Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Arked 18.06.2014 11:28

Czy my mamy dwóch bocznych pomocników w kadrze? Tak mi się wydaje. Bo Boguski, Garguła czy Jankowski to na boki się kompletnie nie nadają. Po rozczarowaniu Szewczykiem chyba nie ostał się nawet żaden młody zawodnik na tą pozycję. W środku pomocy też się mocno przerzedziło. Wygląda na to, że będziemy grać 4-4-2. Słabo to wygląda. No ale jak bida to bida.

Grantar 18.06.2014 12:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1365136)
Elitarny skład dla elitarnych klientów.

skład jest pewnie taki na jaki Wisłę stać.
Nie kibicujesz bo czujesz się zbyt elitarny by kibicować takiemu składowi ...
OK nie kibicuj ...

Tylko nie wyzłośliwiaj się w stosunku do tych, którzy pozostali aby dopingować .
Kochasz Wisłę .... inaczej ...

brylant17 18.06.2014 12:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1365131)
Czyli kadra praktycznie zamknieta....bogactwo az się wysypuje...

"...W tym krótkim czasie udało nam się zrobić sporo, czym przykładem są Ci panowie..."

Boże i Ty to widzisz....

aż mi się przypomniało bogactwo sku...ny

https://www.youtube.com/watch?v=NI5AKuY3dwk

Podsumowując do Wisły przychodzą/przyszli/odeszli

Przychodzą:

Lewy obrońca prawdopodobnie Popchadze 90%
Lucas 100%
środkowy pomocnik Dawid Plizga chodź transfer nie pewny 70%

Przyszli:
Buchalik
Jankowski

Odchodzą

Miśkiewicz 95%
Jovanović ?% zależy od badań
Brożek Piotr?%

Potrzeba:
drugi Bramkarz
prawy obrońca
środkowy obrońca
pomocnik środek
napastnik ?

Pierwsza 11 wg mnie:

Buchalik,Popchadze/lub kto inny,Głowacki,Jovanović ?/Dudka,Burliga/prawy obrońca,DG77,Stilić Guła,Sarki,Jankowski,Brożek

Ławeczka:Bieszczad,Brożek,Czekaj,Stjepa,Lucas,Pliz ga ( o ile przyjdzie) Żemło,Zając

dupy nie urywa może grupa mistrzowska była by

nairda116 18.06.2014 14:04

To chyba skład gdzieś w okolicy połowy sezonu, bo na początek Głowacki i Jovanović odpadają...
Z resztą z Brożkiem (Piotrem) raczej nie przedłużą

Dariook 18.06.2014 14:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 1365166)
skład jest pewnie taki na jaki Wisłę stać.
Nie kibicujesz bo czujesz się zbyt elitarny by kibicować takiemu składowi ...
OK nie kibicuj ...

Tylko nie wyzłośliwiaj się w stosunku do tych, którzy pozostali aby dopingować .
Kochasz Wisłę .... inaczej ...

Ja nie kibicuję składowi czy wieszakom. Ja kibicuję Wiśle.

I to ja się powinienem czuć zdołowany. Przecież skład jest elitarny dla takich elitarnych jak ty. Mnie nie uwzględniono w budzecie.

Jak już pozostałeś dopingować to chociaż rób to dobrze. Nie wiem, czy żryć w domu nie dają lub żrecie tyle kiełbach że usta full zapchane więc może dlatego brzmicie jak chórek gregoriański?
Może pomyślicie o jakiś megafonach, np. takich jak na procesjach i pielgrzymkach używają zakonni księżą.

PhantomRanger 18.06.2014 14:43

Jeżeli mają zamiar sprowadzać jakieś 30 letnie wynalazki z egzotycznych lig, niech dadzą te pół roku pograć młodym. Może akurat pójdą śladami Chrapka, a nie Czekaja. Trenowanie u boku Głowackiego czy Pawła Brożka dla tej dwójki może wyjść tylko na +. Tylko niech Smuda da im szanse.

63.5 Kg 18.06.2014 15:03

A Twitter Wojtowicz z PS poinformowal ze Piotr Brożek out...
Klopot bogactwa coraz większy...

huberix 18.06.2014 15:16

Akurat odejście Pietii to duży plus. Na sam początek wiosny nawet grał ok i wydawało się, że może być dobry na LO, ale potem zaczął znów grać dno.

Davss875 18.06.2014 15:21

Wie ktoś co sie dzieje z Burasem? Podobno odszedł z Siarki? Czemu nie wrócił do nas? Zastapiłby Chrapka. Nie mamy wielu piłkarzy, może by się rozwinał.

Valandil 18.06.2014 15:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez huberix (Post 1365208)
Akurat odejście Pietii to duży plus. Na sam początek wiosny nawet grał ok i wydawało się, że może być dobry na LO, ale potem zaczął znów grać dno.

Duży plus? Powiedz mi proszę ilu lewych obrońców mamy obecnie w kadrze?

wolfy 18.06.2014 15:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Valandil (Post 1365210)
Duży plus? Powiedz mi proszę ilu lewych obrońców mamy obecnie w kadrze?

Bez Piotrka? Darka Dudkę, który jest też drugim prawym obrońcą, drugim/trzecim stoperem i drugim defensywnym pomocnikiem :lol:
Trzeba chłopaka sklonować :haha:

huberix 18.06.2014 15:32

Lepiej dać zagrać młodemu niż Pietii - Różnicy nie będzie prawie żadnej.

Smuda mówił, że Buras sie w 2 lidze nie pokazał, ale dostanie szanse i ma przepracować prawdopodobnie cały okres przygotowawczy z 1 drużyną.

dawiss 18.06.2014 15:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1365206)
A Twitter Wojtowicz z PS poinformowal ze Piotr Brożek out...
Klopot bogactwa coraz większy...

Dorzuc sie do transferow i skoncz marudzic jak stara baba...

serek.c2 18.06.2014 15:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dawiss (Post 1365214)

No rzeczywiście - za Brożka trzeba wyłożyć grube miliony...

63.5 Kg 18.06.2014 15:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dawiss (Post 1365214)

Pocaluj mnie w d... i przestan pieprzyc...

AYALA 18.06.2014 16:15

Szkoda że z Pietii zrezygnowano bo za free ciężko uważam kogoś lepszego znaleźć no chyba że Franz planuje sprowadzić Popkhadze z Jagi .Gruzin to twardo grający defensor,ciężki do przejścia a przy tym nieźle potrafi grać w ofensywie

huberix 18.06.2014 16:37

''Szanse na to, że Dawid Plizga trafi latem do Wisły Kraków, zmalały niemal do zera. Biała Gwiazda ma zastrzeżenia co do stanu jego wyeksploatowanego organizmu.'' - Sportowe Fakty

Moim zdaniem szkoda. żydki zaryzykowali w Nowaka i się im opłaciło. Później już coś z nim było nie tak, ale gdyby nie on to parchy by spadły. Plizga by się dużo bardziej nadawał na skrzydło niż Sarki.

Babba 18.06.2014 16:39

Oddłużyć,przetrwać,sprzedać --> cele Wisły na najbliższe parę lat. Nie ma co się oszukiwać. Grubemu siedzi prokuratura na karku, z Wisłą mu nie po drodze. Władze w TF przejmuje powoli córka, dla której klub to kula u nogi.
Generalnie nic tylko się cieszyć. Oby nowy właściciel był kimś rozsądnym..kimś kto wreszcie stworzy akademię.
Zagłębie Lubin pomimo obecnej wpadki, za 10 lat będzie rzezać,a my wtedy będziemy startować.

arti 18.06.2014 17:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez huberix (Post 1365226)
''Szanse na to, że Dawid Plizga trafi latem do Wisły Kraków, zmalały niemal do zera. Biała Gwiazda ma zastrzeżenia co do stanu jego wyeksploatowanego organizmu.'' - Sportowe Fakty

Moim zdaniem szkoda. żydki zaryzykowali w Nowaka i się im opłaciło. Później już coś z nim było nie tak, ale gdyby nie on to parchy by spadły. Plizga by się dużo bardziej nadawał na skrzydło niż Sarki.

Czytaj Sarki zostaje i nie ma pieniędzy na kontrakt dla Plizgi...
Smuda znów zgłasza chęć udziału w Mazurskich Nocach Kabaretowych
Temat Plizgi wypływa - "jak go miałem w Zagłebiu to był profi, świetny chłopak" blablabla
Nie ma kasy, idzie wersja, że zniszczony fizycznie grajek - "miał dwie operacje obojczyka, także kolana. za sobą dużo operacji".

Czekam na opowieści jak to Lucas ma większy potencjał od Chrapka, a Buchalik jest lepszy od Miśka... oby.

szprotson 18.06.2014 17:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davss875 (Post 1365209)
Wie ktoś co sie dzieje z Burasem? Podobno odszedł z Siarki? Czemu nie wrócił do nas? Zastapiłby Chrapka. Nie mamy wielu piłkarzy, może by się rozwinał.

a czemu o Bruda sie tak nie martwisz?

Zastąpiłbym Chrapka tak jak Sikorski zastąpił Brożka.

wolfy 18.06.2014 17:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1365233)
a czemu o Bruda sie tak nie martwisz?

Zastąpiłbym Chrapka tak jak Sikorski zastąpił Brożka.

Gerrard w drużynie może być tylko jeden. Ewentualnie Gerard.

cfa 18.06.2014 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Babba (Post 1365227)
Oddłużyć,przetrwać,sprzedać --> cele Wisły na najbliższe parę lat. Nie ma co się oszukiwać. Grubemu siedzi prokuratura na karku, z Wisłą mu nie po drodze. Władze w TF przejmuje powoli córka, dla której klub to kula u nogi.
Generalnie nic tylko się cieszyć. Oby nowy właściciel był kimś rozsądnym..kimś kto wreszcie stworzy akademię.
Zagłębie Lubin pomimo obecnej wpadki, za 10 lat będzie rzezać,a my wtedy będziemy startować.

Ciężko na tą chwilę powiedzieć czy będzie nowy właściciel oby tylko Wisła nie skończyła jak Polonia albo ŁKS.
Co do Zagłębia to puki tam będę prezesi z politycznego rozdania, nic albo mało będzie z tego klubu. Wystarczy spojrzeć jaką kasę wydaja na JAKICH zawodników.

AntyMod 18.06.2014 21:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 1365262)
Ciężko na tą chwilę powiedzieć czy będzie nowy właściciel oby tylko Wisła nie skończyła jak Polonia albo ŁKS.
Co do Zagłębia to puki tam będę prezesi z politycznego rozdania, nic albo mało będzie z tego klubu. Wystarczy spojrzeć jaką kasę wydaja na JAKICH zawodników.

A u nas jacy sa prezesi i ludzie decyzyjni w klubie ?????

Babba 19.06.2014 00:20

Prawda. Mają problem w Lubinie z prezesami, lecz mi chodzi o podwaliny jakie tam się tworzą, czyli akademię piłkarską, która miele na pełnych obrotach.
Swoją drogą w zeszłotygodniowym Przeglądzie Sportowym Boniek rzekł,że za szkolenie odpowiadają kluby. Póki one się za to nie wezmą to nie będzie poprawy.....ehhh a człowiek liczył,że wzorem federacji niemieckiej,belgijskiej itp. PZPN się weźmie wreszcie do roboty,a tu kicha. Po co się męczyć.

Dariook 19.06.2014 00:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1365265)

No a u nas jest bednarz, Kapka i Franciszek Smuda...Chłopy mają za zadanie awansować do LM, chyba z Widzewem...Bednarz uruchomił kontakty i być może wkrótce sponsorem Wisły zostanie Daewoo...jeśli nie oni to franek ma w zapasie renomowaną Bakome, która wykłada milon marek niemieckich.
Dresy adasia bardzo dobre Bakoma robi. Trener Smuda ma trzy komplety, a tyle lat śmiga w pierwszym i to treningowym. Małżonka trenera bardzo je sobie chwali, nie farbują w praniu więc z obrusami prać można.

cfa 19.06.2014 10:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1365265)

W sumie fakt, nie są wiele lepsi.
Co do Bońka to też się spodziewałem czegoś więcej, ale ja wziął sobie Koseckiego na wiceprezesa to cóż, tak jakby związał sobie nogi w kolanach ...

JacobCFC 19.06.2014 11:53

Więc zostajemy bez lewego obrońcy na ten moment. Teraz pozostaje czekanie od której kolejki dyzma zacznie narzekać, że nie ma kim grać. Hmm może już od 1?

sayek89 19.06.2014 12:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JacobCFC (Post 1365303)
Więc zostajemy bez lewego obrońcy na ten moment. Teraz pozostaje czekanie od której kolejki dyzma zacznie narzekać, że nie ma kim grać. Hmm może już od 1?

Zakontraktują Gruzina z Jagi i będziemy mieć jednego nominalnego lewego obrońcę na cały sezon. No i jeszcze przecież Dudka może grać na lewej i sprawa załatwiona.

orm 19.06.2014 12:07

Dudka może też grać na środku obrony i defensywnego pomocnika - szkoda że nie jednocześnie

gypsy 19.06.2014 12:10

Moim zdaniem w obecnej sytuacji trzeba zakontraktować dwóch lewych obrońców. Odszedł Buni, odszedł Piotrek Brożek, więc w ich miejsce MUSI ktoś przyjść.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:23.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl