![]() |
Cytat:
Marcelo - z dziesięć razy lepszy od reszty stoperów w lidze. Cleber, Singlar, Alvarez - wiadomo. Kirm jest lepszy od Łobo, Diaz od Dudki etc. Nasi piłkarze to w 90% żenada, więc nic dziwnego że trafiają do nas przeciętni zawodnicy - bo zazwyczaj są po prostu lepsi od rodaków. Szczególnie dobrze to widać w przypadku obrońców. Cytat:
Żmijka, jak to jest z tymi chłopcami z ME? Bo ja znam różne historie z których wynika, że wielu z nich brak po prostu ambicji, czy choćby minimum zdrowego rozsądku. |
Cytat:
Mam oczywiście na myśli tych, którzy coś mogą pograć- Burliga i Mączyński. Reszta dno i kontener kalek. |
Kresqu, chyba o kimś innym "mówimy", bo ja mówię (w nawiązaniu do swojego posta) o tym czymś co się pałęta u as po boisku treningowym (tzn chwilowo się nie pałeta, bo jest kontuzjowane).
Wolfy, ale ja słowem nie pisnełam o Marcelu czy Cleberze. Nnie pisze o wszystkich obcokrajowcach. Bo jak już pisałam są tacy, któzy są rzeczywiście bardzo dobrzy (u nas). Ale niestety są też tony słabeuszy. Nawet ściąganych na testy. Fundowanie weekendu w Krk/Wawie/gdziekolwiek jakimś dziwnym ludziom jest dla mnie głupie. Co do Chłopaków z ME naszej, tych teraz się nie wypowiadam bo kto lepszy to od nas uciekł albo ami go puściliśmy. Bo drużynę trzymamy tylko dla licencji (gdyby nie wymóg licencyjny nie mielibyśmy ME). Co do ambicji to niestety też by mi jej brakło jakbym miała się x lat "kopać z koniem". A tak u nas jest niestety. Michu k - ilu piłkarzy ME/rezerw widziałeś w 5-6 meczach? I NAPRAWDĘ KOŃCZE TEMAT, BO ZDANIE SWOJE MAM, NIE ZMIENIĘ, A WDAC CHYBA NIE UMIEM GO PRZEKAZAĆ :) |
Zmijko to przepraszam :) Myslalem ze chodzi o sprowadzenie goscia z U-x Argentyny :) Jesli chodzi o Wasz sklad to nie mam zadnej wiekszej wiedzy :) Jesli urazilem to szczerze przepraszam.
PS: Wlasnie mi cos sie przypomnialo: Mlode druzyny nie graja w calym kraju a tylko w swoim okregu, czy to nie jest chore? Patrze i widze ze nasze mlode wilki zdobyly kilka mistrzostw i kilka 2 miejsc, ale nadal nie wiem czemu graja tylko w swoim rejonie. Wiem Zmijko o co Tobie chodzi i mysle ze chcialabys tego samego co wiekszosc, czyli silnego zaplecza...tyle ze u nas sprowadza sie zawodnikow na teraz, czyli tych, ktorzy juz moga wspomagac 1 druzyne. Zaden mlodzik nie przyjdzie do nas, bo wie ze bedzie go trenowac dupa, a wystawi go inna dupa w meczu o pietruszke. ME jest jednak tragiczna...jesli Kosecki dostaje nagrode....to wszystko jasne :) Przeciez ten koles ma posture mojej 12 letniej siostrzenicy a strzal mojego 30 letniego kuzyna. |
|
Jak dla mnie dziwna decyzja Janasa. Musiał chyba mieć z kimś na pieńku, bo inaczej tego nie moge sobie wytłumaczyć. Jeszcze będzie szybciej uciekał jak przychodził. Ale jego problem :-)
|
Prawda jest taka, jak niektórzy tu zuważyli , że piłkarze chyba ze wszystkich lig świata są lepsi od naszych no może poza Zanzibarem i ligą Eskimosów na Grenlandi. Nasi kopacze pokazują na każdym kroku że wyszkolenie u nich leży i kwiczy iczy nie mówiąc już o podejściu do wykonywania zawodu. Więc się nie dziwmy że wszyscy ściągają szrot z zagranicy bo nieraz ten szrot jest lepszy od Polskiej myśli trenerskiej i szkoleniowej o lata świetlne...
|
Cytat:
Po drugie nie wiem co sie tak tego Alameo uczepiłaś, gość był tylko na testach, a nie został zakontraktowany. Bardzo dobrze piszą poprzednicy. Niech to (jak twierdzisz) stado kalek zagranicznych pokaże naszym zawodnikom ile im brakuje do bycia chociaż takim partaczem. |
Cytat:
Cytat:
|
Podsumowując Wasze posty, za s****ysyna nie rozumiem, jak można wywalić 1-2 mln EURO, na piłkarza pokroju Sobiecha czy innego drewniaka, sugerując się portalami sportowymi.Wczesniej zapłaciliśmy 2 mln marek za Żurawskiego, ale gołym okiem było widać, że to gracz wybitny.
W tej chwieli graczem wybitnym na polską ligę jest Lewandowski, który poszedł do Bundesligi za 2-3 mln Euro? Jest to gracz poza zasięgiem.Jest on, Peszko, ale poza nmi nie ma gracza, który mógł by kosztować więcej niż 0.5.,mln Euro polskiej lidze i realnie wzmocnić Wisłę. |
Cytat:
|
I to jest wlasnie chore.. 5 mln euro za Lewandowskiego.. matko Boska.. za 5 mln to mozna miec 4 Lewandowskich, ale to juz sprawa Borussi ..
Polscy pilkarze sa przeplacani i zarabiaja o 10 razy za duzo.. jak ja czytam ze za Sobiecha oni chca 1,5 mln euro to mnie smiech bierze.. |
hmm.. pokaż mi polskiego piłkarza takiego jak Lewandowski za którego trzeba zapłacić 1,25 mln EUR...
|
Cytat:
Za granicą właśnie w tym okresie było mase wysokogotówkowych transferów. Potem było kilka lat posuchy...i teraz dopiero ceny zaczynają windować. |
Zbyt oryginalny nię będe ale co tam:
zawodnik jest wart tyle ile ktoś za niego zapłaci a że jak u nas w lidze ktoś poniżej 23 roku życia 4 razy zrzedu kopnie pike prosto do przodu, zaliczy 3 udane dośrodkowania i strzeli 5 goli w rundzie to juz go do repry biorą a media kreują na gwiazde to potem wołają za takich po milion E Wszystkiemu winna posucha wsrod rodzimych kopaczy |
http://www.90minut.pl/news/126/news1...w-Gorniku.html
Cytat:
|
Górnik widać poszedł po rozum do głowy i robi zakupy z pomysłem.. Skończyła się era Szczotów i Gorawskich raczej :)
|
Cytat:
pomysł jest. |
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Arek Radomski w Cracovii I jeszcze ciekawy transfer Ruchu Chorzów. http://ekstraklasa.wp.pl/kat,75916,t...wiadomosc.html |
Cytat:
BVB to nie idioci - kiedyś kupili od nas za marne 3 mln € Błasza, a teraz za troszke wiecej Lewego. Przypominam ze 2 lata temu był temat Kuby w Liverpoolu za ok 8-10 mln € ale kontuzje Kuby zadecydowały. Lewandowski też jeszcze będzie 10 mln € wart. Więc nie ******* że znajdziesz takich piłkarzy taniej. Ceny za naszych zawodników są jakie są. Cena to nie to samo co "wartośc" CR9 nie był wart 90 mln € ale tyle Real za niego wyłożył - jest popyt to cena idzie w góre Więc koniec piepszenia o tym jakie po poslkie kluby sa złe że zawyzają ceny. Tylko dlaczego potem jest oburzenie jak ktoś chce Marcelo za 1 mln €, a Małeckiego za 300 tyś € ?? |
chyba koleś włączyłeś się nagle do dyskusji nie wiedząc o czym mowa :)
przestudiuj wcześniejsze posty zanim coś palniesz |
Cytat:
Wbrew pozorom mieszanka rutyny (wspomniani przez Ciebie zawodnicy) + młodzi perspektywiczni Jonczyk i Leszczak + ograny Bębenek (bodajze 27 lat) moze zaowocować. Przykład? Jagiellonia choćby. Mnie bardziej tutaj o tych młodych chodziło :-) |
Zakładamy się, że nie przeskoczą 12 miejsca, a raczej wręcz spadną ?:)
|
Cytat:
Gierczak gral niezle dawno temu, Jop - chcialbym zeby kazdy nasz przeciwnik mial tak awaryjnego i malo zwrotnego stopera. Bebenek, J i L - gra ktoregokolwiek mlodego na miare potrzeb juz w tym sezonie, a Bebenka w ogole kiedykolwiek to bedzie dla mnie niespodzianka. Ale oczywiscie to moje subiektywne zdanie i ich problem. |
Cytat:
|
@kha1
Pamiętam, że stwierdził, iż chce swoją formę i renomę odbudować powoli i z tego powodu zaczął w 1 lidze. |
Cytat:
|
Cytat:
|
czy Bronowicki to ten pilkarz ktory w meczu z USA byl objezdzany jak junior?
|
Bronowicki lepszy od Wawrzyniaka? :D Prosze, bez tego typu dowcipow. Owszem, obaj sa slabi ale jednak Bronowicki byl objezdzany niemilosiernie przez 3/4 ligi nie wspominajac o reprezentacji.
|
w ramach raczej ciekawostki i plotki, niż wiarygodnej informacji:
Legia chce Koreańczyka Jong Tae Se? http://legionisci.com/news/38101_Chc...reanczyka.html http://legia.com.pl/pl/28607,Napastn...n_w_Legii.html |
Dzięki za info, może z tym "fantastycznym" przesadziłem. Po prostu zawsze chłopa szanowałem i życzę mu jak najlepiej, oby w Ruchu grał na miarę meczu z Portugalią bo przecież jeszcze 2-3 lata dobrej piłki przed nim.
|
Tea Se to solidny piłkarz,widać. Wybiegany,umie się zastawiać. Na naszą ligę w sam raz bym powiedział. Jednak podejrzewam,że poza zasięgiem cenowym Legii. A tak swojądroga jak może być cel rynkowy Legii w Azji:). W Japonii trzeba kupić naprawdę porządnego ichniejszego grajka aby miejscowi się nim interesowali. Ale Tea Se. Wszak to Koreańczyk z Pólnocy. Wlater liczy,że wraz z transferem wzrośnie sprzedaż koszulek Tea Se w Koreii Płn?W obozie pracy w koszulce z L na piersi. Kierunek podpboju zacny:)
Grzelak odszedł z Legii. Jak go kupowali to mówiłem,że nie ma co się podniecac ,bo cienki jest jak mało kto. Ile było ujadania na nasz zarząd,że go odpuścili. A czas pokazał nieubłaganie,że piłkarz to bardzo słaby. Tak jak większość młodych polskich piłkarzy. Dawniej mimo wszystko Polski pikarz to jeszcze był jakiś poziom. Nie najwyższy ale był. Obecnie to dno kompletne. Nie dziwie się,że zaczyna się skupywanie zagranicznych kopaczy. W Polsce nie ma w kim wybierać. Zanim ktoś w Polsce kupi polkiego piłkarza chyba upłunie duzo wody w Wisle. Bronowicki to kolejny przykład kopacza kupionego przez Legię nie wiedzieć czemu. Jak mało ktory zespól w ostatnich latach Legia kupowął gości na topie,medialnie rzecz jasna. Ktoś dwa razy kopną piłkę już go do Legii. Co megnagerowie zarobili na marnym produkcie to ich. |
|
Górnik widzę, że rozpoczął ofensywę transferową. Sprowadzają hurtowo m.in. z Odry ale coś może zaskoczyć.
Stachowiak w Górniku: http://www.90minut.pl/news/126/news1...ku-Zabrze.html |
a Lech kupil kogos wiecej niz Jacka Kiełba?? Bo kase za Lewego dostali a nic nie slysze zeby ktos "wspanialy" przychodzil
|
Cytat:
Moze jeszcze niech zakontraktują Arka Aleksandra i np.Baniowego to bedzie grało. Jakby nie było, maja 2 lata na zdobycie tego arcyważnego mistrza w 2012 |
Jak sie kupuje zawodników z pierwszej ligi bądź ze spakowiczów z ekstraklasy
to się gra jak druzyna z pierwszej ligi Górnik zimą może znowu desperacko szukać zawodników Ale spadek im nie grozi, Polonia Bytom i Arka są personalnie beznadziejne więc dwa miejsca spadkowe na przyszły sezon są mocno obstawione |
Cytat:
|
No proszę proszę...
Będzie miał więcej szans by się wykazać.. http://www.poloniabytom.com.pl/aktualnosci.php?a=6497 Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:01. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl