Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

muerte 18.12.2014 15:44

to mu się przyjrzyj, ale niekoniecznie na R22.

crazykaro 18.12.2014 17:53

Na wasze chęci i zachcianki jest zupełnie inny temat niż ten

Smuga 18.12.2014 18:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez muerte (Post 1385427)
to mu się przyjrzyj, ale niekoniecznie na R22.

Z finansami krucho, a co niektórzy oczekiwaliby transferów na miarę Mistrzostwa Polski. :-/ W obecnej sytuacji każdy przydatny piłkarz jest na wagę złota. Socha może nie jest wybitnym graczem, ale doświadczenie zebrane na poziomie Ekstraklasy ma. Te 114 meczów na tym poziomie rozgrywek, to wynik dobry. W razie kontuzji albo kartek Burligi kogo wstawimy na prawą obronę? Bartosza? Prędzej mi włosy na dłoniach urosną niż Smuda na niego postawi. Poza tym można próbować ustawić Sochę na lewej obronie wobec braku alternatywy dla Sadloka. Konkludując Socha, to nie taki głupi pomysł. Z braku laku można mu zaproponować krótkoterminowy kontrakt. No, chyba że faktycznie zanosi się na jakieś grubsze transfery...

PiVoSH92 18.12.2014 20:27

Pół roku z przedłużeniem na ew. 2 kolejne to nie jest zły pomysł, ale dla mnie kluczem powinno być przedłużenie kontaktu m.in. z Dudką - może nie gra na najwyższym poziomie, ale to wciąż solidny piłkarz i bardzo dobry zapchajdziura.

El'kabat 18.12.2014 21:42

Obecnie jedyny plus Dudki jest taki,że może zagrać wszędzie. Ale jak tylko Ostoja się wyleczy i daj Boże wróci do swojego solidnego poziomu to Darek raczej na ławce runde przesiedzi. Obrona obstawiona a na DP Ostoja w formie i Uryga lepiej się prezentują.

Podstawa to jakikolwiek skrzydłowy z prawdziwego zdarzenia. Bo dolce głąb i seler to raczej do innej branży się nadają.
Ale nie róbmy od razu akcji typu z nędzy do piniędzy. Jak ktokolwiek sensowny przyjdzie przy naszych dalszych problemach to będzie pozytyw.

wolfu 18.12.2014 22:32

Dlatego moim zdaniem najbardziej sensowną opcją jest Waldek Sobota, który zapewne z podkulonym ogonem będzie chciał wrócić do Polski, pytanie tylko za jakie pieniądze :)

PiVoSH92 18.12.2014 22:34

Ale własnie dlatego Dudka jest bardzo dobry, bo jak wypadnie czy to Ostoja, czy to Alan, czy którykolwiek z ŚO czy nawet Bury to Dudi wchodzi i nie widać takiego zjazdu poziomu.

cfa 18.12.2014 23:57

Po zobaczeniu Stępińskiego w Turbokozaku widać, że Dudka robi dużo w szatni, ale fakt swoją grą nie powala nikogo na kolan, jest poprawny i jeśli Ostoja wróci do swojej dyspozycji to będzie miał problem z miejscem w wyjściowej 11.

szprotson 19.12.2014 10:13

Dudi kilka spotkań temu był najlepszy na placu. Nie dośc że łata każda dziure to robi atmosfere. Jak wroci Ostoja to miejsce traci ten który stracic powinien czyli Alan.

WhiteDoctor 19.12.2014 10:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1385498)
Dudi kilka spotkań temu był najlepszy na placu. Nie dośc że łata każda dziure to robi atmosfere. Jak wroci Ostoja to miejsce traci ten który stracic powinien czyli Alan.

i z tym muszę się zgodzić, a w pamięć zapadło mi jeszcze kilka strzałów w kosmos w ostatnich meczach gdzie dało się tą sytuację inaczej rozwiązać i teraz nasuwa się pytanie czy kisić na ławie co by nie powiedzieć zdolnego i obiecującego 21 latka kosztem 30 latka z Macedonii który prochu już raczej nie wymyśli czy może lepiej go gdzieś wypożyczyć, ale kto wejdzie w razie kontuzji? nie lada zagwozdka dla dyzmy...

Arronax 19.12.2014 12:49

Haha Skorża chce do Lecha Dudkę . Takiego wała ...

WhiteDoctor 19.12.2014 14:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arronax (Post 1385522)
Haha Skorża chce do Lecha Dudkę . Takiego wała ...

niech spierdalają do wronek

jeszcze nie dawno:

http://sport.fakt.pl/ dariusz-dudka-we-wronkach-czeka-na-oferte-z-lecha,artykuly,419295,1.html
http://www.wprzerwie.pl/ rumak-nie-chcial-dudki-reprezentant-polski-zagra-w-birmingham-city-zdjecia-,artykul,458331,1,12364.html
http://bulgarska.pl/ lech-na-razie-rezygnuje-z-dudki,artykul.html?material_id=523b23bc16f1da45687aac95

gypsy 19.12.2014 17:07

Pytanie czy Dudka chce do Lecha? IMO może tak być. Sam ostatnio mówił, że zanim jeszcze przyszedł do Wisły, chciał trenować z Lechem, by być bliżej rodziny. Jeśli znowu mu się zamarzą rodzinne strony + stała pensja, to może będzie trzeba się pożegnać...

Karherop 20.12.2014 10:17

Z najnowszego wywiadu ze Smudą wynika że z naszymi mudżinami musimy się przemęczyć do czerwca.

Za jakie grzechy?!

poza tym u w obręb ie naszych poszukiwań będzie boczny głównie boczny obrońca, skrzydłowy, środkowy pomocnik i napastnik.

buczo1985 20.12.2014 10:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gypsy (Post 1385549)
Jeśli znowu mu się zamarzą rodzinne strony + stała pensja, to może będzie trzeba się pożegnać...

Może po tym zastrzyku finansowym Wisła będzie spełniać takie standardy jak wypłacanie stałych pensji ;)

Co do samego Dudki, wydaje się solidny, ale nic więcej. Ale dużą zaletą jest, że faktycznie ma fajne cechy pozaboiskowe. Takich zawodników warto mieć w szatni.

gigant 20.12.2014 11:06

Ja się boję żeby Frankowi nie odjebalo i nie zamarzył o swoim synu Manuelu "palec w dupie" Arboledzie. Bo ten coś przebakuje o ofercie z ekstraklapy.

WhiteDoctor 20.12.2014 11:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1385607)
Z najnowszego wywiadu ze Smudą wynika że z naszymi mudżinami musimy się przemęczyć do czerwca.

Za jakie grzechy?!

poza tym u w obręb ie naszych poszukiwań będzie boczny głównie boczny obrońca, skrzydłowy, środkowy pomocnik i napastnik.

spokojnie, też jestem za wyj.ebaniem obu na zbity pysk bo nie dość, że ciency to jeszcze totalnie bez mózgu

1 skrzydłowy przyjdzie raczej bankowo, dyzma by dostał kur.wicy z nimi obydwoma :rotfl:

a wybór nawet z samych Polaków do wypożyczenia z jakąś późniejszą opcją wykupu jest spory:

Sobota
Wszołek(kontuzja?)
Kupisz
Peszko
-
Maki
Przybecki
Błąd

Bóg Trybun (objawion) 20.12.2014 11:39

Francis Smooth: Dyrektor Kapka ma plan, w realizacji którego ja mu pomagam.

radek2323 20.12.2014 11:59

Ciekaw jestem co to za plan:)

Ogryzek 20.12.2014 13:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1385610)
Ja się boję żeby Frankowi nie odjebalo i nie zamarzył o swoim synu Manuelu "palec w dupie" Arboledzie. Bo ten coś przebakuje o ofercie z ekstraklapy.

To już byłby dramat!

Najpierw plotki że wiekowy (33 lata) Henriquez, teraz 36 letni Arboleda....
(pomijam już ze Arboleda to pajac)

Mamy wiekowy zespół i jeśli mamy sprowadzać piłkarzy to takich jak Guzmics w kwiecie wieku piłkarskiego, albo młode talenty do oszlifowania. Nie jesteśmy przecież domem spokojnej starości dla byłych graczy Smudy z poprzednich jego klubów.

silver03 20.12.2014 14:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WhiteDoctor (Post 1385611)
Przybecki
Błąd

Tylko nie te drewna...

arti 20.12.2014 16:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1385607)

Za jakie grzechy?!

Nie rozumiem tego toku myślenia.
Bo fakty są takie, że albo zaczną grać (w co nie wierzę)- wtedy oczywiście niech zostaną i grają na chwałę Wisły albo będzie jak jest i wtedy co? Będzie kasa na rozwiązanie za porozumieniem i wypłatę im mniejszych czy większych pieniędzy?
Albo jest nadzieja, że w lecie będzie więcej pieniędzy na nowych grajków?

brylant17 20.12.2014 17:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1385610)

Spokojnie,nie przyjdzie do nas raczej.Co bedzie grał za 20 tys euro ? Raczej nie, i niest warty tych pieniedzy a dwa jest bez formy.On juz ma chyba 34 lata także odpada

PiVoSH92 20.12.2014 18:05

Co do Czerwińskiego - podobno kilka klubów wykazuje nim zainteresowanie, wg. weszlo będzie sezonu, gdzie kończy mu się kontrakt w T B-B... ciekawe, czy Wisła ma jakieś argumenty, dzięki którym można by go przekonać? Może niewielka odległość :D

Gwiaździsty 20.12.2014 18:41

Nie wyobrażam sobie sytuacji, w której Smuda splunąłby nam w twarz Arboledą. Świadczyło by to o kompletnym braku liczenia się z jego strony z trybunami. Mam jednak nadzieję, że po wypier...niu Bednarza cos zrozumiał.

gypsy 30.12.2014 12:03

Wątpię, żeby Smuda się liczył z trybunami ;) Myślę, że to czy kibicom się jakiś grajek podoba lub nie jego wcale nie interesuje - co zresztą rozumiem. Ale akurat argumentów przeciwko Arboledzie jest tyle, że nawet nie ma co tego rozważać. I mam nadzieję, że Smuda też to widzi.

WISŁAZWE 30.12.2014 12:22

A np. Boban Jovič?

AntyMod 30.12.2014 13:14

mlodzi zawodnicy Nam nie groza bo Smuda po prostu nie umie mlodego zawodnika nauczyc grac w pilke i woli juz doswiadczonych pilkarsko i mentalnie zawodnikow , dlatego mam nadzieje ze nie bedzie u nas najazdow Manuelow, Henriqezow, Iniacow czy innych Wojtkowiakow czy Kotorowskich ... osobiscie bardzo zaluje ze z mlodziezy tak malo szans dostal Zajac , i musial z lawki ogladac jak przez pol sezonu Pawel kopal sie po czole i blokowal miejsce w skladzie napastnikowi

wislakrakow124 30.12.2014 13:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1386067)
A np. Boban Jovič?

Co z nim? Bo nie jestem w temacie:)

http://www.transfermarkt.pl/boban-jo...spieler/112669

WhiteDoctor 30.12.2014 14:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1386069)
mlodzi zawodnicy Nam nie groza bo Smuda po prostu nie umie mlodego zawodnika nauczyc grac w pilke i woli juz doswiadczonych pilkarsko i mentalnie zawodnikow , dlatego mam nadzieje ze nie bedzie u nas najazdow Manuelow, Henriqezow, Iniacow czy innych Wojtkowiakow czy Kotorowskich ... osobiscie bardzo zaluje ze z mlodziezy tak malo szans dostal Zajac , i musial z lawki ogladac jak przez pol sezonu Pawel kopal sie po czole i blokowal miejsce w skladzie napastnikowi

to po co kilka razy Czerwińskiego z Niecieczy jeździł oglądać? kto Urygę ze ŚO na DP przeniósł i u kogo ten 20 letni Uryga momentami prezentował się lepiej niż dobrze, jeździł też na kadrę i w niej grał, a że kontuzja Stjepanovica? zawsze mógł ściągnąć jakiegoś 30latka z Burundi ale nie ściągnął tylko postawił na młodego

Zając prawdopodobnie zostanie w styczniu wypożyczony i zobaczymy co pokaże w dorosłej prawdziwej piłce bo jego co by nie powiedzieć krótkie występy zbyt obiecujące nie były

ten blokujący miejsce Brożek strzelił 10 bramek w tym sezonie tj 3 wynik w Ekstraklasie, a że momentami grał kupę? taki już jest nasz Paweł

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl