![]() |
Ale mnie nie obchodzi co moge obejrzec w TVP i TVN, mnie obchodzi to ze obie stacje powinny byc apolityczne i nie robic ludziom z rozumu wody. Telewizje powinny byc bezstronne i pokazywac prawde a nie manipulowac ludzmi. Takie jest moje zdanie.
|
Z TVN to jest propaganda, ja uważam że ona jest bardzo łaskawa dla Pisu , osoby sympatyzujace z Pis teoretycznie i praktycznie mogliby wziąść na cel Polsat , Superstacje , Tele 5 ....
Podstawową różnicą jest to że w TVP pościągali sługusów i ta tv była i miała mieć charakter jednoznacznie partyjny . W telewizjach prywatnych , zatrudnia się dziennikarzy a nie sługusów . Puls przykładowo jest typowo Pisowski , ale to nigdy nie bedzie tv na taka skale jak Polsat , TVN czy Superstacja . Skrajności -jak wskazuje nazwa są na skraju rzeczywistości , zostaje masa przestrzeni . A tylko z centrum widać całość , każda całość ma centrum na którym się opiera , prawda jest po środku, prawda to całość - na pewno nie jest po Pisowskiej stronie , na skraju . Po prostu coś co jest przedtawiane z Pisowskiego punktu widzenia ( skrajnego punktu ) nie może być obiektywne |
Zgadzam się tu w pełni z Listkiem. Jaroo nie może być tak, że telewizja publiczna jest publiczną tylko z nazwy. Ja również płacąc podatki nie życzę sobię Pisowskiej propagandy w tv - własnie przez to stare mohery głosują na Jarka, bo w głowie takie stare babki mają już mało i są podatne na manipulacje jak nikt inny. A jeżeli chodzi o TVN i inne prywatne tv to uważam, że wolnosc Romku w swoim domku... Ciekawe, czy jak masz swój pokój to nie wkurzyłoby Cię jakby wszystko co masz w danym miejscu ktos przyszedł i przeniósł na inne... Wybacz, ale to prywatna firma jak każda inna i gówno powinno Cie obchodzić jak postępują - nie chcesz nie oglądaj. A płacąc abonament mam prawo do oglądania tvp niezależnej i tyle - przemysl to bo wypowiadasz się w każdym temacie i wydaję mi się, że siłą rozpędu piszesz już niektóre posty. No offence:)
|
Cytat:
Przeczytaj sobie dobry artykuł z Rzepy o tym jak wygląda to w USA. Wyraźny podział na NBC, ABC, CBS, CNN, a z drugej strony Fox News i "nowe media". http://www.rp.pl/artykul/238803,410367.html |
No ale ja place abbonament Cyfrowego Polsatu i odbieram tvn i dlaczego chca mna manipulowac? Tez utrzymuja sie z mojej kasy i co?
Piszesz wolnosc Romku w swoim domku, ale moim zdaniem wlasnie zle myslisz. To ze to jest prywatna tv to MOIM ZDANIEM nie upowaznia ich do tego zeby sobie kreowali swoja wizje swiata i na klamstwo mowili ze to jest prawda. Moze Wam to nie przeszkadza, ale mi tak i chyba moge miec swoje zdanie? EDIT: Cytat:
|
Teraz TVP zostanie odPOlityczniona, to dopiero będzie fajnie. Jak do tej pory byli Pospieszalski, Lis czy Żakowski, to teraz już nikt niePrawOmyślny nie będzie mieć wstępu na antenę.
|
Cytat:
|
Jaroo, ale po co używasz takich zwrotów jak "szmaciarze"? Ja też nie przedapadam z jednym i drugim ugrupowaniem, ale mam do nich szacunek. Wiem, że obecnie popiera ich ok. 80% głosujących, czyli blisko połowy obywateli naszego kraju. To jednak znacząca część społeczeństwa i powinno się o tym pamiętać. Ludzie łykają różne rzeczy bo widać są one zbieżne z ich poglądami. Jedni są bardziej przywiązani do tradycji, historii i religii, a drudzy mają to w poważaniu prowadząc aktywny tryb życia bez zawracania sobie głowy takimi sprawami. Są też ludzie, którzy mają poglądy pośrednie i właśnie oni dostrzegają, że ani Jarek ani Donek nie są tacy różowi jakby się mogło wydawać.
A czym jest dla Ciebie manipulacja? Czy nie wpuszczenie JKM do studia i montowanie jego wywiadów, czy stronnicze "Szkło kontaktowe"? |
Cytat:
|
Cytat:
Każda tv nie pisowska która jest ogólnopolska , z natury rzeczy będzie bliżej postrzegania PO , nie ma innej możliwości . Skrajna Prawica , bądz skrajna lewica mogłaby ci podpasować , coś takiego mogłoby być bliżej Pis . |
Cytat dla tych którzy twierdzą że jeśli prywatna TV to wszystko jej wolno. Przeczytajcie i przemyślcie:
Że to niby media prywatne, a więc wolno im wszystko? Czy oznacza to, że producentów prywatnych nie obowiązują żadne zasady? Jeśli od dostarczycieli usług medycznych, gastronomicznych czy tekstylnych oczekujemy trzymania się standardów, to dlaczego tego samego nie możemy wymagać od dostarczycieli usług medialnych? |
Cytat:
|
Cytat:
Z tymi mediami prywatnymi to tak naprawde propaganda Pisowska i nic więcej . |
Cytat:
|
Wydaję mi się , że bardziej mu chodziło o to,że pomimo posiadania przez Ciebie TVN w pakiecie, wcale nie musisz go oglądać.Telewizja publiczna jest siecią szeroko dostępną w naszym kraju.Jest nadal w Polsce mnóstwo miejsc w których odbierane są tylko 1 oraz 2.
Do tego trzeba dodać przyzwyczajenia ludzi starszych.Na przykładzie mojej babci.Zamówiliśmy jej kablówkę, obecnie ma ponad 30 kanałów.Co z tego, ona nadal ogląda tylko telewizję publiczną.Takie przyzwyczajenie, ponieważ przez dużą część jej życia tylko ta telewizja była dostępna.I najlepsze jest jak dzwoni i mówi jak to w programie nic nie ma :D (no tak jak się ogląda tylko 2 kanały nic dziwnego). |
Cytat:
Dalej w jednym z wcześniejszych postów rzekłeś, iż TV Puls jest PiSowska mógłbyś to poprzeć jakimś argumentem, typu podać tytuł proPiSowskiego programu publicystycznego tudzież informacyjnego w tej telewizji?? |
Niektórzy pro-pisowcy zachowują się tak że po oglądnięciu TVP wydaje im się że każda inna stacja telewizyjna jest pro PO. Ale tak naprawdę po oglądnięciu TVP zakrzywiona jest rzeczywistość widza a co za tym idzie skrzywione jest jego patrzenie na świat i na inne stacje telewizyjne. Ale jeśli ktoś wierzy w obiektywność telewizji publicznej to cóż się spodziewać po takiej osobie że inne stację będzie postrzegał na zasadzie szerzenia herezji i kłamstw. Z wiarą nie wygrasz w starciu na argumenty (nawet jeśli jest to wiara w obiektywne media publiczne)
|
Wysyp kosmitow. Moze zajmiecie sie niektorzy czyms innym? I wazcie slowa bo w koncu sie zaczna bany.
|
Cytat:
Ja prosze grzecznie, wskaz mi dokladnie gdzie niby wracamy do PRL? |
http://i50.tinypic.com/2z53gwy.jpg
Taka ciekawostka. Zestawienie wyników wyborów i zdawalności matury. Gdzie jest Polska A, a gdzie Polska B? ;) |
Wyborcom Bronisława Komorowskiego gratuluję doborowego towarzystwa.
"W aresztach i zakładach karnych Bronisław Komorowski zdobył 91,9 proc. poparcia. Jego rywal z drugiej tury wyborów prezydenckich, Jarosław Kaczyński, uzyskał 8,1 proc. głosów - podał Centralny Zarząd Służby Więziennej." http://wybory.onet.pl/prezydenckie-2...ktualnosc.html Dla porównania, wśród żołnierzy w Afganistanie ponownie wygrał Jarosław Kaczyński. |
Cytat:
edytka: Nie. Po prostu dostosowanie się do poziomu, jak mniemam spowodowanego frustracją. edytka2: Może ktoś pokusi się o zestawienie głosów wśród mafii księży katolickich... |
Cytat:
A co do tych wykresów powyżej to niby ta zachodnia Polska taka nowoczesna i sto lat przed 'wschodem'... Biorąc pod uwagę te wykresy można z tym dyskutować... |
To już nie jest temat polityczny.
|
http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=8528
Cytat:
Oficjalne: Jarosław Komorowski - 8,933887 mln Jarosław Kaczyński - 7,919134 mln |
Swoją drogą 'telefoniczni' znów się lekko skompromitowali ,tylko tym razem w drugą stronę.Dali 2 % różnicy, było 6.Tak mi się wydaje że po poprzedniej wtopie to ten sondaż podrasowali ręcznie - w stylu wyszło 54-46..cholera znów Kaczor będzie niedoszacowany - ucinamy Komorze 3 i dajemy Jarkowi :lol:
|
Cytat:
|
"Zdaniem Palikota należy w tej sprawie szukać odpowiedzi na szereg pytań: Czy zostały pobrane próbki krwi z ciała Lecha Kaczyńskiego? Czy w dniu katastrofy prezydent znajdował się pod wpływem alkoholu? Dlaczego Lech Kaczyński spóźnił się o 25 minut? O czym rozmawiali z Jarosławem Kaczyńskim przed katastrofą? Dlaczego Jarosław Kaczyński w Smoleńsku nie zidentyfikował ciała Marii Kaczyńskiej? Czy nie było presji na pilota, by lądować w złych warunkach atmosferycznych?"
Jestem ciekawy kiedy tego debila PO wywali na zbity pysk bo im ostra siare robi :D |
Podejrzewam, że prędzej będziemy świadkami rozpadu całej Platformy na jakieś frakcje czy coś podobnego, aniżeli out Palikota z PO :)
|
jak się okazało nie każdy góral to zaściankowy idiota :D
brawo, brawo, brawo :D teraz w końcu nadszedł czas na budowanie lepszej Polski! Koniec MoherPower! Koniec GeyKler! :) |
Cytat:
|
Z wykopu
Ustawa z dnia 27 września 1990 r. o wyborze Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej z dnia 27 września 1990 r. o wyborze Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej. (tekst ujednolicony przez Krajowe Biuro Wyborcze, źr. pkw.gov.pl) (...) Art. 68. 1. Na podstawie wyników ustalonych w protokole głosowania Państwowa Komisja Wyborcza stwierdza, w drodze uchwały, wynik wyborów na Prezydenta Rzeczypospolitej. 2. Uchwałę, o której mowa w ust. 1, Państwowa Komisja Wyborcza przekazuje niezwłocznie Marszałkowi Sejmu i urzędującemu Prezydentowi Rzeczypospolitej oraz wręcza nowo wybranemu Prezydentowi Rzeczypospolitej. Combo ;) |
Cytat:
Czekam więc na jakieś badania mówiące o tym, że na wschodzie na Kaczora głosuje więcej emerytów i mniej młodych, niż na zachodzie. |
mogę to poprzeć własnymi doświadczeniami i obserwacjami :)
Jestem ze wschodu Polski, jak i moi koledzy ze studiów, a studiujemy w Krakowie (tutaj wygrał Bronek):) Wszyscy głosowaliśmy za Bronkiem, a w naszych miejscowościach mimo wszystko wygrał Kaczyński 60 do 40 i 80 do 20.. Jesteśmy z małych miejscowości, gdzie studentów (dobrych uczelni) można liczyć w jednostkach... |
Ale zobacz że w skali całej Polski w grupie tych najmłodszych Kaczor dostał ok. 45%. Jakby na wschodzie głosowało na niego, powiedzmy, tylko 35%, to na zachodzie musiałby wygrać w tej grupie wiekowej :) Mało prawdopodobne. Myślę że we wschodniej Polsce wśród młodzieży musiało być mniej więcej 50-50.
Obserwacje obserwacjami, ale ekstrapolacja sytuacji z własnej gminy na całą ścianę wschodnią to raczej nadużycie :) Swoją drogą, z tą interpretacją, że ludzie są biedni, więc lepiej się uczą, to też niefortunny pomysł. Województwo małopolskie jest zamożniejsze niż warmińsko-mazurskie czy zachodniopomorskie, a wyniki matur lepsze. Wynik Jarka też. :) |
Cytat:
Tyle w temacie. ps. wydźwięk mojej wypowiedzi jest celowo przejaskrawiony, mam nadzieję, że nikt nie odbierze tego inaczej. |
Cytat:
Uzyskanie statusu studenta już dawno przestało być wyznacznikiem posiadanej inteligencji a uzyskanie tytułu magistra wcale nie wiąże się z odebraniem starannego wykształcenia. Ciekawe ile z osób głosujących na szanownego Bronisława interesuje się polityką "od wielkiego dzwonu" i zagłosowałoby na jakąkolwiek inną postać wystawioną przez PO. Ehh już dawno przestały się liczyć rzetelne argumenty, tylko słowa klucze i medialna propaganda. |
Cytat:
idziemy do Krakowa.. widzimy, że świat może być fajniejszy, lepszy, przyjaźniejszy.. z wieloma atrakcjami.. i powiedz mi jak tu nie zmienić zdania na temat NAMAWIANIA księży do głosowania za Jarkiem Kaczyńskim? Jesteś z Krakowa, więc nawet nie wiesz jakie zacofanie panuje na wsiach i w małych miejscowościach, Ty tutaj masz wybór głosowania za JK lub BK.. my tam nie mamy.. bo na każdym kroku wszystko co PO jest wyklinane i żyjąc w takiej obłudzie nie dziwię się, że ta mniej wykształcona część społeczeństwa, która zostaje na wschodzie głosuje tak jak głosuje - bo nie wie, że może być lepiej. |
Nie jeden wyksztalcony jest idiota w czystym tego slowa znaczeniu i nie jeden czlowiek ktory nie ukonczyl wyzszych uczelni jest o wiele madrzejszy od takiego.
EOT. |
Cytat:
Ja bardzo bym prosił o wskazanie kilku argumentów jakie przemówiły za oddaniem głosu na Wąsa w Twoim przypadku. I proszę mi oszczędzić wszechobecnego pieprzenia o zgodzie narodowej :). Czekam na rzetelnie uzasadnione i racjonalne argumenty ;). Sam obracając się jeszcze w środowisku studenckim, ale nie tylko, jestem załamany świadomością polityczną,a raczej jej brakiem, wśród moich kolegów i koleżanek już studia kończących. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:47. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl