![]() |
|
PS;
To już przesądzone. Michał Miśkiewicz odchodzi z Wisły. W bramce krakowskiej drużyny zastąpi go Michał Buchalik. http://www.przegladsportowy.pl/pilka...525,1,727.html |
Wy tak wszyscy się burzycie o ostatnie doniesienia prasowe - Buchalik czy dzisiejszy Kieszek. (Jutro będzie, że Pawełek jest też wolny :) ) Nie przyszło wam do głowy, że chodzi o zamęt w mediach żeby Misiek tak nie stawiał się przy podpisywaniu kontraktu ?! Na moje tak to wygląda. Puszczono 2 nazwiska całkiem solidnych bramkarzy, szczególnie Kieszek. Sprawa rozegra się w ciągu tygodnia. Na razie nie ma co bić na alarm skoro Głowa, Donald, Guła, Broziu są podpisani i doszedł Jankowski. Okienko się jeszcze nie zaczęło. Liczę że będziemy mieli solidną kadrę uzupełnioną młodzieżą.
Pozdrawiam |
Bramkarzy nam naściągają 3 czy 4, a przed nimi będzie grał Czekaj czy inny ogór i niezależnie, który z tych 4 sanie i tak będzie w dupę... defensywą się zająć trzeba, bo nie będzie komu grać. Ot chociażby Deleu - jakichś ogromnych wymagań finansowych raczej mieć nie będzie, a sprawdzał się dość solidnie. Nie wiem, jak wygląda sprawa Chaveza - ile jeszcze zostało mu kontraktu? Wiem, że to niby przeciętny gracz, ale w sumie na dziś dzień byłby użyteczny.
|
Cytat:
Cos ucichla sprawa z Chrapkiem, mial niby juz tylko jechac na testy medyczne a teraz cisza...wiem ze kasa potrzebna na gwalt ale Michal jest na tyle mlody, ze za sezon lub dwa mozna by za niego kilka ladnych baniek E zgarnac a nie 1,4mln E jak pisaly media wiec trzymam kciuki, ze moze jednak Chrapek zostanie. Podobnie Donald chwalil sie ze jest we Szwajcarii negocjowac kontrakt i tez cisza... Panowie FraMat i Wolfy mysle, ze uzytkownicy tego forum chetniej poczytali by cos bardziej sensownego niz 10 postow Waszej osobistej wymiany wzajemnej "milosci". |
Miśkiewicz odchodzi
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...525,1,727.html Zaczynal dobrze a kończyl w Wiśle średnio |
A jakie popełnił błędy, które skutkowały strata bramki oprócz Lubina i słynnego podania Należy? Jak dla mnie cały sezon bardzo jasny punkt, w dodatku zdobył niezbędne doświadczenie i dalej jak na bramkarza jest młody --> perspektywa sprzedaży za dobry pieniądz w przyszłości. No ale w tym klubie myślenie jest chyba karane, wiec będziemy mieć albo Buchalika ręcznika albo parodyste Kieszka.
Popytajcie kibiców Lechii czego można spodziewać się po pożal się Boże Buchaliku. Kolejny tragiczny ruch w tym okienku aż przykro patrzeć. Nowy kontrakt dla Łukasza G. brak kontraktu dla gościa, który nam ratował dupę cały sezon. Fuck logic. |
Cytat:
poza tym gdzie był Miśkiewicz rok temu? był podobnym "ręcznikiem' z zerowym doświadczeniem w ekstraklasie. Buchalik ma i tak od rok doświadczenia więcej, a jeśli chodzi o grę nogami to gorzej niż u Miśkiewicza być nie może. Wiek jest praktycznie ten sam. Żal mi odejścia Miśkiewicza, ale jestem daleki od wychwalania go w niebogłosy. Jeśli życzy sobie gwiazdorskiego kontraktu to w Wiśle go nie otrzyma. Tym bardziej że więcej on zawdzięcza Wiśle, niż ona jemu. PS. Podobno i tak największą kością niezgody jest prowizja dla włoskiego menagera. Wiadomo jakiego poziomu stawek może wymagać. |
Cytat:
|
Ktoś tam wspominał, że Smuda chce Horoszkiewicza?
http://www.90minut.pl/news/234/news2...-Cracovii.html Jeśli była to prawda to już jest dno, że niedoszli spadkowicze podpierdzielają nam piłkarzy. |
Cytat:
|
Zwłaszcza Rymaniaka trzeba bardzo żałować :rotfl:
|
Cytat:
|
Cytat:
Historia zna mnóstwo przykładów, kiedy Ci którzy "nic nie znaczą" obalali koronowane głowy. Kwestia w....ienia i determinacji. A my mówimy o klubie piłkarskim. Jeżeli kilkudziesięciu posłów PO, SLD, PSL i RP znalazło ostatnio w sobie dość odwagi cywilnej, żeby złamać dyscyplinę partyjną - to nie ma rzeczy niemożliwych. Chcesz akceptować patologie? Twoja rzecz. Masz do tego pełne prawo. Ale nie dorabiaj do własnego lenistwa i mentalności chłopa pańszczyźnianego ideologii. |
Cytat:
Co do Miśkiewicza. Dziwi mnie, że nie potrafili z nim dogadać się odnośnie kontraktu. Ale skoro klub chce, zawodnik chce, a mimo to nie ma porozumienia to znaczy, że sprawa rozbija się o menadżera. Trudno. Może Buchalik czy inny Kieszek nie będą gorsi. |
ciekawe czy rozmowy z Kieszkiem to po prostu próba obnizenia wymagan Buchalika...
obroncy nam są potrzebni. Obrońcy. W tym kraju bramkarza znaleźć jest naprawde łatwo na ten poziom co gramy, a defensorów ni chuja |
Cytat:
I dlatego będę winil lysego za to co się dzieje w Wisle po stokroć,nikt mu nie kazal przyjmować takiej pozycji ,nikt mu nie kazal firmować tej całej blazeniady swoim nazwiskiem,jemu to nie przeszkadza bo to tylko praca dla niego a mnie to wkur.... Do Cupiala tez mam zal ze to wszystko tak wygląda ale....to wlasnie ten Cupial bedac jaki jest poniosl Wisle przez kilka lat na wysoki poziom... |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Czulem, bardzo mocno czulem ze Buchalik nie będzie zadnym zmiennikiem tylko bramkarzem nr.1...
|
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Naprawdę. Dotarło. Wszyscy tutaj znają twój pogląd na tą sprawę. Nawet mój pies jak widzi twojego nicka to zaczyna szczekać. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Wyłam się jak niektórzy posłowie... skoro nie ma rzeczy niemożliwych zaskocz nas. Zarób, złóż Cupiałowi ofertę, kup Wisłę i poprowadź po swojemu królu... o poglądach pańszczyźnianego chłopa. Z Wisłą jak to w życiu. Właściciel kilkanaście lat łożył na klub, nie szczędząc mu niczego. Niemniej jednak gdzies już wczęśniej popełniono błąd, rozpanoszyło się stado, a rozpasanie sięgnęło zenitu. Klub nie stał się samowystarczalnym i teraz jest jak jest... Troche jak w życiu - rodzice łóżą od małego, nie szędzą na edukację i utrzymanie, skończysz studia to wyp... i radź sobie sam... nie dasz rady - conajwyżej dadzą Ci zjeść. Ale co Ci będę tłumaczył jak masz to na codzień! Powinieneś tym bardziej zrozumieć że z Wisłą jest tak samo i jest w tym samym miejscu :) |
ale nas fizycznie jest nie stać na płacenia takiej kasy. Koniec i kropka
|
Cytat:
|
Cytat:
Też mnie wkurza ten populistyczny roszczeniowy ton w stosunku do właścicieli klubu .... nie od dziś. Ile razy pytałem: " masz jakiegoś dobrodzieja co kupi Wisłę i zainwestuję ??? ... nie masz - to nie marudź że Cupiał za mało wkłada .... Ale wiadomo najlepiej zarządza się nie swoimi pieniędzmi ... A jak trzeba zapłacić karę za zabawę racami to już nie ..... Dziecinada. |
Cytat:
|
Cupiał pewnie by sprzedał gdyby był ktoś kto by kupił z gwarancją że po roku nie zwinie interesu. Ja natomiast mam nadzieję że jeśli boss nie dostanie wymiaru z urzędu podatkowego a TF stanie na nogi to wrócimy do gry.
|
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:37. |
|
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl