Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

Marceli_szpak 07.04.2010 18:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcin19876 (Post 881818)
mam takie 2 pytanka, moze ktos zna na nie odpowiedz, 1) czy pomiedzy tym cudownym pawilonem medialnym a sektorek A bedzie jakas przestrzen wolna?bo jak narazie wyglada to tak, ze bedzie tam taka dziura miedzy trybuną a pawilonem czy moze zostanie to jakos polączone? i 2) kiedy zaczną montowac krzeselka na sektorze C?pozdrawiam

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blackluk (Post 881862)
sto razy było pisane ze przerwa jest po to aby ciężki sprzęt mógł wyjechać. Co ty myślisz ze dźwigi to na skrzydłach wylecą? Co do krzesełek z tego co się orientuje maja montować z końcem miesiąca lub na początku maja.

Koledze zapewne chodziło o to miejsce...

http://img69.imageshack.us/img69/669...6306413581.jpg
http://img169.imageshack.us/img169/1...6306422504.jpg

Bekas 07.04.2010 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 881912)
instrukcja korzystania z for dyskusyjnch:
1. czytamy
2. myslimy
3. odpisujemy

Jesli nie jestesmy pewni czy potrafimy czytac ze zrozumieniem, nie odpisujemy.
Tak na wszelki wypadek.

Bylem w 100 % pewny, ze zaczniesz mnie obrażać, choć jakaś nadzieja się tliła na rzeczową dyskusję. Proszę nie odpowiadaj, bo to nie ma sensu. Obiecuję, ze więcej nie będę komentował Twoich postów, lądujesz w mojej wirtualnej plonkownicy.

PiotrG 08.04.2010 03:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez QBAS (Post 881921)
Zobaczymy jak to się z tym naszym stadionem zakończy jeśli chodzi o jego zarządzanie oraz część komercyjną. Kto ją weźmie i na jakich warunkach.

Ktoś już to chyba napisał i w 100% się z tym zgadzam. Na stadionie powinna powinien powstać dobrej jakości fitness club (a'la Pure) albo np klub squashowy. Oczywiście na wysokim poziome. Może ja czy wielu z Was z tego nie korzystałoby ale są to miejsca które przyciągają osoby, które mogą być temu zainteresowane przyjściem na stadion, wynajęciem sky boxu, po treningu każdy coś z chęcią zje. Więc i jakieś jadłodajnie na niezłym poziomie mają miejsce bytu. No i w przeciwieństwie do np samej restauracji czy sklepu, ruch w klubie squashowym czy fitness clubie jest przez cały dzień.

Tylko na takie kluby nie ma miejsca na tym stadionie.
Jedyne miejsce w którym można coś fantazjować to piętro trybuny północnej, o ile w ogóle powstanie. Jednak bardziej spodziewałbym się tam sklepu klubowego i klubu kibica, niż fitnessu.

DoggTS 08.04.2010 09:23

w biznesie często jest tak ze kto pierwszy ten ma później lepsza pozycje na rynku - oby nie było tak tym razem - Cracovia już zaprasza do składania ofert pod wynajem lokali komercyjnych na swoim nowym stadionem...
link: http://www.cracovia.pl/1b_news.php?newsid=6723&x=0
widziałem tez dziś reklamę tego na Wielickiej jadać tramwajem.

PiotrG 08.04.2010 09:37

Ech, u nas za te przestrzenie będzie odpowiadał operator, więc albo sam urządzi tam swoje biura, albo dadzą ogłoszenia: "przestrzeń biurowa do wynajęcia" i tyle.

massoud 08.04.2010 09:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DoggTS (Post 882166)
w biznesie często jest tak ze kto pierwszy ten ma później lepsza pozycje na rynku - oby nie było tak tym razem - Cracovia już zaprasza do składania ofert pod wynajem lokali komercyjnych na swoim nowym stadionem...

cos wogóle widze, ze mimo ze klub biedniejszy i kibice jacyś dziwni, to marketingiem akurat nas biją

patryk:) 08.04.2010 09:56

Cytat:

Dzień otwarty stadionu na Letnicy

Wszyscy zainteresowani budową PGE Areny Gdańsk będą mogli obejrzeć postępy budowy podzas dnia otwartego stadionu w niedzielę 18 kwietnia.

Goście będą mogli w asyście inżynierów nadzorujących na co dzień budowę, obejrzeć stadion od środka. Do ich dyspozycji będzie również 60-metrowy dźwig, który umożliwi zobaczenie areny z góry. chętni bedą równiez mogli przelecieć nad stadionem balonem!

Na amatorów mocnych wrażeń czekają także m.in. przejażdżki jeepami, ścianka wspinaczkowa i park linowy.

Na tych, którzy będą chcieli spróbować swoich sił w komputerowej piłce nożnej czekać będą stanowiska firmy Electronic Arts, gdzie każdy będzie mógł rozegrać futbolowy turniej marzeń, używając najnowocześniejszych konsolil i gier.

Dla najmłodszych przygotowane będą plac zabaw, mini zoo oraz pokazy magii w wykonaniu iluzjonisty Ziutiniego.

Każdy będzie mógł kupić pocztówkę stadionową i wysłać do znajomych, ze specjalnym stemplem, przygotowanym na tę okazję przez Pocztę Polską.

W przerwie będzie można zjeść smaczny posiłek i w pełni sił wrócić do zabawy - a bawimy się aż do 17.00.

Na scenie zagrają: New Boogie Down School, Sławek Bieniek oraz Golden Life.

Aby łatwiej można było dostać się na Letnicę, w niedzielę tramwaje linii 4 i 10 będą kursowały jak w dni powszednie.

ŹRÓDŁO: Biuro ds. Euro 2012 UM Gdańsk
http://www.2012.org.pl/pl/miasta-gos...ktualnoci.html
A co z naszym dniem otwartym.....

Marszałek 08.04.2010 10:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez patryk:) (Post 882179)

Niech pracują w takim tempie jak ostatnio a nie robią dni otwartych. Po co to komu,będzie gotowe to będzie otwarte.

Kuba 08.04.2010 10:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiotrG (Post 882151)
Tylko na takie kluby nie ma miejsca na tym stadionie.
Jedyne miejsce w którym można coś fantazjować to piętro trybuny północnej, o ile w ogóle powstanie. Jednak bardziej spodziewałbym się tam sklepu klubowego i klubu kibica, niż fitnessu.

Nie zgodze się

bo:
na poziomie -1 treybuny wschodniej jest przeszło 2 tys metrów kwadratowych do wykorzystania - oficjalnie na urządzenia do konserwacji murawy, które tak naprawde nie potrzebują tyle miejsca i jednoczesnie mogą być trzymane poza stadionem

- na parterze jest naprawde mnóstwo powierzchni do wykorzystania

- na samej góze skolei jest naprawde sporo powierzchni biurowej

- na innych poziomach tez mozna sporo biur i sklepików urządzić

PiotrG 08.04.2010 10:26

^^
podchodząc do tego w taki sposób oczywiście miejsce by się znalazło, dosyć miejsca na sklep klubowy byłoby chociażby w narożniku N/E, a jeśli kondygnacja -1 na wschodniej ma odpowiednie przyłącza i wysokość to bez większych problemów można byłoby odciąć 1500m2 z pomieszczenia dla konserwatorów murawy i urządzić tam fitness czy cokolwiek innego. Ja biorę na razie pod uwagę projekt i jak to Obtułowicz sobie wydumał (a to, że organizacja przestrzeni nie jest jego mocną stroną widać z daleka)

Arapaho 08.04.2010 12:14

PiotrG , Kuba dajcie spokój - pewnie - to ładnie brzmi że wiele można-ale wtedy kiedy jak się chce i ma kto .U nas Cupiał nie ma chęci i tyle .Zdecyduje pewnie Sport5 i bedziemy od nich w kwestii stadionu, wykorzystania powierzchni uzależnieni.Takie są na dziś realia.
Kwestia czy bedzie fitness, squash , ekskluzywne restauracje są ważne ale są niczym przy braku zaplecza treningowego, ba, braku prezesa S.S.A., braku działu marketingu, braku planu działania sekcji piłkarskiej na najblizsze lata ...Wiele osób na tym forum nie zdaje sobie sprawy że to że jesteśmy na I miejscu w lidze to jest jakiś cud który długo moze nie trwać...a jeśli nie będziemy na topie to nie wypełnimy stadionu, nie wypełnimy stadionu - nie będzie kasy na wynajem lub na wzmocnienia- nie będzie powyższych - jeszcze przy braku skautingu będzie down,down,down- że zacytuje refren pewnej piosenki.Mało kto chyba myśli dalej niz do najblizszego tygodnia a to jest główny problem-a nie to że nie będzie fitnessu czy muzeum klubowego.Niestety.

crazykaro 08.04.2010 13:17

^^ Arapaho to ty daj spokój. Jeśli na czymś można zarabiać to akurat to coś powstanie. Tak jest wszędzie i nie ma że się nie chce czy też nie ma kto. U nas w tym momencie nie wiadomo kto będzie operatorem więc sprawa wynajmu nie może być załatwiana tak jak jest gdzie indziej

Arapaho 08.04.2010 16:10

^^^ Akurat to czy tamto powstanie bo crazykaro to napisał :) chyba że ty jestes Placzynski i nam się tu przyznasz:) a tak tylko dla jaj piszesz jakbyś miał naście lat?
Jeszcze raz - z punktu wiedzenia Wisły i jej kibiców - w układzie innego operatora niż Wisła nie ma znaczenia co będzie na stadionie (w części komercyjnej żeby była jasność) bo to nie klub ewentualnie na tym zarobi.
Są wieksze problemy i o tym pisze powyżej

crazykaro 08.04.2010 16:23

^^ To jest temat o stadionie więc się tu zajmujemy stadionem a nie innymi sprawami. Ty natomiast piszesz jakbyś już na 100% wiedział że operatorem będzie Sport5 mimo że nikt nie potwierdził nawet że rozmowy takie mają miejsce. Poza tym mnie interesuje cały stadion a nie tylko to co będzie wynajmowała Wisła

yarow 08.04.2010 17:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darek olszówka (Post 881481)
Złożyłem dzisiaj interpelację do prezydenta w poniższej wersji z 23 pytaniami:
[...]
23. Czy w związku z problemami i opóźnieniami w przygotowaniach do Euro 2012 na Ukrainie (zwłaszcza we Lwowie i Kijowie) oraz zagrożeniem organizacji turnieju w tych miastach, zostały podjęte jakiekolwiek działania zmierzające do tego, aby Kraków był jeszcze brany pod uwagę jako ewentualny organizator meczów w ramach turnieju Euro 2012?

[...]

Darek, ta koncepcja w ogóle nie jest brana przez UEF-ę i chyba nigdy nie była brana pod uwagę. Betonowy Platini już kilka razy podkreślał, że kłopoty na Ukrainie nie mają przełożenia na liczbę miast organizatorów w Polsce. Co najwyżej, byłby to wariant 4 (PL)+2 (UA) albo 4+1. Natomiast Kraków musiałby liczyć na konkretne potknięcie, któregoś z polskich miast.
Niemniej ... może należałoby naciskać nieformalnie na struktury UEF-y. Musieliby to zrobić osobnicy z PZPN-u oraz zapewne z Ministerstwa Sportu (w tym ostatnim przypadku ... powiązania partyjne nie są bez znaczenia więc może dałoby się "coś zrobić?").

yarow 08.04.2010 17:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kot (Post 881742)
Luneta Warszawska to najstarszy fort spośród kilkunastu fortów "Twierdzy Kraków" a Stadion Wisły to jej najnowsza i najważniejsza fortress :-)
Twierdza Wisły Kraków, to chyba idealne określenie dla naszego solidnego stadionu :-D

Mnie, docelowa bryła kojarzy się z jakimś "krążownikiem" albo ... fortepianem ;)?
Ewentualnie i nie wiem dlaczego, z klockami lego :).

Wojtas 08.04.2010 18:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez patryk:) (Post 882179)

Ponoc chyba w Dzienniku Polskim wyczytalem ze 1 maja...ale nie jestem pewien.

Arapaho 08.04.2010 21:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 882253)
^^ To jest temat o stadionie więc się tu zajmujemy stadionem a nie innymi sprawami. Ty natomiast piszesz jakbyś już na 100% wiedział że operatorem będzie Sport5 mimo że nikt nie potwierdził nawet że rozmowy takie mają miejsce.

Chyba kolego przysnąłeś w ostatnim tygodniu.
Pierwszy z brzegu przyklad:

Miasto chce jak najszybciej wyłonić operatora stadionu Wisły. W tej sprawie prowadzone są rozmowy z firmą Sportfive. -Chcielibyśmy, aby zakończyły się one do dwóch tygodni, tak aby było już wiadomo, kto zajmie się zagospodarowaniem powierzchni komercyjnych pod trybunami stadionu - mówi wiceprezydent Krakowa Tadeusz Trzmiel. Zaznacza, że najlepszym rozwiązaniem byłoby wydzierżawienie całego stadionu Wiśle(tak jak to początkowo planowano), która później mogłaby poddzierżawić część komercyjną Sportfive. Na pytanie, czy jest inny potencjalny operator zainteresowany obiektem przy ul. Reymonta: - Obecnie są prowadzone romowy z firmą Sportfive.
(TYM)
Dziennik Polski

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 882253)
Poza tym mnie interesuje cały stadion a nie tylko to co będzie wynajmowała Wisła

No właśnie a ja mam w 4 literach co na stadionie zrobi jakiś Sport5 a nawet inny operator jeśli mój klub będzie miał z tego fige z makiem

Wicked 08.04.2010 22:03

a co ma mieć twój/nasz klub z czegoś co nie jest jego, ani czego nie wynajmuje? Skoro Wisła tego nie chce robić, to niech zajmie się tym ktoś, kto ma to jakiś pomysł, tak aby kibicom było wygodnie odwiedzając R22. A że Wisła z tego nic nie będzie miała, to akurat jej problem

Pablo84 08.04.2010 22:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 882180)
Niech pracują w takim tempie jak ostatnio a nie robią dni otwartych. Po co to komu,będzie gotowe to będzie otwarte.

Po to, że niektórzy interesują się architekturą lub ogólnie- budową naszego obiektu.Wielu z nas ma ochotę pochodzić po tej budowli, zadać parę pytań odpowiedniej osobie na temat budowy, porobić fotki.To też okazja do przyciągnięcia nowych kibiców.

Arapaho 08.04.2010 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wicked (Post 882390)
a co ma mieć twój/nasz klub z czegoś co nie jest jego, ani czego nie wynajmuje?

nigdzie nie piszę ze coś ma miec - wprost przeciwnie- ale o tym piszę kilka postów wyżej

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wicked (Post 882390)
Skoro Wisła tego nie chce robić, to niech zajmie się tym ktoś, kto ma to jakiś pomysł, tak aby kibicom było wygodnie odwiedzając R22. ...

A jaki ma Sport5 -najbardziej prawdopodobny jednak operator- pomysł?
No własnie- nie wie tego nikt i fantazjowanie o fitnessach i innych bajerach jest dobre dla zabicia czasu na forum - nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.
To co zrobią (biura czy sale konferencyjne bo to napewno jest w projekcie) nie bedą dla kibiców ew.catering o ile Wisla tego nie zapewni więc .... skończmy może ta jałową dyskusje

rozarian 08.04.2010 22:43

Tak a propos ewentualnej obecności pana Płaczyńskiego i SportFive na stadionie przy Reymonta,to od razu przypomina mi się 20.10.1998 i mecz Wisły z Parmą w Krakowie.Płaczyński reprezentował wtedy firmę UFA(z niej wykluł się SportFive)i próbował po konflikcie z Wisłą zablokować transmisję tv do Włoch.Chodziło o kilkaset tysięcy $.Nie udało mu się.Na trybunach dużo mówiło się o tej sprawie.Co się potem stało,wszyscy wiemy.Historia zatacza koło?Oby to nie był zły omen.

kot 08.04.2010 22:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcin 19876
czy pomiedzy tym cudownym pawilonem medialnym a sektorek A bedzie jakas przestrzen wolna?bo jak narazie wyglada to tak, ze bedzie tam taka dziura miedzy trybuną a pawilonem czy moze zostanie to jakos polączone?

http://img169.imageshack.us/img169/1...6306422504.jpg

Moja dawna sugestia na poniższym rysunku

http://w.fotka.pl/c89b6a48f8.jpg

przedstawiała pewną propozycję zabudowy narożnika przy szklaku. Zaznaczony zielonym kółkiem narożnik, dzięki przedłużeniu piętra trybuny zachodniej aż do samego szklaka, maksymalnie i jednakowo zamykał ten narożnik z obydwu stron szklaka tj. od strony trybuny E i zachodniej. Przedłużenie to eliminowało zbyt dużą przerwę w bryle stadionu oraz komponowało także z naprzeciwległą trybuną wschodnią, gdzie piętro trybuny wschodniej, zachodzi w lini prostej tej trybuny aż do narożnika, nawet dalej niż owo sugerowane przedłużenie do okrąglaka, piętra trybuny zachodniej. Taka zabudowa narożnika przy szklaku, umożliwiała także zabudowanie kontenera z agregatami przy szklaku oraz bezpośrednie przejście dziennikarzy czy trenerów z trybuny zachodniej do sali konferencyjnej w szklaku. Poniżej zaznaczyłem na czerwono wygląd zabudowy w/g tej mojej sugestii, widziany z zewnątrz trybuny zachodniej. Wystarczyłoby tylko wykonać przedłużenie piętra trybuny zachodniej do samego szklaka, na podobnej zasadzie, jak to jest przy styku trybuny E ze szklakiem, czyli stopnice z krzesełkami osadzone wyłącznie na samodzielnych, wolnostojących kolumnach przy styku ze szklakiem, odgrodzone od szklaka szybami, jak przy trybunie E, bez wewnętrznej zabudowy pod stopnicami, za wyjątkiem zewnętrznej fasady z kratownicą do podtrzymywania dachu, wykonanej i zabudowanej w pełni, jak wszystkie inne, stanowiące front trybuny zachodniej.

http://w.fotka.pl/72dfdd433f.jpg

Niestety wygląda na to, że będziemy mieli bryłę stadionu nie zamkniętą, gdyż prowadzone prace budowlane wskazują na nieuwzględnienie mojej sugestii oraz na niedotrzymanie słowa przez samego Obtułowicza, który jeszcze w roku 2008 obiecywał zabudowę tego narożnika. Zamiast teatru, jaki nam obiecywał, będziemy mieli dziurawą trybunę z uciekającą przez nią akustyką i wiatrem hulającym po boisku :-/

crazykaro 08.04.2010 23:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 882385)
Chyba kolego przysnąłeś w ostatnim tygodniu.

Mozliwe że rzeczywiście coś przespałem :lol:

Cytat:

No właśnie a ja mam w 4 literach co na stadionie zrobi jakiś Sport5 a nawet inny operator jeśli mój klub będzie miał z tego fige z makiem

Nie wiesz jak wygląda w tym momencie kwestia wynajmu, więc takie narzekanie na nie wiadomo co wcale nie jest konstruktywne. A to co będzie na stadionie oprócz klubu jest o tyle ważne, że zadbany stadion jest o wiele wygodniejszy w użytkowaniu niż pusty szkieletor. A skoro za stadion chce się wziąć Sport5 to na pewno czują kasę, bo oni tylko za takie rzeczy się biorą. Jeśli Wisła nie chce no to sorry, ja tam nie będę nikogo na siłę do tego przekonywał bo jest to bezcelowe

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kot (Post 882407)
Niestety wygląda na to, że będziemy mieli bryłę stadionu nie zamkniętą, gdyż prowadzone prace budowlane wskazują na nieuwzględnienie mojej sugestii oraz na niedotrzymanie słowa przez samego Obtułowicza, który jeszcze w roku 2008 obiecywał zabudowę tego narożnika. Zamiast teatru, jaki nam obiecywał, będziemy mieli dziurawą trybunę z uciekającą przez nią akustyką i wiatrem hulającym po boisku :-/

Cięcie kosztów :-/

WILU TS 09.04.2010 00:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yarow (Post 882271)
Darek, ta koncepcja w ogóle nie jest brana przez UEF-ę i chyba nigdy nie była brana pod uwagę. Betonowy Platini już kilka razy podkreślał, że kłopoty na Ukrainie nie mają przełożenia na liczbę miast organizatorów w Polsce. Co najwyżej, byłby to wariant 4 (PL)+2 (UA) albo 4+1. Natomiast Kraków musiałby liczyć na konkretne potknięcie, któregoś z polskich miast.
Niemniej ... może należałoby naciskać nieformalnie na struktury UEF-y. Musieliby to zrobić osobnicy z PZPN-u oraz zapewne z Ministerstwa Sportu (w tym ostatnim przypadku ... powiązania partyjne nie są bez znaczenia więc może dałoby się "coś zrobić?").

Jest dokładnie tak jak piszesz,jednakże ostatnio na konferencji Platini powiedział że jeżeli nie wyrobi się stolica Ukrainy to mistrzostw tam nie będzie na pewno bo to nie dopuszczalne i takiej idei trzyma się UEFA,pytanie tylko co w takim przypadku ? Nie sądzę że do rozegrania tylu meczów starczyłyby 4 stadiony - to chyba nie wykonalne organizacyjnie po prostu.UEFA moim zdaniem zrobi wszystko żeby stolica Ukrainy się wyrobiła - nie pozwoli sobie na kompromitacje i zmienianie wszystkich znaczków nazw plakatów itp...

Kuba 09.04.2010 00:13

tym niemniej pewien nieformalny lobbing nie zaszkodzi

tak samo jak wysyłanie listów do UEFA etc

lepsze to niż później plucie sobie w brode

WislaFan123 09.04.2010 01:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DoggTS (Post 882166)

U nas jest problem wlasnosciowy (kto jest operatorem itp), dlatego nikt nie skladal ofert, ale wydaje sie ze jest wszystko podpisane, bo jak inaczej mogloby to byc w gazecie - z marcowego Forbesa

http://img163.imageshack.us/img163/6452/dsc1719x.jpg

PS. Co za idiota podpisal Północna, jak to jest południowa... niby szczegół a jednak...

PiotrG 09.04.2010 04:44

A to przypadkiem nie chodzi o powierzchnię na wschodniej? :lol:
Cytat:

I tak miałby figę z makiem. Wisła sama nie zagospodarowałaby powierzchni komercyjnych bo to koszt, a ewentualny wynajem ich komuś to też ryzyko, że się nie zwróci to co Wisła płaci miastu.
Zresztą co tutaj gdybać, jak miasto chciało aby Wisła sypnęła grube miliony do budowy jak chce być operatorem, ŻADEN klub w Polsce by na takie cud warunki nie poszedł. Gdyby miasto wybudowało przynajmniej kioski gastronomiczne, to Wisła bez większych oporów by je wynajęła razem z powierzchnią sportową, z tego można odnieść realny zysk, a że miasto ich nie wyposaży a Wisła na to nie ma pieniędzy to nic dziwnego, że ich nie wynajmie.
To nie jest tak, że Wisła nie może zarobić na stadionie - wysoka frekwencja na każdym meczu i powinno być bez problemu. Wypadłoby zacząć już wynajmować skyboxy, tylko nie wiadomo jeszcze kto za to będzie odpowiadał. Przy takiej ich ilości można zarobić na nich miliony. Wiśle brakuje ludzi odpowiedzialnych za marketing, oczywiście odpowiedzialnych do tego. Wystarczyłoby tylko rozdmuchać to odpowiednio a ze skyboxów byłaby kasa rok rocznie na niezłe transfery.

Arapaho 09.04.2010 08:50

Generalnie zgadzam się z tym ze na warunkach Gminy Wisła nie powinna była przyjąć dzierżawy całego obiektu .Małe - ale - jest takie że Wisła a przede wszystkim Cupiał mieli przynajmniej 1,5 roku żeby rozmawiać,lobbowac,naciskać-tak aby mieć jak najkorzystniejsze warunki.Do tego propagowac budowę w całej południowej Polsce - tak żeby się nią interesowała szeroka grupa ludzi a nie tylko stali bywalcy R22.Nie zrobili nic.Powiem więcej brak działu Marketingu i prezesa S.S.A na 4 miesące przed otwarciem stadionu jest bardzo wyraźnym sygnałem że właścicel nie traktuje klubu priorytetowo- wręcz nie ma dla niego czasu i serca
Czy da się na części komercyjnej zarobić? JAkby sie nie dało to by nie był nikt zainteresowany- a jednak ktos jest.

FraMat 09.04.2010 10:51

Dla mne Arapaho ma 100% racji.
Jesli klub chce się rozwijać musi mysleć nie tylko o najbliższym meczu.
W Lyonie powstał holding OL skupiający wiele firm pracujacych pod marką OL i zarabiających pieniądze dla klubu.
Tymczasem w Wiśle, ani nawet w Telefonice nikt o tym chyba nie mysli.
Ot, najważniejsze żeby Wisła miała gdzie grać, żeby wydrukować plakat na najbliższy mecz i przyciągnąć dwóch, trzech dodatkowych kibiców (albo wykazać sie przed nad-prezesem, że coś tam się robi, no bo są plakaty)

pan_premier 09.04.2010 11:21

ale i my nie jesteśmy bez winy.
pozwalamy na to, żeby nasz klub był kąskiem dla ludzi pokroju Placzyńskiego.

pseudoprezes Wilczek miał luz, bo był miękki i coś tam kibicom tez dał więc miał spokój.

i jak zawsze dochodzimy do punktu: czy powinniśmy całowac Cupiała po nogach za to , ze mamy to czego nikt w Polsce nie ma, czy powinniśmy otwarcie go krytykowac za kolejne stracone szanse i fatalne decyzje.

Organizacyjnie będa niedługo biły nas wszystkie kluby, a my musimy tylko liczyc na to, ze przy okazji jakiejs głupiej decyzji trafi nam się mądry człowiek (

Bartii 09.04.2010 11:48

problemem Wisly jest to ze wciaz organizacyjnie jestesmy jednym z najlepszych w Polsce, podkreslam w Polsce... natomiast na tle innych krajow jestesmy bardzo do tyłu i nic w tym kierunku nie robi. Osiedli na laurach, maja wygodne stołki, kase i wszystko jakos to kreci, gdyz nie ma presji aby cos poprawiac w tym kierunku...

SpoXsteR 09.04.2010 13:16

lampy oświetleniowe ..?
http://i41.tinypic.com/2i70n9.jpg

MatMario 09.04.2010 13:21

Liczyłem jakiś czas temu że stadion, a za nim koszty jego utrzymania wygenerują w SSA jakiś ciąg na to zeby organizacyjnie się rozwinąć, zmienić. Teraz można powiedzieć że nic takiego nie nastąpiło. Co gorsza sytuacja wygląda jeszcze gorzej niz te kilka miesięcy temu. Bez sponosra, żyjąc zdnia na dzień, bez żadnej wizji jutra. Z nastwieniem wyrwać jak najtaniej część stadionu, zby przypadkiem nikt od nas za dużo nie wymagał...

Chciałbym zmiany właścicielskiej w klubie, jednak przed tym mam cholerne obawy patrząc po ludziach którzy mogliby być tym zainteresowani.. I tak myśle gdzie dziś byśmy byli gdyby to nastąpiło 3 lata temu, a stalibyśmy się własnością firmy developerskiej...

crazykaro 09.04.2010 13:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 882492)
lampy oświetleniowe ..?
http://i41.tinypic.com/2i70n9.jpg

Wygląda na to że tak :D

filip74 09.04.2010 13:49

crazykaro
Pewnie jesteś na bieżąco , no ale jakbyś wcześniej nie zauważył w kurniku warszawskim zaczęli układać Twój ulubiony wzór . Z napisu Legia mają już przykręcone foteliki E parę fotelików G i całe I.

mIcHaL666 09.04.2010 16:04

Może mi ktoś powiedzieć kiedy ruszy procedura odbioru trybuny C? Jeśli obiecują gotową na połowę lipca to chyba w okolicach połowy kwietnia powinni startować, żeby ze wszystkim zdążyć (3 miesiące mają trwać odbiory na Lechu, u nas pewnie też w przybliżonym czasie tyle samo)?

crazykaro 09.04.2010 17:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filip74 (Post 882505)
crazykaro
Pewnie jesteś na bieżąco , no ale jakbyś wcześniej nie zauważył w kurniku warszawskim zaczęli układać Twój ulubiony wzór . Z napisu Legia mają już przykręcone foteliki E parę fotelików G i całe I.

Jak jesteś taki mądry to sobie zobacz na stronkę który wzór jest najwyżej oceniany a gdzie się znajduje ten wybrany:
http://stadionwisly.info/kolorystyka_krzeselek
I czemu stadion Legii nazywasz kurnikiem skoro ma taką samą pojemność jak nasz i wygląd zbliżony?

A ten gradient można było zrobić czerwono-niebieski z białym napisem "Wisła" na 1. piętrze i drugiego takiego byś nie uświadczył.

Trybuna po deszczu w 2/3 sucha więc powoli kończą ten dach uszczelniać

Za chwilę program o stadionach w TVP Kraków

mikereg 09.04.2010 22:46

Hej I co tam bylo w tym programie na krakowie. dajcie znac albo jak ktos wie gdzie mozna to ogladnac albo sciagnac bede wdzieczny.

crazykaro 09.04.2010 22:58

^^ Jak będzie to tutaj http://www.tvp.pl/krakow/sport/krakowskie-stadiony
Strasznie nudzili, żadnych konkretów. Czekam na dzień otwarty

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl