Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Telewizja DVB-T, NC+, Cyfrowy Polsat, UPC, itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8336)

Grodo 02.07.2015 00:48

Koledzy. Poczytajcie o sharingu. Za 20 zł/m macie pełny pakiet NC+ i POLSAT-u (nie "po" tylko w sumie). Linków nie zapodaję bo powiecie że reklama...

luke1906 02.07.2015 07:05

Dawaj link :) jak nie tu to na priv

63.5 Kg 02.07.2015 08:10

Panowie takich rzeczysie nie reklamuje glosno...
Oczywiscie ze sa rozne mozluwosci ale z tego co pamietam lat kilka temu wszystko musialo leciec przez wlaczony komputer non stop....

kerim1906 02.07.2015 09:56

AntyMod za to samo co masz płace 54,90 , w tym roku przedłużyłem po wypowiedzeniu w tej samej cenie + HBO i Cinemax ( praktycznie niepotrzebne bo to badziewie ale dawali to wziąłem) . zaczynali w tym roku wznowienie od 79, reasumując , raczej nie ugrasz nic więcej niż ta sama cena + dodatkowe kanały , ale warto próbować

Gwiaździsty 02.07.2015 16:10

Pytania są inne, czy płaciccie za dzierżawę dekodera czy nie ? iczy płaciccie za multiroom ? Bo wtedy cena jest dobra kiedy masz to bezpłatne.

MatMario 03.07.2015 08:51

Do 13 maja oferta była spoko, teraz po wprowadzeniu 8c+ jest lipa.

Do mnie dzwonią i namawiają ale lipa.

Mam teraz wszystko bez Sundance i erotyki. Do tego 1xPVR i multi na kameleonach :D. Płacę 99zł

Proponują Superpremium 6c+ za 94,99 Cinemaxy na pół roku gratis
albo Superpremium 8C+ za 99 cinemaxy na pół roku gratis

Greg91 03.07.2015 09:01

antymod, nie sądzę żebyś dał radę cokolwiek ugrać, jak tam pracowałem, to ciężko było o ofertę za 59 zł z C+, jak klient mi mówił, że chce C+ za 45zł-50zł to miałem niezła beke. Ale możesz złożyć wypowiedzenie, może Ci się uda, jednak nie liczyłbym na to, co najwyżej jakieś dodatkowe kanały w tej samej cenie.

Benan 15.07.2015 20:11

Powiecie mi czy taki telewizor Funai 40FDI7555/10 http://www.oleole.pl/telewizory-led-...i7555-10.bhtml jest coś wart?
Bo cena fajna tylko nie wiem jaka jakość

TSWthedues 15.07.2015 21:02

Nie znam się ale się wypowiem:) są ludzie, którzy kupując sprzęt za 4 tys. będą niezadowoleni z obrazu jaki dostali, natomiast znajdą się tacy, którzy kupią coś za 1000zł i będą wniebowzięci z jakości:) To są po prostu gusta i Twoje wyczulenie na jakość obrazu, a każdy to ocenia indywidualnie.
Najlepiej jest samemu to sprawdzić a jeśli nie, to spróbować sobie znaleźć jakieś recenzje video na youtube.

Wklejam dwa artykuły na co zwracać uwagę przy zakupie TV może Ci się przydadzą.

http://www.benchmark.pl/testy_i_rece...telewizor.html

http://www.spidersweb.pl/2013/04/jak...or-wybrac.html

Moja opinia jest taka, że jeżeli Cię stać na coś lepszego to przemyśl zakup. Ja mam problem z głowy:) ponieważ mam swoją ukochaną Plazmę:) w 30 stopniach żyć nie mogę, ale jakoś obrazu na filmach jest nieziemska.

P.S. pamiętaj, że jeśli masz miejsce to zawsze przemyśl, czy nie warto kupić coś ciut większego, TV to zakup na lata.
P.S.2 w ostateczności nawet jak zakupisz przez neta a będziesz niezadowolony to przysługuje Ci 14 dniowe prawo do zwrotu towaru bez podania przyczyny(łaski nie robią...)

rozarian 22.08.2015 20:38

Jakby ktoś jeszcze nie wiedział, to nc+ straciło prawa do transmitowania ligi włoskiej, francuskiej oraz prawdopodobnie hiszpańskiej :pala: na rzecz ELEVEN. Stacji tej nie ma na razie chyba nigdzie w telewizji.

Można obecnie za darmo oglądać dwa kanały (dziś uruchomili drugi Eleven Sport) w bardzo dobrej jakości w necie:

http://www.elevensports.pl/

Lecą w tej chwili mecze live l.francuskiej i włoskiej. Ogładac można tylko z polskiego IP.

AntyMod 22.08.2015 21:12

NC+ juz nie ma ligi francuskiej, wloskiej, hiszpanskiej , - na 90 % nie ma LE i NBA ....ma tylko extraklase, lige angielska i LM , i jeszcze maja super oferty dla mnie za 69 zl - buahahahhahaha ..... ta telewizja strasznie zeszla na psy , ja za 2 tyg koncze i juz nie przedluzam , 30 zl zainwestuje w neta i bede mial podobnie

Gucio25 22.08.2015 21:25

LE akurat ma, podpisali kontrakt na kolejne 3 lata.

AntyMod 22.08.2015 21:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gucio25 (Post 1412037)

jestes pewien ???? :shock: ......Le to nie LM !!!!

ulTraS 22.08.2015 22:34

A po za tym Eleven nie ma praw do La Liga.

szprotson 23.08.2015 08:02

nie ma praw? No to poczekajmy
Bo "11" bierze prawa od BeINsport z kataru który to własnie "11" daje sygnał wiec poczekajmy moze z ocenami.
Już weszli na netie w kablowkach a to dopiero początek.
Gucio : LE stracili chyba również

siemstein 23.08.2015 08:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1412047)
nie ma praw? No to poczekajmy
Bo "11" bierze prawa od BeINsport z kataru który to własnie "11" daje sygnał wiec poczekajmy moze z ocenami.
Już weszli na netie w kablowkach a to dopiero początek.
Gucio : LE stracili chyba również

Eleven to lepszy marketing ma niż w rzeczywisty potencjał. Nie mają praw do La Ligi. A LE jest w C+. Niemniej, początek końca NC+ właśnie się zaczął i takie telewizje jak Eleven będą na topie. Osobiście chciałbym, żeby do Polski weszło SkySports. Ale to tylko marzenia.

63.5 Kg 23.08.2015 09:57

NC+ stracilo lige francuska,wloska,hiszpanska i 74 mecze polskiej ekstraklasy...

Lige Europy podpisali na 3 lata na wylacznosc od fazy grupowej...

Ale pieniazki to chcą pobierac coraz większe...

A co do Hiszpanii to walcza o jakas sub-licencje..

Co do Eleven to nigdy nie będą w stanie się pzrebic bedac tylko w necie( teraz weszli do Netii), dlatego jest to pewniak ze wkoncu będą musieli dolaczyc do platform cyfrowych...

mitmichael 23.08.2015 10:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gucio25 (Post 1412037)

Na razie nie ma jeszcze potwierdzenia a to info, ze podpisali kontrakt na kolejne 3 lata to od Stanowskiego na twitterze (podobno w takich sprawach sie nie myli) a cos długo schodzi NC+ by to oficjalnie potwierdzic. A co do straty ligi włoskiej czy francuskiej wystarczy, ze dołacza Eleveny (mysle, ze w koncu to nastapi) i znowu beda mogli reklamowac najlepsza pilke w NC+ (wlasciciel nowych stacji chce zeby kanały były dostepne juz od najmniejszych pakietow ale czy tak bedzie zalezy tylko od platform cyfrowych). Jezeli nie dołacza tych lig a okaze sie, ze Eleven w Polsce bedzie miało prawa do La Liga (nie ma jeszcze) to strata wielu abonentow a na to raczej sobie nie moga pozwolic.

KRIS22 23.08.2015 11:06

Chciałbym sie podzielić z innymi abonentami jak to NC + traktuje swoich klientów zwłaszcza stałych wiec od początku jestem długoletnim ich abonentem jeszcze jak były dekodery na pamietny klucz a nie karty wiec lat kilkanaście i gdzie zawsze miałem praktycznie najdroższy z ich możliwych abonamentów w tamtym roku przedłużyłem umowe o kolejny rok płace 184 zl za opcje full abonamentu jak większość Nc+ posiadam ze względu na Piłkę Nożną czasem również Żużel i Reczną jak wiemy wszyscy Platforma pozbyła sie Lig Francuskiej , Włoskiej podobno również Hiszpanskiej , Recznej okrojono również Ekstraklasę o 2 mecze w kazdej kolejce. Kilka dni temu na ekranie telewizora wyświetlił mi sie komunikat o kończącej sie umowie wiec zadzwoniłem na numer do Nc+ i teraz do setna sprawy pan poinformował mnie ze umowa konczy mi sie z dniem 30 Listopada wiec sie pytam co mi proponuje i zaznaczyłem ze nie wyobrażam sobie płacić dalej 184 zl za okrojoną ofertę w porównaniu z tym co miałem gdy podpisywałem rok wczesniej i zobaczyłem sobie jakie obecnie są pakiety dla NOWYCH klientów i pakiet który by mnie interesował kosztuje 99 zl (nazywa sie Ekstra+ z Canal+) są w nim wszystkie Canale Plus z PIłką i Eurosport który ma Ligę Niemiecką pytam wiec konsultanta czy mogę nową umowę która by weszła w zycie po wygaśnieciu obecnej zawrzeć na własnie takich warunkach jakie są proponowanie nowym klientom i usłyszałem ze mogę pozostać tylko przy swoim obecnym abonamencie i tej kwocie którą płace obecnie wybuchłem smiechem ja mam dalej płacic 184 zl za mniej atrakcyjną oferte jaką miałem dotychczas ( Liga Włoska , Francuska , Hiszpanska ? Piłka Reczna ) ja jako kilkunastoletni ich abonent ma gorsze warunki niz jak ktoś przychodzi z ulicy i podpisuje jako nowy klient pytam gdzie tutaj sprawiedliwość ? Powiedziałem wiec konsultantowi ze lepiej wyjde na tym jak z dniem 30 listopada rozwiążę z nimi umowę i powiedzmy 1 grudnia jako nowy klient podpiszę umowe i bedę płacił zamiast 184 zl - 99 i bedę miał co prawda mniej kanałów ale rozgrywki Piłkarskie takie same jak obecnie gość nie wiedział co powiedzieć nie rozumiem dlaczego ja jako wieloletni klient nie moge podpisując nową umowe mieć takie same warunki jak nowi klienci dla mnie to jest KPINA tak własnie traktujecie stałych i wieloletnich klientów drogi NC+ !

R33 23.08.2015 12:43

Nie, możesz zmienić. Ci konsultanci po prostu mają prowizję od umów i czasem zalecenia od swoich przełożonych, żeby nie obniżać abonamentów. Stąd taka reakcja.

szprotson 23.08.2015 12:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siemstein (Post 1412048)
Eleven to lepszy marketing ma niż w rzeczywisty potencjał. Nie mają praw do La Ligi. A LE jest w C+. Niemniej, początek końca NC+ właśnie się zaczął i takie telewizje jak Eleven będą na topie. Osobiście chciałbym, żeby do Polski weszło SkySports. Ale to tylko marzenia.

http://taksiegra.com/prawa-sportowe-ncplus/
http://satkurier.pl/news/118592/hisz...otwierdza.html

i skończ .......ić.

mitmichael 23.08.2015 15:23

Oswiadczenie NC+ w sprawie La Ligi

wiemy jak ważne są dla Was mecze ukochanego klubu. Od 17 lat transmitowaliśmy rozgrywki ligi hiszpańskiej i doskonale rozumiemy Wasze zaniepokojenie brakiem spotkań La Liga w telewizji. Dla nas wszystkich jest to bardzo niekomfortowa sytuacja, że mecze nie są obecnie dostępne w Polsce. Zapewniamy, że wciąż pracujemy nad bezpośrednią lub pośrednią dostępnością ligi hiszpańskiej dla naszych abonentów i będziemy informować o rozwoju sytuacji.

Greg91 09.09.2015 21:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1412062)
Nie, możesz zmienić. Ci konsultanci po prostu mają prowizję od umów i czasem zalecenia od swoich przełożonych, żeby nie obniżać abonamentów. Stąd taka reakcja.

Nie czasem, a zawsze są zalecenia od przełożonych, co do obniżania/ podwyższania abonamentów. Obniżać można tylko, gdy ktoś złoży wypowiedzenie. Co do postu wyżej, do którego się odwołujesz, to co do zasady nigdy abonent nie mógł przejść na niższy abonament bez wypowiedzenia, a już na bank nie z kwoty 190zł na 90zł (nawet z wypowiedzeniem byś takiego nie dostał). I w nc+ nikogo nie interesowało czy jesteś abonentem 15 miesięcy czy 15 lat.

rozarian 18.09.2015 16:31

Eleven HD i Eleven Sports HD dołączone do nc+. Odpowiednio kanały 127 i 128.

63.5 Kg 18.09.2015 17:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rozarian (Post 1414751)
Eleven HD i Eleven Sports HD dołączone do nc+. Odpowiednio kanały 127 i 128.

Tak do 15 października...
Potem bulic trzeba...

AntyMod 18.09.2015 19:05

hehhe- trzeba doplacac do tego co mialo sie w ofercie przy podpisaniu umowy ....taka gangsterka w imie prawa to tylko w tym chorym kraju

kerim1906 18.09.2015 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1414759)
hehhe- trzeba doplacac do tego co mialo sie w ofercie przy podpisaniu umowy ....taka gangsterka w imie prawa to tylko w tym chorym kraju

Dokładnie , ale niektórzy godzą się na to , teksty w stylu 10 czy 20 dodatkowo to ja mogę......Jakby była jakakolwiek solidarność to nie dostali by szmaciarze złamanego szeląga. Podpisując umowę każdy wiedział na co się decyduje, zarówno kanalowcy jaki i ja.Jeżeli o mnie chodzi nie zapłacę symbolicznego grosza więcej.Może dlatego od lat dobry pakiet nie kosztuje mnie więcej niż 50 zeta.

rozarian 18.09.2015 19:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1414755)
Tak do 15 października...
Potem bulic trzeba...

Nawet się tym nie zainteresowałem. Zobaczyłem dodane kanały i tyle. Eleven był dostępny w necie i jakoś się poza jednym meczem nie skusiłem. Niech płaczą ci, co im zanoszą co miesiąc dużo kasy i pewnie zaniosą im też dodatkowo za 11-tkę.

Konrad. 01.11.2015 17:30

Planuje podpisac umowę z nc, da sie coś utargować przez telefon tak jak kiedyś?

tomytom 01.11.2015 18:10

Nie wiem, czy coś się zmieniło od momentu wyłączenia "promocyjnego" okresu oglądania Eleven, ale jakość ich transmisji to jakaś kpina była ...

landryna99 02.11.2015 15:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 1418812)
Planuje podpisac umowę z nc, da sie coś utargować przez telefon tak jak kiedyś?

Przedłużasz czy nowy klient? Jak nowy to masz lepiej na starcie niż starzy abonenci.Jak przedłużasz to wyślij wypowiedzenie to będą cię błagać byś został i dadzą ci jakąś promocję

KuLwIk 20.11.2015 16:43

Czy ma ktoś UPC i dostał może ofertę typu WRU XV-XX?

Coglin 21.11.2015 11:02

Wie ktoś, czy w Orange można wywalczyć coś więcej, niż według oficjalnego cennika przy nowej umowie?

Konkretnie umowa na Funpack - net 300Mb/s, TV ekstra+ z c+, tel. przez net.

tommiyacht 21.12.2015 11:46

Internet+Tv z UPC, co teraz warto brać dla nowego klienta ? jest ktos w temacie ?

Kocur 21.12.2015 12:41

U mnie lepszą ofertę niż UPC przedstawił ISTS.

Mam już u nich net plus tv od ponad roku i śmiga kompletnie bezproblemowo. Tyle że oni są tylko na północy Krakowa bodajże.

Przez to że są małą firmą w porównaniu z kobyłą jaką jest UPC łatwiej coś ugrać indywidualnie.

wiertar 21.12.2015 12:55

orientuje sie ktoś gdzie wezme najtanszy multiroom na rynku??

Bąbel 09.01.2016 12:54

Jest jakaś alternatywa dla UPC w Bronowicach na ulicy Zapolskiej?

Jaro1991 03.02.2016 10:08

Dla abonentów UPC (choc już pewnie wiecie):

http://satkurier.pl/news/124774/upc-...ulicy-i-e.html

Teraz moje pytanie - zastanawiam się nad tym, czy ja jako posiadacz pakietu Select mogę wypowiedzieć im umowę? Rozmawiałem z Panią "Konsultant" na czacie, twierdzi, że kanały te w tym pakiecie nie są gwarantowane (choc nie potrafiła powiedzieć, gdzie listę kanałów gwarantowanych mogę znaleźć), co za tym idzie, prawa takiego nie mam. Pytanie - czy ktoś z Was posiada pakiet Select I próbował wypowiedzieć umowę z powodu wyłączenia tych kanałów w ostatnim czasie?

swiety37 03.02.2016 13:20

Ja posiadam pakiet max i dostałem od nich maila o zmianach i w mailu napisane miałem, że mogę z tego powodu rozwiązać z nimi umowę.
Wysłałem do nich zapytanie i w odpowiedzi dowiedziałem się że mogę rozwiązać umowę, ale na wszystkie usługi upc (internet kablowka i C+), co mi w sumie nawet bardziej pasuje. W sobotę składam wypowiedzenie.

arti 07.02.2016 09:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez swiety37 (Post 1428126)
Ja posiadam pakiet max i dostałem od nich maila o zmianach i w mailu napisane miałem, że mogę z tego powodu rozwiązać z nimi umowę.
Wysłałem do nich zapytanie i w odpowiedzi dowiedziałem się że mogę rozwiązać umowę, ale na wszystkie usługi upc (internet kablowka i C+), co mi w sumie nawet bardziej pasuje. W sobotę składam wypowiedzenie.

Ja też dziękuję upc, idę do netii.
W pakiecie sport mają m.in. eleven!:)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:39.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl