwalił ?
|
Cytat:
I jeszcze przy bodajże drugiej bramce krycie pozostawiło trochę do życzenia |
Cytat:
Więc wg. ciebie przy postawieniu pomocnika na obronę on automatycznie oducza się podawania do najbliższego gracza z zespołu i podaje pod nogi przeciwnika? |
Tak przedstawia się tabela III ligi grupy małopolsko-świętokrzyskiej po 2 kolejkach:
http://i43.tinypic.com/k9z39e.jpg W najbliższy weekend startuje również Centralna Liga Juniorów, Wisła Kraków zagra w I kolejce z Sandecją Nowy Sącz. |
Cytat:
|
Nie, żebym bronił Burdenskiego, ale chyba Chavez też zaczynał od ME i pierwsze mecze nie były najlepsze, w ekstraklasie tak samo kara za nadepnięcie, a potem był najlepszym obrońcą ligi. Na 99% ten Niemiec to ogórek, ale lepiej poczekać i potem się cieszyć, niż krzyczeć na początku a potem milczeć.
|
Teraz gramy z Unią Tarnów, która nie wygrała od czterech miesięcy u siebie - ba, dawno nie sięgnęła po trzy punkty. Mecz przyjaźni i mam nadzieję, że po dobrym meczu z Wierną Małogoszcz zdobędziemy kolejne oczka. W bramce powinien pojawić się od pierwszych minut 17-letni Mateusz Zając.
http://ekstraklasa.net/wisla-krakow/...2d5cdd55f88f78 |
A wie ktoś jak się spisuje ten Ferens co to z Wierną strzelił gola i chyba jeszcze asystę zaliczył?
|
Wiślacy tym razem ulegli Unii Tarnów 0-1. Według golkipera drużyny Mateusza Zająca, "Biała Gwiazda" rozegrała najgorszy mecz w tym sezonie. Sam Zając obronił rzut karny, zmniejszając rozmiary porażki.
http://ekstraklasa.net/wisla-krakow/...64da0727061ab8 wypowiedź "Kica" na temat meczu. |
Jutro rezerwy przy R22 grają?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:23. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl