Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Królewski, Błaszczykowski, Łanoszka, Moore, Nowak, Adamczyk - właściciele Wisły SA (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10843)

Patryko 05.06.2023 18:31

Śląsk ze średnią frekwencja na poziomie ~9k w meczach domowych nie ma do nas startu, nie mówiąc o historii i potencjale marketingowym. Jesteśmy pod tym względem w Top3 w Polsce i na to inwestorzy patrzą, jeśli budują strategię długofalową.

Jeśli czekają na wynik spotkań barażowych, to zapewne kwestia rozbija się o finanse. Ewentualna ekstra kasa z praw TV + potencjalni nowi sponsorzy to mocna karta przetargowa w rękach Królewskiego.

Arkadiusz.Czerepach 05.06.2023 21:12

przecież cały ten temat od samego początku jest tylko troche poważniejszy niż Joerg Bernatzky , ot coś w klimacie Buksy z koszulką 2023 , dajcie spokój , mecz jutro

wierność83 05.06.2023 22:23

B. Karcz mówiący dziś u M. Ryszki, że za 7-10 dni wszystko będzie jasne, raczej wskazuje na to, że temat jest już w którąś stronę wyjaśniony..

Piknik1906 05.06.2023 23:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wierność83 (Post 1602828)
B. Karcz mówiący dziś u M. Ryszki, że za 7-10 dni wszystko będzie jasne, raczej wskazuje na to, że temat jest już w którąś stronę wyjaśniony..

Karcz (w którymś z podcastów na YT) mówil jakiś czas temu z pełnym przekonaniem, że może nie za tydzień czy dwa ale do połowy maja wszystko się wyjaśni. I to nie był pierwszy termin w który wierzył. Także nie przesadzałbym z opieraniem się na tym źródle. Termin

viktor56 06.06.2023 02:07

A tu nie chodzi o to, że w połowie czerwca skończą się baraże, więc można po prostu założyć, że sprawa wyjaśni się krótko po ostatnim meczu, jako że Jarek powiedział, że te kwestie będą rozwiązywane publicznie po sezonie? Nie słuchałem i nie znam dokładnej treści odnośnej wypowiedzi, ale brzmi to tak, jakby mogło nie być tu żadnej szczególnej wiedzy ani nieujawnionych informacji, tylko najzwyczajniejszy zdroworozsądkizm, taki jaki uprawiają tutaj prawie wszyscy na forum.

skarabeus 06.06.2023 07:21

Karcz bezkrytycznie powtarza co uslyszy i co mu powiedza ze ma powiedziec :-)

Oczywiste jest, ze po zakonczeniu rywalizacji, max do 48 godzin dowiemy sie, w ktora strone to poszlo .

For_FuN_ 06.06.2023 18:56

Jak to w ogóle wygląda pod względem finansowym? Stać nas na kolejny sezon bez kilkunastu milionów zł z C+, czy nie przystąpimy do ligi?

Markus 06.06.2023 19:00

Awans został przegrany już frajerską porażką z Zagłębieniem, zafundowaną nam przez beznadziejnego i niekompetentnego trenera Sobolewskiego. Jego decyzje najbardziej zaważyły na tej fatalnej końcówce sezonu. Królewski niestety był głuchy na tą słabość klubu.

Gubernator 06.06.2023 19:01

No to teraz wyprzedaż zawodników i granie w w następnym sezonie szrotem. O dobre wyniki nawet nie ma liczyć.

pomeran 06.06.2023 19:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1602818)
Śląsk ze średnią frekwencja na poziomie ~9k w meczach domowych nie ma do nas startu, nie mówiąc o historii i potencjale marketingowym. Jesteśmy pod tym względem w Top3 w Polsce i na to inwestorzy patrzą, jeśli budują strategię długofalową.

Jeśli czekają na wynik spotkań barażowych, to zapewne kwestia rozbija się o finanse. Ewentualna ekstra kasa z praw TV + potencjalni nowi sponsorzy to mocna karta przetargowa w rękach Królewskiego.

Śląsk jest w ekstraklasie bo zatrudnił na 4 ostatnie spotkania trenera. My gramy już z półtora roku bez trenera. Najpierw wujek a teraz wfista. To się w głowie nie mieści. Pewnie gdyby na baraże zatrudnili trenera to byśmy awansowali. Coś strasznego co przeżyło te 24 tysiące kibiców na żywo a reszta przed tv dzisiaj. Winnego jak zawsze będzie brak.

thechris 06.06.2023 19:05

Jesteśmy Rycerzami Wiosny '23 i połfinalistą baraży I ligi. Nikt nam już tego sukcesu nie odbierze.

Elendil 06.06.2023 19:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1602938)
Jesteśmy Rycerzami Wiosny '23 i połfinalistą baraży I ligi. Nikt nam już tego sukcesu nie odbierze.

To brzmi dumnie, ja bym powiesił taki dyplom w gablocie :lol:

Opcje na najbliższe tygodnie/miesiące:

- bankructwo. 4 liga. Cholera wie co dalej.
- wielka wyprzedaż, granie 1-ligowymi przeciętniakami, max. utrzymanie w kolejnym sezonie (albo nie, jak na ławce będzie taki ananas jak Sobol czy Brzęczek)
- Zadłużamy się dalej, hulaj dusza piekła nie ma, co ma być to będzie, YOLO :D
- Petrodolary wchodzą w Wisłę, za 5 lat Liga Mistrzów nasza.

doktor granat 06.06.2023 19:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1602925)
Jak to w ogóle wygląda pod względem finansowym? Stać nas na kolejny sezon bez kilkunastu milionów zł z C+, czy nie przystąpimy do ligi?

Pożyjemy-zobaczymy, przecież nic nie wiadomo tak naprawdę. A tak na chłopski rozum to finansowo jest fatalnie.

AS82 06.06.2023 19:47

Wsytarczyło ograć Sosnowiec :rotfl:

Elendil 06.06.2023 20:00

https://sport.tvp.pl/70324000/pko-ek...cinem-stoklosa

Im bardziej czytam ten wywiad, tym bardziej mam wrażenie, że nasi właściciele robili dokładnie odwrotnie...

Skoro awansowała drużyna z Sadlokiem w pierwszym składzie (!!!), to znaczy, że awansować mógł każdy. Tylko trzeba było to robić z głową, a u nas to potrafią tylko wywalać kasę w błoto.

AgresywnyChomik 06.06.2023 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1602998)
https://sport.tvp.pl/70324000/pko-ek...cinem-stoklosa

Im bardziej czytam ten wywiad, tym bardziej mam wrażenie, że nasi właściciele robili dokładnie odwrotnie...

Skoro awansowała drużyna z Sadlokiem w pierwszym składzie (!!!), to znaczy, że awansować mógł każdy. Tylko trzeba było to robić z głową, a u nas to potrafią tylko wywalać kasę w błoto.

Szczerze to nie wiem czy Sadlok na stoperze nie jest lepszy od Lasickich tego świata.

aNouc 06.06.2023 20:10

Za kilka minut nagła konferencja Jarosława Królewskiego.

- www.instagram.com/wislakrakowsa

Stelio 06.06.2023 20:14

Będzie płakanie w pokoju twitterowym? Zieeew, przerabialiśmy to rok temu. Może jeszcze Kuba cos powie o tym że ZAJEBAL

nero 06.06.2023 20:24

Macie link?

Clanowy 06.06.2023 20:27

Przecież żadnej konferencji nie ma.

nero 06.06.2023 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Clanowy (Post 1603016)
Przecież żadnej konferencji nie ma.

Głupi ja.....

Clanowy 06.06.2023 20:30

noo........

aNouc 06.06.2023 20:32

Koniec konferencji :)

Królewski powiedział, że w sprawie Sobolewskiego nie będzie podejmował decyzji pod wpływem emocji oraz, że decyzja w sprawie inwestora zapadnie w czerwcu.

I wyszedł.

PS. Nie było żadnego linku, bo przecież nikt nie przewidywał takiej konferencji po tej kompromitacji. Królewski w minutę ją zwołał, przyszli dziennikarze i powiedział co wyżej. Konferencją trudno to nazwać, ale tak przekazali.

El'kabat 06.06.2023 20:37

Kpina z ludzi kolejny raz. Niech temu dzieciakowi ktoś da zakaz jakichkolwiek konferencji bo nie szanuje czasu innych ludzi, kolejny raz…

AgresywnyChomik 06.06.2023 20:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1603024)
Kpina z ludzi kolejny raz. Niech temu dzieciakowi ktoś da zakaz jakichkolwiek konferencji bo nie szanuje czasu innych ludzi, kolejny raz…

Rozumiem że Marzena zrobiłaby to lepiej.

W tych emocjach wyszedl powiedzial co mogl, kupil czas i tyle.

wolfy 06.06.2023 20:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1603026)
Rozumiem że Marzena zrobiłaby to lepiej.

W tych emocjach wyszedl powiedzial co mogl, kupil czas i tyle.

Kupił czas na co?

El'kabat 06.06.2023 20:43

„W tych emocjach” - najlepszym wyjściem jest milczenie i przespanie się z porażka.
Nikt nie oczekuje od prezesa ( poza jego samą osobą jak widać), robienia konferencji „na wariata”, 15 minut po trenerze, żeby powiedzieć dwa zdania w jeszcze buzujących emocjach. Jutro tez jest dzień.

Stelio 06.06.2023 20:46

Mam nadzieję że żadnego inwestora nie będzie. Taki nasz los w tym momencie, jesteśmy jak HSV, niegdyś wielka marka, teraz tylko wspomnienie i mem który będzie się co roku bil o ekstraklase i co roku dostawał mokra dzmata w mordę. Mam nadzieję, że w przyszłym sezonie przejebiemy awans po samobóju, a najlepiech 2 w doliczonym czasie. Każdy kolejny sezon musi być coraz bardziej bolesny od poprzedniego, tak żeby na mecze chofzili juz tylko najwięksi masochisci. Ja już jestem bliski kresu szczerze powiedziawszy, tyle lat wstydu, bylejakosci, mokrych szmat w pysk. Wisla to same negatywne emocje, tylko i wyłącznie. Chyba pora sobie dać z tym syfem spokoj. Wisla ma w sobie niesamowicie silny gen frajerstwa, ciężko takim ciotom kibicować, bo to tylko w.... i świecenie oczami przy kibicach innych drużyn.

wolfy 06.06.2023 20:52

@Stelio - ale z Ciebie szmata. Aż wstyd czytać.

Stelio 06.06.2023 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1603038)
@Stelio - ale z Ciebie szmata. Aż wstyd czytać.

Być może, ale to prawda. Jestem po tej dzisiejszej kompromitacji tak niesamowicie w....iony że musiałem to z siebie wyrzucić.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl