![]() |
Jak dla mnie Beitar był na własnym boisku do ogrania...szkoda Boguskiego mi najbardziej, bo dlam nie to najlepsza postac w Wiśle w tym meczu. Po jego zejściu brak "walczaka" - dla mnie Boguski był w tym meczu wszędzie. Myslałem, że po pierwszej udanej akcji Łobo wejdzie w mecz, niestety widac braki...
Mauro znowu odpuścił zawodnika, po superpucharze nic do niego nie dotarło. Myślałem,że taktyka na jednego napastnika zawiedzie, ale Paweł Brożek pokazał się z jak najlepszej strony. Ogólnie dla mnie nie taki Beitar straszny jak wszyscy go przedstawiają. Co do Sobola, karnego nie było, ale wydaje mi się, że był łapany przed polem karnym.Kartka dla Zieńczuka...coż jeśli to jest czerwona kartka, to gdzie przynajmniej żółta za faul Zif'a na Baszczynskim(kosił go równo z trawą) |
Jak można biegnąć z piłką, być sam na sam z bramkarzem i sie wypierd***ć o własne nogi ???- Sobol to było mistrzostwo świata, kolejny tytuł dostaniesz za wykłócanie sie u sędziego o rzut karny
|
Największym grzechem zaniechania naszych dzialaczy było nie wzmocnienie ataku, w Wiśle brak piłkarzy dynamicznych jakimi byli Kosa i Błaszczu (nieprzypadkowo z nimi w składzie jakoś tam pokazaliśmy się Europie) a teraz co? Sam Brożek został, a i też bez wsparcia drugiego napastnika to mu się średnio gra. Drugim takim piłkarzem był Paulista wiosną, ale widocznie nie zasługiwał na pieniądze jakich chciał...
Ogólnie nie podobało mi się że piłkarzom Beitaru tak łatwo wchodziło się w nasze pole karne, kilka podań. A strzałów oddawali też sporo. Nasi też mieli fragmenty dobrej gry, ale wyglądało to jakoś tak jak od łopaty, na siłe, z przypadku bardziej... Wyróżenienia: Boguski - dużo pracy, walki, ciekawych zagrań, tylko kiedy on się nauczy strzelać... Brożek Paweł - nie miał łatwo, ale kilka razy przypomniał o swoim potencjale, no i bramka w trudnej sytuacji Sobolewski - Najlepszy w środku pola, szkoda tylko ze nie zrobił tego co najprostsze miał do zrobienia, bez kalkulacji, po prostu strzał!!!!!!!!!!!!!!!! Minus: Zienczuk - najpierw jakby go nie było, później znalazł się by mieć asyste no i ... rozochocił się, szkoda tylko że zamiast grać wolał się szarpać, na dłuższą metę tak się nie dało. Cantoro - Im dłużej mecz trwał, tym gorzej wyglądał, no może gdyby strzelił gola w tej ostatniej minucie... Baszczyński - Troche wiecej się jednak oczekuje od tak doświadczonego piłkarza. Kończąc powiem tak jak kiedyś Górski : Skoro było tak dobrze to czemu jest tak źle... |
Cytat:
Badzmy dobrej mysli 1-0 nam wystarcza ,ale watpie aby taki wynik padl w rewanzu |
Cytat:
|
Cytat:
Anderlecht prowadzil 1-0 , pozniej czerowna kartka...Wasilewskiego i Bialorus strzelila 2 gole |
Cytat:
|
ja się zastanawiam jak mogliśmy przegrać ten mecz? mecz w którym rywal był zupełnie przeciętną drużyną
psychika naszych kopaczy jest zatrważająca, żeby srać w gacie przed kompletnie nieznanymi piłkarzami z nieznanej drużyny? pozwolę sobie ocenić kilku zawodników Pawełek - w 1 połowie umierał z nerwów, w 2 uratował nam tyłek, jakkolwiek zachowanie przy obu bramkach raczej kiepskie Baszczyński - bardzo kiepsko, większość akcji Beitaru szla jego stroną Zieńczuk - tragedia, kompletnie niewidoczny Sobol - dlaczego nie strzelał? dlaczego sędzia nie przerwał tej akcji i nie dał mu kartki za symulowanie? nie byłoby kontry i bramki... Cantoro - katastrofa, uniemożliwił kilka dobrze zapowiadających się kontr - kółeczka były ważniejsze, zachowania przy bramce nawet nie warto komentować Boguski - dużo walki, dobry występ, ale ewidentnie głupieje gdy znajduje się pod bramką przeciwnika Skorża - bardzo źle, fatalne zmiany, jak już ktoś wcześniej pisał nie rozumiem dlaczego zszedł Jirsak i Boguski zamiast Mauro i Zieńczuka? dlaczego zmiany były tak późno, a nie około 60 minuty gdy po prostu nie istnieliśmy na boisku? choć z drugiej strony jak się popatrzy kogo miał na ławce to można tylko współczuć poza tym mam wrażenie, ze to 4-5-1 się nie sprawdza, tracimy wszystkie atuty w ofensywie grając górne piłki na Brożka, dlaczego nie możemy grać piłką cały mecz, tak jak to było po strzeleniu bramki gdzie Żydzi się kompletnie pogubili? przez większość meczu nie byliśmy w stanie wymienić kilku składnych podań i traciliśmy piłkę momentalnie generalnie ocena meczu nie może być dobra, mimo że zachowujemy spore szanse na awans, bo nie da się ukryć, ze Beitar to nie jest żadna świetna drużyna pytanie brzmi, gdzie my jesteśmy? mam wrażenie, że z takim zarządzaniem i podejściem władz klubu my po prostu nie zasługujemy i nie nadajemy się na Ligę Mistrzów strach pomyśleć jak mógłby wyglądać mecz np. z Arsenalem czy Barceloną w 3 rundzie, polski futbol jest głęboko w czarnej dupie i tyle, mówią wszyscy,ze w Europie nie ma już kelnerów, ależ są, my nimi jesteśmy |
A więc...mimo wielu tzw. "płaczy" uważam, iż wynik nie jest zły, podobnie jak nasza gra, oczywiście mogliśmy wygrac, ale mamy rewanż u siebie i myśle, i wierze, że awansujemy. Jeśli wierzycie w awans to przyjdzcie za tydzień na mecz i dopingujcie na maksa, bo(tu nie napisze nic odkrywczego), ale jeżeli zagramy na 0 z tyłu to napewno awansujemy.
PS: Sam jutro ide po bilet, nawet gdyby było 1:3 albo 1:4 też bym poszedł, bo uważam iż wtedy też byśmy mieli szanse. |
Ale powiem wam że naprawdę mi zaimponował Paweł Brożek, pokazał że nie trzeba koniecznie mieć 2 metry wzrostu żeby walczyć o piłkę z rosłymi obrońcami, trzeba po prostu mieć jaja. Na dodatek cały mecz naprawdę zapieprzał, dla mnie w tej chwili to oczywisty kandydat do kadry. Ale znając Leo to najwyżej dostanie 45 minut 'szansy' w meczu z jakąś znacznie lepszą drużyną, i nawet piłki nie powącha jak 3/4 zespołu, ale jakoś tylko z Brożka Leo zrezygnuje.
PS. rewanż za tydzień czy za dwa tygodnie? |
Angelo Hugues wroc!!!!!
|
Cytat:
|
Wszyscy widzieli w jakiej formie jest Biała Gwiazda nie ma co rozpaczać , nie zagraliśmy najgorzej ale dwa błędy nas pokarały niestety my nie wykorzystaliśmy ich potknięć a szans było sporo tylko zbyt pewnie poczuliśmy się wychodząc na drugą połówkę . to troche przypomina sytuację z Pantinaikosem też pierwszy mecz jazda od stanu 0-1 , a w Atenach po dobrym początku lipa. Teraz mamy drugą połowę dwumeczu u nas i nic jeszcze nie jest przesądzone - 06.08.08 Reymonta 22 !
|
A nawincie mi czy jak np. Beitar u nas strzeli 2 gole, a my od 3 wzwyz to kto przechodzi, bo nie znam sie do konca nam tym?
|
Cytat:
Masz jakiegos defensywnego pomocnika w kadrze oprócz Cantoro ?? |
Cytat:
10 znakow |
niektórzy sobie zaprzeczają.
pierw pisza ze Beitar to ogórki(zgodze się) a potem piszą ze gra była nie zła / dobra. no jak ktoś gra z "ogórkami" i przegrywa to juz to jest kompromitacja, wiec lepiej uznac Beitar za równego Wiśle i wtedy wynik 2:1 ukaze się jako przyzwoity przed rewaznem. ps. nie kupujcie juztro GW ani PS :P nie chcecie tego czytać :D |
Cytat:
Masz racje, Paweł dostanie 45 minut w kadrze(albo 0 :) ). a Głowacki i tak jest za wolny :rotfl: |
Cytat:
|
Cytat:
4:2 i wyżej - awans Wisly edit: kpn, nie!! wygrana 2 bramkami nam daje awans...chyba ze piszesz w sensie że Wisła przechodzi Beitar |
Wiedziałem, ze na forum będzie lament, ale widze,że są też optymiści:D Co do meczu, niebyło tak źle. Rozjedziemy ten klub z Jerozolimy w pył. Juz dzis moglismy zapewnic sobie awans, ale co się odwlecze to nie uciecze:) Kolejny mecz przegrywamy przez Cantoro. Zieńczuk ma jeszcze koszmar ateński przed oczyma i pewnie dlatego tak słabiutko zagrał. No trudno. Teraz pozostaje nam przyjśc tłumnie na mecz rewanżowy i pokażemy jak sie bawi Wisełka. Strzelilismy bramkę, więc juz cos jest. Pozdrawiam optymistów:) III runda będzie nasza!
|
Cytat:
|
Cytat:
nie chodzi o wynik. Nawet nie chodzi o grę. Chodzi o to, że nie wiem, jak można pozbywać się zawodników, nie sprowadzając za nich nikogo? Czego my szukamy? Chcemy do końca świata babrać się w lidzę, którą niedługo Wyspy Owcze przegonią? Na ławce siedziało 12 graczy, tak? A sprzedać 6. i kupić dwóch dobrych - wyszło by na lepsze. Bo nawet gdy wygramy z Beitarem... to co chcemy osiągnąc dalej? |
przy wyniku 3:2 dla nas Zydzi dią do III . licza sie bramki na wyjeździe .
no remis to oczywiste , choćby było 15:15 ( 5 hattricków Sobola :D ) to Beitar . my musimy wygrac róznica jednego gola 1:0 , a przy wyższych wynikach do róznica 2 np. 4:2 5:3 itp. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jutro chcę widzieć za sobą w kolejce ~14999 osób stojących po bilet.
|
Strzelilismy bramke taka troche z niczego (Brawo Pawel) i przestalismy grac bo myslelismy ze Beitar sie zalamie i ze jest to przewaga na caly dwumecz... KPINA !!!
Z ocenami indywidualnymi sie wstrzymam (bo to pilkarsko i mentalnie "jakas masakra" byla) Nie jest latwo byc kibicem w kraju nad Wisla... |
Cytat:
|
Cytat:
Taa, w pomocy Piotrek jest jeszcze słabszy niż Zienczuk. W obronie jest za to całkiem dobry. Dawanie na lewą obrone prawego obrońcy dobrym pomysłem nie jest, inne nawyki przedewszystkim. Sobol grał ... chodziło mi o to czy jest inny pomocnik defensywny na rezerwie? Zawsze można dać Mączynskiego, ale on to nawet w Sląsku na testach nic wielkiego nie pokazał... |
Trzeba czekać na rewanż i być optymistą. Puchary żądza się swoimi prawami i wbrew pozorom ten wynik 2-1 nie jest wcale taki zły. Pytanie jednak czy stać nasz zespół w rewanżu na przynajmniej 1-0.
Co prawda czuję się sfrustrowany i oszukany ale nie zamierzam teraz stękać na naszych piłkarzy, bo widać było ambicje brak niestety umiejętności. Po rewanżu przyjdzie czas na "rozliczenia". Dla mnie jedno jest jednak pewne. Jeśli odpadniemy to Pan Cupiał sam sobie będzie winny. U nas nic nie zrobiono by się wzmocnić i jeśli mamy problem z drugą rundą eliminacyjną to nie che w ogóle słyszeć o lidze mistrzów czy fazie grupowej PUEFA. To tyle |
Cytat:
PS. Powiedzcie do holery co wy chcecie od Zieńczuka? Zaliczył asyste, a że nie strzelił bramki, to trudno żeby ciagle strzelał z trudnych pozycji bramki...kartka to głupota fakt..., ale taki Mauro Cantoro niby cały czas dobrze grał, a tu nagle zgubił krycie i 2:1...czemu do niego nie macie pretensji? |
Cytat:
nie wiem jak z tymi kartkami za zienczuka, ale jak zagra na obronie diaz i nie daj boze Singlar gdyby cos sie stalo Głowie (bo wtedy pewnie Baszczu do środka) to na 0 bedzie ciezko. Ja bym nie powiedział że Beitar to są pionki czy tam łogórki. Pionkami były dla nas kiedyś takie drużyny jak Parma, Szalke, Lacio (też, też), Barcelony sie nie baliśmy. A teraz to Beitar nie są dla nas ogórki, niestety. Nic straconego, gdybysmy mieli szerszą ławke to inaczej patrzyłbym na rewanż bo nie ma komu grać. |
Remis bylby zasluzonym rezultatem i wtedy w rewanzu jedna bramka bysmy wygrali .Teraz tez mozemy wygrac ale byc moze trzeba bedzie wygrac wyzej :-P
|
Cytat:
1-2 w jerozolimie 1-0 3-1 4-2 u nas awansujemy 3-2 oni awansuja |
Cytat:
06.08.08 Reymonta ! |
Pytanie:
Zieńczuk będzie pauzował za tydzień czy nie ? |
Jeden się potyka o własne nogi, a drugi upiera się aby strzelić samobója. Tak się zastanawiam po co są te sparingi z tymi Liverpool'mi jak i tak w pucharach wychodzi jak zawykle. Ci sami zawodnicy od kilku lat walą głową w mur. Zamiast ich zmienić to się jeden z drugim uparli, że ich w piłkę nauczą grać. Eh
|
Cytat:
1:0, 2:0.. 3:1, 4:1.. 4:2, 5:2.. 5:3, 6:3.. itp.. |
Zieńczuk dostał dwie żółte , za to sie raczej nie pauzuje... ?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:33. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl