Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Komórki... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=321)

4fan_player 18.12.2010 19:51

Wszystko ma się wyrównać od 2014. KE już naciska na UKE żeby każdy z operatorów płacił tyle samo za stawki MTR. Teraz Orange, Plus i Era płacą więcej Play'owi za każdą rozpoczętą minutę i stąd taka dobra oferta Play'a.

wierny 18.12.2010 20:52

Mam do sprzedania dwa telefony
SE XPERIA X8
http://allegro.pl/okaja-nowy-sony-er...370359733.html
SAMSUNG WAVE
http://allegro.pl/nowy-samsung-wave-...371010051.html

Miro 21.12.2010 13:58

Mam do sprzedania SE ELM - link do allegro http://allegro.pl/nowy-se-elm-j10i2-...379572005.html

nbp 26.12.2010 01:44

kiedyś pytałem czy wie ktoś jak odzyskać skasowanego sms-a z Nokii E52.

Więc JAKBY KTOŚ CHCIAŁ ZNALEŹĆ SKASOWANEGO STAREGO SMS-A , JAKIŚ WAŻNY NUMER KOM, WAŻNY ES, NUMER KONTA W POSTACI ZAPISANEJ WIADOMOSCI SMS ITD. TO:

ŚCIĄGNIJCIE 2 PROGRAMY:

- NOKIA PC SUITE
- Hex Editor Neo

i odezwijcie się na privie jak ktoś ma potrzebę to pokieruje co i jak.

tarantulaw2 26.12.2010 10:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nbp (Post 1026340)
Play jak wiecie(?) jako nowy operator na rynku telefonii komórkowej, jest na specjalnych warunkach u UKE i UOKIK. Mają tańsze stawki za wszystko. Net, polączenia tel. sms-y i całą resztę.

Dlatego też bardzo wielu ludzi tam przenosi numery. Od paru miesięcy mają promocję dla firm i nawet Ci którzy prowadzą własną działalność gospodarczą tam przenoszą swoje numery służbowe bo na prawdę warto.

Ja byłem przez 6 lat w erze ( abonament ) i to co jest najgorsze u nich, to to; że jak stawiasz obok siebie nowaka i kowalskiego, którzy mają takie same abonamenty, tyle samo wydzwaniają i piszą smsów, to Nowak dostanie więcej smsów w gratisie, a Kowalski mniej.

Czy też zaproponują jednemu i długiemu przedłużenie umowy , i jeden z nich dostaje korzystniejsze warunki. To jest ich główny minus. Że nie traktują tak samo wszystkich klientów - nawet jeśli mają identyczny staż, identyczne rachunki itd....

Że tak się wtrące, byłem w erze 5 lat. Chciałem przedłużyć umowę (były dwie taryfy - tak tak fon gdzie telefony były ...zryte, i druga, gdzie były lepsze) i wiecie co mi powiedzieli? Że mogę wziąć tylko w TakTak Fon. Kijek im w nerki. Przeszłem do Play.

Pozatym ceny w Erze ceny "to jest jakiś kabaret". Kiedys, jeszcze wczesniej jak podpisywałem pierwszą umowę w Play, wzięłem C702 za 89 zł w Mixie 30 zł/mc. W takim samym MIXie w erze - 499 zł.

miba 26.12.2010 11:03

Heh, ja mam podobnie, w Erze praktycznie od jej powstania, rachunki na poziomie 300zł/m-c, a sam abonament również jeden z najwyższych i co?

I nic, promocja dla "stałego abonenta" taka sama jak dla nowego, który przyjedzie podpisać umowę.
Nic specjalnego, ani w ofercie, ani wśród telefonów (na które ponoć mam jakąś SUPER zniżkę :) )

Zostały mi jeszcze niecałe dwa miesiące do końca umowy i po tylu latach i ogromnej ilości pieniędzy jaką Era ze mnie zdarła przyjdzie mi się z nimi rozstać i przejść sobie do Play Premium, gdzie za 150zł/m-c (uśredniając abonament za dwa lata) dostanę 1000min i oprócz nich 1600sms do wszystkich sieci, oraz- wierząc temu co usłyszałem od konsultanta- po nowym roku będzie ofensywa telefoniczna- jakiś kombajn multimedialny na poziomie Nokia E7, bądź czegoś w tym stylu w bardzo przyjemnej kwocie.

Btw, podobnie robi w tym roku cyfra+ i również masa ludzi rezygnuje z ich usług, ciekaw jestem jaki jest głębszy sens tych działań, bo strzelanie sobie w stopę niczemu przecież nie sprzyja?

Damianek_ABG 26.12.2010 11:06

Potrzebuję szybkiej i solidnej opinii o 3 modelach komórek: Nokia 5530 XM, Nokia 5800 XM, Sony Ericsson W995
W najbliższym czasie będę kupował i mnie te 3 modele męczą ;-)

4fan_player 26.12.2010 11:27

Wszystkie modele są już stare. Nie lepiej wziąć coś nowszego?

Damianek_ABG 26.12.2010 11:45

Stare? Moim zadaniem są fajne ;p a SE ma bardzo dobry aparat. Z tych 3 modeli co jest najlepsze ?? Możesz podać też swoje typy.

GOalkeeper 26.12.2010 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez miba (Post 1028342)
Heh, ja mam podobnie, w Erze praktycznie od jej powstania, rachunki na poziomie 300zł/m-c, a sam abonament również jeden z najwyższych i co?

I nic, promocja dla "stałego abonenta" taka sama jak dla nowego, który przyjedzie podpisać umowę.
Nic specjalnego, ani w ofercie, ani wśród telefonów (na które ponoć mam jakąś SUPER zniżkę :) )

Zostały mi jeszcze niecałe dwa miesiące do końca umowy i po tylu latach i ogromnej ilości pieniędzy jaką Era ze mnie zdarła przyjdzie mi się z nimi rozstać i przejść sobie do Play Premium, gdzie za 150zł/m-c (uśredniając abonament za dwa lata) dostanę 1000min i oprócz nich 1600sms do wszystkich sieci, oraz- wierząc temu co usłyszałem od konsultanta- po nowym roku będzie ofensywa telefoniczna- jakiś kombajn multimedialny na poziomie Nokia E7, bądź czegoś w tym stylu w bardzo przyjemnej kwocie.

Btw, podobnie robi w tym roku cyfra+ i również masa ludzi rezygnuje z ich usług, ciekaw jestem jaki jest głębszy sens tych działań, bo strzelanie sobie w stopę niczemu przecież nie sprzyja?

A dokładniej co miałeś na myśli? Bo mam zamiar po świętach przejść z Orange do Play, ale jak szykują sie jakieś ciekawe promocje to może poczekam do nowego roku. :>

rafil 26.12.2010 13:12

Miałem Nokię 5530 XM, ogólnie mogę polecić, mimo że wg specyfikacji nie ma jakiegoś świetnego aparatu to robi naprawdę dobre zdjęcia i filmy, dobry dostęp do Wi-Fi, odtwarzacz muzyczny na bardzo dobrym poziomie, wbudowany słownik do którego za darmo przez Wi-Fi można pobierać dodatkowe języki, można wgrywać sporo dodatkowych aplikacji, dobrze sprawują się też mapy Ovi. Poza tym ma ładny wygląd. Jedyna wada to wolny Symbian, czasem dość denerwujący kiedy coś trzeba szybko zrobić a ten się długo ładuje, ale z tym można sobie chyba poradzić przez aktualizacje, nie wiem na pewno bo nie zdążyłem sprawdzić i już miałem po telefonie, ale z mojej winy ;)

tarantulaw2 26.12.2010 13:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafil (Post 1028391)
Miałem Nokię 5530 XM, ogólnie mogę polecić, mimo że wg specyfikacji nie ma jakiegoś świetnego aparatu to robi naprawdę dobre zdjęcia i filmy, dobry dostęp do Wi-Fi, odtwarzacz muzyczny na bardzo dobrym poziomie, wbudowany słownik do którego za darmo przez Wi-Fi można pobierać dodatkowe języki, można wgrywać sporo dodatkowych aplikacji, dobrze sprawują się też mapy Ovi. Poza tym ma ładny wygląd. Jedyna wada to wolny Symbian, czasem dość denerwujący kiedy coś trzeba szybko zrobić a ten się długo ładuje, ale z tym można sobie chyba poradzić przez aktualizacje, nie wiem na pewno bo nie zdążyłem sprawdzić i już miałem po telefonie, ale z mojej winy ;)

Kolega opisał 5530. Co do 5800, to to samo co 5530, tylko że 5800 ma jeszcze GPSa i HSDPA.
Dodam jedynie jeszcze, że Symbian to strasznie nudny system.

Co do W995 to mimo 8,1 MPix zdjęcia robi nie za dobre (ładniejsze robiła 5530 wg mnie!). Za to jest to telefon idealny do muzyki. Ale na Twoim miejscu W995 zamieniłbym na SE Aino :)

Jeżeli chcesz to podeśle Ci parę fotek zrobionych 5530, niestety z W995 nie mam.

4fan_player 26.12.2010 13:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Damianek_ABG (Post 1028355)
Stare? Moim zadaniem są fajne ;p a SE ma bardzo dobry aparat. Z tych 3 modeli co jest najlepsze ?? Możesz podać też swoje typy.

A ile masz kasy do wydania?

Damianek_ABG 26.12.2010 14:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 1028400)
A ile masz kasy do wydania?

No jeżeli chodzi o to to jest taka sprawa, że moja mama przedłuża umowę i bierze nowy telefon i on będzie dla mnie :lol: i oprócz abonamentu dopłaca część ceny tego nowego telefonu.

4fan_player 26.12.2010 14:30

No stare telefony proponują jeżeli chodzi o przedłużenie. Pewnie Era?

Donki 26.12.2010 17:22

Samsung wave 533 czy Samsung Corby Pro, który lepszy ?

4fan_player 26.12.2010 18:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 1028445)

Ja osobiście wybrałbym Wave'a.

TymonPRO 26.12.2010 18:44

Cytat:

Zdecydowanie Wave

MatMario 26.12.2010 19:07

Cytat:

A ty je kupujesz bierzesz w abo? Czy może wybrałeś je z powodu pełnego qwert'y?

Bo dla mnie oba w tej cenie są mocno średnie, weź coś z androidem albo windowsem, łatwiej o aplikacje itp rzeczy. No chyba że qwerty to chyba Samsung.

nbp 26.12.2010 19:09

sporo artykułów poczytałem nt. Motorolii FlipOut. Może ktoś z Was ją ma, albo miał styczność ?

Recenzenci w prasie jak w necie, wymieniają same plusy tego telefonu. Jakieś minusy są jednak czy nie ?

WhiteStarDvisionTheBest 26.12.2010 19:13

Mam do sprzedania używaną Motorole Milestone.
Telefon w stanie idealnym,sprzedaje z powodu problemów finansowych,tak więc cena jest wg mnie okazyjna:800 zł [cały komplet] Jak coś to PRIV,nie ukrywam,że zależy mi na czasie.

vabanq 20.01.2011 17:59

Czy w nowym telefonie nokia n97 mini mam formatowac baterie? Tzn ladowac 3 razy po 12h po pierwszych 3rozladowaniach?

Kamil_mchw 14.02.2011 12:16

chce kupić sobie jakiś nowy tel. ale nie znam się kompletnie...
chciałbym SE, może być używany (ale nie musi) przedział cenowy to okolice 500zł. (100zł. w górę lub w dół)
tel. z ekranem dotykowym, łatwy dostęp do neta, jakiś tam aparat... mp3 z dużą kartą itp.
chciałbym żeby tel ten nie był jakąś ogromną cegłówką... ale za mały też nie może być... klawiatura raczej nie ma sensu żeby była bo w większości tel dotykowych klawiatura qwerty jest na ekranie dotykowym...
x8, x10, vivaz?? są jeszcze jakieś ciekawe...?? jak nie to który najlepiej wybrać z pośród tych 3... ??
czekam na radę... z góry thx. pozdro

LuKaS TSW 14.02.2011 12:53

Ile kosztuje naprawa głośnika w Nokii E51? oraz ile kosztuje ściągnięcie Simlocka w tym modelu?

Kamil_mchw 15.02.2011 17:49

dobry tel. do 500zł. ??
dotykowy...
może być nowy albo używka...
czekam na propozycje:]

Zoltan 15.02.2011 20:36

Sprzedaje N97 mini jak ktoś chętny to napisać na priv.

nbp 15.02.2011 21:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil_mchw (Post 1051264)
dobry tel. do 500zł. ??
dotykowy...
może być nowy albo używka...
czekam na propozycje:]

sorrka, ale nie chce mi się pisać tego jeszcze raz. Ale szukam telefonu również o podobnej cenie, ale nówka i nie koniecznie dotykowa.

No ale propozycję chłopaki mi podały na 2 ostatnich stronach wątku MAM PYTANIE.

Ogólne propozycje to HTC np. WildFire, X10 mini Pro i ....... nie pamietam ;p

Damianek_ABG 04.03.2011 12:58

Mam taki dylemat, nie wiem który z tych modeli mam wybrać. Doradźcie mi... Który z tych modeli jest najlepszy ??
Oto one:
- Sony Ericsson Xperia X8
- LG Swift Me P350
- HTC Wildfire
- LG KC910
- Nokia C6 - 00

Co możecie mi o nich powiedzieć i który zaproponować ??

AmaDeo_Krk_ 04.03.2011 13:11

Ja mam od kilku msc C6 i jestem zadowolony

mic 04.03.2011 13:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Damianek_ABG (Post 1059647)
Mam taki dylemat, nie wiem który z tych modeli mam wybrać. Doradźcie mi... Który z tych modeli jest najlepszy ??
Oto one:
- Sony Ericsson Xperia X8
- LG Swift Me P350
- HTC Wildfire
- LG KC910
- Nokia C6 - 00

Co możecie mi o nich powiedzieć i który zaproponować ??

Bierz HTC, ewentualnie SE

nbp 04.03.2011 13:49

Bierz Htc. Mam od tygodnia i z czystym sumieniem mogę Ci go polecić. Telefon ma tak mocną antenę, że jak byłem w katowicach to znajdywało mi....słowackiego operatora. A jak dałem na strojenie automatycznie stacji radiowych, to z bratysławy audycja leciała. Więc byłem pozytywnie zaskoczony.

No i przede wszystkim ma androida. To jest przyszłość. Telefony które przedstawiłeś są bardziej zaawansowane, niż te ' pospolite ' z marketów. Więc ja bym brał HTC. ( czarny zajebiście się prezentuje ).

Nokia robi komórki teraz na ilość, nie na jakość niestety.

Damianek_ABG 04.03.2011 15:26

A czy to prawda, że ten HTC ma słabą baterię ?? A zdjęcia jakiej jakości wychodzą ?? :)

nbp 04.03.2011 15:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Damianek_ABG (Post 1059724)
A czy to prawda, że ten HTC ma słabą baterię ?? A zdjęcia jakiej jakości wychodzą ?? :)

5 mpixeli mnie wystarcza. Słaba bateria ? No nie wiem, mnie tam trzyma 3-4 dni. Wiadomo - zależy jak go używasz. Jak masz cały czas włączone wifi albo włączoną opcję wyszukiwania dostępnego wi fi cały czas + słuchasz muzy czy oglądasz filmy na YT to wiadomo że wytrzyma max 30 godzin bateria.

Ja tam jestem zadowolony, jak masz pytania wal na priv

Damianek_ABG 12.03.2011 08:39

Zna ktoś jakąś fajną stronkę z grami, aplikacjami do HTC ?? :D

nbp 12.03.2011 13:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Damianek_ABG (Post 1063420)

http://www.elitewarez.com.pl/vb/android-f205

jak zainstalujesz np. navi albo jakąś grę stąd, to daj mi znać na priv. Bo to jest jakby inna istalacja w tych telefonach z androidem niżeli w symbianach. Ja tego nie ogarniam, więc jakbyś mógł poinstruktować potem krok po kroku byłbym wdzięczny.

Żmijka 06.06.2011 21:39

Ktoś mi doradzi. Chce telefon, w miare prosty w obsłudze (ja blondunka jesli chodzi o sprzety :P), najważniejsze zeby dzownił i słał smsy ;) Nie za wielki w wymiarach, musi miec klawiature - chętnie qwert, dostęp do fb mile widzieny. Super jesli miałby wifi.

Do wzięcia w erze.

tarantulaw2 06.06.2011 21:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 1107173)
Ktoś mi doradzi. Chce telefon, w miare prosty w obsłudze (ja blondunka jesli chodzi o sprzety :P), najważniejsze zeby dzownił i słał smsy ;) Nie za wielki w wymiarach, musi miec klawiature - chętnie qwert, dostęp do fb mile widzieny. Super jesli miałby wifi.

Do wzięcia w erze.

Jaka taryfa, próg cenowy?

Glazik 06.06.2011 21:49

http://allegro.pl/nokia-c6-nowa-okazja-i1650508630.html

Nokia C6
Tanio..

mckoval 06.06.2011 22:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Damianek_ABG (Post 1059724)

Zależy od tego czy nówka czy nie ;) W moim Desire (trochę większy ekran niz wildfire, telefon kupiony jako używka) bateria przy naprawdę niemałym użytkowaniu trzyma od 16 do 36 godzin. Te 36h to przy wiekszej oszczędności, ale i tak podłączam na noc do ładowarki :-)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Damianek_ABG (Post 1063420)

Android Market i peb.pl ;-)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nbp (Post 1063544)
http://www.elitewarez.com.pl/vb/android-f205

jak zainstalujesz np. navi albo jakąś grę stąd, to daj mi znać na priv. Bo to jest jakby inna istalacja w tych telefonach z androidem niżeli w symbianach. Ja tego nie ogarniam, więc jakbyś mógł poinstruktować potem krok po kroku byłbym wdzięczny.

Czego nie ogarniasz? pisz na priv jak coś ;)

Żmijka 06.06.2011 23:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tarantulaw2 (Post 1107179)
Jaka taryfa, próg cenowy?

To na przedłużenie umowy. Abonament cos ponad 100 jest, umowa od baaaardzo dawna, ponad 10 lat.

Zasugerujcie jakieś telefony co oni mają, ja się co do ceny dogadam z nimi ;-)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:18.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl