![]() |
No Mały to przynajmniej jest szczery;)
ale w tą inteligencje to im nigdy nie uwierze..hehe |
pozytywny wywiadzik:) dać wiecej kobiet do redakcji sportowych portali!! :D
|
Zwrócie uwagę jak pada pytanie o inteligencje jak Baszczu zaciesza:D
|
Cytat:
|
Nigdzie nie mogę znaleźć zdjęć żon co niektórych piłkarzy i Skorży. Nie wydaje mi się żeby Skorża z żoną się prezentował, piłkarzom zdarzało się. Wie ktoś jak wyglądają:)?
|
Co do tego, że przydałoby się więcej takich wywiadów. LEch ma coś takiego jak LEchTV i z ciekawości to oglądałem, puki było za free. Był tam taki program"babskim okiem' i jakaś była miss czy vicemiss Polski robiła program z piłkarzami. Wizytowała ich w domu, zabierała np. na gokarty. W Wiśle też można zrobić coś jak WisłaTV
|
Cytat:
wejdź na główną stronę TWSD i sprawdź sobie dokładnie, czy coś takiego istnieje czy nie |
Cytat:
http://pl.youtube.com/user/wislakrakowsa PS: ogólnie wolę youtube od takiej specjalnej strony internetowej specjalnie dla filmów typu LechTV (wiem mają też youtube), bo youtube każdy może przeglądać, ogląda go cały świat, film można dać do ulubionych itp. |
niewiem gdzie sie zapytac wiec zapytam tutaj widzilem na glownej zdjecie z rynku podczas fety mistrza ile moglo byc ludzi na rynku wtedy??
|
W GK pisało że ponoć 30tys.
|
Cytat:
|
Baszczyński już niepotrzebny Wiśle
Czy to nowy trend w naszej ekstraklasie? Czołowe polskie kluby zaczynają pozbywać się zawodników po trzydziestce. Najpierw Legia nie przedłużyła kontraktu z Brazylijczykiem Edsonem, teraz Wisła odprawia z kwitkiem Marcina Baszczyńskigo. Obaj mają już blisko do piłkarskiej emerytury, dlatego nie dziwi nas, że działaczom nie uśmiecha się comiesięczne wypłacanie kilkudziesięciu tysięcy złotych za (częściej niż bieganie za piłką) szwendanie się po gabinetach lekarskich. - Jeśli Wisła nie przedstawi mi propozycji przedłużenia kontraktu, będę chciał zimą zmienić barwy klubowe - mówi na łamach „PS” nieco rozżalony Baszczyński. Po ośmiu latach spędzonych w Wiśle dostanie pewnie od klubu kosz kwiatów, ale wygasającej w czerwcu umowy nikt z nim już nie przedłuży. Popieramy działaczy Białej Gwiazdy – bez „Baszcza” obrona Wisły na pewno nie będzie grała gorzej. Na 17 rozgrywanych jesienią spotkań były reprezentant Polski zagrał tylko w 10. Zapamiętaliśmy go nie z powodu pojedynków z Robertem Lewandowskim, czy Takesure Chinyamą, a dzięki czerwonej kartce, jaką dostał w meczu ze Śląskiem Wrocław (rzucił w kierunku sędziego Marcina Szulca wiązankę w stylu „****a, ty cioto jebana!”). Wiele wskazuje na to, że w ciągu najbliższych kilku dni Baszczyński podpisze kontrakt z jednym z klubów cypryjskich. Nie będzie tam osamotniony, bo jak pisaliśmy kilka dni temu, na Wyspie Afrodyty przebywa już całkiem pokaźna gromadka piłkarzy z Polski. Zródło: weszlo.com |
Uff. Nareszcie czyścimy kadrę z wypalonych grajków :) Ja wiem, Baszczu z kibicami i za te dobre kontakty to szacuken. Ale Baszczu z piłkarzami już niekoniecznie. Jest równie dobry Singlar.
|
Singlar ma jeden minus: nie potrafi grać w ofensywie i to można było zauważyć podczas występów jego w tej rundzie wydaje mi się,że jak na nowoczesnego prawego obrońce to ma za mało autów aby grać w pierwszej 11-stce jeśli mamy kogoś kupić w miejsce Baszcza to zgoda jeśli nie to niech gra dalej.
|
Cytat:
Pozdrawiam |
Cytat:
|
a w niedziele przylatuje Peralta z całym workiem brazylijczyków :) miał być na święta ale się spóźnił :)
|
Cytat:
Ja nie rozumiem z kąd u was ta ekscytacja Singlarem -przecież to rzemieślnik jaki nawet w Poloni Bytom nie osiągnoł by statusu Gwiazdy. Zwykły piłkarzyna z przecietnego Slovana (bodajże nie chce mi się sprawdzać a nie pamiętam dokładnie). Chłop jest 2 lata młodszy od Baszcza i nic nie prezentuje - w życiu nie był i nie będzie piłkarzem tej klasy co on. A że kopnąć piłke potrafi to ok, jako zmiennik może być choć ja wolałbym kogoś młodego i perspektywicznego wtedy możnaby puścić Baszczyńskiego. Singlar jest od niego po prostu gorszy, znacznie wolniejszy niepotrafi okiwać nikogo ani zejśc do środka jak Baszczyński, wrzuca tylko z miejsca tak jak Baszczyński a w obronie wcale nie jest pewniejszy od Baszcza. To wrażenie jest spowodowane tym że Singlar przechodiz połowe 2, 3 razy w meczu i nie angarzuje się w gre wymienną z prawym pomocnikiem, nie ma możliwości żeby po rajdzie po skrzydle Baszczyński czy ktokolwiek mógł nadążyć za kontrą. taka jest piłka.A Singlar stoi i czeka na przeciwnika to nic dziwnego że żadziej pójdzie jego stroną kontra, a wkręcany jest nie słabiej od Marcina. A o co ci chodzi z 70 minutą to nie mam pojęcia bo we wszystkich meczach w których Wisła musiała gonić wynik w ostatnich minutach zawsze najbardziej ciągnęło grę 2 piłkarzy: Sobol i Baszczu. Zresztą popatrzcie sobie jak zachowuje sie Baszczu kiedy trzeba walczyć do ostatniej chwili o rezultat zapierdziela aż miło, czasem się nie wruci ale przeciesz trzeba ryzykować by strzelic bramkę. A taki Singlar sobie stoi jak stał i gwiżdze - coraz mniej mamy takich piłkarzy którym zależy na tym by Biała Gwiazda wygrywała, a Baszczyński zawsze walczy do końca, czego dowodem jest czerwona kartka ostanito - wole jak piłkarz jest zaangarzowany w grę niż ma przejśc obok meczu. |
Po pierwsze, to skąd. Po drugie, edytuj posty. Po trzecie, nikt się nie ekscytuje Singlarem i nie twierdzi, że jest to zawodnik odpowiedni na pierwszy skład. Po prostu na tę chwilę zarówno Baszczu, jak i Singlar są materiałem na rezerwowego, więc po co trzymać dwóch? Nie zgadzam się, żeby był gorszy na tyle od Baszczyńskiego, na ile go przedstawiasz. Z 70. minutą chodzi o jeden z ostatnich meczy na R22, nie pamiętam już dokładnie który, ale utkwiła mi mina Łobo, który pokazuje Baszczowi, żeby wbiegał na obieg, a Baszczu tylko wykrzywił twarz, no i Łobo musiał dryblować... Zgadzam się, że gdy trzeba było gonić wynik, swego czasu Baszczu nadawał ton, ostatnio tego nie widzę, sam Sobol niekiedy zapieprzał jak dziki.
|
Zwykła piłkarzyna, który bez problemy zatrzymywał najwieksze gwiazdy futbolu z barcelony. Singlar jest bardziej ofensywnym piłkarzem od Baszcza i ma bardzo dobre dośrodkowanie, ale niestety nie jest to wykorzystywane bo z łobodzińskim wogóle sie nie rozumieją ale to raczej z winy tego drugiego. Pozatym dostawał zdecydowanie za mało szans w lidze, a w pucharze ekstraklasy to on nie mial za bardzo z kim pograć
|
Cytat:
|
|
jesli to prawda, powiem tyle
Dzięki Baszczyński, wiele meczy z opaską kapitańska... |
Cytat:
off-top: nasz były trener, Dan P. do swojej druzyny sprowadził samych rzemieślników, to znaczy piłkarzy mających opanowane podstawy futbolu i predyspozycje do gry na określonych pozycjach. I grają... lepiej od piłkarzy Cluju, Steauy, Dinamo, Rapidu, Poli.... |
Dlaczego ta dyskusja nie znajduje się w ''Polityce transferowej''
|
~Bo mowa o naszych piłkarzach Baszczu i Singlarze
Jak ktoś mówi że Singlar nie potrafi grać do przodu niech obejrzy mecz z Odrą. |
oj potrafi, potrafi. Dobrze to ujal ktorys z forumowiczow: "przynajmniej wie gdzie podaje i co chce w przodzie osiągnąć". Nie mam nic do Baszczynskiego bo miec nie mozna za te lata kiedy to zostawil tyle serca na boisku. Jednak na te chwile z dwojki prawych lepszy jest Singlar. Grajac regularnie w I skladzie tylko sie poprawi.
|
Cytat:
zgadzam się po za tym przyda nam się ktoś taki jak Baszczu,który potrafi opierdzielić domagać się o swoje ,kłócić się z sędzią jeśli złą decyzje podejmuje walczyć o swoje a nie taki Boguski,który z każdą nawet złą dla drużyny decyzją arbitra się zgadza potrzeba nam facetów z jajami a taki na pewno jest Baszczu! Singlar jest ok ale nic po za tym nie potrafi grać w ofensywie i tyle co z tego ,że potrafi powstrzymać ataki? Tak gra teraz prawie każdy obrońca.. O ile mnie pamięć nie myli to nie widziałem Singlara by raz wślizg zrobił nie mam nic do niego ale wg mnie jest to piłkarz rezerwowy |
Nasi już ćwiczą :)
Cytat:
|
Nie ma co wymieniono tych którzy zawsze najwiecej się staraja o wynik.
|
|
Spokojnie... Jesli Łobo znów nie złapie jakiejś kontuzji (w trakcie przygotowań lub na początku rundy), to ponownie z ławki zacznie wchodzić Patryk. Bez szyderstw, ale taka rywalizacja na pewno dobrze im zrobi.
|
Mały naprawdę się stara, widać że zależy mu na grze, ma ambicje i kocha ten klub :) Nie rozumiem, dlaczego wszyscy tak narzekają na tą prawą stronę, Łobo może nic nie gra(mam nadzieje że to się zmieni), ale Mały pokazuje, że naprawdę będzie, a nawet jest dobrym piłkarzem, więc jestem spokojny, bo Mały tylko trochę czasu potrzebuje. Może nie był on zawsze Prawo skrzydłowym, ale myślę że gra na tej pozycji mu najlepiej wychodzi.
|
Jeśli Mały będzie grał jak pod koniec rundy to będziemy mieli kolejną gwiazdę. Pierwszy od dawna wychowanek pełną gębą. Dziwię się dlaczego wszyscy się są tacy zadziorni i waleczni.
|
Cytat:
Rzuc okiem w jego metrykę http://90minut.pl/kariera.php?id=7436 Pozdro |
Cytat:
|
Jak dla mnie Małecki jest wychowankiem. Tomo jeśli tak będziemy patrzeć jak ty to nie wiem czy znajdziemy na przestrzeni kilku(nastu) lat wychowanka który był gwiazdą 1 druzyny. Uznaję za wychowanka zawodnika który przychodzi do Wisły w wieku 18 lat i szkoli się u nas i kształtuje w ME.
|
Ostatnimi wychowankami w pierwszej drużynie był Łatka, Nowak ,Weinar ,Pater i Surma ,reszta "załogi" to zdolni juniorzy "kaperowani " do Wisełki ,ani Brozie ani Małecki to nie są wychowankowie.
|
Cytat:
|
Brożkowie, Kokoszka jak najbardziej ale ciężko to powiedzieć to o obcokrajowcach. Ale już co można powiedzieć o szkółkach największych klubów zatrudniających chłopców w wieku 10-12 lat i kształcą ich... Nie jest to definicja którą się operuje w jakiś dokumentach czy oficjalnych rozmowach dlatego każdy może sobie definiować dowolnie wychowanków.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:13. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl