Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Mundial 2010 w RPA (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6716)

brylant17 18.06.2010 22:08

Przepraszam za krótkość ale mam nadzieję, że bana nie będzie.A jak Kirm?

SpoXsteR 18.06.2010 22:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 916593)
A jak Kirm?

wedlug weszlo ch... , czyli dobrze
powtorka meczu za niecala godzinke na tvp2

olTSchool 18.06.2010 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 916593)
Przepraszam za krótkość ale mam nadzieję, że bana nie będzie.A jak Kirm?

Fryzura miał super. :) I zachwyty, że wybiegał bez sensu kolejne kilkanaście kilometrów :)

Myslałem, ze nic nie jest w stanie przebić apatii czarnych dokerów z Dakaru reprezentujacych Francję. Ich rozumiem słońce napierdala , a zapierdalać trza. Ale Angole wyglądali jakby Żelazna Lady kopalnie im zamknęła na odprawie przed meczem/ :foch:

Ogryzek 18.06.2010 22:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzywy (Post 916587)
do Anglii trzeba dodać jeszcze złą selekcje Brakuje mi Darrena Benta Ashleya Younga Gabriella Agbonlahora i innych Wygrała stara gwardia Crough, Heskey... Capello się nie popisał.....

To fakt. Nie ważne czy ktoś gra równo sezon a to jaki ma potencjał który może pokazać na turnieju. Young myślałem że jest w kadrze tak samo jak Agbonlahor... faktycznie teraz włączyły mi się czerwone lampki ostrzegawcze. Pierwsza się zapaliła jak usłyszałem ze Anglia ma najstarszy zespół po Australii na tym turnieju. Teraz z tym Youngiem i Agbonlahorem.... Co ten Capello wymyślił?

Cholera przegapiłem dodatek PS ze składami.

Wojtas 18.06.2010 22:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 916586)
W USA-Słowenia sędzia murzinos nie uznał prawidłowej bramki dla USA przy stanie 2-2 i kilu minutach do końca...Innych jakiś konkretnych chyba nie było.Klose wg mnie tego drugiego żółtka dostać nie powinien ale to głupek i w sumie już mógł wcześniej wylecieć - strzelił gola sporo po gwizdku.

Wg mnie Niemiachy zagrały dobry mecz - gdyby nie ta czerwień to pewnie by wygrali, potem jeszcze Podolski zjebał karnego.Ogólnie poszczęściło się Serbom...

No tak to jest ,wczoraj gdyby nie debilny faul tego Nigeryjczyka ,Grecy by pewnie przegrali ,dzis to samo maja Niemcy

Turniej w 2 kolejce spotkan sie rozkręca i juz te mecze maja jakis koloryt :)

Anglicy natomiast mnie zaskoczyli na minus,Algieria sie ich ne przestraszyła ,choc oni sami grali straszną nędze.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek
Cholera przegapiłem dodatek PS ze składami.

hehe ja szukalem go chyba w 4 kioskach,dopiero w 5-tym baba gdzies tam zza lady znalaza :D

AYALA 19.06.2010 01:51

te najlepsze drużyny co mają najmocniejsze ligi (Włochy,Anglia,Hiszpania) chyba ich zawodnicy są przemęczeni cięzkim sezonem dlatego im nie idzie.To nie to co nasza liga 13 meczy na wiosne i fajrant

mitmichael 19.06.2010 07:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 916586)
Klose wg mnie tego drugiego żółtka dostać nie powinien ale to głupek i w sumie już mógł wcześniej wylecieć - strzelił gola sporo po gwizdku.

Własnie, ze prawidłowo sedzia zareagował dajac mu druga zołta kartke bo w powtorkach było widac, ze dostał przeciwnik w kostke wiec na pewno tutaj kartka mu sie nalezała. Nie dostał wczesniej - dostał pozniej. Niemcy sami sa sobie winni tak samo jak Anglicy. Nie pamietam kto z nich powiedział, ze nawet w słabej dyspozycji spokojnie pokonaja Algierczykow a co wczoraj zrobili - nic.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 916664)
te najlepsze drużyny co mają najmocniejsze ligi (Włochy,Anglia,Hiszpania) chyba ich zawodnicy są przemęczeni cięzkim sezonem dlatego im nie idzie.To nie to co nasza liga 13 meczy na wiosne i fajrant

Nie ma ich co tłumaczyc. Argentynskie gwiazdy tez miały ciezki sezon a jakos sa w swietnej formie, wygrali dwa spotkania i sa o krok od kolejnej fazy rozgrywek.

AS82 19.06.2010 09:32

Póki co drużyny europejskie zawodzą , a te z Ameryki Południowej golą wszystkich

MaG* 19.06.2010 10:08

Jak odpadnie Anglia ,Niemcy , Francja i Włochy już w fazie grupowej to fajniejszych mistrzostw sobie nie mógłby zażyczyć :)

STARY WIŚLAK 19.06.2010 10:32

Na siedem dotychczasowych meczów drugiej kolejki nie trafiłem ani jednego wyniku :-D

Piękny jest na razie ten mundial... i jeśli odpadną drużyny wymienione przez MaG* to naprawdę będą to mistrzostwa wielkich sensacji!!!

ponury 19.06.2010 10:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez STARY WIŚLAK (Post 916742)
Na siedem dotychczasowych meczów drugiej kolejki nie trafiłem ani jednego wyniku :-D

Piękny jest na razie ten mundial... i jeśli odpadną drużyny wymienione przez MaG* to naprawdę będą to mistrzostwa wielkich sensacji!!!

Będą to piękne mistrzostwa na których wygra Urugwaj :kumple:

STARY WIŚLAK 19.06.2010 10:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ponury (Post 916744)
Będą to piękne mistrzostwa na których wygra Urugwaj :kumple:

Na przykład w finale z Argentyną :-D :-D :-D

mitmichael 19.06.2010 11:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaG* (Post 916718)
Jak odpadnie Anglia ,Niemcy , Francja i Włochy już w fazie grupowej to fajniejszych mistrzostw sobie nie mógłby zażyczyć :)

Jeszcze do nich dołaczy Hiszpania i bedzie ciekawie ;) Wcale sie nie zdziwie, jak w Finale zagra Chile :D

Wasiu 19.06.2010 11:53

Z tymi zachwytami nad Chile to ja bym sie narazie wstrzymal. Zagrali rownie efektownie, co nieefektywnie z najgorsza moim zdaniem druzyna turnieju. W innych spotkaniach nie beda mogli sobie pozwolic na zmarnowanie tylu sytuacji. Hiszpania i Szwajcaria sa ciagle faworytami grupy H wg mnie.

szprotson 19.06.2010 12:13

jak dla mnie najsłabsza jest Nowa Zelandia.

zobaczymy co dzis pokaża Oranje, Edgar Davids twierdził ze tak mocnej reprezentacji juz dawno nie mieli .

Olivarez 19.06.2010 12:19

Słuchejta ludziska, mam pytanie dotyczące sytuacji w grupie C, oto aktualna tabela po 2 meczach:

1. Słowenia - 4 pkt. - bramki 3-2
2. USA - 2 pkt. - 3-3
3. Anglia - 2 pkt. - 1-1
4. Algieria - 1 pkt. - 0-1

i teraz hipotetycznie wyniki ostatniej kolejki:
Słowenia 2 - 2 Anglia
USA 0 - 0 Algieria

Kto wchodzi wchodzi dalej oprócz Słowenia przy takim układzie?

kubawislak 19.06.2010 12:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 916806)
jak dla mnie najsłabsza jest Nowa Zelandia.

zobaczymy co dzis pokaża Oranje, Edgar Davids twierdził ze tak mocnej reprezentacji juz dawno nie mieli .

Raczej nie meili tak dobrych piłkarzy, bo mieć piłkarzy, a dobra reprezentację to dwa światy, np Francja

WISŁAZWE 19.06.2010 12:25

Z tego co znalazłem to zadecyduje losowanie:

Cytat:

Przy równej liczbie punktów o miejscu w tabeli decydować będzie różnica bramek ze wszystkich spotkań grupowych, a w następnej kolejności liczba zdobytych bramek i wynik bezpośredniego
meczu. Jeśli wszystkie te czynniki będą identyczne o kolejności w tabeli zadecyduje losowanie.

harthausen 19.06.2010 15:10

z tym losowaniem to przegięli nieco, tak samo sprawiedliwe jak wybrać dwie fanki obu państw i przepuścić wyżej ten kraj , z którego dziewczyna ładniejsza (by o innych atrybutach nie pisać :) ).

Powinien być dzień później dodatkowy mecz między zainteresowanymi do krwi ostatniej: mecz, dogrywka , karne.

Z tej grupy drugi gra 27 czerwca, mieli by dwa dni na odpoczynek.
Ale teraz takie pisanie nic nie da, po ptokach. Moneta w górę w takiej sytuacji będzie

saklak1906 19.06.2010 15:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislakWiDoK (Post 916557)
Ale z czego tu się śmiać? Jak dla mnie powiedział samą prawde. Gra Anglii była żenująca i tyle.

Na tym mundialu w grupie z taka gra sa w stanie wygrac tylko z Polska

Kocur 19.06.2010 15:19

Widzę że bramkarze na tych mistrzostwach pełnią rolę słupków - nie łapią nic a piłka się od nich odbija - patrz Australia właśnie :D

Żmijka 19.06.2010 15:26

Słuszna czerwona? Bo wg mnie nie ... żółta i karny, ale nie czerwona jak dla mnie.

SpoXsteR 19.06.2010 15:35

Malo kto by taka pilke zlapal.. strzal z bliska, dziura w murze i niewygodne odbicie.. do tego z ta pilka na pewno cos jest nie tak jak byc powinno..
w powtorkach kiedy jest zwolnione tempo to moze sie wydawac ze pilka latwa do zlapania..

Fuks 19.06.2010 15:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 916889)
Słuszna czerwona? Bo wg mnie nie ... żółta i karny, ale nie czerwona jak dla mnie.

Pytanie brzmi, czy za reke na lini bramkowej po ktorej jest karny, mozna dac cokolwiek innego niz czerwona ?
Bo jesli mozna, to tez bym mu zółtą wsadził...

John1906 19.06.2010 15:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 916889)

Jak karny, to musi być czerwona w tej sytuacji.
Jak już dał karnego to musiał dać czerwoną, jak nie ma karnego nie ma i kartki.
Sytuacja ciężka do oceny, no ale też raczej bym karnego dał.

Kocur 19.06.2010 15:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez John1906 (Post 916895)
Jak karny, to musi być czerwona w tej sytuacji.
Jak już dał karnego to musiał dać czerwoną, jak nie ma karnego nie ma i kartki.
Sytuacja ciężka do oceny, no ale też raczej bym karnego dał.

Czemu? Nie ma nic takiego w przepisach. Ręka w polu karnym = karny. Nawet nie ma konieczności kartki dawać jeśli to nie było z premedytacją.

Z tą czerwoną to z dupy trochę wyskoczył ... :-/

JAR0 19.06.2010 15:47

Za wybicie piłki ręką z bramki, zawsze dają czerwone

mitmichael 19.06.2010 15:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JAR0 (Post 916900)
Za wybicie piłki ręką z bramki, zawsze dają czerwone

Nie inaczej. Co do interwencji bramkarzy to przy takich strzałach nie ma mowy by dobrze obronił. Dziwna jest ta pilka. Odbija sie od murawy i dostaje rozpedu co było widac przyinterwencji Kingsona.

John1906 19.06.2010 16:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 916898)
Czemu? Nie ma nic takiego w przepisach. Ręka w polu karnym = karny. Nawet nie ma konieczności kartki dawać jeśli to nie było z premedytacją.

Z tą czerwoną to z dupy trochę wyskoczył ... :-/

Dokładnie z bramki jak wybijesz zawsze dają czerwoną.

Czerwona Kartka następuje gdy zawodnik:
- z premedytacją zagrywa ręką i uniemożliwia zdobycie w ten sposób bramki przez przeciwnika.

flamengista 19.06.2010 16:15

Jak ktoś ma jeszcze wątpliwości, czy piłka jabulani jest trefna, to powinien zerknąć na bramkę Sneidera w dzisiejszym meczu z Japonią.

Bramkarz samurajów nie jest może klasy Buffona, ale przy normalnej piłce spokojnie by to wyciągnął. A w tym przypadku piłka dostała dziwnej rotacji.

To stawia także klopsy Greena i bramkarza Nigerii w troszkę innym świetle.

Jaroo1 19.06.2010 16:28

To nie sa klopsy bramkarzy tylko klopsy pilki. Wiadomo czasami bramkarz sie pomyli bo to tez czlowiek ale jesli co 3 czy 4 mecz padaja takie dziwne bramki to cos jets nie tak z ta pilka. Dzisiaj ten gol dla Australii tez smieszny. Bramkarz chce zlapac pilke a ta nagle mu podkakuje za wysoko. Troche to bez sensu grac takimi pilkami. Skoro cale zycie gra sie normalna pilka, ktora odbija sie i lata jak normalna kula to co za sens jest zrobic pilke ktora jest nienaturalna. To tak jakby dojebac bramki na 4 metry wysokosci i macie grajcie sobie w taki futbol. Albo jakby pilkarzom kazali grac bez butow. No chyba nie po to sie czlowiek uczy schematow gry zeby mu nagle wymienili jeden z kluczowych elementow. Dla mnie w ogole jest glupie zmienianie pilek na takie imprezy, jakies pilki robione nowa technologia- na **** to komu? Pozniej tylko mamy co Mistrzostwa to narzekania na pilke, ze jakas szybsza ze to ze tamto, a ta co teraz to juz w ogole jest jakas pojebana. Zamiast ogladac ladna gre na Mundialu to sie wszyscy skupiaja na pilce, a my musimy delektowac sie klopsami bramkarzy.

sessegnon 19.06.2010 16:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 916916)
Jak ktoś ma jeszcze wątpliwości, czy piłka jabulani jest trefna, to powinien zerknąć na bramkę Sneidera w dzisiejszym meczu z Japonią.

Bramkarz samurajów nie jest może klasy Buffona, ale przy normalnej piłce spokojnie by to wyciągnął. A w tym przypadku piłka dostała dziwnej rotacji.

To stawia także klopsy Greena i bramkarza Nigerii w troszkę innym świetle.

Piłka jest jaka jest, ale i tak po MŚ pewnie będzie się nią grało.Tak było po każdej dużej imprezie.Co 2 lata pojawia się nowy model i bramkarze muszą się przyzwyczaić, że najnowsze piłki będą preferewały ofensywny styl, w którym pada dużo bramek.Czyli mają poprostu maksymalnie utrudniać życie bramkarzom.
Ciekawe jaki wynalazek będzie na naszym EURO?

A ci, którzy mają już dosyć futbolu w męskim wykonaniu to zachęcam do obejrzenia meczu el.MŚ kobiet Polska-Węgry :D Nasze zawodniczki mają duże szanse na awans na mundial i dokonać tego, co nie udało się kopaczom.Transmisja w Orange Sport Info dziś o 18:00.

michu-k 19.06.2010 16:40

Każdy dobry piłkarz zagra dobrze każdą piłką.

Wiślak178 19.06.2010 17:05

Co do tej ręki to niby nie z premedytacją, ale gdyby piłka leciała do bramki Ghany to gwarantuję że by go w rękę nie trafiła. Więc trochę zawinił bo nie uciekał z ręką, a powinien próbować obronić strzał inną częścią ciała.. A sędzia jak gwizdnął karnego to już musiał dać czerwoną.

Żmijka 19.06.2010 17:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez John1906 (Post 916908)
Dokładnie z bramki jak wybijesz zawsze dają czerwoną.

Czerwona Kartka następuje gdy zawodnik:
- z premedytacją zagrywa ręką i uniemożliwia zdobycie w ten sposób bramki przez przeciwnika.

Pytanie brzmi czy zagrał z premedytacją? Bo dla mnie zupełnie nie ... wręcz uciekał z ręką.

John1906 19.06.2010 17:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 916938)
Pytanie brzmi czy zagrał z premedytacją? Bo dla mnie zupełnie nie ... wręcz uciekał z ręką.

Wg mnie to raczej taki odruch bezwarunkowy zawodnika, żeby wybić tą piłkę jakoś.
Jak dla mnie karny, chociaż nie powiem, że nie mam wątpliwości.
Ale pomyśl jaka afera by była, jakby nie podyktował karnego ;)

tofik 19.06.2010 17:40

Mam nadzieję, że Wisła nie będzie grać tymi piłkami jabulani ;)
Nie chcę być złośliwy, ale taki Pawełek to normalnej nie potrafi złapać, a co dopiero takiego gorącego kartofla. Pewnie co drugi strzał by sobie wrzucał do bramki.

Mario Nh 19.06.2010 17:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 916963)
Mam nadzieję, że Wisła nie będzie grać tymi piłkami jabulani ;)
Nie chcę być złośliwy, ale taki Pawełek to normalnej nie potrafi złapać, a co dopiero takiego gorącego kartofla. Pewnie co drugi strzał by sobie wrzucał do bramki.

Post roku :lol:

Żmijka 19.06.2010 17:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez John1906 (Post 916945)
Wg mnie to raczej taki odruch bezwarunkowy zawodnika, żeby wybić tą piłkę jakoś.
Jak dla mnie karny, chociaż nie powiem, że nie mam wątpliwości.
Ale pomyśl jaka afera by była, jakby nie podyktował karnego ;)

Od początku przeczytaj moje posty. NIE MAM WĄTPLIWOŚCI co do słuszności podyktowania karnego, mam tylko wątpliwości czy należała się czerwona kartka.

Bo dla mnie zawodnik wrecz próbował chować rękę, strzał był z nie tak daleka. Nie dostrzegłam typowego ruchu w stronę piłki.

John1906 19.06.2010 18:11

No ok, ale wydaje mi się, że sędzia musi w takiej sytuacji pokazać czerwoną kartkę, skoro uznał, że jest karny to wybijał z premedytacją, czyli automatycznie czerwona. Nie ma czerwonej, czyli nie ma premedytacji, więc nie ma i karnego, bo sędzia uznaje, że było to przypadkowe zagranie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl