![]() |
Cytat:
|
Ok, zobaczymy jak mu pójdzie, przecież nie upieram się, że ten Magiera to drugi Guardiola.
A w naszym kontekście to on nigdy nie był, a teraz tym bardziej nie będzie rozpatrywany, więc tak sobie podrzuciłem temat. |
Ja pamiętam ze Magiera wymiatał w lidze czy to z Sosonowcem czy Legią. Poległ w puchara i dlatego go Legia zwolniła. Potem zajął się reprezentacjami młodzieżowymi chyba
2016 Zagłębie Sosnowiec 2016â2017Legia Warszawa |
Cytat:
|
Cytat:
|
Z tego co pamiętam Jazdzynski w wywiadzie mówił że tą akcję sponsoruje z prywatnych srodkow
|
skoro igrzysk nie moga nam dać piłkarze to da je własciciel, czego nie rozumiesz :D ?
|
A jeszcze co do zatrudnienia Hyballi: nie wiem skad ten mit, powatarzany w różnych watkach, że człowieka da się sprawdzić tylko w praniu, i że tak naprawde wcześniej to nie było szans nic a nic sie dowiedziec ponadto czy jest mrukiem czy gadułą.
W normlanym biznesie managerów nie zatrudnia sie, a potem w praniu sie sprawdza kim są. Ryzyko zatrudnienia człowieka który niszczy relacje jest zbyt duże by sprawdzać w praniu. Świat sobie z tym poradził: robi się testy, wprowadza sytuacje stresowe, i nie pozwala opowiadać jak rozwiazać problem tylko trzeba to zrobić. Wiadomo, że to nie ma 100% skuteczności ale wariatów odsiewa, jakim cudem my nie odsialiśmy wariata ? Grunt spod nóg Skowronka osuwał się długo, było miejsce i czas by zrobić właściwa rekrutację i nie zatrudnić kogoś z kim sie nie da pracować, jak wszyscy teraz mówią |
Cytat:
|
W gwoli ścisłości pogonił nas 3-0. W Płocku zrewanżowaliśmy się z 3-1.
|
Cytat:
|
marzy mi się trener Brosz. w Gliwicach i Zabrzu stworzył ciekawe zespoły z praktycznie niczego.
|
Z miejskich pieniędzy
|
A to one mają jakąś większą wartość od tych z sektora prywatnego?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Oczywiscie reakcja Hyballi kuriozalna ale trudno się chyba skupić na byciu piłkarzem jak sie lata po sponsorach |
Cytat:
|
Kolejny raz, w wydawałoby się coraz rozsądniej zarządzanym klubie, wygrywa patologia.
No ale nic. Najważniejsze, że niedługo będzie można sobie poskandować "RADEK SOBOLEWSKI" i "KUBA BŁASZCZYKOWSKI". Czarna koszulka "Wierność" i te sprawy. Rzygać się chce. |
Cytat:
|
Zwolnili Skowronka żeby zatrudnić innego a teraz ma wrócić Sobolewski. Panowie czy leci z nami pilot?!
|
"Zwolnili Skowronka żeby zatrudnić innego a teraz ma wrócić Sobolewski. Panowie czy leci z nami pilot?!"
Wyolbrzymiasz Merkury |
Dajcie działać. Zobaczymy kto będzie, pracy jest mnóstwo.
Ktokolwiek to będzie, wsparcie będzie niezbędne. |
Cytat:
|
Cytat:
Z całym szacunkiem finansowanie klubów piłkarskich przez samorządowców gminnych to jest patologia. Pamiętać bowiem należy, że ci samorządowcy bawią się za nasze podatników pieniądze. Zamiast załatać dziury w dają kasę klubowi a ta przeznacza na przepłacanych kopaczy... gdzieś na necie jest artykuł o patologiach gdzie kluby z niższych lig dostawały pieniądze a piłkarze tych klubów dostawali większe wynagrodzenie niż prezydent miasta... Jakoś żaden klub samorządowy nie zawojował Europy więc jest to palenie forsą w piecu... zwykłe przepalanie pieniędzy podatnika i zatrudnianie trzeciorzędnych kopaczy z każdego zakątka świata. Nie rozumiem zwalniania Hyballi przed ostatnim meczem w sezonie, meczem tak naprawdę o nic... Ciekawe jak nasze gwiazdy zaprezentują się na murawie. W naszym klubie odbywa się jakiś eksperyment jak na najdziwniejsze zarządzanie klubem? Mam nadzieje, że faktycznie chcemy sprowadzić Płatka na dyrektora sportowego... a jednocześnie mam nadzieje że Sobolewski nie zostanie trenerem.... Już wołałbym samego Brzęczka... ale to i tak bedzie dalej trenerska stagnacja. |
Wujek Jurek to jedyne słuszne rozwiązanie, śmieszny trener dla śmiesznego klubiku jakim się staliśmy
|
Nie mam ochoty wdawać się w polemikę z poszczególnymi userami.
Zatrudnienie Hyballi to było ryzyko. Wiadomo, że warsztat był, wiedza szkoleniowca była, ale z boków przychodziły informacje, że toksyczny, że ciężki we współpracy. Ryzyko się nie opłaciło. Hyballa zraził do siebie szatnię i nie miał odpowiednich wyników, najgorsza średnia wśród chyba wszystkich trenerów od czasów TF włącznie. Spróbowaliśmy, nie udało się. Czas na zmianę. Rozwala mnie ten wysyp krytyki odnośnie właścicieli czy piłkarzy i zagłaskiwanie trenera, który poniósł u nas sromotną porażkę. Do tych którzy gadają ciągle o płaczących gwiazdkach i normalnych treningach. No nie były to normalne treningi zachodnie. Hyballa ma podobną filozofię do Magatha. Tamten też zajeżdżał piłkarzy i zostawiał tych, którzy dawali radę. Ale powiedzcie mi ile tych mistrzostw i topowych klubów prowadził Magath? Ano właśnie.... Bo te topowe to prowadzą jednak trenerzy, którzy potrafią się dogadać ze swoimi piłkarzami, dobrać do nich taktykę i obciążenia tak, aby wyciągnąć co najlepsze z posiadanych piłkarzy. Hyballa tego nie potrafił. Sport to jest sport, raz idzie lepiej, raz gorzej. Gdzieś coś wypali, a w innym miejscu już nie. Taka kolej rzeczy. Mamy budżet na miejsce w środku stawki, więc do niej aspirujemy. Obecne miejsce to porażka, ale umówmy się tylko nieznacznie odbiega od miejsca wg budżetu (o parę pozycji). Możliwe, że następny trener coś u nas zbuduje - czy się będzie nazywał Peter, Jurek czy inny Helmud i niezależnie kogo to będzie wujek czy kuzyn, czy będzie znany z doświadczeniem czy anonim ledwo wyjęty z któreś szatni. Sport jest całkowicie nieprzewidywalny i tak ostra krytyka w stronę tercetu naszych ratowników jest kretyńska. Odnośnie wróżenia z fusów w sporcie i oceniania kto się nadaje na nowego szkoleniowca, a kto nie - anegdotka. Swojego czasu pewien dziennikarz zapytał Tajnera o Małysza, dlaczego Adam zaczął słabo skakać i już nie kasuje wszystkich jak leci. Trener na to : ja chciałbym najpierw się dowiedzieć jak to się stało, że on w ogóle zaczął skakać tak daleko. KUBA JARO TOMASZ ! 1906% poparcia Nie czytajcie tych pierdół, róbcie swoje! Przyjdzie odpowiedni trener i wyniki to nagle na forum wśród chorągiewek staniecie się profesjonalistami w każdym calu :-)))) |
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Po mojemu to Kuba za jakiś czas wypchnie z klubu/zniechęci do dalszej obecności pozostałych współwłaścicieli. Najpierw Królewskiego, później Jażdżyńskiego.
|
Cytat:
Ale kumulując mniejsze sprawy... |
Harcownik pięknie obnażył, że Twój poprzedni post to jednak była kupa gówna.
Takie wylewanie pomyj, żeby wylać. Spoko. Rozumiem. Post miał pewnie być śmieszny, a wyszedł kretyński. Ale spoko mniejsze sprawy są ważne. |
No wlasnie, wlasnie. Bo duzo się mówi Hyballa zły, zjebany, pojebany... Tylko, że generalnie nie za fajnie też wyszlo/wychodziło z Wisłockim, Obidzińskim i Buksami... Także generalnie jeśli ktoś z zewnątrz się zbliży do Wisły to póki co dobrze nie kończy.
|
Simonie jest wspaniałe, dwa lata robimy ciagle postępy, atmosfera jest swiena, widać kierunek jazdy a jak czasem nie wyjdzie to hard reset, alleluja i do przodu. 1906% poparcia już następnym razem napewno się uda.
Cyrk podtrzymuje. P.S Twój post jest o niczym. Takie standardowe będzie dobrze. |
Cytat:
|
To nie kwestia ligi mimo, ze cjest śmieszna. Zdecydowanie najczęściej jest u nas "wesolo".
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
10 znaków. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:29. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl