Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Fugiel 03.06.2014 18:28

Akurat Szewczyk czy reszta rezerwowych to raczej marna ławka

Grantar 03.06.2014 18:57

Zawsze byłem zwolennikiem młodych polaków w Wiśle ... ale widziałem ostatnio Szewczyka w grze ... i nawet biorąc pod uwagę treme ..itd .... nie pokazał nic nawet gryzienia trawy ...

Blaszczu16 03.06.2014 19:44

Jeśli przyjdą Ci co jest o nich głośno w mediach to skład będzie prezentował się następująco:

Bramkarz:
-Buchalik
-Bieszczad
-Zając

Prawa obrona:
-Burliga

Środek obrony:
-Głowacki
-Czekaj
-Jovanović

Lewa obrona:
-Dudka

Prawa pomoc:
-Plizga
-Sarki(niepewny)

Środek pomocy:
-Garguła
-Stilić
-Stjepanović
-Uryga

Lewa pomoc:
-Guerrier

Atak:
-Brożek
-Jankowski
-Boguski

Od razu rzuca się brak zmiennika na pozycjach bocznych obrońców, a także skrzydłowych. Przy ewentualnym pozostaniu Sarkiego w Wiśle, skrzydła nie są aż takie złe.

Dobrze, że klub pozbywa się szrotu, jeszcze tu widzę Czekaja na wylocie wraz z Boguskim. Burliga dla mnie jest trochę za słaby. Gość bazuje głównie na zaangażowaniu bo techniki to nie ma za grosz.

19sebawro06 03.06.2014 19:44

lepsza chujowa ławka niż brak ławki

iq1000 03.06.2014 19:46

Zając, Bieszczad i Sarki - wykreśl ich ;) Dodaj za to do pomocy syna Clebera.

xanti1906 03.06.2014 22:57

Ja nie mogę przeboleć Fryca i nie mogę zrozumieć tego ruchu. Gość ma papiery na solidne granie, a w Wiśle nawet nie dostał cienia szansy.
No i szkoda Chrapka, ale rozumiem, że w obecnej sytuacji finansowej każda kasa jest potrzebna.

art 04.06.2014 07:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1363488)
Burliga dla mnie jest trochę za słaby. Gość bazuje głównie na zaangażowaniu bo techniki to nie ma za grosz.

Bez przesady, Burliga wygląda pokracznie w swoim stylu biegania i czasem mu piłka podskoczy przy przyjęciu, ale też potrafi przyjąć z zwodem w polu karnym, nie wspominając o niezłym graniu z pierwszej piłki z Semirem czy Chrapkiem, a swoim zaangażowaniem wywalczył z dwa karne i pare bramek, bo poszedł do końca. Kiedy Bunoza grał na boku obrony to nie było tak widać dobrej gry Burligi w rozegraniu, bo mogliśmy też grać drugim skrzydłem, po kontuzjach i zmianach na drugiej stronie obrony kompletnie odcięło Nam rozegranie z tamtej strony i poza wyjściem środkiem mogliśmy już liczyć tylko na Burlige w ataku.

Burliga z gościa który 'Ruch mnie nie chciał', stal się 'jedyny z żelaznej defensywy Wisły'.

63.5 Kg 04.06.2014 08:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iq1000 (Post 1363490)
Zając, Bieszczad i Sarki - wykreśl ich ;) Dodaj za to do pomocy syna Clebera.

A skad wiesz czy Smuda będzie chial z niego skorzystać??

bonawentura 04.06.2014 12:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez panowie (Post 1363295)
Krzysztof Brommer ‏@KrisBrommer

"(...) Jankes i Buchal w Wiśle. Kto następny wsiądzie do pociągu z Górnego Śląska?"

Brzmi to, jakbyśmy mieli jeszcze kogoś z Górnego Śląska zakontraktować. Za ostatnie ruchy transferowe zarząd zasługuje na duże gratulacje, ponieważ tylko w ten sposób można zbudować solidny klub, który po paru latach znów będzie w samym czubie tabeli. Gdyby było jeszcze dodatkowo 5 tysięcy kibiców na stadionie, to Wisła jeszcze szybciej powstawałaby z kolan. Najważniejsze jest to, żeby Wisła budowała marketing i solidną, w miarę stabilną drużynę na miejsca 5-8. Z czasem to przesunięcie w tabeli z pewnością nastąpi, o ile oczywiście w kasie klubowej znajdą się dodatkowe fundusze.

domin_czyzyny 04.06.2014 12:20

chciałem tylko przypomnieć, że z marketingu klub sam zrezygnował...zresztą tak jak z kibiców. Tzn. Nie klub, ale osoby o w nim aktualnie decyzujące...

Viper 04.06.2014 12:22

Tak, tak a kibice przez cały ten czas byli święci i nie mają sobie nic do zarzucenia.

Abstrahując od tego, idiotyzmem jest bojkotowanie meczów, Bednarzowi i Smudzie się w ten sposób nie zaszkodzi a tylko i wyłącznie klubowi.

FraMat 04.06.2014 12:27

Znając tryb myslenia Cupiała to Bednarz i tak prędzej czy później z klubu odejdzie. Tak samo jak i Smuda. Wtedy bojkotujący ogłoszą, że odnieśli sukces.

Dariook 04.06.2014 12:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1363560)
Znając tryb myslenia Cupiała to Bednarz i tak prędzej czy później z klubu odejdzie. Tak samo jak i Smuda. Wtedy bojkotujący ogłoszą, że odnieśli sukces.

A ty się zapłaczesz razem z Witkiem na śmierć.

wikink1 04.06.2014 12:51

A ja tak sobie myślę ze to bunt przeciwko pewnej koncepcie prowadzenia klubu przez Cupiała .Co złego to nie ja ,to on .Bednarz w tym klubie jest tylko zderzakiem i za to bierz pieniądze ,to tak jakby was potracił zderzak na drodze ,zobaczcie ko prowadzi tego grata jakim stała się dziś WISLA.

FraMat 04.06.2014 13:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1363562)
A ty się zapłaczesz razem z Witkiem na śmierć.

Dlaczego tak uważasz?
Ja cały czas płaczę nad losem Wisły. Źle prowadzonej od lat przez właściciela (Bednarz to tylko pionek) i będącej ofiara sporów między właścicielem (Bednarz to tylko pionek) a częścią kibiców.

Dariook 04.06.2014 13:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1363564)
Dlaczego tak uważasz?
Ja cały czas płaczę nad losem Wisły. Źle prowadzonej od lat przez właściciela (Bednarz to tylko pionek) i będącej ofiara sporów między właścicielem (Bednarz to tylko pionek) a częścią kibiców.

I ty się jeszcze głupio pytasz? Dajże spokój.

stalsanok1946 04.06.2014 13:52

Madson Henrique Nascimento Santos "Madson" (FC Vaslui)

na 90minut w rubryce transfery pojawiła się taka informacja, nie wiem kto to ale wypowiadają się o nim pochlebnie
pozycja defensywnego pomocnika dalej jest nieobstawiona, bo typowego defensywnego nie posiadamy, więc ciekawa opcja

Lukasz 04.06.2014 14:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1363560)

Moze i tak ale jest również szansa że oboje przetrwaja cały następny sezon - jeśli tylko Smuda jest/będzie zadowolony z transferów a Cupiał z restrukturyzacji (pod względem finansowym). Widac że Bednarz bardzo stara się odnieść sukces na polu sportowo - finansowym i trzba przyznac że może mu się to udać. Jeśli tylko zrównoważy straty finansowe związane z frekwencją, duet przetrwa.

Nie pamietam kiedy na początku okienka mieliśmy tyle zmian/wzmocnień/zdecydowanych i zaplanowanych ruchów kadrowych.

Do czego zmierzam - sukces obu stron na pstrym koniu jeżdzi - może się okazać ze S&B uda się wyciągnąć klub z bagna, bez udziuału jak to ładnie nazwałeś - 'cześci' kibiców. Mistrzostwa w ten sposób nie zdobędizemy (L jest poza jakimkolwiek zasięgiem) ale o puchary powalczyc będzie można.

Valandil 04.06.2014 14:24

Pewnie brednie ale wrzucę, ponoć Kirm wraca.

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...do-wisly/pngfh

Dariook 04.06.2014 15:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1363571)

Nie pamietam kiedy na początku okienka mieliśmy tyle zmian/wzmocnień/zdecydowanych i zaplanowanych ruchów kadrowych.

Do czego zmierzam - sukces obu stron na pstrym koniu jeżdzi - może się okazać ze S&B uda się wyciągnąć klub z bagna, bez udziuału jak to ładnie nazwałeś - 'cześci' kibiców. Mistrzostwa w ten sposób nie zdobędizemy (L jest poza jakimkolwiek zasięgiem) ale o puchary powalczyc będzie można.

:rotfl:

Zeszli z kontraktu Bunozy (200tyś e)a tobie się człowieku wydaje że to zasługa Bednarza, dlatego taki transferowy ruch w biznesie...

I nie, nie uda się nic stworzyć z 4tys kibiców na trybunach. To nie ....a perpetum mobile!

JacobCFC 04.06.2014 15:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1363571)
Moze i tak ale jest również szansa że oboje przetrwaja cały następny sezon - jeśli tylko Smuda jest/będzie zadowolony z transferów a Cupiał z restrukturyzacji (pod względem finansowym). Widac że Bednarz bardzo stara się odnieść sukces na polu sportowo - finansowym i trzba przyznac że może mu się to udać. Jeśli tylko zrównoważy straty finansowe związane z frekwencją, duet przetrwa.

Że co proszę? Wzmocnień? :haha:

Lukasz 04.06.2014 16:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1363574)
:rotfl:

Zeszli z kontraktu Bunozy (200tyś e)a tobie się człowieku wydaje że to zasługa Bednarza, dlatego taki transferowy ruch w biznesie...
I nie, nie uda się nic stworzyć z 4tys kibiców na trybunach. To nie ....a perpetum mobile!

Nie o tym mowie.

Out: Bunozą, Burdenski, Szewczyk, Klarc, Fryc
Prawie podpisani: Plizga, Jankowski i Brożek
Może przyjdize: Buchalik
Zostają: Stilic, Głowacki, Garguła.

Jest różnica miedzy powyższymi ruchami a testami studentów/nauczycieli jakie mieliśmy poprzednimi czasy.

Co do 4k kibiców... Groclin, Zawisza, L w dobie 'protestu' - utrzymac w ekstraklasie się utrzymamy, jeśli tylko Cupiał będzie płacił. No chyba że wierzysz w nasz atak na fotel lidera albo LM - no to fakt, bez kibiców się nie da - konkurencja jest za mocna. Realnie nawet z kibicami (czyli koniec bojkotu) nie jesteśmy w stanie nawiącać walki finansowej z trzema klubami na L i kilkoma innymi więc gramy o środek tablei i o płynność finansową. A jak dobrze zauważyłeś, kontraktów nie mamy wysokich.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JacobCFC (Post 1363575)
Że co proszę? Wzmocnień? :haha:

No jakby nie było, wzmocnień. Chyba że uważasz iż wzmocnienie mozna rozpatrywac tylko w kontekście pierwszej jedenastki - to ok.

wiesniak84 04.06.2014 16:34

Jak juz w takie rzeczy chcesz sie bawic to dopisze cos od siebie:D

Out: Chrapka i Nalepe pominales:)
Prawie Out: Sarki, Guerrier, Miskiewicz

Na ta chwile - odeszlo - 7 pilkarzy i zanosi sie, ze to jeszcze nie koniec
przyszlo - 0
wzmocnienia:D

Lukasz 04.06.2014 16:44

:D każdy kij ma dwa końce :)

Guerrier:
Cytat:

Zgłosił się do nas menedżer Donalda i powiedział, że Szwajcarzy są nim zainteresowani. W tej sytuacji zapytał, czy może podjąć rozmowy. Zgodziliśmy się, ale żadne oficjalne pismo z Zurychu do nas nie przyszło, więc na razie traktujemy to jako bardzo wczesną fazę zainteresowania - informuje Maks Michalczak, rzecznik prasowy Wisły.
Także niech szuka szczęścia. Jak znajdzie, skorzystamy.

Jak Sarki chce iśc niech idzie - po to jesteśmy by promowac piłkarzy, nawet odkurzonych i z odzysku. A jak mamy jeszcze na tym zarobic - Panie, dobry interes. Sarki już lepszy nie będzie, a może zamiast niego jakiś Arboleda (lub podobny profilowo czyli z odzysku i CV) za frytki.... No i ten lewy obrońca o którym Smuda mówił.

milosz 04.06.2014 16:53

Lukasz

Nie fantazjuj na teraz brak wzmocnień, piłkarze jedynie odchodzą, reszta jest pisana palcem po wodzie,
.. a konflikt z kibicami, czyli niższa frekwencja, to poważne osłabienie, w kontekście tak udanej, rundy jesiennej, roku ubiegłego.

Janusz94 04.06.2014 17:29

Takimi piłkarzami powinniśmy się interesować trzeba przecież mysleć o przyszłości ale u nas sie tego nie robi po za tym w tej chwili nie ma kasy na nic. http://www.90minut.pl/news/233/news2...-Slowenii.html http://www.90minut.pl/news/233/news2...e-Szkocja.html

huberix 04.06.2014 18:31

^^ Wielu z nich jest z klubów, o których wiele osób nawet nie słyszało więc byliby do wyciągniecia w razie zainteresowania. Niestety jest u nas, jak jest..

adam_09 04.06.2014 19:04

odezwało się dwóch menadżerów...buahaha!

huberix 05.06.2014 14:14

https://www.youtube.com/watch?v=11QIsJ6__sw - Wspominany coraz częściej w kontekście przyjścia do Wisły Madson. Na filmiku widać, że ma .......*ięcie :D To tylko filmik i zmontować taki można o największym drewnie, ale ma to coś i kojarzy mi się z Marcelo :P

El'kabat 05.06.2014 16:31

Nie nasza półka,na .... w ogóle rzucać takie nazwiska,byleby cokolwiek napisać.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:23.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl