Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Franciszek Smuda byłym trenerem Wisły Kraków - dyskusje, opinie, komentarze! (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9039)

Polak94 05.06.2013 11:45

Trenera ocenia się po wynikach... Smuda jeszcze do Krakowa nie przyszedł a już zostaje z niego odsyłany. Uważam że ze Smudą czy bez i tak z obecną kadrą ligi nie zwojujemy. Nawałka ma rękę do młodzieży ale jak pokazała 2 ruga cześć rundy wiosennej - presja wyniku trochę go zjada. Moskal byłby najlepszym rozwiązaniem bo tylko on identyfikuje się z naszą drużyną duszą i sercem, lecz jego przejście w pełni zależy of awansu Termalici do ekstraklasy...

wolfy 05.06.2013 12:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kkzzxx (Post 1316226)
a przykład Dan Petrescu w Wiśle lipa

Oj, Franiu, Franiu - z kim Ty się porównujesz...
Troszkę nie ten rozmiar kapelusza.

!!IRIVER!! 05.06.2013 13:35

Pojawiło się dużo Dżunior Memberów-prowokatorów ostatnio... Może czas na bany? :-)

Nadal nie znamy nazwiska nowego kołcza, ja jednak wciąż wierzę, że nie będzie to Franciszek, nigdzie nie słyszałem wypowiedzi Smudy "na żywo", że obejmuje Wisłę. Nadzieja umiera ostatnia...

Lukasz 05.06.2013 14:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1316252)
Pojawiło się dużo Dżunior Memberów-prowokatorów ostatnio... Może czas na bany? :-)

OT/ Presje wywierasz czy jak ? :) Akurat juniorzy trochę świeżości wnieśli.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1316252)
Nadzieja umiera ostatnia...

Dziś jest informacja ze L chce kupić obu Maków, Frankowski nie będzie pracował ze Smudą, Głowacki mówi o następnym sezonie zaciskania pasa, Genkow jest do wzięcia za darmo i ponoć jakiś tam kupiec może się znaleźć.

Ja się zastanawiam co będzie robił Smuda w naszym klubie i kogo trenował skoro jest ogólny burdel i nie ma na nic kasy. Coś czuje ze Franc będzie ofiarą balonika który sam sobie napompuje. ;)

Grantar 05.06.2013 14:28

kkzzxx: a przykład Dan Petrescu w Wiśle lipa
Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1316244)
Oj, Franiu, Franiu - z kim Ty się porównujesz...
Troszkę nie ten rozmiar kapelusza.

A kto ma ten kapelusz większy ???
chyba że 7 miejsce z Dynamem Moskwa w lidze rosyjskiej to big success ....

szprotson 05.06.2013 14:58

zacznijmy od tego ze Smuda to kapelusza w ogole nie ma w ogole a z Petrescu łączy go to ze również ma papiery trenerskie. Smuda miał swój czas w 96 roku i tyle, tego nikt w Łodzi mu napewno nie zapomni ale nie róbmy z niego Bóg wie kogo. W 1996 r był bardzo dobrym trenerem niestety piłka ruszyła do przodu a my jesteśmy dalej w 96`

Dariook 05.06.2013 15:26

Tak masz rację, my wciąż jesteśmy w 96' więc pasujemy do siebie jak ulał.

wolfy 05.06.2013 17:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 1316268)

:haha:

Zwykle Cię ignoruję, ale tym razem udało Ci się mnie sprowokować.

Prowadzenie zespołu w lidze rosyjskiej to zupełnie inny rozmiar kapelusza. Prowadzenie jednego z wielkich klubów w lidze rosyjskiej to pieniądze i prestiż nieporównywalne z niczym, co otarło się o naszą buraczaną ligę i reprezentację.

7 miejsce w lidze rosyjskiej jest sportowo więcej warte niż dowolna ilość mistrzostw w naszej. Wiem, możesz się nie zgadzać, ale to dlatego że mało (poprawiłem na mniej brutalną wersję) wiesz i jeszcze mniej rozumiesz. Jesteś kolesiem który do teraz nie rozumie dlaczego z Probierzem i Sikorskim nie wypaliło, a to samo w sobie dużo mówi.

Nie mam zamiaru z Tobą dyskutować, bo z doświadczenia wiem, że to strata czasu. Po prostu sprawdź sobie w jakich klubach w lidze rosyjskiej grają (o ile grają) reprezentanci Polski, jakie pieniądze i nazwiska są tam zaangażowane. Na koniec zaś - zadaj sobie chociaż to minimum trudu, żeby sprawdzić gdzie było Dynamo, gdy Rumun je obejmował. A później zamilknij, bo zwyczajnie się kompromitujesz.

Jeżeli zrozumiesz co palnąłeś, to będzie to wtedy Twój "big success", na miarę skromnych możliwości. A tak btw - to co powyżej napisałem dotyczy też Premiership, Primiera Division, Seria A i Bundesligi. Tam utrzymanie się jest sportowo (finansowo też, ale nie o tym rozmawiamy) więcej warte niż mistrzostwo u nas.

Jeżeli zaś nie zrozumiesz - nie oczekuj że Ci odpowiem. Uważam, że istnieje coś takiego jak dyskwalifikujący poziom niewiedzy. Nasze drużyny potrzebują niemalże cudu żeby przejść outsiderów z tych lig w europejskich pucharach i jest to odczytywane jako wielki sukces - samo to powinno naprowadzić Cię na właściwy trop.

WISŁAZWE 05.06.2013 17:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 1316268)
kkzzxx: a przykład Dan Petrescu w Wiśle lipa

Patrząc na to w jakim czasie objął Dynamo Moskwa i co zrobił z ostatniej drużyny tabeli - należy to nazwać big success mimo wszystko :)

Lysy 05.06.2013 17:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1316197)
Tym bardziej, że wcale nie zagraliśmy jakoś słabo na EURO.
Do trzeciego meczu pozostawaliśmy w grze, graliśmy niezłą piłkę w pierwszych dwóch meczach.
Nie udało się wygrać z Grecją mimo świetnego początku.

Brednie! Za wyjątkiem meczu z Rosją graliśmy totalny antyfutbol. Reprezentacja zwyczajnie się skompromitowała na tych mistrzostwach odpadając z grupy "śmieci" .

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1316197)
Nie jestem zwolennikiem zatrudnienia Smudy.

Może to tylko rodzina?

dawiss 05.06.2013 17:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1316294)

Prowadzenie zespołu w lidze rosyjskiej to zupełnie inny rozmiar kapelusza. Prowadzenie jednego z wielkich klubów w lidze rosyjskiej to pieniądze i prestiż nieporównywalne z niczym, co otarło się o naszą buraczaną ligę i reprezentację.

7 miejsce w lidze rosyjskiej jest sportowo więcej warte niż dowolna ilość mistrzostw w naszej. Wiem, możesz się nie zgadzać, ale to dlatego że mało (poprawiłem na mniej brutalną wersję) wiesz i jeszcze mniej rozumiesz. Jesteś kolesiem który do teraz nie rozumie dlaczego z Probierzem i Sikorskim nie wypaliło, a to samo w sobie dużo mówi.

Nie mam zamiaru z Tobą dyskutować, bo z doświadczenia wiem, że to strata czasu. Po prostu sprawdź sobie w jakich klubach w lidze rosyjskiej grają (o ile grają) reprezentanci Polski, jakie pieniądze i nazwiska są tam zaangażowane. Na koniec zaś - zadaj sobie chociaż to minimum trudu, żeby sprawdzić gdzie było Dynamo, gdy Rumun je obejmował. A później zamilknij, bo zwyczajnie się kompromitujesz.

Jeżeli zrozumiesz co palnąłeś, to będzie to wtedy Twój "big success", na miarę skromnych możliwości. A tak btw - to co powyżej napisałem dotyczy też Premiership, Primiera Division, Seria A i Bundesligi. Tam utrzymanie się jest sportowo (finansowo też, ale nie o tym rozmawiamy) więcej warte niż mistrzostwo u nas.

Jeżeli zaś nie zrozumiesz - nie oczekuj że Ci odpowiem. Uważam, że istnieje coś takiego jak dyskwalifikujący poziom niewiedzy. Nasze drużyny potrzebują niemalże cudu żeby przejść outsiderów z tych lig w europejskich pucharach i jest to odczytywane jako wielki sukces - samo to powinno naprowadzić Cię na właściwy trop.

Jak tak dalej pojdzie dojdziesz do wnioskow, ze 18 miejsce w Premier League to lepiej niż v-ce mistrzostwo w naszej buraczanej lidze...

patrzal-lca 05.06.2013 18:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dawiss (Post 1316302)
Jak tak dalej pojdzie dojdziesz do wnioskow, ze 18 miejsce w Premier League to lepiej niż v-ce mistrzostwo w naszej buraczanej lidze...

Tak się składa, że 18. miejsce w Premier League zajęło Wigan, które ..zdobyło Puchar Anglii (F.A. Cup) pokonując Man City w finale. :mysli: Nie wiem, czy to przykład "na miejscu" :D Mam mieszane uczucia.. F.A. Cup w ostatnich latach zdobywali tylko możni Premier League! : O Wigan kontro Lech. Myślę, że byłby remis ze wskazaniem na Wigan w rewanżu! :D Co do Petrescu - tak się składa, że przed Kubaniem Krasnodar pracował w niejakiej Unirei Urziceni, z którą - uwaga - awansował do Ligi Mistrzów, o mistrzostwie Rumunii nie wspominając, o składzie który miał do dyspozycji również. Nie ta liga, Petrescu to klasowy szkoleniowiec. Awansował tyle razy do LM co Smuda! :D

Kocur 05.06.2013 18:34

Porównywanie Petrescu i Smudy może jedynie świadczyć o zaawansowanej chorobie filipińskiej.

Litości Panowie, równie dobrze możemy porównać osiągnięcia Wisły i Realu Madryt.

Gwiaździsty 05.06.2013 18:42

A czasem to nie Dan wprowadził prowincjonalny klub rumuński do LM ?

bebeto 05.06.2013 18:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1316294)

Zastanawia mnie w jakim celu udzielasz się tak aktywnie na tym forum drużyny z "buraczanej" ligi ? Po co ? Uważasz się za buraczanego mędrca ??? Nie lepiej zalogować się na forum rosyjskiej super drużyny i tam wylewać swoje gorzkie żale . Takich smutów dawno nie czytałem .

wolfy 05.06.2013 19:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bebeto (Post 1316313)
Zastanawia mnie w jakim celu udzielasz się tak aktywnie na tym forum drużyny z "buraczanej" ligi ?

Ponieważ mieszkam (jeszcze) w Polsce i kibicuję Wiśle (i to się pewnie nie zmieni).
Co nie znaczy że będę udawał, że to co u nas ma miejsce jest poważnym futbolem.

Nie podobają Ci się pewne fakty? Jest taka opcja jak "ignoruj" - i już nie musisz ani czytać, ani się stresować.

KrzychooR 05.06.2013 19:08

Jak Smuda zdobędzie lepsze miejsce niż Dan za kadencji u nas to przynajmniej będzie wiadomo kto daje sobie radę lepiej w polskim piekiełku...

WiślakMyślenice 05.06.2013 19:09

Cytat:

Jak Smuda zdobędzie lepsze miejsce niż Dan za kadencji u nas to przynajmniej będzie wiadomo kto daje sobie radę lepiej w polskim piekiełku...

Przepraszam, ja tylko w Myślenicach siedzę- od kiedy Wisła (czy ogólnie polska piłka) jest wyznacznikiem czegokolwiek, a nie sukcesy na arenie międzynarodowej? :)

bebeto 05.06.2013 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1316316)

Nie podobają Ci się pewne fakty? Jest taka opcja jak "ignoruj" - i już nie musisz ani czytać, ani się stresować.

http://sjp.pwn.pl/slownik/2557417/fakt

http://www.youtube.com/watch?v=owKsEDQBhhI

FraMat 05.06.2013 19:52

O dysproporcjach pomiędzy ligą rosyjską a polską świadczy ten kawał z artykułu:
http://pilka-nozna.przegladsportowy....998,1,293.html
Cytat:

Czym Dan Petrescu rozbawił do łez piłkarzy Kubania Krasnodar?
Pokazał im wyniki testów wydolnościowych zawodników Wisły Kraków

Elefant 05.06.2013 19:57

Jak ktoś porównuje osiągnięcia w polskiej i rosyjskiej lidze to proponuje zaglądnąć najpierw do rankingu.

http://www.wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=9057

Co do Spartaka...

https://pp.vk.me/c310830/v310830205/7db/Tnroqc1WDic.jpg

Z taka grą w Europie nie ma czego szukać.

Onio traktują Legie jak my Levadie. Symbol kompromitacji.

KrzychooR 05.06.2013 19:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 1316318)
Przepraszam, ja tylko w Myślenicach siedzę- od kiedy Wisła (czy ogólnie polska piłka) jest wyznacznikiem czegokolwiek, a nie sukcesy na arenie międzynarodowej? :)

A jaki trener z sukcesami* na arenie międzynarodowej osiągnął sukces z polskim klubem?

* załóżmy że sukces to gra przynajmniej w fazie grupowej któregoś z pucharów.

gigant 05.06.2013 20:02

Wczoraj rozmawiałem ze Smudą i przekaz był powiedzmy taki sobie. Cupiał próbuje sprzedać klub lecz nie ma chętnych, tzn prowadził rozmowy z dwoma potencjalnymi kupcami i zero efektów. Generalnie jest mocno zawiedziony i (to juz moje zdanie) zatrudnienie Smudy to próba juz nie awansu do LM czy nawet MP, ale "dofinansowanie" nazwiskiem wartości klubu przed próbą kolejnej sprzedaży. Wielkiej euforii Franek nie uzewnętrzniał, a miał błysk w oczach gdy półtora roku wczesniej rozmawialismy przed Euro o kadrze.

WiślakMyślenice 05.06.2013 20:04

Cytat:

A jaki trener z sukcesami* na arenie międzynarodowej osiągnął sukces z polskim klubem?

* załóżmy że sukces to gra przynajmniej w fazie grupowej któregoś z pucharów.
Eee, jaki charakter i osobowość mają polscy i zagraniczni piłkarze?

Faza grupowa- a to Smuda, Kasperczak, Bakero, wcześniej amikowska Skorża. I co z tego? Mourinho, Pep Guardiola, Heynckess, Sir Alex Ferguson to przeciętniacy, bo nie doprowadzili polskiego klubu do LM?

Heroina wyniszcza, odstaw to.

KrzychooR 05.06.2013 20:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 1316332)
Eee, jaki charakter i osobowość mają polscy i zagraniczni piłkarze?

Faza grupowa- a to Smuda, Kasperczak, Bakero, wcześniej amikowska Skorża. I co z tego? Mourinho, Pep Guardiola, Heynckess, Sir Alex Ferguson to przeciętniacy, bo nie doprowadzili polskiego klubu do LM?

Heroina wyniszcza, odstaw to.

Nie rozumiesz pewnej kwestii... Ja nie mówiłem że ktoś jest słaby czy dobry... Sens moich wypowiedzi polega na tym że my potrzebujemy kogoś kto da rade taplać się w polskim piekiełku. Petrescu ewidentnie nie dał rady więc okazał się trenerem nietrafionym. Fakty są jasne słaba runda słabe miejsce. Gwarantuje Ci że gdyby przyszedł znowu prosto z Dynama do nas skończyłby marnie... Trener ten nie pasuje mentalnie do nas. Pytanie czy Smuda pasuje...

WISŁAZWE 05.06.2013 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KrzychooR (Post 1316334)
Nie rozumiesz pewnej kwestii... Ja nie mówiłem że ktoś jest słaby czy dobry... Sens moich wypowiedzi polega na tym że my potrzebujemy kogoś kto da rade taplać się w polskim piekiełku. Petrescu ewidentnie nie dał rady więc okazał się trenerem nietrafionym. Fakty są jasne słaba runda słabe miejsce. Gwarantuje Ci że gdyby przyszedł znowu prosto z Dynama do nas skończyłby marnie... Trener ten nie pasuje mentalnie do nas. Pytanie czy Smuda pasuje...

Petrescu nie ma mentalności?

A przepraszam.. Naszym gwiazdorom potrzebny jest kumpel w ich wieku, który zrobi dwa lekkie treningi i puści wieczorkiem na miasto, mało tego jeszcze z nimi pójdzie się zabawić.

Właśnie Petrescu miał mentalność profesjonalisty i ten profesjonalizm chciał przelać na naszych kopaczy, którzy zamiast czerpać garściami doświadczenie z zachodu woleli lecieć na skargę do Cupiała i gazet. A dobry wujcio zwolniło Petrescu bo ten tylko chciał zarazić wszystkich profesjonalizmem.

To trener ma się dostosować do zawodników czy oni do niego?

KOMINEK 05.06.2013 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1316331)
Wczoraj rozmawiałem ze Smudą i przekaz był powiedzmy taki sobie. Cupiał próbuje sprzedać klub lecz nie ma chętnych, tzn prowadził rozmowy z dwoma potencjalnymi kupcami i zero efektów. Generalnie jest mocno zawiedziony i (to juz moje zdanie) zatrudnienie Smudy to próba juz nie awansu do LM czy nawet MP, ale "dofinansowanie" nazwiskiem wartości klubu przed próbą kolejnej sprzedaży. Wielkiej euforii Franek nie uzewnętrzniał, a miał błysk w oczach gdy półtora roku wczesniej rozmawialismy przed Euro o kadrze.

Jako moderator muszę zapytać kiedy i gdzie miała miejsce ta pogawędka. Bo z tego co ja wiem to, to co piszesz mija się trochę z prawdą.

gigant 05.06.2013 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1316336)
Jako moderator muszę zapytać kiedy i gdzie miała miejsce ta pogawędka. Bo z tego co ja wiem to, to co piszesz mija się trochę z prawdą.

Więc odpowiadam. Ta pogawędka miała miejsce wczoraj około godz 18.08 w Krakowie i z przykrością stwierdzam że jest całkowicie prawdziwa.

borys 05.06.2013 20:56

@up

To już jest ciezkie gatunkowo. Napewno 3/4 forum chciala by wyjasnien co jest grane.

Grymas 05.06.2013 21:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1316339)
Więc odpowiadam. Ta pogawędka miała miejsce wczoraj około godz 18.08 w Krakowie i z przykrością stwierdzam że jest całkowicie prawdziwa.

To skoro była prowadzona rozmowa z trenerem Smudą, to tu rodzi się pytanie czy i kiedy zostanie ogłoszony szkoleniowcem Wisły i po drugie co dalej z polityką Bednarza?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:36.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl