Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Liga Mistrzów 2009/10 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4682)

mcovalski 28.05.2009 11:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 736277)
Niech najlepszym argumentem obalającym tezę Banasika, że siła jest najważniejsza będzie ta sytuacja z pierwszej połowy, w której Messi powalony został przez aż 3 atletów, a po ułamku sekundy był już na nogach z piłką niezmiennie przyklejoną do stopy i gonił na bramkę MU. To było piękne.

Dokładnie . To było piękne. Co by nie mówić ma koleś ogromny talent w skali globu.

sandbender 28.05.2009 11:32

Zostawcie chłopaka. Jednemu się podoba to, drugiemu tamto.
Dla Was esencja futbolu to gra Barcelony, dla innych (w tym również dla mnie) futbol bardziej siłowy połączony ze świetną techniką, w którym biega się tam i z powrotem, na pełnej szybkości, gra z pierwszej piłki bez miliona podań w środku pola i takiego dreptania oraz zawodów "kto ilu obrońców przejdzie". Czyli bardziej ManUtd.

Niemniej FCB to jednak w tej chwili chyba bez dwóch zdań najlepsza drużyna. Wygrała zasłużenie.

PS. Strasznie mnie śmieszy jak w telewizorze panowie mówili o antyfutbolu Chelsea. Nie lubie ich, ale oni na FCB mieli sposób, który te wszystkie wygibasy techniczne Barcelony czynił w zasadzie nieprzydatnymi.

1q2 28.05.2009 12:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandbender (Post 736350)
Zostawcie chłopaka. Jednemu się podoba to, drugiemu tamto.
Dla Was esencja futbolu to gra Barcelony, dla innych (w tym również dla mnie) futbol bardziej siłowy połączony ze świetną techniką, w którym biega się tam i z powrotem, na pełnej szybkości, gra z pierwszej piłki bez miliona podań w środku pola i takiego dreptania oraz zawodów "kto ilu obrońców przejdzie". Czyli bardziej ManUtd.

Niemniej FCB to jednak w tej chwili chyba bez dwóch zdań najlepsza drużyna. Wygrała zasłużenie.

PS. Strasznie mnie śmieszy jak w telewizorze panowie mówili o antyfutbolu Chelsea. Nie lubie ich, ale oni na FCB mieli sposób, który te wszystkie wygibasy techniczne Barcelony czynił w zasadzie nieprzydatnymi.

Jasne, tyle że czym innym jest preferowanie takiego czy innego stylu, a czym innym już drugi dzień z rzędu robienie z siebie idioty(sorry banasik).Po takim meczu/sezonie - obowiązkiem jest oddania królowi co królewskie a nie deprecjonowanie osiągnięć, używając do tego wprost mega absurdalnych argumentów, i to z takim zacięciem, jakbym czytał dziewczyny z forum anty-Wisły, dotyczące naszego klubu.

A co do Chelsea to miał bym takie samo zdanie jak 'panowie w tv' ,gdyby w Londynie zagrali tak jak w Barcelonie.Jak wiemy zagrali świetny mecz i gdyby nie pan w czerni i kupe szczęścia do tego, prawdopobnie mielibyśmy angielski finał.Ale mieliśmy taki jak mieliśmy - wd mnie to akurat dobrze bo spotkały się bezapelacyjnie 2 najlepsze drużyny w przekroju całego sezonu i jedna rozjechała drugą.

Co ciekawe Guardiola wyciągnął wnioski z męczarniami z Chelsea i Barca dostosowała się do gry z Angolami, grając raz tak raz tak.

Sam finał nie był wielkim widowiskiem ale bardzo często tak właśnie jest.

7 kotów - jeśli obecny futbol polega na szczęściu to jak to jest że po raz kolejny 4 angielskie zespoły są w komplecie w ćweirćfinale i 3 w półfinale, a w finale spotykają się, obiektywnie rzecz biorąc 2 najlepsze teamy tego sezonu:>? - kupili karnet ze szczęściem , czy co

Krissu 28.05.2009 12:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez banasik (Post 736246)
Tiramisu - tak grać to właśnie mogą 10 latki na podwórku a nie profesjonaliści na gruby hajs, on właśnie mają troche pojeździć na dupach i narobić sobie i innym pare siniaków

Eureka!
Doznałem oświecenia!

Od dziś jak jakiś debil będzie próbował mi wmówić, że piłka nożna to gra polegająca na strzeleniu jednego gola więcej niż przeciwnicy będzie ode mnie słyszał stanowcze i zdecydowane NIE.

Dzięki banasik chłopie.
Dzięki tobie wiem, że w piłce nożnej nie chodzi o wygranie Ligi Mistrzów, Copa del Rey czy La Liga tylko o pojeżdżeniu na dupach i narobieniu siniaków sobie i przeciwnikom.

Jeśli kiedyś zostanę prezesem klubu to wydrukuję sobie to co napisałeś, przybiję na ścianie a moje transfery to będą: Mistrz Olimpijski w bobsleju (od jeżdżenia na dupie) a na atak Gołota z Tysonem (od siniaków).

P.S.

Możesz liczyć na worek dobrego zioła jak zdobędę LM :)

7 kotów 28.05.2009 12:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 736378)
7 kotów - jeśli obecny futbol polega na szczęściu to jak to jest że po raz kolejny 4 angielskie zespoły są w komplecie w ćweirćfinale i 3 w półfinale, a w finale spotykają się, obiektywnie rzecz biorąc 2 najlepsze teamy tego sezonu:>? - kupili karnet ze szczęściem , czy co

Ale co to ma wspolnego ?
Angielskie zespoly sa obecnie zajebiste. Maja najlepszych pilkarzy, najlepiej oplacanych, maja najbrdziej wyrownana lige swiata, w kazdym meczu trza zapierdalac.

A szczescie jest potrzebne i wiele sie na tym opiera. jak mogl wygladac wczorajszy mecz bez 2 glupich bledow Rio i Vidica ? Gdyby ulamek wczesniej do pilki wystartowal Park - po wolnym Ronaldo ? Gdyby Ronaldo wlazl strzal po dlugim - a takich goli w lidze strzelil kilkanascie ?

Barcelona wygrala zasluzenie - bez 2 zdan. Ale to MU moglo wczoraj wychodzic wszystko a FCB nic. Nawet przy takim samym obrazie gry.
Roznica umiejetnosci na takim poziomie nie istnieje.

A szczsecie ? My chyba wiemy o tym najlepiej. Bo w Europie go nie mamy.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 736277)
Niech najlepszym argumentem obalającym tezę Banasika, że siła jest najważniejsza będzie ta sytuacja z pierwszej połowy, w której Messi powalony został przez aż 3 atletów, a po ułamku sekundy był już na nogach z piłką niezmiennie przyklejoną do stopy i gonił na bramkę MU. To było piękne.

To akurat chybione, bo Messi to kon nie do przepchniecia czy przewrocenia.
Bez swojej sily Messi by gowno zdzialal. Zostal by wczoraj wylaczony w 5min. Ma oczywiscie bajeczna technike, ale jego gra opiera sie na niesamowitej motoryce i sile. To ze jest wzrostu siedzacego psa nic nie zmienia.
bardzo podonie gra Tevez, ale ustepuje Messiemu pod wzgledem czysto pilkarskim.

Owen dysponowal podobna technika i niezgorsza szybkoscia, ale przewrcal go wiatr.

Aha, odnosnie szczesci.
najswiezsze: Barcelona w Londynie.
To wlasnie byl przyklad czystego farta, bo samograj Guardioli sztycha nie robil z kapitalnie ustawiona Chelsea. Ale oczywiscie chlopcy wklejajacy Etoo i Robbena do klaserow z gum do zucia beda pisac o antyfutbolu...

szprotson 28.05.2009 12:50

http://www.youtube.com/watch?v=RRnjQ4_alk8

ku pokrzepieniu serc

zim zum 28.05.2009 12:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 736399)

i co tu krzepić. gówno nam ten wynik dał i nie ma co wspominać

slaskWKSslask 28.05.2009 13:07

Wygrała najlepsza druzyna na świecie. Wygrała wszystko co możliwe. Chelsea miała szansę-została wyeliminowana-więc o czym mowa? Man Utd w bezpośrednim pojedynku przegrał- o czym dyskusja kto jest lepszy , skoro widać. Real miał szansę- został zdmuchnięty po dwakroć. Nikt się z nimi nie równał,a piszący teraz ,że angielska piłka lepsza ,bo łączy i technike Barcy i siłe z która Barca na dłuższą metę nie dała by sobie rady,to właśnie polecam przykład przytoczony wcześniej,kiedy o Messiego rozbili sie Vidic I Ferdinand,a ten wstał i biegł dalej. Gdyby nawet ta siła w Man Utd była to rady jednak nie dała. A technika? Jak napisali w angielskiej prasie- Pyk,pyk,pyk i po meczu. Oto jest technika. Jedyne na co mogą sie malkontenci powoływać to, że sędzie źle gwizdał, że pogda do dupy itp. , co tylko naraża was na smieszność. Banasik przeszedł siebie samego już dawno. Wpadł w wir myśli splątanych we włąsnym umyśle ,zgubił się gdzieś po środku,wyjść z tego nie potrafi,ale ani myśli przestać pisać. Zreszta jak już z Wolfsburgiem wyjeżdża albo Bordeaux ,no to pozostaje mu tylko życzyć szybkiego powrotu do stanu z przed 2-6.

SkMk 28.05.2009 13:08

Swoją drogą ciekawi mnie na ile procent możliwości zagrała Barca w Krakowie. Jak ich tak oglądałem w LM i lidze hiszpańskiej to wydawało mi się, że chyba na 10% :-)

Firo 28.05.2009 13:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SkMk (Post 736419)
Swoją drogą ciekawi mnie na ile procent możliwości zagrała Barca w Krakowie. Jak ich tak oglądałem w LM i lidze hiszpańskiej to wydawało mi się, że chyba na 10% :-)

Ta.. Może wcale ich tu nie było ?

Proud 28.05.2009 13:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SkMk (Post 736419)

wydaje mi się że grali na luzie, a po stracie gola mocno przycisneli, czego efektem były te sceny dantejskie pod naszą bramką, które chyba wszyscy pamiętamy :) ale na szczęscie nic nie wbili :-p

1q2 28.05.2009 13:48

7 kotów - fajnie że wyjaśniłeś bo w takim wypadku to mam bardzo podobne zdanie.Szczęście/dyspozycja dnia/sędzia - dziwie się ludziom co stawiają grubą kasę na takie mecze bo to już lepiej chyba do kasyna pójść:)

A na ile procent grała z nami Barca? - wynik rywalizacji był jasny, więc ich priorytetem było zagrać tak by nie połapać jakiś kontuzji itp - z drugiej strony podobnie mieli w meczu z Bayernem a jednak nie przegrali.

Ogólnie to najbardziej warta nic nie dająca wygrana Wisły w pucharach ,w całej historii klubu.

grzechu1991 28.05.2009 13:55

Manchester przegrał mecz w 2 miejscach: środku pola i głowach.2 głupie błedy- 2 gole. Nie rozumiem, jak zespół, który był w stanie podnieśc sie z 0-2 na 5-2 (wiem, że to tylko Tottenham) nie był w stanie podnieść się po jednej bramce Barcy. Co do środka pola- myślę, że w United niezbędny jest ktoś taki jak Iniesta, Xavi, Lampard czy Gerrard, kto by rozprowadzał piłki do napadu. Barcelona w tym sezonie prezentowała się znakomicie. W meczu była lepsza. Mam nadzieję że w przyszłym roku United pokaże klasę i wygra CL.
ToTylkoJa, Krissu54- Wam i reszcie prawdziwych kibiców Barcy chiałbym pogratulować udanego sezonu, udanego wczorajszego meczu. I liczę w przyszłym roku na rewanż;) Pozdrawiam

Zieniu17 28.05.2009 14:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 735877)
Potrafisz czytac ze zrozumieniem? Powtarzam...kim jestes i jaki masz autorytet w kwestiach pilkarskich, a zeby pisac ze sie ktos osmieszyl lub tez nie? Zaprezentuj nam tutaj swoje kwalifikacje. O ile sie nie myle ;), to jest to forum, gdzie wyrazamy swoje opinie...rozumiem, ze jestes zakochany w Barcelonie i dlatego musisz atakowac innych forumowiczow(skoro zakazujesz wyglaszania swoich opinii, podzielanych tez przez ekspertow znanych w odroznieniu od Ciebie). Inaczej padlyby jakies argumenty, a nie pisanie o osmieszaniu sie. Dwumecz kazdy widzial i kazdy tez widzial bezradnosc Barcelony na tle swietnie poukladanego zespolu z Londynu. Jesli jest tak, jak piszesz, to katalonczycy powinni strzelic conajmniej kilka bramek(tylko jakos trudno przychodzilo im stwarzac okazje).
W czym sie wogole zreszta osmieszylem :D? Mowie, ze masz problemy z czytaniem, bo napisalem wyraznie ze Barcelona sobie nie radzi z klasowymi zespolami(na chlopski jezyk - zebys zrozumial, tzn. ze kiepsko gra i wyglada na tle takiego rywala).

P.S - Pierwszego meczu dokladnie nie ogladalem, ale jesli te kontrowersyjne sytuacje wygladaja tak, jak wypowiedzi kibicow Barcelony odnosnie drugiego meczu(ze nie bylo karnych, czy ze czerwona byla niesluszna), to nie mam pytan ;)...

Po 45 minutach Man Utd bedzie prowadzilo 2 : 0 i patrze na to obiektywnym, i chlodnym okiem(bo nie kibicuje zadnej druzynie).

Jestem fanem Wisły, a nie żadnej Barcy, ani nie mam "kwalifikacji" w dziedzinie piłkarskiej. Szkoda, tylko, że znowu się ośmieszyłeś(patrz pogrubione), a ja miałem racje;).
Bez odbioru:)

banasik 28.05.2009 15:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 736258)
...

Zauważyłem, że to nie moje forum, ale również nie Twoje co?

To forum mojego klubu, więc nie wiem "o co kaman"

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mar85 (Post 736260)
Jeszcze co do Messiego.
On nie odejdzie z Barcelony, a wiesz czemu....bo to wiecej niż klub. Oni mu zycie uratowali jak był małym chłopcem, ale dla Ciebie to nic. Jakby nie Barcelona to nie byłby w tym miejscu co jest. Zreszta Barcelona jest jednym z najbogatszych i zapłaci tyle Messiemu że bedzie szczęsliwy. Już teraz zarabia najwiecej, a dla niego kasa sie nieliczy.

Więcej niż klub? Czyli co? Pomogli mu an początku kariery, super, ale współczesny piłkarz patrzy na kasę i nie wmawiaj mi, że gdyby miał grać w Barcelonie charytatywnie, to by został, bo "to więcej niż klub".

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grzadq (Post 736262)
Weźcie go w końcu zbanujcie, tego się czytać nie da -_-

Wolfsburg jest lepszy od Barcelony, nie wiedzieliście o tym? Messi i Iniesta czmychną tylko jak zobaczą wielką kasę (na pewno jej nie mają w Barcelonie ... ), a najlepszy futbol to nie techniczny w jaki gra Barcelona tylko np taki ---> http://www.youtube.com/watch?v=0tN2jFZvT8U

To sie dopiero fajnie ogląda, nie? A nie takie szybkie podania, kombinacyjna piłka ... to dla dzieci z podwórka :)

Chwileczkę... nie napisałem, że Wolfsburg jest lepszy, tylko że w MOIM odczuciu zasługiwałby na tytuł LM w przyszłym sezonie.

Tak, czmychną, mają duży szmal, ale gdy wejdzie perspektywa bycia jeszcze bogatszym i "liźnięcia" innej, może lepszej ligi to się skuszą, jak każdy piłkarz.

Po raz któryś mówię - futbol siłowy to nie tylko brutalne faule, to walka bark w bark do upadłego, a nie brandzlowanie się z piłką w środku pola.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 736273)
ale po co??:lol:

cel osiągnięty, co nie? wygrali? wygrali. To po co te siniaki :lol:

co mecz w LM to Ty dajesz taki pokaz że boki zrywać.
Każsdy potrafi obiektywnie ocenić mecz, nawet kibice ManUtd, tylko nie jakiś Real-Rasta-Fan.

od paru stron piszę, że OK, wygrali, ale cały ich styl mi się nie podoba

Mecz piłkarski to mecz walki, a nie popierdółka.

A poza tym - masz coś do tego, że jestem Rasta? Coś ci się w takim stylu życia nie podoba?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtek_Lok (Post 736330)
Na piłce nożnej to Ty się na pewno nie znasz. Tego jestem pewien. :-) Obawiam się, że prędko tego co w niej najpiękniejsze nie pojmiesz więc dyskusja z Tobą staje się bezcelowa. Z całym szacunkiem Banasik. Miłego dnia.

Mylisz się, byłem dziennikarzem sportowym parę lat, potem odpuściłem ze względu na pracę, więc "znam się". Dla mnie najpiękniejsza jest siłowa, męska gra, dla Ciebie to, co widzisz dziś. Trudno - ja twoje zdanie szanuje, ty moje uszanuj.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 736383)
Eureka!
Doznałem oświecenia!

Od dziś jak jakiś debil będzie próbował mi wmówić, że piłka nożna to gra polegająca na strzeleniu jednego gola więcej niż przeciwnicy będzie ode mnie słyszał stanowcze i zdecydowane NIE.

Dzięki banasik chłopie.
Dzięki tobie wiem, że w piłce nożnej nie chodzi o wygranie Ligi Mistrzów, Copa del Rey czy La Liga tylko o pojeżdżeniu na dupach i narobieniu siniaków sobie i przeciwnikom.

Możesz liczyć na worek dobrego zioła jak zdobędę LM :)

Piłka nożna polega na strzeleniu jednego gola więcej, wygrali LM, CdR i La Liga, ale to w jakim stylu to wszystko wygrali świadczy o początku końca ery futbolu.

Tylko worek? :foch:

For_FuN_ 28.05.2009 16:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zieniu17 (Post 736490)
Jestem fanem Wisły, a nie żadnej Barcy, ani nie mam "kwalifikacji" w dziedzinie piłkarskiej. Szkoda, tylko, że znowu się ośmieszyłeś(patrz pogrubione), a ja miałem racje;).
Bez odbioru:)

Pomylke i fatalna postawe Man Utd(chyba najslabszy mecz sezonu) nazywasz osmieszeniem? To zespoly bardzo wyrownane i zadecydowala dyspozycja dnia. Pytam jeszcze raz... na jakiej podstawie masz prawo wyrokowac czy sie ktos osmiesza lub nie? Czekam na odpowiedz, bo inaczej jestes poprostu dzieciakiem, ktory nie potrafi wylozyc swoich argumentow. Wez sie lepiej ogarnij, bo nie da sie z toba dyskutowac. Mozna z kims sie nie zgadzac, ale kogos obrazac? To juz mowi o kulturze osobistej tego kogos(w tym wypadku twojej). Licze na merytoryczna odpowiedz :)(wiem, ze jestem naiwny patrzac na twoj "poziom", ale coz...).

P.S - Chlopak chce zakazac wyglaszania swoich opinii w naszym kraju i na tym forum..."ciekawe" podejscie ;).

Zieniu17 28.05.2009 17:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 736561)
Pomylke i fatalna postawe Man Utd(chyba najslabszy mecz sezonu) nazywasz osmieszeniem? To zespoly bardzo wyrownane i zadecydowala dyspozycja dnia. Pytam jeszcze raz... na jakiej podstawie masz prawo wyrokowac czy sie ktos osmiesza lub nie? Czekam na odpowiedz, bo inaczej jestes poprostu dzieciakiem, ktory nie potrafi wylozyc swoich argumentow. Wez sie lepiej ogarnij, bo nie da sie z toba dyskutowac. Mozna z kims sie nie zgadzac, ale kogos obrazac? To juz mowi o kulturze osobistej tego kogos(w tym wypadku twojej). Licze na merytoryczna odpowiedz :)(wiem, ze jestem naiwny patrzac na twoj "poziom", ale coz...).

P.S - Chlopak chce zakazac wyglaszania swoich opinii w naszym kraju i na tym forum..."ciekawe" podejscie ;).

Chłopie naucz się czytać, bo 38,(3)[trzydzieści osiem i trzy w okresie ] mówiłem Ci czemu się ośmieszyłeś!

Jeszcze raz? Prosze:

Pisałeś, że Barca sobie nie radzi z poukładaną drużyną-->Chelsea. co jest parodią, bo właśnie nie wiem czy sobie to uświadomiłeś, ale FC Barcelona awansowała kosztem Chelsea, co za razem oznacza uwaga!!! Ze Barcelona sobie poradziła. Więc próbujesz wszystkim wmówić, że to co jest białe wygląda na czarne.

Później ośmieszyłeś się po raz drugi, pisząc, że Uwaga!!! Obiektywnie patrząć Manchester będzie do przerwy prowadził 2:0! A ja się pytam skąd Ty to możesz wiedzieć? Przed meczem to każdy może, a jak widać coś Ci nie wyszło z tym obiektywizmem. I żeby było jasne, nie uważam, że się ośmieszasz z powodu słabej gry Manchesteru, tylko z powodu twojej pewności co do wyniku meczu przed jego rozpoczęciem. Co innego gdybyś typował, ale Ty "obiektywnie" stwierdziłeś, że Manchester do przerwy puknie 2:0. Ot cała tajemnica.

Każdy ma prawo do własnego zdania i nigdzie nie napisałem, że to w jakikolwiek sposób dyskredytuje, a, że Ty widzisz akurat coś czego w tym miejscu nie ma, to już tylko i wyłącznie Twój problem.

Mar85 28.05.2009 17:20

Współczesny piłkarz patrzy na Kasę??? Ciekawe czemu np. Kaka ,Casillas nie przenieśli sie do Man. City?? Bo sie nie tylko kasa chłopcze liczy ale też poziom sportowy. Są zawodnicy oczywiście którzy patrzą tylko na kase ale bez jaj nie wszyscy. Widać jak marnym dzienikarzem sportowym byłeś skoro już jako on nie pracujesz. Zreszta dzinikarze sportowi wipisują same bzdury, bo za bzdury i sensacje im płacą. Najlepsze jest to że Ty wiesz co dany piłkarz zrobi. Na jakiej podstawie??. Jakiś wypocin z gazet??. Poza tym zawodnicy odchodzą do innych klubów bo się np. wypalili, albo szukają nowych wyzwań. I uwierz mi że tak jak Xavi i Puyol, Messi skończy kariere w Barcelonie. To nie jest typ panienki w stylu C.Ronaldo czy Robinho. Jeden już uciekła za kaską, drugi pewnie już niedługo. Do tego są wychowankami klubu, czaisz baze. Barcelona potrafi sobie wychować i nie musi wydawać kasy, bo tak najprościej. Dlatego szanuje za to m.in. Barce. Najtrudniej jest wyszkolić danego zawodnika i potem wkoponować do drużyny. Dopiero teraz po latach to wychodzi. Angielska piłka reprezentacyjna jest tego dowodem.Angielskie dtużyny kupują na potęge z innych klubów a sami mają coraz mniej wychowanków. Brak klasowego bramkarza w rep. ang. czy napastnika. Drużyna narodowa Hiszpańska nie ma takiego problemu bo w klubach stawiaja na swoich, wyjątkiem jest Real.
Piszesz że Wolsburg zasługuje na LM. Chłopie ogarnij sie bo mi słabo. Spójrz na poziom Bundesligi w tym sezonie. Wolsburg przegrał 7 razy. Nie wyjeżdzaj mi z tekstami typu ze Barcelona 5 bo 2 razy przegrała jak miała mistrza, a poza tym grała na 3 frontach, a ten Twój Wolsburg wygrał pare razy i już Lm mu sie należy. Dwa lata temu VFB wygrało lige i co zwojowali w LM. Nic. Poza tym jaka piłkę grał Wolsburg??. Murowanie czy ofensywyny styl. I nie ....... tu że stracili mało bramek bo aż 41 i do tego nawet Werder w pucharze strzelił im 5. Więc styl zbliżony do Barcelony, ofensywna kombinacyjna gra, nastawiona na strzelenie bramek.
Co do stylu Barcelony jakbyś miał pojecie o piłce to byś zauważył jak walczyli np. Puyol lub jak pracował w obronie Iniesta i Xavi. To samo dotyczy Rooney'a. Nie wiem jakiego klubu jesteś kibicem ale chyba Realu, bo tylko tłumaczy ta zawiść. Tyle że Real gra podobnie do Barcy.
I jak tu Cię rozumieć chłopcze??
A jesli chodzi o styl w jakim Barcelona zdobyła Puchary, to może przerzuć sie na skoki narciarskie. Tam sie liczy styl. Wole oglądać drużynę która strzela ok. 30 bramek w LM, bo piłka polega na strzelaniu bramek. Widać angole o tym zapomnieli. Niech wymyśla grę bez bramek, wtedy bedziesz miał to co chcesz.

ToTylkoJa 28.05.2009 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez banasik (Post 736497)
To forum mojego klubu, więc nie wiem "o co kaman"

Więcej niż klub? Czyli co? Pomogli mu an początku kariery, super, ale współczesny piłkarz patrzy na kasę i nie wmawiaj mi, że gdyby miał grać w Barcelonie charytatywnie, to by został, bo "to więcej niż klub".

z tego co się orientuję, jest to dostępne forum dla wszystkich i nie Ty decydujesz kto tu może się wypowiadać, a kto nie. Są od tego inne osoby.

Tak, Barca pomogła Messiemu i to bardzo. Lionel powiedział, że chce zakończyć tu swoją karierę. Odejdzie tylko wtedy, gdy klub go nie będzie chciał, sam z siebie tego nie uczyni.

I nie pisz, że dla wszystkich liczy się tylko kasa, bo tak nie jest. Maldini miał wiele ofert swego czasu, ale nigdy nie zdradził Milanu. To samo Wielu innych piłkarzy. Takiego Iniestę i Xaviego każdy by chciał, ale oni nie mają nawet zamiaru odchodzić. Nie przelewaj swojej wyobraźni na rzeczywistość.
Myślisz, że Raul mogłby się 'sprzedać' i odejśc z Realu np do MC za większą pensję? Nie sądzę. Sam pwoiedział, że prędzej zakończy karierę, niż odejdzie do innego zespołu. Raul i Iker to dwaj piłkarze, których szanuję. Jedyni z Madrytu

grzechu1991 dzięki za graty. Pozdro

banasik 28.05.2009 18:48

Wszyscy piłkarze, mówią, że zostaną, dopóki ich zespół jest na szczycie - przyjdzie kryzys Barcelony, np. brak miejsca w LM lub ogólnie w pucharach to będą spieprzać gdzie pieprz rośnie, taka brutalna prawda

Mar85 28.05.2009 18:51

Tak jasne, ale pierwsi uciekną tacy zawodnicy jak np. Ronaldinho czy Deco, a nie wychowankowie...rozumiesz to??? Czemu nie uciekli Xavi i Puyol np.kiedy drużyna grała w pucharze UEFA?? Czemu Iker gra jeszcze w Realu??. Skończyły się tytuły to co on tam robi?? W tym sezonie lipa to chyba ucieknie do MAn. City...

Mareq 28.05.2009 18:52

Cytat:

Mylisz się, byłem dziennikarzem sportowym parę lat, potem odpuściłem ze względu na pracę, więc "znam się". Dla mnie najpiękniejsza jest siłowa, męska gra, dla Ciebie to, co widzisz dziś. Trudno - ja twoje zdanie szanuje, ty moje uszanuj.
A gdzie Ty byłeś tym dziennikarzem sportowym przez pare lat , jak jeszcze gdzieś rok temu w temacie o kanarach pisałeś , że jesteś niepełnoletni ? W Gazetce szkolnej ?
Starałem się powstrzymwać od pierdół które tutaj wypisujesz , ale już nie dałem rady . Zapędzasz się w swoim zaślepieniu zdecydowanie za daleko .

Wczorajszy finał niezbyt ciekawy , Barca zagrała dobrze , fajnie , ale nie był to jakiś galaktyczny pokaz umiejętności piłkarskich .Jednak możliwe , że nie musiał być. MUTD zagrał słabo jak na swój potencjał(i to co prezentowali w trakcie sezonu) i w zasadzie Barcelona nie miała potrzeby aby się specjalnie wysilać .
Barcelona w potrójnej koronie , respekt .

Proximus 28.05.2009 19:04

I na jaką cholerę przekonujecie siebie nawzajem czy finał był zajebisty czy nie?? Każdy tak czy siak będzie miał swoje zdanie i wy go nie zmienicie nabijaniem postów.

ToTylkoJa 28.05.2009 19:05

banasik więc wytłumacz mi, czemu Raul siedzi w Madrycie już tyle lat? A były sezony, że Real nie mógł niczego zdobyć, ani mistrzostwa, ani LM, ani CdR...czemu del Pierro czy Nedved nie opuścili Juve gdy to zostało zdegradowane? Masz jakieś wytłumaczenie? Owszem, inni pouciekali, ale nie oni. Dlatego nie wrzucaj wszystkich piłkarzy do jednego wora...Xavi czy Puyol przeżywali kryzysy Barcelony i jakoś nie odeszli, ale co Ty możesz o tym wiedzieć
błądzisz w swoich wypowiedziach, ciężko się przyznać i napisać- sorry, pomyliłem się? Przynajmniej wyszedłbyś z twarzą

a teraz poważne pytanie- Ty tak serio, czy tylko się wygłupiasz?

jeśli ktoś chce, to ma link do fiesty w Barcelonie i na CN http://www.fcbarcelona.cat/web/caste...v_directe.html

banasik 28.05.2009 19:11

matko jedyna - wy wierzycie że xavi, iniesta, messi i na przyklad busquets nigdy nie odejda z barcleony?

Tacy zawodnicy jakich wymieniliscie, czyli Raul, dal Pierro, Maldini zdarzają się raz na ile lat? nie ma sznas, żeby tylu "wspaniałomyślnych" i "wiernych klubowi" znalazło się w jednym zespole na raz.

Mareq - nie trzeba być pełnoletnim aby pracować jako dziennikarz sportowy w portalu internetowym, twój mit upada

Mar85 28.05.2009 19:12

Właśnie widać jaki wysoki poziom ma Bundesliga. Cottbus ogrywa Wolsburg (mistrza Niemiec) a dostaje w dupe usiebie 3-0 w meczu o 1.Bundesligę z Nurnberg. To do Ciebie banasiku
Moge Ci wymienić jeszcze wielu wspanałomyślnych: Costacurta, Baresi, Buffon, Giggs, Gerrard, Terry, Lampard, Totti, De Rossi, Caragher to są ikony, takimi bedą też Xavi, Iniesta, Puyol i Messi. Tak trudno Ci to pojąc

banasik 28.05.2009 19:14

Ja .......e już mi się żal ciebie robi, Mar85.

Barcelona wjebała z nami, a wygrała z ManU, twierdzisz że jesteśmy tym samym lepsi od MU?

Mecz meczowi nie równy...

ToTylkoJa 28.05.2009 19:15

no Xavi ma już 29 lat i jakoś nigdzie się nie wybiera...siedzi w tym klubie i ani myśli się ruszyć. Skandal! Iniesta mówi, że chce tu zakończyć karierę. Ale co tam, banasik wie lepiej! Czemu nie wspomniałeś o Puyolu? ;( nie pasuje do Twojej chorej ideologii?

Poza tym widzę, że już sie powoli nawracasz. Jeszcze niedawno twierdziłeś, że nie ma piłkarzy, którzy nie polecą na kasę...a tu proszę, potwierdzasz, że takowi są :]

Mogę Ci wymienić sporo takich zwodników, dla którrych nie liczy się kasa, tylko klub. I to nawet z naszej polskiej ligi. I nie tylko piłkarzy, ale ludzi którzy pracują w klubach.

pan Dudi 28.05.2009 19:15

O, Mar85, popatrz, a my wygraliśmy z Barceloną 1-0, która wczoraj wygrała z ManU 2-0. To znaczy, że byśmy powieźli ManU z 3, 4- 0! Dobre jajca, co?

Edit: Banasik mnie uprzedził. Kolego, jeśli myślisz, to daj sobie spokój. Ten Legionista coś sobą reprezentuje. Na odpowiadanie większości ludzi na tym forum zwyczajnie szkoda czasu.

banasik 28.05.2009 19:17

Iniesta MÓWI, Messi MÓWI

niech podpiszą dożywotnie kontrakty, wtedy posypie głowę popiolem i przyznam Ci rację, ToTylkoJa.

Piłkarz to pracownik, a nie miłośnik

Mar85 28.05.2009 19:19

Tak ale mecz u nas był o pietruszke o tym nikt nie wspomni, a to był mecz ligowy jedni walczyli o utrzymanie drudzy o mistrzostwo. W pierwszym meczu nie było 4-0 zero i przyjechali sobie pobiegać i stracić jak najmniej sił .Tu tez był pierwszym mecz o 1.Bundesligę więc nie piszcie ze mecz meczowi nierówny.
Messi i Iniesta jak narazie maja kontrakty na 5 lat więc napewno już sie pakują do innego klubu.
Nie każdy piłkarz to pracownik, kiedy to zrozumiesz. Czy Iker Casillas lub Raul podpisując kontrakt do konca kariery kierowali sie....no właśnie czym sie kierowali....miłością do klubu!!

Golissimo 28.05.2009 19:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez banasik (Post 736671)
matko jedyna - wy wierzycie że xavi, iniesta, messi i na przyklad busquets nigdy nie odejda z barcleony?

Tacy zawodnicy jakich wymieniliscie, czyli Raul, dal Pierro, Maldini zdarzają się raz na ile lat? nie ma sznas, żeby tylu "wspaniałomyślnych" i "wiernych klubowi" znalazło się w jednym zespole na raz.

Mareq - nie trzeba być pełnoletnim aby pracować jako dziennikarz sportowy w portalu internetowym, twój mit upada

Ja tam wierzę. mogliby już dawno odejść. Sugerujesz, że każdy piłkarz to Cristiano Ronaldo i odejdzie za większą kasę? No to się grubo mylisz. W takim ManU w dalszym ciągu grają Neville, Giggs, Scholes... w Barcy nie mogą?

Cóż... praca jako dziennikarz sportowy w internecie nijak się ma do normalnego dziennikarstwa. dla mnie dziennikarz ukończył dziennikarstwo, jeśli nie, to jest zwyczajnym pismakiem.

banasik 28.05.2009 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mar85 (Post 736686)
Tak ale mecz u nas był o pietruszke o tym nikt nie wspomni, a to był mecz ligowy jedni walczyli o utrzymanie drudzy o mistrzostwo. W pierwszym meczu nie było 4-0 zero i przyjechali sobie pobiegać i stracić jak najmniej sił .Tu tez był pierwszym mecz o 1.Bundesligę więc nie piszcie ze mecz meczowi nierówny.
Messi i Iniesta jak narazie maja kontrakty na 5 lat więc napewno już sie pakują do innego klubu.
Nie każdy piłkarz to pracownik, kiedy to zrozumiesz. Czy Iker Casillas lub Raul podpisując kontrakt do konca kariery kierowali sie....no właśnie czym sie kierowali....miłością do klubu!!

Akurat z nami BArcelona w drugim meczu bardzo chciała wygrac i to było widać

każdemu zespołowi zdarzają się wpadki a ty na podstawie jednego meczu wysnuwasz wnioski o poziomie ligi...

ToTylkoJa 28.05.2009 19:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez banasik (Post 736680)
Iniesta MÓWI, Messi MÓWI

niech podpiszą dożywotnie kontrakty, wtedy posypie głowę popiolem i przyznam Ci rację, ToTylkoJa.

Piłkarz to pracownik, a nie miłośnik

a czy czasem nie ma ograniczenia w długości podpisywania kontraktów? Więc chyba nie może Messi podpisać kontraktu na 10 lat czy dłużej. Co innego gdy piłkarz ma np 30 lat i podpisuje kontrakt na 5 lat, wtedy mówi się, że podpisał do konca swojej piłkarskiej kariery.

Jeśli sie mylę, to niech ktoś mnie poprawi.

Xavi, Puyol, VV są w Barcie już tyle lat. I idę o zakład, że jeśli klub ich będzie chciał, to oni nigdzie się nie ruszą, choćby mieli oferty z MC. To samo tyczy się Iniesty i Messiego. Bo co innego tacy piłkarze jak Toure, Abidal, czy nawet Eto'o- oni nie są wychowankami, nie utożsamiają się aż tak bardzo z tym klubem, jak wyżej wymienieni.

Mar85 28.05.2009 19:40

Tak chciała wygrać...marnujać miliony okazji przez brak koncentracji lub noszalancje. Ale Ty napewno jako ekspert i dzienikarz sportowy rozmawiałeś z Guardiolą i wiesz co chcieli osiągnąć. Trener na konferencji co miał powiedzieć...a przyjechaliśmy sobie poleżeć na boisku.
Zresztą mam już dość polemiki z Tobą. Widocznie jesteś chorym człowiekiem, cokolwiek Ci ktoś napisze to Ty na przekur. Myślisz ze wszystko wiesz, ale widać że latek za dużo nie masz bo nawet do błędu sie niepotrafisz przyznać. Żegnam

banasik 28.05.2009 19:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mar85 (Post 736701)
Tak chciała wygrać...marnujać miliony okazji przez brak koncentracji lub noszalancje. Ale Ty napewno jako ekspert i dzienikarz sportowy rozmawiałeś z Guardiolą i wiesz co chcieli osiągnąć. Trener na konferencji co miał powiedzieć...a przyjechaliśmy sobie poleżeć na boisku.

człowieku barcelona nie może sobie pozwalać na porażki z Wisła, marnowali sytuacji bo nie byli przygotowani na to ze beda gonic wynik

masz rację - przyjechali poleżeć, ale gdy dostali bramkę widać było że bardzo chcą to odrobić

Dudi - odpowiem wszystkim, któzy mają do mnie jakieś pretensje, rzeczywiście ToTylkoJa ma jakieś argumenty, reszta papla, żeby paplać, ale cóż - ja mam czas :)

tylko_na_kilka_dni 28.05.2009 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mar85 (Post 736595)
To nie jest typ panienki w stylu C.Ronaldo czy Robinho. Jeden już uciekła za kaską, drugi pewnie już niedługo.

a kim ty jestes kmiocie i co osiagnales w pilce, ze nazywasz Ronaldo panienka ktora zaraz ucieknie za kasa? Kolejny uposledziony pilkarsko gosc ktory leczy swoje kompleksy obrazajac na C.R ?

Mar85 28.05.2009 21:46

jestem kibicem i nie widze drugiego takiego płaczka jak CR. Dobrze że mu to chociaż Ferguson uświadomił. Ale widze ze to Twój idol, wczoraj Cię chyba zawiódł wieć postanowiłeś wyładować swoją frustracje. Nie martw sie Perez nadchodzi i uratuje CR. I nie wyzywaj mnie od kmiotów bo sam śmierdzielu jesteś nikim co nic w piłce też nie osiągnał. Nikogo nie obraziłem a wydałem opinie która sie być może sprawdzi.

ToTylkoJa 28.05.2009 22:07

znalazłem fajny link na innej stronie.

http://img154.imageshack.us/img154/9318/balak.gif

mecz rewanżowy Chelsea-Barca. Więc jak, powinien być karny dla Barcy czy nie? Skoro dla Chelsea za rękę np Pique czy Eto jedenastki się należały, to nie widzę przeszkód, aby tu też podyktować.

Grzadq 28.05.2009 22:17

Coś dla naszego kolegi banasika

----> http://www.youtube.com/watch?v=TyHCs...layer_embedded

Zobacz sobie jaka męska gra, tutaj to nawet nie tylko siniaki na dupie, nawet większa "pamiątka" z meczu ... ;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:10.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl