![]() |
Oto cytat ze strony oficjalnej klubu.
"Wczoraj wieczorem, do przebywającej w tureckim Belek drużyny Białej Gwiazdy, dołączył pomocnik – Moustapha Bangura." Dołączył w Turcji tak jak Prezes na spotkaniu mówił czy nie dołączył? Gaszński cos powiedział o wzmocnianiach? Prezes??? Nie trener? To prezes mówi że trzeba wzmonić drużynę a nie trener? Może to prezes też ich trenuje? na pewno to Kopernik nie żyje. |
Pamiętajcie Silna TeleFonika = Silna Wisła
W miesiąc Cupiał TF nie odbuduje, potrzeba czasu na zrobienie obrotów a wiemy jaka sytuacja była jeszcze przed wigilią. Dlatego nam potrzeba czasu, trzeba się uzbroić w cierpliwość. Cupiał w Wisłę chce inewstować, bo to zawzięty człowiek, a jakby chciał sprzedać to by sprzedał i nie jeździł na zgrupowania do Turcji z całą ekipą. |
Cupiałowi nie mam absolutnie nic do zarzucenia. Dzięki temu człowiekowi Wisła jest jednym z najbardziej utytułowanych klubów. Jedynie mógłby zacząć otaczać się właściwymi osobami. Niestety, ale to jest normalne, że nikt nie będzie cały czas wykładał ciężko zarobionych pieniędzy. Klub musi sam na siebie zarabiać. Niestety u nas tak nie jest i wszyscy oczekują milionów od Pana Bogusława.
A z kolegą szprotson nie mam zamiaru dalej dyskutować, gdyż nie widze sensu skoro dla niego wzmocnieniem jest samo testowanie zawodników, a nie transfery. Polecam tak wogóle przeczytać cały wywiad z Gaszyńskim. |
Cytat:
Czegokolwiek by nie powiedział, i tak byłoby źle. To samo jeśli chodzi o wyniki sportowe- wygrywamy? To zaraz mamy narzekanie na styl, brak organizacji gry. Przegrywamy? No to wiadomo. Oczywiście nierzadko malkontenci mają rację (tak też jest teraz), po prostu chcę pokazać, że Gaszyński miał prawdopodobnie do wyboru zło mniejsze i większe. Zdecydował się na, jego zdaniem, mniejsze. |
Cytat z wywiadu z Robertem Gaszyńskim, który został umieszczony na tej stronie:
Cytat:
Mam nadzieję, że wreszcie skończy się pisanie o utrzymaniu jako najważniejszym celu. |
Jeśli chodzi o podstawową 11stkę to faktycznie - tutaj jest potencjał na miejsce premiowane grą w pucharach. Tylko, że jeśli popatrzymy na szeroką kadrę, to entuzjazm już słabnie. Wystarczy parę kontuzji, jakieś zawieszenia i może być problem z utrzymaniem się w 1szej ósemce...
|
WY z tym potencjalem pierwszej 11 - to tak na powaznie ?? czy zbieracie zlepki najlepszych meczow i chwilowych uniesien z przeciagu ostatnich 10 lat ???
|
Która drużyna ma lepszą linie obrony niż ta: Burliga, Głowacki, Guzmics, Sadlok ?
Która drużyna ma lepszych pomocników niż zestaw: Dudka, Stilić, Garguła, Guerrier (nieokrzesany ale bramke łupnie co jakiś czas)? Która drużyna ma lepszego napastnika niż Brożek? Liczę na odpowiedzi na każde z tych pytań. |
Cytat:
2) legła: Vrdolijak-Jodłowiec-Radović-Duda-Żyro 3) legła: Sa |
Cytat:
|
Ale serio, daj 4 drużyny do każdej kategorii - ja nie potrafię. Do tego poza Kuchenkami i L w każdej kategorii musiał byś wybrać kogoś innego, a i te zespoły nie zawsze są lepsze. Problemem jest ławka, bo tutaj to nawet Podbeskidzie ma większe bogactwo...
|
Cytat:
E: Ponoć Karaczankow był ale sie nie dogadali bo nie zgodził sie na 3 letnia umowe |
Kapsel nie przesadzaj.. o ile obrone rzeczywiście mamy porównywalną o ile nie trochę lepszą, o tyle :
bramkarz - zdecydowanie Kuciak lepszy, nie ta klasa pomoc - mają piekielnie mocną jak na nasze warunki, u nas tylko Stilić, jeśli mu się chce grać Atak według mnie Sa, jakby grał tyle co Brożek u nas to by miał 2x więcej bramek o ławce nawet nie wspominając.. |
Nie wiem czy było wiec wklejam:
Wisła Kraków - prezes Robert Gaszyński: Właśnie na tym opieram optymizm http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...m-,nId,1671413 Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Bez odbioru. |
Przecież to śmieszne porównywać Legię do Wisły. Poza solidnym Głowackim i Guzmiciem, gra reszty zależy od chęci - Brożek, Stilić, Garguła, to wszystko typowe znaki zapytania, albo wystrzelą albo będą grać gówno. Tymczasem Legia ma na naszego jednego gwiazdora Stilicia choćby Rado i Dudę, do tego dochodzi Żyro, Kucharczyk, przeciętny Kosecki, wszystkie Orlando Sa, Saganowskie, Vrdoljaki i inne Jodłowce... Zarówno kadrą, organizacją jak i finansami Legia brutalnie nas przewyższa. Możemy się bić w pierś, strzelać fochy i wyzywać od 'Legionistów, którzy pomylili forum', ale taka prawda. Jesteśmy daleko za Legią, Śląskiem, Lechem.
|
Za słowa 'jebie nas w dupsko' powinien to być twój ostatni post tutaj.
I się nie zgadzam z resztą tej wypowiedzi. |
Cytat:
Uważaj jakich słów używasz frustracie |
No i się nie zgadzaj, patrz dalej na świat przez pryzmat miłości do Wisły i bądź oburzony jak kolejne Karaczanakowy i inne Barrientosy okażą się zwykłą kaczką. Trzeba spojrzeć na to z dystansu, na fakty, składy, statystyki. Może to i boli, ale tak już jest, przynajmniej na najbliższe lata
Cytat:
|
Cytat:
Nie offtopując. Wali mnie skład Ległej. Mamy swój cyrk i skupmy się lepiej,żeby stopniowo wyjść na prostą a nie patrzeć kto ma jaką linię obrony czy pomocy. Jak nam to się uda to wtedy można zacząć myśleć realnie o sukcesach i porównywać się do innych. |
Cytat:
Czyli uważasz że mam 14 lat na podstawie tego iż kupiłem dzisiejszy PS ze skarbem kibica ? :mysli: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jak dla mnie największa przewaga Legii nad naszym składem to skrzydła i bramkarz, bo jeśli wróci Stjepa, to na pozostałych pozycjach nie mamy się czego wstydzić na pewno.
Edit: I oczywiście szerokość kadry, tu nie ma gadki. |
Cytat:
:haha: |
ma to, że obecni gracze wracają do nas jedynie z sensymentu, teraz już nie bedzie miał kto nawet wracać bo wszyscy za starzy, może błaszczykowski za 3-4 lata i tyle, a w legii kto nie wypagnie kogo nie sprzedadzą to sprowadzą zastępce, a budżet mają 3-4 razy większy od nas trzeba się z tym pogodzić niestety
|
Cytat:
Nie poddawaj się tak łatwo... spróbuj chociaż po 4 drużyny dopasować do każdego pytania :) |
Cytat:
Właśnie o te wzmocnienia chodzi :P Niestety, ale u nas 0 transferów. Miśkiewicza nie licze. Oczywiście jest to wzmocnienie, mamy 2 b.dobrych bramkarzy. Ale niestety to było najmniej potrzebne wzmocnienie. Potrzebujemy obronce, pomocnika, napastnika, ale podpisujemy kontrakt z bramkarzem. Niezbyt rozumiem tą polityke, ale trudno. Pozyjemy, zobaczymy. Niestety w tym dzisiejszym meczu właśnie widzimy tą sytuacje. 0 napastnika, 0 ofensywnego pomocnika. Jako ''czarny koń'' wchodzi Boguski. Więcej nie trzeba dodawać. |
Mając na uwadze piękną przedwojenną, patriotyczną tradycję naszego klubu, uważam, że czas najwyższy przeciąć ten wrzód i pozbyć się pijawki która go niszczy wysysając krew...
P.S. Nie rozwijam dalej myśli bo na czwartą ligę też kupię karnet jak będzie mnie stać ... Nie jestem rozgoryczony porażką z Lechią, tylko całokształtem... |
Jak dla mnie największą przewagą Legii jest nie skłąd, ale sama organizacja gry. Mam wrażenie, że nasza gra w ataku to jedna wielka improwizacje, przy przejęciu piłki przez przeciwników, często brakuje asekuracji i szybkiego doskoczenia na przeciwnika. Gramy też mega statycznie, mam wrażenie, jakby połowie drużyny obcięli jaja i nikt nie chciał wziąć na siebie odpowiedzialności.
|
Jak dla nie to nie jest problem z atakiem a z grą w środku pola. Wczoraj jak tylko przechodziliśmy pod pole karne przeciwnika to za każdym razem robiło sie groźnie, ale niestety aby dojść do pola karnego trzeba było aby sie zrobiło groźnie. Niestety jeśli środek pola stoi w miejscu i nie postawi sie ustawić do podania to piłkarze nie mają jak wymienić piłki.
Niestety przykro patrzeć jak Smuda wpuszcza jednego młodego na koniec meczu i oczekuje że będzie walka o miesjca w zespole. Niech posadzi kilku pewniaków którzy graja słabo to młodzież chociaż będzie wiecej biegać po boisku, a tak to mamy baletnice, które czekaja aż dostaną piłkę. |
Się dzieje:
Cytat:
Robert Gaszyński: nie będziemy kopią Legii http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...ia-legii/qgqgq |
Cytat:
|
Cytat:
Co z tego, że ktoś (Głowacki?) w którymś wywiadzie już sprostował, że to do Haitańczyków za spóźnienie na trening. |
Cytat:
|
Nie wydajemy więcej niż mamy. Rygorystycznie trzymamy się budżetu, który mamy. Przykładowo nie przesyłamy kasy z marketingu na budżet płacowy.
|
Cytat:
A więc ciekawe dla mnie czy k.z. to np. kasa z nc+za 5 miejsce + średnia frekwencja 12 tys. + brak sponsora koszulkowego czy mniej (więcej)? Oczywiście wiem, że najprawdopodobniej się tego nie dowiem. |
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._wielka_wisle/
Do kupienia za 30 zł szalik cegiełka dla Wisły. Kto go nie kupi, ten... sami wiecie. ;) |
Cytat:
|
Jaki konkurs?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:26. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl