Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Adrian Gula trenerem Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10404)

pepe72 19.12.2021 17:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1575259)
No nie wiem. Gdyby w Termalice nie zwolnili trenera i zastąpili go trenerem bramkarzy (wtf?) nie ma pewności czy byłyby punkty.
Gula to marny trener IMO mający do dyspozycji marny materiał piłkarski. Jak nie mamy farta w meczu to dostajemy w czapę.

Gramy źle w obronie i tragicznie w ofensywie. Nawet z Termaliką, gdzie strzeliliśmy trójkę nie można powiedzieć że akcje się kleiły. Aschraf oddał strzał kolejki (chyba), Yeboah walnął w środek bramki i Loska puścił, Skvarka dobił po ręce bramkarza. No i fajnie, ale to nie jest tak że była jakakolwiek jakościowa różnica z resztą gównianych meczy. Większe zaangażowanie, fart i podłamany rywal.

Nosz k.... BBT miał Murinho i zwolnił, i dlatego wygraliśmy.
Rozumiem frustrację po dennej rundzie jesiennej ale bez przesady!

wolfy 19.12.2021 18:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1575273)
Nosz k.... BBT miał Murinho i zwolnił, i dlatego wygraliśmy.
Rozumiem frustrację po dennej rundzie jesiennej ale bez przesady!

To nie frustracja, tylko chłodne spojrzenie. BBT grało lepiej niż punktowało - radzę sobie odświeżyć nasz pierwszy mecz, to my wtedy przyfarciliśmy wywalczając remis. Raczej Ty założyłeś sobie że dzieli nas przepaść do reszty "walczących o spadek" - ale na czym to opierasz? Bo chyba nie na grze i wynikach.

FraMat 19.12.2021 18:38

My też w wielu meczach graliśmy lepiej niż punktowaliśmy

wolfy 19.12.2021 18:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1575276)
My też w wielu meczach graliśmy lepiej niż punktowaliśmy

Chyba tylko z Piastem, reszta to zasłużone w.......e (jasne że głupie czerwone kartki i głupi karny, ale nie do końca przypadkowe).
Zresztą - potwierdza to tylko że dół tabeli jest mocno wyrównany. Gdyby BBT nie miał trenera bramkarzy jako głównego nie byłby to pewnie taki spacerek.

FraMat 19.12.2021 18:58

taaa..

nie chce mi się szukać, ale jestem pewny, że gdyby nie pech (i szrot w ataku) mielibyśmy więcej punktów.
A głupie czerwone kartki, głupie karne, szczęście rywala tez przyczyniają się do tego, że uzyskaliśmy miej punktów niż to wynika z gry

serek.c2 19.12.2021 18:59

https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-15961139

wolfy 19.12.2021 19:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1575278)
taaa..

nie chce mi się szukać, ale jestem pewny, że gdyby nie pech (i szrot w ataku) mielibyśmy więcej punktów.
A głupie czerwone kartki, głupie karne, szczęście rywala tez przyczyniają się do tego, że uzyskaliśmy miej punktów niż to wynika z gry

Co rok ta sama gadka. Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka...
Gramy jedno wielkie gówno, a nasza ofensywa to kiepski żart. Dlatego mamy mało punktów.

dziki 19.12.2021 19:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1575279)

No popatrz, czyli Gula jednak wie jakie są źródła problemów i między słowami mówi o tym, że spora część składu będzie po prostu do wymiany, albo do przyuczenia (pewnie stąd wypozyczenie Wachowiaka, a po nim pewnie i kolejnych – tak traktuje słowa o tym, że zadowolony z zespołu nie jest, że wyniki nie były dobre i potrzeba konkurencji i że niektórzy zawodnicy *jeszcze* nie mają w sobie tego czegoś).

Raffaello89 19.12.2021 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1575279)

Zule forumowe pięknie wyjaśnione.

wolfy 19.12.2021 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dziki (Post 1575281)
No popatrz, czyli Gula jednak wie jakie są źródła problemów i między słowami mówi o tym, że spora część składu będzie po prostu do wymiany, albo do przyuczenia (pewnie stąd wypozyczenie Wachowiaka, a po nim pewnie i kolejnych – tak traktuje słowa o tym, że zadowolony z zespołu nie jest, że wyniki nie były dobre i potrzeba konkurencji i że niektórzy zawodnicy *jeszcze* nie mają w sobie tego czegoś).

I doskonale widzi czym kończą się podania wzdłuż pola karnego, ale i tak każe im to robić bo ma taką wizję.

FraMat 19.12.2021 19:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1575280)
Co rok ta sama gadka. Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka...
Gramy jedno wielkie gówno, a nasza ofensywa to kiepski żart. Dlatego mamy mało punktów.

To Ty zacząłeś, że "BBT grało lepiej niż punktowało".
Ja tylko dodałem, że my też.
Zgadzam się jednak, że nasza ofensywa to żart, ale gramy z każdym meczem coraz mniejsze gówno.

Karherop 19.12.2021 19:41

Cytat:

taaa..

Jedna wygrana z Zagłębiem i bylibyśmy na 10 miejscu które przecież realnie odzwierciedla nasz aktualny potencjał.

Zresztą, ile spotkań przegraliśmy "pechowo"?

Stal 1-2
Zagłębie 1-2
Jagiellonia 1-3
Piast 0-1
Radomniak 0-1

Ile "fartownie" wygraliśmy?
Górnik 1-0?

Z Wartą, Zagłębiem (pierwszy mecz) , TBB (oba), Legia, craxa, Łęczna, Rakowem Śląskiem, Lechem, Lechia, Płockiem uważam z przebiegu meczu za sprawiedliwe wyniki, nawet jeśli bramka padła w ostatnich minutach to i wcześniej były ku temu okazja.

Dodać do tego trzeba tylko 1 podyktowany dla nas karny (najmniej w lidze) i kilka dziwnych decyzji (jak cofniemy karny na Yeboahu w Gliwicach przy stanie 0-0).

Może i dziadujemy, ale nie wydaje mi się że bardziej niż rok temu.

pepe72 19.12.2021 20:02

Cytat:

taaa..

Dwie przegrane mamy po akcji Sadlok -> Frydrych - przechwyt przeciwnika - faul - czerwona dla Frydrycha.

wolfy 19.12.2021 20:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1575286)
Dwie przegrane mamy po akcji Sadlok -> Frydrych - przechwyt przeciwnika - faul - czerwona dla Frydrycha.

To się akurat nazywa automatyzm. Chyba jedyna powtarzalna akcja jaką umieją zrobić. Z BBT było to samo zresztą, zainicjowane przez Szotę, tylko Sadlok wybił w kosmos zamiast czerwo zainkasować. Kojarzę zresztą kilka podobnych, za słabych podań wzdłuż pola karnego które nie zakończyły się czerwoną albo golem, a tylko strachem.

Gula potwierdził w wywiadzie że tak mają grać.

pepe72 19.12.2021 20:52

Zatrudnijmy tego Murinho co go pp. Witkowscy zwolnili.
Na pewno wszystko poprawi, będziemy grać jak BBT.

Drozd 19.12.2021 20:53

Cytat:

Rozumiem dobrze kibiców, że się denerwują, bo trzeci rok z rzędu ich oczekiwania rozmijają się znacząco z tym, co drużyna robi na boisku. Proszę mi wierzyć, że ja też z tego powodu szczęśliwy nie jestem. Mogę im dzisiaj obiecać, że każdego dnia będziemy pracować z maksymalnym zaangażowaniem. Mogę im obiecać, że zrobię wszystko, co w mojej mocy, żeby zespół nie w kilku wybranych spotkaniach, a w każdym walczył z maksymalnym poświęceniem. Najważniejszym zadaniem jest z mojej strony doprowadzenie do takiej sytuacji, żeby każdy zawodnik zrozumiał, że liczy się każdy dzień, każdy trening. Jeśli zespół to w pełni pojmie, jeśli będzie maksymalne zaangażowanie, to wyniki też przyjdą. Jestem tego pewien.

Czyli główne zadanie to przymusić do zapieprzania. A nie fantazje o wzmocnieniach. Oby mu się udało...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1575288)
To się akurat nazywa automatyzm. Chyba jedyna powtarzalna akcja jaką umieją zrobić. Z BBT było to samo zresztą, zainicjowane przez Szotę, tylko Sadlok wybił w kosmos zamiast czerwo zainkasować. Kojarzę zresztą kilka podobnych, za słabych podań wzdłuż pola karnego które nie zakończyły się czerwoną albo golem, a tylko strachem.

Bo Szota wsadzania na minę kolegi, musi się jeszcze długo od Sadloka uczyć. Gdyby Sadlokowi podawał Sadlok to by chłop nie miał najmniejszych szans wybić piłki i byłoby kolejne czerwo...

Mixu 19.12.2021 21:07

Po przeczytaniu tego wywiadu po raz kolejny utwierdzam się w przekonaniu że Gula to jednak nie jest głupi gość, przynajmniej mówi z sensem a nie słodko pierdzi. To przynajmniej dobry prognostyk że trener to nie debil i że jest szansa że to jakoś poukłada na wiosnę.

tomytom 19.12.2021 21:11

Pytam całkiem serio i bez zbędnych emocji poproszę :-) => jaką alternatywę widzieliście w naszym obecnym (w sumie już byłym - jak wszyscy mamy nadzieję!!!! składzie jeśli idzie o rozpoczynanie akcji?
Dzida na Forbesa?
Bramkarz ma szukać pomocników w środku?
Przy poziomie naszych grajków ofensywnych to W MOIM odczuciu nie było by z tego więcej radości niż z prób rozgrywania od tyłu ...

wislak2214 19.12.2021 21:25

Jak ja słyszę , że napastnicy nie mają bramek bo taki Skvarka nie daje rady, to mnie ogarnia zażenowanie. Najpierw trzeba się pokazać, wyjść do podania ,no ale takich mamy wirtuozów kołków , że jeden się poślizgnał po zderzeniu z powietrzem wczoraj przy bramce na 3-0 a drugi pokazał klase w ostatniej akcji meczu w Lubinie. Albo się ktoś obudzi w tym pionie sportowym i dostrzeże ,że to są dwa kołki i razem nazbierają maksymalnie 5 bramek , albo sie spier***** z tej ligi z hukiem i to potężnym.

ciacho 19.12.2021 21:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomytom (Post 1575292)
Pytam całkiem serio i bez zbędnych emocji poproszę :-) => jaką alternatywę widzieliście w naszym obecnym (w sumie już byłym - jak wszyscy mamy nadzieję!!!! składzie jeśli idzie o rozpoczynanie akcji?
Dzida na Forbesa?
Bramkarz ma szukać pomocników w środku?
Przy poziomie naszych grajków ofensywnych to W MOIM odczuciu nie było by z tego więcej radości niż z prób rozgrywania od tyłu ...

Wiesz... problem jest tylko taki, że te akcje wyglądają tak... zaczyna Biegański do Sadloka, ten do Frydrycha, Hanousek, Frydrych, Gruszkowski, Sadlok.... kolejne 10 podań w poprzek, nic z tego nie wynika, nie posuwamy się do przodu, przeciwnk w końcu podchodzi do obronców, panika i.... dzidą do przodu tylko nie od Biegańskiego, a od któregoś obroncy.

dziki 19.12.2021 22:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1575294)
Wiesz... problem jest tylko taki, że te akcje wyglądają tak... zaczyna Biegański do Sadloka, ten do Frydrycha, Hanousek, Frydrych, Gruszkowski, Sadlok.... kolejne 10 podań w poprzek, nic z tego nie wynika, nie posuwamy się do przodu, przeciwnk w końcu podchodzi do obronców, panika i.... dzidą do przodu tylko nie od Biegańskiego, a od któregoś obroncy.

Problem polega na tym,.że Ashraf – który większość tych piłek od Biegańskiego i obrońców ma zbierać.– nie ma do kogo rozegrać, więć ściąga kogoś na siebie i rozrzuca do boku lub do Plewki/Zukowa/cofajacego sie drugiego pomocnika *i tu nie ma ruchu*. Bo w takim systemie musisz mieć ruch. I to, że Yaw czasami pobiega robi różnice, ale chłopak jest jak pogoda w Londynie – raz gra świetnie, a raz masz ochote palnąć.sobie w łeb. I w takich sytuacjach zwykle masz a. pomocnika, który bierze na siebie przesunięcie piłki na połowe przeciwnika i/lub b. skrzydłowego (lub dwóch, jeśliby Yaw nie grał tak regularnie jak potrafi), który non stop musi być pod grą *bez piłki*. Bo gros zabawy w takim systemie to odpowiednie przesunięcia, odpowiednie ustawianie się i granie na przestrzeniach.

I do takiego grania trzeba też ogarniętych taktycznie obrońców, co niestety wychodzi przede wszystkim przy Sadloku, który momentami wygląda jakby nie grał w piłkę na tym poziomie 10+ lat tylko był w butach Szota.

Drozd 19.12.2021 22:36

Cytat:

Różnica jest taka, że jak podchodzą pod naszych obrońców napastnicy to za nimi idą obrońcy, a za ich plecami robi się wolne miejsce które można wykorzystać. A którego nie ma kiedy piłkę wykopuje bramkarz. Tylko trzeba umieć to wolne miejsce wykorzystać. Potrzeba do tego, jak już zostało powiedziane, ruchu bez piłki, wychodzenia do podania, umożliwienia koledze zagrania z pierwszej pilki. To że nas atakują pod naszą bramką to powinno być dla nas ułatwienie. TYLKO TRZEBA BIEGAĆ I MYŚLEĆ.

Heero 20.12.2021 09:33

"Czy Wisła miała w tej rundzie pecha? Według algorytmu WyScouta z punktów oczekiwanych (w uproszczeniu: statystyka mierząca stosunek sytuacji tworzonych przez drużynę i jej rywala), Biała Gwiazda z gry zasłużyła na 26 punktów, co dałoby jej mniej więcej siódme miejsce w lidze. Strzeliła o pięć goli za mało i straciła o dwa za dużo."

https://newonce.sport/artykul/z-noga...w-adriana-guli

Jagul 20.12.2021 09:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Heero (Post 1575302)
"Czy Wisła miała w tej rundzie pecha? Według algorytmu WyScouta z punktów oczekiwanych (w uproszczeniu: statystyka mierząca stosunek sytuacji tworzonych przez drużynę i jej rywala), Biała Gwiazda z gry zasłużyła na 26 punktów, co dałoby jej mniej więcej siódme miejsce w lidze. Strzeliła o pięć goli za mało i straciła o dwa za dużo."

https://newonce.sport/artykul/z-noga...w-adriana-guli

Ja powiem więcej. Jakbyśmy te mecze co przegraliśmy, wygrali to byśmy byli liderem!!!

wolfy 20.12.2021 10:02

Cytat:

Ewentualnie któreś podanie wśród obrońców jest za krótkie... Przypomina to wszystko przerzucanie odbezpieczonego granatu. Stwarza zagroźenie jedynie pod naszą bramką.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1575303)
Ja powiem więcej. Jakbyśmy te mecze co przegraliśmy, wygrali to byśmy byli liderem!!!

I to ze zdecydowaną przewagą nad drugim miejscem. Tyle że nawet jak już oddajemy strzał to albo jest on niecelny, albo prosto w bramkarza. Ile pamiętacie fenomenalnych interwencji bramkarza rywali która ratowała ich przed stratą gola? Bo Biegański miał ich kilka.
I to nie chodzi tylko o napastników, bo ci rzadko kiedy oddają strzały.

FraMat 20.12.2021 10:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1575305)
. Ile pamiętacie fenomenalnych interwencji bramkarza rywali która ratowała ich przed stratą gola?

No, ja pamiętam, ostatnią fenomenalną interwencję FBF po strzale Skvarki

pepe72 20.12.2021 10:37

Na szczęście było to w sytuacji na 4:0 więc punktowo bez znaczenia

Heero 20.12.2021 11:14

W meczu z Radomiakiem Majchrowicz wyciągnął główkę Klimenta z 5. metrów, a potem obrońcy wybijali z linii strzał Hugiego.

Karherop 20.12.2021 12:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Heero (Post 1575312)
W meczu z Radomiakiem Majchrowicz wyciągnął główkę Klimenta z 5. metrów, a potem obrońcy wybijali z linii strzał Hugiego.

Młody z Rakowa wyciągnął strzał Klimenta (mogło być 3-1 i po meczu).

Do tego piękna parada Dobrynina w meczu z Zagłębiem (przy stanie 1-0 dla nas).

Alomerovic z Lechii to wyciągnął co najmniej 3 setki Gruszkowskiego, Plewki i Skvarki.

No nikt mi nie powie że Wisła dziadowala, ale z kolei TBB to grał super piłkę i miał tylko pecha że nie miał więcej punktów.

I jeden remis z nami na początku sezonu o niczym nie świadczy.

kacpaw91 20.12.2021 13:01

Statystyczne spojrzenie na wyniki Wisły tej jesieni:

https://pbs.twimg.com/media/FG_vjrLX...g&name=900x900

Jesteśmy w Ekstraklasie drugiej prędkości

Nie wygraliśmy żadnego meczu z TOP5 a przegraliśmy wszystkie z TOP4. Wygraliśmy tylko z 6. (na wyjeździe) i 9. drużyną (u siebie).

Ale już z dolną połówką drugiej części tabeli umiemy regularnie wygrywać u siebie, na wyjeździe z kolei nie przegrywamy z nimi.

pepe72 20.12.2021 13:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1575317)
Statystyczne spojrzenie na wyniki Wisły tej jesieni:

https://pbs.twimg.com/media/FG_vjrLX...g&name=900x900

Jesteśmy w Ekstraklasie drugiej prędkości

Nie wygraliśmy żadnego meczu z TOP5 a przegraliśmy wszystkie z TOP4. Wygraliśmy tylko z 6. (na wyjeździe) i 9. drużyną (u siebie).

Ale już z dolną połówką drugiej części tabeli umiemy regularnie wygrywać u siebie, na wyjeździe z kolei nie przegrywamy z nimi.

Możesz to wrzucić do statystycznego?

kacpaw91 20.12.2021 13:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1575319)
Możesz to wrzucić do statystycznego?

Zrobione...

skarabeus 22.12.2021 13:21

https://sport.interia.pl/klub-wisla-...3BVIv1ehewg-qw

No, no, u siebie na pelnym zaangazowaniu grac musimy, wyjazdy to juz ch....j. Nie bedzie z tej maki chleba.

skarabeus 22.12.2021 13:34

Trener Gula bierze odpowiedzialnosc za druzyne na wiosne. Super.
Na wiosne mamy tak:
Rakow W
Stal Mielec D
Łeczna D
Legia W
Lechia W
Lech D
Pogon W
Piast D
Gornik Zabrze D

W miedzyczasie PP.
Ja tu widze minimum 12 pkt i awans w PP. Jak tego nie bedzie to Panie Gula, spodziewam sie wniosku o rozwiazanie umowy bez okresu wypowiedzenia i odprawy. Jak brac odpowiedzialnosc, to brac, a nie slodko pie)%*)%*lic.

ciacho 22.12.2021 16:52

A ja tu widzę może 6 pkt ze Stalą, Łęczną i potem długo, długo nic.

pepe72 22.12.2021 17:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1575403)
Trener Gula bierze odpowiedzialnosc za druzyne na wiosne. Super.
Na wiosne mamy tak:
Rakow W
Stal Mielec D
Łeczna D
Legia W
Lechia W
Lech D
Pogon W
Piast D
Gornik Zabrze D

W miedzyczasie PP.
Ja tu widze minimum 12 pkt i awans w PP. Jak tego nie bedzie to Panie Gula, spodziewam sie wniosku o rozwiazanie umowy bez okresu wypowiedzenia i odprawy. Jak brac odpowiedzialnosc, to brac, a nie slodko pie)%*)%*lic.

Patrząc na tabelę to gramy z:
3-8-15-17-5-1-2-12-7 drużyną w tabeli.
6 punktów to "się należy" a co do więcej to miejmy nadzieję, że transfery zrobią swoje. Aby utrzymać obecną średnią to należy zrobić 10 punktów.
Jak ktoś liczy na łatwe punkty ze Stalą to może się przeliczyć.

Miejmy nadzieję, że L się do meczu z nami nie ogarnie. W lutym mają jeden mecz więcej: Zagłębie(W)-BBT(D)-Warta(D)-BBT(W)-my. W Niecieczy L chyba jeszcze nigdy nie wygrała.

JudasPriest 22.12.2021 18:30

A gdzie macie sąsiadkę?

sandomingo 22.12.2021 21:20

Jeszcze Płock u siebie się zagubił:)

pepe72 23.12.2021 02:04

Wszystkie mecze (w tym dwa PP, jeden bardziej prawdopodobny, drugi mniej) w 2021. Na czerwono zespoły, które są dziś pod nami. Na pomarańczowo te, które są w pobliżu (3 punkty).

luty:
20. Raków w
21. Stal d
22. Łęczna d
23. Legia w

PP: Olimpia G. w
marzec:
24. Lechia w
25. Amica d
26. Pogoń w
kwiecień:
27. Piast d
PP: 1/2 finału
28. Zabrze d
29. Śląsk w
30. Płock d
31. Craxa w
maj:
PP: finał w
32. Jaga d
33. Radomiak w
34. Warta d

Adasss 23.12.2021 22:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak2214 (Post 1575293)
... ,no ale takich mamy wirtuozów kołków , że jeden się poślizgnał po zderzeniu z powietrzem wczoraj przy bramce na 3-0 ...

To akurat świadczy tylko o Twojej spostrzegawczości. Kliment dobrze nabiegał do wrzucanej do niego piłki, tylko Loska końcami palców sięgnął piłkę, sprzątając ją naszemu napastnikowi "sprzed nosa". Kliment pośliznął się, bo próbował od razu cofnąć się do tej wybitej piłki, co w pełnym biegu (jak było widać) bywa "trochę" trudne.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:37.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl