![]() |
Cytat:
Rozumiem frustrację po dennej rundzie jesiennej ale bez przesady! |
Cytat:
|
My też w wielu meczach graliśmy lepiej niż punktowaliśmy
|
Cytat:
Zresztą - potwierdza to tylko że dół tabeli jest mocno wyrównany. Gdyby BBT nie miał trenera bramkarzy jako głównego nie byłby to pewnie taki spacerek. |
taaa..
nie chce mi się szukać, ale jestem pewny, że gdyby nie pech (i szrot w ataku) mielibyśmy więcej punktów. A głupie czerwone kartki, głupie karne, szczęście rywala tez przyczyniają się do tego, że uzyskaliśmy miej punktów niż to wynika z gry |
|
Cytat:
Gramy jedno wielkie gówno, a nasza ofensywa to kiepski żart. Dlatego mamy mało punktów. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ja tylko dodałem, że my też. Zgadzam się jednak, że nasza ofensywa to żart, ale gramy z każdym meczem coraz mniejsze gówno. |
Cytat:
Zresztą, ile spotkań przegraliśmy "pechowo"? Stal 1-2 Zagłębie 1-2 Jagiellonia 1-3 Piast 0-1 Radomniak 0-1 Ile "fartownie" wygraliśmy? Górnik 1-0? Z Wartą, Zagłębiem (pierwszy mecz) , TBB (oba), Legia, craxa, Łęczna, Rakowem Śląskiem, Lechem, Lechia, Płockiem uważam z przebiegu meczu za sprawiedliwe wyniki, nawet jeśli bramka padła w ostatnich minutach to i wcześniej były ku temu okazja. Dodać do tego trzeba tylko 1 podyktowany dla nas karny (najmniej w lidze) i kilka dziwnych decyzji (jak cofniemy karny na Yeboahu w Gliwicach przy stanie 0-0). Może i dziadujemy, ale nie wydaje mi się że bardziej niż rok temu. |
Cytat:
|
Cytat:
Gula potwierdził w wywiadzie że tak mają grać. |
Zatrudnijmy tego Murinho co go pp. Witkowscy zwolnili.
Na pewno wszystko poprawi, będziemy grać jak BBT. |
Cytat:
Czyli główne zadanie to przymusić do zapieprzania. A nie fantazje o wzmocnieniach. Oby mu się udało... Cytat:
|
Po przeczytaniu tego wywiadu po raz kolejny utwierdzam się w przekonaniu że Gula to jednak nie jest głupi gość, przynajmniej mówi z sensem a nie słodko pierdzi. To przynajmniej dobry prognostyk że trener to nie debil i że jest szansa że to jakoś poukłada na wiosnę.
|
Pytam całkiem serio i bez zbędnych emocji poproszę :-) => jaką alternatywę widzieliście w naszym obecnym (w sumie już byłym - jak wszyscy mamy nadzieję!!!! składzie jeśli idzie o rozpoczynanie akcji?
Dzida na Forbesa? Bramkarz ma szukać pomocników w środku? Przy poziomie naszych grajków ofensywnych to W MOIM odczuciu nie było by z tego więcej radości niż z prób rozgrywania od tyłu ... |
Jak ja słyszę , że napastnicy nie mają bramek bo taki Skvarka nie daje rady, to mnie ogarnia zażenowanie. Najpierw trzeba się pokazać, wyjść do podania ,no ale takich mamy wirtuozów kołków , że jeden się poślizgnał po zderzeniu z powietrzem wczoraj przy bramce na 3-0 a drugi pokazał klase w ostatniej akcji meczu w Lubinie. Albo się ktoś obudzi w tym pionie sportowym i dostrzeże ,że to są dwa kołki i razem nazbierają maksymalnie 5 bramek , albo sie spier***** z tej ligi z hukiem i to potężnym.
|
Cytat:
|
Cytat:
I do takiego grania trzeba też ogarniętych taktycznie obrońców, co niestety wychodzi przede wszystkim przy Sadloku, który momentami wygląda jakby nie grał w piłkę na tym poziomie 10+ lat tylko był w butach Szota. |
Cytat:
|
"Czy Wisła miała w tej rundzie pecha? Według algorytmu WyScouta z punktów oczekiwanych (w uproszczeniu: statystyka mierząca stosunek sytuacji tworzonych przez drużynę i jej rywala), Biała Gwiazda z gry zasłużyła na 26 punktów, co dałoby jej mniej więcej siódme miejsce w lidze. Strzeliła o pięć goli za mało i straciła o dwa za dużo."
https://newonce.sport/artykul/z-noga...w-adriana-guli |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
I to nie chodzi tylko o napastników, bo ci rzadko kiedy oddają strzały. |
Cytat:
|
Na szczęście było to w sytuacji na 4:0 więc punktowo bez znaczenia
|
W meczu z Radomiakiem Majchrowicz wyciągnął główkę Klimenta z 5. metrów, a potem obrońcy wybijali z linii strzał Hugiego.
|
Cytat:
Do tego piękna parada Dobrynina w meczu z Zagłębiem (przy stanie 1-0 dla nas). Alomerovic z Lechii to wyciągnął co najmniej 3 setki Gruszkowskiego, Plewki i Skvarki. No nikt mi nie powie że Wisła dziadowala, ale z kolei TBB to grał super piłkę i miał tylko pecha że nie miał więcej punktów. I jeden remis z nami na początku sezonu o niczym nie świadczy. |
Statystyczne spojrzenie na wyniki Wisły tej jesieni:
https://pbs.twimg.com/media/FG_vjrLX...g&name=900x900 Jesteśmy w Ekstraklasie drugiej prędkości Nie wygraliśmy żadnego meczu z TOP5 a przegraliśmy wszystkie z TOP4. Wygraliśmy tylko z 6. (na wyjeździe) i 9. drużyną (u siebie). Ale już z dolną połówką drugiej części tabeli umiemy regularnie wygrywać u siebie, na wyjeździe z kolei nie przegrywamy z nimi. |
Cytat:
|
Cytat:
|
https://sport.interia.pl/klub-wisla-...3BVIv1ehewg-qw
No, no, u siebie na pelnym zaangazowaniu grac musimy, wyjazdy to juz ch....j. Nie bedzie z tej maki chleba. |
Trener Gula bierze odpowiedzialnosc za druzyne na wiosne. Super.
Na wiosne mamy tak: Rakow W Stal Mielec D Łeczna D Legia W Lechia W Lech D Pogon W Piast D Gornik Zabrze D W miedzyczasie PP. Ja tu widze minimum 12 pkt i awans w PP. Jak tego nie bedzie to Panie Gula, spodziewam sie wniosku o rozwiazanie umowy bez okresu wypowiedzenia i odprawy. Jak brac odpowiedzialnosc, to brac, a nie slodko pie)%*)%*lic. |
A ja tu widzę może 6 pkt ze Stalą, Łęczną i potem długo, długo nic.
|
Cytat:
3-8-15-17-5-1-2-12-7 drużyną w tabeli. 6 punktów to "się należy" a co do więcej to miejmy nadzieję, że transfery zrobią swoje. Aby utrzymać obecną średnią to należy zrobić 10 punktów. Jak ktoś liczy na łatwe punkty ze Stalą to może się przeliczyć. Miejmy nadzieję, że L się do meczu z nami nie ogarnie. W lutym mają jeden mecz więcej: Zagłębie(W)-BBT(D)-Warta(D)-BBT(W)-my. W Niecieczy L chyba jeszcze nigdy nie wygrała. |
A gdzie macie sąsiadkę?
|
Jeszcze Płock u siebie się zagubił:)
|
Wszystkie mecze (w tym dwa PP, jeden bardziej prawdopodobny, drugi mniej) w 2021. Na czerwono zespoły, które są dziś pod nami. Na pomarańczowo te, które są w pobliżu (3 punkty).
luty: 20. Raków w 21. Stal d 22. Łęczna d 23. Legia w PP: Olimpia G. w marzec: 24. Lechia w 25. Amica d 26. Pogoń w kwiecień: 27. Piast d PP: 1/2 finału 28. Zabrze d 29. Śląsk w 30. Płock d 31. Craxa w maj: PP: finał w 32. Jaga d 33. Radomiak w 34. Warta d |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:37. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl