Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

brylant17 07.05.2014 14:45

Wolałbym umowę dla Miśkiewicza bo znowu będą wagony jechać z bramkarzami na testy

czarinio 07.05.2014 21:25

To fakt, kontrakt dla Miśkiewicza by się bardziej przydał. Wielki szacunek dla Garguły za to co zrobił w tym sezonie, ale mając dużo młodszego Stilica w składzie nie lepiej byłoby za kontrakt Garguły obsadzić inną pozycję? Wyraźnie widać, że Stilic i Garguła razem na boisku się gubią i obu w pierwszym składzie nie widzę.

Reserve 07.05.2014 22:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czarinio (Post 1360255)
To fakt, kontrakt dla Miśkiewicza by się bardziej przydał. Wielki szacunek dla Garguły za to co zrobił w tym sezonie, ale mając dużo młodszego Stilica w składzie nie lepiej byłoby za kontrakt Garguły obsadzić inną pozycję? Wyraźnie widać, że Stilic i Garguła razem na boisku się gubią i obu w pierwszym składzie nie widzę.

Myślę że Stilić długo jednak u nas nie pogra. Kasa potrzebna na wczoraj, a jest to jednak jakiś klasowy zawodnik.

szprotson 08.05.2014 10:51

jak tylko w Lechii nakupią zagranicznych to podkradłbym im Bączka, Madere, Pietrowskiego, Wiśnie i Tuszyńskiego

Stelio 08.05.2014 11:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1360297)
jak tylko w Lechii nakupią zagranicznych to podkradłbym im Bączka, Madere, Pietrowskiego, Wiśnie i Tuszyńskiego

Nawet dla jednego nie będzie pieniędzy na kontrakt :)

Lechista69 08.05.2014 11:49

może na Maderę uciulacie z tych 200 tysięcy które dostaniecie za występ na Mistrzostwach Chaveza..

Reserve 08.05.2014 12:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lechista69 (Post 1360311)
może na Maderę uciulacie z tych 200 tysięcy które dostaniecie za występ na Mistrzostwach Chaveza..

Mrzonki. Pójdą na "dziurę budżetową"

szprotson 08.05.2014 14:45

Madera będzie grał w Jadze, wiec lipton

Kamson 30.05.2014 13:46

http://www.transfery.info/65755,ofic...kowski-w-wisle

może mi ktoś powiedzieć kto z obecnej kadry poza Bunozą wciąż nie ma podpisanego kontraktu na przyszły sezon?

Valandil 30.05.2014 13:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 1362990)
http://www.transfery.info/65755,ofic...kowski-w-wisle

może mi ktoś powiedzieć kto z obecnej kadry poza Bunozą wciąż nie ma podpisanego kontraktu na przyszły sezon?

Wszyscy ci co w zimie prócz Głowy i Guerriera.

Uran235 31.05.2014 00:38

http://www.lodz.sport.pl/sport-lodz/...ml#BoxSportTxt

Strach się bać, Wisła ponoć chce Cetnarskiego... Jeżeli Łysy go podpisze, można go postawić przed sądem za defraudację.

dynek.pl 31.05.2014 07:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 1363039)
http://www.lodz.sport.pl/sport-lodz/...ml#BoxSportTxt

Strach się bać, Wisła ponoć chce Cetnarskiego... Jeżeli Łysy go podpisze, można go postawić przed sądem za defraudację.

Jak dla mnie to każdy zawodnik potrafiący prosto kopnąć piłkę i mający jakieś doświadczenie ligowe jest pożądany.
Myślę, że za Chrapka to nie jest taka zła opcja.

orm 31.05.2014 07:33

Podobno odejść mają Miśkiewicz i Bieszczad. Czyli serial z poszukiwaniem bramkarza przed nami

63.5 Kg 31.05.2014 08:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orm (Post 1363050)
Podobno odejść mają Miśkiewicz i Bieszczad. Czyli serial z poszukiwaniem bramkarza przed nami

Czyli nic nowego...

brylant17 31.05.2014 11:19

Cytat:

Ja czytałem,że mają jeszcze z Miśkiem i Brożkiem rozmawiać na temat nowych umów

rafaltwsd 31.05.2014 12:23

te transfery to porazka, kiedys plakalismy ze diaz słaby a po nim kazdy coraz słąbszy ale i tak lepsi jak teraz, nie docenialismy tego co bylo a z obecnej perspektywy to bylo rewelacyjnie. mnie osobiscie zastanawia to ze smuda tak srał sie z tym Klariciem ( sory jak zle pisze jego nazwisko) a teraz mowi ze nie zostanie??? po co bylo go tyle testowac i mowic jaki to zdolny chlopak??

AntyMod 31.05.2014 12:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafaltwsd (Post 1363092)
te transfery to porazka, kiedys plakalismy ze diaz słaby a po nim kazdy coraz słąbszy ale i tak lepsi jak teraz, nie docenialismy tego co bylo a z obecnej perspektywy to bylo rewelacyjnie. mnie osobiscie zastanawia to ze smuda tak srał sie z tym Klariciem ( sory jak zle pisze jego nazwisko) a teraz mowi ze nie zostanie??? po co bylo go tyle testowac i mowic jaki to zdolny chlopak??

Moze chlopak nie chodzil po schodach tak jak oczekuje nasz Fachowiec z czasow Piechniczkowskich:D

AntyMod 31.05.2014 12:30

Cytat:

Moze Mariusz Pawelek sie zlituje i wroci :p

Uran235 31.05.2014 12:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1363047)
Jak dla mnie to każdy zawodnik potrafiący prosto kopnąć piłkę i mający jakieś doświadczenie ligowe jest pożądany.

No to widzisz, Cetnarski odpada. Co ten gość gra to jest jakiś dramat. Co gorsza, od lat wozi się na opinii z Bełchatowa, że utalentowany, że z przeglądem pola, że dobry technicznie, a tak po prawdzie to on kupę gra. Był mecz w tym sezonie, że nawet opaska kapitańska w Widzewie nie uratowała go przed wędką w przerwie, a pewnie gdyby nie ona, to zszedłby po 20 minutach. W Widzewie, w którym nawet nie bardzo było kim go zastąpić. Szkoda, że jesteśmy w gronie potencjalnych frajerów ostrzących na niego zęby.

Co do bramkarzy, to wiem, że nie mamy kasy, ale mimo to starałbym się walczyć o Wolańskiego z Widzewa - gra warta świeczki, bo nie dość, że na dziś prawdopodobnie lepszy od Miśkiewicza, to jeszcze dobrze rokuje na przyszłość i wygląda na zawodnika, którego można sprzedać za bardzo konkretne pieniądze. No i jego kontrakt raczej by nas nie zabił.

huberix 31.05.2014 13:15

Dla mnie Wolański byłby absolutnym priorytetem. Nie dość, że zdolny to jeszcze z charakterem i wolą walki.

JacobCFC 31.05.2014 13:59

Niby w czym Wolański jest lepszy od Miśka?

syryls 31.05.2014 14:00

Że Miśkiewicz chce za rok 250 tys euro a Wolański pewnie 5 razy mniej

Ogryzek 31.05.2014 14:45

Miśkiewicz pewnie tyle nie chce, pewnie chce sporo mniej ale i tak jest to za dużo dla nas. Pewnie chciał tyle co Trela który przyjął ofertę Lechii a na naszą nawet nie spojrzał.

Uran235 31.05.2014 15:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JacobCFC (Post 1363104)
Niby w czym Wolański jest lepszy od Miśka?

Lepiej gra nogami i wydaje się śmielszy na przedpolu (po części właśnie ze względu na grę nogami) - Miśkiewicz czasem nie wychodzi do piłek osłanianych przez obrońców i już nie raz na tym tle obrońcy mieli do niego pretensje. W kotle na piątce obaj mają braki, obaj popełniają błędy, ale ponownie Wolański wydaje się bardziej zdecydowany. Do tego Wolański jest 2 lata młodszy i dopiero zadebiutował na tym poziomie, więc wciąż wydaje się perspektywiczny.

topamers 31.05.2014 16:04

Jako że Widzew spadł zainteresowałbym się Bartłomiejem Kasprzakiem , ciekawy młody zawodnik. Także Veljko Batrovic w tym sezonie nieźle grał.

Dobrym pomysłem byłoby też pozyskiwanie młodych wyróżniających się zawodników wraz z gwarancją im pierwszego składu.Może przez to nie byliśmy w stanie walczyć o mistrzostwo ale popularyzacja gry młodych i dawanie ich szansy mogłoby odnieść pozytywne aspekty zarówno dla naszego budżetu a także dla samego zawodnika. No ale przy Smudzie będzie ciężko przykład Fryca- uważanego za jednego z najlepszych obrońców 1 ligi .

IncognitoTSW 31.05.2014 16:18

Samych asów miał ten Widzew...
Wolański, Batrović, Kasprzak, Cetnarski. Czemu oni spadli??

PhantomRanger 31.05.2014 16:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez topamers (Post 1363109)
Jako że Widzew spadł zainteresowałbym się Bartłomiejem Kasprzakiem , ciekawy młody zawodnik. Także Veljko Batrovic w tym sezonie nieźle grał.

Dobrym pomysłem byłoby też pozyskiwanie młodych wyróżniających się zawodników wraz z gwarancją im pierwszego składu.Może przez to nie byliśmy w stanie walczyć o mistrzostwo ale popularyzacja gry młodych i dawanie ich szansy mogłoby odnieść pozytywne aspekty zarówno dla naszego budżetu a także dla samego zawodnika. No ale przy Smudzie będzie ciężko przykład Fryca- uważanego za jednego z najlepszych obrońców 1 ligi .

Robić kolejne szambo i wpajać brak szacunku do wykonywanej pracy? Gwarantując im miejsce w 1 składzie gwarantujesz podejście "czy sie robi czy sie leży kasa się należy". Pozyskiwanie owszem, ale nie za cene gwarancji gry w 1 składzie, bo na nią trzeba zasłużyć.

FraMat 31.05.2014 16:21

Cytat:

Czemu Sagan grając w ŁKS niczym się nie wyróżniał, a kiedy przeszedł do Legii zaczął strzelac gole?

szprotson 31.05.2014 18:25

a kto pisał ze Cetnarski to wirtuoz? Z tego co rzucę okiem to każdy rozsądny go jebie... ?

A Kasprzak i Wolański to młodzi ciekawi zawodnicy.

JacobCFC 31.05.2014 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 1363108)
Lepiej gra nogami i wydaje się śmielszy na przedpolu (po części właśnie ze względu na grę nogami) - Miśkiewicz czasem nie wychodzi do piłek osłanianych przez obrońców i już nie raz na tym tle obrońcy mieli do niego pretensje. W kotle na piątce obaj mają braki, obaj popełniają błędy, ale ponownie Wolański wydaje się bardziej zdecydowany. Do tego Wolański jest 2 lata młodszy i dopiero zadebiutował na tym poziomie, więc wciąż wydaje się perspektywiczny.

Ile meczy nam wybronił Misiek, a ile meczy wybronił Wolański? To raz, a dwa gość zagrał dopiero jedną rundę, parę razy złapał piłkę do rękawicy i już robi się z niego nie wiadomo jaki talent. Tak tylko przypomnę, że Zubas też miał być mega gwiazdą, bo dobrej jednej rundzie, a co się z nim dzieje to polecam sprawdzić. Jak dla mnie stawianie go przed Miśkiem to jawny idiotyzm, ale to tylko moje zdanie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1363112)
Czemu Sagan grając w ŁKS niczym się nie wyróżniał, a kiedy przeszedł do Legii zaczął strzelac gole?

Gdybanie... Czemu Łobodziński szalał w Zagłębiu a u nas nic nie grał?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez IncognitoTSW (Post 1363110)

Pewnie za dużo indywidualności...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl