Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=989)

hejR22 17.02.2011 21:20

amica jak zwykle fuks ehhh;/ ale dobrze jak nazbieraja sobie pkt do wspolczynika to za rok im pare pkt moze uciec ;d bo jezeli nie zagraja w pucharach;d wiec trzymajamy kciuki za polonie w-wa w meczu z amica oraz trzymy kciuki zeby nie zajeli 3 mejsca

Mareq 17.02.2011 21:22

Cytat:

Warto zwrócić uwagę, że choćby jedna bramka strzelona w Portugalii daje awans Lechowi... bo przy 1-0 Braga będzie musiała strzelić już 3.
Braga , Lechowi 3 bramki ?
Temu sławnemu Lechowi ?
Faktycznie nieprawdopodobne , 1 bramka i piłkarze portugalscy powinni dla własnego dobra zejść do szatni :)

ToTylkoJa 17.02.2011 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hanys (Post 1052433)
O jezus, a Ty kolego fialo twierdzisz ze czym głośniej tym lepiej? Nie chodzi mi o to czy głośno czy nie... ważna jest jakość - kibice lecha potrafią urozmaicić widowisko różnorodnymi przyśpiewkami - nie ma tu monotematyczności, tak jak w przypadku kibiców np. Legii którzy przez cały mecz śpiewają "legia legia legia oooo" i klaskają w ręce.

Ja tam dziś słyszałem monotonny doping (w sensie, że mało przyśpiewek). Ty chyba nie byłeś na meczu Legii, skoro piszesz, że przez cały mecz śpiewamy to co napisałeś (nawet jeśli użyłeś ironii to nie trafiłeś).

Dean 17.02.2011 21:25

Legia ma już chyba lepszy repertuar niż Amica, bo kuchenkorze to śmiech na sali. "lalalala"

Donki 17.02.2011 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hanys (Post 1052433)
O jezus, a Ty kolego fialo twierdzisz ze czym głośniej tym lepiej? Nie chodzi mi o to czy głośno czy nie... ważna jest jakość - kibice lecha potrafią urozmaicić widowisko różnorodnymi przyśpiewkami - nie ma tu monotematyczności, tak jak w przypadku kibiców np. Legii którzy przez cały mecz śpiewają "legia legia legia oooo" i klaskają w ręce. Ważna też jest reakcja na wydarzenia boiskowe - podoba mi się jak przynajmniej połowa publiczności żyje z meczem - na krzywdzące decyzje arbitra są gwizdy, oklaski na dobre zagrania zawodników ktorym się kibicuje - to takich zawodników właśnie wzmacnia... a jak wszyscy śpiewają nie reagując na to co dzieje sie na boisku to tak jakby mieli mecz głęboko w powazaniu. Np. w Anglii publiczność jest bardzo zżyta z meczem i reaguje okrzykami, oklaskami bądź gwizdami na to co się na nim dzieje - to mi się podoba.

No to jest naprawde zajebiste :lol:

Hanys 17.02.2011 21:28

Ale po co mam być na meczu Legii... nie jestem z Warszawy. Widziałem wiele meczów w tv i za kazdym razem na łazienkowskiej był monotonny doping - nie licząc raz odśpiewanego "sen o Warszawie"

Ja oglądając mecze Lecha czuję różnorodnosć jeśli chodzi o doping kibiców. Fajnie się ich słucha i tyle.

orzeu 17.02.2011 21:28

Ciekawe czy UEFA pokaze kibicom ze nie ma z nimi zartow i smichow-chichow jak z PZPN-em i u.......i ich za te kamizelki. Wystarczy ze ktos "zyczliwy" (czytaj dziennikarz z gw) napisze ckliwa historyjke o tym jak potrzebowal pomocy stewarda i nie mogl go znalezc :lol:

zim zum 17.02.2011 21:28

Niektórych dalej bolą te sukcesy. Niestety trzeba pogratulować sukcesu i liczyć na to ,że kiedyś wzbijemy się na ten poziom, bo póki co w każdy pucharowy czwartek nasi piłkarze mają przebieżki, a przygodę w europie kończą w momencie jak messi zażywa kąpieli w basenie z delfinami.

Wygrali i to trzeba im oddać. Nie ma się co napinać.

darekolsztyn 17.02.2011 21:29

Zazdrość Panowie :P

rafal777 17.02.2011 21:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 1052442)
No to jest naprawde zajebiste :lol:

No ale z czego się śmiejesz. Osobiście znam wiele osób którym bardziej odpowiada włąsnie taki klimat (oczywiście przyśpiewki też się zdarzają) w którym kibice obserwują akcje i na każdą jest reakcja. Tu bardzo dobry przykład boisk angielskich. Ja osobiście bardzo lubię gdy na meczu jest nasz "polski" doping ale rozumiem też osoby który postrzegają to inaczej.

Ikki 17.02.2011 21:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 1052434)
No ale to niemożliwe, by Braga strzeliła ze 3? Bo nie ogarniam :lol:

A czy ja napisałem, że niemożliwe?:p
Niech Lechowi uda się 1 (jedna!) akcja to później już będzie obrona Częstochowy... po prostu 3 bramki to moim zdaniem już dużo... ale nie napisałem, że nie wykonalne do odrobienia dla Bragi!
Poza tym Lech musi coś strzelić...

ToTylkoJa 17.02.2011 21:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hanys (Post 1052443)
Ale po co mam być na meczu Legii... nie jestem z Warszawy. Widziałem wiele meczów w tv i za kazdym razem na łazienkowskiej był monotonny doping - nie licząc raz odśpiewanego "sen o Warszawie"

Ja oglądając mecze Lecha czuję różnorodnosć jeśli chodzi o doping kibiców. Fajnie się ich słucha i tyle.

To nie temat o tym, ale wymień co dziś słyszałeś w Poznaniu. Owszem, fajnie słucha się ich tego ''W grodzie Przemysława'', ale nie świadczy to o tym, że śpiewali dziś dużo pieśni.

A co do Legii to gadasz głupoty i tyle, mogę Ci spokojnie wymienić co śpiewamy na prawie każdym meczu. A jeśli Ty słyszysz tylko Sen o Warszawie i jedną czy dwie pieśni na Ł3, to masz może problemy ze słuchem.

Baala 17.02.2011 21:33

Mecz jak mecz w sumie nawet dobrze że wygrali bo takie zwycięstwa podnoszą prestiż całej ligi. Jednak po grze wątpie by w lidze Lech doskoczył z taką grą do czołówki. Zero jakieś myśli w ataku i błysku. Długa piłka na Rudnevsa i to wszystko. Niech grają w tym pucharze jak najdłużej bo za rok będzie przerwa.

Hanys 17.02.2011 21:34

Prosty przykład - gdyby Gancarczyk grał w Anglii to po jego zagraniach cały czas słyszelibyśmy gwizdy tak że ten zawodnik wykończył by się psychicznie - po pierwszej połowie schodziłby do szatni czerowny ze wstydu jak burak. Wtedy albo wziąłby się do roboty i zaczął grać również z głową, albo po prostu ustapiłby miejsca w składzie lepszym. A tu nawet na najgorsze zagranie się nie gwiżdże. Jeśli płacicie za karnety i bilety to powinniście też czegoś wymagać.

Hanys 17.02.2011 21:36

Słyszałem dziś choćby przekształconą piosenkę - http://www.youtube.com/watch?v=MCsYDZ2M04M - konkretnie jej refren - czego nigdy wczesniej na Lechu nie słyszałem. Chociaż nie wiem czy mi się coś nie przyśniło, ale na serio to słyszałem dziś na Bułgarskiej...

orzeu 17.02.2011 21:36

Wysyp wynalazkow w tym temacie naprawde niesamowity.
Jakis Hanys, jakis typ z olsztyna co juz byl ostrzegany dwa razy i dalej sprawdza cierpliwosc. Duzo was jeszcze? Uwierzcie ze wejscie do panelu moderacji i danie bana to jest 5 sekund roboty. Ktos chce jeszcze sie przekonac? Juz nudne jest co mecz innych druzyn w pucharach walkowanie tematu "dlaczego nie moge im kibicowac". Nikt wam nie broni. Ale ....a mac zrozumcie w koncu ze to jest forum kibicow Wisly, sa tu jakies reguly. Jak wchodzisz do budynku w ktorym jest zakaz palenia to tez zaczynasz negocjowac i pyskowac ze "przeciez ci wolno i kto ci zabroni"? Jest zakaz i sie dostosuj, jak nie potrafisz - do widzenia.

KOMINEK 25.02.2011 22:54

Bez napinki i obrażania. Bany czekają

Maciuś 26.02.2011 09:11

Bakero to slaby trener, mysli ze bez skrzydlowych mozna cos ugrac w Europie. O ile w polskiej buraczanej lidze mozna to jeszcze jakos zaszpachlowac to juz w europejskich pucharach kazda prowizorka konczy sie tak jak w czwartek. Zreszta juz w meczu z Groklynem bylo widac ze Amikorz jest zle poukladany.

_ukoL 26.02.2011 13:03

Mało jednak brakło, by słaby mecz w wykonaniu piłkarzy z Poznania i tak zakończył się szczęśliwym awansem, bo w ostatnich minutach minimalnie przestrzelił Rudnevs, by chwilę później Wilk uderzył w poprzeczkę. Kilka centymetrów niżej i mimo niepoukładanej i chaotycznej gry byli by w kolejnej fazie Ligi Europy.

crazykaro 26.02.2011 13:08

ja proponuje zamknąć temat do lipca

Kolekcjoner_23 26.02.2011 22:46

Filmy z przemarszu kibiców podczas 1/16 finału Ligi Europejskiej : Sporting Braga – Lech Poznań dostępne już na http://stylkibica.net/index.php?view=filmy_01
Pozdro

PhantomRanger 26.02.2011 23:06

Już Lech witał się z gąską już liczyli sałatę za mecz z Liverpoolem, a zostali brutalnie sprowadzeni na ziemie. Artions "7 mln euro" Rudnevs coś w tym meczu nie pograł.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _ukoL (Post 1056426)
Mało jednak brakło, by słaby mecz w wykonaniu piłkarzy z Poznania i tak zakończył się szczęśliwym awansem, bo w ostatnich minutach minimalnie przestrzelił Rudnevs, by chwilę później Wilk uderzył w poprzeczkę. Kilka centymetrów niżej i mimo niepoukładanej i chaotycznej gry byli by w kolejnej fazie Ligi Europy.

Szczęście ma to do siebie, że czasem się kończy. Szczęśliwie zremisowali 3:3 z Juventusem, bo Rudnevsowi strzał życia wyszedł. Po prostu Man. City i Juventus olały Lecha ciepłym moczem i dostały w trąbę. Braga natomiast nie zlekceważyła ich i wyeliminowała AmicoLecha ot co.

Po co w ogóle takie gdybanie? nie ma sensu nad tym rozważać, bo na awans w aspekcie dwu meczu na pewno nie zasłużyli, bo w obu zagrali beznadziejnie. Tyle ode mnie.

DominoForza 26.02.2011 23:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kolekcjoner_23 (Post 1056711)
Filmy z przemarszu kibiców podczas 1/16 finału Ligi Europejskiej : Sporting Braga – Lech Poznań dostępne już na http://stylkibica.net/index.php?view=filmy_01
Pozdro

http://www.youtube.com/watch?v=F-ayWmBGILM

bouli76 27.02.2011 22:09

A mnie dzieki Lechowi kuponik wszedł :) nie duzo ale zawsze cos :d hehehehe

(postawilem na wygrana w LE - City i Liverpoolu oraz na awans Bragi)

michu-k 10.06.2013 11:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KrzychooR (Post 1316962)
To teraz kibicujemy Legii?
A tak btw ten Ludogorets to co to za nowy twór? Jakiś meteor w stylu Unirei co raz wypali a później znika? ;)

Ludogorets to drużyna budowana na wzór Vitesse. Bogaty właściciel wrzucający kasę w klub. Międzynarodowa mieszanka zawodników.

Nie jest to bynajmniej twór na miarę Unirei, a coś bardziej stabilnego i przyszłościowego. Mogą zdominować bułgarską ekstraklasę na lata.

0 22 10.06.2013 18:42

Ich najbardziej chciałbym uniknąć.

lorddavy 10.06.2013 20:43

Ludogorets, Gyor i raczej koniec pucharów w 2 rundzie.

Sligo, Karaganda, Vardar i mozecie miec ciezko .

Reszta mega ogóry.

pepemasta 11.06.2013 17:03

Druzyny na które może trafic Legia w 2 rundzie LM. Wg mnie po kolei od najtrudniejszej do najłatwiejszej. Cos byscie zmienili?

Legia Warszawa Pol 13.650 22.300.000 €

Ludogorets Razgrad------- Bul 3.450------ 26.850.000 €
ETO Györ -------------------Hun 3.850----- 10.300.000 €
Zeljeznicar Sarajevo------ Bos 4.566------- 6.325.000 €
Shakhtyor Karaganda----- Kaz 2.941------- 4.275.000 €
Vardar Skopje --------------Mac 2.-050------ 6.525.000 €
Kalju Nomme ---------------Est 1.191 --------3.975.000 €
Daugava Daugavpils ---------Lat 1.658 -------2.900.000 €
Skënderbeu Korçë -----------Alb 2.833 -------4.025.000 €
Sutjeska Niksic ---------------Mon 1.300 -----1.400.000 €
The New Saints --------------Wal 3.766 -----1.300.000 €
Sligo Rovers ------------------Irl 3.225------- 1.350.000 €
FH Hafnarfjardar -------------Isl 4.083------- 1.750.000 €
Birkirkara ----------------------Mlt 2.541 ------1.775.000 €
CS Fola Esch -------------------Lux 0.925 -----1.650.000 €
EB Streymur * -----------------Far 2.316 -------500.000 €
Cliftonville ----------------------Nir 2.116 --------450.000 €
Tre Penne * -------------------Sma 1.383 --------50.000 €

Alex_Morgan 11.06.2013 18:00

Jeśli Legia chce coś osiągnąć w Europie to żadnych Bułgarów się nie może bać. Zresztą w zimowych sparingu, gdzie Ludogorets grał w podstawowym składzie Legia wygrała 1 - 0. Z tego co kojarzę Lech także z nimi grał w Marbella Cup 2013 tej zimy i wygrał 2 - 1. Także mimo tego, że wzmocnią się na na el. LM to Legia nie może się ich bać. Myślę, że Legia powinna na luzie dojść na grupy LE. Taka sama sytuacja z Lechem. Mają rozstawienie we wszystkich rundach i muszą to wykorzystać. Powiecie mi, że w tym roku też mieli rozstawienie a odpadli z ogórami ze Szwecji (te wydawałoby się ogóry odprawiły potem CSKA). Ale w tym sezonie to nie był jeszcze tak dobrze ułożony zespół jak teraz. Rumak naprawdę zrobił z nimi mega robotę. Parę wzmocnień i grupa LE na luzie. Co do Śląska to myślę, że będzie lepiej niż w tym roku. Levy zna się na swoim fachu i sądzę, że ich nieźle przygotuje do sezonu. Szkoda, że Pepe odszedł rozkręcił się pod koniec sezonu. Na szczęście Mila zostaje. Poza tym Śląsk to jedyna drużyna w Polsce, która umie grać atakiem pozycyjnym. Zobaczymy jak będzie. Problem Śląska zacznie się od III. rundy, gdzie nie będą rozstawieni. Sukcesem będzie faza grupowa, jednak do tego potrzeba farta w losowaniu. Na temat Piasta się nie wypowiadam bo to wielka niewiadoma. Plus ich gry w pucharach jest taki, że nikt ich nie zna i mogą sprawić niespodziankę.Jakby pyknęli w II. rundzie wyżej rozstawionego to by przejęli rozstawienie w III. rundzie (analogiczna sytuacja do tej Śląska z sezonu 2011/2012).

mitmichael 12.06.2013 11:22

Trudna droga Legii do Ligi Mistrzów

http://www.pilkanozna.pl/index.php/W...-mistrzow.html

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:57.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl