![]() |
Przepraszam za krótkość ale mam nadzieję, że bana nie będzie.A jak Kirm?
|
Cytat:
powtorka meczu za niecala godzinke na tvp2 |
Cytat:
Fryzura miał super. :) I zachwyty, że wybiegał bez sensu kolejne kilkanaście kilometrów :) Myslałem, ze nic nie jest w stanie przebić apatii czarnych dokerów z Dakaru reprezentujacych Francję. Ich rozumiem słońce napierdala , a zapierdalać trza. Ale Angole wyglądali jakby Żelazna Lady kopalnie im zamknęła na odprawie przed meczem/ :foch: |
Cytat:
Cholera przegapiłem dodatek PS ze składami. |
Cytat:
No tak to jest ,wczoraj gdyby nie debilny faul tego Nigeryjczyka ,Grecy by pewnie przegrali ,dzis to samo maja Niemcy Turniej w 2 kolejce spotkan sie rozkręca i juz te mecze maja jakis koloryt :) Anglicy natomiast mnie zaskoczyli na minus,Algieria sie ich ne przestraszyła ,choc oni sami grali straszną nędze. Cytat:
|
te najlepsze drużyny co mają najmocniejsze ligi (Włochy,Anglia,Hiszpania) chyba ich zawodnicy są przemęczeni cięzkim sezonem dlatego im nie idzie.To nie to co nasza liga 13 meczy na wiosne i fajrant
|
Cytat:
Cytat:
|
Póki co drużyny europejskie zawodzą , a te z Ameryki Południowej golą wszystkich
|
Jak odpadnie Anglia ,Niemcy , Francja i Włochy już w fazie grupowej to fajniejszych mistrzostw sobie nie mógłby zażyczyć :)
|
Na siedem dotychczasowych meczów drugiej kolejki nie trafiłem ani jednego wyniku :-D
Piękny jest na razie ten mundial... i jeśli odpadną drużyny wymienione przez MaG* to naprawdę będą to mistrzostwa wielkich sensacji!!! |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Z tymi zachwytami nad Chile to ja bym sie narazie wstrzymal. Zagrali rownie efektownie, co nieefektywnie z najgorsza moim zdaniem druzyna turnieju. W innych spotkaniach nie beda mogli sobie pozwolic na zmarnowanie tylu sytuacji. Hiszpania i Szwajcaria sa ciagle faworytami grupy H wg mnie.
|
jak dla mnie najsłabsza jest Nowa Zelandia.
zobaczymy co dzis pokaża Oranje, Edgar Davids twierdził ze tak mocnej reprezentacji juz dawno nie mieli . |
Słuchejta ludziska, mam pytanie dotyczące sytuacji w grupie C, oto aktualna tabela po 2 meczach:
1. Słowenia - 4 pkt. - bramki 3-2 2. USA - 2 pkt. - 3-3 3. Anglia - 2 pkt. - 1-1 4. Algieria - 1 pkt. - 0-1 i teraz hipotetycznie wyniki ostatniej kolejki: Słowenia 2 - 2 Anglia USA 0 - 0 Algieria Kto wchodzi wchodzi dalej oprócz Słowenia przy takim układzie? |
Cytat:
|
Z tego co znalazłem to zadecyduje losowanie:
Cytat:
|
z tym losowaniem to przegięli nieco, tak samo sprawiedliwe jak wybrać dwie fanki obu państw i przepuścić wyżej ten kraj , z którego dziewczyna ładniejsza (by o innych atrybutach nie pisać :) ).
Powinien być dzień później dodatkowy mecz między zainteresowanymi do krwi ostatniej: mecz, dogrywka , karne. Z tej grupy drugi gra 27 czerwca, mieli by dwa dni na odpoczynek. Ale teraz takie pisanie nic nie da, po ptokach. Moneta w górę w takiej sytuacji będzie |
Cytat:
|
Widzę że bramkarze na tych mistrzostwach pełnią rolę słupków - nie łapią nic a piłka się od nich odbija - patrz Australia właśnie :D
|
Słuszna czerwona? Bo wg mnie nie ... żółta i karny, ale nie czerwona jak dla mnie.
|
Malo kto by taka pilke zlapal.. strzal z bliska, dziura w murze i niewygodne odbicie.. do tego z ta pilka na pewno cos jest nie tak jak byc powinno..
w powtorkach kiedy jest zwolnione tempo to moze sie wydawac ze pilka latwa do zlapania.. |
Cytat:
Bo jesli mozna, to tez bym mu zółtą wsadził... |
Cytat:
Jak już dał karnego to musiał dać czerwoną, jak nie ma karnego nie ma i kartki. Sytuacja ciężka do oceny, no ale też raczej bym karnego dał. |
Cytat:
Czemu? Nie ma nic takiego w przepisach. Ręka w polu karnym = karny. Nawet nie ma konieczności kartki dawać jeśli to nie było z premedytacją. Z tą czerwoną to z dupy trochę wyskoczył ... :-/ |
Za wybicie piłki ręką z bramki, zawsze dają czerwone
|
Cytat:
|
Cytat:
Czerwona Kartka następuje gdy zawodnik: - z premedytacją zagrywa ręką i uniemożliwia zdobycie w ten sposób bramki przez przeciwnika. |
Jak ktoś ma jeszcze wątpliwości, czy piłka jabulani jest trefna, to powinien zerknąć na bramkę Sneidera w dzisiejszym meczu z Japonią.
Bramkarz samurajów nie jest może klasy Buffona, ale przy normalnej piłce spokojnie by to wyciągnął. A w tym przypadku piłka dostała dziwnej rotacji. To stawia także klopsy Greena i bramkarza Nigerii w troszkę innym świetle. |
To nie sa klopsy bramkarzy tylko klopsy pilki. Wiadomo czasami bramkarz sie pomyli bo to tez czlowiek ale jesli co 3 czy 4 mecz padaja takie dziwne bramki to cos jets nie tak z ta pilka. Dzisiaj ten gol dla Australii tez smieszny. Bramkarz chce zlapac pilke a ta nagle mu podkakuje za wysoko. Troche to bez sensu grac takimi pilkami. Skoro cale zycie gra sie normalna pilka, ktora odbija sie i lata jak normalna kula to co za sens jest zrobic pilke ktora jest nienaturalna. To tak jakby dojebac bramki na 4 metry wysokosci i macie grajcie sobie w taki futbol. Albo jakby pilkarzom kazali grac bez butow. No chyba nie po to sie czlowiek uczy schematow gry zeby mu nagle wymienili jeden z kluczowych elementow. Dla mnie w ogole jest glupie zmienianie pilek na takie imprezy, jakies pilki robione nowa technologia- na **** to komu? Pozniej tylko mamy co Mistrzostwa to narzekania na pilke, ze jakas szybsza ze to ze tamto, a ta co teraz to juz w ogole jest jakas pojebana. Zamiast ogladac ladna gre na Mundialu to sie wszyscy skupiaja na pilce, a my musimy delektowac sie klopsami bramkarzy.
|
Cytat:
Ciekawe jaki wynalazek będzie na naszym EURO? A ci, którzy mają już dosyć futbolu w męskim wykonaniu to zachęcam do obejrzenia meczu el.MŚ kobiet Polska-Węgry :D Nasze zawodniczki mają duże szanse na awans na mundial i dokonać tego, co nie udało się kopaczom.Transmisja w Orange Sport Info dziś o 18:00. |
Każdy dobry piłkarz zagra dobrze każdą piłką.
|
Co do tej ręki to niby nie z premedytacją, ale gdyby piłka leciała do bramki Ghany to gwarantuję że by go w rękę nie trafiła. Więc trochę zawinił bo nie uciekał z ręką, a powinien próbować obronić strzał inną częścią ciała.. A sędzia jak gwizdnął karnego to już musiał dać czerwoną.
|
Cytat:
|
Cytat:
Jak dla mnie karny, chociaż nie powiem, że nie mam wątpliwości. Ale pomyśl jaka afera by była, jakby nie podyktował karnego ;) |
Mam nadzieję, że Wisła nie będzie grać tymi piłkami jabulani ;)
Nie chcę być złośliwy, ale taki Pawełek to normalnej nie potrafi złapać, a co dopiero takiego gorącego kartofla. Pewnie co drugi strzał by sobie wrzucał do bramki. |
Cytat:
|
Cytat:
Bo dla mnie zawodnik wrecz próbował chować rękę, strzał był z nie tak daleka. Nie dostrzegłam typowego ruchu w stronę piłki. |
No ok, ale wydaje mi się, że sędzia musi w takiej sytuacji pokazać czerwoną kartkę, skoro uznał, że jest karny to wybijał z premedytacją, czyli automatycznie czerwona. Nie ma czerwonej, czyli nie ma premedytacji, więc nie ma i karnego, bo sędzia uznaje, że było to przypadkowe zagranie.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:40. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl