![]() |
przyjdzie Kosa to będą grali po połówce z Ilievem ;)
|
Cytat:
tak mi się skojarzyło :P sorry na off |
Głowa, Sobol, Mały, Kosa...
Ciekawe, czy Kulawik zabiera głos nie pytany. |
Co ten Kulawik opowiada po tych sparingach to jest masakra. Ciągle czuć ostre treningi z ostatnich dni. <lol>
|
Cytat:
|
A co jest nie tak z tymi treningami? Taki tam zaduch że kilka dni je czuć???
|
Odpuśccie im teraz mają forsowne treningi. Np. wbiegają na górkę znajdującą się przy hotelu. Podobne ćwiczenie aplikował swoim podopiecznym kat Felix Magath, nawet specjalnie kazał taką usypać gdzieś obok boiska treningowego.
|
Kulawik to może być co najwyżej wersją very very light Magatha ;) Nie ma co ich w ogóle porównywać, bo to dwie różne bajki. Nie wiem jakie metody ma Kulawik i czy rzeczywiście wciąż daje piłkarzom tak duże obciążenia, jak na początku okresu przygotowawczego, ale najważniejsze, żeby byli "świeży" na ligę.
|
Jak Kule niezwykle szanowałem za lata gry,tak teraz niech lepiej mniej mowi a wiecej robi ,bo jezyk mu sie plącze i nic dobrego z tego i tak nie ma.
|
"Tomasz Kulawik uważa, że jego eksperyment się powiódł"
Cytat:
Czyli tak będzie wyglądać podstawowa jedenastka ? Pareiko Jaliens, Chavez, Sobolewski, Bunoza Wilk Małecki, Garguła , Chrapek, Szewczyk Genkov |
Sobolewski stanie sie najlepszym stoperem w Polskiej Lidze, zobaczycie...
Zawodnik szybki, sprawny fizycznie, zwinny, nic tylko pogratulować dobrego wyczucia talentu Radka Ja .......e... Co za czasy |
Im wcześniej ten człowiek przestanie być trenerem Wisły tym lepiej. Dla dobra klubu.
Szkoda jednak Kazia Moskala... |
Odejdzie Kulawik i kto następny?
Poczekaj chwilę, po raz pierwszy przepracował dwa obozy i jeszcze przed rozpoczęciem ligi chcesz się go pozbyć? Gratuluję. |
1. Sobolewski na pomocnika jest już za stary, bo nie ma siły tyle biegać.
2. Nasza obrona jesienią była gówniana. Dlaczego nie spróbować? |
Cytat:
Tyle że tym sposobem mamy kolejnego tzw. obrońcę i 4 kolejnych na ławce (Burliga, Czekaj, Głowa, Jova), a dalej od swojej bramki mamy jedną opcję mniej. Wolałbym spróbowanie Burligi albo Jovy w pomocy... to byłaby dla mnie jakaś próba wzmocnienia naszej nędznej siły ofensywnej. Jak my będziemy stwarzali sytuacje i strzelali gole? Fuksem, przypadkiem i... co poza tym? |
Cytat:
No i - rzecz jasna dla ekspertów i koneserów - po indywidualnych akcjach Sikorskiego. Sobolewski w ofensywie od dłuższego czasu niewiele nam dawał. Za rok walka o utrzymanie, ale tym razem raczej już na noże, bo bez dwóch czerwonych latarń ligi. Przydałaby się dobra obrona... |
Cytat:
To samo się tyczy piłkarzy. Ze niby jak jeden z drugim przepracuje dwa obozy to co? Uaktywni się w nim talent piłkarski, przypomni sobie coś co do tej pory miał schowane, ale nie wiedział jak wykorzystać ? No proszę cię... Trener gówniany to i wyniki jego pracy będą gówniane. Tak jak w życiu, jeśli jesteś w czymś dobry to odnosisz sukcesy. Kropka. |
Cytat:
Akurat Kulawik już nie jest najsłabszym ogniwem w łańcuchu - reszta dorównała poziomem do niego. Takie nastały czasy. |
Cytat:
Nominalnie to jest skrzydłowy. Sęk w tym, że właściwie nie ma dryblingu i bazuje na odejściu od zawodnika (kopnięcie w bok/przód i liczy, że będzie pierwszy przy piłce). To się sprawdza jak skrzydłowy jest podczepiony do linii i gra bardzo szeroko, a my od dłuższego czasu gramy raczej na obiegających obrońców, więc Burliga nie pasuje. Taka charakterystyka powoduje, ze powinien sprawdzać się jako boczny obrońca, ale to półprawda. Z przodu jest nawet nieźle, ale z tyłu Burliga nie wraca i nie umie reagować, więc każdy poważniejszy rywal go wozi jak chce. Próbowano go na stoperze, ale to już totalne nieporozumienie. Wysoki i silny, to dajmy na stopera - PMS at its best. Jak dla mnie najlepszy byłby dla niego środek ataku, tylko nie wiem czy to nie za późno na taką przeprowadzkę. Jeszcze w ME Burliga miał nosa do dochodzenia do sytuacji i ich wykorzystywania. Ma parametry fizyczne jakich obecnie szuka się u środkowego napastnika, a jego skromny repertuar zwodów może sprawdzać się przy oddawaniu strzałów. Co do Jovanovicia, to w jego wypadku w gre wchodzą dwie pozycje - stoper i def. pomocnik. Na bok się nie nadaje, bo w bocznych sektorach źle sobie radzi 1 na 1. |
Nie ma sensu kombinować z Sobolewskim na środku obrony. Przecież nie narzekamy na niedobór stoperów.
|
Cytat:
|
W takim przypadku lepiej po prostu sprzedać Chaveza lub Bunozę i poszukać na rynku lepszego stopera.
Przesuwanie na tak odpowiedzialną pozycję zapaśnika Sobolewskiego to szukanie problemów. |
jak sprzedać Bunoze, przeciez to nasz jedyny lewy obronca
|
Cytat:
Cytat:
No ale grunt, że swojaków nie strzelają. |
Trener Tomasz Kulawik stawia na Bośniaka w roli lewego obrońcy. - Lepiej czuję się na środku defensywy, ale trener Kulawik widzi mnie na lewej obronie. Jestem ambitnym człowiekiem, który chce się rozwijać, dlatego robię to, co do mnie należy i daję z siebie wszystko.
W razie czego Małecki zagra, Dariook go uprosi na grilu. |
Nie chcę przesądzać co do gry Bunozy jako lewy obrońca ,ale jak dla mnie jest za mało zwrotny na tej pozycji i nawet przeciętny prawoskrzydłowy będzie go "wkręcał" w ziemię.
|
Cytat:
Mamy przecież jeszcze Burligę, a i Jova by sobie na pewno poradził... może jeszcze ktoś...:lol: |
Przecież jest jeszcze PPLO (prawy pomocnik lewy obrońca) Stolarski!
|
Właśnie moim zdaniem z Bunozą jest podobna historia jak z Sobolewskim. Prosimy się o kłopoty rzucając piłkarzy po pozycjach na które nie pasują. Ok, Bunoza jest ambitny, fajnie, tylko co ja widzę w praktycznie każdym skrócie ze sparingów? Przeciwnik atakuje naszą lewą stroną zupełnie bez przeszkód, skrzydłowy śmiga jak samochód pustą autostradą do samej linii końcowej.
|
Czy może ktoś napisać jakie "papiery trenerskie ma T. Kulawik i czy oprócz Wisły trenował jakikolwiek inny zespół żeby zdobyć chodź minimum doświadczenia?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
No to już nawet nie są jaja! |
Cytat:
|
Zombie bez jaj, popatrz jaki materiał w Barcelonie miał Guardiola, a co obecnie ma Kulawik w Wiśle ;)
Twoje pytanie było aż tak głupie, że naprawdę szkoda czasu na odpowiedź. |
Cytat:
|
Cytat:
Nawet, dla jaj, mogę przyjąć że Guardiola nie dorastał Kulawikowi doświadczeniem do pięt. I teraz jest doskonała pozycja wyjściowa do dyskusji pt: wpływ doświadczenia trenera na postawę drużyny, czyli jak wyniki wygrywają z CV. |
Cytat:
Wnioskuje, że pozostaje się tylko cieszyć... Dzięki Bogu, sił starczy na 70 minut. No cóż, szału nie ma ale progres powinien być widoczny. Tym bardziej że meczów będzie dużo! Całe 17 spotkań... |
W 70 minut ich rozbijamy w pył, a później tylko gramy piłka, biega przeciwnik.
|
Czy Wy już naprawdę musicie się do wszystkiego przypierdzielać? Przecież kontekst tego zdania jest zupełnie inny niż Wasze bajania...
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:13. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl