Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Polskie kluby w europejskich pucharach. Sezon 2011/2012 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8096)

crazykaro 14.07.2011 22:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rw88 (Post 1126723)
Śmiejemy się z Jagi, ale trzeba przyznać, że jak na swoje możliwości Kazachowie zupełnie przyzwoicie sobie w tym roku poczynają. Właściwie wszystkie trzy ekipy w II rundzie el. LE osiągnęły dziś niezłe wyniki. Rywali co prawda bajecznej klasy nie mieli, ale punktują bardzo ładnie. Jest duża szansa, że wszystkie trzy ekipy będą mieć w III rundzie eliminacji, a to już jest niezły wyczyn.

Chciałem zauważyć że rok temu też mieliśmy wszystkie drużyny w III rundzie eliminacji i co z tego wyszło?

Angmir 14.07.2011 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1126731)
Chciałem zauważyć że rok temu też mieliśmy wszystkie drużyny w III rundzie eliminacji i co z tego wyszło?

Jak to co ?? kilka łatwych punktów do rankingu ...

7 kotów 14.07.2011 22:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zOOn (Post 1126730)
Jakby przenieśli na Croke Park, to być może :D

Aviva. Tam gdzie byl tegoroczny final PUEFA.
Na Croke Park ponownie zakaz rugby i pilki noznej - sportow "brytyjskich"

krytyk 15.07.2011 06:49

A wielka Levadia zremisowała na wyjeździe z luksemburskim Differdange 0:0. Coraz trudniej uwierzyć, że ten zespół pokonał Wisłę 2 lata temu.

rw88 15.07.2011 07:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1126731)

No nic nic, ale my jesteśmy około 20-25 miejsca, oni w granicach czwartej dziesiątki. Po prostu chcę wskazać, że albo zrobili postęp, albo mają zupełnie dobry sezon. To tak w ramach ciekawostki tylko :)

zim zum 15.07.2011 08:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krytyk (Post 1126808)
A wielka Levadia zremisowała na wyjeździe z luksemburskim Differdange 0:0. Coraz trudniej uwierzyć, że ten zespół pokonał Wisłę 2 lata temu.

Karabach też nie lepiej :)

Antystenes 15.07.2011 08:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez River (Post 1126701)
Patrzcie jak pilka lubi sie zmieniac. Rok temu Zilina grala w LM, fakt, byla tam chlopcem do bicia, ale grala. Dzis ta sama Zilina (pewnie juz troche w innym skladzie personalnym) wlasnie dostaje baty od islandczykow 0:3:D

Wszystko zależy od właściciela klubu. Jeśli zamiast zainwestować kasę zarobioną w LM, wysprzedaje się zawodników to taki musi być efekt..

alarazboy1 15.07.2011 09:56

7 kotów--- na Croke Park Irladia grała w el. do World Cup 2010 i baranż z Francją ....było nawet 75 tys. widzów...więc chyba nie ma jakiegoś zakazu

KoTu1906 15.07.2011 09:59

http://pl.uefa.com/uefachampionsleag...aws/index.html link do losowania

Angmir 15.07.2011 12:45

przyzwoite losowania

Legia vs. FK Mińsk/ Gaziantespor (30% szans) pierwszy mecz na wyjeździe !

Śląsk vs Metalurgs Skopje / Lokomotiv Sofia (50% szans) njałatwiejszy rywal !! do tego graja 1szy na wyjeździe !

Udane losowanie

leszekm_ 15.07.2011 12:47

Śląsk dobre losowanie, jak przejdzie Dundee to będzie faworytem meczu z Lokomotivem lub Metalurgiem. Legia nie ma szans z czwartym zespołem ligi Tureckiej

CH. 15.07.2011 12:47

Heh, poszczęściło im się.
Śląsk fart jak .... , Legia nie gorsza.. ;)
Teoretycznie na tym etapie Legia i Śląsk na tym powinny zagrać z kim dużo cięższym niż Wisła w LM . A jest odwrotnie :)

rw88 15.07.2011 12:49

Jest świetnie biorąc pod uwagę na kogo mogli trafić, oby teraz Śląsk nie zrąbał rewanżu w Dundee! Bo jest zupełnie realna szansa nawet na dojście do IV rundy el. LE. Legia też bez szans na starcie nie jest, chociaż będzie bardzo trudno, ale awans jest w jakimś stopniu realny.

kreseq 15.07.2011 12:51

Wyjazd pod granice z Syria, wydatek spory ;) Co do przeciwnika to w pierwszym meczu padl remis wiec nie wiadomo jak bedzie. Szanse sa, jak nie z nimi to z kim ?

kriswisla 15.07.2011 12:51

jezeli lokomotiv przejdzie dalej i Slask to wspolny wyjazd do Bułgarii no to bedzie sie wtedy działo

kulek 15.07.2011 12:53

najłatwiejsi rywale z wszystkich mozliwych moim zdaniem;)

Leh71 15.07.2011 12:53

Zwracam uwagę na to iż jeśli Śląsk awansuje,Lokomotiv awansuje (o nas nie wspominam) to będziemy ze Śląskiem grać być możę dzień po dniu w Bułgarii :)

kriswisla 15.07.2011 12:55

lokomotiv zremisował na wyjezdzie 0-0 a wiec wszystko jeszcze otwarte

thomasson 15.07.2011 12:55

Wiem, że Gaziantespor i Lokomotiv grały na wyjeździe ale przy ich remisach wcale nie jest pewne że to oni awansują. Dopiero by było gdyby Śląsk grał w Macedonii, a Legia na Białorusi, ogólnie całkiem dobre losowanie

John1906 15.07.2011 12:58

Śląsk pierwszy mecz na wyjeździe gra, więc możliwe, że szykuje się wspólny wyjazd do Bułgarii :)

wiktorpiekarski 15.07.2011 13:07

Legia ma duze szanse z Turkami minimalnym faworytem Turcy tak sie sklada,ze jestem wielkim fanem ligi tureckiej i apeluje do dzieciakow aby nie jaraly sie tym,ze Gazientespor to jakis gigant bo liga turecka oni nie sprowadzaja zadnych gwiazd maja 6 budzet w lidze tureckiej solidny klub ale jezeli Legia zagra na 100 procent swoich mozliwosci to gra dalej.rewanz u siebie wiec to tez atut.Typuje awans Legii po dramatycznym dwumeczu.

Slask tutaj nie ma co sie rozpisywac 4 runda jezeli ze Szkotami nie bedzie wpadki.

Tutaj widac brak Lecha gdyby grali zamiast kompromitacji Białystok to kolejny zespół w 4 rundzie pewny bo ranking i rozstawienie pewne.

rw88 15.07.2011 13:11

Też oglądam ligę turecką i mam akurat o tej drużynie dobre zdanie. Strasznie dobrze i szybko gra piłką, pod tym względem potrafią być zabójczy, ale też Legia będzie miała prawdopodobnie miejsce do rozgrywania piłki, bo Gaziantespor preferuje otwarty, ofensywny futbol. Warto zwrócić uwagę na Bułgara Popowa, który jest jednym z ich lepszych zawodników, jak cała drużyna szybki, dynamicznie grający. Również były reprezentant Niemieckiej młodzieżówki Tosun jest bardzo groźnym i skutecznym napastnikiem.

Niemniej jednak jeśli Legia zagra dobrze w pierwszym meczu, na 100% możliwości w grze defensywnej szczególnie i wywiezie remis z Turcji, to mają szanse, szczególnie, że rewanż zagrają przed własną publicznością, która w poprzednim sezonie kilka razy ich niosła.

River 15.07.2011 13:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez John1906 (Post 1127128)
Śląsk pierwszy mecz na wyjeździe gra, więc możliwe, że szykuje się wspólny wyjazd do Bułgarii :)

To nie jest takie pewne i nie chodzi o to czy Wisla i Slask awansuja czy nie.

W III rundzie LE Levski Sofia tez wylosowal pierwszy mecz u siebie. Wiec na te chwile 28 sierpnia odbylyby sie w Sofii dwa mecze (zakladajac, ze Loko awansuje). W takiej sytuacji w jednej z par nastapi zmiana gospodarza co UEFA w takich sytuacjach dosc czesto praktykuje. Jest tez jeszcze jedna mozliwosc ale rzadko sie to zdarza. Mianowicie oba mecze odbylyby sie w Sofii przy czym jeden normalnie w czwartek a drugi dwa dni wczesniej we wtorek.

tropik 15.07.2011 13:27

Moim zdaniem dostaniemy niezłe bęcki od turasów.

rw88 15.07.2011 13:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tropik (Post 1127166)
Moim zdaniem dostaniemy niezłe bęcki od turasów.

Na razie nie są w formie zupełnie. W pierwszym swoim meczu zremisowali 1:1 z FK Mińsk na wyjeździe, czyli z aktualnie...10 drużyną ligi białoruskiej, a ich liga liczy 12 ekip.

tropik 15.07.2011 13:56

Może tak, a może nie. ;)
Zeszły ich sezon w lidze. Zobaczcie kogo pojechali:
http://soccernet.espn.go.com/team/fi...epspor?cc=5739

Słabo to widzę, ale nadzieję mam.

szprotson 15.07.2011 14:25

trzymamy kciuki za sofie, wakacje w Bułgarii razem ze Śląskiem lepiej tego nie można było rozkminić:)

cinekw 15.07.2011 14:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1127221)
trzymamy kciuki za sofie, wakacje w Bułgarii razem ze Śląskiem lepiej tego nie można było rozkminić:)

Zapomniałeś chyba, że Śląsk ma jeszcze ciężką przeprawe w Szkocji, podobnie my musimy ograć Skonto, ale widze, że wszyscy już ich zlekceważyli! Przypomnijcie sobie Lecha z zeszłego roku w pojedynku z Interem Baku.. Niby też totalni amatorzy, a Lech awansował na mega farcie przegrywając U SIEBIE 0:1

boczek 15.07.2011 15:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez John1906 (Post 1127128)

wiesz ile by transporterów stało na granicy ;D

Ściągnięto by ludzi chyba z 5 województw ;D

qqq_b 15.07.2011 17:20

Uważam, że tak:
Gra Legii w sparingach nie napawa optymizmem. Nieważne czy zagra z Turkami czy z Białorusinami i tak nie będzie faworytem. Jednak i tak wylosowała najlepiej jak mogła. Jeżeli kibice na Łazienkowskiej zrobią porządne "show" to piłkarzyki mogą się spiąć i wygrać. Na wyjeździe jednak Legia to nie to samo. gra bojaźliwie. Sukcesu Legii upatruje właśnie w tym, że ich kibice u siebie mogą ich ponieść do zwycięstwa. Jeżeli do tego dojdzie szczęście, troszkę cudu - mogą przejść rywali

Śląsk? Tutaj nie ma co pisać, bo grają jeszcze z wymagającym Dundee, które może w czwartek zagrało słabo, ale miało dwie 100% okazje. Do tego u siebie grają na prawdę dobrze, do tego specyficzni kibice. Jeżeli Śląsk zrobi to co robi najlepiej, czyli "autobus przed bramką" i kontratak i jeżeli będzie miał szczęście to awansuje dalej. Losowanie w III rundzie również bardzo udane. Faworytem nie będą, ale bez szans nie są. U siebie wygrać 1:0, i na wyjeździe "autobus" i kontratak. To ich największa siła.

0 22 15.07.2011 18:33

A moim zdaniem Legia trafiła źle. Patrząc oczywiście globalnie, a nie na końcową grupę z 5 opcjami. Inna rzecz, że w tej rundzie na tym poziomie i przede wszystkim z tą dyspozycją Legii nie da się trafić... dobrze.

Dodatkowo trafiliśmy źle na dwóch płaszczyznach. Jeżeli chodzi o media - bo rywal totalnie niemedialny z kurdyjskiego zadupia. Jeżeli chodzi o kibiców - bo Polska obfituje w 'znafców', którzy myślą, że jak polski klub trafił na zespół o którym oni nie słyszeli to jest zdecydowanym faworytem. A tu dupa. Nie jest. Dużo bardziej prawdopodobne jest 0-3 w Turcji w plecy i 1-1 u siebie niż remis tam i gładkie 2-0 dla nas u siebie. Chociaż nawet wtedy z pewnością znajdą się 'szyderco-znafcy', którzy będą stawiać Gaziantepsor obok Karabachu czy Irtysza. Generalnie 75%-25% dla nich.

Gramy z zespołem bogatszym, z lepszej ligi, z droższymi piłkarzami.

A Legia świetna to już chyba niestety... była.

Antystenes 15.07.2011 19:20

Legia jak przejdzie Turków to gra już w fazie grupowej czy jeszcze jeden etap kwalifikacji?

Angmir 15.07.2011 19:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1127398)
A moim zdaniem Legia trafiła źle. Patrząc oczywiście globalnie, a nie na końcową grupę z 5 opcjami. Inna rzecz, że w tej rundzie na tym poziomie i przede wszystkim z tą dyspozycją Legii nie da się trafić... dobrze.

Dodatkowo trafiliśmy źle na dwóch płaszczyznach. Jeżeli chodzi o media - bo rywal totalnie niemedialny z kurdyjskiego zadupia. Jeżeli chodzi o kibiców - bo Polska obfituje w 'znafców', którzy myślą, że jak polski klub trafił na zespół o którym oni nie słyszeli to jest zdecydowanym faworytem. A tu dupa. Nie jest. Dużo bardziej prawdopodobne jest 0-3 w Turcji w plecy i 1-1 u siebie niż remis tam i gładkie 2-0 dla nas u siebie. Chociaż nawet wtedy z pewnością znajdą się 'szyderco-znafcy', którzy będą stawiać Gaziantepsor obok Karabachu czy Irtysza. Generalnie 75%-25% dla nich.

Gramy z zespołem bogatszym, z lepszej ligi, z droższymi piłkarzami.

A Legia świetna to już chyba niestety... była.

Zgadzam się - uważam że Legia mogła trafić zdecydowanie lepiej z tej grupy 5 drużyn ostatecznie sparowanej dla Legii była to opcja dokłądnie średnia - 3 najgorsza, 3cia najlepsza.

Legia jednak bez sznas nie jest - nawet najlepsze kluby Tureckie maja swoje słabe strony, a tym bardziej te które rzadko wyścibiaja nos poza swoja ligę.

nie oszukujmy się Liga Turecka znana jest z świetnej gry ofensywnej, dorej technicznie i tworzonych z rozmachem ataków, jednak pomiomo tego jest to liga zacofana taktycznie i obronnie. Do tego dochody uklady i układziki o jakich nawet w Polsce sie nam nie śniło.

Mądra gra w defensywie połączona z umiejętnymi kontrami moze dać awans. Jednak to Turcy są zdecydowanym faworytem, i wedłóg mnie porażka z nimi wstydem nie będzie.

A co do ujadania dzieciarni i małyszomaniaków którzy zawsze maja duzo do powiedzenia o porażkach choć pojęcia o piłce nie mają żadnego to nie ma się czym przejmować. Oni ujadać będą zawsze ...

Jak Legia przejdzie Gaziantespor to zyska mój szacunek.

PS. 0 22 - Gaziantep to nie obszar zamieszkały przez Kurdów - stolica kurdyjskiej części Turcji jest Diyarbakir, Gaziantespor to bardziej Celesyria albo Aleppo , o ile się orientuje dobrze to obszar od dawna typowo Turecki z dużą domieszką ludności Armeńskiej, na początku XX wieku Armeńców wybito w całej Turcji (skuteczniej niż Hitler Zydów - a Armańczyków nazywano kiedyś "Żydami Starego Świata") i teraz to Obszar typowo Turecki.

Angmir 15.07.2011 19:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Antystenes (Post 1127423)
Legia jak przejdzie Turków to gra już w fazie grupowej czy jeszcze jeden etap kwalifikacji?

jeszcze jeden - i to z drużyną o wilee lepszą jeszcze od Turków ...

szprotson 15.07.2011 19:25

oszukiwał nie będe
Legii życze 2x w dupe, jak zawsze w pucharach.

qqq_b 15.07.2011 19:30

Legii i Śląskowi życzę fazy grupowej LE, a Wiśle fazy grupowej LM :)

martin_6 15.07.2011 19:31

Ja tam Legii kibicować nie zamierzam, ale też nie mam nic przeciwko, by sobie wygrali. W ogóle mnie to nie interesuje.

Ważne, że Śląsk ładnie wylosował. Mają szanse na 4. rundę, a w niej... wszystko możliwe :)

crux.a 15.07.2011 20:05

Życzę zwycięstw i Śląskowi - to oczywiste - i Legii. Legii dlatego, że to nasz główny rywal w erze Cupiała. Chciałbym, żeby tak zostało, wygrana z Nimi smakuje wtedy najlepiej. Jesli Legia się stoczy, to boję się, że pozostaną pretendenci w rodzaju Amiki i Groclinu. Oba te kluby budzą moje mdłości. Uważam, że kupowanie miejsca w lidze jest równie niegodne jak kupowanie punktów.

0 22 15.07.2011 20:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Angmir (Post 1127424)
Mądra gra w defensywie połączona z umiejętnymi kontrami moze dać awans. Jednak to Turcy są zdecydowanym faworytem, i wedłóg mnie porażka z nimi wstydem nie będzie.

PS. 0 22 - Gaziantep to nie obszar zamieszkały przez Kurdów - stolica kurdyjskiej części Turcji jest Diyarbakir, Gaziantespor to bardziej Celesyria albo Aleppo , o ile się orientuje dobrze to obszar od dawna typowo Turecki z dużą domieszką ludności Armeńskiej, na początku XX wieku Armeńców wybito w całej Turcji (skuteczniej niż Hitler Zydów - a Armańczyków nazywano kiedyś "Żydami Starego Świata") i teraz to Obszar typowo Turecki.

1. No, właśnie problem polega na tym, że Legia mądrze w defensywie to grała ostatnio dwa sezonu temu.

2. A widzisz, nie wiedziałem. Mam stare info :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1127426)
oszukiwał nie będe
Legii życze 2x w dupe, jak zawsze w pucharach.

Nie ukrywam, że liczę i ja liczę na Litex, chociaż bez większych nadziei..

For_FuN_ 15.07.2011 21:10

To Slask juz awansowal do kolejnej rundy :D? Dobre! Podobnie, jak bylo z Jaga, tak i w tym przypadku mam przeczucie, ze Wroclawianie polegna w Szkocji. Bedzie to pewnie zupelnie inny mecz - tzn. mase wrzutek w pole karne Slaska, a majac takich stoperow to przynajmniej 1 klops w meczu gwarantowany. Nie mowie o tym, ze w pierwszym spotkaniu to Dundee powinno prowadzic 2 : 0, bo mialo kapitalne okazje do zdobycia gola. Bramke dla WKS'u troche przeklamala rzeczywistosc, podobnie jak zwyciestwo Jagi...gdzie grali przeciwko amatorom w 11 na 10(wczesniej nie tworzac sytuacji). Mamy dwumecz, a potem dopiero awans...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:25.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl