Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

aNouc 20.01.2023 19:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1596167)

Oficjalnie: https://www.instagram.com/p/CnpXzZWIrxC/

doktor granat 20.01.2023 20:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1596184)
Nie bedzie smierci.
Tachi to pierwszy kontrakt dlugoterminowy o ile tak mozna nazwac 18 msc. Reszta Hiszpanow to pol roku + przedluzka (w przypadku awansu) o rok-dwa.
Nawet jesli awansu nie bedzie, to Krolewski nie pozwoli sobie na bankructwo Wisly. To byloby dla niego PR harakiri. Dla niego to sprawa zycia i smierci tak na prawde jest, aby dla powaznych graczy w swiecie IT pozostac wiarygodnym.
Wiec bylbym spokojny, wpompuje w Wisle ostatnie swoje pieniadze zeby ona awansowala do ekstraklasy chocby za poltora roku.
Ale patrzac na to jakich zawodnikow Kiko sciaga (poklony), kto ma przyjsc na skrzydlo i kto jest jeszcze przymierzany do ataku, to ja nie wyobrazam sobie, zebysmy mieli nie wygrac barazu :-)

wpompuje w Wisłę swoje ostatnie pieniądze?
A kto ma jeszcze przyjść na skrzydło i do ataku?

Jaroo1 20.01.2023 21:29

Tyle już w tym klubie widziałem, że póki nie będzie wyników to nie podniecam sie niczym. My już na starcie I ligi MIELIŚMY kadrę na awans, płacowo na najwyższym (?) poziomie I lidze. I co? I jajco.
U nas się ściąga, płaci, cuduje a na konie gówno z tego wychodzi.

Pomysł z Hiszpanami wydaje się najlepszy ale... przecież to głównie jakieś typowe odrzuty, który bez klubów pozostawały itp. Zobaczymy co z tego będzie.

Patryko 20.01.2023 21:45

Są to odrzuty, ale jest duża szansa, że nie przyjmują piłki z 5-metrowym odbiciem i potrafią podać celnie na 10 metrów, z czym nasze polskie drewno miało do tej pory duże trudności.

Ja osobiście póki co mam do obecnej polityki transferowej stosunek neutralny - pierwsze 4-5 spotkań da nam odpowiedź na pytanie, czy będziemy o cokolwiek w tym sezonie walczyć. Narodowość piłkarzy ma dla mnie znaczenie trzeciorzędne, ważne jest to, co pokażą na boisku.

wislak2214 20.01.2023 22:44

Jak dla mnie to Sobol tego nie udźwignie , chociaż chciałbym się mylić, ale tak naprawdę nic po odejściu Brzęczka się nie zmieniło .

Elendil 21.01.2023 01:19

Też się obawiam, że możemy sobie piłkarzy słabszych na lepszych wymieniać, ale nic to nie da, jak Sobol z Zającem tego nie ogarną. Obym się mylił.

wolfy 21.01.2023 08:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1596197)
Są to odrzuty, ale jest duża szansa, że nie przyjmują piłki z 5-metrowym odbiciem i potrafią podać celnie na 10 metrów, z czym nasze polskie drewno miało do tej pory duże trudności.

Ja osobiście póki co mam do obecnej polityki transferowej stosunek neutralny - pierwsze 4-5 spotkań da nam odpowiedź na pytanie, czy będziemy o cokolwiek w tym sezonie walczyć. Narodowość piłkarzy ma dla mnie znaczenie trzeciorzędne, ważne jest to, co pokażą na boisku.

Nasze drewno ma problem z podaniem na trzy metry, niestety. Hiszpanie z takim CV na pewno technicznie będą zadawać szyku, byle ich nie połamali. Tyle w temacie.

Liczę że sprowadzenie Tachiego oznacza koniec występów Colleya. W ostatnim sparingu już nie wystąpił, oby faktycznie byli chętni. Strasznie zawiodła mnie postawa tego zawodnika, Szot przy nim to była ostoja defensywy - nie piszę tego złośliwie, Colley jechał na opinii ale odwalał coś średnio dwa razy na mecz, nasze szczęście że wszystkiego rywale nie wykorzystali. Nasze problemy zaczęły się od pozbycia się Mehremicia.

LucjuszWielki 21.01.2023 10:05

Przed wiecznym potępieniem Colleya uratował bramkarz w meczu derbowym (2 lub 3 razy).

Colley dzięki za solidne przyłożenie się do spadku i masę sprokurowanych wolnych w obrębie 16tego metra.

Padliniarzu, drewniaku niegodny podania ręki, goń się jak najdalej czytać ponad pół roku 3 strony książki motywacyjnej na zmianę z islamem (jak ktoś nie wie o co chodzi to polecam wywiad)- dla mieronot przykładających się do upadku klubu nie ma szacunku, to nie piłkarz Wisły, to WKŁAD tfu tfu oby nigdy więcej takich miernot.

Moltenis>>Colley

KOALIK 21.01.2023 10:21

Miernoty, które doprowadziły do upadku klubu to sami swoi: legendy TS-u i SKWK z zarzutami czy obecni pseudoratownicy z familią z Truskolas. Nikt inny.

LucjuszWielki 21.01.2023 10:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nowak (Post 1596140)
Savic jest wolnym graczem może warto z nim porozmawiać i namówić do powrotu

haha to już pozbyli się tego szczura, który palił się do odejścia mimo starań o pozostanie Wujka?

ciacho 21.01.2023 17:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1596205)
Przed wiecznym potępieniem Colleya uratował bramkarz w meczu derbowym (2 lub 3 razy).

Colley dzięki za solidne przyłożenie się do spadku i masę sprokurowanych wolnych w obrębie 16tego metra.

Padliniarzu, drewniaku niegodny podania ręki, goń się jak najdalej czytać ponad pół roku 3 strony książki motywacyjnej na zmianę z islamem (jak ktoś nie wie o co chodzi to polecam wywiad)- dla mieronot przykładających się do upadku klubu nie ma szacunku, to nie piłkarz Wisły, to WKŁAD tfu tfu oby nigdy więcej takich miernot.

Moltenis>>Colley

O co chodzi? Jak już sie od czegoś odnosisz to chociaz napisz do czego. Nie każdy siedzi cały dzień na TT/fejsie/insta.

doktor granat 21.01.2023 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1596209)
O co chodzi? Jak już sie od czegoś odnosisz to chociaz napisz do czego. Nie każdy siedzi cały dzień na TT/fejsie/insta.

Parę dni temu na weszło był wywiad z Colleyem, pewnie o to mu chodzi.

aNouc 21.01.2023 21:49

Tachi zaprezentowany jako piłkarz Wisły:

https://www.youtube.com/watch?v=wKiJcgunFqc

kolarz90 21.01.2023 23:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1596209)

Też nie ogarniam, przeczytałem ten wywiad i nie ma tam słowa o Wiśle. Czy tu chodzi o islam to chyba wiarę każdy może sobie wybrać czy o to że chce być milionerem, żeby mu usługiwać to takie marzenie ma 99% ludzkości. Pewnie i tak jest na wylocie że względu na pensje i oczekiwania były wobec niego dużo większe, Tachi na ławkę raczej nie przychodzi.

LucjuszWielki 22.01.2023 12:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kolarz90 (Post 1596213)
Też nie ogarniam, przeczytałem ten wywiad i nie ma tam słowa o Wiśle. Czy tu chodzi o islam to chyba wiarę każdy może sobie wybrać czy o to że chce być milionerem, żeby mu usługiwać to takie marzenie ma 99% ludzkości. Pewnie i tak jest na wylocie że względu na pensje i oczekiwania były wobec niego dużo większe, Tachi na ławkę raczej nie przychodzi.

aNouc dawał link z jakiegoś dnia zgrupowania, była tam krótka pogawędka z Colleyem (min pytanie jaką książkę ostatnio czytał).

azor 22.01.2023 13:34

A Ty Lucku jaką książkę ostatnio przeczytałeś?

LucjuszWielki 22.01.2023 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1596217)
A Ty Lucku jaką książkę ostatnio przeczytałeś?

A co to ma do dyletanctwa, olewactwa, wykopów karate czy kretyńskich fauli 20 metrów od bramki Colleya? Przeczytane książki z mojej strony mają/miały wpływ na spadek?

azor 22.01.2023 19:52

Sam to przytoczyłeś w stosunku do Colleya - stąd pytanie do Ciebie.

Żeby nie było - też uważam, że to straszna miernota.

Karherop 23.01.2023 10:35

Colleyem podobno interesuje się sporo klubów. Trzeba go wypchnąc póki wogole jest jakiekolwiek zainteresowanie. Przeciętny zawodnik, o dobrych warunkach fizycznych i nic poza tym.

Szneka 23.01.2023 10:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1596231)
Colleyem podobno interesuje się sporo klubów. Trzeba go wypchnąc póki wogole jest jakiekolwiek zainteresowanie. Przeciętny zawodnik, o dobrych warunkach fizycznych i nic poza tym.

Racja. jak najszybciej. Wg mnie największy zawód rundy jesiennej.

LucjuszWielki 23.01.2023 11:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1596226)
Sam to przytoczyłeś w stosunku do Colleya - stąd pytanie do Ciebie.

Żeby nie było - też uważam, że to straszna miernota.

Rozumiem, ale ważnym podkreślenia jest fakt, że Colley parę miesięcy czyta książkę motywacyjną i nie może skończyć, ale nosi się z zamiarem.

aNouc 23.01.2023 13:47

Cytat:

26-letni hiszpański skrzydłowy Miki Villar przejdzie testy medyczne w Wiśle, przed ewentualnym podpisaniem umowy.
W bieżącym sezonie Segunda División zawodnik ten zagrał w 15. spotkaniach UD Ibiza, zdobywając jednego gola.
- www.instagram.com/wislakrakowsa

Karherop 23.01.2023 15:43

6 Hiszpan w kadrze. Ciekawe czy to koniec w tym oknie?

Zdziwię się kolejnymi transferami, jeśli kogoś nie sprzedamy/rozwiążemy kontraktu.

Bilans in/out będzie po tym transferze +2, a kadra była juz wcześniej zbyt opasła

Wachowiakowi i Plewce aż tak trudno znaleźć nowe kluby?

skarabeus 23.01.2023 15:47

Moze jeszcze jeden dojdzie. Wedlug info, ktore mam.

Trudno, bo musieliby zejsc z hajsu.

Szneka 23.01.2023 15:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1596238)
Moze jeszcze jeden dojdzie. Wedlug info, ktore mam.

Trudno, bo musieliby zejsc z hajsu.

Niewiadomski, Wachowiak, Ktoś z dwójki Szot Gruszkowski, Plewka, Balta do odejścia, ewentualnie któryś młody do wypożyczenia

skarabeus 23.01.2023 15:50

Lista, ktorzy maja odejsc jest dluga, ale nikomu specjalnie sie nie pali.

wolfy 23.01.2023 17:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1596237)
6 Hiszpan w kadrze. Ciekawe czy to koniec w tym oknie?

Zdziwię się kolejnymi transferami, jeśli kogoś nie sprzedamy/rozwiążemy kontraktu.

Bilans in/out będzie po tym transferze +2, a kadra była juz wcześniej zbyt opasła

A dlaczego miałoby im być łatwo? Ostatnia runda tragiczna, wcześniej też nie ma się czym chwalić...

Markus 23.01.2023 18:41

Bardzo dobrze, że zmiany w kadrze dalej następują. Prawie wszyscy zawodnicy, którzy występowali w Wiśle w tym i poprzednim sezonie całkowicie zawiedli, więc po żadnym nie należy rozpaczać, tylko eliminować ich z kadry i robić miejsce dla innych, miejmy nadzieję bardziej udanych transferów.

Każdy z nowych Hiszpanów daje przynajmniej nadzieję, że posiada technikę użytkową na nieco wyższym poziomie niż 99% grajków, których dotychczas mieliśmy na liście płac. Włącznie z tzw. "młodymi zdolnymi", z których gry dotychczas kompletnie nic dobrego nie wynikło, czy przereklamowanymi kopaczami typu Colleya.

Patryko 23.01.2023 18:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1596237)

Kiedy mentalnie jesteś w Ekstraklasie, a skillowo w III lidze, trudno.

nero 23.01.2023 20:50

Są jakieś limity związane z obcokrajowcami w 1 lidze pod kątem ilu można zgłosić do rozgrywek i ilu może wyjść na boisko?

MaLk 23.01.2023 21:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1596249)
Są jakieś limity związane z obcokrajowcami w 1 lidze pod kątem ilu można zgłosić do rozgrywek i ilu może wyjść na boisko?

Są (na boisku), ale nie obejmują obywateli UE.

maciekkk 23.01.2023 21:24

Mam nadzieję, że mentalność grajków, którzy do nas trafiają jest odpowiednia i niezniechęcą ich ujowe murawy, brutale i drewniaki u przeciwników, ujowa pogoda i piłka nad głowami. Jeśli ich Nastawienie będzie dobre to technicznie pewnie dadzą radę.

wolfy 23.01.2023 23:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maciekkk (Post 1596253)
Mam nadzieję, że mentalność grajków, którzy do nas trafiają jest odpowiednia i niezniechęcą ich ujowe murawy, brutale i drewniaki u przeciwników, ujowa pogoda i piłka nad głowami. Jeśli ich Nastawienie będzie dobre to technicznie pewnie dadzą radę.

Kiko nie ściągał do nas dotąd miękkich faj. Piłkarze raczej wiedzą gdzie i po co jadą - na bank popytali Fernandeza i Rodado. Byle im zdrowie dopisywało. Bardziej boję się kontuzji i oglądania Młyńskiego niż tego że Hiszpanie się wystraszą.

aNouc 24.01.2023 13:51

Cytat:

23-letni hiszpański napastnik Sergio Benito rozpocznie testy medyczne w Wiśle.
- www.instagram.com/wislakrakowsa

bódyń 24.01.2023 14:26

Wyglada to coraz dziwniej i coraz gorzej. Przynamniej taniej:)

doktor granat 24.01.2023 14:48

Tutaj statystyki Sergia...
https://www.transfermarkt.pl/sergio-...spieler/531825

wolfy 24.01.2023 15:29

Nie wiem po co, chyba że żegnamy się z Żyro albo Rodado.
Napastnik z dobrymi statystykami to tutaj nie przyjdzie.
Z Ondraska rozumiem że już nic nie będzie?

KOALIK 24.01.2023 15:38

Czy Wisła po ponad sześciu latach od obalenia Cupiała i po czterech od pojawienia się najbardziej nieomylnych właścicieli w Polsce zamierza grać o awans do Ekstraklasy czy o awans do trzeciej ligi hiszpańskiej pod batutą amatora z pastwisk z Hiszpanii, który raz już został pogoniony za hańbiące wyniki, a przede wszystkim za dramatyczny styl (coś w stylu wyczynów Cześka z meczu z Argentyną na MŚ).

Kurz 24.01.2023 16:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1596266)
Wyglada to coraz dziwniej i coraz gorzej. Przynamniej taniej:)

Wygląda to dokładnie tak jak miało. Nie mamy pojęcia o innych rynkach niż rodzimy, co udowodniliśmy w ostatnich latach. Dlatego sprowadziliśmy Kiko, który miejmy nadzieję, ma pojęcie o Hiszpańskim. Jeśli ktoś się spodziewał, że w kilka tygodni po pojawieniu się będzie wyczarowywał piłkarzy z Polski albo pozostałej części świata, był w błędzie.

skarabeus 24.01.2023 16:42

Ten napastnik to typowo opcja bardzo tania, wiele ryzyka nie ma, a noz widelec chlopak odpali jak Carlitos, ktory przychodzil z tego samego poziomu rozgrywkowego :-)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl