Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2013/2014 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9067)

Lemoniadowy Joe 03.02.2014 18:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1347288)
Widzę że na bogato, tak jak u nas :D
My planujemy podobno odkurzyć Darka Dudkę. Szymkowiak niestety odmówił...

Tylko u nas nie ma budżetu stumilionowego nie wiem ile potrzeba kasy aby w Polsce zbudować jakiś fajny team 200 300 mln zł.

Marcin_fan 03.02.2014 18:28

Daj Boże zobaczyć w maju Legie za nami w tabeli. Zobaczyć ich wpisy u nas na forum. Bezcenne

Uran235 04.02.2014 02:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1347288)
Widzę że na bogato, tak jak u nas :D
My planujemy podobno odkurzyć Darka Dudkę. Szymkowiak niestety odmówił...

Sorry, ale moje źródła mówią co innego w temacie Szymkowiaka. Do Turcji po prostu bał się lecieć, ktoś mógłby go wziąć w worek i wywieźć do Trabzonu.

Co do Saganowskiego, to jestem pod wrażeniem, że gościowi jeszcze się chce. W Polsce już więcej nie osiągnie, żegnałby się z piłką jako mistrz... Jest w tym jakieś drugie dno?

SharksiK 04.02.2014 02:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 1347293)
Daj Boże zobaczyć w maju Legie za nami w tabeli. Zobaczyć ich wpisy u nas na forum. Bezcenne

Ba, nawet już wiem kto będzie na krakowskim rynku dzierżył mikrofon...Semir Stilic!

W sumie zna tylko jedną piosenkę po Polsku i nawet nie wie o czym ona jest, jednak powinno wystarczyć.

emj10 04.02.2014 11:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 1347359)
Jest w tym jakieś drugie dno?

Klub "100" tuż tuż i to chyba główny motor do tego dlaczego mu się chce.

wolfy 04.02.2014 18:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1347378)
Klub "100" tuż tuż i to chyba główny motor do tego dlaczego mu się chce.

Albo jak Frankowski - widzi że konkurencja to żenada i chce sobie jeszcze parę lat popykać. Znudzi mu się, przytyje - to zakończy karierę.

Wiele to mówi o poziomie naszej ligi, ale Saganowski, Głowacki czy Brożek prosto z wakacji to są fakty z którymi trudno dyskutować.

emj10 04.02.2014 19:52

Wcześniej było tak samo jak Kucharski wracał do Legii, czy Reiss do Lecha. Byli też tacy, którzy po powrocie do Polski nie dali rady. Przykładowo mówię o Żurawskim, czy Mięcielu.

Nie dziwi mnie to zupełnie, a jeśli Saganowi dalej się chce i nie ma dość to czemu nie. Charyzmy i umiejętności ma za kilku młodzików.

buczo1985 04.02.2014 21:32

emj10 ile mu jeszcze brakuje do tej setki?

0 22 04.02.2014 21:47

Chyba 4. W zasadzie to nie wiem czy przypadkiem nie jest ostatnim piłkarzem, który ma szanse na tą setkę w naszej lidze za..... naszego życia. Bo drugi jest pewnie ktoś tak absurdalny jak Boguski czy Nowak czy Kucharczyk z 15? 20? bramkami.

szprotson 04.02.2014 21:52

ekhm 0 22 zapomniałeś o Pawle Królu Brożku!!!

Krav 04.02.2014 21:54

Brożkowi brakuje 3 bodajże.

Marcin_fan 04.02.2014 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślakcb (Post 1347465)
Za mało Brożek wam napsuł życia ze tak nie pamiętasz o nim ? :)

I jeszcze nieraz napsuje! Byle by Pawłowi zdrowie dopisywało :)

buczo1985 04.02.2014 23:52

No liczę, że Paweł już na wiosnę będzie w Klubie 100 :)

Ale coś mi się wydaje, że chyba mu brakuje więcej niż 3 ?!

ziuk_NYC 05.02.2014 04:13

Buczo, Pawel ma ustrzelone 97 bramek w 216 meczach. w Wisle strzelil 92 bramki w 200 meczach.

SharksiK 05.02.2014 04:33

Oj już my mieli takiego jednego co chciał do klubu 100 się wbić. Marek Koniarek się bodaj nazywał, supersnajper z 99 golam w dorobku gdy do nasz przychodził.

Odszedł po kompletnie zawalonej rundzie i setkach nie wykorzystanych szans... z 99 golami, niestety.

Krav 05.02.2014 08:21

no to się zgadza co mówiłem - wypada Pawłowi życzyć dołączenia do Klubu 100 jak najszybciej, najlepiej w meczu z pasiastymi kurtyzanami.

4karol4 05.02.2014 09:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SharksiK (Post 1347491)
Oj już my mieli takiego jednego co chciał do klubu 100 się wbić. Marek Koniarek się bodaj nazywał, supersnajper z 99 golam w dorobku gdy do nasz przychodził.

Odszedł po kompletnie zawalonej rundzie i setkach nie wykorzystanych szans... z 99 golami, niestety.

Koniarek jak do nas przyszedł to już chyba miał 101 goli, ale ręki nie dam sobie uciąć. Fakt był taki, że sezon wcześniej był królem strzelców w Widzewie (29 goli) i wiązaliśmy z nim duże nadzieje. Tym bardziej, że nie była to ostatnia runda przed erą TF i byliśmy w dole tabeli. Facet regularnie obijał słupki, marnował setki, nic mu nie wychodziło. Potem odszedł do Katowic i tam strzelał bramki. Więc tylko u nas miał takiego pecha:)
Pamiętam jeszcze jak Śrutwa z Ruchu wchodził do klubu 100. Po rundzie jesiennej miał 98 goli, w pierwszym meczu na wiosnę grali z nami przy Reymonta. Odgrażał się, że strzeli nam 2 bramki i wejdzie do klubu 100. Facet się zablokował i 100 bramkę zdobył dopiero w październiku ;) Oby Paweł jak najszybciej zdobył te 3 bramki, bo jak się zablokuje to media będą wywierały na niego sporą presję.

0 22 05.02.2014 10:35

Szczerze mówiąc Brożka nie wymieniłem tylko dlatego, że byłem świecie przekonany, że już ma stówkę. :D

gypsy 05.02.2014 10:55

Ja jestem wręcz przekonana, że Paweł 100 osiągnie w rundzie wiosennej. Co to dla niego te trzy bramki? Szczególnie, jak Chrapek ze Stiliciem będą mu grali fajne piły. Mam nadzieję też, że Brozio poprawi swoją skuteczność, bo często w meczu ma kilka dogodnych sytuacji, a większość z nich marnuje, niestety.

syryls 05.02.2014 12:08

Jeśli faktycznie Nakoulma odejdzie za granicę to mamy jednego rywala mniej, w Amice nieciekawa atmosfera i Wisła że średniaka ligowego stanie się liczącą drużyną w walce o MP co pokazuje że dobry trener może zdziałać cuda i niepotrzebne są pieniądze wydawane na super gwiazdy

Blaszczu16 05.02.2014 12:39

Nie chce mi się sprawdzać, ale Brożek chyba wszystkie te bramki w obecnym sezonie strzelił przy Reymonta. Miło byłoby gdyby poprawił skuteczność na wyjazdach. Ale i tak jest luks zawodnik, dobrze że przyszedł, bo już nie mogłem patrzeć na te łamagi coś my mieli w ataku w ostatnim czasie.

4karol4 05.02.2014 13:26

Na wyjeździe trafił z Jagą. Zwykle to normalne, ze napastnik więcej strzela u siebie, bo drużyna gra bardziej ofensywnie. Ale Paweł zawsze miał dużą dysproporcję między bramkami zdobytymi na wyjeździe, a u siebie.

emj10 05.02.2014 21:20

W Lechii szaleją. Stolarski, Jagiełło, Makuszewski, Sadajew, czy Mladenovic. Poważna paka się tam szykuje.

Marcin_fan 05.02.2014 21:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1347614)
W Lechii szaleją. Stolarski, Jagiełło, Makuszewski, Sadajew, czy Mladenovic. Poważna paka się tam szykuje.

Ilościowa na pewno. Nikt w E-klasie nie kupił/wypożyczł 5 zawodników.
Widziałeś w akcji tego młodego Serba ? Co w tym momencie powaznego reprezentuje Stolarski czy Jagiełło ? Makuszewski odpali w Lechii jeśli można wogóle tak powiedzieć po niezłym kiedyś epizodzie w Jadze ?

emj10 05.02.2014 21:49

Oczywiście stopień ryzyka spory, ale przy 5 perspektywicznych i w miarę konkretnych zawodnikach ze 2, czy 3 może wypalić. W Amice wypaliło kiedyś 3 w jednym okienku i prawie ligę pozamiatali.

szprotson 05.02.2014 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 1347619)
Ilościowa na pewno. Nikt w E-klasie nie kupił/wypożyczł 5 zawodników.
Widziałeś w akcji tego młodego Serba ? Co w tym momencie powaznego reprezentuje Stolarski czy Jagiełło ? Makuszewski odpali w Lechii jeśli można wogóle tak powiedzieć po niezłym kiedyś epizodzie w Jadze ?

nikt nie widział serba ale skoro chłop z 2 ligi malty jest wzmocnieniem to czemu nie ten?

Imho zabawa Lechii w tym okienku wygląda imponująco i zycze im jak najlepiej. Tylko czy z tym trenejro są w stanie to osiągnąć?nie sadze.

AYALA 05.02.2014 23:01

ponoć Andrzej Iwan ma trafić do pracy w Lechii
http://sport.trojmiasto.pl/Balazinsk...trona=1#opinie

co do Probierza to z nim ciężko będzie Lechii o zakwalifikowanie sie do pucharów.Dużo macha rękoma, gwiżdże,podskakuje a mimo to drużyna nie ma pomysłu na gre.

Don Donson 06.02.2014 07:31

człowiek z ekstraklasy, więc chyba najlepszy topic, żeby umieścić

http://www.youtube.com/watch?v=c27d9tiWd6U

porywające

4karol4 06.02.2014 10:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1347629)
ponoć Andrzej Iwan ma trafić do pracy w Lechii
http://sport.trojmiasto.pl/Balazinsk...trona=1#opinie

co do Probierza to z nim ciężko będzie Lechii o zakwalifikowanie sie do pucharów.Dużo macha rękoma, gwiżdże,podskakuje a mimo to drużyna nie ma pomysłu na gre.

O jakich pucharach tutaj mowa :) Jak Lechia załapie się do pierwszej 8 to będzie sukces.

kreseq 06.02.2014 15:30

W Lechii będzie to wyglądać dobrze, jeśli się nie będą spieszyć. Skupowanie perspektywicznych z Polski i zagranicy przynieść powinno skutek. Gdzie taki Jagiełło czy Stolarski prędzej się przebiją? W Lechii.
Osobiście uważam że bez zmiany trenera gówno z tego będzie ale pożyjemy zobaczymy.
Dyrektor sportowy w postaci Juskowiaka... zmiany spore ;)

Janusz 08.02.2014 02:00

I Lechowi jeszcze raz Legia pojechała z Kozakiem :)

Karamazow 11.02.2014 09:06

Nie przepadam za gościem, ale ciekawie mówi jak wyglądają układziki w naszej piłce http://www.youtube.com/watch?v=RrZdOW_NFRo

Uran235 13.02.2014 11:18

Pytanie do warszawiaków, to prawda, że Sa ma zarabiać 600k euro za sezon? Z jednej strony pieniądze godne pozazdroszczenia, z drugiej strony nie chce mi się wierzyć, że jest to zawodnik, który w naszych ligowych realiach byłby warty takich pieniędzy. Musiałby strzelać po 30 bramek na sezon albo być gościem od którego w ataku zależy wszystko, nie tylko zdobywanie bramek.

A tak ogólnie to buduje mnie przekonanie z jakim Berg zapowiada, że brak mistrzostwa nie będzie dla was tragedią ;)

Sartre 13.02.2014 11:38

Ktoś tam gdzieś dementował. Info o 600k euro za sezon wzięło się z cypryjskich mediów, które twierdziły, że "w Legii ma zarabiać 2x więcej niż na Cyprze", a stąd stwierdzono, że 2 x tyle co na cyprze, to 600k euro.

Prawdę mówiąc, biorąc pod uwagę podejście jakie mieli do tej pory do transferów Leśny i spółka, raczej wątpię - raz, że zarzekali się że dużych kontraktów na tę chwilę nie chcą proponować, bo nie ma możliwości przeprowadzania takich transferów, które tak duże kontrakty by uzasadniały, a dwa że jakiegoś wielkiego ciśnienia na transfery do klubu nie mają tej zimy.

A co do Berga - bardziej niż jego kokieterią i takimi zdaniami wyrwanymi mimo wszystko z kontekstu martwiłbym się przygotowaniem fizyczny - nikt nie wie jak to będzie wyglądało po takich lekkich treningach zimą. Niby wiele lig pokazuje, że "zimowe ładowanie akumulatorów" jest kompletnie zbędne, żeby utrzymać wysoką formę przez cały rok, ale może się okazać, że różne drwaliste ekipy nas po prostu zabiegają...

syryls 13.02.2014 15:40

Cytat:

93. min. GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! 2:2 WISŁA KRAKÓW GRA DALEJ! Bohaterem Wisły Fall, który strzela gola głową po dośrodkowaniu jednego z kolegów. Piłkarze Fulham załamani, bo kilka sekund wcześniej fantastyczną akcję pod polem karnym Odense zmarnował Orlando Sa. Portugalczyk wyszedł sam na sam i za długo zwlekał ze strzałem. Ależ miła sensacja!
Niech nam załatwi MP

Emenems81 13.02.2014 16:08

No no kawał grajka jak na naszą kopaną, zobaczymy jak szybko przebiegnie aklimatyzacja.

Drozd 13.02.2014 16:39

Ciekawe ile razy Borski przypadkowo się pomyli...

For_FuN_ 13.02.2014 17:01

Widzę istne szaleństwo, a to kopacz, który nie sprawdził się w kilku ligach. Fajnie, że coś tam trafiał w słabej(na dzisiaj) lidze cyprjskiej. Na amatorską ekstraklase jednak pewnie wystarczy, ale żeby się kimś takim podniecać...do np. takiego Ljuboji, to nie ma startu. A co do tych zarobków, to na Cyprze pewnie kasował ze 100 tys. euro/sezon(jeśli w góle coś dostawał, bo tam się nie płaci). Transfer podobnej klasy co Paixao i Vasco, tzn. gość ze słabej ligi w formie.

63.5 Kg 13.02.2014 17:40

Faktycznie kawal grajka.
Gosc przychodzi raptem za 0,5 mln euro (co to jest !) do smiesznie słabej ligi kopanej ,widać ambitny..
Jak dla mnie kolejna gwiazda jakiej w Leglej wiele....

emj10 13.02.2014 18:34

Jeszcze nie zagrał ani minuty, a już wiadomo, że tylko Borski może pozwolić mu zdobywanie bramek. No tak za sędziowania Musiała to na pewno nie strzeli :D

Może być odkryciem rundy, ale równie dobrze może to być niewypał. Kosztowny niewypał dodajmy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:53.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl