Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

pepe72 01.09.2018 23:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1513378)
Przerabiamy to 8-10 rok, rozdajemy te bilety za darmo i nic to nie daje. Żadnych efektów. Przyzwyczjamy jedynie te dzieci do okazjonalnej darmoszki. Nie mówie, żeby to.likwidować, natomiast sądzę, że nie ma co z tym wiązać nadziei i tyle.

Bilety na rodzinny dla dzieci są po 1 PLN. Główny zysk jak dziecko pójdzie z ojcem. Ew. jak braknie biletów na F. Więc rozdawanie raz na miesiąc, ew. na mniej medialnych przeciwników jest jak najbardziej OK. Może kupią szalik albo czapkę.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1513379)
(...)

Ja gdy bylem maly to nie szedlem na mecz dla samej gry, tylko z ciekawosci co sie stanie na trybunach, Pospiewac, kibicowac, miec zdarte gardlo. Mozna sektor tej mlodej Wisly umiescic na C, gdzies w rogu, niech dzieciaki beda czescia i niech czuja ze sa rowniez wazni . Niech spiewaja, machaja flagami, ...niech jebia zydow ;)

Dariook, popi***oliło cię? Dzieci na C? Przecież to się skończy dożywotnim szlabanem na mecze. F jest całkiem sensownym rozwiązaniem, choć może deczko blisko sektora gości. Jak była jatka z racami i mój młody pochwalił się w domu nagraniem z komórki to potem długo namawiałem żonę by nas puściła.
Na szczęście teraz jest dodatkowa siatka przed G, więc nic na boisko nie poleci.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1513395)
Chyba nie do konca rozumiesz pojecie "pewnych" kibicow. Co to znaczy ze grupa bedzie w perspektywie krotkoterminowej? ....

Dariook przykład. Spotkałem na imprezie dziewczynę. Jak się zgadało o Wiśle to przed ślubem chodziła na C. Teraz jako mama kilku dzieci może pójdzie na F. Choć raczej to powinien ojciec.

AntyMod 02.09.2018 00:02

moze niejestes mezczyzna ....poszukaj czerwonych w dziale dzieccieym

brylant17 02.09.2018 07:34

Mam nadzieję,że kupno Wisły przez leśnego to żart.....

Stelio 02.09.2018 10:32

^ Skąd w ogóle taka teoria została wysnuta? XD przecież to absurd

Karherop 02.09.2018 10:39

Trolle robią robotę

Śmieją się z każdego wpisu który powtarza tę plotę

St Yabol 02.09.2018 10:39

gdzieś tam na TT sie śmiali, nie brałbym tego na poważnie

buczo1985 02.09.2018 13:42

Gdyby to była prawda to nadrzędnym celem Wisły byłoby zawsze zdobywanie 2 miejsca w lidze. Zawsze za Legią. Dajcie spokój...

filipowski 02.09.2018 14:26

Chyba nic nie wyjdzie z tej sprzedaży akcji.Sporo osób pyta,a nikt nie kupuje.Teraz jest najlepszy moment na sprzedaż (gramy dobrze,dużo dobrego się o nas mówi)

Reserve 02.09.2018 14:32

Sprzedaż klubu to nie sprzedaż skrzynki jabłek na targu, bo akurat w sezonie obrodziły bardzo pyszne i soczyste. Jeśli coś działoby się w tym temacie na poważnie to na pewno dowiedzielibyśmy się tego już w momencie gdy klub zostałby przejęty. Takie tematy lubią ciszę, ot co.

A plotki o Leśnym można włożyć w to miejsce co plotki o ukraińskim inwestorze - między bajki ;)

wiesniak842 02.09.2018 14:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filipowski (Post 1513720)
Chyba nic nie wyjdzie z tej sprzedaży akcji.Sporo osób pyta,a nikt nie kupuje.Teraz jest najlepszy moment na sprzedaż (gramy dobrze,dużo dobrego się o nas mówi)

Kto pyta???

serek.c2 02.09.2018 15:01

Nie błądzi :D

filipowski 03.09.2018 15:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1513722)
Kto pyta???

Z ostatnich tygodni :
Gricuk,małopolscy biznesmeni ,wcześniej Bragiel.
Być może jeszcze ktoś o kim nie wiemy.

Arkadiusz.Czerepach 03.09.2018 16:52

jeszcze ukraińscy inwestorzy , zapomniałeś dodać

PSYCHOLTSW 04.09.2018 06:13

to ja też mogę zapytać, ile kosztuje Wisła? czy to dalej 40 000 000,01 zł? :P

wiesniak842 04.09.2018 06:15

No proszę, liczba pytających rośnie w zastraszającym tempie.

As 04.09.2018 10:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filipowski (Post 1513720)

Chyba nie sadzisz, ze ktos uzaleznia wielomilionowa i wieloletnia inwestycje od tego czy klub zagra dobrze 6 meczy.
Paradoksalnie o wiele latwiej jest sprzedac klub, ktory cieniuje bo cena jest nizsza i pozycja negocjacyjna sprzedajacego slabsza.

pepe72 04.09.2018 11:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1513802)
Chyba nie sadzisz, ze ktos uzaleznia wielomilionowa i wieloletnia inwestycje od tego czy klub zagra dobrze 6 meczy.
Paradoksalnie o wiele latwiej jest sprzedac klub, ktory cieniuje bo cena jest nizsza i pozycja negocjacyjna sprzedajacego slabsza.

Jeśli ktoś kupuje klub dla marketingu to musi mieć wartość marketingową. Zaś pozycję negocjacyjną Wisły i tak ograniczają sprawozdania finansowe.

Kocur 04.09.2018 11:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1513673)
Mam nadzieję,że kupno Wisły przez leśnego to żart.....

Tutaj kiedyś kilka osób pisało że nie miałoby nic przeciwko Filipiakowi więc wiesz ... :cenzura:

As 04.09.2018 12:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1513804)
Jeśli ktoś kupuje klub dla marketingu to musi mieć wartość marketingową. Zaś pozycję negocjacyjną Wisły i tak ograniczają sprawozdania finansowe.

No jak najbardziej, dlatego pisalem, ze 6 lepszych lub gorszych meczy nie ma znaczenia. Wartosc marketingowa Wisly (jesli ktos zamierza w klub inwestowac 10 lat) jest taka sama niezaleznie czy po 7 kolejkach jest druga czy 14sta w tabeli.
Ktos, ktoy by wsadzil 40 milionow w klub jest w stanie sprowadzic zawodnikow, ktorzy zagwarantuja dobre wyniki ale z perspektywy takiej osoby lepiej byloby zaplacic mniej nawet za klub pierwszoligowy i szybko awansowac.

Tak mnie sie przynajmniej wydaje.

buczo1985 04.09.2018 17:48

A kim są owi "małopolscy biznesmeni"? I jaka byłaby formuła zarządzania klubem gdyby było ich kilku i każdy miał inną wizję? Coś jak gdzie kucharek sześć...? :P

Karherop 04.09.2018 18:40

W większości takie transakcje szacuje się na 50% szans na realizację.
Inwestorzy chcą, Wisła nie chce. Poważnie nie ma co brać jakichkolwiek plotek.

Pieniądze lubią ciszę i jeśli kiedyś dojdzie do sprzedaży klubu to dowiemy się pewnie 2 dni przed podpisaniem umowy. Osobiście uważam, że do tego zbyt prędko nie dojdzie.

Ma_niek 04.09.2018 18:47

Jak sie skonczy kasa na wyplaty to moze byc predzej niz ci sie zdaje.

czaro 04.09.2018 19:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez buczo1985 (Post 1513818)
A kim są owi "małopolscy biznesmeni"? I jaka byłaby formuła zarządzania klubem gdyby było ich kilku i każdy miał inną wizję? Coś jak gdzie kucharek sześć...? :P

Moim zdaniem 6 jest lepszych niż 1, ponieważ odkleja kadrę zarządzającą od udziałowców/akcjonariuszy. Skoro właściciele musieliby się dogadać, co do zmiany zarządu, a pośrednio także dyrektora sportowego, to raz ustanowiony personel mógłby spokojnie realizować określoną politykę bez obaw, że byle kaprys wyłącznego akcjonariusza przesądzi o zburzeniu klocków i budowania od nowa.

TIR_DO_SŁUBIC 04.09.2018 19:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ma_niek (Post 1513821)
Jak sie skonczy kasa na wyplaty to moze byc predzej niz ci sie zdaje.

Ja tylko dodam, że dzisiaj kasa jest ale w czerwcu 2019 może jej nie być...

Karherop 04.09.2018 19:43

Rok temu się jakoś nie skończyła? Balansujemy na krawędzi, ale myślę że w zimie kogoś sprzedamy i zapewnimy sobie kolejne pół roku spokoju. Tym sposobem można egzystować nawet kilka lat. Zresztą nie tylko my tak funkcjonujemy.

W lecie zeszliśmy z 13 dużych kontraktów.
Doszedł Kort, Lis, a Bartosz i Pietrzak wrócili z wypożyczenia. Były plotki że kwotę na płacę ścieliśmy o 1/3. To naprawdę dużo. Trzymanie wąskiej kadry uzupełnionej juniorami może przynieść dobre skutki. Oby tylko kontuzje omijały zespół. O wynik sportowy jestem dziwnie spokojny, Stolarczyk ma konkretny pomysł na zespół i może miejsce w 8 nie będzie jedynym co osiągniemy w tym sezonie.

pepe72 04.09.2018 20:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1513824)
Rok temu się jakoś nie skończyła? Balansujemy na krawędzi, ale myślę że w zimie kogoś sprzedamy i zapewnimy sobie kolejne pół roku spokoju. Tym sposobem można egzystować nawet kilka lat. Zresztą nie tylko my tak funkcjonujemy.

W lecie zeszliśmy z 13 dużych kontraktów.
Doszedł Kort, Lis, a Bartosz i Pietrzak wrócili z wypożyczenia. Były plotki że kwotę na płacę ścieliśmy o 1/3. To naprawdę dużo. Trzymanie wąskiej kadry uzupełnionej juniorami może przynieść dobre skutki. Oby tylko kontuzje omijały zespół. O wynik sportowy jestem dziwnie spokojny, Stolarczyk ma konkretny pomysł na zespół i może miejsce w 8 nie będzie jedynym co osiągniemy w tym sezonie.

Jak się nie skończyła, skoro miasto chciało nas usunąć ze stadionu, a trener rozwiązał kontrakt z winy klubu?

wolfy 04.09.2018 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1513825)
Jak się nie skończyła, skoro miasto chciało nas usunąć ze stadionu, a trener rozwiązał kontrakt z winy klubu?

Trener nie rozwiązał z winy klubu a długi po Cupiale będziemy jeszcze długo spłacać. W sumie i tu i tu nie masz racji. Pieniądze są, ale małe, na pewno nie na politykę jaką wcześniej prowadziliśmy.
Sprzedamy Kostala za 2 mln euro (albo lepiej za więcej) i będzie nadwyżka.

sedonh 04.09.2018 21:25

Generalnie to Wolfy ma zawsze racje, jeszcze tego nie wiecie?

PSYCHOLTSW 05.09.2018 06:29

skąd Wy tyle wiecie o finansach Wisły, to nie wiem ale zazdroszczę głębokiej wiedzy. poza tym pamiętajcie, TS Wisła nie przejęła klubu z 0 na koncie, tylko z dużym minusem... gdyby było 0 mogłoby się okazać, że jesteśmy w dużo lepszej sytuacji niż obecnie, chociaż teraz jest na razie dosyć stabilnie.

Jagul 05.09.2018 08:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1513827)

Ja myślę, że jakiekolwiek rozmowy to od 25mln euro się powinny zaczynać. :rotfl::rotfl::rotfl:

Ma_niek 05.09.2018 08:28

Kiedy my kogoś sprzedalismy za więcej niż banke :-D. Zresztą kontrakt mu się kończy a klauzula jest niewiadomo jaka więc będzie jak z Carlitosem i tyle. Musimy przedłużyć z nim kontrakt już a nie czekać do zimy.

funkykoval 05.09.2018 08:38

Jeżeli Kostal będzie grał przez całą rundę tak jak ostatnio (bramka i 4 asysty - 5 tej do Gytkjera niestety się nie zalicza) i strzeli jeszcze kilka goli oraz a 6-10 asyst, zagra w reprezentacji, to biorąc pod uwagę jego wiek i pozycję - może zostać sprzedany za kwotę nawet 2 mln euro....

Anglicy brali już różnych neptyków nawet z naszej ligi za większe pieniądze - przypomnę niejakiego Toneva sprzedanego do Aston Villi za 3,2 mln euro - 54 mecze w lidze 7 bramek i 5 asyst - wcale nie wyróżniający się zawodnik w naszej lidze.... 10 meczy w reprezentacji przed transferem i 3 gole strzelone Malcie....

Karherop 05.09.2018 08:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ma_niek (Post 1513841)
Kiedy my kogoś sprzedalismy za więcej niż banke :-D. Zresztą kontrakt mu się kończy a klauzula jest niewiadomo jaka więc będzie jak z Carlitosem i tyle. Musimy przedłużyć z nim kontrakt już a nie czekać do zimy.

Dokładnie rok temu. Brleka za ok 2 mln euro.

Za kogo moglibyśmy obecnie wyciągnąć podobna kwotę? Zaznaczając że będą się dobrze rozwijać: Kostal, Lis, Kort, Arsenic, Halilovic. Mlodszych nie liczę bo to jeszcze wieksza niewiadoma.

Wisła musi zacząć się cenić, ale póki bieda nie wyjdzie z naszego podwórka to bedziemy zmuszeni do takich transakcji jak ta z Carlitosem czy maczynskim. Oby to były ostatnie takie przypadki...

BlurgH 05.09.2018 09:04

Oby ostatni był również przypadek z Brlekiem, kiedy na gotówkę klub czekał tak długo... Kasa na konto, to można wysyłać piłkarza, a nie ugody, wypożyczenia itp.
A jak nie, to szybko do UEFA i do odpowiedniej federacji.

Karherop 05.09.2018 09:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BlurgH (Post 1513844)
Oby ostatni był również przypadek z Brlekiem, kiedy na gotówkę klub czekał tak długo... Kasa na konto, to można wysyłać piłkarza, a nie ugody, wypożyczenia itp.
A jak nie, to szybko do UEFA i do odpowiedniej federacji.

Osobiscie jestem trochę mniej krytyczny w stosunku do Genuii bo sami jestesmy fatalnym platnikiem i mamy kiepskie ratingi.

Grunt że w końcu zaplacili wszystko (podobno).

Lepsi platnicy płacą może i w terminie ale o połowę mniejsze kwoty.

BlurgH 05.09.2018 09:51

Poza Lisem chyba nikt ostatnio nie przeszedł jako transfer gotówkowy - popraw mnie, bo mogę się mylić.

Lepsi płatnicy płacą i takie kwoty (albo nawet i większe) jeśli sprzedawca się szanuje. A w kwestii Brleka mam wrażenie, że cała sprawa poszła w niewłaściwą stronę. No ale skoro kasa już w 100% na koncie, to po prostu należy trzymać kciuki, że taka sytuacja się już nie powtórzy.

Ma_niek 05.09.2018 10:50

Po prostu trzeba być teraz bardziej ostrożny. A lis to i tak pewnie w ratach jest i to licznych. Ciekawe czy też jakiegoś procentu sobie nie zapewnili.

BlurgH 05.09.2018 11:41

Nie wiem, czy w ratach (bo niby skąd ;) ). Procentu można się spodziewać - to jest częsta praktyka przy sprzedaży perspektywicznych zawodników. Generalnie - jak się popatrzy na skład, to mamy w klubie kilku takich zawodników, którzy jeśli pograją solidnie w tej rundzie, to mają szansę pójść za przyzwoite pieniądze do profesjonalnych lig zagranicznych. Byle znowu nie pojawiły się jakieś trupy z szafy (a patrząc na kontrakt Carlitosa, to mocno się tego obawiam). Na razie - wszyscy na Lechię.

brylant17 05.09.2018 14:38

BlurgH Możemy się spodziewać procesu z Carrillo. No i nie wiem jak sytuacja z Wdowczykiem...

pepe72 05.09.2018 19:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1513827)
Trener nie rozwiązał z winy klubu a długi po Cupiale będziemy jeszcze długo spłacać. W sumie i tu i tu nie masz racji. Pieniądze są, ale małe, na pewno nie na politykę jaką wcześniej prowadziliśmy.

Wolfy, trener rozwiązał z winy klubu co prezes Sarapata sama przyznała publicznie. O tu:
https://www.przegladsportowy.pl/pilk...rszawa/gjbpdbm

Jak sobie pogrzebiesz w temacie o trenerze to cytowałem przepisy PZPN, że nie musiał wystawiać wezwania do zapłaty.
Ten klub nie potrzebuje głupiej obrony. Zwłaszcza na tym forum.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PSYCHOLTSW (Post 1513836)
skąd Wy tyle wiecie o finansach Wisły, to nie wiem ale zazdroszczę głębokiej wiedzy. poza tym pamiętajcie, TS Wisła nie przejęła klubu z 0 na koncie, tylko z dużym minusem... gdyby było 0 mogłoby się okazać, że jesteśmy w dużo lepszej sytuacji niż obecnie, chociaż teraz jest na razie dosyć stabilnie.

Biały wywiad czyli dane publiczne. Raporty finansowe i wypowiedzi członków zarządu. Na tym forum było to wielokrotnie analizowane. I nie jest to aż takie trudne.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1513858)
BlurgH Możemy się spodziewać procesu z Carrillo. No i nie wiem jak sytuacja z Wdowczykiem...

Procesy to w Polsce 2-3 lata. Więc niektóre zobowiązania zostały odłożone na później.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:47.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl