![]() |
To ja już wiem, że z gramatyki uciułałem całe 0,5 / 5 pkt ;]
True/False - 4/5 drugi listening - nie pamiętam w ogóle trzeci listening - 1 lub 2 / 5 pkt pierwszy reading - co najmniej 3/5 drugi reading - nie pamiętam trzeci reading - 1,5 lub 2 / 3 wypracowanie liczę, że dostanę 8-10/18.. czyli minimum jest.. |
Cytat:
|
Ma ktoś inne arkusze z rozwiązaniami ?Bo inaczej miałem poukładane odpowiedzi a mam same cyferki spisane
|
Cytat:
albo 11 albo 14 pkt. Ogólnie odpowiedzi są w innym arkuszu niż ja pisałem więc mogłem trochę nie pamięać ale pewnie będzie między 10 a 15 pkt :/ |
Też miałam inny arkusz,więc do końca nie pamiętam,ale...
po przeczytaniu odp.powiem jedno masakra!! i tyle;/ wszystko przez to durne słuchanie i uzupełnianie luk;/ liczę,że dostanę maksa za rozprawkę ;) |
Ja jestem zadowolona. Spokojnie licząc mam z części listeningu/readingu koło 23 punktów na 27.
Gramatyka zwalona bo 2,5 / 5. Licze na okolo 85%, zalezy jak ocenią rozprawke. Tylko wos.... ;/ |
Cytat:
|
33/35 pkt:) Jest gicik, tym bardziej, że mi się na studia liczy:) Pozdrawiam:p
|
Cytat:
|
Są jakieś studia, gdzie angielski nie ma znaczenia, albo ma dosłownie minimalne?
|
Ma ktoś inny arkusz z podanymi odpowiedziami , Mi wobec tego drugiego jak liczę i pamiętam wychodzi 16 pkt . ale pewnie się w którymś pomyliłem to wychodzi 15 , 14 tamte 2 ostanie napisałem ale jestem przekonany że po 0 pkt będzie bo Anglik to ze mnie nie jest
|
Wyszło mi,że na 35 pkt mam 17..jak dla mnie wynik nie najgorszy do tego wydaje mi sie,że w miare przyzwoicie napisałem list i wiadomość także zdane chyba bedzie ;P..
Mam ogromną prosbe do tych którzy juz zdawali mature,jutro mam ustną z polskiego jak wygląda sytuacja z zadawaniem pytań przez komisje,te pytania są ciężkie czy bez problemu da sie na nie odpowiedzieć?,strasznie boje sie ustnych bo sie denerwuje w takich sytuacjach dlatego juz lekka spina mnie ogarnia :D licze na Wasza odpowiedzi:) |
Cytat:
|
Ja jestem ciekaw co dadzą na geografii rozszerzonej: zadania z czasu, mapy, górowania słońca - co jeszcze może być ? Bo mam wrażenie że za mało umiem tych zadań.
|
http://forum.wspolczesna.pl/style_im..._pl/spacer.gif
Czy jest możliwość lub będzie obejrzenia wszystkich wersji matury? Bo przepisałem tylko literki a nie pamiętam wszystkich odpowiedzi. |
pamięta ktoś chociaż układ podpunktów w pierwszym zadaniu o tych speakerach? z tej drugiej grupy? bo jestem w stresie :-)
|
Palikot ja miałem na pewno w 1 zadaniu w D ten przykład :
I have started to tell lies. a na odpowiedziach jest w B a TY ? Tak samo miałem Affrica Greating w poppunkcie A jestem przekonany i Animals również w podpunkcie A a TY JAK MIAŁEŚ |
z tego zadania mam 1 punkt... załamsko :-/ prawdopodobnie... bo rozkminiłem jak oni to zmienili... popprostu zamienili kolejność 1 grupa miała ABCDEF to druga analogicznie FEDCBA czyli najprosciej od tyłu są podane odpowiedzi przynajmniej do pierwszego. ja zjebałem to zadanie i bede miał ok 20 pkt z tych zadaniań... + list z tym drugim i ok 33 będe miał... to jakies 65-67 % tak mi sie wydaje... chujoza.
|
do usunięcia
|
A co na WOS przeczuwacie?
Zola - angielski zdawałeś podstawowy? |
Jak się pisze petycję ma ktoś jakiś schemat?
|
do usunięcia
|
|
Oprócz petycji i listu czego można się spodziewać na podstawowym WOSIE ?
Skarga do ET Praw Człowieka ? |
DO " WOSowców "
mógłby ktoś wymienić najważniejsze daty Waszym zdaniem ? Typu, praska wosna,sierpien `80 no i wszystkie ważne daty ' europejskie ' rozszerzenie nato, ue, traktaty wszystkie itd.. prosiłbym, o wklejenie tutaj jak ktoś ma taką listę btw. z anglika mam +/- 50-60 %. Nie narzekam. czekam na odp. co z Wosem |
Cytat:
kaftan - zaglądałeś na www.wosna5.pl ? |
Cytat:
1976- Strajki w Radomiu i Ursuie 1970 - wystapienia robotników na wybrzeżu Sierpień 80' no i daty z UE tj. różne traktaty (Paryskie 51', Rzymskie 57', z Masstricht 92', Amsterdamski 97', Nicejski 2001) no i przystąpienia do UE Referndaw Poslce: 1996 o konstytucji, 2003 o przystąpieniu do UE |
Aro- dzięki.
Żeby inni nie musieli szukać: Lata 70.
Lata 80.
|
referenda byly na probnym z Operonu, wiec teraz nie dadzą :P
kaftan sądzisz ze az tyle dat Ci potrzeba? ;/ lepiej posiedzieć nad organizacjami - to zawsze 4-6% |
dajcie spokój z tymi datami!
- Cziang Czing wdowa po Mao. - po ustąpieniu króla Savang Vatthana proklamowana została Demokratyczna Republika Ludu Laotańskiego. - Cejlon otrzymał nową konstytucję a nazwę państwa zmieniono na Sri Lanka. Moje rodzynki :lol: Rozwiązujcie sobie testy na szybkości. Potem na szybkości sprawdzajcie. Czego nie wiecie i co zrobiliście źle czytajcie z wyżej podanej stronki. Ja tak robię. |
Wiedziałem że tak będzie. Na angielskim mi źle poszło i teraz jestem trochę załamany. Nawet nie chce mi się zbytnio iść na ten WOS. Choć na próbnych poszło mi dobrze to jutro może być różnie.
|
|
ja jutro polski ustny o 11,trzymajcie kciuki bo chyba tam jutro przed nimi zemdleje...strasznie stresuje mnie sama mysl o ustnych :D...eh porażka :D
|
Zrobiłem sobie dwa teściki, nie całe, bez zadań ze statystykami i wypracowań.
31/100 i 39/100. Zostały mi jeszcze 4 testy. Jak myślicie, można uznać że zdam maturkę? |
No raczej tak... :-) Podstawy nie zdać? :-)
|
Cytat:
Już ustny? ja mam dopiero 18tego polski, a 22 angielski. Powodzenia!:) Co do angielskiego, to katastrofa..wbrew pozorom nie było łatwe...przynajmniej dla mnie. Nie wiem ile pkt "uciułałem", ale przyznam, że strach jest. Dziwi mnie tylko, że wszyscy sobie tak ładnie pkt podliczają, a ja załamka:/ |
KamAr nie jesteś sam. Ja się załamałem jak sprawdziłem odpowiedzi :) co do WOSu to w moim odczuciu znaczniej trudniejszy niż próbna. Było dużo o Konstytucji czego ja nie trawie. Liczyłem że będzie dużo z zbieżacych rzeczy ale jak na złość takich zadań było mało.
|
Kaput. Kaput. Kaput.
Chyba poległem. Na swoim ulubionym przedmiocie w dodatku. O ironio. Czekam na odpowiedzi w necie, wierzę że wyciągnę te 30 punktów. |
mialem dzis ang ustny podstawa taki lajt ze az milo, 90%
|
Czyli nie tylko dla mnie Wos był trudny :) też liczę na to że te 30pkt. uzbieram.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:29. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl