![]() |
|
Czy my mamy dwóch bocznych pomocników w kadrze? Tak mi się wydaje. Bo Boguski, Garguła czy Jankowski to na boki się kompletnie nie nadają. Po rozczarowaniu Szewczykiem chyba nie ostał się nawet żaden młody zawodnik na tą pozycję. W środku pomocy też się mocno przerzedziło. Wygląda na to, że będziemy grać 4-4-2. Słabo to wygląda. No ale jak bida to bida.
|
Cytat:
Nie kibicujesz bo czujesz się zbyt elitarny by kibicować takiemu składowi ... OK nie kibicuj ... Tylko nie wyzłośliwiaj się w stosunku do tych, którzy pozostali aby dopingować . Kochasz Wisłę .... inaczej ... |
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=NI5AKuY3dwk Podsumowując do Wisły przychodzą/przyszli/odeszli Przychodzą: Lewy obrońca prawdopodobnie Popchadze 90% Lucas 100% środkowy pomocnik Dawid Plizga chodź transfer nie pewny 70% Przyszli: Buchalik Jankowski Odchodzą Miśkiewicz 95% Jovanović ?% zależy od badań Brożek Piotr?% Potrzeba: drugi Bramkarz prawy obrońca środkowy obrońca pomocnik środek napastnik ? Pierwsza 11 wg mnie: Buchalik,Popchadze/lub kto inny,Głowacki,Jovanović ?/Dudka,Burliga/prawy obrońca,DG77,Stilić Guła,Sarki,Jankowski,Brożek Ławeczka:Bieszczad,Brożek,Czekaj,Stjepa,Lucas,Pliz ga ( o ile przyjdzie) Żemło,Zając dupy nie urywa może grupa mistrzowska była by |
To chyba skład gdzieś w okolicy połowy sezonu, bo na początek Głowacki i Jovanović odpadają...
Z resztą z Brożkiem (Piotrem) raczej nie przedłużą |
Cytat:
I to ja się powinienem czuć zdołowany. Przecież skład jest elitarny dla takich elitarnych jak ty. Mnie nie uwzględniono w budzecie. Jak już pozostałeś dopingować to chociaż rób to dobrze. Nie wiem, czy żryć w domu nie dają lub żrecie tyle kiełbach że usta full zapchane więc może dlatego brzmicie jak chórek gregoriański? Może pomyślicie o jakiś megafonach, np. takich jak na procesjach i pielgrzymkach używają zakonni księżą. |
Jeżeli mają zamiar sprowadzać jakieś 30 letnie wynalazki z egzotycznych lig, niech dadzą te pół roku pograć młodym. Może akurat pójdą śladami Chrapka, a nie Czekaja. Trenowanie u boku Głowackiego czy Pawła Brożka dla tej dwójki może wyjść tylko na +. Tylko niech Smuda da im szanse.
|
A Twitter Wojtowicz z PS poinformowal ze Piotr Brożek out...
Klopot bogactwa coraz większy... |
Akurat odejście Pietii to duży plus. Na sam początek wiosny nawet grał ok i wydawało się, że może być dobry na LO, ale potem zaczął znów grać dno.
|
Wie ktoś co sie dzieje z Burasem? Podobno odszedł z Siarki? Czemu nie wrócił do nas? Zastapiłby Chrapka. Nie mamy wielu piłkarzy, może by się rozwinał.
|
Cytat:
|
Cytat:
Trzeba chłopaka sklonować :haha: |
Lepiej dać zagrać młodemu niż Pietii - Różnicy nie będzie prawie żadnej.
Smuda mówił, że Buras sie w 2 lidze nie pokazał, ale dostanie szanse i ma przepracować prawdopodobnie cały okres przygotowawczy z 1 drużyną. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Szkoda że z Pietii zrezygnowano bo za free ciężko uważam kogoś lepszego znaleźć no chyba że Franz planuje sprowadzić Popkhadze z Jagi .Gruzin to twardo grający defensor,ciężki do przejścia a przy tym nieźle potrafi grać w ofensywie
|
''Szanse na to, że Dawid Plizga trafi latem do Wisły Kraków, zmalały niemal do zera. Biała Gwiazda ma zastrzeżenia co do stanu jego wyeksploatowanego organizmu.'' - Sportowe Fakty
Moim zdaniem szkoda. żydki zaryzykowali w Nowaka i się im opłaciło. Później już coś z nim było nie tak, ale gdyby nie on to parchy by spadły. Plizga by się dużo bardziej nadawał na skrzydło niż Sarki. |
Oddłużyć,przetrwać,sprzedać --> cele Wisły na najbliższe parę lat. Nie ma co się oszukiwać. Grubemu siedzi prokuratura na karku, z Wisłą mu nie po drodze. Władze w TF przejmuje powoli córka, dla której klub to kula u nogi.
Generalnie nic tylko się cieszyć. Oby nowy właściciel był kimś rozsądnym..kimś kto wreszcie stworzy akademię. Zagłębie Lubin pomimo obecnej wpadki, za 10 lat będzie rzezać,a my wtedy będziemy startować. |
Cytat:
Smuda znów zgłasza chęć udziału w Mazurskich Nocach Kabaretowych Temat Plizgi wypływa - "jak go miałem w Zagłebiu to był profi, świetny chłopak" blablabla Nie ma kasy, idzie wersja, że zniszczony fizycznie grajek - "miał dwie operacje obojczyka, także kolana. za sobą dużo operacji". Czekam na opowieści jak to Lucas ma większy potencjał od Chrapka, a Buchalik jest lepszy od Miśka... oby. |
Cytat:
Zastąpiłbym Chrapka tak jak Sikorski zastąpił Brożka. |
Cytat:
|
Cytat:
Co do Zagłębia to puki tam będę prezesi z politycznego rozdania, nic albo mało będzie z tego klubu. Wystarczy spojrzeć jaką kasę wydaja na JAKICH zawodników. |
Cytat:
A u nas jacy sa prezesi i ludzie decyzyjni w klubie ????? |
Prawda. Mają problem w Lubinie z prezesami, lecz mi chodzi o podwaliny jakie tam się tworzą, czyli akademię piłkarską, która miele na pełnych obrotach.
Swoją drogą w zeszłotygodniowym Przeglądzie Sportowym Boniek rzekł,że za szkolenie odpowiadają kluby. Póki one się za to nie wezmą to nie będzie poprawy.....ehhh a człowiek liczył,że wzorem federacji niemieckiej,belgijskiej itp. PZPN się weźmie wreszcie do roboty,a tu kicha. Po co się męczyć. |
Cytat:
Dresy adasia bardzo dobre Bakoma robi. Trener Smuda ma trzy komplety, a tyle lat śmiga w pierwszym i to treningowym. Małżonka trenera bardzo je sobie chwali, nie farbują w praniu więc z obrusami prać można. |
Cytat:
Co do Bońka to też się spodziewałem czegoś więcej, ale ja wziął sobie Koseckiego na wiceprezesa to cóż, tak jakby związał sobie nogi w kolanach ... |
Więc zostajemy bez lewego obrońcy na ten moment. Teraz pozostaje czekanie od której kolejki dyzma zacznie narzekać, że nie ma kim grać. Hmm może już od 1?
|
Cytat:
|
Dudka może też grać na środku obrony i defensywnego pomocnika - szkoda że nie jednocześnie
|
Moim zdaniem w obecnej sytuacji trzeba zakontraktować dwóch lewych obrońców. Odszedł Buni, odszedł Piotrek Brożek, więc w ich miejsce MUSI ktoś przyjść.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:23. |
|
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl