![]() |
Cytat:
dobra ale czy ja mowie ze KONKRETNIE ta ma kupic ? Zaproponowalem tylko takie auto, chcialem pokazac jak wygflada i jakie wyposazenie jest :)) wiec spokojnie :) |
Koyoot widze, ze masz podobne wymagania co do auta jak ja, z tym ze ja zamierzam robic 'troche' dluzsze trasy 2x w miesiacu po 1200km. Diesel odpadl z powodow ideologicznych i tak naprawde na placu boju u mnie pozostaly dwa samochody - A6 Avant 3.2 albo Subaru Legacy Spec B. Niestety jeszcze nie udalo mi sie znalezc auta, ktore swoim stanem odzwierciedla cene ale jakos specjalnie mi sie nie spieszy.
|
Niektórzy przebiegi samochodem robią symboliczne więc każdej oferty bym tak znowu nie odrzucał, bo nie każdy jeździ samochodem kilkadziesiąt tysięcy kilometrów rocznie. Jestem tego dobrym przykładem. Focus w tej chwili 10-letni i ma najechane 140 tys. km. Honda po 10 m-cach użytkowania ma najechane 5800 km. :-) Jak auto jest w ruchu miejskim to ciężko zrobić astronomiczne przebiegi.
|
Cytat:
Dla mnie liczy sie wyglad auta na pierwszym miejscu, dalej jest niezawodnosc, silnik, oraz to zeby mnie pozniej nie wytykali palcami " O popatrz, jaki samochod kupil, skad on ma siano." Dlatego mam taki problem:). Moze to dziwne, wiem. Ale coz tak mnie wychowano w skromnosci:). Chyba postawie w tym wypadku na albo Vectre C bo nie rzuca sie tak bardzo w oczy, albo na Kie Cee`d. A Jakosc Mercedesow mocno spadla w ostatnich 10 latatch:). Wojtek moj ojciec ma 3 letnie auto ktore kupil nowke i ma natrzepane 6000 km... az mu mowie zeby czesciej nim jezdzil bo kurde szybciej sie zestarzeja podzespoly, ale coz szkoda pieniedzy na paliwo... |
Miał ktoś do czynienia z Fiatem Stilo?
Konkretnie chodzi mi o wersje Abarth z silnikiem 2.4 benzyna, 170KM. Wiadomo jakie są opinie o Fiatach, dlatego proszę o jakieś opinie dot. tego modelu. |
Cytat:
popsuł sie niemiecki,to wina dróg,zlego paliwa,albo mial przekręcony licznik.popsuł sie francuz albo wloch czy inny koreańczyk,to wiadomo-ch...nia. ja zrobilem kilakset tysiecy mercedesem,ponad 200 tyś fiatem i ok 150 tys citroenem,oprócz tego teraz ford wczesniej inne samochody i powiem,ze jak na razie najmniej dołozyłem do fiata i okazał sie najbardziej niezawodny.najdrożej wyszedl mnie merol,który oprócz tego,ze mial najwiecej usterek,to tez i naprawy były najdrozsze. co do stilo-mój kuzyn zdziera juz drugiego (roczne przebiegi po ok 80 tyś) i żaluje że trzeciego nie kupi bo produkcja zakończona.faktem jest,że uzywa 1.9 JTD.jednego z najlepszych diesli jesli nie najlepszego. tej benzynówki o której piszesz nie znam,ale chyba podobne były w alfie.wg mnie stilo to najbardziej niedoceniony samochód . |
Cytat:
Do tego dolicz sobie dosyc wysokie koszty ekspolatacji - jak chcesz jezdzic szybko, to musisz zainwestowac w opony (raz na dwa lata powinno starczyc jak po torze nie latasz), hamulce (klocki na kazdym przegladzie, tarcze co drugie klocki), olej wysokiej jakosci i raczej czesto zmieniany. To sa rzeczy normalne, do tego na pewno pojawia sie jakies niespodzianki - to sprzeglo czy skrzynia nie wytrzyma kolejnego sprintu spod swiatel, to przychaczysz kraweznik jak sie nie zlozysz w zakrecie i bedzie zawias do robienia. Zachce Ci sie pewnie rowniez podnosic osiagi, a tego w aucie wolnossacym tanim kosztem robic sie nie da. Podsumowujac, takie auta sa dla ludzi zdecydowanych czego chca. Jesli jestes pogodzony z ponoszeniem duzo wyzszych kosztow eksploatacji niz uzytkownik przecietnego dupowozu w zamian za odrobine radosci z jazdy to ok, w innym razie sugeruje poszukac czegos bardziej ugrzecznionego. |
Zna ktoś jakiegos DOBREGO w miare taniego elektryka. Potrzebuje auto do kompa podpiąć
Podobno na Balickiej jest dobry, tyle ze podobno ... |
Gdzie w Krakowie znajduje się warsztat gdzie zamontują mi radio do samochodu ? ( mam zła kostke i trzeba tylko kable uciać i włożyc w prawidłowa) wiem ze za media jest takie cuś ale może znacie jeszcze jakieś inne miejsca ?
PS. w miarę tani :) |
Cytat:
Na przeciwko Akademi Rolniczej (na 29 listopada) jak się wjeżdża w ulice Czerwonego Prądnika po prawej stronie. |
W Media zapłaciłem za to, o czym piszesz 45 zł. Nie wiem czy to dla Ciebie tanio, czy drogo.
Na pewno w NorAuto to robią, ale pewnie drożej. Jak wszystko co oni robią ;) Panowie, szukam kogoś kto się zna na LPG. Potrzebuje albo pomocy w zainstalowaniu emulatora sondy lambda, albo jakiegoś warsztatu, który mi to tanio zrobi. Byłem u mojego gazownika i krzyknął sobie 200 zł. Podobno to dużo, jak za tą ilośc pracy i czasu jaki muszą w to wlożyć... Więc jak? Może ktoś to robił i coś poleci? BTW: Ile by wyszlo przerobienie instalki I gen. na II? :> |
1986, tani czyli? Jakie auto? Może będę mógł pomóc.
Na Balickiej (Sebastian) wymiata, ale do tanich nie należy... |
Cytat:
|
Panowie zna się ktoś z Was na elektronice/mechanice? Chodzi o zainstalowanie Bingo-M sterownika do gazu itp.
Ballantines'a stawiam za pomoc przy tym. ;) |
Cytat:
|
Analizator spalin
Witam, Panowie ma ktoś dostęp do analizatora spalin albo chociaż informacje gdzie w krakowie moza się podpiąć i samemu i pogrzebac w aucie?? potrzebuje dosłownie na 15min wyregulowac auto. Oczywiście się odwdzięcze.
Pozdr. |
Co by było lepszym rozwiązaniem, kupienie fiata Bravo czy opla Astry I (brane pod uwagę tylko diesle) za 0k 5000 zł.?
A może coś innego w tych pieniądzach? |
Cytat:
|
Blacharsko to z tych dwoch aut moge CI bardziej polecic fiata................
Astra I makabra w blacharce, okolice wlewu paliwa- lepiej o nim nie mowic ps. kupienie fury w porządnym stanie za 5 tys graniczy z cudem. Ostatnio tez dysponowalem takimi funduszami i bylem na kupnie auta, po pol roku przegladania ofert wreszcie sie udalo. Cale szczescie ze mialem zaprzyjazniony zaklad z diagnostyka aut i w ogole :) zebyscie wiedzili jakimi autami ludzie przyjezdzali, zjedzona podloga, OLEJ w chłodnicy :) Do tego grona aut ktorymi sie interesujesz dorzuc golfa III TDI, albo jeszcze i II tdi. Dwojke za 5 tys kupisz taka odpicowana ze klkajcie narody (oczywiscie nei chodzi o wiejski tuning :D ):) |
Cytat:
ok, a mam pytanie jeszcze o jakiś portal motoryzacyjny zawierający opisy części, silników, i ogólnie wszystkiego związanego z motoryzacją, jest takowy? :) |
Gdzie polecicie zrobić zbieżność?
|
Może ktoś polecić jakiegoś taniego ubezpieczyciela dla początkującego kierowcy :) ?
|
Cytat:
|
Cytat:
Jak brałem pierwsze auto na siebie to najtaniej mi wyszło przez mbank. Najtańsza z możliwych opcji to była Benefia. Jak porównywałem be zniżkowe oferty to różnica na korzyść mbanku była ponad 200 a w niektórych przypadkach typu PZU koło 400. |
Cytat:
Ewentualnie Warta jeśli masz tam rodzica który ubezpiecza swoje auto. Wtedy od strzała dostajesz -40% zniżki bonus malus (znizka "Rodzice w Warcie") |
Arturo, 90 zł drogo. Znam tańszych, też kumatych.
|
Warto brać Peugeota 407 2.0 benzyne automatic? Cena 27000 2006 rok seriwsowany caly czas do konca, pofirmowy i przebieg 160000. Za benzyna przemawiają tanzsze naprawy, wiecej koni. Ale znowu w tej chwili jest troche drozsza. Chociaż ceny ropy i benzynki się równają :)
Co sądzicie? |
Nie polecałbym automata. Chyba że chcesz zrobić najwyżej 50 tyś km.
|
Pal lich automat, to co słyszę od ludzi o francuzach to gorsze niż fiaty do potęgi 2 :)
|
Tak samo duzo osob mowi ze niemieckie auta to coś, a francuskie czy włoskie to ble! Mercedes obecny nie ma nic wspolnego z mercedesem sprzed 15 lat, jeśli chodzi o wtrzymałość i jakość. O każdej marce chodzą różne zdania. "Ford gówno wort, a opel omega jego kolega" itd. Tak sie sklada ze starszy mial omege, zero problemow, z fordem bylo roznie. Stąd pytam tych co jeździli tym samochodem i mają cokolwiek mądrego do powiedzenia, oprocz powszechnie znanych frazesów.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:33. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl