![]() |
witam Panowie.
od dłuższego czasu planuje zakup konsoli.przeglądam tematy,fora,strony w celu rozwiązania zagadki co lepsze ?! chciałbym dostać jakieś porady co najlepiej wybrać ?! PS3 czy Xbox 360 kinnect ? jeśli Xbox to czy jakiś slim 250 gb? czy można do niego podpiąć kinnect'a ? jak to wygląda od strony technicznej ? zależy mi przede wszystkim na grach ruchowych właśnie jak w Xboxie. znacie może dobre sklepy gdzie można w rozsądnej cenie kupić Xboxa? piszcie wszystko z własnych doświadczeń i proszę doradźcie mi za i przeciw ,będę bardzo wdzięczny. dziękuję ;) |
:/ ok.
- Xbox- - łatwy w przerobieniu, tańsze gry, kinnect (+) - płatny abonament za możliwość grania online, bany za granie na przerobionej konsoli (nie możesz wtedy w ogóle łączyć się z Xbox live). (-) -PS3- - zdecydowanie nowsza, granie online za free. (+) - bo ja wiem? ciężka w przeróbce, move jest słabszy w odczytywaniu ruchów w porównaniu do Kinnecta, brak na niej Left 4 Dead :D (-) Konsole są bardzo podobne do siebie. Więc teraz (wcześniej też awaryjność była ważnym argumentem, ale teraz zarówno Xbox jak i PS3 pozbyli się swoich "koszmarków"). jedynymi pytaniami na które sobie musisz odpowiedzieć, są : czy chcesz grać online za free czy płacić? czy chcesz przerabiać konsole (ban Ci nie straszny) czy nie? |
wiesz, raczej chodzi mi o zabawę rodzinną typu kinnect do tego jakaś piłka,strzelanka bijatyka. do zabawy na długie wieczory zimowe :) raczej w grę nie wchodzi żadne granie online.
|
ja powiem tak mam xboxa i kinect. jeśli nie planujesz grac online kupiłbym xboxa i go przerobił. gry masz za 5zł (płyta verbatim) bana nie dostaniesz bo live się nie podłączasz (mając najnowsze przeróbki można grać online ale trzeba być uważnym przy nowościach od C3VA). xboxa najlepiej kupić na allegro od jakiegoś sklepu albo super sprzedawcy. Jeśli nie allegro to sklep internetowy ultima.pl gdzie co jakiś czas są fajne promocje. Najlepiej kup już przerobionego na lt+ 3.0 slima 250gb. Jedyny minus to po przeróbce zazwyczaj tracisz gwarancje chyba że ktoś profesjonalnie odczepi plomby gwarancyjne. Mimo to warto przerobić bo przy rozsądnym używaniu x gwarancja ci nie będzie potrzebna. Xboxy teraz produkowane są mało awaryjne i rzadko się psują (chyba że rzucisz nim o ścianę :P). W razie pytań pisz na pv.
PS3 bym nie kupił drogie gry, przerobić nie można. jedyny plus to bluray i darmowa gra przez internet(co mnie nie dziwi bo live od sony jest bardzo słaby). Poza tym XBOX daje więcej możliwości. |
Mam problem z graniem online w BF3, nie wyszukuje mi żadnych serwerów. Jak zrobiłem test połączenia, okazało się, że mam UPnP niedostępne, mimo że w ustawieniach konsoli jak i routera jest włączone. Mogę natomiast normalnie korzystać z neta na konsoli. Jest to o tyle dziwne, że jeszcze kilka dni temu wszystko było ok, a nic nie zmieniałem w ustawieniach. Wie ktoś co z tym zrobić?
|
Cytat:
A co jest w tym PSN takiego słabego? :rotfl: Takie pytanko: masz zarówno PS 3 jak i XBoxa? |
Cytat:
Xbox lepszy bo można KRAŚĆ tak? Słaby to jest live na którym nie można nawet poczty sprawdzić :) Za to bardziej stabilny, nie zrywa połączeń, przynajmniej mnie sięnie zdażyło, ale mało na X gram. Kinnect jest fajny, ale szybko się nudzi, generalnie te wszystkie ruchowe gry to jedno i to samo. Move na PS3 też nie lepszy i łatwo go oszukać. Chyba dla dzieci lepszy kinnect, a dla starszych PS3 + Move - Dla dzieci Eye pet - rewelacja! odkąd dodali obsługę Move, bo przedtem z tą kartą to była męczarnia :) |
Cytat:
co jest słabego w psn? może napisze czego nie ma: -możliwość tworzenia grup - rozmawiania z kilkoma osobami na raz (nie chodzi o rozmowy w grze) - drogie dodatki do gier -włamy na konta (słabe zabezpieczenia) tyle sobie przypomniałem tak na szybko. Cytat:
problemów z odbieraniem wiadomości nigdy nie miałem a xboxa posiadam od 3 lat. Cytat:
zrób jak uwarzysz ja napisałem tylko swoją opinie bo grałem na tych dwóch konsolach |
Jak nie ma możliwości rozmowy z kilkoma osobami naraz? zakładasz chat, lub voice chat, zapraszasz ludzi, i rozmawiasz do woli.
Włam? A nie pamiętasz jak Xbox live padło przez atak hakerów? A oto przykłady "bezpieczeństwa" Xbox Live (tylko z ostatniego roku). http://www.cdaction.pl/news-20141/ha...xbox-live.html http://plxc.pl/?p=1133 Pytanie nie do mnie, ale na nie odpowiem. Tak mam wszystko oryginalne. Pracuję, stać mnie. Pracując nauczyłem się tego, aby doceniać wysiłek innych ludzi, bo kiedyś ktoś nie doceni mojego. Przypominam Ci, że gry są dobrem nie potrzebnym do życia, funkcjonowania. Nie stać Cie, nie kupuj. Proste. Skończmy już ten temat, bo nikt nikogo tu nie przekona. Najlepsze jest to, że najczęściej wypowiadają się osoby które: a) miały, ale już nie mam b) grałem u kolegi raz, więc wiem c) przeczytałem gdzieś, więc jest to prawda. Ja swojego zdania nie zmienię, a wierz mi ogrywam zarówno PS3 jak i Xboxa i Wii. Więc porównuje je codziennie. |
nie przypominam sobie zeby xbox live padło. za to pamietam jak przez +- tydzien psn był zamknięty ze względu na całkowite zhakowanie.
po co tu się kłócić.masz ps3 podoba ci sie to graj. mi ps3 się nie podoba więc gram na x. bez odbioru Cytat:
|
Cytat:
Ja kupiłem PS3 bo uważam że ma świetne exclusive. Blueray teraz nie jest żadnym rarytasem. Za 250 zł można kupić odtwarzacz. |
co do exclusive to przyznaje są lepsze
|
Cytat:
|
Tak, mam wszystko oryginalne :) I nawet windowsa! Czy zawsze miałem? nie! Na PC grałem za młodu w piraty, ale dorosłem i zacząłem doceniać cudzą pracę no i zarabiać:)
PSN leżał prawie miesiąc to prawda, nie twierdzę że jest idealny. Ale gram online za darmo i to mi wystarcza. Gdyby nie to, że za Gold trzeba płacić, pewnie kupiłbym xboxa, był wcześniej na rynku i miał naprawdę fajne gry (Gears of War mam na myśli)natomiast jak pisałem wcześniej - dla dzieciaków wg mnie lepszy kinnect, dla tych powyżej 7-8 lat chyba Move. |
Cytat:
- Kolejna sprawa. Wyraźnie napisałem, że obecnie konsole nie różnią się od siebie za bardzo (wystarczy spojrzeć troszeczkę go góry). - Nie, nie wolę PS3 (gdyby tak było, to sprzedałbym klocka już kilka lat temu). - Nie musisz mi wierzyć. I don't care. - Gwarantuję Ci, skończysz 30 lat jak ja, to zmieni Ci się podejście do pewnych spraw. |
Polecam sklep Gekon na ulicy Zacisze. Miła obsługa, tanie gry.
|
W Empikach można sprzedać używane gry:
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=65523 |
od roku gram TYLKO w PESa i niemoge przestac :)
|
Tak przy okazji, jak chodzi online w PESie 2012? Są lagi? Bo wiem że jeszcze 2 lata temu mocne lagi były i słabo w ogóle to wyglądało.
|
grałem dość długo w pes10 i nie przypominam sobie żebym miał jakieś problemy z lagami. Wiadomo że zdarzały sie takie mecze że ch** człowieka strzelał bo zawodnik po 3 sekundach wykonywał to co chciałeś zrobić ale takie mecze to naprawdę rzadkość. Kupował ktoś już używane gry w empiku na ps3? Duże przebicie cenowe?
|
Xbox 360, Forza Motorsport 4. Grywa ktoś?
|
@ laurence
nie kupowałem, ale w Bonarce są, przebicie - szału nie ma. Wszystko taniej znalazłem na allegro łącznie z przesyłką. Jak oddasz jedną z gier z ich listy, to inną z tej listy możesz wziąć za dopłatą 15 czy 20 złotych, ale ta lista dość krótka, z tego co pamiętam jest tam MW3, Assasin Rev. reszty nie pamiętam, ale wszystkich było chyba z 10. |
Panowie odświeżam troszkę temat :)
Się nam nieuchronnie Euro zbliżą, a tu ni chu o grze się nie mówi. Może macie jakieś informacje na ten temat? Fajnie byłoby pograć na tych stadionach naszych, a przykład gry z MŚ 2010 pokazał że taka gra może być więcej niż zaje*ista :D |
Słyszałem ze EA ma coś zrobić ale nie jestem pewien
|
póki co zachęcam do zagrania w fife street 2012. naprawdę fajna gierka. grafika z fify 12, zawodnicy i zespoły również niestety nie wszystkie, ciekawe tryby (futsal,sztuczna trawa,freestyle, zakładanie jak największej liczby dziur itp.)- polecam
|
mam problem z xboxem, niby w WMP 11 widze xbox 360 w bibliotece, udostepniam go, ale jak przyjdzie co do czego to na konsoli juz kompa nie znajduje, wszystko przez wifi chce polaczyc, karta 802.11g
|
Gra ktoś na PS3 w GT5 ? Próbuję obczaić DRIFT i nie wiem od jakiego autka zacząć i jak je ustawić. Jakieś rady dla początkującego ? Może być na PW :)
|
Co sądzicie o UFC 3 ? warto kupić?
|
Stargałem ostatnio FarCry 2, ale jakośnie mam do tej gry serca. Ktoś się tym dłużej bawił?
|
@stawski
Próbowałem, ale też jakoś na dłużej ta gra mnie nie przed konsolą nie przytrzymała. P.S. http://www.ea.com/pl/news/zapowiadamy-uefa-euro-2012 No i mamy zapowiedź w końcu gry stworzonej na EURO. Szkoda, że jako DLC ale zawsze to coś. Nawet jako samą pamiątkę będzie można kupić pudełko w sklepie. |
Hejo! Mam pytanie do zorientowanych odnośnie bezpieczeństwa transakcji w PS Store. Czy bezpiecznie jest płacić kartą płatniczą/debetową podając jej numer bez narażania się na utratę danych karty przez osoby "niepożądane" a tym samym utratę pieniędzy z konta?
Słyszałem też coś o kartach kredytowych pre-paid czy zdrapkach, szukałem trochę po necie ale nie mogę za bardzo tego ogarnąć. |
Są takie zdrapki. O ile dobrze pamiętam o wartościach 50/100/200. Widziałem je kiedyś w Saturnie.
|
Pytanie do graczy PES 2012:) Zdarzyło wam się, że nie dostaliście pieniędzy za rozegrany mecz w trybie Master League Online? Dzisiaj zagrałem w turnieju D5 Cup i mimo, że 3 razy zremisowałem i 1 wygrałem to za żaden mecz nie dostałem kasy, a wcześniej cos takiego się nie przytrafiało. Jeszcze zanim zagrałem w D5 Cup to rozegrałem jeden quick match, który wygrałem i za niego dostałem kasę.
|
Cytat:
można też je kupić na allegor http://allegro.pl/listing.php/search...ercard+prepaid |
Ogrywał ktoś Yakuza: Dead Souls? Może doradzić czy warto?
|
Żyje ktoś tu jeszcze? Czy zaprzestaliście grać? :D
|
gram w BF3 i nie mam czasu pisać :)
|
Cytat:
|
Mam pytanie.
Posiadam Xbox'a 360 Elite (dysk 120 gb jak łatwo się domyślić) i moje pytanie brzmi czy jest możliwość podpięcia jakiegoś większego dysku, bo już się miejsce kończy:/ Wiem, że 250 gb jest chyba tylko do X'a 360 slim. A i jeszcze jedno pytanie czy gry po zainstalowaniu na dysku rzeczywiście szybciej się ładują (bo jakoś specjalnie nigdy nie zwracałem na to uwagi) ? Przepraszam ale w tych sprawach jestem trochę laikiem. |
lista gier do sprzedania moze ktos cos wybierze ceny w euro :)
1. Assassin's Creed - 5E 2. Alone in the Dark - 5E 3. Battelfield Bad Comapny - 5E 4. The Bourne Conspiracy - 5E 5. Brothers in Arms Hell's Highway (Metal box edition) 8E 6. Battelfield 2 Mordern Combat 5E 7. Burnout Paradise 5E 8. Call of Duty World at War 5E 9. Call of Duty 3 5E 10. Call of Duty 4 Modern Warfare 10E 11. Call of Duty Modern Warfare 2 10E 12. Comand & Conquer 3 Tiberium Wars 5E 13. Dancing Stage Universe + 2 dancing mats 15E 14. Grand Theft Auto 4 10E 15. Gears of war 5E 16. Gears of war 2 5E 17. The Godfather 5E 18. Halo 3 5E 19. Fifa 07 2E 20. Fifa 08 2E 21. Fifa 09 5E 22. Fifa 10 5E 23. Far Cry Instincts predator 5E 24. FarCry 2 5E 25. Lego Indiana Jones 5E 26. Just Cause 5E 27. Kane & Lynch Dead Man 5E 28. Lips + 2 microphone 15E 29. Medal of Honor Airbone 5E 30. Madden NFL 09 5E 31. NBA Live 08 2E 32. NHL 07 2E 33. NHL 08 2E 34. Tony Hawk's Proving Ground 5E 35. Tony Hawk's Project 8 5E 36. Unreal Tournament 5E 37. UFC 09 Undisputed 5E 38. Project Gotham Racing 3 5E 39. Red Dead Redemption 15E 40. Solider of fortune Payback 5E 41. Stranglehold 5E 42. LEGO Starwars The Complete Saga 5E 43. Turok (Metal Box Edition) 8E 44. Test Drive Unlimited 5E 45. Table Tennis by Rockstar 5E 47. Tiger Woods PGA Tour 08 5E Inne 48. Kierownica Wireless Racing Wheel + Volant sans fil 30E 49. 20GB HDD Dysk do Xboxa 360 20E 50. Remote Controler By Microsoft 15E |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl