![]() |
Takich jednosezonowych wyskokow jak teraz ma Jaga to w historii bylo sporo. Ze przypomne tylko niedawno ŁKS oraz Polonie Warszawa. Jaga zalatwila sie sama sprzedajac grosickiego, no ale czego wymagac od dzialaczy z prowincji, oni jeszcze nie umieja robic duzego futbolu, mysla tylko 3 dni do przodu aby kasa sie zgadzala.
|
Jaga gra teraz z Lechią, Lechem i nami.. i coś mi się wydaje, że mecz Wisła-Jaga nie bedzie juz taki TOPowy... jesli u nas zagraja jak wczoraj, to ja sie o wynik w ogole nie boje
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Do wszystkich piszących że Jagiellonia byłaby wysoko w zeszłym sezonie gdyby nie -10 punktów.
Mieli 34 czyli 44 bez kary co dałoby 6 miejsce - 4 pkt straty do GKS (5) 8 pkt do Legii, 9 do Ruchu Czy to taki rewelacyjny wynik? Miejsce Jagi ze względu na styl gry, systematyczne podnoszenie jakosci druzyny jest w pierwszej 5 ale nie na pozycji lidera, jeszcze nie teraz ps. Kasa wydana przez Jage wg transfermarkt.de - ten sezon 950 tys. euro, poprzedni 450 tys. euro wiec znowu nie tak mało jak na nasze warunki |
Cytat:
|
Ale niedlugo bedzie ta roznicewidac.
Pierwsza juz widac, w grze. |
Moim zdaniem Probierz popełnił jeden zasadniczy błąd. Wierzył w to, że uda mu się zastąpić Frankowskiego i Grosickiego. Sprowadził Grzelaka, która miał zastąpić Franka i ten złapał kontuzję, a Franek bramki dalej strzela. A o Grosickiego w ogóle nie walczył tylko go odpuścił wierząc w to, że jakieś talenty z marszu go zastąpią i niestety dla niego mylił się. Jednak mimo wszystko nie skreślałbym Jagiellonii. Moim zdaniem realnie mogą walczyć o miejsce zapewniające grę w pucharach.
|
Cytat:
|
Idę o zakład że to jest przełomowy moment. Po remisie, z Jagi może ujść powietrze i na koniec sezonu wylądują poza pierwszą trójką. Teraz widać ile dawał Grosicki tej drużynie, przynajmniej Probierz zejdzie na ziemię i połapie się że jednak błędem było pozbywanie się Grosika.
|
Cytat:
Pisałem już dawno o tym jakie znaczenie dla siły ofensywnej Jagi miał ten zawodnik, który właśnie w takim meczu jak wczoraj mógł zrobić akcję na miarę 3 punktów i wygrać przegrany mecz. Kupisz i Essomba to już nie ta para kaloszy. |
mam nadzieje, że to Lechia będzie drużyną która rozwieje do końca mit mistrzostwa w Białym Stoku:)
|
Co roku ktos wyplywa, co roku ten ktos traci w trakcie sezonu punkty, co roku ma byc niby walka miedzy "wielkimi" i co roku w czolowce jest ktos nowy.
Trzeba poczekac. Moze byc tak ze My damy ciala ze Slaskiem, Wisla da ciala z Widzewem, Jaga wygra mecz i co ? To tez bedzie wypadek przy pracy ;) ? Mozna oczywiscie snuc jakies przypuszczenia, ale wiemy jak zazwyczaj tekie wrozenie z fusow sie konczy. Tabela jest tak splaszczona, ze wystarcza 2-3 potkniecia by ktos, kto byl skazywany na 3-4 miejsce wdrapal sie na szczyt i na nim mimo wszystko pozostal. Bardziej obawiam sie Jagi niz Lechii, z calym szacunkiem ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Gdzieś był wywiad z Grosickim, gdzie mówił że Probierz ani razu nie zainteresował się kwestią jego odejścia z Białego. Probierz chciał na siłę pokazać że poradzi sobie bez Grosickiego i nawet bez Frankowskiego sadzając go na ławce. Wyszło jak wyszło i kto wie co mu tam w głowie teraz siedzi. Jak dla mnie Jaga przegrała w tym momencie walkę o MP. |
Cytat:
i jest w stanie opłacić kontrakty Franka, Skerli, Hermesa , Grzelaka czy Burkhartda to nie sa zawodnicy grajacy za mjiej niz 120 tys E rocznie |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Śmieję się z waszych napastników? Jakich napastników? ;-) Wyluzuj. |
Cytat:
Cytat:
Gdyby nie odszedł Grosik, to nie mieliby za co zatrzymać Burkhardta, czy wykupić Pejovicia. Tak czy siak skład by musieli mieć słabszy. W ogóle to zabawne, że tak szybko skreśla się Jagę, "bo zremisowała ze Śląskiem", a Legię, która dała sobie strzelić trzy bramki Cracovii i wygrała po samobóju u siebie derby zaczyna się uznawać za coraz większego rywala. Nie mówię, że Legia takim nie jest, ale równej miary tutaj nie widzę. A jeszcze bardziej zabawne jest to, jak bardzo wierzy się tutaj w to, co piszą media i na tej podstawie ocenia ludzi i ich działania. Cytat:
|
Cytat:
|
Probierz popelnil ten blad ze zamiast Grosickiego nie sprowadzil gracza o podobnej charakterystyce. Szybki i przebojowy Grosicki sie sprawdzal a tu nagle bum przychodzi drewno a'la Rasiak. Wiadomo nie od dzis ze Grzelak to panienka ktorą łamie byle podmuch wiatru. No ale jeszcze duzo nauki przed Probierzem, wszyscy juz go obwolali najlepszym polskim trenerem, polskim Mourinho, a nie sorka, polski Mourinho to Michniewicz. Zobaczycie ze Jage jeszcze Amikorz dogoni :)
Naprawde tego nie rozumiem. Pierwsze miejsce po rundzie jesiennej, pare punktow przewagi, najgrozniejsi rywale graja w kratke wiec az sie prosi o jakies konkretne transfery. A jak wyszlo wszyscy widzimy, juz byli w ogrodku, juz witali sie z gąską a tu sie niedlugo przywitają ale z Amikorzem hihi. |
Cytat:
A na transfermarkt pisze m.in., że zapłacili za Arzumayana 200.000 euro, co jest błazenadą, bo nikt tyle nie da za piłkarza rezerw duńskiego średniaka, tym bardziej że w Jagiellonii ma pełnić rolę uzupełniającą dla Skerli, Cionka i Kijanskasa. O ile się nie mylę, to Śląsk miał ofertę wykupienia tego piłkarza za oko 30-45 tys. euro, ale większość miała iść dla managera, stąd Lenczyk, znany z miłości do managerów, zablokował ten transfer. |
Cytat:
|
Pare meczow do konca sezonu a probierz sprowadza gracza ktory MOZE zaskoczy? Tu trzeba bylo brac gotowca, nawet kosztem jakiegos kredytu z PKO, mistrza nie zdobywa sie przeciez co sezon a tu byla taka szansa!
|
Nikt nie pisze o tym, że T-Mobile Ekstraklasa TV praktycznie już przesądzona?
Ciekawe jak będzie wyglądało wdrożenie tego kanału z całą jego otoczką. Nie ma co się oszukiwać, ale do początku sierpnia zostało 5 miesięcy, a rekrutacja dziennikarzy, przygotowanie studia i cała obsługa transmisji będzie nie lada wyzwanie dla ponoć... Basałaja. Z tego co można wyczytać mówi się o tym, że mogą być wprowadzone transmisje przez internet, jak możliwa jest sprzedaż praw do transmisji stacjom i platformom zagranicznym. Nie żebym był przesadnym optymistą, ale ja widzę plusy takiego rozwiązania. PS. A jeszcze ma wrócić Puchar Ekstraklasy :) |
Cytat:
Będą mieli stadion, będzie dobra gra, to łatwiej będzie o podniesienie budżetu, sponsorów i wtedy dopiero będą mogli poważnie myśleć o wzmocnieniach składu . Na razie o mistrza powalczyć mogą, ale na jego zdobycie musu nie mają. |
Cytat:
Wszystkie te informacje są świetnymi dla kibica Ekstraklasy (przynajmniej w teorii), nieco gorszymi dla klubów, bo teraz ilość kasy zarobionej na prawach transmisyjnych nie będzie już taka pewna, jak kiedyś. To trochę tak, jakby z obligacji przeszli na akcję. Może w ostatecznym rozrachunku sprzedawanie poszczególnych praw większej ilości podmiotów wyjść na duży plus, ale może też wyjść na lekki minus w stosunku do tego, co teraz mają. Czas pokaże która opcja wypali. Ale też jeśli tylko T-Mobile zabierze się za sponsorowanie naszej ligi, to to będzie w tym wszystkim największy finansowy plus dla Ekstraklasy. |
Cytat:
http://www.fakt.pl/Nowa-stacja-pokaz...y,98053,1.html i w kilku innych, a na forach można poczytać inne przecieki. |
C+ może ta zmiana wyjść na dobre. Zamiast ogórek ekstraklasy wezmą np Bundeslige i będa mieli większość dobrych lig więc dla pasjonatów futbolu będzie to kanał jak znalazł.
|
Bundesliga będzie na Esp jeszcze przez wiele lat, zresztą po co ma ja Canal+ kupować jak jest na Cyfrze. Lepiej by było jakby LM kupili :)
|
Cytat:
Nie jestem ekspertem ale 3-4 miesiaca to za malo na uruchomienie takiego kanalu oczywiscie przy zalozeniu, ze ma docierac do tylu odbiorcow ilu oni szacuja. A co bylo fajnego w pucharze ekstraklasy ?? |
Cytat:
Wycinasz sobie fakt, że Wisła w aktualnym sezonie wydała sporo kasy na transfery i porównujesz to do całości wydanej kasy na transfery przez Jagę - czy tylko ja widzę, że taka logika nie ma sensu? Tym bardziej, że mówimy o obu klubach w kontekście ich pozycji w tabeli w tym, aktualnym sezonie. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,92...sprzedana.html Ja sam jestem dość sceptyczny co do tego kanału ekstraklasowego. Po prostu wydaje mi się ze zapowiedzi jako nagle mase ludzi zacznie wykupywać tą opcje za te 15 zł to troszkę pobożne życzenia. Pewnie liga zyskała by więcej odbiorców, ale na tyle aby utrzymywać kanał tv i przekazywać klubom 100-150mln rocznie? Nie sądzę. |
jeszcze reklamodawcy w TV, to więcej niż abonament, jeśli abonamenty to 50-75 mln rocznie to z reklam pewnie drugie tyle.
|
Rusko po prostu kolejny raz dal dupy i dobrze kazdy i on sam wie, teraz wymysla o jakims kanale straszac C+ i N, ale ja sie im nie dziwie ze wiecej pieniedzy nie chca dac, kto by chcial? A Rusko ma przesrane, sponsora nadal nie widac wiec probuje wydoic jak najwiecej za prawa. Jak sie nie myle to C+ sporo sprzetu wypozycza od... TVP.
Ekstraklasa nie jest w stanie nic zrobic z tym nowym kanalem, nie w tak krotkim czasie. ps. cytowanie ze strony faktu... :ej: |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:41. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl