Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

wislak68 13.02.2009 00:41

Na filmiku ciężko wyczaić o co poszło w tym spięciu. Jak się ogląda zdjęcia to wygląda na to że duży ruski (z numerem 10 bodajże) wystartował do Marcelo i chyba nawet mu przyłożył z piąchy (Marcelo zaliczył glebę). Na to zareagował Głowa który był tuż obok ruskiej 10 i chyba poczęstwał go z liścia. Tyle że Głowa stał między trzema rucholami którzy natychmiast sprowadzili go do parteru. W tym czasie z gleby podniósł się Marcelo i skoczył z tą swoją szablą. A potem to jakieś przepychanki.

Podsumowując: starcie na remis ze wskazaniem na ruskich :rotfl: .

Kordel_Walker 13.02.2009 00:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gdsmk (Post 673195)
Aha. Czyli na następnym meczu mamy jechać przez 90 minut Łobodziński na dwie strony ? Obraziłeś mnie bez powodu, wyciągając mylne wnioski, w zupełnie oderwanym od tematu poście. Weź to lepiej skasuj, zresztą ja w ogóle nie widzę ani nie słyszę, żeby ktokolwiek Łobodzińskiego dołował z trybun, a wątpię, żeby czytał to forum a tym bardziej przejmował się postami w Polityce Transferowej.

I nie wiem czy zauważyłeś, ale wcale nie popieram obrażania piłkarzy, a już szczególnie denerwuje mnie jechanie po Pawełku.

Myślę jednak, że czyta to forum. Jest także człowiekiem i pewnie chciałby wiedzieć co myślą na jego temat. Jako człowiek w wolnych chwilach nie leci na planeta Klarion tylko np. posiedzi na necie. Zastanów się czy ty jako piłkarz Wisły nie wchodził byś na to forum? Nie wieże, że nie. Co do dołowania to wystarczy wejść na artykuł w aktualnościach - "Uraz Wojciecha Łobodzińskiego" i poczytać komentarze "prawdziwych kibiców"... Wiele słów otuchy i każdy liczy na jego szybki powrót do zdrowia. Naprawdę myślę, że nie tędy droga i sami sobie szkodzimy. Jeśli cię uraziłem wcześniejszą wypowiedzią to przepraszam trochę mnie poniosło.

Eustachy 13.02.2009 01:15

Coz za niebywale fatum. Ilosc urazow i drobnych dolegliwosci trapiacych Niedzielana powoli staje sie zatrwazajaca. Byl juz polpasiec, liczne grypy zoladkowe, szereg przeciazen miesniowych, nie wspominajac o absencji ze wzgledow rodzinnych. Jak tak dalej pojdzie, to byc moze padnie jakis klubowy rekord.

Jak by tego bylo malo, pech nie opuszcza Lobo. Znajac zycie, uraz ktory przypuszczalnie wyeliminuje go na pare dni, w konsekwencji zaowocuje niemoznoscia zaprezentowania chocby zalazkow powrotu do tzw. formy przez kolejne pol roku :/

HanysKce 13.02.2009 02:21

No musza pochwalic Wasza druzyna, zwlaszcza Marcelo i Glowackiego za godna postawa! Ni mozemy se dawac w kasze dmuchac, zwlaszcza Ruska!

Mam nadzieje, ze nasz czlowiek - Cwielong (Hanys) w tej rundzie da Wam wiela radosci!

Pusiek 13.02.2009 06:46

http://www.youtube.com/watch?v=gWconnMijqs
Marcelo mógłby zagrać w jakimś filmie o karate:P...na przykład:
zamiast
"Karate po polsku"
zagrałby w
"Karate po brazylijsku" :P

Nehiar 13.02.2009 09:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pusiek (Post 673220)
http://www.youtube.com/watch?v=gWconnMijqs
Marcelo mógłby zagrać w jakimś filmie o karate:P...na przykład:
zamiast
"Karate po polsku"
zagrałby w
"Karate po brazylijsku" :P

Może Marcelo ćwiczy Capoeire:D

Crusi 13.02.2009 09:55

Hahaha Marcelo mu fatality zrobil xD A Dawidowski jak zobaczyl co sie dzieje to ladnym lukiem szedl, zeby sie kontuzji nie nabawic pewnie i go w pospiechu chyba Maczynski z bara pociagnal :P

szprotson 13.02.2009 09:59

no ale karzeł nam sędziował, to przez niego remis

wojtass_19 13.02.2009 13:44

Najprawdopodobniej sprawa bramkarza zostanie wyjaśniona już jutro ! Jeżeli Sillanpaa przejdzie pozytywnie testy, którymi ma być jutrzejszy mecz sparingowy to jest duża szansa, że stanie się naszym zawodnikiem : http://www.wisla.krakow.pl/art.php?id=&news_id=5254
Myślę że jest coś na rzeczy ponieważ info podane na oficjalnej, a warunki transferu i kontraktu zostały już ustalone :)

Zwierze 13.02.2009 13:48

Z Głowy jednak kawał chłopa bo z 3 na plechach i tak wstał hehe

_ukoL 13.02.2009 13:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 673235)
no ale karzeł nam sędziował, to przez niego remis

Im mniejszy tym więcej mu się władzy marzy...:rotfl:

P.S. Sprawa z tym fińskim bramkarzem ( za cholerę tego nazwiska poprawnie nie umiem napisać :lol: )
wygląda całkiem obiecująco. Osobiście mam nadzieję, że to właśnie Fin, a nie Australijczyk czy Słowak
wzmocnią Wisłę przed rundą wiosenną.

arti 13.02.2009 14:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wojtass_19 (Post 673285)
Najprawdopodobniej sprawa bramkarza zostanie wyjaśniona już jutro ! Jeżeli Sillanpaa przejdzie pozytywnie testy, którymi ma być jutrzejszy mecz sparingowy to jest duża szansa, że stanie się naszym zawodnikiem : http://www.wisla.krakow.pl/art.php?id=&news_id=5254
Myślę że jest coś na rzeczy ponieważ info podane na oficjalnej, a warunki transferu i kontraktu zostały już ustalone :)

Nie Rumcajs nie Kangur tylko Fin? Aż się wierzyć nie chce, że to już koniec tego pasjonujacego thrillera...:) może będzie miły akcent na Walentynki..:D

jgw 13.02.2009 14:06

Planuje napisać książkę 'Jak Wisła pozyskiwała bramkarza' :) miejmy nadzieję że Fin jest najlepszy z tych wszystkich testowanych.

element 13.02.2009 14:11

Na plaży
http://www.youtube.com/watch?v=FA6BKkVU8J4

HanysKce 13.02.2009 15:30

A stara gwardia sie w tym czasie pewnie bawila i kapala, a mlodzi musieli zapierdzielac za wszystkich :foch:

http://galeria.wislakrakow.com/20090213/plaza/33.jpg

Elendil 13.02.2009 15:52

Hanys, takie życie kota ;)

Schabek 13.02.2009 15:59

Przeglądając dzisiejsze zdjęcie z plaży znalazłem mistrzów drugiego planu :D:D

http://img98.imageshack.us/my.php?image=27448051rt5.jpg

element 13.02.2009 16:28

kolejny zawodnik na testach
http://www.wisla.krakow.pl/art.php?id=&news_id=5256

Coach 13.02.2009 16:30

Levante niezły klub, może się przyda, ale czy oni nie mogą poszukać jakiegoś Polaka ? :)

Pablo84 13.02.2009 16:33

Wymien 4 polskich pomocników z polskiej, którzy nadawali by się do gry w Wiśle i są do "wyjęcia".

Fernando Redondo 13.02.2009 16:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coach (Post 673380)
Levante niezły klub, może się przyda, ale czy oni nie mogą poszukać jakiegoś Polaka ? :)

koleś grał regularnie w primera division w podst. składzie Levante. Wystarczy sprawdzić w http://transfermarkt.de/de/spieler/2...ungsdaten.html

tyle że to prawy pomocnik a jak wiemy mamy tam już 2 a nawet 3... Chyba że umie też grać po lewej flance.

Paparapa 13.02.2009 16:45

Jesli Skorza ma zamiar zrobic z Wisly druga Afryke,to niech sobie odpusci prace w Krakowie i idzie do Poznania.W chuju mam taka druzyne.

Pusiek 13.02.2009 16:46

Ettien, Silanpaa...u nas jak zwykle coś się rusza konkretnego pod koniec okienka..ten Ettien wq. transfermarkt jest warty 2 600 000 ojro..całkiem sporo jak na polskie warunki:)...
Ciekawe czy obydwaj zagrają z Odense..i co pokażą
Paparapa..."w chuju" masz Wisłę?..........nie skomentuję...........

jgw 13.02.2009 16:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Paparapa (Post 673407)
Jesli Skorza ma zamiar zrobic z Wisly druga Afryke,to niech sobie odpusci prace w Krakowie i idzie do Poznania.W chuju mam taka druzyne.

Dobrze się czujesz? Co ****a mamy kupić Pawłowskiego który nie potrafi dośrodkować za 1mln euro? Czy Zahorskiego? Nie mamy młodzieży dobrej to musimy szukać za granicą..

_ukoL 13.02.2009 16:50

Descarga też grał w podstawowym w Levante i jak gra w Legii każdy wie więc akurat to nie żaden pewniak. :-)

szprotson 13.02.2009 16:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtek_Lok (Post 673418)
Descarga też grał w podstawowym w Levante i jak gra w Legii każdy wie więc akurat to nie żaden pewniak. :-)

Jak gra w Legii ? Biorac pod uwage że wszedł w 1 meczu, miał w 10 minut z 5 ostrych udanych odbiorów i doznał kontuzji.

A tutaj masz typowego czarnego. Szybki zwrotny i bez strzału :)

_ukoL 13.02.2009 16:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 673423)
Jak gra w Legii ? Biorac pod uwage że wszedł w 1 meczu, miał w 10 minut z 5 ostrych udanych odbiorów i doznał kontuzji.

A tutaj masz typowego czarnego. Szybki zwrotny i bez strzału :)

Ja mam tylko nadzieję, że jeżeli już będą go chcieli wziąć to niech go obejrzą lekarze,
żeby się potem nie okazało, że to jakiś piłkarski "szrot", bo takiego zapewne krąży
sporo. :-)

Paparapa 13.02.2009 16:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jgw (Post 673417)
Dobrze się czujesz? Co ****a mamy kupić Pawłowskiego który nie potrafi dośrodkować za 1mln euro? Czy Zahorskiego? Nie mamy młodzieży dobrej to musimy szukać za granicą..

Proste,ze sie dobrze czuje.a ty sie dobrze czujesz?Chcesz miec samych czarnuchow z b.gwiazda na piersi?

Dla mnie Wisla to cos wiecej niz wyniki i sukcesy.

bez odbioru.

Wasiu 13.02.2009 17:01

Cytat:

Tez wole Polaków od obcokrajowcow, ale niestety nie mamy mozliwosci wybrzydzania. Poza tym, obecnie w Wiśle zadnego Afrykanczyka nie ma :D

jgw 13.02.2009 17:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Paparapa (Post 673432)
Proste,ze sie dobrze czuje.a ty sie dobrze czujesz?Chcesz miec samych czarnuchow z b.gwiazda na piersi?

Dla mnie Wisla to cos wiecej niz wyniki i sukcesy.

bez odbioru.

Nie chce mieć samych czarnuchów w drużynie ale jak patrzę na Polskich pilarzy to jakoś nie mogę znaleźć wzmocnień dla nas. Dla mnie Wisła to też coś więcej niż wyniki i sukcesy.

bez odbioru

impArt (konto usuniete) 13.02.2009 17:04

Cytat:

Nareszcie mądry głos w tym temacie. Wisła to polska drużyna.

A jak na razie zbiera się nam coraz więcej Afroamerykanów:
http://galeria.wislakrakow.com/20090213/plaza/19.jpg

I tu nie chodzi o to czy Pawłowski czy nie Pawłowski. I chodzi o inne ważniejsze sprawy. Jak nie ma lepszych polaków, trudno, widocznie nasi piłkarze nie są profesjonalistami. To nie znaczy, że Wisła ma być klubem interkontynentalnym i mieć w składzie samych "dobrych" zawodników z zagranicy.

(jest to moja opinia, "nie jestem super..." - wyrażam swoją opinie i nie wymądrzam się - pozdrowienia krwawy)

FraMat 13.02.2009 18:08

no cóż .... jesteśmy, jak to dawniej ladnie mówiono... za murzynami.
W latach mej młodości, czarnoskóry piłkarz (w sensie Afrykańczyk, nie Brazylijczyk) to byl synonim sportowego dna.
Dzisiaj to my jestesmy sportowym dnem. Koniec cywilizacji białego człowieka... :-P jak to podsumował jeden z posłów na Sejm.
Można się stawiać, oczywiście, tylko co to da?

sorry za off-top

darotsok73 13.02.2009 18:31

offtopowo:
starozakonni dostali od Łęcznej 5-2........

Ricken 13.02.2009 19:29

Cytat:

W 100% popieram słowa. Co zobacze na jakieś spekulacje transferowe do Wisły to sami czarnoskórzy co już nie ma obcokrajowców o jaśniejszej karnacji,nie żebym był nie wiadomo jakim rasistą.Nie mówie tutaj o wszytkich bo np. Cleber,Marcelo czy Junior trzymają swój poziom ale co za dużo to nie zdrowo nawet jeśli jest dobry gracz.Nie róbmy drugiej Pogoni nie w sensie brazylijskiej.

EDIT:Jak większość jest przekonana do sprowadzanie czarnoskórych graczy do Wisły to co powiedzielibyście jakby stanął taki między słupkami w naszej druzynie??

tylko_na_kilka_dni 13.02.2009 19:38

Cytat:

ktory z nich jest afrykaninem? : http://www.pixhost.org/thumbs/106/142128_sadasd.jpg

martinius028 13.02.2009 19:51

Ludzie nie przesadzajmy daleko nam jeszcze do Pogoni a dobrych kopaczy nigdy zawiele. Po za tym Ettien jeszcze do nas nie przyszedł to nie ma co panikować że robimy z Wisły "Czarną Gwiazde"

matizaq 13.02.2009 20:10

Jest jedna zasadnicza różnica :
Pogoń brała jakiś amatorów z niskich lig, my testujemy zawodników już o określonej klasie. Poza tym sie bierzemy hurtowo tylko wszystkich dokładnie sprawdzamy. Swego czasu w Arsenalu nie grał żaden Anglik a w finale LM grali :)Oczywiście nie porównuje Wisły do Kanonierów ,ale to tylko jeden przykład. W niektórych portugalskich drużynach jest 20 brazylijczyków i też dobrze sobie radzą. Także nie ma co narzekać. Ważne ,że "coś" robimy !

Pusiek 13.02.2009 20:21

Ja nie chcę nic mówić..
ale posty na temat afroamerykanów, afrykanów itp...
zakrawają o rasizm...
sam wolałbym samych Polaków, a nawet Krakowiaków w Wiśle...
ale mamy dwudziesty pierwszy wiek...
jest powszechna globalizacja.......
kolor skóry przeszkadza kibicom..Lazio...Cracovii..
nie wiedziałem, że też Wisły..j
jakoś Kalu Wam nie przeszkadzał jak strzelał gole włochom.........

P.S. Dawid i Łobo są Polakami..i są biali..zawsze można im kibicować;/

gooro33 13.02.2009 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 673497)
no cóż .... jesteśmy, jak to dawniej ladnie mówiono... za murzynami.
W latach mej młodości, czarnoskóry piłkarz (w sensie Afrykańczyk, nie Brazylijczyk) to byl synonim sportowego dna.
Dzisiaj to my jestesmy sportowym dnem. Koniec cywilizacji białego człowieka... :-P jak to podsumował jeden z posłów na Sejm.
Można się stawiać, oczywiście, tylko co to da?

sorry za off-top

Moze jest tak dlatego ze u nich praktycznie kazdy zapieprza za ta pilka bo dla wiekszosci z nich jest to jedyna odskocznia do normalnego zycia...
W Polsce na szczescie perspektywy sa duzo lepsze i drzwi do kariery jest masa wystarczy chciec..

South 13.02.2009 20:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pusiek (Post 673611)
Ja nie chcę nic mówić..
ale posty na temat afroamerykanów, afrykanów itp...
zakrawają o rasizm...

to nie mów
Cytat:

sam wolałbym samych Polaków, a nawet Krakowiaków w Wiśle...
ale mamy dwudziesty pierwszy wiek...
jest powszechna globalizacja.......
to nie znaczy że mamy być tacy jak inni ,miejmy swoje zasady
Cytat:

kolor skóry przeszkadza kibicom..Lazio...Cracovii..
nie wiedziałem, że też Wisły..j
to mało wiesz
Cytat:

jakoś Kalu Wam nie przeszkadzał jak strzelał gole włochom.........
odwracasz kota ogonem ,przeszkadzać to i teraz mi nie przeszkadza jak Cleber strzela gola ale jak widze coraz wiecej czarnych w Wiśle ,to mysle sobie że coś jest nie tak
Cytat:

P.S. Dawid i Łobo są Polakami..i są biali..zawsze można im kibicować;/
a ty im tylko kibicujesz jak bramki strzelają ?grają w Wiśle ,więc poniekąd kibicuje im ...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:18.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl