Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Reprezentacja Polski (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=181)

mitmichael 02.09.2017 09:43

Wczoraj to i Glik byl bez formy, tez popelnial duzo bledow. Jedrzejczyk w kadrze to nieporozumienie, nie wiem po co gosc bez formy dostaje powolanie. Bardzo slabo Kuba i Zielinski, Lewy odciety a sam nic nie mogl zdzialac, Piszczek walil z calej sily w trybuny az go brzuch rozbolal :D Traficzny Fabianski, przy strzalach nie rzucal sie w gore tylko do tylu a bramka na 3-0 to juz w ogole tragedia, czwarta nie do wybronienia. Jezeli Kazachowie ogladali to spotkanie to juz wiedza co robic zeby Lewandowski sobie nie pogral. Dalej rozdajemy karty ale teraz pojawila sie tez dodatkowa presja bo z 6 punktow przewagi zrobily sie tylko trzy.

Vinci 02.09.2017 13:41

Jakos mi nie pasuje pisanie o Gliku, że bez formy. Gość takie cuda robi we Francji co tydzien i nagle bez formy? Coś tu nie gra.

Moim zdaniem kiepskie ustawienie, i sodówa zrobiły swoje. 5 drużyna świata bez żadnego ligowca w pucharach? :D:D:D

Bardzo dobrze się stało. Solidny w/pierd/ol, który nic nie przekreślił nadszedł w idealnym momencie. Może kilku pójdzie po rozum do głowy, bo takich błędów, jak wczoraj to nawet słabe ekipy w pucharze Polski nie robią. Nic nie stracili, ale za to mają szansę się obudzić. Bardzo dobrze...

Oglądając to wczoraj, czułem się jakby ktoś na mnie rzygał:foch:

TIR_DO_SŁUBIC 02.09.2017 14:29

Ten cały ranking FIFA, UEFA to o kant dupy rozbić. Ja się śmieję z ludzi którzy nim się szczycą lub uważają za rzeczywiste odniesienie wartości danej reprezentacji.

AntyMod 02.09.2017 21:08

Vinci - duzo racji , ale co mial Glik zrobic jak mial w lini takich paralitykow jak Pazdan Jedrzejczyk( zawodnicy od najlepszego polskiego trenera ligowego) i jakiegos Cionka ?? do tego przzed soba mial niewidocznego Linettego - gwiazdora Maczynskiego ktory jest chyba jakims wafelkiem Nawalki albo kogos ze sztabu i Zielinskiemu ktoremu calkowicie mecz nie wyszedl ??? .....na MS do kacapow pojedziemy - ale obawiam sie tam blamazu bo graja zawodnicy za zaslugi a nie ci ktorzy sa w formie .....i bedzie powtorka z MS w Korei

brylant17 04.09.2017 13:40

Mam nadzieję,że dzisiaj kompromitacji nie będzie...wyszedł bym tak:

Szczęsny,Rybus,Kamiński,Glik,Piszczek,Grosicki,Gór alski,Zieliński,Błaszczykowski,Milik i Lewandowski

P.s Stoperan dla wszystkich :D

P.s2 hejotwać do woli nie ma kim grać ^^

El'kabat 04.09.2017 16:21

Żebyśmy się czasem nie rozdupcyli na finiszu..

Jak dziś stracimy punkty, to porobieni będą wszyscy, nie tylko Piszczek :)

Dzimi 04.09.2017 21:26

Co ja patrzę, męczarnie z Kazachstanem. Kopamy się z nimi prawie jak równy z równym, tylko z minimalnie lepszym skutkiem od Kazachów

luke1906 04.09.2017 21:44

Z taką formą za miesiąc będzie katastrofa i płacz.

Kocur 04.09.2017 22:11

Pocieszające jest to że to właśnie za miesiąc dopiero ... Może sobie przypomną co poniektórzy do czego służą nogi.

Wynik dużo lepszy niż gra.

Dzimi 04.09.2017 22:40

Mamy tyle samo zdobytych bramek co Dania i Czarnogóra (18) ale o 4 więcej bramki stracone.

Szczęśliwie dla nas jeszcze Dania gra z Czarnogórą mecz bezpośredni. Gdyby nie to to przy porażce z Czarnogórą na koniec, moglibyśmy spaść jeszcze na 3 miejsce w grupie bez szans na awans.

A tak to zakładając nasze zwycięstwo z Armenią:
1. jeśli Czarnogóra wygra z Danią, to od wyniku naszego meczu z Czarnogórą zależy czy awansujemy bezpośrednio czy zagramy w barażach
2. jeśli Dania wygra z Czarnogórą, a my przegramy z Czarnogórą na koniec, to z powodu wyniku spotkań bezpośrednich z Danią spadniemy na 2 miejsce ii będą dla nas baraże

Pozostaje wygrać z Armienią i nie przegrać z Czarnogórą.

For_FuN_ 05.09.2017 00:08

Najbliższe mecze to my spokojnie wygramy. Wiadomo co się miało dzisiaj zdarzyć i bez żadnych niespodzianek, i napięcia. Szkoda tych niewykorzystanych sytuacji, bo wynik pewnie koło 8(pozdrawiamy Milika, Grosickiego, Błaszczykowskiego) mógłby się zakręcić. Mimo słabej gry rozklepaliśmy Kazachów. Wiadomo, że za miesiąc forma będzie inna. Na razie eliminacje bardzo dobre. Najsłabsi, to podobnie jak w Danii: Zieliński(mnóstwo strat, a w drugiej połowie go nie było na boisku) i Glik(nie zmienia tego zdobyta bramka, bo już na początku meczu chciał sprezentować 2 razy gola Kazachstanowi. Na szczęście ratował go Fabiański i Pazdan).

P.S - Za miesiąc chyba odstawią alkohol, bo to jednak nie służy przed meczami reprezentacji :).

brylant17 05.09.2017 06:57

Widzę ,że judasz tfu Mączyński urządza harakiri drugi mecz,a on dalej hamuje grę inni też nie lepsi.Patrząc na grę oczy krwawią.Może Adaś chciał coś zaczerpnąć z Wisły i udało mu się brak stylu....

FraMat 05.09.2017 10:08

Najlepiej wygrać z Armenią i liczyć na remis w meczu Dania-Czarnogóra.
Wtedy mamy 22 punkty, oni po 17 i mogą nam naskoczyć

mitmichael 05.09.2017 11:00

Dania pewnie wygra z Czarnogoroa a nasze zwyciestwo a nawet remis nie jest taki pewny, bedziemy sie meczyc tak samo jak w meczu u siebie, szczesliwie wygranym. Ale porazke z Dania sam kalkulowalem a nawet patrzac na historie nie spodziewalem sie, ze w ogole z nimi wygramy jeden z dwoch spotkan a jednak sie udalo. Wszystko w naszych rekach

El'kabat 05.09.2017 11:20

Szczęśliwie to się złożyło, bo mogło być 1-1 i różnie.

Muszą się ogarnąć chłopaki przez miesiąc czasu - jak nic się nie zmieni wielkiego, to z Armenią remis max.
A Czarnogóra nas powiezie u siebie.

TomekSaracen 05.09.2017 12:54

No dokładnie, mam nadzieję, że w miesiąc coś zdziałają bo czarno to widzę. Ja wczoraj widziałem tylko bramkę Milika - klasa, potem zasnąłem. Pytanie czy taki słaby mecz czy bardziej zmęczenie :P

FraMat 05.09.2017 13:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1481698)
A Czarnogóra nas powiezie u siebie.

Ten mecz chyba w Polsce będzie?
Czarnogóra powiezie nas w Polsce?

Kocur 05.09.2017 13:48

W Polsce gramy z "Czarnymi". Mecz powinien być z gatunku nie kto wygra ale ile strzelimy.

Z Armenią śmierdzi remisem.

!!IRIVER!! 05.09.2017 14:47

A mnie się wydaje, że troszkę jednak przesadzacie :-)
Wczorajszy mecz nie był na pewno wybitny, ale taki nie miał być. Mieliśmy zadaniowo podejść do tematu i wygrać. Tyle w temacie.
Zawiodła de facto skuteczność, bo sytuacji na 6-7 goli mieliśmy spokojnie. Problemem jest gra w tyle, gdzie rzeczywiście popełniamy dziwne babole i Kazachowie na honorowego gola tez zasłużyli.

Awansujemy lekką ręką. Po Armenii wg mnie będzie pozamiatane.

El'kabat 05.09.2017 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1481705)
Ten mecz chyba w Polsce będzie?
Czarnogóra powiezie nas w Polsce?

Tak, uważam, że jak będą musieli to nas pojadą w Polsce.

Z Armenią, zgadzam się z poprzednikiem - śmierdzi remisem.

Vinci 05.09.2017 20:26

Osobiście uważam, że brak awansu w obecnej sytuacji to będzie nie lada sztuka. Spodziewam się finiszu, jak za Janasa. Pewnie wczołgamy się po 1-0 w obu spotkaniach. Dania nas co prawda rozniosła, ale też nie ma co demonizować. Drugi taki mecz, w którym Glik przewraca się o piłkę,Fabian piąstkuje pod nogi, a Grosicki z Pazdanem częściej patrzą na potencjalny telefon z ofertą z lepszego klubu zamiast na rywala, szybko się nie zdarzy. Jestem umiarkowanym optymistą, przy czym obawiam się, że o nawiązanie do fantastycznego wyniku z Francji będzie na mundialu bardzo ciężko.

For_FuN_ 18.09.2017 15:20

http://www.polsatsport.pl/program/cafe-futbol/ - jak ktoś nie widział odcinka z 10 września, to polecam :). O młodych, polskich piłkarzach i ogólnie szkoleniu/treningu w polskich klubach :). Ciekawe rzeczy na temat obciążeń jakie można stosować do naszych ligowców :D. Wszystko to o czym pisałem.

brylant17 25.09.2017 16:24

Cholernie mi szkoda Milika chłopak ma pecha....Znowu gra na jednego napastnika...

Blaszczu16 08.10.2017 11:26

No to kolejny wielki turniej szykuje się z udziałem Kuby. Szkoda, że w 2006 i 2008 kontuzje przeszkodziły mu w udziale, bo mógłby być jednym z nielicznych polskich piłkarzy, którzy zaliczyli tak wiele turniejów rangi międzynarodowej.

brylant17 08.10.2017 19:05

Fajnie,że jedziemy,ale cholera te stracone bramki trzeba nad tym popracować pierwszy gol winny Zieliński po co on się odchylał ?!? Ciekawe jakby właśnie Kuba pokazał się na mundialu, to jeszcze jest szansa na transfer do dobrego klubu

!!IRIVER!! 08.10.2017 20:42

Finał tego był taki, że i porażka z Czarnogórą by awansu nas nie pozbawila. Nerwy niepotrzebne, po tym golu na 2:2 zaczęło się w głowie kotłować... Lewy król.

El'kabat 08.10.2017 20:46

Zapowiada się dobre lato.. trzeba już powoli szykować wątrobę :D

Kocur 09.10.2017 08:31

Dobre pokolenie się trafiło - po wielu latach dupienia w końcu konkretna paka :)

Chociaż ranking FIFA można o kant dupy rozbić jest pozytyw - będziemy losowani z 1szego koszyka :)

robert777 09.10.2017 11:01

najszybszą bramkę w historii reprezentacji Polski zdobył Rafał Boguski - w 21 sek. meczu z San Marino 1.4.2009

Dzimi 09.10.2017 21:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1484655)

Czy ja wiem? To już nie taka paczka jak 2 lata temu.

W eliminacjach do Euro 2016 i na Euro 2016 mieliśmy defensywny monolit. Mieliśmy świetny duet Milik - Lewandowski. Teraz mamy 14 straconych bramek (nie ma monolitu w defensywie) i nie mamy Milika.

Podsumowując te 10 meczy eliminacyjnych
Pierwszy mecz dramat (Kazachstan 2-2)
Drugi mecz słaby (Dania 3-2)
Trzeci mecz bardzo słaby i szczęśliwie wygrany (Armenia 2-1) - gol na 2:1 w 94 minucie i 37 sekundzie w doliczonych 4 minutach gry.
Czwarty mecz (Rumunia 3:0) - do pierwszej bramki słaba gra, gol na 1:0 z karnego, na 3:0 z karnego
Piąty mecz słaby (Czarnogóra 2:1)
Szósty mecz wreszcie OK (Rumunia 3:1)
Siódmy mecz dramat (Dania 0:4)
Osmy mecz - męczarnie i chwilami wyrównana gra z najsłabszym w grupie (Kazachstan 3:0)
Dziewiąty mecz OK (Czarnogórka 6:1)
Dziesiąty mecz w większości czasu OK (Czarnogóra 4:2)

Moim zdaniem ten zespół obecnie ma 70-80% mocy zespołu z eliminacji Euro 2016 i Euro 2016. Piszczu, Błaszczu, Grosik są o 2 lata starsi. Zauważcie że Grosik już nie ma takiego Turbo jak 1-2-3 lata temu, gdzieś mu to przepada z wiekiem (normalne).

TomekSaracen 24.10.2017 09:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1484655)

Dobrze mówisz! :alleluja:

brylant17 03.11.2017 18:37

Jędrzejczyk kompletnie bez formy i dostaje powołanie,a Sadlok z formą i nie dostaje powołania coś tu nie gra faken....

IncognitoTSW 11.11.2017 19:11

https://sport.onet.pl/pilka-nozna/ka...polski/hpl6m1x

Cytat:

d tamtej pory minęły ponad trzy lata, a nastawienie urodzonego w Sosnowcu zawodnika do kwestii gry dla Biało-Czerwonych znacząco się zmieniło. W rozmowie z Mateuszem Karoniem z "Telewizji Polskiej" przyznał on bowiem, że bardzo zależy mu na powrocie.

31-latek zdradził, że pozostaje w kontakcie z selekcjonerem. - Rozmawiamy. Zdarza się, że gratulujemy sobie dobrych meczów. Nawałka odpisuje na wiadomości. Czasami sam z siebie coś wyśle - mówił, dodając, że obaj zapomnieli już o dawnych animozjach.

Polanski niezwykle żałuje tego, że w swoim czasie krytykował trenera. - To był bardzo duży błąd. Dziś mówię przecież wyraźnie, że zależy mi na powrocie - wyznał.

Licznik spotkań Polanskiego w kadrze zatrzymał się na 19. Debiutował w sierpniu 2011 roku w starciu z Gruzją (1:0). Nie strzelił ani jednego gola.

Co sądzicie? Moim zdaniem Nawałka nie weźmie Eugena. Po pierwsze -stracił argumenty sportowe, nie gra w Hoffenheim. Po drugie - spowodowałoby to osłabienie atmosfery.

Sądzę, że jeśli ktoś miałby wzmocnić kadrę na tej pozycji to powinen być to Janusz Gol, który od paru lat regularnie gra w dobrym Amkarze Perm w solidnej lidze rosyjskiej

brylant17 01.12.2017 16:59

No i mamy wg mnie grupa średnio-łatwa powinniśmy spokojnie wyjść gramy z Senegalem,Kolumbią i Japonia

For_FuN_ 01.12.2017 17:10

Dobre losowanie. Nie ma na co narzekać. Teraz na wiosnę jakiś sparing z Nigerią, Kamerunem i np. z Koreą :).

Francuzi - najłatwiejsza grupa. Niemcy też pewnie komplet zwycięstw. Dla Rosji(tragicznej) mecz prawy już na otwarcie. Jak ze słabeuszami nie będzie 3 pkt, to raczej koniec turnieju. Brazylia może mieć ciepło. A reszta to wiadomo... Portugalia i Hiszpania razem, ale mają 2 ogórkowe ekipy. Podobnie, jak i Belgia, i Anglia.

El'kabat 01.12.2017 17:13

Ciekawe czy na pontonie dogadają się ze sobą ćpuny kitajce i bambole.

Jest szansa, że któraś drużyna nie dopłynie.
Obstawiam, że kamikadze.

d 01.12.2017 18:49

Daleko mi do hurraoptymizmu, grupa mocno egzotyczna - powinniśmy wyjść, ale nie będzie to spacerek. Nie trafiliśmy na żadną potęgę, ale nie trafiliśmy też na żadnego leszcza do łatwego oklepu. Plus, że wszyscy w zasięgu i jesteśmy jednak faworytem tej grupy, co nie było przed losowaniem oczywiste.

Najgroźniejszym rywalem wydaje mi się Senegal: sporo graczy w przyzwoitych ligach, dobra gra w eliminacjach, mało traconych goli; Kolumbia, mimo że od 2014 mocno przereklamowana też będzie groźna, Japończycy mają doświadczony zespół, w sparingach nie odstający drastycznie od światowej czołówki.

U pozostałych:

A: grupa śmiechu, z której gospodarze wcale nie muszą wyjść
B: pozamiatane
C: raczej też mocno widać faworytów, obstawiam awans europejczyków
D: obok naszej najbardziej wyrównana i chyba najmocniejsza grupa. Nie idzie powiedzieć kto tu poleci, może teoretycznie najsłabsza Nigeria, a może i Argentyna, jak będzie tak męczyć bułę jak ostatnio.
E: tu jest megaciekawie i Brazylia wcale nie ma pewnego awansu, bardzo jestem ciekaw Kostaryki
F: tego z kolei nie rozumiem nazywania grupą śmierci, pachnie mi co najmniej 7 punktami dla naszych zachodnich sąsiadów
G: pozamiatane

brylant17 15.03.2018 12:43

Romańczuk w kadrze to żart prawda ? Nie ma innych zawodników ?

Dzimi 23.03.2018 23:12

Ogólnie mam następujące wrażenia po meczu z Nigerią:

1. Reprezentacja teraz to zlepek piłkarzy, brakuje zrozumienia całej drużyny, szybkości i automatyzmu w rozegraniu akcji jaką znamy z lat 2014-2017. Potencjał, siła zespołu jest na ten moment dużo niższa niż ostatnich 2-3-4 latach.

2. Moim zdaniem Nawałka robi od około pół roku poważny błąd z tym szukaniem nowego ustawienia i nowych twarzy. Do MŚi na MŚ powinna grać żelazna jedenastka z lat 2014-2017 w ustawieniu 4-4-2. Na eksperymenty czas w jesieni, a nie na turnieju.

3. Ktoś odpisze że Grosicki i Błaszczykowski wypadli - odpowiem, że oni pojadą na turniej i będą tam grać w 1. składzie. Co znaczy Błaszczykowski to było widać na Euro 2016 - najlepszy naśz piłkarz na turnieju. Mimo że nie grał cały rok przed Euro 2016. Tak samo będzie i teraz. I z Grosickim podobnie. Po prostu na ten moment nie ma lepszych od nich, i nie warto lepszych od Kuby i Grosickiego szukać na 3 miesiące przez MS. To poważny błąd - szkoda psuć reprezentacji z lat 2014-2017. Ktoś się nie zgodzi. Ok, odpowiem następująco - to wstawmy tego Frankowskiegi i Linettego za Goriska i Błaszczykoskiego - i co z tego, jak nie rozumieją się z nikim na boisku. To są piłkarze do wprowadzania w 70-75 minucie na zmiany. A nie na grę od 1 minuty. Tyle

arti 24.03.2018 16:14

Oceniając nasz potencjał wydaje mi się, że po ciężkim boju wyjdziemy z grupy, a potem nie damy rady Anglii, a tym bardziej Belgii.
Zagrać składem 14-17 teoretycznie możemy, ale Krychowiak i Milik są znacznie słabsi niż na me, a Kuba nie wiadomo. Zieliński (potencjalny rozgrywający) wg mnie nadal nie przekonuje, podobnie Linetty, pełnowartościowych godnych zaufania zastępców (poza bramką) nadal brak.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:08.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl