Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=989)

For_FuN_ 05.08.2016 15:00

Legia już zarobiła 5 mln euro na tej edycji LM, a jeśli awansuje to dodatkowo olbrzymia kasa. Co tu dużo mówić, ale okazja niebywała na awans do tych rozgrywek. Tyle, że wiadomo po co tam się wchodzi... tzn. rozegrać 6 spotkań i tyle. Wiadomo, że Legia skończy, jak mistrz Izraela/Chorwacji/itd., tj. 3-4 bramki stracone średnio na mecz i może 2-3 zdobyte. Typowy chłopiec do bicia, ale nie o to chodzi, chodzi o pieniądze.

Bene Nati 05.08.2016 16:34

W Warszawie już zacierają ręce i liczą pieniądze.

Raz, że wypracowali sobie świetny współczynnik. Dwa, że mieli szczęście w losowaniu.

W sumie to niech awansują, wreszcie Ekstraklasa będzie miała zespół, który awansował do Ligi Mistrzów.
Będzie to jakiś sygnał dla pozostałych klubów, że jednak można grać regularnie w fazie grupowej Ligi Europy, można awansować do Ligi Mistrzów.

Ale jak się skompromitują to płakać nie będę. Wręcz przeciwnie.

Jaroo1 05.08.2016 18:44

Cytat:

Idą złe czasy dla reszty klubów w Polsce. Jak Legia ugra 10 milionów euro w LM to z budżetem 200 milionów złotych zdominują wszystkich. Będą mogli kupować i płacić 2,3 razy więcej niż reszta ligowców
nie wiem czy wiesz ale te 10 mln to nie jest extra pensja. To, że ktoś raz zarobi hajs to nie znaczy, że może dzięki tej kasie całe życie hulać. Aby to wszystko miało ręce i nogi to potrzeba dobrze kasę inwestować albo awansować daleko w pucharach regularnie. Inaczej to można na takie "hurra" się prędzej biedy niż bogactwa dorobić. Wydać kasę na byle kopacza to nie problem, dać każdemu super pensje to też nie problem, problem to później to utrzymać aby się bilansowało bo niestety leżymy w takiej części Europy, że bez tej super kasy z pucharów to właściwie sama dziadowizna spływa do klubów.
Tak na prawdę to nie wiem czy jest wielka różnica czy Legia ma budżet 100 czy 400 mln. Co oni z tą kasa zrobią, kogo kupią? Ile będą dawać na kontrakty mln E rocznie na jednego typa? Ktoś tu przyjdzie wartościowy do ekstraklasy się po czole kopać? Jedynie może kilka perełek, które się uda wyciągnąć i które będa chciały stąd jak najszybciej uciec na zachód i emerytów, którym wcale nie musi się chcieć grać.
Jedyny plus dużego budżetu jest taki, że nie trzeba się martwić czy sprzątaczka dostanie kasę, kopacze mają komfort bo mają kase na czas itp można inwestować w marketing itd Także to takie poboczne tematy.

Widze, że jesteście bardzo pewni awansu Legii. Jeśli tak jest to zastawcie cały majątek u buka na awans Legii, wpadnie trochę grosza i się dorobicie na rywalu - super sprawa. Ja tylko napiszę, że ten Dundalk wyeliminował BATE więc ostatnimi frajerami to oni nie są. Jasne, że wszystko teoretycznie przemawia za Legią ale są dwa "ale". Oni wyeliminowali BATE (ciekawe czy jakby Legia miała grać z BATE to by było takie przekonanie o awansie. A mają grac na chwilę obecną z kimś lepszym niż BATE), a druga sprawa jest taka, że Legia gra pytę.
Także zobaczymy co z tej mieszanki wyjdzie. Albo będzie historyczny awans albo historyczna polewka. Awansują to w sumie każdy powie "z takimi leszczami by każdy awansował", nie awansują - obojętnie czy po tragicznej grze czy heroicznej walce i odpadając w ostatniej minucie to będzie śmiech na lata.

felipe 05.08.2016 18:59

Co by nie mowic- Legia sobie na to wszystko zapracowała regularną grą w fazie grupowej LE. Szczęście w losowaniu to tylko element układanki.

Fugiel 05.08.2016 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 1446083)
Co by nie mowic- Legia sobie na to wszystko zapracowała regularną grą w fazie grupowej LE. Szczęście w losowaniu to tylko element układanki.

no i dobrze. Serio to jest dopiero wstyd od tylu lat nie grac w LM. Serio martwicie się tym czy nam odjadą i na ile ?

szlaQ 06.08.2016 10:36

Serio cieszy was że Legia może grać w LM ? ...

mitmichael 06.08.2016 10:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szlaQ (Post 1446218)
Serio cieszy was że Legia może grać w LM ? ...

Na pewno nie cieszy nikogo. Za samo przejscie irlandczykow + poprzednie rundy i prawa telewizyjne zarobia 80mln złotych. To mniej więcej 60 procent rocznego ich budżetu i 100 procent budżetu Lecha Poznań (wg danych za 2015 rok) a co tu mowic o reszcie zespołow. Chociaz przypadki wielu zespołow pokazały, ze awans do LM nie oznacza dominacje sezon w sezon

szprotson 06.08.2016 11:31

jebac legie i wszystko co z nia zwiazane
oby odpadli, trzymamy kciuki za Dundalkow do ostaniego gwizdka

Bene Nati 06.08.2016 19:31

Ale jaką satysfakcją byłoby pobić ewentualnie takiego Mistrza Polski, uczestnika Ligi Mistrzów.

AntyMod 07.08.2016 20:18

ktos wyzej napisal prawde- trzymajcie kciuki za najuczciwszych na swiecei LetttFottballWin-ów , tyle tylko ze po takim zastrzyku gotowki polska liga przestanie istniec, tzn bedzie gra o vice-mistrza przez wiele lat , myslalem ze pekne ze smiechu po dwumeczu z Celtikiem , ale jakby tych pasterzy nie przeszli to bym jebnal na zawala ze smiechu - niestety takie komedie zdazaja sie zadko - 7egia w LM - koniec polskiej ligi

For_FuN_ 17.08.2016 18:37

I dzisiaj niestety zobaczymy, jak pierwszy klub od tylu lat wchodzi do LM. Rywali mają wymarzonych, bo korki od szampanów powinny strzelać, kiedy na kogoś takiego trafia się w II rundzie kw. do LM, a nie w IV. W dodatku to najsłabszy rywal Legii w tych eliminacjach. Białorusini, to podobno w dwumeczu powinni strzelić dwucyfrówkę(z relacji tych, którzy oglądali tamte mecze).

Konrad. 17.08.2016 19:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1449318)
I dzisiaj niestety zobaczymy, jak pierwszy klub od tylu lat wchodzi do LM. Rywali mają wymarzonych, bo korki od szampanów powinny strzelać, kiedy na kogoś takiego trafia się w II rundzie kw. do LM, a nie w IV. W dodatku to najsłabszy rywal Legii w tych eliminacjach. Białorusini, to podobno w dwumeczu powinni strzelić dwucyfrówkę(z relacji tych, którzy oglądali tamte mecze).

Jak coś to we wtorek...

Oglądałem parę meczy Legii i nie wiem skąd ten hura optymizm... Naprawdę aż tak słabi są Irlandczycy?

For_FuN_ 17.08.2016 19:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 1449325)
Jak coś to we wtorek...

Oglądałem parę meczy Legii i nie wiem skąd ten hura optymizm... Naprawdę aż tak słabi są Irlandczycy?

Moim zdaniem już dzisiaj, bo strzelą tam 2-3 bramki. Przecież naprzeciwko będą grali amatorzy, którzy normalnie pracują...

brylant17 17.08.2016 19:53

BATE to też amatorzy ? :V

wwf 17.08.2016 20:37

Oglądam mecz i w przerwie w studiu atmosfera grobowa. Legia nic nie gra. Gra tylko w poprzek. Skrzydła nie działają, atak nie istnieje.
Wszyscy się cieszą że nadal jest 0-0

rafalek 17.08.2016 21:19

No i uj, no i czesc :) Mamy LM w Warszawie.

wwf 17.08.2016 21:31

Jeszcze nic nie macie. Wypad na swoje forum

rafalek 17.08.2016 21:40

Hahahaha, chyba Ci się kolego coś pomyliło. Wcale się z tego powodu nie cieszę, na co wskazuje pierwsza część mojego posta.

heoij 17.08.2016 21:52

Rewanż będzie tylko formalnością. Ktoś w końcu musiał awansować, niestety trafiło na Legię.

Wojtas 17.08.2016 21:56

Szczerze ,w konteskscie tego co sie dzieje wokoł klubu ,mam w**jebane czy jakis zespol wejdzie do LM czy nie wejdzie.

wiesniak842 17.08.2016 21:57

Ja, jak to w swoim zwyczaju polece lekture o tytule "Okragly przekret" Nowakowskiego. Tam jest ladnie przedstawione dlaczego polski klub mial awansowac do LM do 2016 roku i dlaczego to miala byc Legia:D

mitmichael 17.08.2016 21:59

Trzeba miec szczescie w losowaniu i farta w najwazniejszym momencie. Legia ma to wszystko i Lige Mistrzow o krok. Dundalk raczej dwoch goli na wyjezdzie nie strzeli czyli mozna powiedziec, ze po 20 latach Champions League znowu w Polsce

mcks 17.08.2016 22:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1449374)
Ja, jak to w swoim zwyczaju polece lekture o tytule "Okragly przekret" Nowakowskiego. Tam jest ladnie przedstawione dlaczego polski klub mial awansowac do LM do 2016 roku i dlaczego to miala byc Legia:D

Jesteś w stanie przypomnieć, na których stronach tej książki była opisana ta sytuacja? Czytałem ją ze 3 lata temu, i niezbyt pamiętam jak to szło, a chętnie bym sobie przypomniał :D

AYALA 17.08.2016 22:13

Widzew jako ostatni klub grał w LM 20 lat temu.To był o klase lepszy zespół od obecnej Legii.Bramka Czerwca była wybrana najładniejszym golem kolejki LM.https://www.youtube.com/watch?v=fb3fAsCz4lA

wiesniak842 17.08.2016 22:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mcks (Post 1449379)
Jesteś w stanie przypomnieć, na których stronach tej książki była opisana ta sytuacja? Czytałem ją ze 3 lata temu, i niezbyt pamiętam jak to szło, a chętnie bym sobie przypomniał :D

Aż takiej dobrej pamieci to nie mam niestety bo sam czytalem ta ksiazke z 4,5 lat temu. Ogolnie chodzilo o "umowe" miedzy Bonkiem a Platinim i o zarobienie multum pieniedzy na promocji polskiej pilki przez UEFE.

ok sprawdzilem date wydania ksiazki, czytalem ja w 2013 ale i tak juz nie pamietam szczegolow:D

Vinci 17.08.2016 22:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1449380)
Widzew jako ostatni klub grał w LM 20 lat temu.To był o klase lepszy zespół od obecnej Legii.Bramka Czerwca była wybrana najładniejszym golem kolejki LM.https://www.youtube.com/watch?v=fb3fAsCz4lA

Bez 2 zdań. Podobnie, jak Legia z tamtych czasów była lepsza o 2 klasy od tej obecnej. Coś mi się wydaje, że do ekipy Pisza i Podbrożnego szybko nie nawiążą...

W każdym razie mecz był tak słaby dziś, że więcej czasu spędziłem na lekturze wypowiedzi w temacie Pana Jakuba M, niż na tym co się działo w Dublinie. :P

krwawy 17.08.2016 22:42

Fakty są takie takie Legia w ostatnich latach prawie zawsze w grupie europejskich pucharów.
Wyśmiewany koralik 3 rok - 2 mistrzostwa 3 razy grupa w europejskich pucharach i pewnie LM.
Zapraszam do hejtowania zwłaszcza mości pana o nikcu Shaggy :)

wiesniak842 17.08.2016 22:48

Co tu hejtowac. Liga to dno. Jedyna chetna druzyna do mistrzostwa byla i jest Legia(przy pomocy sedziow). Szczesliwe losowanie i wsjo. Powodzenia.

johny96 17.08.2016 23:59

Widząc opinie niektórych, szczególnie na shoutboxie, jak to klub pod znaku nauki jazdy nam odjedzie proponuję trochę lodu. Aktualnie jesteśmy w takiej sytuacji, że w najbliższym czasie może być tak, że odjedzie nam, ale Puszcza Niepołomice, a niektórzy na wyjazdowy mecz do Węgrzc będą mieć bliżej niż na spotkanie domowe z Wiślanką Grabie.

Skoro nam już dawno odjechali, to może odjadą... Zasadniczo, to nawet nie wiadomo komu. W to miejsce można dać dowolny polski klub. Jaka nasza liga jest, każdy widzi. Mając wolne 30 minut pokusiłem się o małe zestawienie.

Artmedia Petrzalka
Uczestnik LM w sezonie 2005/06
2005/06 2 miejsce
2006/07 2 miejsce
2007/08 1 miejsce
2009/10 spadek do 2 ligi
2011/12 spadek do 3 ligi
2014 spadek z powodów problemów finansowych do 5 ligi
Obecny sezon zaczną w 4 lidze.

Węgierski Debreczyn
Uczestnik LM w sezonie 2009/10
W sezonie 2009/10 Obrona tytułu. 62 punkty drugie miejsce Videoton z 61 punktami.
2010/11 Wygrana z Levadią w dwumeczu 4-3 i odpadnięcie z Basel.
w lidze 5 miejsce. 46 punktów
2011/12 pierwsze miejsce 74 punkty
2012/13 szoste miejsce 46 punktów odpadli z BATE
2013/14 1 miesjce 62 punkty
2014/15 4 miejsce 54 punkty, odpadli z BATE
2015/16 3 miejsce 53 punkty

MSK Żilina
Uczestnik LM w sezonie 2010/11 (w ramach uzupełnienia stosunek bramek w grupie 3-19)
Cofając się do sezonu 2001/02 i kończąc na 2009/10 klub ten zajmował odpowiednio pozycję:
1 1 2 4 1 2 2 1.
2010/11 3 miejsce 54 punkty
2011/12 1 miejsce 67 punkty warto zaznaczyć odpadniecie z Ligi Europy z Islandczykami z Knattspyrnufélag Reykjavíkur
2012/13 7 miejsce 42 punkty odpadli z Shmona z Izraelu
2013/14 9 miejsce 40 punktów
2014/15 2 miejsce 69 punktów
2015/16 5 miejsce 48 punktów

Rumuńskie CFR Cluj
Dwukrotny awans do LM 2008/09 oraz 2012/13
Zaczynając od sezonu 2008/09 kończąc na 2015/16 miejsca:
4 1 10 1 9 5 3 10

FC Unirea Urziceni
LM w 2009/10 roku
Kaska wpadła i już w 2010 był problem i tak "rumuńska Chelsea" wylądowała w 5 lidze

ASC Oțelul Galați
sezon 2011/12 to obecność w LM
ten sezon skończyli na miejscu 6 kolejny 11 i 2013/14 na 10
Aktualnie kopią się po czole w Liga 2/Serie 1 bez żadnych perspektyw na lepszą przyszłość.

Ani Maccabi Haifa, które uzyskało awans w sezonie 2009/10 ani Hapoel Tel-Aviv za 2010/11 nie potrafiły zdominować ligi izraelskiej. Nie wypominając o FC Zurich, które miało szanse grać w LM w sezonie 2009/10. Dla niezorientowanych, klub ten również spotkała degradacja (sportowa).

Jedyne co tak na szybko znalazłem z ostatnich lat, to APOEL, o którym można powiedzieć, że zyskał dzięki LM. W sezonie 2009/10 zakwalifikował się do LM później powtórzył wyczyn w 2011/12 i z wyjątkiem sezonu 2012/13 gra w rozgrywkach grupowych europejskich pucharów zdobywając przy tym 2 wicemistrzostwa i 5 mistrzostw kraju.

Przechodząc do meritum, na szybko zebrałem kluby, które w ostatnich latach odstawały dość mocno swoją "elitarnością" od całej śmietanki LM, a które zakwalifikowały się do fazy grupowej. Czy z klubem z Łazienkowskiej jest podobnie? Uważam, że tak.
Czy można dostrzec, że uczestnicy fazy grupowej LM stali się hegemonami w swoich ligach? Nie, może poza APOELem, lecz nie jest to taka przepaść, jaką niektórzy wróżą. Co więcej, niektóre z tych klubów praktycznie przestały istnieć...

Niemniej jednak zostało jeszcze minimum 90 minut spotkania rewanżowego. To klub przyodziany w barwy czerwono-biało-zielone musi, Dundalk, tylko może. Myślę, że to jest główny atut mistrza Irlandii. Jeden z niewielu... A może i nawet jedyny, po obejrzeniu dzisiejszego spotkania. Nie takie hece widziała już piłka nożna.

Don Donson 18.08.2016 07:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1449373)
Szczerze ,w konteskscie tego co sie dzieje wokoł klubu ,mam w**jebane czy jakis zespol wejdzie do LM czy nie wejdzie.

Mam podobne zdanie. Co prawda przytulą ok 20 mln EUR za cały ten cyrk, ale to nie znaczy że będą umieli to wykorzystać, bo zaraz będą żądania płacowe w klubie i zobaczymy czy Leśny taki bonzo na jakiego się pucuje.

bofff 18.08.2016 07:54

żądania płacowe - kontrakty są oparte na bonusach od sukcesów (było ok 50% dochodu z LE, LM pewnie mniej)
kasa ma iść na akademię, dług, bazę treningową a co zostanie pewnie na bieżące funkcjonowanie
Legia opiera się o duże (w skali PL) dochody klubowe i w praktyce nie ryzykują
Leśnodorski nie zaryzykuje zainwestowania 20 EUR w zawodników i wysokie kontrakty by jednorazowo podnieść poziom sportowy, by co roku próbować LM (zwłaszcza, że odwiną reformę)
także zwiększenie wyceny spółki poprzez poprawę majątku i fundamentów działania a nie szalone zakupy
także nie będzie dominacji w stylu W. Kasperczaka/Cupiała (finansowanej be facto z długu)
tylko ewolucja a nie rewolucja

szprotson 18.08.2016 08:05

jesli jestescie w w stanie przewidywać przyszłość, to z chęcią przyjmę numery lotka

kreseq 18.08.2016 10:22

Nie ma jeszcze LM i kasy ale wszyscy już wszystko wiedzą :)
Kasa pójdzie na akademię bo to jest priorytet.
6 spotkań z w.......em w tle, hymn LM,możliwość zagrania z mocnym przeciwnikiem o punkty, oby fajne wyjazdy i zaprezentowanie starej dobrej sceny kibicowskiej,kasa ... i tyle. Później reforma i LM zobaczymy w Polsce jak świnia niebo.
Jedno chciałbym przyznać i podziękować kibicom Wisły za to że ograniczyli się tylko do jebania i życzenia nam przegranej. Poznań poszedł dalej i przybierał barwy Dundalk ;)

Zwitter 18.08.2016 11:01

Przecież to było wiadomo, że awansują już po losowaniu. Legia co prawda nie zachwyca ale bez przesady, nie są takimi frajerami żeby wypuścić taką okazję z rąk.
Tak na prawdę to sobie na to zapracowali od kilku sezonów regularnym graniem w LE i dzięki temu udało się być rozstawionym w ostatniej rundzie eliminacji, mieli też mega szczęście w losowaniu bo patrząc na ich grę z każdym innym przeciwnikiem nie mieli by wiele do gadania.
My nigdy nie mieliśmy tyle szczęścia, jak mieliśmy super drużynę to losowaliśmy Barcelony albo Real, w Atenach i na Cyprze było blisko, ale nie ma już co tego wspominać.
Jak słyszę, że teraz już w lidze przez najbliższe lata Legii nikt nie zatrzyma to śmiać mi się chce niemiłosiernie.
Ode mnie gratulacje.

Arked 18.08.2016 14:00

Liga Mistrzów to nie Liga Europejska. Tam się gra na poważnie. Przekonało się o tym już wiele słabszych klubów, a ostatnio Steaua Bukareszt (0:5 u siebie z Man City). Ciekawe czy w Legii jest jakiś pomysł, żeby uniknąć bilansu 1:30 na koniec fazy grupowej.

A co do porównywania Legii to jakichś Petrzałek, Żylin, Unirei, Otelulu itp. to nie ma to żadnego sensu. To były kluby popierdółki. Legii można nie lubić ale to dużo większy rozmiar kapelusza i dużo lepsze fundamenty do budowy klubu na pieniądzach z Ligi Mistrzów (stadion, kibice, szkolenie, marka, oprawa telewizyjna, zainteresowanie mediów itd.). Analogii to bym raczej szukał w Dynamie Zagrzeb. Zagrożenie jeszcze większą dominacją ligową Legii jest więc wg mnie bardzo realne.

Jeżeli pieniądze przełożą się na bardziej ambitną politykę transferową to będzie kiepsko dla reszty ligi. Jeśli natomiast rzeczywiście zainwestują w szkolenie młodzieży to rywale mogą spać spokojnie. To najlepszy sposób na utopienie dużych pieniędzy. Na efekty trzeba czekać czasami całe dekady. Szachtar czeka do dziś.

For_FuN_ 18.08.2016 15:25

Jak wczoraj pisałem - wszystko jest już jasne, bo było w momencie losowania(niestety forumowi eksperci wiedzą lepiej :D i oglądają mecz przez 45 minut). Amatorzy nie wytrzymali kondycyjnie(logiczne i normalne), zwłaszcza w takiej pogodzie i na takim boisku. Legia spokojnie, to rozegrała i awans ma w kieszeni. Malarz był przecież bezrobotny przez cały mecz. Najsłabszy rywal z tych trzech, z którymi grali i w Warszawie pewnie będzie gangbang(bo coś czuję, że pełny stadion, więc trzeba wejść z przytupem).

Natomiast w fazie grupowej, to Legia będzie gwałcona(jak każdy polski zespół) i skończy się bilansem typu 2-3 gole strzelone i 20 straconych. Już City pokazało w Rumunii, co to znaczy gra na poważnie. To różnica kilku klas między takimi klubami, a tymi z Polski, Czech, Rumunii, Bułgarii, Szkocji, itd. Ale nie o to chodzi, najważniejsza jest kasa za wejście, a tutaj z wyliczeń to jakieś 100 mln zł. I jeszcze dni meczowe, czyli 3 razy zapełniony stadion. Do tego zaraz sprzedadzą Nikolicia i dodatkowe kilkanaście mln zł. Za część tej kasy można sprowadzić 2-3 klasowych piłkarzy(o większym nazwisku, niż Ljuboja) i pewnie to się stanie jeszcze w tym okienku. Pod względem finansowym odjadą, ale już mieli przewagę 100% w budżecie nad drugą Amiką. Tak się kończy systematyczna budowa klubu... Regularne granie w grupie LE, zdobywanie punktów, pozysykiwanie sponsorów, rozsądna polityka kadrowa i w końcu jest ten upragniony finał. Szkoda, że Cupiał nie wybrał tej samej drogi.

P.S - Legia to akademie buduje niezależnie od wpływów z LM.

brylant17 24.08.2016 11:37

No i Legia odjeżdża Polskim klubom na lata świetlne pewnie połowa hajsu pójdzie jeszcze do kieszeni ITI....wczorajsza gra tragedia w LM będzie gang bang i zapewne ostatnie miejsce

_ukoL 24.08.2016 12:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1451363)
No i Legia odjeżdża Polskim klubom na lata świetlne pewnie połowa hajsu pójdzie jeszcze do kieszeni ITI....wczorajsza gra tragedia w LM będzie gang bang i zapewne ostatnie miejsce

Nie przesadzałbym z tym "odjeżdża". W niedzielę będą mieli zimny prysznic w Chorzowie i powrót do ligowej rzeczywistości.

kicur 24.08.2016 13:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _ukoL (Post 1451379)
Nie przesadzałbym z tym "odjeżdża". W niedzielę będą mieli zimny prysznic w Chorzowie i powrót do ligowej rzeczywistości.

Koledze chodziło o to, że odjeżdża finansowo i ma racje.

kreseq 24.08.2016 13:19

Kasa pójdzie do ITI,W LM nas zgwałcą po 10:0,w lidze też będziemy bici. Nie wiem po chuja się do tej LM zgłaszaliśmy. Powinniśmy oddać miejsce Dundalk bo tak chce większość kibiców w Polsce.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:23.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl