Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Mundial 2010 w RPA (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6716)

farciarz 16.06.2010 19:11

a ja się pytam czemu Michał Zawadzki komentował jak narazie tylko 2 mecze wg. mnie to całkiem nieźle mu to wychodzi w porównaniu do Jońców czy Iwańskich:D

Sylwek1906 16.06.2010 19:16

Za 30 minut podwójna dawka plastuzeli, ciekawe czy będzie sie to dało oglądać ze względu na gre, bo vuvuzele już na mnie nie działają. Myśle że ta 2 kolejka powinna być lepsza od dziś zakończonej, bo jest kilka zespołów które są pod ścianą i mogą już po tej rundzie jechać do domu. Ale nie ma sie co podpalać bo różnie to jest ..

PS bardzo dobrze ze Hiszpanie przegrali.

Coglin 16.06.2010 19:17

dla wszystkich fanow wuwuzeli: http://www.vuvuzela-time.co.uk/www.w...kow.com/forum/

:lol:

koyoot 16.06.2010 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez farciarz (Post 915278)
a ja się pytam czemu Michał Zawadzki komentował jak narazie tylko 2 mecze wg. mnie to całkiem nieźle mu to wychodzi w porównaniu do Jońców czy Iwańskich:D

Zawadzki to wedlug mnie najlepszy komentator TVP. Zaraz za nim jest dla mnie Iwanski i Szpakowski.

A czemu komentowal do tej pory tylko dwa spotkania? Nie wiem, moze pozniej bedzie wiecej komentowal.

P.S. Czy ktos ma pojecie jak nazywa sie komentator Polsatu ktory komentowal mecz http://www.youtube.com/watch?v=ozZL6az0fck Holandia Francja na Euro 2008? Bo czesto sobie przypominam ten mecz ze wzgledu wlasnie na komentarz jaki byl wtedy.

murray 16.06.2010 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 915286)
Czy ktos ma pojecie jak nazywa sie komentator Polsatu ktory komentowal mecz http://www.youtube.com/watch?v=ozZL6az0fck Holandia Francja na Euro 2008? Bo czesto sobie przypominam ten mecz ze wzgledu wlasnie na komentarz jaki byl wtedy.

Wydaje mi się, że Bożydar Iwanow.

koyoot 16.06.2010 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez murray (Post 915289)
Wydaje mi się, że Bożydar Iwanow.

Na pewno nie:).

Sardyn 16.06.2010 19:26

Ten komentator Polsatu to Przemysław Pełka Rzeczywiście znakomity - jest również specjalistą od hokeja na lodzie.

sessegnon 16.06.2010 19:40

Cytat:

Na tym mundialu będzie komentował tylko 8 meczów.Pewnie dlatego, że jest debiutantem, chociaż uważam, że w TVP jest jednym z lepszych(obok Iwańskiego, Szpaka nie trawie).

I on się nazywa Michał Zawacki, a nie ZawaDZki

Awe 16.06.2010 19:46

Cytat:

Zgadzam się. Na tle reszty w TVP wypada bardzo pozytywnie. Jest zawsze przygotowany do meczu. Inna sprawa, że wg mnie nie ma w ogóle charyzmy.

Bramkarz RPA to jest jakiś snajper. Przyuważcie jak dokładnie on wybija piłkę. Niesamowite :)

Jaroo1 16.06.2010 19:48

Cytat:

Czy ktos ma pojecie jak nazywa sie komentator Polsatu ktory komentowal mecz http://www.youtube.com/watch?v=ozZL6az0fck Holandia Francja na Euro 2008? Bo czesto sobie przypominam ten mecz ze wzgledu wlasnie na komentarz jaki byl wtedy.
No i jak sie oglada ten skrot to czuc atmosfere swieta. Gol- muzyczka, krzyk a nie co by sie nie dzialo to "sruuuuuuu". Naprawde trabki moga obrzydzic Mistrzostwa :(

tofik 16.06.2010 19:56

Pełka chyba. Ja tam nie rozumiem tego waszego fetyszu nt komentatorów. Czym on się różni od innego komentatora np Boża czy Borka ? :D Dla mnie to oni są swoimi kopiami ci z Polsatu.

redrum 16.06.2010 21:09

Nie słyszeć wuwuzeli przez 10 sekund po golu straconym przez RPA - bezcenne.

flamengista 16.06.2010 21:12

Pokarało ich za to wuwuzele.

I widać, jacy z nich kibice. Nie potrafią dopingować, tylko bezmyślnie dmuchają w trąbki. Jak przegrywają - na 10 minut przed końcem - widzowie masowo wychodzą ze stadionu.

Wstyd!

PS. Cieszę się, że Urugwaj wykorzystał szansę. Mogą jeszcze sprawić niespodziankę w fazie pucharowej.

Kibic_1906 16.06.2010 21:31

Ja się nie cieszę bo mistrzostwa bez gospodarza już nie będą takie atrakcyjne.Frajerstwo i tyle , jak można przez cały mecz nie stworzyć naprawdę klarownej sytuacji do zdobycia bramki?Co do karnego to wg mnie nie było a już na pewno Khune nie powinien dostać czerwieni.

sorin320 16.06.2010 21:35

no właśnie...nawiązując do tego karnego zawsze zastanawialem sie czemu piłkarz/bramkarz dostaje czerwień za faul w polu karnym,,, ja rozumiem że był na czystej pozycji... ale żólta karta powinna być maksymalną karą, no chyba że ktos urwałby noge zawodnikowi przy piłce... dziwne to jest, nie dość że karny (90%gol) to jeszcze strata zawodnika...

1q2 16.06.2010 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibic_1906 (Post 915343)
Co do karnego to wg mnie nie było a już na pewno Khune nie powinien dostać czerwieni.

Mi się tak wydaje że koleś przyaktorzył i jak już zaczynał popis to go jeszcze bramkarz lekko zahaczył.Nie wiem co mówią przepisy na taki trik ale jak dla mnie żółtko dla Suareza który ponoć słynie z wywrotek.

A co do meczu...RPA bardzo kiepsko , mogą już się pakować bo z nawet przeciętnie dysponowaną Francją to oni nic nie ugrają.

gigant 16.06.2010 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibic_1906 (Post 915343)
Ja się nie cieszę bo mistrzostwa bez gospodarza już nie będą takie atrakcyjne.Frajerstwo i tyle , jak można przez cały mecz nie stworzyć naprawdę klarownej sytuacji do zdobycia bramki?Co do karnego to wg mnie nie było a już na pewno Khune nie powinien dostać czerwieni.

Masz rację, mając w pamięci mistrzostwa w Korei, zabraknie sędziowskich "atrakcji".

Może tez buszmeni się obrazą i wreszcie zostawią w szałasach te przeklęte trąbki i wogóle odpuszczą "kibicowanie" na tych mistrzostwach.

Sylwek1906 16.06.2010 21:40

Kontakt był, lekkie aktorstwo ale karny jak najbardziej. Czerwoną dostał słusznie dlatego że wychodził na pozycje i z tego była pewna bramka! Bardzo dobrze sie stało, jeszcze jutro Francuzi sie pożegnają i bedzie super, czekam ze zniecierpliwieniem co pokaże Argentyna, powinna pocisnąć żółtków, wygrali co swoje :D

!!IRIVER!! 16.06.2010 21:40

Tak sobie pomyślałem o tych Afrykańcach, że smutni... to mi się światełko zapaliło, że za dwa lata... my tez możemy być smutni..

Szkoda, że zagrali tak fatalnie. Urugwaj zachwyca dyscypliną taktyczną. Naprawdę jestem pod wrażeniem. Mogą być czarnym koniem. Co do karnego - dla mnie bzdura. Nie wiem, jak sędzia się mógł dać na to nabrać. Owszem jakiś kontakt był, ale nie wynikał on raczej z agresji bramkarza, a cwaniactwa Suareza. Inna sprawa to, że Khune dał mu do takiego zachowania pretekst... Oby jutro Meksyk pogonił żabojadów.

pan_premier 16.06.2010 21:41

panowie bez głupot, za faul na gościu który stoi przed pustą bramką jest czerwień

Engel by pewny, że był spalony, ja taki pewny nie jestem. Trudno dostrzec to muśnięcie :)

Urugwaj prezentuje sie bardzo dobrze, a Forlan jest klasą samą w sobie.

jestem w szoku, ze jednak są chwile kiedy w trąbę można nie trąbić :lol:
czy trąba sie przez to nie zatyka?

Coach 16.06.2010 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 915286)
P.S. Czy ktos ma pojecie jak nazywa sie komentator Polsatu ktory komentowal mecz http://www.youtube.com/watch?v=ozZL6az0fck Holandia Francja na Euro 2008? Bo czesto sobie przypominam ten mecz ze wzgledu wlasnie na komentarz jaki byl wtedy.

Przemysław Pełka

For_FuN_ 16.06.2010 21:43

A Szpakowski z Lubanskim slepi. To ja nie siedzac na stadionie mialem wrazenie, ze pilka odbila sie jeszcze od Cavaniego, a ci siedzac tam nawet sie nie zajakneli, ze karnego nie powinno byc.. Bussaca(czy jak to sie pisze ;)?) nie powinien juz prowadzic spotkan na tych mistrzostwach. To byl wieblad, jak mawia klasyk. Nie dosc, ze karny, to i czerwona kartka.

A wynik do przewidzenia. Urugwaj ma Forlana, jak dla mnie w tym momencie nalezy do top5 napastnikow na swiecie.

pawelwislak 16.06.2010 21:48

Dla mnie karny z perspektywy sędziego ewidentny, perfekcyjne wymuszenie karnego przez Suareza dał się zahaczyć a to po części też bramkarza wina bo źle sie rzucił wychodząc zbyt agresywnie w tej sytuacji pozwalając się nabić w butelkę tak czy siak wg mnie mógł dać tylko żółtą ale i tak wiele błędów wcześniej na korzyść RPA tak czy siak wyszło na równo.

Jaroo1 16.06.2010 21:49

Bogu niech beda dzieki! :P Wreszcie chcoiaz pare minut nie było slychac tego badziewia. Teraz ogladam powtorki na tvp2 i czekam na skrot z meczu RPA-Urugwaj jeszcze raz trzeba przezyc piekne chwile bez dzwieku wuwuzeli. Niech sie wypchaja z tym gownem, dzisiaj ukazali jaki to jest bez sensu przedmiot. Jak wygrywaja i remisuja to ok jest sie z czego cieszyc a tu 3 brameczki w plecy no i nie wypada jak debile dmuchac w te trabki, a dopingu zero.
A co do tekstu ze bez gospodarzy Mistrzostwa beda gorsze, a to czemu? Co oni daja? 1 mecz w ta czy w tamta (zakladajac ze i tak gospodarze by odpadli w 1 meczu fazy pucharowej) nic nie zmienia. Poza tym mecz gospodarzy i tak jest tylko 1 a poza tym jest 7 meczow w 1/16 wiec nie mowcie ze jak odpadaja gospodarze w fazie grupowej to jest zaloba :) Na Euro Austria i Szwajcaria odpadli w fazie grupowej, odpadlismy my i i tak bylo sie czym ekscytowac

Wojtas 16.06.2010 22:26

Jak nie przepadam za Polsatem to tak sobie mysle ze zrobili by ten Mundial o wiele lepiej.

TVP jakos tak za szyko ,wszyscy nie wiem do czego sie tak spieszą ,nie ma jakisch dluzszya analiz,ta kronika podsumowujaca tez trwa 10 mniut i dobranoc.

jak juz robia MS raz na kilka lat ,to niech zrobia to porządnie .

DO tego doszlo ze marzy mi sie normalny mecz bez bezmózgiego napierda****nia w te trabki :)

Na ta chwile to najberdziej podobalo mi sie Chile i ten ich Suazo (ten z Udine),jeszcze namieszają tak coz czuje :)

emj10 16.06.2010 22:29

A ja o dziwo przyzwyczaiłem do wuwuzeli i tak naprawdę nie zwracam na nie uwagi :)

KOALIK 16.06.2010 22:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 915383)
Jak nie przepadam za Polsatem to tak sobie mysle ze zrobili by ten Mundial o wiele lepiej.

TVP jakos tak za szyko ,wszyscy nie wiem do czego sie tak spieszą ,nie ma jakisch dluzszya analiz,ta kronika podsumowujaca tez trwa 10 mniut i dobranoc.

jak juz robia MS raz na kilka lat ,to niech zrobia to porządnie .

DO tego doszlo ze marzy mi sie normalny mecz bez bezmózgiego napierda****nia w te trabki :)

Na ta chwile to najberdziej podobalo mi sie Chile i ten ich Suazo (ten z Udine),jeszcze namieszają tak coz czuje :)

Humberto Suazo w tym meczu nie grał. Chodzi Ci o skrzydłowego Udinese Alexisa Sancheza.

mdgn 16.06.2010 23:07

Wuwuzele to straszne gówno, nic nie zastąpi prawdziwego dopingu i tego mi brakuje w tych mistrzostwach. RPA już raczej żegnamy, Urugwaj zagrał dobry mecz, przyjemnie się oglądało przy piwku. Ale ja i tak czekam na Oranjes, moich "zawsze" faworytów, na to co pokażą w drugim meczu bo w pierwszym, mimo wygranej, trochę mnie zawiedli.

kitu91 17.06.2010 07:44

słyszeliscie co mówili na orange sport info że wszyscy skarżą sie o te piłki tylko niemcy nie.. a taka ciekawostka to własnie w niemczech były wyprodukowane :D kolejna afera się szykuje :)

Olivarez 17.06.2010 08:31

Jeszcze w temacie wuwuzeli :
http://www.vuvuzela-time.co.uk/www.wislakrakow.com/

i ta błoga cisza po wyłączeniu :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:58.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl