![]() |
Albo się przekaźnik wiesza, albo gnije wiązka...
|
Cytat:
|
Panowie Golf III czy Renault Megane Hatchback ? Pytam głównie o awaryjność..
|
Panowie, a był ktoś z Was w ostatnim czasie na giełdzie samochodowej ? Jest jakiś wybór? Bo słyszałem że kiszka...
|
Trafiłem przypadkiem na taki filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=hhzdDtzPZ6w Problem z umiejętnością jazdy "na suwak". Jak patrzę na tych je..nych tirowców to chyba zapakuję do auta jakiś pistolet na gwoździe. |
Co powiecie mi o następujących samochodach
Passat B5 (przed liftingiem) Audi A4 Opel Vectra B (lifting) Wszystkie wyżej wymienione samochody koniecznie w dieslu. Przy okazji pochwalę się że dzisiaj moim Puntem I 1.1 w gazie (96r.) ustanowiłem rekordowo niskie spalanie na gazie :) 8l/100km na trasie Katowice - Tarnów/Tarnów - Katowice. Rekord mimo korku w Łapczycy :) P.S. samochód ma zaledwie 55KM a darłem nim osobiście 180km/h z Krakowa na Szarów. |
Opel Vectra B po lifcie
Mogę powiedzieć bo sam mam Viki prawie 3 lata - 2000 edition Jestem cholernie zadowolony - w jednym wielkim skrócie. Najważniejsze - wiedzieć od kogo kupić - ja kupiłem od kumpla i wiedziałem że jest zadbana. Ale czytam na forach, że ludzie kupili okazyjnie i dziwnym trafem po 2 miesiącach mają do roboty pompę wtryskową czy uszczelkę pod głowicą czy inne rzeczy. Zasada numer jeden - okazja to tylko od znajomego - cudów nie ma i nikt nie sprzeda zadbanego egzemplarza poniżej średniej rynkowej. |
A ja, o dziwo, ostatnio zauważyłem poprawę tej umiejętności (np. na Nowohuckiej). 7/10 wpuści. 1 nie zauważy zwężenia ;) , 1 jest baranem od urodzenie, 1 to kobieta, która nie ogarnia tej kuwety ;)
|
Potrzebuję pilnie instrukcje do auta Peugeot 406 hdi diesel 2000 konkretnie do tego modelu, niestety nie dla mnie a ja się nie znam na tym
|
|
Panowie, niedawno jakiś kutas uszkodził mi autko na parkingu. Policja go na szczęście namierzyła, dostałem namiary na ciula, numer OC. Jutro przyjeżdża na oględziny likwidator. Jak z nim gadać? Na co zwrócić uwagę?
|
Nowe części samochodowe
Do sprzedania nowe części samochodowe(amortyzatory, łożyska kół, tarcze hamulcowe, klocki hamulcowe, czujniki, termostaty, przepływomierze, koła dwumasowe, komplety rozrządu, przewody zapłonowe, wahacze, filtry i wiele innych)
Przykładowe części na aukcjach: http://allegro.pl/sklep/9601119_auto-hej Kontakt poprzez dane, które są na aukcjach lub na gg: 5219687 PRZED ZAKUPEM POWOŁAJ SIĘ NA TO FORUM, A OTRZYMASZ RABAT!! |
Cytat:
Zależy co uszkodził - zawsze jest to okazja do darmowej naprawy czy lakierowania już wcześniej stukniętego elementu ;) Jeśli tylko przekonasz likwidatora że "tego też wcześniej nie było". Najważniejsze - żeby się nie okazało że wyceni wszystko na 50 zł bo nawet przy bezgotówkowej naprawie mogą być jaja - najlepiej jak szkoda wyjdzie nawet zawyżona. |
Nie wiem jakie uszkodzenia. Czy mocne czy nie ale zwróć uwagę czy czegoś uszkodzonego nie ma po spodem np. dostajesz strzała w dupę i niby tylko zderzak uszkodzony ,a pozniej wychodza kwiatki ze przestawiona podłoga czy coś tam pogiete dodatkowo. Jak nawięcej gadaj z typem, że to, że tamto. I oczywiście jak juz wyżej jest napisane "Panie tego przecież tez nie było" :)
powodzenia |
Uszkodzenia nie są jakieś wielkie - facet wyjeżdżajac z hali pod firmą stuknął w drzwi. Likwidator spoko koleś, na jutro ma mi zrobić kosztorys - do roboty są drzwi i nadkole. Plus dorzucił mi też błotnik - była jakaś rysa, której w życiu nie widziałem, stwierdził że też pasiłoby to zrobić :)
|
Witam.Jakie są rodzaje opon?
|
http://pl.wikipedia.org/wiki/Opona_pneumatyczna o to Ci chodzi?hmm
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
PS. @picasso: to są już mózgowe :) |
a o mózgowych zapomnieliście?
|
jeszcze takie o:http://1.bp.blogspot.com/_4Dz0_QjjEQ...400/Oponki.jpg
|
http://i53.tinypic.com/2mg713d.jpg
Jak dużo jeździsz i nie ćwiczysz to jeszcze są takie opony :rotfl: |
ee... okragle? Chociaz jak sie postarasz to moze znajdziesz i eliptyczne
|
witam, gdzie kupie tanio radio samochodowe w krakowie? pilne, pozdrawiam
|
Ktoś z forumowiczów miał problem z Vectrą C kombi? Chodzi o zamek do klapy bagażnika, coś sie stalo, i bagaznik sie w ogole nie zamyka... najgorsze ze zamek jest w pelni elektroniczny, wiec nie mozna zamknąć 'na zatrzask'.... ktoś wie ocb? :)
|
Z forum Vectry jeden z powodów:
Cytat:
|
Panowie, mam wycenę od likwidatora. Teraz potrzebuję namiary na dobrego blacharza i lakiernika. Ktoś robił ostatnio blachę i może coś polecić?
|
Czołem mam propozycję zakupu Alfa Romeo GT .Cz ma ktoś takie autko lub zna prawdziwe opinie?
|
Cytat:
Znajmy robił auto po dzwonie u tego gościa: http://www.zumi.pl/1567102,Lakiernic...zki,firma.html Adres: Książniczki 72, 32-091 Książniczki Tel.: 505-067-210 To za Batowicami wiocha. Bardzo sobie chwalił i blacharkę i lakierowanie ale nie wiem jak cenowo - ale skoro płaci kto inny .... |
Cytat:
|
Jakie są konsekwencje prawne za jazdę bez badania technicznego?
|
Zabranie dowodu rejestracyjnego i dany czas 7 dni na zrobienie badań. Jak zaniesiesz zaświadczenie o aktualnych badaniach to oddają dowód.
|
O ile się nie mylę to jeszcze 50 zł dają bez punktów.
Ale pamiętaj że mają prawo "podejrzewać" że auto jest niesprawne - wtedy płacisz za lawetę i parking policyjny, który jest droższy niż ten pod Sheratonem :-p Zależy na kogo trafisz. A jak masz kolizję bez badań technicznych to lepiej wyjeżdżaj z kraju :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Automatycznie masz również odholowane auto na wspomniany parking - a zabiegów żeby potem je odzyskać jest cała masa - jeśli miałeś kolizję czy wypadek na 99% odbije się to w sądzie jeszcze. Dlatego jak pisał wiertar - żadnego gadania o braku przeglądu ale "przepraszam panie władzo ale zapomniałem dokumentów" :) |
od siebie dodam , że jeśli nie masz badania technicznego to nie masz także OC więc w przypadku jakiejkolwiek kolizji z automatu stajesz się winnym a jeśli poszkodowanemu zrobiłeś trwały uszczerbek na zdrowiu ( czego zaświadczenie w dzisiejszym świecie wcale nie jest tak trudno załatwić ) to krzyż na drogę gdyż będziesz gościowi płacił rentę do końca jego życia.
|
Zakodowało mi sie radio Grundig SC 303 (c) no. 90 381 125 z Opla Astry A . Potrafi ktoś mi pomóc go rozkodować, albo przynajmniej jakiś kod podać do takiego radia?
|
Cytat:
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:04. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl