Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

palikot 09.06.2014 00:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1363942)
Sugerowałbym zaprzestanie używania argumentów, które uderzają zarówno w adresata, jak i nadawcę. ...nie mówiąc o osobach postronnych :)

Spokojnie ja tak tylko z jajem ;) Po co tyle nerwów? Świat jest przecież piękny :D

Dariook 09.06.2014 01:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1363969)
Spokojnie ja tak tylko z jajem ;) Po co tyle nerwów? Świat jest przecież piękny :D

Chciałeś powiedzieć "był piękny".

W dzień w którym Witek wspólnie ze znajomymi wykupił wszystkie najdroższe bilety, zatrzymała się ziemia.

dawiss 09.06.2014 08:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1363965)
W kwestii raindoga - jestem w stanie zrozumieć dlaczego ktoś może chcieć nie okazywać mu szacunku. Nie uważam tego za właściwe, ale kto sieje wiatr...

Melikson - zakładając, że to nie jedna z dziesiątek plotek które pojawiły się i jeszcze pojawia w tym okienku - nigdy nie był nikim więcej niż najemnikiem. Bardzo dobrym, ale wciąż tylko najemnikiem. Dla mnie osobiście - byłoby to potencjalnie bardzo duże wzmocnienie Legii, bo tam miałby z kim grać.
O wiele bardziej szkodliwe byłoby stworzenie na Reymonta legijno-chorzowskiej kolonii przez Łysego Jacka. Na razie jednak info o Kucharczyku się nie potwierdziło, to co jest to raczej efekt szukania promocji.

W tych czasach wlasciwie kazdy pilkarz to najemnik, nie jest wazne czy jest wychowankiem czy tez nie. Pokazaly to przyklady Stolarskiego czy Leszczaka, dzis kazdy pilkarz chce sie rozwijac, a nie czekac az w wieku 21 lat dostanie szanse w klubie ktoremu kibicowal w mlodosci i tyle go z nim wiaze. Cos tam zawsze w sercu zostaje, ale kiedy wychodzisz na boisko nie pamietasz o czasach, kiedy miales 12 lat, a o tym by jak najlepiej zagrac w meczu. Wielu czepia sie przeszlosci Bednarza, ktory nie zrobil nic zlego grajac dla Legii, a zapomina o przeszlosci kibicow, ktorzy chca swoja praca przysluzyc sie Wisle.

Reserve 09.06.2014 11:34

Wy tu pierdu pierdu, a Brozio kontrakt podpisał:

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...luzej_w_wisle/

Chyba jeden z lepszych ruchów w tym oknie :D

silver03 09.06.2014 12:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reserve (Post 1363994)
Wy tu pierdu pierdu, a Brozio kontrakt podpisał:

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...luzej_w_wisle/

Chyba jeden z lepszych ruchów w tym oknie :D

Udało się nie spier.d.o.li.ć tego. Sukces.

wolfy 09.06.2014 13:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1363996)
Udało się nie spier.d.o.li.ć tego. Sukces.

Możecie sobie żartować, ale ja jestem o niebo spokojniejszy o to, że w następnym sezonie zakręcimy się koło koło środka tabeli, a nie na jej dnie. Jesteśmy niemal całkowicie uzależnieni od Pawła. Nie mamy w kadrze nikogo, kogo bez cienia ironii moglibyśmy nazwać napastnikiem.

Znaczy - wiadomo, Łysy pewnie dokoptuje jeszcze do Jankowskiego jakiegoś Zulu Gulę po testach, ale obaj to będą zwykłe zapchajdziury. Listek figowy. Alibi dla Łysego.

huberix 09.06.2014 15:40

Horoszkiewicza podobno chcemy. Moim zdaniem fajny ruch. Nasz Smuda jest jego wielkim zwolennikiem :P

St Yabol 09.06.2014 15:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez huberix (Post 1364009)
Horoszkiewicza podobno chcemy. Moim zdaniem fajny ruch. Nasz Smuda jest jego wielkim zwolennikiem :P

Burdenskiego tez był :>

stalsanok1946 09.06.2014 15:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez huberix (Post 1364009)

możesz czasem odejść od komputera i bzdur nie pisać?
1. Od kiedy Smuda jest zwolennikiem młodych?
2. Młody zawodnik który wywarłby wrażenie na Smudzie musiałby być Messim lub innym Ronaldo
3. Horoszkiewicz w Hercie zarabia podobnie jak średni grajek Wisły (Burliga, Dudka, Garguła), więc co kusiłoby go by zagrać dla Wisły?

oczywiście bez odbioru, bo w konwersacje ze mną nie ma sensu wchodzić

Arked 09.06.2014 16:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stalsanok1946
2. Młody zawodnik który wywarłby wrażenie na Smudzie musiałby być Messim lub innym Ronaldo

Myślę, że wystarczyłoby, żeby umiał chociaż przyzwoicie grać w piłkę. Jak pokazał ten sezon większość naszych mitycznych młodych talentów nawet z tym ma problem. Oglądałeś popisy Szewczyka, Czekaja czy Nalepy w zeszłym sezonie?

mitmichael 09.06.2014 17:13

No to super sprawe z Brozkiem mamy zakonczona. Została jeszcze sprawa Miskiewicza + kolejne wzmocnienia, ktore sa nieuniknione. Dobrze, ze przedłuzył kontrakt o 2 lata nie bedziemy musieli sie za rok zastanawiac czy bedzie jeszcze grał w Wisle.

cfa 09.06.2014 17:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1364012)
Myślę, że wystarczyłoby, żeby umiał chociaż przyzwoicie grać w piłkę. Jak pokazał ten sezon większość naszych mitycznych młodych talentów nawet z tym ma problem. Oglądałeś popisy Szewczyka, Czekaja czy Nalepy w zeszłym sezonie?

No ale był też Fryc który niestety nie miał tyle szans na pokazanie się w lidze ...

Uran235 09.06.2014 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1364015)
No to super sprawe z Brozkiem mamy zakonczona. Została jeszcze sprawa Miskiewicza + kolejne wzmocnienia, ktore sa nieuniknione. Dobrze, ze przedłuzył kontrakt o 2 lata nie bedziemy musieli sie za rok zastanawiac czy bedzie jeszcze grał w Wisle.

Kolejne?
Wzmocnienia?
Nieuniknione?
Coś mnie ominęło?

szprotson 09.06.2014 21:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 1364019)
No ale był też Fryc który niestety nie miał tyle szans na pokazanie się w lidze ...

a jak myślisz czemu nie miał tylu szans?
Czemu niektórzy piłkarze nie otrzymują tylu szans co inni ?
Czemu Klaric nie otrzymał tylu szans co Brożek?

bo sa chuja warci....

Karherop 09.06.2014 22:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1364015)
No to super sprawe z Brozkiem mamy zakonczona. Została jeszcze sprawa Miskiewicza + kolejne wzmocnienia, ktore sa nieuniknione.

jak narazie nas jeszcze czekają osłabienia

Miśkiewicz? (choc Buchalik powinien go spokojnie zastąpić)
Chrapek ?
Sarki ?

Jankowski+ Plizga (jeśli przyjdzie) uważam że nie daje jeszcze odpowiedniej wartości w ofensywie

bez wzmocnienia środkowym i lewym obrońcą, środkowym pomocnikiem i skrzydłowym ciężko widzę walkę o top 3 przyszłego sezonu ( jeśli mamy takie aspiracje), co nie znaczy że na pewno takowe będą. Bednarz często myślał za 5 dwunasta.

Ogryzek 09.06.2014 22:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1364050)
a jak myślisz czemu nie miał tylu szans?
Czemu niektórzy piłkarze nie otrzymują tylu szans co inni ?
Czemu Klaric nie otrzymał tylu szans co Brożek?

bo sa chuja warci....

Bo może poza talentem ważne jest być w w typie piłkarzy jakich trener preferuje (techniczni, albo atletyczni). Mieć obrotnego menadżera który umieści cię w klubie gdzie będziesz dostawał szanse. Albo piłkarz słabo wchodził po schodach i to go dyskwalifikuje u Smudy.

PiVoSH92 09.06.2014 23:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1364072)
jak narazie nas jeszcze czekają osłabienia

Miśkiewicz? (choc Buchalik powinien go spokojnie zastąpić)
Chrapek ?
Sarki ?

Jankowski+ Plizga (jeśli przyjdzie) uważam że nie daje jeszcze odpowiedniej wartości w ofensywie

bez wzmocnienia środkowym i lewym obrońcą, środkowym pomocnikiem i skrzydłowym ciężko widzę walkę o top 3 przyszłego sezonu ( jeśli mamy takie aspiracje), co nie znaczy że na pewno takowe będą. Bednarz często myślał za 5 dwunasta.

Jeszcze chociażby Bunoza, Nalepa ("osłabienie"), Brożek Piotr ("osłabienie")... Z ofensywą nie jest źle, ale transferów defensywnych nie widać, a to one sa podstawą, jeżeli chcemy o cokolwiek grać. LO i stoper na już potrzebni, bo Głowa młodszy nie będzie, a Jovanović po tak długiej przerwie na początku będzie raczej szukał formy. I nagle zrobi się dziura, bo na ŚO nie będzie praktycznie nikogo. Nie byłbym na tyle okrutny, żeby Dudka miał tam grać, bo po prawdzie to Dudka jest najlepszym zapchajdziurą w obronie, ale na żadnej pozycji nie jest dobry na tyle, żeby grać w pierwszym składzie. Bez dwóch dodatkowych stoperów (i to nie na poziomie Czekajów czy innych Nalepów) wystarczy kontuzja Głowy (wiadomo - wiek robi swoje), kartka dla Jovanovicia i gramy parą obrońców... Dudka-Czekaj? Wszyscy widzieliśmy, jak się spisuje takie rozwiązanie...

wolfy 10.06.2014 00:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stalsanok1946 (Post 1364011)
możesz czasem odejść od komputera i bzdur nie pisać?
1. Od kiedy Smuda jest zwolennikiem młodych?

Taaa. Stolarski, Chrapek, Nalepa, Uryga, Szewczyk, Klarić, Czekaj, Fryc, Burdeński, Żemło.
Pogrubieni dostali po kilka szans. Jeden jedyny Chrapek wykorzystał.

Przerażające, jak ten Smuda młodych prześladuje.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1364073)
Bo może poza talentem ważne jest być w w typie piłkarzy jakich trener preferuje (techniczni, albo atletyczni). Mieć obrotnego menadżera który umieści cię w klubie gdzie będziesz dostawał szanse. Albo piłkarz słabo wchodził po schodach i to go dyskwalifikuje u Smudy.

Kolejny.
To wymień mi tych prześladowanych, co nie umieli po schodach wejść. Bo z tych co widziałem, to jeden Chrapek nie wchodził tylko dlatego, bo mamy wąską kadrę. Reszta była po prostu osłabieniem, a gra niektórych ocierała się wręcz o sabotaż.
Zobaczymy, gdzie Fryc będzie za dwa lata. Łatwo jest rzucać oskarżeniami, więc zwolenników jego talentu zapytam - na ilu treningach go widzieliście?
I gdzie są miłośnicy Klaricia? Po jednym występie już morda w kubeł?

Pół roku temu kilku tutaj chciało się zesrać z żalu po Stolarskim, bo Smuda śmiał powiedzieć, że nie nadaje się na e-klasę. No i wyszło, że się na razie nie nadaje. Tyle, że w Lechii.

Jak to było? Odstaw rodaków, postaw na młodych Polaków? No to mieliśmy ostatnio Czekaj show, z gościnnymi występami Nalepy. Ja się spodziewałem wszystkiego najgorszego po Burdeńskim, ale on przynajmniej próbował zatrzymać kogoś w polu karnym. Znaczy - mniej więcej orientował się gdzie jest piłka. To już poziom wyżej niż Czekaj.
I to nawet nie jest żart...

dynek.pl 10.06.2014 09:00

Z Plizga niby wszystko jest dogadane ale sprawa sie komplikuje bo Sarki nie odszedl. Pewnie skonczy sie tak, ze Plizga znajdzie sobie inny klub bo ile mozna czekac. a Sarki odejdzie tydzien przed startem ligi i zostaniemy z dziura na skrzydle.

Ogryzek 10.06.2014 09:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1364083)
Taaa. Stolarski, Chrapek, Nalepa, Uryga, Szewczyk, Klarić, Czekaj, Fryc, Burdeński, Żemło.
Pogrubieni dostali po kilka szans. Jeden jedyny Chrapek wykorzystał.

Przerażające, jak ten Smuda młodych prześladuje.

Kolejny.
To wymień mi tych prześladowanych, co nie umieli po schodach wejść. Bo z tych co widziałem, to jeden Chrapek nie wchodził tylko dlatego, bo mamy wąską kadrę. Reszta była po prostu osłabieniem, a gra niektórych ocierała się wręcz o sabotaż.
Zobaczymy, gdzie Fryc będzie za dwa lata. Łatwo jest rzucać oskarżeniami, więc zwolenników jego talentu zapytam - na ilu treningach go widzieliście?
I gdzie są miłośnicy Klaricia? Po jednym występie już morda w kubeł?

Pół roku temu kilku tutaj chciało się zesrać z żalu po Stolarskim, bo Smuda śmiał powiedzieć, że nie nadaje się na e-klasę. No i wyszło, że się na razie nie nadaje. Tyle, że w Lechii.

Jak to było? Odstaw rodaków, postaw na młodych Polaków? No to mieliśmy ostatnio Czekaj show, z gościnnymi występami Nalepy. Ja się spodziewałem wszystkiego najgorszego po Burdeńskim, ale on przynajmniej próbował zatrzymać kogoś w polu karnym. Znaczy - mniej więcej orientował się gdzie jest piłka. To już poziom wyżej niż Czekaj.
I to nawet nie jest żart...

wplfy,

Skąd ta werbalna agresja:)

Świat nie kończy się na Czekaju Nalepie czy Chrapku. Grając o pietruchęw grupie mistrzowskiej i odpuszczając kilka meczy aby nie załapać się do pucharów mogliśmy dać szansę większej grupie młodych z rezerw a nie męczyć Burdenskiego czy innych. Stawianie na młodych to nie męczenie buły tymi samymi nazwiskami aż osiągną 30 tylko co roku kilku (4?) wchodzi do pierwszej drużyny, lepsi zostają lub idą na wypożyczenia a gorsi out. Smuda stawiał na Żemłe jak już musiał bo nikogo nie było. A graliśmy o pietruszkę. A Zając ile szans dostał? itd

Smuda to nie Moskal i młodych nie lubi chyba że nie ma wyjścia bo nie ma kim grać:)

KOMINEK 10.06.2014 09:26

każde miejsce wyżej bądź niżej w tabeli to jakieś 200 tys tyle w temacie

fanfan 10.06.2014 10:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1364106)
Z Plizga niby wszystko jest dogadane ale sprawa sie komplikuje bo Sarki nie odszedl. Pewnie skonczy sie tak, ze Plizga znajdzie sobie inny klub bo ile mozna czekac. a Sarki odejdzie tydzien przed startem ligi i zostaniemy z dziura na skrzydle.

No ale na skrzydle mamy dwóch zawodników : Donalda i Sarkiego więc nawet jeśli nikt z tej dwójki nie odejdzie to jeszcze przynajmniej jednego skrzydłowego pasowałoby pozyskać a Plizga raczej nie powinien oczekiwać kokosów .

wolfy 10.06.2014 12:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1364108)
wplfy,

Skąd ta werbalna agresja:)

Świat nie kończy się na Czekaju Nalepie czy Chrapku. Grając o pietruchęw grupie mistrzowskiej i odpuszczając kilka meczy aby nie załapać się do pucharów mogliśmy dać szansę większej grupie młodych z rezerw a nie męczyć Burdenskiego czy innych. Stawianie na młodych to nie męczenie buły tymi samymi nazwiskami aż osiągną 30 tylko co roku kilku (4?) wchodzi do pierwszej drużyny, lepsi zostają lub idą na wypożyczenia a gorsi out. Smuda stawiał na Żemłe jak już musiał bo nikogo nie było. A graliśmy o pietruszkę. A Zając ile szans dostał? itd

Konkrety.
Wcześniej upominaliście się o Szewczyka, Stolarskiego i Czekaja. Teraz jacyś mityczni młodzi i Zając.
Wejść może ktoś, kto zasługuje, a ja jestem w stanie uwierzyć po tym co zobaczyłem, że nasi "młodzi" są gorsi od Burdeńskiego. Zdrowy układ - grasz, bo zasługujesz.

I jak wspomniał Kominek - nie graliśmy o pietruszkę, tylko o kilkaset tysięcy złotych. Różnica miedzy miejscem ósmym a piątym to 600 tys. złotych. Cały nasz roczny budżet na wypłaty to 10 milionów.

Irytuje mnie takie chrzanienie od rzeczy. Grał każdy kto miał dwie zdrowe nogi i był w stanie prosto kopnąć piłkę. Chociaż w niektórych wypadkach nawet ostatni warunek nie musiał być spełniony. Jak sobie ktoś nie poradził, znaczy że jest ostatnia mameja (ew. jest za młody) i może mieć pretensje nie do trenera, tylko do siebie.

Karherop 10.06.2014 13:53

To że Smuda gdy mógł grał stabilnym składem należy traktować nie - jako działanie przeciw młodym, ale po prostu żelazną logikę, na której opiera się zresztą Wisła za najlepszych czasów za Skorży i Kasperczaka.

Na jesieni to zdawało egzamin. Na wiosnę Smuda łatał dziury jak mógł i ciężko mieć o to pretensje w sytuacji bez wyjścia.

Nie było spotkań o pietruszkę - to już ktoś podkreślił.

Jedyna rzecz o którą mogę mieć pretensje do Smudy to wystawianie Pawła Brożka w okresie gdy miał kontuzje. Pawła w takiej formie na boisku po prostu nie było i wystawienie kogokolwiek byłoby lepszym posunięciem.

63.5 Kg 10.06.2014 16:31

A my dalej swoje...
Mamy tak poje.... polityke transferowa ze szok...
Sarki nie odchodzi(na razie) to nie sciagamy nikogo więcej no bo po co...

wislak2214 10.06.2014 16:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1364184)
A my dalej swoje...
Mamy tak poje.... polityke transferowa ze szok...
Sarki nie odchodzi(na razie) to nie sciagamy nikogo więcej no bo po co...

A może warto doczytać , że zastanawiają się nad nim bo to zawodnik kontuzjogenny?

Nieeee.... najlepiej osądzić.

nairda116 10.06.2014 17:01

tu piszą że Buchalik powinien być podpisany na dniach, no a Miśkiewicz dostał ofertę i czekają czy zaakceptuje..
http://ekstraklasa.net/pawel-brozek-...9d3a3d33258d9d

JacobCFC 10.06.2014 17:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1364149)
Konkrety.
Wcześniej upominaliście się o Szewczyka, Stolarskiego i Czekaja. Teraz jacyś mityczni młodzi i Zając.
Wejść może ktoś, kto zasługuje, a ja jestem w stanie uwierzyć po tym co zobaczyłem, że nasi "młodzi" są gorsi od Burdeńskiego. Zdrowy układ - grasz, bo zasługujesz.

Ty tak naa serio:idea:

63.5 Kg 10.06.2014 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak2214 (Post 1364186)
A może warto doczytać , że zastanawiają się nad nim bo to zawodnik kontuzjogenny?

Nieeee.... najlepiej osądzić.

Otrzasnij się może....ktoś tak powiedział czy dziennikarz tak napisał??
Czy ja napisałem gdzies ze chodzi mi tylko i wyłącznie o Plizge(którego i tak nie uważam za wielkiego piłkarza)??
Czy podalem jakies konkretne przykłady czy chodzi mi raczej o caloksztalt dzialanosci pseudodziałaczy pokroju tego kut..... Bednarza??

Wiec może zbastuj chlopcze...

skeba 10.06.2014 19:35

"Polityka transferowa" - tak powinien wyglądać temat.
Kupić Klarica, który wg. opinii scoutów, trenera jest bardzo perspektywicznym zawodnikiem i należy go zostawić na parę sezonów, a gdy sezon się kończy - wyrzucać go z klubu.

Kabareton.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl