![]() |
Cytat:
|
Cytat:
ip6p - a czy w przypadku e-commerce nie lepiej jest zamiast pisać na nowo (i wydawac kilkanascie tysiecy), korzystać z już istniejących rozwiązań, notabene darmowych, które naprawde odpowiadają wymaganiom rynkowym jak np. Presta shop? |
Cytat:
W ogóle to jest podstawowa sprawa i aż się nie chce wierzyć że nikt nigdy nie prowadzil takich rozmów z miastem. A jeszcze odnośnie "polowań" na kibiców to może żyje w innym mieście, ale mieszkając zarówno na kozlowku jak i na hucie bez "eksponowania" barw możemy spokojnie wracać po meczu. Choć jak ktoś szuka problemów to pewnie i je znajdzie... |
roszczeń i życzeń dużo ale może jak będzie nas chodzić po 20 tys. na mecz to MPK podstawi dodatkowe kursy? Wiśle będzie łatwiej prowadzać udogodnienia, bo będzie dla kogo? Poza tym z tymi polowaniami nie przesadzajcie, bo jak ktoś nie szuka, to znikoma szansa, że znajdzie. no chyba, że najebany będzie sobie śpiewał o Wiśle idąc przez żydowskie osiedla i będzie zdziwiony że go ktoś dojechał...
|
Cytat:
Uważasz, że nie mam racji? W sytuacji, gdy klub pilnie potrzebuje pieniędzy, przez dwa lata nie zrobiono nic, aby zwiększyć sprzedaż biletów. Rozładowanie kolejek przed meczem przyniosłoby przynajmniej kilkaset biletów więcej na każdy mecz. Raz spóźniłem się na sprzedaż internetową, pojechałem dwie godziny wcześniej a biletu i tak nie kupiłem. Do dzisiaj na samo wspomnienie, aż mnie trzęsie. Ilu jest takich, którzy po takim doświadczeniu na stadion się już później nie wybrali? Uprzedzając następne pytanie" "A Ty co robisz dla Wisły?", to na każdy mecz zabieram znajomych z dzieciakami - kilkanaście osób, które nie są wiernymi kibicami i same by się na stadion nie wybrały. |
Trzeba karnet kupić to na każdy mecz wejdziesz bez kolejki.
|
Cytat:
Pisanie o tym o czym wszyscy wiemy po raz kolejny powtarzanie tego na forum nie wnosi nic poza psuciem atmosfery. Wszyscy wiedzą co zarząd zrobił a czego nie zrobił. Sam zarząd też wie co zawalił i po to są te spotkania, żeby to wyjaśnić i razem zastanowić się jak poprawić sytuacje. Dlatego uważam, że poraz kolejny pisanie, że w owych sprawach zarząd nic nie zrobił przez 2 lata nie ma najmniejszego sensu bo WSZYSCY DZIWNYM TRAFEM O TYM JUŻ WIEDZĄ!!!! Nawet zarząd to wie jakbyś nie wierzył. A co do kwestii powrotu po meczach. A możeby dalo sie umówić z mpk zeby podstawili jakieś stare nawet drezyny w liczbie np 4-5 sztuk pod stadion po kazdym meczu? Liczmy że 1 autobus zmiesci max 200 osob. To mamy 800-1000 ludzi którzy mają kwestie powrotu na osiedla z głowy. I to jest plus dla wszystkich bo i kibice maja powrot na osiedle, mieszkańcy bo wywroty nie jada regularna linią nie bedac tym samym uciążliwoscia dla zwyklych pasażerów. Można ustalić określone trasy. Np jeden jedzie przez Olsze Pradnik do Huty, drugi przez Lagiewniki, Borek do Skawiny trzeci przez Bieżanów do Wieliczki a czwarty na Bronowice. Podejżewam, że koszt niewielki takiej współpracy a problemów rozwiązuje wiele, z korzyścią dla mpk, dla samych pasażerów i dla kibiców |
Cytat:
O Stary, trochę pojechałeś, oczywiście szanuję za chęć zmian, odwagę, ruszenie tematu i pomysły. Natomiast jestem przekonany, że nie pomyślałeś o naszej ulubionej części dyskusji na forum mianowicie o budżecie, jaki Wisła Kraków SA ma przeznaczony na działania Marketingowe, a jednym z tych zadań jest dzień meczowy. Tu muszę oddać honor, że droga jest dobra, mianowicie szukamy rozwiązań, aby więcej ludzi pojawiało się na meczach, ale musimy twardo stąpać po ziemi i liczyć każdy grosz który się przechodzi przez kasę Wisły. Co do obsługi kas, to tak samo uważam, że bezpośrednio przed meczem, kiedy sprzedaje się miliard biletsów powinno iść to sprawniej, najprostszym rozwiązaniem, jaki mi się nasuwa jest zwiększenie liczby kas. Następnym krokiem jest zachęcenie do kupowania biletów wcześniej, to zrozumiałe, ale też dlaczego nigdy nie było oferty dla grup? Ja miałem kiedyś w hostelu grupę Szwedó, którzy poprosili mnie o bilety na Wisłę ( dokładnie rano w dniu meczu), było ich 30 i pomimo wielu próśb, maili i kombinacji takiej możliwości nie było. Było to 3 lata temu, ktoś wie jak jest teraz ? Piszesz o aplikacji, pomysł fajny, ale spójrzmy realnie ile kosztuje taka aplikacja i jakie z tego mamy korzyści? Stworzenie aplikacji musi kosztować sporo, więc boje się, że będzie tak ( choć nie musi ), że powstanie owa aplikacja, ale zawsze będzie się przycinać, bo będzie postawiona na czymś słabym itp i już widzę miliony komentarzy, że się zacina, nie da się kupić, że mi pobrało hajs a nie mam biletu itd, a jeszcze trzeba będzie zatrudnić sztab ludzi do obsługi. Potencjał widzę dla umieszczania logotypów sponsorów! Pomysł na ulotki w centrach turystycznych hotelach itp, jest mało zachęcający. Wystarczy rozkminić jacy klienci odwiedzają takie miejsca i jakie ulotki/broszury tam się znajdują a okaże się, że zaginiemy pośród ulotek taxi i meleksów. Z Marką Wisły styczność mamy w całym mieście, poprzez plakaty. Lotne punkty sprzedaży biletów, ten pomysł jest niezły, ale znów, kto zapłaci za zrobienie kilku stoisk, wynajęcie miejsca w galerii, kto zapłaci ludziom, którzy takie stoisko obsłużą. Raczej powinno się bardziej postawić na kampanie w necie niż na rozwiązanie, które per saldo wyjdzie na 0 :/ Food tracki nie wjadą na stadion. Jak już pewnie zauważyłeś, stadion nie należy do nas, więc o miejsce w jego najbliższej okolicy trzeba pytać ZIKIT, pomysł kompletnie bez sensu. Po drugie z tego co pamiętam, to z gastronomii ileś procent trafia do kasy klubu, więc jeśli wstawimy food tracki, to zabierzemy troszkę pieniędzy Klubowi. Natomiast zgadzam się nieustannie, aby polepszać ofertę gastronomiczną na stadionie! Fajne są oczywiście akcje około klubowe, wspierajmy je mocno wszyscy, ale pomysł z zaangażowaniem Wisły w robienie filmiku jest chybiony. Wymyślenie, napisanie, nakręcenie, zmontowani i wypromowanie filmu to spora kasa, a czy Wisłę stać na to by promować rzeczy około klubowe ? Podsumowując, to pomysły są jak najbardziej potrzebne, ale muszą być przemyślane, bo nie stać nas na błędy. Zwróciłeś uwagę na wyciąganie korzyści wobec osób zaangażowanych "przyciąganie" kibiców na stadion. Myślę, że to słąbe pytanie, bo stara się o to sztab ludzi, liczba osób na stadionie zależna jest od wielu czynników. Dyskutujmy o jeszcze kolejnych pomysłach realnie patrząc na budżet. |
Cytat:
Terminarze są z wyprzedzeniem, łatwo przewidzieć że będą korki, wystarczyłaby dobra wola. Zresztą to by tylko dzialalo z korzyscia dla zikitu i miasta które tak się chwali świetna konunikacja. |
Cytat:
Nie po to się inwestuje w wyspe w galerii handlowej nie po to stawia sie na lotne stoiska żeby do nich dokładać, tylko żeby one były rentowne. Więc jak nie zainwestujesz to na 100% nie wyciągniesz. Jak nie bedziesz nic robił to na 1000% nie zarobisz. To jest bardzo proste. Więc nie zrozumiem zupełnie tego podejscia. A rozkminy o ulotkach zostaw marketerom, bo nie znasz się na tym. Marketing to nie jest miss piękności na najlpeszy plakat lub film, tylko sposób wpływania na świadomość. Im Cię wszędzie więcej tym lepiej dla Ciebie. Im masz więcej kanałów którymi docierasz do ludzi tym Cię bardziej zapamiętają i wtedy lepiej dla Ciebie. W marketingu chodzi o kompleksowość złożoność kanałów a nie zrobienie 2 filmików na miesiąc i 1 kampanii bilbordowej na runde. Ulotki jak najbardziej, do tego broszury w punktach informacji, na stronach rezerwacyjnych, na lotniskach, knajpach, gdzie sie da. A co do aplikacji. Wystarczy wycenić koszt i zrobić zbiórke na fans4club jak bedzie wysoki. Wystarczy trochę inicjatywy, pomyśleć a nie wszystko deprecjonować typowym malkontenctwem |
Co do apki na komórkę to może prościej i taniej dogadać się np.z skycash tam się kupuje bilety MPK ,kino,mobiparking itp. działa i jest według mnie ok
|
Przecież były 10-15 lat temu świnie, które rozwoziły ludzi przed i po meczu na osiedla. O ile pamiętam, wycofano je ze względu na zniszczenia po każdym meczu.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Poza wszystkim nie widzę nawet osób które miałyby się tym zająć, skoro w 2 lata nikt w klubie nie był w stanie nic zmienić a kibice mają lepsze pomysły niż opłacani pracownicy to czego możemy od nich oczekiwać? |
Cytat:
Na początek sprzedawać np. na E (albo A+H) i zrobić jedna bramkę dla mobilków. Jak ktoś będzie na kolejnym spotkaniu to może by zapytał ;) Integracja ze Skycashem nie powinna być aż tak droga. |
@IP6P Wszystko interesujące, ale to
Cytat:
|
Cytat:
EDIT: iOS 12 - Wersja która wychodzi we Wrześniu/Październiku odblokowuje ten moduł, natomiast kwestia tego czy każdy użytkownik iPhone'a będzie miał najnowszą wersje systemu :) No i ostatnia kwestia - najważniejsza.. Czy serwis do zakupu biletów jest przystosowany do obsługi apek mobilnych - bez tej wiedzy nie zrobimy nic ;) Jeśli projektanci myśleli ... hmm.. "budżetowo", to wiadomo że w takiej sytuacji nie robi się niczego "ponad stan" więc śmiem twierdzić, że jeśli chcielibyśmy apki mobilne do zakupu biletów, to albo nowy serwis, albo ktoś musi umoczyć palce w aktualnym, który i tak podobno nie zawsze działa najlepiej (zazwyczaj w takiej sytuacji poprostu ora się wszystko i piszemy wszystko od zera - dobrze i modułowo z myślą że w przyszłości system może być rozwinięty) Jeśli chodzi o tą sfere, to tutaj naprawdę jest sporo kasy do wsadzenia.. |
Cytat:
Zauważ: miesiąc temu kibice zbierali pieniądze po to, aby mógł się odbyć pierwszy mecz, bo brakowało gotówki na bieżącą działalność. Możliwości działania zależą więc od tego, jak krucho jest w wiślackiej kasie. Może się okazać, że nie ma nawet na te stoiska, o których piszesz. Co nie oznacza, że z działania należy rezygnować, po prostu trzeba brać pod uwagę ograniczone zasoby finansowe i personalne. Myślę, że najprościej byłoby nawiązać współpracę z kimś, kto zainwestowałby własne pieniądze, wówczas Wisła nie ponosiłaby żadnych albo minimalne koszta, a potencjalnie zarabiała (odpowiednio mniej) i przyciągała dalszych klientów. Nie wiem, czy taka współpraca jest możliwa w przypadku aplikacji mobilnej (być może w przypadku dużych serwisów oferujących bilety etc.), ale ze stoiskami wydaje się prawdopodobne. W promocji można zastanowić się nad wykorzystaniem wolontariuszy (SKWK?). W miarę jak poprawiać będzie się sytuacja finansowa klubu można zastanawiać się nad realizacją kolejnych pomysłów. Wobec tego mój post nie sprowadza się do: "nie da się, nie róbcie", ale przeciwnie: "na razie jest bardzo trudno, dlatego tym bardziej trzeba się bardziej postarać". Przy czym nie piszę "my", bo nie mogę uczestniczyć w spotkaniach i akcjach bezpośrednich. Moje wsparcie może ograniczyć się do kupna karnetu, którego nie wykorzystam albo uiszczania składek na stowarzyszenie. Zdaję sobie zatem sprawę, że mój głos w całej tej dyskusji jest nierównoważny. Ot, głos poddany pod dyskusję. |
Cytat:
|
Dzień dobry w ten deszczowy dzień :)
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Ale wejdźmy w szczegóły. 1. Nie wiem czy karty kibica pracują w trybie RFID czy NFC - sprawdziłem z moim telefonem i coś tam zobaczył, więc raczej NFC. 2. Nie wiadomo czy system do biletów ma wystawione API do systemów zewnętrznych. Pomysłem najszybszym i teoretycznie najtańszym byłoby dogadanie się np ze SkyCasch na sprzedaż biletów. Potrafią to zrobić (rezerwacja miejsca) dla PKP IC to stadion jest dość podobny. Jedynym problemem jest czytnik na bramce. Z powodów oczywistych telefonu nie wsadzi się w szczelinę dla wydrukowanych biletów. Więc albo bramki obsługują NFC albo trzeba zrobić bramkę dla mobilków. Dedykowana bramka dla mobilków ogranicza trochę możliwości sprzedaży ale można wybrać taką, która obsłuży najwięcej krzesełek. Mój telefon próbował się dogadywać z karta kibica więc bramka powinna się dogadać z telefonem. Niestety nie jest to rozwiązanie darmowe, choć wydaje mi się, że tańsze, a na pewno bezpieczniejsze niż własna apka. I jeszcze jeden problem. To rozwiązanie ma sens o ile sprzedaż internetowa trwa do rozpoczęcia meczu/rozpoczęcia drugiej połowy. Dziś sprzedaż internetowa trwa do 2 godzin przed meczem, a bywało, że kończyła się wcześniej. |
1 Załącznik(ów)
Cytat:
A rozwiązanie typu małe przenośne czytniki NFC? Po prostu dokleić je do bramek/dać je służbą informacyjnym do skanowania i może póki co to może być dobre rozwiązanie na jakiś czas ;) Oczywiście kwestia połączenia tego z mechanizmem otwierania bramki, co wydaję się nie takie ciężkie, patrząc na to że już jeden w bramce jest :) EDIT: Mowa o czymś takim jak w załączniku :) |
Cytat:
Ta apka: https://play.google.com/store/apps/d...infolite&hl=pl reagowała na moją kartę kibica więc najprawdopodobniej bramki obsługują NFC. |
Cytat:
|
Cytat:
Więcej bez wglądu w systemy to raczej już nie zrobimy. |
Szkoda, że na razie nie jestem w stanie dotrzeć na te spotkania z zarządem, bo widzę, że pojawił się mój ulubiony temat, nad którym łamię sobie głowę już od jakiegoś czasu. czyli generalnie problem poprawy obsługi kibiców. Przykładowo też zastanawiałem się nad aplikacją, która pomogłaby w zakupie biletów, czy ... usługach gastronomicznych.
Mam parę przemyśleń, tylko zastanawiam się czy nie lepiej byłoby pociągnąć tą dyskusję w odrębnym temacie. Prosiłbym jakiegoś moda o akceptację pomysłu osobnego tematu i ewentualnie przeniesienie tam z tego tematu dotyczących tego postów. |
Może któryś z adminów założy temat "Wirtualna Karta Kibica" i się tam przeniesiemy.
|
Nie powiem, jestem w lekkim szoku.
Raz.Kolejna rewolucja i rozmontowanie składu(i hiszpańskiego pomysłu na klub), który szału nie robił ale myślę że punktował nieźle. Dwa.Transfery...nie wyglądało to dobrze, wręcz źle.Cała ta batalia o stadion - szczerze, myślałem że będziemy grać piach. Jedyne światełko w tunelu jakie widziałem to postawienie na 'swoich' ,jeśli chodzi o pion sportowy.Głowa, nadal Sobol itp, co do trenejra, zdania nie miałem - na chwilę obecną wygląda na to że Stolar to konkretny gość. Po 6 kolejkach można spokojnie stwierdzić że gramy najlepszą piłkę w lidzę.Zamiast farta, mieliśmy trochę niefarta, choć cytując klasyka - na lizanie się po fiutach jest zdecydowanie za wcześnie. Wygrywamy z drużynami które są w dołku a przecież i z Amiką mogło być 0-3 a wtedy ciężko by było choć o 1 punkt a i Górnik mógł strzelić spokojnie gola w pierwszych 15 minutach - gdzie wiadomo nie ma co od tej drużyny oczekiwać cudów i demolowania każdego jak za czasów Kasperczaka. Najważniejsze teraz by T.S płacił grajkom na czas. Bieda często scala ale mamy za dużo zawodników, bez żadnych oszczędności, dla których priorytetem jest by zawsze tego przysłowiowego 'pierwszego' , kasa (w całości!), była na koncie. Przed nami 3 mecze które sporo zrewidują. Słaby Śląsk , niezła Lechia ale spokojnie do powalczenia i słaba Pogoń. Niezależnie ile punktów wywieziemy, mam nadzieje że w każdym z tych spotkań, będziemy drużyną lepiej grającą od rywala.A potem Derby(z tego co pamiętam to chyba na pustym stadionie?). Jak zazwyczaj byłem pesymistą, tu widzę szansę.Wystarczyło rozmontować Amikę a już mamy mniej więcej + 5k do frekwencji.Kolejne dobre mecze i jest szansa ustabilizowania jej na poziomie 15-20k w meczach z mniej medialnymi rywalami i plus 20k z tymi lepszymi. Niestety kibicowsko jesteśmy w dupie więc trza walczyć o kibiców którzy chcą oglądać dobry futbol w naszym wykonaniu. |
Co za dziwne rzeczy gadasz o byciu kibicowsko w dupie? Generalnie poniżej 10 tys. nie schodzimy. Dobry wynik. Jak będzie chodzić na każdy mecz 15-16 to rewelacja. Nie można , jak niektórzy w kółko to robią,mierzyć naszego potencjału przez pryzmat za dużego stadionu. To jest chore. Poza tym poziom ligi jest jaki jest.
|
Chodzi mi o szeroko pojętych fanatyków.Mieszkasz w Krk?. Jak tak to gołym okiem zobaczysz jakie dno jest teraz, w porównaniu do lat np 2012-2015.Ja nie wiem jak to można było to tak s.......ić ale to temat na zupełnie inną dyskusję.
|
Cytat:
Balansujemy na tak cienkiej linie, że pierwszym priorytetem SKWK czy kto tam ma wpływ na fanatyków powinno być maksymalne dbanie o pozytywny wizerunek kibiców (kiboli). Za czasów kasy Cupiała nie miało to większego znaczenia. |
Zostało nam 5 dni okienka transferowego i mam nadzieję... że żadnych ruchów już nie będzie. A po ostatnich występach pewnie jeszcze jakaś oferta w ostatnich dniach spłynie. Tak bywa często w ostatnich dniach okna transferowego. Póki co Stolarczyk robi 'coś' z niczego i wielkie brawa dla niego i całego sztabu.
Mam nadzieję, że finansowo w związku z tym damy radę do zimy. Frekwencja będzie też na tyle dobra, choć też hitowych meczów będzie jak na lekarstwo... najlepiej zapowiada się mecz z Jagiellonią początkiem grudnia i z Lechem, końcem grudnia.. bardzo zły terminarz mamy w tym roku, a przecież na wiosnę do marca/kwietnia są fatalne temperatury by przyciągnąć tłumy na stadion. |
No to trzeba napisac petycje , zeby my wszystkie szlagiery grali w pazdzierniku ;)
|
Cytat:
|
Gdzie niby masz podany dokladny termin tego meczu?
|
Nie ma,jest tylko info kiedy są rozgrywane mecze 25, 27 września, 2, 3 i 4 października.
|
Tak czy siak to będzie środek tygodnia. Niestety nie widzę spotkania w tym roku które przyciągnie ponad 20k na mecz. Chyba że czeka mas bardzo ciepły grudzień.
|
A ja myślę że jeśli teraz uda się wygrać Śląskiem, to później są dwa tygodnie na sprzedaż biletów. Sobotni mecz moim zdaniem był bardzo dobry pod względem atrakcyjności i sądzę że większość ludzi przyjdzie znów. Jest ładna gra, są wyniki, w mediach się wszyscy rozpływają nad Wisłą... nie spie.dolmy tego. Studenciaki wracają więc myślę że frekwencja przy utrzymaniu aktualnych wyników i stylu gry będzie rosła. Po prostu Wisła znów jest trendy ;)
|
Karherop dobrze pisze. Jedyny mecz, na ktory mogloby przyjsc wiecej ludzi to chyba ten z Lechia we wrześniu. W grudniu to nikomu nie bedzie sie chcialo dupy ruszyc, a ta kolejka na dwa dni przed Wigilia to w ogole jakis absurd.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:01. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl